Tékozló Homár

Árleszállításművészet az utcán

2010.03.26. 14:02 | jackyll | 87 komment

A posztposztminden-korszak egyszerűen képtelen lépést tartani a való viággal. Ravasz számítógépes programok segítségével már szinte bárki lehet kortárs művész:

A Nagykörúton pár lépésre az Oktogontól egy naptárárusnál lőttem ezt a kiírást. Nem elég, hogy színes papírra nyomtatta, de még le is fóliázta! Azt hiszem mindent elmond a kép. Elnézést a minőségért, mobiltelefonnal készült.

Re: Fél év alatt reagált a panaszra az OTP

2010.03.26. 13:51 | jackyll | 64 komment

Az OTP gyorsítva válaszolt a kisebb késedelemmel letiltott bankkártyájú társasháznak:

Rendkívül sajnáljuk, amiért egy egyedi ügyintézői figyelmetlenség miatt elmulasztotta a bank a társasház kérésének teljesítését. Az OTP Bank a társasház haladéktalan és teljes körű kártalanításáról döntött, amelyről tájékoztatta ügyfelét. Ezúton is elnézést kérünk a hibáért, a késedelemért, az okozott kellemetlenségért.

2010. március 25.

OTP Bank Médiakommunikációs osztály

Figyelmeztetés nélkül korlátozta le a netet a Pannon

2010.03.26. 07:50 | ge | 206 komment

Csaba a Pannon mobilnetes trükkje miatt átverve érzi magát és 10 év után szolgáltatót vált. A munkához használt netet pár hete lekorlátozta a Pannon és a szerződését módosították, de erről sem sms-ben, sem más úton nem értesítette vagy kérdezte meg ügyfelét.

Kedves Pannon Bacsi!

Szeretnem megkoszonni, hogy ismet gyereknek erezhetem magam, amikor  gondos szulokent ovni teccik engem mindenfele foldi rossztol. Csodalatos erzes amikor kozolni teccik velem, mit, mikor es hol tehetek. Az mondjuk, sunyi, gerinctelen megoldas, ahogy mindezt ki teccet talalni, es utolag modositani teccet a szerzodesen.

Olvasson tovább!

Re: Így lehet sokat bukni a tablófotózáson

2010.03.25. 16:45 | ge | 345 komment

A délelőtt bepanaszolt tablófotós is bejelentkezett, aki szerint teljes félreértés ill. ferdítés történt, amit mi jól tényként kezeltünk: igenis volt pontos árajánlat, ami a megfelelő és érvényes árjegyzék alapján készült és aminek az áraitól ők végig nem tértek el. Ez egyszerűen ellenőrizhető is, mivel az árjegyzéket az osztály megkapta. Így már egész máshogy hangzik a sztori, pláne hogy egy "jó fejek vagytok b...meg" kijelentés is elcsattant a megrendelő részéről, aki ezek szerint nem is volt olyan naiv, ártatlan és éretlen ügyfél.

Az árajánlatban az szerepel hogy 8-10 felvételből álló sorozat készül, ebből 1 felvételt retusálunk és ebből kap 10 darab bélyeget, 4 darab 7x10 és 1 darab 10x15-öst és ez kerül 1850.-Ft-ba minden egyéb ára szerepel az árlistában amire később visszatérek ! Az Ön lányáról 15 felvétel készült! Az árajánlatban nem szerepel hogy 5 vagy 20 kép készül! Akit lehetett fényképezni, nem azzal jön hogy legyünk már túl rajta arról több készül mint arról aki bejön mert kell! Megjegyzem a legkevesebb kép ami készült az 8 felvétel volt, ez egy fiú mindenki másról több készült! Tehát a 32 főből a többi 31nek legalább 9 felvétele készült!

Olvasson tovább!

Re: Utalványra kapni az anyázást a Gellért fürdőben

2010.03.25. 14:55 | ge | 77 komment

Andrást és barátnőjét februárban küldte el a faszba a Gellért pénztárosa, aki azóta már nem a Gellért pénztárosa. Sőt, azóta úgy látszik a vezetőség rájött, hogy igenis lehet és érdemes emberszabású pénztárosokat felvenni.

Március elsején meséltem el a történetemet - a megalázó Gelért fürdős pénztárosnő ámokfutásáról. Írtam a vezérigazgatónak is. Korrekten válaszoltak: elnézést kértek és közölték, hogy lefolytatták a vizsgálatot: a kolléganőt elbocsátották. Így kerek a történet, de azt hiszem ez volt a minimum....
Olvasson tovább!

Így lehet sokat bukni a tablófotózáson

2010.03.25. 09:00 | ge | 282 komment

Réka osztályát jól megszívatta a fotós cég, akiket a tablófotózással bíztak meg. Mondjuk azt, hogy így felnőttkoruk hajnalán ez volt az első seggberúgás amiből tanulniuk kell: legközelebb előre mindenben megegyezni, szerződést kötni, igazunkért kiállni, asztalt borogatni, fogyasztóvédelemhez fordulni. De hogy a fotós a jócsajokról 20 képet csinált, a fiúkról meg 5-öt, az gyönyörű.

Update: a fotós válaszolt, a poszt itt olvasható.

Biztos sokan jártatok már úgy, hogy a kifizetett szolgáltatásért nem azt kaptátok amit vártatok. Sajnos az én osztályom is így járt a JANTNER FOTO-val. Még tavaly novemberben az osztály úgy döntött, hogy ezt a céget választja a tablóképeink elkészítésére, mivel 1200 Ft-tal olcsóbb volt az alapcsomagja, mint a másik jelentkezőé.

Olvasson tovább!

A magyar kábeltévétörténet legpechesebb házaspárja

2010.03.25. 00:47 | szily | 118 komment

Ez olyan gyönyörű, mintha a Homár kedvéért találták volna ki. Olvasóinkat, egy debreceni családot egyszerre, egy időben a következő figyelmességekkel halmozta el kábelszolgáltatójuk, a Digi Kft:

- minden értesítés nélkül kikötötték a rendben befizetett internetet és tévét, majd amikor erre egy héttel később fény derült, nem voltak hajlandók kártérítést nyújtani

- elkezdték küldözgetni nekik egy vadidegen ember számláit, aki az ő lakcímüket megadva kötött szerződést

- beszóltak nekik, hogy "nem fizetnek a netért", miközben olvasónk egy évre előre kifizette a netet a munkahelyi, fizetésen kívüli juttatásából. Sőt kiküldtek egy havi számlát is az előre kifizetett szolgáltatásról.

Olvasónk örülhet, hogy nem mentek ki a lakására, és ott nem csavarták meg jó alaposan az orrát a Digi ügyfélszolgálatosai. Minden határon túlmenő bénázás alant:

Olvasson tovább!

Értelmetlen jegyzői utasítás a XII. kerületben?

2010.03.25. 00:10 | szily | 38 komment

Gábor azért pipa, mert szerinte teljesen feleslegesen kellett 6250 forintért tulajdonilap-másolatot csináltatnia ahhoz, hogy bejelentkezhessen egy hegyvidéki lakcímre. A kerületben ugyanis arra utasította a jegyző az okmányirodát, hogy ilyen esetekben adásvételi szerződést vagy ha ez nincsen, tulajdoni lapot kérjenek az ügyfelektől, igazolandó, hogy ki az ingatlan tulajdonosa. Gábor szerint ez a "biztosíték" semmiféle visszaéléstől nem óv meg, hiszen a tulajdoni lapot bárki kikérheti, sőt a rendszer a gyengeelméjűeket kivéve bárkinek lehetővé teszi, hogy bárki lakásába bejelentkezzen. Kemény szavak alant:

Olvasson tovább!

Az év backdoor üzenete sajnos amerikai

2010.03.25. 00:03 | szily | 32 komment


Dühös magyarok, itt a kihívás! A Nagy Világhálót bogozgatva egyik kedvencemen, a New Yorkkal foglalkozó Gothamist blogon találtam ezt az Upper East Side-on fotózott szupervicces backdoor üzenetet, aki lát legalább ilyet magyarul, iziben küldje. Angolul nem tudó olvasóink kedvéért a szöveg:

Kedves szomszéd,

A fiam belelépett a kutyája járdán hagyott szarába.

Maga miatt soha többé nem lesz hajlandó szandált viselni.

Köszönöm. Amúgy is csajosan nézett ki szandálban...

 

Fél év alatt reagált a panaszra az OTP (frissítve)

2010.03.24. 15:15 | jackyll | 85 komment

Update (03/26): Az OTP gyorsítva válaszolt a társasháznak.

Összeszorul a Homár ollója, amikor ilyet olvas hogy, az OTP lett az ország legjobb bankja. Ki gondolta volna, hogy pont az ügyfélkapcsolaton lehet ennyit spórolni? Androidus tavaly október óta szeretné kideríteni, miért nem sikerült elsőre letiltaniuk egy bankkártyát, illetve mikor utalják vissza a két letiltás között leemelt pénzt:

Még tavaly a társasházunk számára egyértelművé vált, hogy a közös képviselőnk a szemünket is kilopja. Amikor sikerült ezügyben döntést hozni, persze loholtunk be a bankba, hogy megfosszuk minden jogosultságától, többek között a ház számlájához tartozó bankkártyát is tiltattuk. Illetve, a kislány ott a kezével bankkártya-letiltásnak látszó műveleteket csinált. Mi elégedetten távoztunk, azután megjött pár nap múlva a kivonat, hogy emberünk a kártyával vidáman vásárolgat tovább. 60+ ezret sikerült leemelnie, két nap alatt. Ismét loholás a bankba, és elértük, hogy akkor már teljesen, egészen letiltsák azt a kártyát. Ha már ott voltunk, unalmunkban írtunk egy panaszt, miszerint az igencsak jó lenne, ha a letiltás megtörténne, amikor azt az ügyfél kéri, és hogy vizsgálják ki. Ez volt tavaly október 1-én.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása