Tékozló Homár

Szaunázó csótányok a BVSC uszodában

2010.04.02. 15:10 | hellob | 141 komment

D.A. csótányokkal múlatta az időt a BVSC uszodában, aztán gondolta jelzi a panaszkönyvben az undorító kis állatok jelenlétét, de a néni szerint már más megtette és úgyis mindegy, bármit tehetnek, a csótányok nem mennek sehova. Mi azért a csótányirtással megpróbálkoznánk a helyükben, hátha.

Pár hete a BVSC uszodába mentem, ahol már az öltőző szekrény kinyitásakor undor fogott el. Apró Csótányok üldögéltek benne. Egy kis keresgélés után találtam egy olyan szekrényt, ami csak mocskos volt, így abba bele tudtam tenni a ruhámat.
Olvasson tovább!

Roziéknál szirszarral dúsítják a borsot?

2010.04.02. 10:50 | hellob | 61 komment

Persze hogy a borsnak van szára meg minden egyebe a termésén kívül, de mióta kerül az bele a csomagolásba?  Még sosem láttunk ilyet, amit a Horváth Rozisban talált Fdeyso.  A kérdésére pedig a válasz, hogy az őröltben nyilván ugyanez van, csak őrölve, úgy meg kit zavar?

A hétvégén vettünk borsot és most feledékenységből nem a "szar" lidlben kaphatót vettem, hanem a keszthelyi intersparban ha már ott voltunk gondoltam veszek a régi nagy névtől, horvát rozitól.

 

Olvasson tovább!

Nem adja a Posta a levelet

2010.04.01. 11:59 | jackyll | 179 komment

Ildikó édesanyjával szórakozik a nagykőrösi Posta. Először azt mondták neki, csak meghatalmazással veheti át a levelet, majd amikor azt beszerezte, már csak személyesen a címzett vehette volna át:

2010. március 29-en állandó lakcímemen a postai kezbesítő értesítést hagyott, mely szerint tértivényes küldeményem érkezett, melyet átvehetek a nagykőrösi postán. Édesanyám - akivel azonos a bejelentett lakcímem - meg is jelent e nemes hivatal szine előtt, ahol a személyzet csak meghatalmazás birtokában adta volna ki a levelet. Így édesanyám dolga végezetlenül hazatért, és jelezte nekem, hogy eme nagyszerű hivatalnak szüksége van az én irásbeli meghatalmazásomra, mely meghatalmazáshoz formanyomtatvány formájában bármelyik postai hivatalban hozzajuthatok.

Olvasson tovább!

Vécépapír helyi használatra

2010.04.01. 10:56 | jackyll | 114 komment

A jelek szerint nem mindenhol egyértelmű, hogy a vécékben kirakott papír szaráshoz használatos:

Nem tudom, hasznosítható-e ez a kép valamire, de én jót nevettem, mikor megláttam. A minap jártam az egyik békéscsabai oktatási intézmény mosdójában, mikor is megpillantottam ezt a csodás figyelmeztetést és óvintézkedést a jogaiért kiállni nem tudó WC papír biztonságáért. Először jót nevettem az iskolán, hogy milyen színvonalas hely, majd elkondolkoztam azon, hogy ki az az elvetemült, aki egy közintézmény budijából lop budipapírt (pechemre pont ismerek egy ilyen embert)?  Jó kis warning FAIL, bár mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez most az iskolát minősíti-e, vagy azokat, akiknek a figyelmeztetés szól? Hozzáteszem továbbá, hogy ugyanebben a mosdóban a kihelyezett törölköző oda van varrva a törölközőtartóra, és a tartó le van lakatolva. Milyen világot élünk már, ha ezekre a "budikellékekre" is ilyen eszközökkel kell vigyázni?

Üdv,
Dex

Re: Fabatkát sem ér a MOL kuponja

2010.04.01. 10:30 | hellob | 61 komment

Sándor nem tudta érvényesíteni a MOL éttermében a 30 %-os kedvezményét és ezt jól meg is írta nekünk. Most pedig megérkezett a MOL reakciója, elnézést kértek tőle és kápótolják a tévedésért, mi meg örülünk.

Kedves Homár,

a MOL kuponja annyit ér, amennyi rá van írva. Ez így természetes, ám sajnos néha hibázunk. A leírt esetben  Marché-nál dolgozó kollégánk döntött rosszul, mert nem fogadta el a kinyomtatott kupont. Mentségére legyen mondva, hogy két párhuzamosan futó akció összezavarta, de ez nem változtat azon a tényen, hogy hibázott. Ezért a töltőállomás üzletvezetője már elnézést kért telefonon a vendégtől és felajánlotta neki, hogy kárpótolja.

Olvasson tovább!

Engedély nélküli előtörlesztés a K&H-nál

2010.04.01. 10:00 | hellob | 41 komment

Sz. hasonlóan járt, mint József, ő sem szeretett volna előre többet fizetni, egy hiba miatt azonban ez mégis megtörtént. És a szolgálatót, jelen esetben a K&H ugyanúgy megpróbál mindent, csak hogy ne kelljen visszafizetnie a jogtalanul levont összeget.

Volt nekem egy életbiztosítással kombinált lakáshitelem, melyet  kérelmeztem, hogy alakítsanak át annuitásos hitellé - hivatkozással a megnövekedett törlesztőrészletekre. K&H Bankkal és Biztosítóval együtt az ügyintézés 4 hónapot vett igénybe. K&H Biztosítótól megjött a levél, hogy rendben életbiztosítás megszűnt, kötvény visszavásárlása megtörtént, további minden jót. Ettől függetlenül a Bank további 2 hónapon keresztül levonta az életbiztosítás díját (50 e Ft / hó) és átutalta a Biztosítónak.
Olvasson tovább!

Sokba kerül ajándékot kapni az Extreme Digitalról

2010.04.01. 01:39 | szily | 114 komment


Dóri kiszúrta, hogy 3000 forintot spórolhatunk, ha nem kérjük a Sony Cyber-shot DSC-W190 fényképezőgép mellé az ajándlk 2 gigabájtos memóriakártyát. A cég tehát a gyakorlatban is tanít a népszerű igazságra, miszerint semmi sincs ingyen.

Az Extreme Digital-nál kapható Sony Cyber-shot DSC-W190 fényképezőgép 29,900 forintért, illetve teljesen ugyanaz a készülék ajándék 2 GB-os memóriakártyával 32,900 forintért. Azt hiszem, hogy az Extreme Digitalnak és nekem eltérőek az ajándékról alkotott fogalmaink.

Üdv,
Dóra

9 hónap alatt reagál az OEP

2010.03.31. 14:19 | jackyll | 114 komment

Bárcsak büntethető lenne az ilyen, hamar felszámolódnának az állami intézmények. Dan tavaly júniusban jelentette be, hogy külföldön fizetné inkább a biztosítását, amire az OEP 9 hónappal később reagált, amire már a formanyomtatvány is megváltozott:

A burokracia utvesztojebe kerultem es nem igazan talalok ki belole, megosztom veled. Tortent, hogy kulfoldon vallaltam munkat, es mivel ismerem a magyar hivatalok lelkesseget, elkerulendo kesobbi konfliktusok erdekeben, ONSZANTAMBOL az OEP oldalarol letoltottem, hogy en bizony itt vagyok biztositva, ott ne is szamitsanak penzre utanam es kulonben is. Ezt a papirt 2009.jun.18 postaztam, erre sikerult a hivatalnak 2010.marcius 10. valaszolnia! Es akkor sem azt irtak, hogy milyen jo fej vagy hogy szolsz, nem, hianypotlasra szolitanak fel, mert a nyomtatvany amit kuldtem NOVEMBERBEN megvaltozott. Most akkor mi van? Ez amugy az internetrol letoltheto dokumentum nevebol derul ki.

Olvasson tovább!

Debrecenben nehéz a DIGI-vel zöldágra vergődni

2010.03.31. 10:20 | ge | 122 komment

Zoli kapcsolata a DIGI-vel nem indul túl simán. Eredetileg TV-Network előfizetője volt, de mivel ezt a céget felvásárolta a DIGI, Zolinak új szerződést kell velük kötni. Már ha hagyják.

Debrecenben TV-Network kábel TV+Internet előfizető vagyok. Mivel itt a DIGI TV felvásárolta a TV-Network-öt, kaptunk erről egy tájékoztatást, hogy x időn belül felmondhatjuk a szerződést minden további nélkül, vagy átmegyünk mi is a DIGI-hez. További telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy majd lesz szórólapozás, azon lesznek üzletkötői telefonszámok, ahogy az lenni szokott. Később, mikor már eltelt pár hét, azt mondták hogy ne aggódjunk, majd úgyis felkeres egy üzletkötő személyesen. Mi pedig vártunk.

 

Olvasson tovább!

Nagytarcsán nem szórakoznak a szeméttel

2010.03.31. 01:25 | szily | 107 komment

Zümbenő azt álltja, Nagytarcsán egy olyan cég tartja kézben a kommunális szemétszállítást, amelyik nem levélben vagy mailben, hanem szórólapokon kommunikál. Csekken vagy átutalással fizetni nem lehet, csak egy irodában. Aki elmarad a díjjal, azt nem figyelmeztetik, bár ez törvényi kötelességük lenne, hanem egyszerűen nem viszik el a szemetét. Mocskosul ideges ügyfél alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása