Tékozló Homár

A Nokia E72 okostelefon se magától okos

2011.06.30. 13:09 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek nem sikerült emailt varázsolnia okostelefonjába, az Aréna Pláza T-Mobile butikjában sem bírta ezt neki senki megoldani, de még a hivatalos T-Pontban sem. A Homár emlékei szerint már a régi Nokia-telefonokban is lehetett IMAP-szerverrel szinkronizálni, bár tény, hogy másoknak se egyszerű az E72 kezelése:

64 éves édesapám tegnap az alábbi történettel fogadott. Mivel igen csalódottnak láttam, kértem, hogy gépelje le sikertelen okostelefon-vásárlásának részleteit. Kérdésem, hogy az alábbiakban leírtak alapján mi a tanulság? Nyugdíjasok ne vásároljanak okostelefont? Vagy vegyék meg, kínlódjanak vele, majd ezután próbálják meg visszaadni? Kinek a dolga segíteni beüzemelni egy telefont? Valódi kíváncsisággal várom mielőbbi válaszukat!

Üdvözlettel,

Andrea

2011. 06.26.-án vásároltam az Aréna Plazaban, a földszinti T-Mobile üzletben egy Nokia E72 tip.mobiltelefont. Mivel az előző egyszerű mobil telefonom hibátlanul működött, ezzel a vétellel az egyetlen célom az volt, hogy házon kivül járva az email forgalmamat is követni és megválaszolni tudjam.
 
Nem lévén egyáltalán szakember ilyen témában, a vásárlás előtt hangsúlyosan megkérdeztem, hogy jelenleg, magánemberként, a Windows XP-n belüli Outlook Express levelező programot használom, ezen alapuló email cimmel, vajon az uj telefon ezzel működni fog-e. Az üzlet több kollégát összehivott, a dolgot megbeszélték, végül igenlő választ kaptam, ezért a telefont megvásároltam.
 
Aznap több órát töltöttem azzal, hogy a használati leirás alapján a fenti alapú (DIGI szolgáltatótól kapott) email-cimemmel és jelszóval a telefont beüzemeljem, sikertelenül. Ez még nem lepett meg, de az már igen, hogy másnap visszamenve a T-Mobile üzletbe ugyanez az ottani szervizes szakembernek sem sikerült. Ő végül azt közölte velem, hogy nem tudja megoldani a problémát, forduljak a Digihez. Kértem, hogy ezt tegye meg ő, mert én nem értek ehhez, de erre nem volt hajlandó, mondván, hogy őrá várnak.
 
Én pedig arra nem voltam hajlandó, hogy a Digivel bonyolódjak vitába, egyszerűen azért, mert én nem egy problémát kivántam vásárolni, hanem egy működő készüléket. Nem leértékelt vagy hibás terméket vettem. Én, nyugdijasként, egy vadonatúj készülék mellé nem vállalok fel egy utánajárást és hadakozást igénylő megoldandó feladatot, ráadásul olyan szakterületen, amiben tökéletesen járatlan vagyok. Nem vagyok hajlandó labdaként pattogni a Digi és a T Mobil között, ahogyan ez előre láthatólag történt volna.
 
Ezek után közöltem, hogy a telefont vissza kivánom adni, és kértem a kifizetett összeg visszatéritését. A kolléga ezt sem kivánta teljesiteni, mondván, hogy ők "szerződéses üzlet". Ezt nem értettem, mert ha egy üzlet telefont eladhat, akkor ugy gondolom vissza is vehet. Ő azonban erre nem volt hajlandó, és az ugyanott, az emeleten lévő T-Pont üzletbe irányitott igényemmel.
 
A T-Pontnál egészen más hozzáállást tapasztaltam. Sajnos azonban a problémán érdemben segiteni itt sem tudtak, alternativ megoldási javaslatot itt sem kaptam. A probléma körül megmaradt a bizonytalanság, igy ragaszkodtam visszavételi igényemhez, amit készséggel teljesitettek. Igy ért véget új telefonom egynapos története.
 
Kiváncsi lennék, hogy vajon a T Mobilnak tényleg ennyire mindegy-e egy bosszús ügyfél és vevő elvesztése. Egy biztos: legközelebb csak ott és attól veszek emailes telefont, aki és ahol ezt használhatóra beüzemelt állapotban tudja a kezembe adni...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napalm 2011.06.30. 13:20:24

digis íméllel nem lehet sikeres ember....

elwood 2011.06.30. 13:22:51

nem szép történet, a 64 éves papa a bolti dolgozók és saját tudatlansága áldozata lett

hogy valami konfigurálható-e ami nincs benne a telefon utasításában, azt ne a boltban összegyűlő kupaktanács bizonytalan bólogatására bízzuk

1) "igy ragaszkodtam visszavételi igényemhez, amit készséggel teljesitettek."

sztem elég korrektek voltak, visszavettek egy jól működő telefont amin nem ment szolgáltatás, amit ők nem is garantáltak

2) "Kiváncsi lennék, hogy vajon a T Mobilnak tényleg ennyire mindegy-e egy bosszús ügyfél és vevő elvesztése."

Légy erős. Igen.

elwood 2011.06.30. 13:27:26

meg az se jó ha a telefon okosabb mint a gazdája

papugaja 2011.06.30. 13:29:24

Egy kütyüboltban egy középkorú hölgy nokia telefont vásárolt:
- És akkor ebben van GPS is?
- Igen, de telepíteni kell.
- Meg tudom csinálni én is?
- Hogyne. Fel tetszik menni az internetre, le tetszik tölteni a szoftvert és a térképet, és működik.
Na persze.

mirage8 2011.06.30. 13:33:01

Hat az E72-vel en is vert izzadtam, mire sikerult, pedig en csak feleannyi idos (se) vagyok, es szoftverfejleszto. Igazabol megoldhato, de tenyleg nem egyszeru... de most mar ugyis mindegy.

dr. _mmm_ 2011.06.30. 13:38:56

64 éves nagypapa.. aki saját bevallása szerint nem ért ezekhez.. miért nem kér segítséget? nincs gyerek aki értene hozzá? Én faterom 66 de eszébe nem jutna semmi ilyet venni a megkérdezésünk nélkül.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 13:39:32

Okos telefon, oktatással, buta ügyfélnek eladó!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.30. 13:43:25

Miért nem ilyet vett: vip-phone.hu/spd/8146/Binatone_BB200_Nagyifon

És miért nem irányítja át a didgis leveleit valami szolgáltató-független címre, amit be lehet állítani a mobilján is?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.30. 13:45:30

@elwood: Egy ilyen unióban, ahol a mosópor is intelligensebb, mint a fogyasztó? Ilyen alapon kizárólag R-1 kommunikátort lenne szabad forgalmazni...

2011.06.30. 13:49:34

szerencsetlen nyugger miert vesz E72-t, amikor keptelen beallitani rajta a levelezeset? Istenem, ilyen ostoba barmokat.

nyomi 2011.06.30. 13:50:49

Megoldhato, es megy is. Sot, vert sem kell izzadni vele, doksit, forumot, nokiahelpet kell olvasni, ami persze nem elfogadhato.
Kitekinto gyorsvonattal szinkronizalni nem logikus, es ha nem rutinos, akkor mondhatni koszopas, de megoldhato. Ugyhogy mindenkinek igaza van :D Papa elmegy a vodkafonhoz, ahol vesz majd vmi nemtommit, es mikor vissza se veszik, csak kozlik, hogy a telo kifogastalanul mukodik a dokumentacioban leirtaknak megfeleloen, akkor majd aldott jo cegnek fogja tarta a tcsoportot.

P75 2011.06.30. 13:54:26

Aréna földszintjén a szervizben próbáltak meg lerázni azzal, hogy a pixelhibás telefonom nem elég pixelhibás, így nem javítják meg. Pechjükre ismerem az iparág idevonatkozó követelményeit, így nem hagytam magam. Ezután elkérték a jótállási jegyet és a szerződést, és amikor délután visszamentem a kész telefonért, a jótállási jegyről elfeledkeztek, a szerződéssel együtt. Másnap visszamentem, letagadták. Harmadnap szintén. Kérdeztem, ilyenkor me van, nyilván tudnak újat készíteni. nem, nem tudnak. Negyednap bementem, nem találják sehol, nincs más hátra, készítenek egy újat. WTF???
Az első emeleti T-Pont ehhez képest maga a kánaán, kedvesek, segítőkészek, a karácsonyi xbox akciókor, a fejetlenség kellős közepén is maximálisan jófejek voltak és az én egyszemélyes hisztériámat is higgadt mosollyal kezelték.

S***ci 2011.06.30. 13:55:21

Már a legelső Symbianos Telón se volt gond beállítani egy mailt. Még jó, hogy a telefon beépített súgója is megmondja a választ, vagy egy google keresés is. Amit ezek szerint a szolgáltatónál dolgozó "szakemberek" sem tudnak használni.
A 64 éves édesapa, és a 40 körüli gyermek mellett nem volt, egy 20 éves unoka?
Bár az én ismeretségi körömben az a tapasztalat, hogy a 30-40-es korosztály jobban ért a kütyükhöz, mint a 10-20 évesek....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.30. 13:57:48

Miért kezdődik a cipő- és elektrobiszbasz panaszok nagy része azzal, hogy "az Arénában"?

Giraffa 2011.06.30. 13:58:44

Miért is kell a 21. században szolgáltatótól függő mailboxot használni? :-/

Megszűnik a szolgáltató (lásd másik poszt) és akkor mit csinál a júzer??

A "Kitekintő Gyorsvonat" szoftver hogyan kapcsolódik a problémához? :)

bekbórd! 2011.06.30. 14:03:03

én vettem egy 600 ezer forintos Miele sütőt, megzsíroztam a csúszósínt, és mégis taknyos lett benne a pizza. most akkor én, vagy a Miele nem tud pizzát sütni?

neked ugatok 2011.06.30. 14:09:43

de utálom az ilyen vásárlókat, megvesz valamit (tegyük fel, egy telefont, ami email képes), használni akarja azt egy KÜLSŐ szolgáltatóval (tegyüf fel, digi email), és utána visszamegy sírni, hogy ez nem megy..
a szervizes helyében megmutattam volna hogy a t-mobile-os emailrendszerrel tökéletesen működik, tehát tényleg a DIGIhez kell fordulnia, nehogy már a T-mobil kilincseljen a diginél egy harmadik ember problémája miatt..

nálunk az a menő, hogy a szoftveres gépeken nincs OFFICE full verzió? Mi az, hogy nincs? A mobilnetes notebookhoz nem állítjuk be a szolgáltatást? Hogy állítanánk be baszki, amikor azt se tudja mi a felhasználóneve? Majd pont ezzel fogunk szopni.. Van erre külön ügyfélszolgálat..

Persze mi mindezt kedvesen mondjuk el, mert ennyit megérdemel a vevő, és nem ígérünk olyat, amit nem tudunk teljesíteni, vagy nem értünk hozzá. De emiatt verni a nyálat, minden kereskedő rémálma...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.30. 14:10:23

Bimetálos telefont kell venni az Aldiban, azon kapásból működik a mél!

SALE Kálmán 2011.06.30. 14:16:14

Ne tudd meg én mit kaptam nagyanyámtól, mert a firefox frissítette magát, és itt máshol vannak a gombok.
Az volt a lényege, hogy ez egy szar, és én direkt kicseszésből máshol mutattam meg neki, mit hogy kell csinálni.

Eleve az egy hónap volt, amíg megtanultuk mi a layeres ablakelrendezés, és mit hol kell nézni ha mát akar. Mondjuk ebből 3 hetet hisztizett.

Igen, 65 felett nem érdemes már kütyüzni, idegen nekik ez a világ.

Dr Gregory House 2011.06.30. 14:40:19

„...a T Mobilnak tényleg ennyire mindegy-e egy bosszús ügyfél és vevő elvesztése”

IGEN!

qwerty01 2011.06.30. 14:42:47

44 vagyok, kütyübolond... Van még 20 évem. :O( Vajon akkor milyen kihívásokkal kell megküzdenem?

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.30. 14:43:12

@SALE Kálmán: felesegem is letoltotte az uj 5. FFet, es most semmit se talal. Kerdeztem, mi a picsanak kattintott ra a letoltesre? Mar a 4et is downgradeltuk, mert beszartak az addonok. Nem tudta megmondani. A kor akart haladni vele, csakhogy o meg nem tud haladni a korral, ez a nagy budos helyzet.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.06.30. 14:44:52

@qwerty01: kütyükkel. Képzelj el egy kütyüt, fedlapja mint egy kütyüé, belseje mint egy kütyüé.. de nem ugyanazé a kütyüé!!

beastblizzard 2011.06.30. 14:44:55

@S***ci:
Tökéletesen igaz amit írsz. Nekem is E72-m van és csak fele annyi idős vagyok mint a tata. Azonban ha valami nem ment elolvastam sz utasításokat + súgó.
Egyébként is igen, a kedves gyereke vagy az unoka a történet megosztása helyett megpróbálhatta volna megoldani(az amúgy nem épp egyszerű, de megoldható) problémát.
Bennem még felmerült egy kérdés: a 64 éves nagyapa hogyan akarta használni az E72 QWERTY gombsorát, mikor egy ilyen beállítás nem jött össze neki? Vagy fizikailag patent a nagyi, csak a szellemi képesség kicsikét...

StGo 2011.06.30. 14:45:51

Remélem 60 felett én is annyira aktív leszek, hogy a levelezésem nélkül még az utcára sem tudok kimenni! De tényleg!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 14:46:12

@SALE Kálmán: "Ne tudd meg én mit kaptam nagyanyámtól, mert a firefox frissítette magát, és itt máshol vannak a gombok."

Jogos. Én is megőrülnék tőle. Mi a facér nem tudtad kikapcsolni az automatikus frissítést!

SALE Kálmán 2011.06.30. 14:52:15

@vazsmegyeigerdezsház: @atpijkamo: Több alkalmazkodókészséget feltételeztem róla a ténylegesnél. Amíg valakiről ki nem derül hogy hülye, addig én nem feltételezem róla. Ez amolyan jellemhiba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 14:53:54

@SALE Kálmán: Nem a nagyid a hülye, hanem te, mint ahogy azt fentebb kifejtettem. A témát ezennel lezárom.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.06.30. 14:55:20

rutinos háziasszony ilyenkor lefújja wd-40-nel az eladót

Dr. Rodney 2011.06.30. 14:55:58

Utálom az ilyeneket, akik a legapróbb probléma esetén picsogva szaladnak az ügyfélszolgálathoz, és verik a nyálukat. Ahelyett hogy elővette volna jóöreg barátját a guglit. A tmobile -t is megértem, ilyen ügyfélre tényleg nincs szükség...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 14:56:51

@atpijkamo: Ezt: "atpijkamo · www.deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 14:53:54" 14.54.50-55 tájban csináltam. Ezt csináljátok utánam! (Bár a rekordom 40 másodperc vissza az időben.)

SALE Kálmán 2011.06.30. 14:58:25

@Dr. Rodney: A tmobila minden havi számlánál kb 10-15 ezret hozzácsal a tényleges forgalomhoz. Tehát ha seggrészegen hajnali kettőkor felhívom őket hogy milyen nap van, azt is mondják meg.

(volt már olyan)

samcro 2011.06.30. 15:08:04

Valamit nem értek. Veszek egy okostelefont hűséggel a T-Mobile-nál, szerződés 3 példányban aláírva, és másnap meg visszaviszem valami hülye indokkal, és simán visszaveszik?

Legjobb telefontesztelési megoldás :)

Vagy Dominoval vette a bácsi?

Amúgy a maileket sokkal butább telefonokkal is meg lehet nézni, nem kell azért több tízezreket kiadni.

SALE Kálmán 2011.06.30. 15:24:48

@atpijkamo: Szerintem meg de. Örülne hogy valami karban tartja az agyát.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.30. 15:29:41

@SALE Kálmán: valóban kikapcsolhattad volna az updatet, de tuti én is elfelejtettem volna, a hisztis nagymamáktól pedig én is agyfaszt kapok. vannak idősebbek, akik elfogadják, hogy a technikai elszáguldott mellettük, vannak olyanok, akik pedig kiverik a balhét, mert a modern technika nem olyan csontegyszerű, mint pl a gémeskút vagy a hurkatöltő.

SALE Kálmán 2011.06.30. 15:35:42

@kunfirmenbuchnummer: Ő is kikapcsolhatta volna. Hogy megmutatom az alapokat, az nem azt jelenti, hogy onnantól le is tudtuk az egész számítósgépt.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.30. 15:37:42

@SALE Kálmán: félig igazad van! (erre utalt az előző hszem is)

Xmas 2011.06.30. 15:58:55

Okos telefont okos ember vegyen. A bácsika pedig nem hibás terméket vett, hanem neki hiányzik a szükséges képesítése. Egyébként be lehet menni valódi szakszervízbe (nem T-pontba!), ahol megfelelő ellentételezésért beállítanak a bácsikának mindent.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.06.30. 16:07:26

@Xmas: Ott a pont! Amikor kitört ez az okostelefon őrület, és mindenkinek olyan kellett, akkor azt mondtam, hogy nem szeretném, ha telefonom okosabb lenne nálam, úgyhogy jó nekem a buta is. Minden másra meg ott a laptop, ahhoz 44 évesen -még- nem kell szemüveg. Ha meg nyaralunk, akkor a nejem netbookja, hogy ne kelljen mázsákat trógerolni.

lionking 2011.06.30. 17:12:45

nem nokiát kell venni mert az nem igazán jó még telefonnak sem nemhogy okostelónak
HTC-t kell venni, nekem is már a 3-ik van 6 év alatt :) és nem is volt gond az email beállításokkal.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.06.30. 17:39:59

Nem értem az embereket... Nem vagyok nagy rajongója T-nek (mellesleg ügyfelük is vagyok), de ami nem az ő hibája, az nem az ő hibája.

Honnan a pékből tudhatja a mobilszolgáltató, hogy a DIGI pop3 meg imap szerverei elérhetőek-e nem-saját hálózatból? Komolyan azt várják el a vevők, hogy mindenki e-mail címének a szolgáltatóját a T-Mobile csekkolja le, hogy majd tudja-e használni azt?!

Meg ne is haragudjatok, de az, hogy a vevő nem hajlandó szóba állni egy probléma okán azzal a szolgáltatóval, akivel ő maga áll szerződéses viszonyban azért, hogy egy probléma esetleg megoldódjon.. Szerintem ez több, mint vicc.

Ugyanaz a sztori, amikor valaki a kocsijába rossz gázolajat tankol, összefossa magát ettől a szivattyú, és megy asztalt verni a szervízbe, hogy tönkrement, és nem képes elfogadni a tényt, hogy ő baszta el.

xybaBence 2011.06.30. 19:32:58

Hát nem szabad nokia telefont venni, az amúgy is 1 szar, és a tőzsdei értéke a béka segge alatt van, már senki sem fogja fejleszteni, és a céget a google fogja felvásárolni.

xybaBence 2011.06.30. 19:37:26

Meg a nokia régen jó volt, de most sem rendes processzor sem semmi normális dolog nincs benne, ami egy legbénább negyed annyiba kerülő samsung telefonban meg benne van.

S***ci 2011.06.30. 20:19:04

@xybaBence: Khm. Majd szólj, ha látod a trollokat! ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.30. 20:22:09

szeretem , mikor 64 eves embereket papaztok, meg nyuggereztek, bacsikaztok
nem 94, 64.....
soroljak neveket?
arrol nem beszelve hany huszoneves tok hulye irastudatlan kommunikacio keptelen lama van
felhivnam a figyelmet az elado , az okos fiatal sem tudta megoldani
khm.
amugy mar 50 vagyok, szabad neteznem, meg telefont vennem?

Jegkoko 2011.06.30. 20:23:29

@xybaBence: Ezt ugye egy percig sem gondoltad komolyan?

xybaBence 2011.06.30. 20:28:57

@Jegkoko: de igen olvastam valahol hogy meg fogja venni a google és átnevezi, és több céget fog felvásárolni és újítani rajta, hogy a microsoftal karöltve tudják tartani a versenyt az Apple-el.

S***ci 2011.06.30. 21:40:28

@xybaBence: Én meg azt olvastam, hogy aki olyasmiket olvas, mint a amire hivatkozol, és azt el is hiszi, az már ne vegyen okostelefont... ;)

S***ci 2011.06.30. 21:43:49

@hagyma: Magyarországon 60 felett mindenki bácsi, mert nyugdíjas, vagy elhasznált haldokló öregember...
A mai 40-eseknek esélyük sincs rá, hogy 7x-esek legyenek.. így nálunk a 64 éves mer szerencsés bácsi, míg a 75 éves szomszéd öreg, még vidám fickó, majdnem hogy csak srác...

buksikutya 2011.06.30. 22:13:46

outlook expresst 2011-ben? ott akkor van baj!

xybaBence 2011.06.30. 22:20:16

@S***ci: nekem egy régi sony ericcson telefonom van w300i és nekem ez pont megfelel :D
volt ipod touch-om még a 2G-s szériából de már az sem kell, tök felesleges

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.30. 22:21:28

@S***ci: aki bacsiz egy 64 eves embert az idiota
ennyi
vagy magyar

S***ci 2011.06.30. 22:23:18

@xybaBence: Ericsson T39m (karcmentes, zsír új álapotban)
SZVSZ én nyertem...

S***ci 2011.06.30. 22:27:33

@xybaBence: Ericsson T39m (karcmentes, zsír új álapotban)
SZVSZ én nyertem...

Alfonz64 2011.06.30. 22:55:32

Amúgy vesz egy mobilt amin lehet böngészni PL a motorólakból 60.000-ből meg lehet úszni és ugyanúgy bepötyögni az opera minibe mint a böngészőbe ÉS MÉG 10.000 spórol is.

Alfonz64 2011.06.30. 23:12:11

"Okosítsd fel meglévő hagyományos telefonodat!"

Hát aki még reklámot se néz azzal nem tudok mit kezdeni :)

Video:
www.telenor.hu/telenor/hirek-es-media/reklamfilmek/24

www.telenor.hu/klikk/

opera minibe be kell írni hogy www.digi.hu :)

Ja és a digi.hu/ jobb oldalt fent beírja a bácsi ennyi. Vagy a mail.ipmedia.hu-n.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.30. 23:28:59

@Alfonz64:
bacsi...
Te egyes orszagok miniszterelnokeit
nagy multik igazgatoit
tudosokat
irokat
stb
bacsinak hivsz?
raadasul majdnem 50 evesen?

becsoccsent 2011.07.01. 00:19:27

@hagyma: idehaza meg asszem 4 evet elunk atlagban, szoval tessek kint maradni, hagymabacsi :)

Megdobbent 2011.07.01. 01:24:37

Akkor is gyikok csipeltek meg a telefont, nem lehet vitas.

SALE Kálmán 2011.07.01. 07:16:11

@hagyma: Neked lassan saját szurkolókórusod lesz itt.

SALE Kálmán 2011.07.01. 07:19:27

@Alfonz64: Az én telefonomon lehet böngészni, és 790 Forintért vettem. :D

becsoccsent 2011.07.01. 07:37:16

@SALE Kálmán: valoban. sokan szurkolunk neki, hogy maradjon a seggen. most mar joval sanszosabb a dolog, hiszen volt itthon, es latta, hogy nem akar haza jonni. sajnos annyit nem volt itthon, hogy rajojjon, az eszet nem kellene osztogatnia onnan, amikor fingja sincs, mi folyik idehaza.

SALE Kálmán 2011.07.01. 07:46:24

@becsoccsent: Jah hogy dokumentáljátok is? :D Fasza, valaki felrakhatná outubera.

Én csak akkor nézem, ha sikerül valami osztályon felüli baromságot írnia, de lassan kezd oda eljutni, hogy inkább már csak sajnálom.

beastblizzard 2011.07.01. 09:50:33

@lionking:
az látszik neked 6 év alatt 3. van...
nekem 11 év alatt a 4. Nokiám. És? hagyjuk is itt abba a vitákat, én leszarom az összes többit mint ahogy ti a Nokiát. Nekem ez kell s ha nem lesz akkor visszatérek a vezetékeshez meg a notebookhoz. Fosok iPhone-ra meg htc-re meg az összes keleti gányra

beastblizzard 2011.07.01. 09:58:33

@hagyma:
az látszik hogy 50 vagy, és mi vagyunk a huszon- harmincéves írástudatlanok. Nézd már meg az ékezeteid, meg a helyesírásod.
nem akarok ellenséges lenni, de egyezzünk meg abban, 60felett azért már illik bácsinak lenni, nem is újmagyar módra letegezni, vagy "bá"-nak szólítani. nem a korral van bajom, csak akik képtelenek elfogadni hogy az már nem egy fejlődőképes, versenyképes kor. legjobb esetben is csak stagnáló, vegetáló! De ettől függetlenül persze, lehet aktív valaki, de nyugdijas ember ne tudjon mél nélkül elszabadulni a házától? ez a vicc:)) kérdem én mit csinált gyerekkorában ez az ember?
És itt is érvényes a fent írott dolog:
"Bennem még felmerült egy kérdés: a 64 éves nagyapa hogyan akarta használni az E72 QWERTY gombsorát, mikor egy ilyen beállítás nem jött össze neki? Vagy fizikailag patent a nagyi, csak a szellemi képesség kicsikét... "

Alfonz64 2011.07.01. 10:49:22

Úgy hogy 40 felett mindenki bácsi, meg néni :)
Amúgy nem kell kiakadni nekem is monta egy 8 éves hogy bácsi :)

Alfonz64 2011.07.01. 11:14:59

@beastblizzard: Hát nem tul szerencsés okos telefonban a nokia mert az symbian-t használ ami nem tul felhasználó barát, rövidesen véget ér a Symbian fejlesztése lesz belőle Windows Phone 7 talán az egyszerübb lesz. A legfelhasználó barátab az iphoneok utána az android és a legvégére került a Symbian. Én értem hogy régen az egyszerűségükről volt híres a nokia de a Symbian mint oprendszer komolyabb felhasználói tudást igényelnek.

nonstopmobil.hu/rovidesen-veget-er-a-symbian-fejlesztese-20110212.html

mohopasi 2011.07.01. 11:16:11

Nem véletlen, hogy a Nokia erős gyorsulásban van a szakadék felé. Régen az volt rájuk a jellemző, hogy egyszerűbb volt a kezelésük, mint a versenytársaké, most meg má' nem.

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.07.01. 11:23:36

@S***ci:
Nem eladó??? Olyat hajtok már régóta, de nem találni egy épkézláb modellt...

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.07.01. 11:26:16

Most is R520-at használok, kifogástalan, telefonálni tökéletes...

beastblizzard 2011.07.01. 13:09:44

@Alfonz64:
Igen, ezt tudja a világ, de a Windows házasság majd megoldja azt ami amúgy sem a mi bajunk.
Meg a Maemo, vagy az isten tudja mik. De ettől függetlenül amig létezik a Nokia mint telefonos cég, ha majd nem lesz jó nekem az E-series váltok régi 1100-ra vagy a jól bevált 6310i-re

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.01. 17:00:19

@beastblizzard: otthon bacsi
kulturhelyeken ur
vagyis sir
nem 60 folott van az ember a SPiccen de nem is 30 korul
azt hiszem pl ez a 45-55-re esik
nalam feltetlen':)
ha normalis irast akarsz tolem, olvass bele a blogomba
itt nem fontos a helyesiras, vagyis hat ezek nem heleyesirasi hibak hanem sima elutesek
voltam 20 is 30 is 40 is, most 50 vagyok, tudom mi mivel jar
miert lenne mas egy 64 eves gondja, bazmeg, kepzeld van aki nem tud elszakadni a nettol 62 evesen sem
pl Te leszel a kovetkezo, ha megeled!!!!!!
ez tuti
tudod nagyanyam meg nem hordott farmert, mi meg 45 evesen Maryvel farmerben eskudtunk, motorozunk, kirandulunk, elunk
es igen nem CSAK kor fuggo, tuti van nalam okosabb 20 eves is, de nem jellemzo
eleg szomoru ez a nenizes meg bacsizas otthon
itt LAdy, vagy Sir
na ez a felfogasbeli kulonbseget is jelenti

beastblizzard 2011.07.01. 17:23:21

@hagyma:
eddig minden rendben, viszont a lemez nálam ott megakadt hogy mi a francnak kell az utcára is mail egy 64 évesnek?
Az én szüleim 75 és 69 évesek, olvasnak mailt, híreket, skype s azzal mennek a levegőre, kertben dolgoznak sétálnak bicajoznak. Mert ők nem a neten s a gameboy-on nőttek fel mint mi, s ki tudják használni az idejüket. Erről beszéltem ott, hogy vajon mit csinált az az ember gyerekkorában. Biztos bezárták a pincébe és gomblyukakat varrt zsebpénzért a gyertyafényben. Más magyarázatot nem látok ha egy 64 évesnek nem elég az asztali számítógépre érkező mail. Vagy utolérte a második gyerekkor, amikor nem lehet elvonszolni a számítógéptől?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.01. 17:26:30

@Alfonz64: semmi kiakadas nincs, folytatom harcom a hulye otthoni felfogas ellen
de hat akik a nagyszuleiket nyuggereknek hivjak
hat nehez ugy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.01. 17:28:13

@beastblizzard: egyetertenek, ha azt irnad mi a francnak kell az utcan emil
/mindenkinek!, mer szinte parszaz ember akinek elengedhetetlen/
tehat nem kor fuggo
/tudtam, hogy elojon az a lap is, hogy azert vedem az oregeket mert mar en is 50 vagyok, de nem kell aggodni remekul vagyok, sosem voltam ilyen jol, a szexualis eletem pazar az eszem vag az etvagyam kituno)

Jegkoko 2011.07.01. 22:00:16

@Alfonz64: Ezzel én vitatkoznék, mármint hogy a symbian bonyolult lenne.Mulltkor néztem vmi samsungos androidos telefont és a menüje teljesen átláthatatlan volt, pl a wifit se volt olyan egyszerű bekapcsolni mint az én N8 ban.

SALE Kálmán 2011.07.02. 15:06:27

@hagyma: most tényleg nem bántásból, de fájdalmasan buta vagy. Nem rosszindulatúan buta, inkább csak úgy maflán. de attól még néha sírhatnékm lesz tőled, és nem az ügyetlen sértéseidtől.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.03. 20:10:05

@SALE Kálmán: nem tudom miert nem erted meg, hogy van felesegem, es szeretem es nem kellesz!!!!
faj ezt igy kimondani szemtol szembe, mert nem szeretek noket megbantani, dehat az van
remelem az ideg es elmegyogyaszati kezelesed azert majd hoz nemi eredmenyt
sose add fel
ez fontos

장현승 사랑해요 2011.07.04. 14:35:43

remélem, talált valami normálisabb eladóhelyet/telefont a kedves papa. rémes a történet.

az én édesapám egyébként mindig kikéri a véleményem a kütyükről, majd megvesz valami olyat, amit nem ajánlottam, de neki tetszik:D

tkd (törölt) 2011.07.06. 21:52:27

Történetesen ismerem a "nyuggert", és habár biztos vagyok benne, hogy azok, akik fikázták itt, nem fogják a soraimat olvasni, de ha mégis, akkor jobb ha tudják, hogy annak az embernek a kisujjában is több emberség, vitalitás és tisztesség van, mint amennyit én az ílyen bornírt, ostoba megjegyzések íróiból kinézek. Történetesen nem akart senkit sem zaklatni azzal a szar telefonnal, szereti, ha a problémáit maga is meg tudja oldani, a Nokia meg nyaljon halat, ha ilyen szart gyárt, a T-Mobile meg vesztett egy előfizetőt, szerintem.

/tno+DA= 2011.07.12. 10:09:18

Most őszintén.
Miért kell basztatni a poszt-tolót?
Ha nem értek a villanyszereléshez, villanyszerelőt hívok, nem?
Ha van befektetni kívánt pénzem, de nem értek sem a tőzsdéhez sem a lekötésekhez akkor joggal fordulhatok befektetési tanácsadóhoz, nem?
DE!
Akkor egy ki@szott kurv@ tetves telefonnal ugyanmár hadd forduljon a vásárló az ügyintézőhoz.
Ne mondja nekem senki, hogy annyira nagy kunszt lenne legalább 1 ügyintézőt kicsit képezni, meg kötelezni, hogy olvasson már munka közben a felmerülő üresjárati idejében pár szakújságot. Mert van a neten, és csak akarni kell, hogy felkészültek legyünk.

A poszt-toló felháborodása jogos.
És ha nincs egy felkészült unoka a közelben?
Miért kell törvényszerűnek lennie, hogy legyen mindenkinek egy hozzáértő ismerőse minden témában?
Nem törvényszerű.
Spec. informatikus vagyok és részemről már kurvára elegem van belőle, hogy a baráti körben engem talál meg mindenki a sz.gépével, meg laptopjával ha valami hiba adódik. De még akkor is ha garis a termék!!!
Ezért mások óránként X ezret kapnak.
Ezek után nem törvényszerű, hogy ha akad is hozzáértő annak kötelessége segíteni és problémát megoldani, ahogy a vevőnek sem kötelessége érteni hozzá hogy hogyan működik a telefon lelkivilága, ha egy beállított levelezőklienssel elboldogul.
És igenis a magyar kereskedők ilyen jellegű szolgáltatást miért nem biztosítanak?
Ugyanmár, ha valamit használni akarok a telefonomon de nem értek hozzá hogyan telepítsem fel (csak a használatához van elég eszem) akkor pl egy vásárlás utáni legalább egy első (egyszeri)ingyenes telepítésre/beállításra mint szolgáltatásra hadd tartsak már igényt, vagy legalább X pénzért biztosítsanak már egy hozzáértő kollégát aki helyettem megcsinálja. Mert EZ a szolgáltatás, a telefon eladása nem kunszt.

Jegkoko 2011.07.22. 16:08:49

@tkd: Érdekes én évek óta használom a telefonomat a levelek letöltésére és esetlegesen válaszolásra és még sose volt smemi problémám.Tehát nem a nokia lesz ettől szar.

marko77 2011.09.01. 13:45:15

Hivatalos Nokia szervíz? Urambocsá használati utasítás?
Hülyék vannak ott T-mobilban?Mert a szervízes beállította szintet. Menjen a digihez. És ha freemailja lett volna akkor hová küldi?

Kösz meghagyom a kis zöld robotot a vírusaival együtt másnak:)

droland 2012.04.01. 19:56:15

Csak ennyit fűznék hozzá:

Nem én vettem idehaza a mosógépet, hanem az asszony, mert Ő fogja használni. Ergo, amihez hülye vagy mint a segg, ne vedd meg...
süti beállítások módosítása