Tékozló Homár

Tengerre néző szoba a Neckermanntól

2011.09.06. 10:58 | jackyll | komment

Judit első és vélhetően egy ideig utolsó utazási irodás kalandjából kiderül, hogy mindehol minden szoba a tengerre néz, "de a közvetlen tengerre való kilátást egyes esetekben természeti vagy építészeti képződmények akadályozhatják." Azt hiszem ebbe a fél mondatba lényegében a teljes idegenforgalmat sikerült belesüríteni.

Terhesség-szülés-szoptatás-bölcsiztetés után a férjemmel úgy gondoltuk, vééégre elutazunk kettesben, valami jó kis tengerpartos-rákevős helyre. Eddig minden utunkat magunk szerveztük, de most az idő rövidsége miatt a közeli Neckermann képviseletnél fizettünk be a majdnem félmillió forintra rúgó tenerifei utat. Mindent belevettünk a package-ba: négycsillagos hotel, oldalról tengerre néző szoba. Péntek esti érkezésünkkor meglepődve tapasztaltuk, hogy a  földszinti szobánk nemhogy oldalról a tengerre nem néz, hanem a szomszédos szállodára és a tőlünk 4 méterre lévő sétányra. A Neckermann helyi képviselőjének jeleztük a gondunkat, aki a hétnapos ott-tartózkodásunk negyedik napján másnaptól (bazi drága felárért!) IGAZI tengerre néző szobát ajánlott fel. Ezt az intézkedést a késedelem és a (számunkra elfogadhatatlan) extra felár fizetési kötelezettség miatt nem fogadtunk el. A helyi képviselőnél jegyzőkönyveztettem panaszunkat.

Hazaérkeztünkkor egy barátságos, de határozott mailben panaszt tettem a Neckermann-nak. A teraszunkról készült fotókat is mellékeltem, amin egy darab tenger nem volt se jobbra, se szemben, se balra. 25 nap után megérkezett a hivatalos válasz, idézem:


Önök a Costa Adeje Palace A2A oldalról tengerre néző szobáját foglalták. Katalógusunk Árak és információk fejezetében a következő információkat adjuk az oldalról tengerre néző szobákról: „Tengerre néző/oldalról tengerre néző: Ezek a szobák/apartmanok a tenger felé néznek, de a közvetlen tengerre való kilátást egyes esetekben természeti vagy építészeti képződmények akadályozhatják.” Fentiek értelmében hibás teljesítés részünkről nem történt, így kártérítési igényüket nem áll módunkban teljesíteni.

A fentieken először csak anyáztam, de hamarosan bölcsen rájöttem, hogy mi még teljesen jól jártunk. Mert mi lett volna, ha az "Árak és Információk" fejezet 142-dik oldalának hatodik bekezdésének C pontja szerint "Tenerife általában Spanyolország, de egyes esetekben Martonvásár is lehet".

A Neckermann még a levelében nagyon sajnálkozott azon, hogy mi becsapva érezzük magunkat, és kifejezte a reményét, hogy legközelebb biztosan nem leszünk csalódottak.

Legközelebb???

Még egy pozitívumot látok a dologban: megtudtam, hogy harmadik kerületi lakásunk végülis balatonra néző, csak kurva sok természeti és építészeti képződmény elfogja a kilátást.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cdrom70 2011.09.06. 14:11:14

@Padlásszoba:
Szia

Te az egyik oldalát nézed az utazási üzletnek én pedig a másikat. Azt hiszem mindkettőnknek igaza van, még abban is egyetértünk, hogy "érdekes" a magyar piac.
Abban eltér a véleményünk, hogy mit kellene nyújtani egy irodának, amit az utas nem mindig kap meg. (talán ebben is egyetértünk)
Azt azért ne várd a leendő utasoktól, hogy ha bemegy egy irodába vigyen magával egy ügyvédet is, nekem ez a gondom a hozzáállásoddal.
Szép napot.
Zsolt

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.06. 14:11:56

@Idet: Na ez az! Vesszen Trianon, halál az ANTANT-ra! Állítsuk helyre a perszonáluniót Horvátországgal és Lengyelországgal! Éljen a magyar-japán közös határ!

"Kassa, Kőcse, Komárom és Eperjes
Horthy Miklós elbaszta, de miénk lesz!"

XCat 2011.09.06. 14:13:57

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Na de minek az nekünk? Nekem pl az sem tetszik, hogy a lakói átszállingóznak, értem én hogy vérfrissítés, meg magyar tehen nem borjadzik, de trágyalével?...

T3raYon 2011.09.06. 14:14:48

Hát sajnos klasszikus átverős eset. A legnagyobb utazási irodák abban is a legnagyobbak, hogy a vásárlókat megtévesszék. Mondjuk ez amúgy minden termékre igaz, kezdve a klasszikus fényképeken mutatott BigMac-től ami megvásárolva ugye milyen más... A szállodaszoba sem más tészta.

Ellenszer: körültekintés vagy körültekintés + egyéni ügyintézés.

Én sohasem választok anélkül szállást katalógusból, hogy előtte a neten nem néztem volna utána a helynek. A minimum, hogy google mapson megnézi az ember, hogy a prospektusban fényképen csodálatos szálloda éppen nem látható oldalán nem egy szeméttelep vagy mondjuk valami ipartelep található. A másik, hogy több olyan weboldal van ahol a szállodákról értékelést irnak pl. tripadvisor és ott jellemzően ott járt utasok által feltöltött fényképeken meg lehet nézni, milyen is a hely igazából amikor nem művészfotó és photosop dolgozott.

Perelni, panaszkodni felesleges, mert mindig előhúzzák az ÁSZF-et ami bebizonyitja, hogy nekik van igazuk.

Oda kell figyelni, akkor pedig pláne amikor fél milliót adunk ki valamire - bármire.

ZON 2011.09.06. 14:15:53

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ezt a parajdi élményt mennyiért mérte a Neckermann? A baltáért kértek-e felárat ?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.06. 14:19:43

@CatMother: Momentán innen szállingóznak Tótországba inkább. A norvégok meg oszcillálnak.
Amúgy itt az EU-n belül már nem kellene, hogy mindenféle gondok legyenek. Északi, momentán leválasztott lakásban élő egykori társbérlőinknél a tót nácikból le kellene engedni a magyar-, a magyar operettnácikból meg a tót vért, oszt' béke lenne. (Mi is az eredeti neve a mi kettőskeresztet állítgató pártunk vezetőjének?)

Padlásszoba 2011.09.06. 14:21:10

@cdrom70: "hogy mit kellene nyújtani egy irodának, amit az utas nem mindig kap meg. (talán ebben is egyetértünk)" -
Igen, ebben is egyetértünk. Ezért fontos mindig hangsúlyozni, hogy nagyon körbe kell nézni a piacon. Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy kis hazánkban nem csak sok irodába/bankba/szolgáltató helyekre kellene ügyvéddel menni, de a cipő- és ruhaboltokba, sőt kb. még a sarki zöldségeshez is, aki szemét árut ad a pult alól, ha nem figyelek, de blokkot azt persze nem. Nagyon résen kell lenni, és ez bármennyire is szomorú, rákényszerít minket arra, hogy magunk nézzünk mindennek alaposan utána, mielőtt bármibe belevágnánk. Ezért írtam fentebb valakinek, hogy tetszik-nem tetszik, ez van, eszerint kell (egyelőre) élnünk és figyelnünk a pénzünkre.

XCat 2011.09.06. 14:26:07

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ebben az országban felesleges vér alapján osztályozni. Viszont primitív, ostoba, kötekedő természetű, nyomorban és mindennapos, természetesnek vett erőszakban felnőtt egyedeket kikiáltani mintamagyaroknak, és mindent megtenni, csak hogy idehurcolkodjanak, finoman szólva is nonszensz. Arról nem is beszélve, hogy eléggé önsorsrontó stratégia.

XCat 2011.09.06. 14:27:40

@CatMother: Feltéve persze, hogy még mindig a civilizált világhoz akarunk tartozni. Ebben pár hónapja nem vagyok annyira biztos.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 14:27:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :)) Jó!

A favágó évekig vágja a fát. Mikor elég pénzt gyűjtött össze, bemegy a városban lévő kaszinóba, és felteszi az összeset a pirosra. Fekete jön ki. Megszólal:
- Könnyen jött, könnyen ment.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.06. 14:28:23

@ZON: Ha jól számolok, 14 éve történt. Akkor valami 1200 vagy 1300 Ft-ot fizettünk naponta - nem fejenként, hanem a házért, azaz vízért, villanyért, ágyneműért stb. A kedvezményes bánya-belépőhöz orvosi vizsgálat kellett, fejenként kb. 500 Ft-ért, ami 30 napos egészségbiztosítást is jelentett. Így is majdnem ezer forintba benne volt naponta - hatunknak. Mi magunknak főztünk, de egy menüebéd akkoriban 250, egy meleg vacsora 200 Ft-ba került volna, és nyelvi nehézségei leginkább az ott nyaraló románoknak voltak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 14:29:18

@CatMother: Eszer fúvasd ki a koszt. Annyi szőr lesz benne, hogy abból kijön egy macska.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.06. 14:34:34

@CatMother: Bezzeg 2006-ban! Na az remek volt, ahogy a sok köcsög kisköcsögöt, bamba nyuggert, babakocsitankos-pocaklakós banyát lovasrendőrök verték, az igazi európai volt. Különösen az az úriember, aki korábban a Rádió C-nél dolgozott, vezette a tévéostrom köménymagját, majd ugyanő néhány nap múlva civilben, ólombetétes kesztyűben és majrébiliben törölgette a saját magukat harci gázzal szembefújó sünök könnyeit...
Istenem, be szép is volt...

proszpero 2011.09.06. 14:34:37

@CatMother: ebben én sem, de hát fejétől büdös a hal

földhözragadt 2011.09.06. 14:35:12

A Neckermann megéri a pénzét...nászútra mentünk idén, így gondoltuk mi is egy nívósabb irodával megyünk. Épp elég volt az esküvőt szervezni, nem akartuk még a nászutat is mi leszervezni. Az utat februárban foglaltuk le, júliusra. Repülőgép késett, nem is kicsit - de ez nem az iroda hibája - a reptéren várt minket (és még cca 60 utastársunkat) a helyi képviselő. A hölgy mindenkit buszra rakott és mindenkit! kirakott a szállodájánál, kivéve minket. Közölte, hogy mi már messze vagyunk neki így nem jön el velünk, majd két nap múlva tart nálunk is tájékoztató napot...A buszos letett a szálloda előtt, ahol kiderült - egy nagyon rosszul angolul beszélő recepciós fiútól - hogy NINCS SZOBÁNK ARRA AZ ÉJSZAKÁRA. Így a velük szemben lévő szállodába kellett átmennünk az éjszaka közepén, halál fáradtan! Igaz másnaptól elfoglalhattuk a saját szállásunkat, de kb. ennyit a nagy szervezésükről. A képviselő annyit nem mondott hogy bocs, vagy valami...

Idet 2011.09.06. 14:35:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ismered a régi albán-viccet: az albán államtanács elhatározza, hogy megtámadják és elfoglalják a SZU-t. Mindenki elégedett, éljenzés, csak az egyik ürge vakargatja aggodalmasan a fejét: jójó, elvtársak, de hova tesszük azt a rengeteg hadifoglyot?!

XCat 2011.09.06. 14:36:03

@atpijkamo: Pár havonta cserélem, alapmodelleket használok, nem kár értük. :)

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem figyeltem, dolgoztam. Tudod, valakinek ki kell fizetni azt, amiből az összevissza cirkuszolás után kitakarítanak.

Peetee 2011.09.06. 14:36:46

Ha az a sétány 4 méterre van ,akkor a fotókon 45cm-es fák vannak és a kerítés kb. 12cm magas.

Ráadásul az nem is sétány, hanem egy sima közlekedő. A sétányon Tenerife-n 10től hajnal 5ig TÖMEG van, árusokkal zenével éttermekkel, kavalkáddal, pantominosokkal, és 100.000 turistával. Ez a képen nem éppen úgy néz ki!

Van itt bőven csúsztatás mindkét fél részéről. Ebből is látszik,h pénzen nem megvehető a boldogság és ez egy ilyen ősburzsuj rákzabálót rendesen felbosszant...még a homárnak is levelet ír!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.06. 14:42:36

@ZON: Ja, és nem Neckermannal mentünk, hanem Suzukival, és a balta is hazai volt (meg az orosz katonai rohamkés (szurony) is, de az el volt dugva a belső zsebembe, csak éjfél körül kezdtem vele egy fadarabot farigcsálni...

Megálltunk a Küküllő-híd utáni parkolóban, beköszöntünk az első házigazdánkhoz (ennyien akkor nem fértünk el náluk) a Telegdy ház mögé, Gergelyékhez, és mire megittunk egy kávét, a drága Erzsike néni már le is szervezte nekünk a szállást, a bányabejárattól egy köpésnyire.

A baltás fiatalember meg egy jó héttel a tervezett időpont előtt érkezett haza...

fagzal 2011.09.06. 14:42:41

Utazási irodával soha, sehova. Nincs értelme! Megveszi a neten, és rárakja a saját hasnzát. WTF??

linfury 2011.09.06. 14:44:15

A tengerre néző és a tenger felé néző azért nem ugyanaz ... szerintem.

proszpero 2011.09.06. 14:44:26

@CatMother: a csürhe ront bont, mi pedig a jómunkásemberek nyomjuk a melót szakadásig, valakinek el kell tartani a rendbontókat.

tocibacsi 2011.09.06. 14:48:19

@xaba99: hát nemtudom hallod... azért a "tengerre néző" az nálam azt jelenti, hogy látni a vizet. Biztos túlságosan elavult verzióját beszélem a magyar nyelvnek, de ez van... Ugyanakkor ha most törvényi úton kötelezővé tennék az AKTUÁLIS viszonyok mellett készült, interneten elérhető panorámafotók publikálását, akkor megint ott tartanánk, hogy az apróbetűk mögé bújó szemétládák miatt szívna minden becsületes vendéglátó / utazásszervező...

tocibacsi 2011.09.06. 14:49:19

És telejsen egyetértek a poszt írójával: az én lakásom is full budapeasti körpanorámás, csak az a geci jánoshegy mindent eltakar belőle...

Mad Mind 2011.09.06. 14:52:50

A panorámás szobák mindig drágábbak. Egyébként is kit érdekel a szobából a tenger, hiszen egész nap annak a partján voltatok.

ibafaipap 2011.09.06. 15:00:10

Idén nyáron Rodoszra mentünk, Neckermann, négycsillagos szálloda, stb. A gép, amit valami szlovák vagy cseh cég bérelt (kék), odafelé 2 órát késett. Két, tengerre néző szobát foglaltunk, amiért felárat is fizettünk. Mikor megérkeztünk,a portás kijelentette, hogy erre az éjszakára csak apartmant tud adni, nem örültünk neki, de elfogadtuk. A másfél szobás apartman az épület hátuljában volt, a hátsó szobában nem működött a légkondi (40 fok), hátul a konnektorban nem é volt áram, TV-t is szerelni kellett. Másnap reggel lemegyünk, erre azzal fogadnak minket, hogy még két éjszakát kell eltöltenünk abban a lukban. Jó, akkor hívják ide a szálloda menedzserét, azt nem. Kompenzáció? Hát, a minibár. Akkor nem kell fizetnünk a minibárért? Ja, de igen. Végül másnap hívtuk a neckermannos idegenvezetőt, aki nagy nehezen leboltolta, hogy Szerdán megkapjuk a szobáinkat( ebből az egyik nem volt tengerre néző), a szálloda pedig kompenzációként felajánlotta, hogy az utolsó nap nem délben, hanem hatkor hagyhatjuk el a szobát, a Neckermann vissza is térítette a kirándulásunk árát, úgyhogy a vége happy end. Visszafelé a szlovák gép 4 órát késett, hajnali fél négykor indultunk el. Ha egyedül megyünk, a hotel simán behúzott volna minket, valószínűleg valami vastag ruszki lerakott egy nagyobb összeget, hogy hosszabbítana, minket meg elraktak a cselédszobába. A légitársaság pedig kritikán aluli volt. A hotel neve: Mitzis Hotel Faliraki ****.

rutinos utazó 2011.09.06. 15:02:09

@Padlásszoba: Megnéztem a Neckermann katalógusát és nem fizetett felárat az oldalról tengerre néző szobáért, mert vagy elment volna a spar tipp szobába, vagy ebbe a normál szobába, ami oldalról tengerre néző. Ha tengerre néző szobát foglalt volna, akkor lett volna felár.

McZozo 2011.09.06. 15:07:25

@Padlásszoba:

Ez hulyeseg, en tavaj londonba mentem asszonnyal telen es mar nyaron elkezdtem nezegetni az utazasi irodakat, es mit ne mondjak egyik horrorabb volt mint a masik. Aztan nyar vegen ki kelett mennem ausztriaba es ha mar ott voltam megneztem az osztrak utazasi irodakat. es mit nem mondjak 20% al olcsobbak voltak. KErdeztem magyar vagyok akadaly e nekik mire mondtak semmi gond siman elfogadnak es meailen atutalassalsimat intezhetunk mindent a tovabbiakban. Nem egy iroda mondta ezt tehat rugalmasak es siman foglalhatsz naluk osztrak belarakon.
Vegul aztan maradt az internet es ugy meg olcsobbra hoztam ki de ott erosen gondolkodtam hogy lefoglalozom akkor ausztriaba.

Amugy meg ne mondja mar nekem senki, hogy egy adott legitarsasagnak mondjuk magyarorszagrol mas a repteri illeteke mondjuk a bahamakon mint ugyanannaka legitarsasagnak mondjuk becsi indulassal ugyancsak a bahamakon. Ez hulyeseg. mert az akciok masokok de az illetekeknek semmi koze ahoz hogy honnan mesz.

Idet 2011.09.06. 15:10:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szóval, csatoljunk valami tengert MO-hoz, én benne vagyok, mikor indulunk? Rüsztungot veszünk valahol a feketepiacon, aztán ihaj! Tengert akaroook!

Laciii 2011.09.06. 15:13:12

"Tenerife általában Spanyolország, de egyes esetekben Martonvásár is lehet"
:D

A vacsora általában svédasztal, de egyes esetekben cián is lehet :)

EgyCseppErotika · http://egycsepperotika.blog.hu 2011.09.06. 15:16:33

@cdrom70: Teljesen igazad van! Mi is csak saját szervezéssel megyünk már 3 éve és szerencsére nem is bántuk meg...sőőőt! Legutóbb a Neckermann-al próbáltunk menni de miután befizettük a teljes összeget a tuti(?) útra, pár nappal később visszamondták, hogy a visszautazás napjára már nincs repülő! :))
Azóta booking, expedia és minden megy flottul.

bájgúnár 2011.09.06. 15:26:26

Vannak országok ahol az ilyen átvágós hírdetésekért írtónagy árat fizet az utazási iroda a kuncsaftnak.Ott nemis verik át az ügyfelüket-Mivel nálunk ilyen nincs illetve qurva nehezen és sokára születne itélet ezért az elbaszott-átbaszott nemzetek sorába tartozunk és nem europához!

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.06. 15:44:48

most tényleg ilyen bonyolult a tenger FELÉ néző szoba kitétel?

Ezres Klub 2011.09.06. 15:55:32

Saját utazási irodám van, így elég gyakran szembesülök a magyar utazásszervezők hozzáállásával. Sajnos aki náluk fizet be, az részt vehet egy tömegturizmusra épülő ámokfutásban. Mi általában testreszabottan foglaljuk le az ügyfeleinknek az utakat, tehát ha becsekkol a szállodába és nem tengerre néző a szoba, akkor mindegy, hogy mennyi az idő, felhívhat minket és intézkedünk.
A nagy irodákat nem érdekli, ha valami baja van az utasnak, örülnek, hogy beszedték a pénzt és aláiratták az utazási szerződést.
Ha valaki most azt gondolja, hogy a személyre szabott utak sokkal drágábbak, akkor biztosíthatom, hogy egyáltalán nem így van, sőt általában jobb minőségű szállodát kapnak olcsóbban. Viszont nincs kint telepített idegenvezető, aki beszél magyarul ,ha bármi nyűgjük van minket érnek el, és mi intézünk itthonról mindent. /bár a kinti idegenvezetők sokat úgysem szoktak segíteni, ezt alátámasztja a legutóbbi rossz tapasztalatunk is/

Csigorin 2011.09.06. 15:56:13

Svedasztalos reggeli. Ertsd: reggelire egy IKEAs butort kell osszeszerelned otven csavarral es kulonbozo rugos hervelikkel.

LiberAll 2011.09.06. 15:57:27

Kedves Posztoló!

Maradtál volna otthon a seggeden, akkor nem ér ez a kellemetlen meglepetés.
A szerződés apró betűjét nem elolvasni, régóta nem jó dolog az álmoskönyv szerint :)

Padlásszoba 2011.09.06. 16:07:45

@McZozo: Hallgattál volna, bölcs maradtál volna, nagy mondás... Először tanulj meg helyesen írni, aztán írj...
Másodszor tanulj meg szöveget értelmezni, aztán írj...
Ha kimész ausztriába, és ott veszed meg a jegyet, BÁRMILYEN nemzetiségű vagy, megkapod az Ausztriából kiinduló specárat. Nem náció függvénye, de ha tudnál szöveget értelmezni, akkor nem is értetted volna félre. :) De itthon (Magyarország, érted), nem kapod meg az Ausztriából foglalható bécsi kiindulású specárat, csak a Magyarországról foglalható sima bécsi kiindulású árat. De ezt leírtam a fentiekben is, rajtad kívül mindenki meg is értette. Szóval de igen, igaz. És pont, nem vita téma.
"Amugy meg ne mondja mar nekem senki, hogy egy adott legitarsasagnak mondjuk magyarorszagrol mas a repteri illeteke mondjuk a bahamakon mint ugyanannaka legitarsasagnak mondjuk becsi indulassal ugyancsak a bahamakon. Ez hulyeseg. mert az akciok masokok de az illetekeknek semmi koze ahoz hogy honnan mesz. " - Mondom, ha hallgattál volna... Képzeld, de igen. Ugyanis budapesti indulással a Budapest Airport illetékeit kell kifizetned (többek közt, természetesen), hiszen azt használod, ha Bécsből indulsz, akkor meg a bécsi reptér használata után fizeted az illetéket. Meglepő. :) De segítek, ha Vilniusból indulsz, akkor a Viliniusit, annak is más ára lesz, ha New Yorkból, akkor a New Yorkit, annak is más ára lesz. Meglepő és mulatságos. Na, ennyit arról, hogy mi a hülyeség, és az illetéknek "semmi köze ahhoz, hogy honnan mész". Gyanítom, te is azok közé a szuperokos internetfelhasználó utasok közé tartozol, akik azt hiszik, hogy mert a neten be tudják tikkelni az indulási és érkezési időpontjukat, már értenek a repülőjegyes szakmához.

Padlásszoba 2011.09.06. 16:09:51

@rutinos utazó: Fizetett. Nem felárként van feltüntetve, hanem drágább az oldalról tengerre néző szoba, mint a sima és le van írva egyértelműen, hogy oldalról tengerre néző balkon/terasz van az árban (többek közt). Fent kikopiztam.

mjordan 2011.09.06. 16:17:00

Ha velem történne valami,ami miatt a Homárhoz fordulnék,nem tenném meg...ennyi suttyó,irigy parasztot,amennyi itt van,sehol máshol nem találni. Aki ide beküld egy történetet,általában segítséget, tanácsokat vár...erre mit kap a bunkó, irigy parasztoktól? "mér vagy gazdag?" "ha gazdag vagy,inkább maradj csendben" "luxuskonditerembe minek jár" "megérdemli,hogy átbaszták,mert gazdag"..komolyan szánalmas. Régebben nem erről szólt ez az oldal. Nem értem, a moderátor miért nem moderálja a hsz-eket,amik nem a témához kapcsolódnak.

Padlásszoba 2011.09.06. 16:18:57

@McZozo: Még valamiben segítek, ha legközelebb Londonba mennél. :) Kérdezd meg, hogy mennyi pontosan ugyanaz a jegytípus (természetesen ártípus is) a Heathrow-ra és mennyi a Gatwickre. És láss csodát, más lesz az ára. A Heathrow-ra menni ugyanis drágább illeték szempontjából, mert más a fentartási költsége (az utánad való takarítás, a takarító nénik fizetése a mitttoménmi), mint a Gatwicknek. Tehát a Heathrow-n több illetéket fogsz fizetni, mintha a Gatwickre mennél. Jé.

McZozo 2011.09.06. 16:19:07

@Padlásszoba:

eza forum meg mindig nem a grecsi laszlo foruma, es a helyesirasert balhezni es szemelyeskedni szerintem bunko ervnelkuli emberek mentsvara.

ok lehet elso kerdesben nem olvastamfigyelmesen ezert megkovetlek

masodik kerdesben meg nem adok igazat mert jelen esetben nem a ferihegy vs becs illetekerol beszeltem hanem az erkezesi reptererol. ami nem hinnem hogy valtozik annak fugvenyeben hogy honna erkezel. ugyanis az elotted szolok valami 100.000 forintos illetekrol beszeltek es tudtommal se ferihegy se schwehat se szamol tobbet mondjuk 20.000 nel de szerintem ezzel tulottem igy is. tehat ejelen esetben csak az erkezesi oldalnak lehetett volna valami horror repteri illeteke amit nem hiszek de arra mertem utalni, hogy ha meg igy is lenne nem hinnem hogy mondjuk a bahamaki repter mas illeteket szamol egy budapesti gepnek vagy egy becsinek. csak hogy a te egyugyu agyad is megertse mit irok ha mar szemlyeskedunk

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2011.09.06. 16:22:08

Ez az.. Inkább mindenki foglaljon magának... vagyis rajtam keresztül így wizzair jegyet 3300ft-tal per fő ryanair jegyet 12€-val per fő tudsz olcsóbban megvenni. ja és nézd meg a honlapomat :D

phaszfej 2011.09.06. 16:24:07

@mjordan: A te hozzászólásod sem a témáról szólt. Nem kell olvasni és csendben leszophatod magad.

phaszfej 2011.09.06. 16:25:30

Egyébként mire jó egy utazási iroda? Repjegyet tudok venni, ha meg kint vagyok, kinézek egy szimpatikus szállodát, bemegyek és kiveszek egy nekem tetsző szobát. Minek ehhez iroda? Sosem értettem.

Padlásszoba 2011.09.06. 16:27:36

@McZozo: Igen, én aztán tényleg nem érveltem és nem írtam le a való szakmai helyzetet a fenti vagy 10 hozzászólásomban. :D
Na, akkor segítek, mégegyszer bekopizom, hogy mit írtál, ne magyarázd felére. "Amugy meg ne mondja mar nekem senki, hogy egy adott legitarsasagnak mondjuk magyarorszagrol mas a repteri illeteke mondjuk a bahamakon mint ugyanannaka legitarsasagnak mondjuk becsi indulassal ugyancsak a bahamakon. Ez hulyeseg. mert az akciok masokok de az illetekeknek semmi koze ahoz hogy honnan mesz. " - Szó szerint arra válaszoltam amit írtál, úgyhogy köszönöm, az én együgyű idegenforgalmis agyam érti, hogy ebben a szakmában miről van szó, te meg nem nagyon, ez nem baj, csak tovább nem koptatom a billentyűzetet, mert kár érte. Mindenkinek további szép estét és jó vitatkozást, csak úgy zárómondatként megkérdezem: a pékkel is vitatkozol, hogy márpedig a bajor rozskenyérbe szerinted hány deka liszt kell vagy ott képes vagy elfogadni, hogy az az ő szakmája és ő ért hozzá? :D

mjordan 2011.09.06. 16:33:03

@phaszfej: látom,,magadra vetted...ennyit megért,gyökér.

hiénaf1 2011.09.06. 16:35:10

Akkor ez nem tengerre néző, hanem tenger felé néző. Így lenne korrekt.

savrola 2011.09.06. 16:35:19

Menne a halál egy hétig, fél milkáért Tenerifére. 2/3 ennyi pénzből (és ebben minden, még egyszer mondom minden, benne van) egy hónapnyi nyaralást kihozok egy kis nyelviskolával fűszerezve Calabriában. A tengerre néző szobát is magasról lesz.rom.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 16:36:06

@phaszfej: Ez még a diktatúráknak köszönhető beidegződés. Vágyik rá a szerencsétlen,hogy los-los! vagy dáváj-dáváj! Aztán meglegyen a barakk ahol meghúzza magát.
Nem kell gondolkozni,keresgélni.Megmondják mit köll csinyányi,oszt jónapot.

:O

McZozo 2011.09.06. 16:38:43

@Padlásszoba:

Elmondanam neked hogy utananeztem. es pont belefutottal ahulyesegbe mert budapestrol mar nem megy gep a hethrow-ra wizz csak lutonba megy easy getwick es luton malev meg getwick mar nem megy hethrowra malev sem. ezzel szemben ugyan nem neztem utana de szerintem osztrak gep meg megy hethrowra tehat legrosszab esetben is ugyanoda ment a becsi gep jobb esetben meg a becsi ment a hethrowra tehat a dragabb helyre es ennek ellenere olcsobb becsbol menni

bubo cupropenis 2011.09.06. 16:40:08

Ki az a hülye, aki Tenerifére megy nyaralni? Proli hely, proliknak, proli utazási iroda szervezésében.
Maradtál volna a fattyaddal otthon, minek flancolni, ráadásul olyan helyen, ami nem is menő, nem is szép, csak van sok telepített pálmafa és Afrikából odaszállított homok, meg kurva sok ember.
Telepített pálmafák, mifaszom.
Én egyszer voltam nagyon fiatalon egy szervezett görögországi úton, akkor még az nekem nagy szám volt, úgy spóroltam rá össze a pénzt. Azóta már tudom, hogy saját szervezésben mennyivel olcsóbban jutok el sokkal jobb helyekre, nem ám Görögország, meg Cattolica, Rimini, hanem egész Ázsia, hátizsákkal, de jó szállodákban, jó kajákkal, nem egy rohadt tengerparton lecölöpölve, rugalmasan.
Ha szívni akarok, akkor elég elmennem Magyarországon bárhova, nem kell ezért elutazni Tenerifére.

Utazási irodával utazni olyan, mint egy vágóhídra menő birkaszállító kamionra szállni. Sok gyapjas jószág béget, majmolják egymást, reménykednek, hogy milyen jó lesz az út vége, aztán nagy szopás.
Faszom se fizetne egy utazási irodában ülő senkiházi picsának, aki egész nap mereszti a valagát és jutalékok pörögnek a fejében, ahogy meglát engem és mivel fillérbaszó magyar ribanc, ezért bármilyen átverésre képes.

preston 2011.09.06. 16:40:42

@EÖ: cime, telefon , fénykép, lécci!

elwood 2011.09.06. 16:43:24

a szoba néz a tengerre nem a lakója na

Teccikérteni? 2011.09.06. 16:50:00

A poszthoz: nézőpont kérdése.

Megy a vagány a sivatagban bazi nagy szörfdeszkával a hátán. Mar tizenöt perce barangol a forró homokban, mikor megszólal:
- Ha, kicsit tengerpart! ...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.06. 16:50:07

@McZozo: De Malév hova a Gatwick-en?
Az északi terminál legvégén,a utolsó ajtó balra!Hiába van mozgó járda,csak a Shuttle Train-ig 20 perc mire elérsz...
:)))

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.06. 16:52:46

@atpijkamo: azt kérdezted, ezzel mi a baja. de lehet, hogy félreértettem

mjordan 2011.09.06. 16:53:41

@bubo cupropenis: apám,nálad súlyos gondok lehetnek...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 16:55:37

@Babette_: Azért pontot kapott. Összesen 5-ből 3-at.

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.06. 16:57:28

@atpijkamo: akkor megzavart a sorszámjelző pont...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 17:00:58

@Babette_: :))) OK.

(Azért télen vigyázol majd nagyon, ugye. Mármint hóesésben.)

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.06. 17:04:38

@atpijkamo: mert? sorszámjelző pontok fognak hullani?
vagy magyartanarak??

Rosszindulatú Vászka 2011.09.06. 17:05:37

Na megfejtettétek már a 4 méterre" talányot?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 17:06:52

@Babette_: Persze, tudod az a sok szállingózó pont:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

newcy67 2011.09.06. 17:13:00

Sajnálom Juditot. Ebben az országban nagyon jellemző arra játszani, hogy az "apróbetűs rész" leple alatt hogyan verjék át az utast, a megrendelőt, a vevőt.

Miért kell tengerre néző szobáról szónokolni, amikor az ablakok a szomszéd épület tűzfalára néznek, miért kell homokos-aprókavicsos tengerpartról beszélni, amikor a homokos tengerpart a hoteltől legkevesebb 5 km-re van, miért van az, hogy a Magyarországon befizetett fakultatív programok masszívan drágábbak, mint a helyben foglaltak és még folytathatnánk a példákat.

A telepített idegenvezetőknek nevezett személyek pedig úgy feleslegesek, ahogy vannak. Kezet széttárni mindenki tud.

romesz 2011.09.06. 17:22:15

remelem azert a szoban kivul mas problema nem volt. Kilatasnelkul meg jo lehet egy ut.

Kobra6 2011.09.06. 17:22:32

Sznobéknak mi a ráknak tengerre néző szoba? Öntsön egy vödör sós vizet a teraszra oszt jóvan.

Oli Garha 2011.09.06. 17:24:14

calella-ban a hotel haromar is oldalrol tengerre néző szobaként hirdette a szobánkat
és az is volt
la valetta-ban várnunk kellett fél órát mert korán érkeztünk és még takarítás volt a szobákban,cserébe duplaerkélyes tengerrenéző szobát kaptunk jattolni nem kellett
mallorcán is tengerrenéző szobából néztünk a naplementét
most akkor sikeres e vagyok?

sprenczl 2011.09.06. 17:44:48

Tanulság: a nyekkermannt is el kell kerülni. 7 éve nem fizetek be utazási irodába, csak magánút. Akár ADria, akár Ázsia. A lakásunk is tengerre néz amúgy, csak van párszáz km és egy ország közte.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.06. 18:08:49

@romesz: "Kilatasnelkul meg jo lehet egy ut."

Kilátástalan út. ... Nem hangzik jól.

fkarpati 2011.09.06. 18:34:03

@Padlásszoba: Megjegyzem, a reptéri illeték nálunk utazási irodánként változik.
Nem is kicsit.
Mondjuk én sem értem, de így van.Nyugodtan nézz utána.

min 2011.09.06. 18:34:11

@Padlásszoba: Azt ne felejtsd el megírni és tájékoztatni az utast is arról, hogy egy szobát több vendégnek is eladnak, hogy ne legyen üresjárat az esetleges visszamondások alatt aztán ha mégis több a vendég mint a szoba akkor elkezdenek sakkozni a szállodák. Akár így is kerülhet a levélíró a földszintre....
Na meg a szabályzat elolvasása ahogy írod...Kismilliószor elhangzó panasz a tengerre néző szoba ami végül nem oda néz. Mi a francért nem hívjátok fel a figyelmet a szabályzat fontos dolgaira???Az lenne e dolgotok ott az irodában nem csak szépítéssel eladni az utat hanem tájékoztatni is. Ismeritek ezt a szót kedves utazási iroda alkalmazottak? Leírom még egyszer lassan tagolva, hogy megértsék: T.Á.J.É.K.O.Z.T.A.T.Á.S

fkarpati 2011.09.06. 18:38:51

@bubo cupropenis: Már a stílusodból is látszik, te igazi nagyágyú vagy.
Ennyi trágár szó összesen nincs a hsz.ekben.
Mondjuk ha ilyen stílussal jönnél be az irodába úgy vágnálak ki mint a macskát...

XCat 2011.09.06. 18:55:34

@fkarpati: Illeték attól függ, hogy milyen géppel mégy, nem?

Lacusru 2011.09.06. 18:58:26

@linfury: Hát, nagyon nem!
De az ilyen olvasni nem tudó tömegek vették csak fel anno a svájci frank hitelt is :-( most meg köpködnek és másokat hibáztatnak.
Ha elérné a 80-at az IQ-ja, akkor talán valami megmozdult volna a fejében, miért van egy külön sor az árjegyzékben "tengerre néző" szobák felárával...

Lacusru 2011.09.06. 19:12:21

@newcy67: Nézd, vannak kivételek... és korrekt irodák. Amúgy a Neckermann sem számít rossz irodának a szakmában, csak oda kéne figyelni arra, mit rendel az ember.

Mi a JTB(Net Travel) irodával voltunk Japánban. Minden fakultatív programot itthon fizettünk be (amúgy az egész csoport így tett)
Komolyan mondom, nem tudtam mibe bele kötni... max. apróságokba lehetett volna! Pl. volt olyan szálloda, ahol érkezésünk előtt pár órával bekapcsolták a légkondit... így egy jégverem volt a szoba! (Ablak kinyit, 5perc múlva már szakadt rólad a víz)
Az egész útnak annyi hibája volt, hogy sokat esett az eső és nem volt sem földrengés, sem cunami! De ennyit elnéztünk az irodának :-)

tuono 2011.09.06. 20:15:09

Én nyaralás alkalmával az időm töredékét töltöm szobában, így sosem értettem az ilyen jellegű panaszokat. Persze, ha nem azt kapom, amit ígértek, akkor én is morcos vagyok...

MÁJklub (törölt) 2011.09.06. 20:26:21

Feljelenteni, ugyanis attól, hogy azt írom le egy szerződésben, hogy megölhetlek, Te hülye vagy s aláírod, attál még nincs jogom megölni Téged. Ugyanúgy szegedi Csillag...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.06. 21:39:54

a keplet nagyon egyszeru, a Hotel nez a tengerre
senki nem allitotta, hogy a vendeg is
es a szalloda valoban odanez, ha nem is mindegyik szobaja, ami ugye eleve lehetetlen is
hatul is vannak szobak, meg vannak also emeletek
hat ez ilyen

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.09.06. 23:38:07

@batgirl: Csak az a baj, hogy ha sík puszta lenne a posztoló lakása és a Balaton között, akkor se látna rá a tóra a Föld hajlása miatt :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 00:37:41

nem értem a problémádat!

a legalsó kép bal tetején mintha egy kis tenger látszana...
vagy ha felsőbb szintre költöztetek volna, talán többet látsz.

különben a csapból is tengervíz folyik, csak tisztítva, így már a mosdóban is tengert látsz! ;)

hogy ti milyen finnyásak vagytok? :)

nekem idén áprilisban kezdődött egy visegrádi wellness-hétvégém hasonlóan, amikor a feleségem szülinapjára kibéreltem a royal club hotel exlusive lakosztályát. igaz, késve érkeztünk, nem délután kettőre, hanem úgy este 6 körül.
megkapjuk a kártyákat, ismertetőket és megyünk az orrunk után majd a kártya behelyezésekor kinyílik az ajtó és...
...és elénk tárul egy studioszoba!

halk-sziszegő hangon kérdem a recepcióst, hogy ezt komolyan gondolták-e? előre utalással kiveszem a lexebbet és kapok egy kutyaólat?!
kénytelen voltam aznap estére megelégedni azzal és csak másnap mehettünk át emberi méretűbe.

látod, nem is kell sem Tenerife, sem Neckermann. elég ha egy Royal Club Hotelt nézel ki idehaza! :)

helianthus 2011.09.07. 09:37:45

@bolletje: hát lebuktam, nem volt még. De fenntartom, hogy ha lesz , akkor sem abban fogok punnyadni, de majd egyeztetünk erről később. ;)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.09.07. 10:32:45

Tudom, hogy sokadikként, de ilyen nyaralás megszervezésére minek utazási irodát megbízni?
Utazási irodát csak SPECIÁLIS szolgáltatásokkal érdemes megbízni, amit nem, vagy csak nyögvenyelősen lehetne megoldani, de akkor is HELYI irodát érdemes választani.
A szálláskeresés viszont nem speciális szolgáltatás.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.07. 11:13:23

Az Emírségekbe kell járni,ott nem basznak át.

XCat 2011.09.07. 12:04:40

@salapapa: És legalább első éjszakára is leszámlázták a lakosztályt? :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:13:19

@CatMother: le, hisz mint írtam előre utaltam a lét.
nem kértem vissza... nagyon nyunyó voltam?

XCat 2011.09.07. 13:07:47

@salapapa: Te nem. Ők nagyon. :D
Még egy nyomorult gyümölcstálat sem kaptál bocsicsokival?

Padlásszoba 2011.09.07. 17:35:59

@McZozo: Elmondom neked, hülyeséget írtál, csak már nincs kedvem leírni, hogy miért. :-)
@fkarpati: Megjegyzem: nem. A reptéri illeték nem változik irodánként. Ez sem vita téma, ez így van, és pont. Az már más kérdés, hogy néhány utazási iroda azt akarja beadni az utasnak, hogy nála több a reptéri illeték, pedig csak a saját tranzakciós díjával nyomja meg az árat. Ez az adott iroda egyéni átverése, szóval mégegyszer: nem, a reptéri illeték nem más irodánként. Ennek egy oka van, amit a fentiekben kb ötcsilliószor leírtam már: az illeték nem az iroda pénze. És pont. Ez sem vita téma.
@min: Én nem tájékoztatok senkit semmilyen nyaralóútról, mert hál 'Istennek a mi irodánknak nem ez a profilja, nem lásztminitbe utazókat szolgálunk ki és nem nyaralósokat. De kiszolgáltam már olyanokat is, és köszönöm a tanácsot, tájékoztattam az utasaimat. Ja, várj: T.Á.J.É.K.O.Z.T.A.T.T.A.M. :D Tudod, minden szakmában vannak simlisek és szarul dolgozók és mindenhol vannak, akik tisztességesek. És ez utóbbiak érthető módon kurvára unják amikor rendkívül nagyvonalúan egykalap alá vonják őket az előbbiekkel. Gondolom ez a Te szakmádban is így van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 18:54:35

@CatMother: nem nem kaptam! arra azért emlékeznék! :D
talán... mintha kaptam volna öt méter egérutat....

@Padlásszoba: gondolom, nagyon egyedüllehetsz már abban a szobában...

Navarone 2011.09.09. 22:03:16

Ez tök egyértelmű. A tenger felé néz a szoba, de szoktak ott lenni fák például. Ilyenkor legfelső emeleti szobát kell kérni. Muszáj mindenért kötözködni?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.09.12. 16:31:27

5/5, szénné röhögtem magam, pedig tudom, hogy nem illik. :D
süti beállítások módosítása