Tékozló Homár

Nem cserélt telefont a Vip-Phone

2011.10.06. 10:51 | jackyll | 183 komment

Steve Jobs emlékére következzen egy iPhone 4 vásárlás Magyarországon. A Vip-Phone szerint a vasárnap is beleszámít a 3 munkanapba (bár aznap zárva vannak), ezért nem cserélték ki a forrosodó telefont.

Szombaton vásároltam egy iphone 4 16gb Vodafone függő készüléket az üzletükben. A vásárlás előtt megkérdeztem az eladót, hogy ha baj van a készülékkel, akkor 3 munkanapon belül kicserélik e. Erre azt a választ kaptam, hogy ha ezek a készülékek bekapcsolnak, akkor nem szokott velük gond lenni. Én ezt elhittem az eladónak. Azonban már az első hosszabb használat során forrósodott a telefon. Ezt kedden jeleztem a Vodafone nál akik elmondták, hogy 3munkanapon belül a vásárlás helyén intézendő a cseregarancia. Szerdán felkerestem a Vip phone -t, elmondtam a problémám. Az eladó azt állította, hogy a 3 munkanap már lejárt, illetve ha nem járt volna le, akkor sem tudná kicserélni, illetve az árát sem tudja visszafizetni. Elmondása szerint a 3 munkanapba a vasárnap is beletartozik. Mikor közöltem vele, hogy tudomásom szerint sem a szombat sem a vasárnap nem munkanap, közölte velem, hogy nem tud segíteni, vigyem be az Apple szervizbe vagy a Vodafone hoz.

Az előbbinél elküldtek azzal az indokkal, hogy nem kártya független a készülék, így az a Vodafone hatásköre. A VIP phone eladója nem vett fel jegyzőkönyvet a hiba jelzéséről valamint írásban nem támasztotta alá a 3munkanapról való egyedi rtelmezését, holott erre elvileg jogszabály is kötelezi. Azt gondolják, nekik mindent lehet, bárkit bolondnak nézhetnek! Kívánok nekik sok APEH os ellenőrzést!

Engem átvertek pedig 126.810 Ft ot fizettem ki azért a telefonért, most pedig van egy alsó kategóriás Vodafone cserekészülékem, és várom a javítás eredményét, amit a Vodafone hajlandó volt elintézni. Remélem mindenki, aki elolvassa ezt a véleményt okul a példámból és messze elkerüli a VIP phone-t! Remélem, minél több fórumon le tudom írni a véleményem az üzletről és ezzel valamelyest viszonozhatom a VIP phone "kedvességét"

A Vip-Phone válasza naiv ügyfélnek:

Kedves Vásárló! Azzal kezdeném, h amikor bejött üzletünkbe Önnek föl lett ajánlva a gyárilag független Apple Store garanciás iPhone 4-s készülék 155.000 ft-t. Ön azt mondta enni pénze nincs., és különben is szerezzünk Vodafone függőt, mert csak arra van kerete. Igényének, pénztárcájának és kérésének eleget téve be is szereztük a függő készüléket. Ön örült annak, h durván 30.000 ft-tal olcsóbban fért hozzá, 1 ilyen készülékhez. A kollégánk valóban elmondta a 3 napos csere garanciás feltételeket. Mivel Ön is említette, h erről tudomást szerzet ezért nem is értjük, h a 4. nap bejöve az üzletünkbe és jelezve a problémát miért nem volt 1értelmű, h csak a gyártó ill. a márkaszerviz kompetens e készülék szervizeltetésében. Fel a fejjel,gyors e készülékek szervizeltetése:)! A legjobbakat kívánjuk. Üdv, vip-phone csapata.

Naiv ügyfél szerint nem egészen ez történt:

Hazudni azt tudnak, meg hülyének nézni az embert! Gyári garanciás készülék? Neten kinézem egy vodafone-os iphone 4 et, szó sem volt gyári garanciásról, nem hogy felajánlottak bármit is...  Az üzletben tőlem kérdezték, hogy mennyiért néztem ki a készüléket a neten, és mikor megkérdeztem, hogy vonatkozik e a készülékre a 3napos cseregarancia, és hogy náluk hogyan értendő ez, az eladó nem volt hajlandó válaszolni a kérdésemre, csak annyit mondott, hogy ezekkel a telefonokkal nem szokott gond lenni, ne aggódjak!  Sajnos ide nem lehet leírni, hogy mi a véleményem róluk, de az édesanyjuk biztos sokat csuklik, mikor eszembe jut, hogy mennyire inkorrektek is ezek.

A Vip-Phone nem kíván többet hozzátenni:

Kedves Becsapott Vásárló! 1szer már válaszoltunk az észrevételedre. Többet NEM kívánunk hozzátenni! Az a nagy szerencséd, h nevedet, címedet kikerestük az adatbázisból és így 1ik dedikált ügyintézőnk föl fog keresni! Neki majd elmondhatod, h mivel nem voltál megelégedve és ő majd elmagyarázza Neked, h mit is jelent 1 gyártói garanciás készülék - hisz eddig nem sikerült ezt fölfognod! Várjuk újabb észrevételedet:)! A legjobbakat tudjuk csak kívánni Neked:)! Üdv, vip-phone csapata.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamenn 2011.10.06. 13:52:43

@Elecom: Aszongya: vasárnap zárva.

Roberto1 2011.10.06. 14:03:36

Kedves Vip-phone csapata (gondolom, ez a neved, mert így írtad alá), a tulaj helyében én hozzád küldeném a dedikált ügyintézőt. Megpróbáltad, de ehhez te szánalmasan aluliskolázott vagy, menj szépen vissza a raktárba pakolni, az talán még menni fog, így csak ártasz a boltnak...
Amennyiben te vagy a tulaj(pffff), gratulálok, most megmutattad, hogy Magyarország a lehetőségek országa, ahol harmincas IQ-val is lehet sikeres vállalkozó valakiből!

Melyik? Annyira kíváncsivá tettél! :)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.10.06. 14:11:00

@estrella negra:

Btk.178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

Amit nekem írnak, az az én küldeményem, azt közzétehetem, ha a feladó nem tiltja meg kifejezetten.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 14:19:44

@atpijkamo: Ha simán Tourette-szindrómás vagy, akkor nem szóltam.;-)

XCat 2011.10.06. 14:22:21

@batgirl: Egyesek jópofák akarnak lenni, csak kilóg a szájukból a gumicsizma. De amúgy ugyanaz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 14:23:00

@Szárnyati Gézа: Ez a paragrafus teljesen másról szól, nincs logikai kapcsplatban azzal, amit az utolsó mondatodban állítasz.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.10.06. 14:25:28

@estrella negra: Na akkor kérem a jogszabályhelyet, ami tiltja, hogy a nekem érkezett levél tartalmát közzétegyem, ha a feladó nem tiltja meg.

megamenn 2011.10.06. 14:27:26

@estrella negra: Ésez, ésez: Ptk. 81. §-ban foglalt szabály és az Avtv. 3. §-a ?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 14:28:48

@Szárnyati Gézа: Na akkor kérem a jogszabályhelyet, ami tiltja, hogy idézzem a kommentet, vagy annak egy részét, mikor válaszolok rá.

hpapagaj 2011.10.06. 14:29:22

Ki az a fasz aki egy ilyen mobil shopban vesz telefont?

Amugy meg kedves vip phone, gecik vagytok,mert a vodafonos telot csak az eredeti gazdaja viheti vissza a szerzodessel. Az apple nem javitja a telefonokat, csak a kulfoldieket. Amit itthon valamelyik telefontarsasagnal vettek ki azt ott is kell szervizeltetni.

Vagy valamilyen svedtol vettetek a telefont? Akkor kedves vasarlo ne csodalkozz, ha par honap mulva egyszer csak nem tudsz feljelentkezni a halozatba.
Valaszban szmajlikat irni verciki.

hpapagaj 2011.10.06. 14:30:45

Marmint a mobilshop, hogy svedtol vette -e...olcsóért...értitek.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 14:31:46

@Szárnyati Gézа: @megamen: Nem fogok jogszabályok után kajtatni, jobb dolgom is van. Csupán leírtam a véleményemet valamiről.

megamenn 2011.10.06. 14:33:08

@hpapagaj: "Valaszban szmajlikat irni verciki."
Tudod mi a ciki? Ha nem jön a geci ki.

károgó varjú 2011.10.06. 14:36:20

hivatalos kommunikációba szmájlit??
mi ez a MyVip?

dworak 2011.10.06. 14:39:12

Komoly potenciál állhat a VIP phone mögött, hogy nyílt levélben merészel burkolt fenyegetést írni egy elégedetlen ügyfele részére. A Vásárló helyében azonnal perre vinném, ugyan is az itt közzétett nyílt levél alapján a burkolt fenyegetés, már ki is merült, így ha mást nem a telefon árát visszakövetelheti, de kártérítésre is van esély.
A három napos csereszavatosság pedig igen is helyt áll, ugyan is a törvényben foglaltak alapján a forgalmazó köteles 3 napon belül cserélni a hibás terméket, s ebbe a három napba nem tartozik bele az az időszak, ami miatt a forgalmazó bármely okból zárva van. A VIP nyitvatartása:
vip-phone.hu/
Ez alapján szerda 24:00-ig csereköteles a termék, ha szombaton vette, tehát a cég szabálysértést követett el.
Azzal érvelni pedig, hogy kiszolgálták a vásárló igényeit egyenesen nevetséges! Hiszen a kereskedő azért kereskedő hogy a vevőt kiszolgálja. Ha ez érv lehet egy bármilyen vitás esetben is akkor a kereskedő NEM érdemes a kereskedő titulusra.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 14:42:23

@megamen: A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Ad Hoc Bizottsági határozata
Finta Ede által indított eljárásban

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete előtt Finta Ede a homar.blog.hu/2008/08/04/bizzar_furedi_vendegszeretet URL címen található blog (a továbbiakban: a blog) ügyében kezdeményezett eljárást az MTE Tartalomszolgáltatói Etikai Kódexe alapján. A meghallgatásra az MTE székhelyén 2008. december 04-én került sor. A beterjesztett bizonyítékok a panaszos által a teljesség igénye nélkül összegyűjtött felhasználói megjegyzések (kommentek), a panaszoltnak írt és a panaszolttól kapott e-mailek, valamint a blog megtekintése.

Az MTE Ad Hoc Bizottság elnöke Zákai Emőke, tagjai Rónai Balázs, a panaszolt részére jelölt szakértő és Pintér Róbert a panaszos által felkért szakértő (a továbbiakban Bizottság) voltak. A panaszos személyesen jelent meg, a panaszoltat dr. Bodolai László, az Index.hu jogi képviselője képviselte.

Az előadottak alapján az MTE Bizottsága egyhangúan az alábbi

H a t á r o z a t o t
hozta:

Az MTE Bizottsága helyt ad a panasznak és megállapítja, hogy az Index.hu alatt futó blog több ízben megsértette a hatályos jogszabályokat és az MTE Tartalomszolgáltatói Etikai Kódexét, emiatt elmarasztalja a panaszoltat, és felhívja, hogy a Bizottság ülésén elhangzottaknak megfelelően távolítsa el a jogsértő tartalmat és a jövőben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járjon el.

INDOKOLÁS

1. A panaszos által előadottak alapján megállapította a Bizottság, hogy a homar.blog.hu/2008/08/04/bizzar_furedi_vendegszeretet honlapon indított blog megsértette a panaszos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1997. évi LXIII. törvény (Avtv) 3. § (1) bekezdésében foglalt, a személyes adatok védelméhez való jogát, valamint megsértette a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 81. §-ban foglalt, a levéltitok védelméhez való jogát azzal, hogy a panaszos hozzájárulása nélkül tette közzé a panaszos levelét. A blog személyeskedő, a panaszosra nézve egyértelműen becsmérlő hozzászólásai közül egyesek joggal sértik a panaszost. Tekintettel arra, hogy a panaszolt a panaszos többszöri értesítésére 2008.12.08-ig nem távolította el a jogsértő tartalmat, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. (Ekertv.) 7. § (1) és (2) bekezdésében, valamint 10. § b) pontjában foglaltak szerint felel az eddig az időpontig a panaszosnak a jogsérelemmel okozott kárért.

2. A panaszos eljárási kérelmében feltett konkrét kérdésekre a Bizottság az alábbi válaszokat adja:
2.1Jogosult volt-e a blog szerkesztője a panaszos beleegyezése nélkül közreadni a panaszos által írt leveleket? Mikor és milyen módon tett eleget az érintett fél tájékoztatásáról szóló kötelezettségének?
A Ptk. 81. §-ban foglalt szabály és az Avtv. 3. §-a alapján a blog szerkesztője nem volt jogosult közzétenni a panaszos magánlevelét és nem kezelhette volna a panaszos személyes adatait a panaszos hozzájárulása nélkül.

2.2Milyen jogosítványok alapján láthatja egy blogozó, hogy valaki belépett a rendszerbe és olvassa a blogot?
Elvileg nincs mód arra, hogy a blog felhasználója (hozzászólója) meg tudja állapítani, hogy valaki belépett-e a blogba vagy sem. A felhasználói aktivitás naplójához – a blog.hu felhasználási feltételei szerint – csak az Index.hu munkatársai férhetnek hozzá.

2.3Miként fordulhatott elő hogy a Homár szerkesztőségnek /2008.08.05. 18:38 / írt és a publikáláshoz való hozzájárulás ellenére nem tette közzé a levelemet, ám érkezett válasz rá /2008.08.05 23:02/ kor Gábris Eszter aláírásával?
A homar.blog.hu szerkesztőségének küldött levelet feltehetőleg közvetlenül a blog szerkesztőjének továbbították, aki szerkesztői hatáskörében a levelet nem jelentette meg, de válaszolt rá.

2.4Hogyan fordulhatott elő, hogy az Index.hu szerkesztőségi mail címére 2008.08.06. 12:14-kor elküldött felügyeleti és moderálási kérelmemre a mai napig nem érkezett válasz, és a blog jelenlegi tartalma szerint intézkedés sem történt?
Az Index.hu az Ekertv. 7. § (5) bekezdése alapján, valamint a blog.hu felhasználási feltételei alapján nem köteles ellenőrizni a hozzászólásokat (még felhívásra sem) és azok között jogsértő tartalmúakat keresni, ám az Ön által megjelölt jogsértő hozzászólásokat el kellett volna távolítania, mivel ez a blog.hu általános szerződési feltételeknek minősülő felhasználási feltételei alapján lehetséges lett volna. Az eltávolítás időpontjáig az Index.hu felel a jogsérelemmel esetlegesen okozott kárért.

2.5Mi a teendőm, ha a nevemben nyitottak ismeretlen személyek, a magánéletemhez kapcsolódó lejárató Web oldalakat – blogokat, képmásommal visszaélnek?
Minden jogsértő tartalom eltávolítását a felelős tartalomszolgáltatótól, illetve a korlátozottan felelős közvetítő szolgáltatótól (a blogoknak tárhelyet biztosító szolgáltatótól) kell kérni. Ezen túlmenően a személyhez fűződő jogok sérelméért (képmással, névvel való visszaélés, jóhírnév sérelme) a bírósághoz fordulhat. Amennyiben a hozzászólások a Büntető Törvénykönyvbe ütköző tényállásokat is kimerítenek (becsületsértés, visszaélés személyes adattal) úgy azok alapján feljelentést tehet.

3. Az előadott bizonyítékok alapján a Bizottság megállapította, hogy a panaszos álláspontját tartalmazó levelének közzétételéhez is hozzájárult, azonban a blog szerkesztője a levelet nem tette közzé, ezért érdemi vita kialakítására nem került sor. A hozzászólások nagy része alátámasztotta, hogy a blog nem a véleménynyilvánítás eszközéül, illetve érdemi vita színteréül szolgált, hanem célja kifejezetten a panaszos negatív színben való feltűntetése volt. Ez ugyan nem ellentétes a hatályos jogszabályokkal, de sérti az MTE Etikai Kódexét..

4 A Bizottság megállapította, hogy a Blog.hu működése a felhasználók számára nem egyértelmű, mivel egyszerre tartalmaz a panaszolt felelősségi körébe tartozó szerkesztett és olyan felhasználói tartalmat, amelyért a panaszolt csak korlátozott felelősséget visel. A Bizottság javasolja ezért a felhasználási feltételeknek az Index.hu fórumok moderálására vonatkozó alapelveivel történő értelemszerű kibővítését, illetve a felhasználási feltételekben foglaltak következetes alkalmazását.

5. A Bizottság meghallgatásán a panaszolt a panaszostól elnézést kért és ígéretet tett a jogsértő tartalom eltávolítására. Erre 2008.12.08-án délután a homar.blog.hu/2008/08/04/bizzar_furedi_vendegszeretet blogot illetően sor került. A panaszolt megkérte a panaszost, hogy az egyéb blogokban tapasztalt jogsértő hozzászólásokat gyűjtse össze, kérje azok eltávolítását, és a panaszolt intézkedni fog azok törléséről.

Mindezek alapján a Bizottság felhívja az Index.hu-t, hogy tegyen eleget a jogszabályban foglalt és az MTE Etikai Kódexében vállalt kötelezettségének és módosítsa a Blog.hu felhasználási feltételeit úgy, hogy a felhasználók tisztában legyenek a blogok működésével, azok esetleges moderálási gyakorlatával, valamint érvényesítse a felhasználási feltételekben foglalt jogait és tegyen eleget az ott vállalt kötelezettségeinek.

A Bizottság felhívja a Felek figyelmét, hogy jelen határozat ellen eljárási szabálysértés esetén fellebbezéssel élhetnek. A fellebbezést 8 napon belül az Egyesület elnökének címezve, az Egyesület titkárságának címén (1124, Budapest, Bürök u. 55-57.) kell benyújtani.

Budapest, 2008. december 9.

Zákai Emőke
A Bizottság elnöke

Pintér Róber

Rónai Balázs

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 14:44:21

@CatMother: Nem vicces, amit csinálsz. Nem tudom, mit akarsz elérni vele, de nem fogod.

2011.10.06. 14:49:36

@estrella negra:
ha tudományossan kellene meghatároznom, kb. a lófaszt érted. egyrészt, te nem vagy cég. innentől, amit itt közzétettek, az inkább egy szimpla tájékoztatás, sem mint magánlevelezés. másrészt, a postban semmilyen név nem íródott le, tehát pl. az alkalmazott személyiségi jogai sem sérültek. a vállalkozások, jogi személyes személyi jogaival hadilábon állok, jó hírnévhez biztosan joga lenne, ha nem játszotta volna épp el.
másrészt, a magánlevél címzett általi nyilvánosságra hozatala sem jogsértő. levéltitok megsértésére csak 3. személy esetében lehet hivatkozni. személyes adatot a közzététel nem tartalmazott.
amúgy ugye te sem gondolod, h ha ez valamilyen jogszabályt sértene, akkor ez itt és másutt is napi gyakorlat vált volna...

XCat 2011.10.06. 14:50:34

@estrella negra: Nevellek. Emberi viselkedésre, és a nők tiszteletére. Továbbá arra, hogy hogyan ne nézzenek ótvartahóparasztnak úton-útfélen.
Az édes jó szüleid helyett, akik ezt elmulasztották. Tiszta merő jófejségből, ingyen.

XCat 2011.10.06. 15:18:33

@elwood: Jó. Kérhetek extra kapálást?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 15:50:10

@CatMother: Nem kértem, hogy neveljél. Lehet, hogy valóban egy orbitális tahó vagyok, lehet, hogy csak te tartasz annak (hogy melyik patkány ismerősödre emlékeztetlek, eleve nem érdekel).
Hogy a többiek mit gondolnak rólam, azt meg hadd döntsék el ők. Ha úgy érzem, hogy valakit megbántottam, bocsánatát fogom kérni ezért. Volt rá példa. Tőled viszont még nem olvastam ilyesmit, holott naponta gázolsz bele valakinek a lelkivilágába. Hogy jogod van-e ehhez, nem tisztem eldönteni. Azt viszont igenis kikérem magamnak, hogy édesanyámat, akit nincs szerencséd ismerhetni, olyan jelzővel illesd (vagy egyáltalán a szádra vedd), mint amit megengedtél magadnak jónéhány nappal ezelőtt.
Én ilyet soha nem tennék. Minősítgetni sem szoktalak. Tegnap megkértelek, hogy te is fejezd be a velem való foglalkozást. Erre igéretet tettél. Ennek ellenére ma első teendőid között volt, hogy belémrugjál.
Mikor rákérdeztem ennek okára, magas lóról kioktattál.
A fentiek ismeretében egyáltalán nem értem, honnan veszed ehhez a bátorságot.

XCat 2011.10.06. 15:57:23

@estrella negra: Ó te szegény. Na takarodj vissza a piedesztálre. :D

2011.10.06. 15:57:36

@estrella negra:
oszt mit tanulmányozzak rajta? ede magánszemély volt. a kilétét a levél és a post alapján beazonosították, személyes adatokat kezeltek. innentől tökmindegy voltak, buktak a posttal.
azért az analógia nem az, hogy seggbebasznak.
másrészt azért a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete még nem a bíróság.

XCat 2011.10.06. 15:58:43

BOCSÁNAT, -ra. :D

2011.10.06. 15:59:23

mínusz egy ak a voltnál.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 16:04:20

@estrella negra: Remélem, elég választékosan fogalmaztam. Nem az volt a célom, hogy megbántsalak. És nemcsak azért, mert egyáltalán nem célom az ilyesmi.
A történtek után is értelmes embernek tartalak. Annak ellenére, hogy a gondolataid néha ijesztőek számomra.
Én nem hiszem azt, hogy aki másképp látja a világot, az csakis valami evolúciós söpredék lehet.
további szép napot
e.n.

XCat 2011.10.06. 16:04:34

@avman: Hát igen. Ahány szerv, annyi szopás. :(
:)

XCat 2011.10.06. 16:07:24

@estrella negra: Nézd kincsem, nekiállhatnánk anyázni most pár képernyőn keresztül amíg el nem sírod az összes velem kapcsolatos kínodat, biztos lennének páran akik jól szórakoznának, és biztos lennének páran, akik segítenének nyalni a kis sebeidet....
De ehhez nekem nincs kedvem, és sztem a többségnek sincs.

Azt írok és annak, akinek akarok, neked meg nem muszáj magadra venni. Ha megtetted, tőlem megüthet a guta tőle, de kérlek, ne előttem agonizálj... mert engem nem érdekel.

Köszi, szia.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:11:14

- Mi az a fűrészpor a sarokban?
- Pinokkió odahányt.

Azt nem értem, estrella negrát CatMother mivel borította ki. Talán egy pár nappal ezelőtti kommenttel. De mindegy is. Éss CatMother még bocsánatot is kért. Szóval akármi is okozta, berekesztem a vitát. Ahányszot megszólaltok, annyi ilyen viccet küldök be.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:13:16

@CatMother: Nappal ugat éjjel úszik, mi az? - Az anyós protézise.

XCat 2011.10.06. 16:13:31

@atpijkamo: Az gáz, ha nekem ez tetszett? A vicc. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 16:13:33

@CatMother: Hát jó. Csak akkor ezt az 'emberi viselkedést', amit felhoztál, ne emlegessed olyan fennhangon.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:14:43

@estrella negra: Panelház legfelső emeletén egy asszony kapaszkodik az ablakpárkányba, egy férfi próblja lefejteni az ujjait. Az utcán bámészkodók felkiabálnak:
- Gyilkos, megöli a feleségét!
- Nem a feleségem, az anyósom! - kiált le a férfi, mire a lentiek:
- Nézd, hogy kapaszkodik a rohadék!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:15:47

@estrella negra: Légikisasszony az utashoz:
- Kér vascsorát?
- Miből lehet választani?
- Igen vagy nem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:16:46

@CatMother: Nagyon, mert akkor még szarabbat kell keresnem...

Az idevonatkozó mazochista pistikéset meg már tegnap ellőttem.

XCat 2011.10.06. 16:17:55

@estrella negra: Babuci, még egyszer mondom; ez nem népbíróság, te meg nem szabsz meg nekem semmit. Másnak sem szabsz meg senkit, kizárólag magadnak. Próbáld végre felfogni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:19:23

@CatMother: Kis giliszta kérdezi az annyát:
-Hol van a papa?
-Elment horgászni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:21:29

@estrella negra: "Azt viszont igenis kikérem magamnak, hogy édesanyámat," és környezete.

De most nem szándékozom lelki elemzésbe bocsátkozni, úgysem értelek titeket.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 16:23:02

@CatMother: Fordítva ülsz a lovon. Semmit nem szabtam meg neked. Csupán leírtam a gondolatamat. Jogodban áll figyelmen kívül hagyni őket. Eleddig csak te óhajtottál engem alakítgatni.

XCat 2011.10.06. 16:24:26

@atpijkamo: Én sejtem mire gondol, csak azt nem vette észre, hogy másnak írtam... de szerintem ne szóljunk neki, hogy nem körülötte forog a világ. Láthatóan ki van borulva. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 16:25:15

@atpijkamo: Gondolod, hogy eközben az asztalt csapkodtam?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:35:28

@estrella negra: Ne tudom. Lehet. Lehet, hogy nem. Ha azt mondod, hogy nem, készséggel elhiszem. De teljesen mindegy.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 16:36:40

@estrella negra: Megszólal a férj:
- Játszunk kiszavazó showt!
Feleség:
- Hogy kell?
Férj:
- Három perced van, hogy elhagyd a házat.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 16:52:37

@CatMother: Azt hittem, hogy, ami a 'kukacestrellanegrakettőspont' után jön, az nekem szól. Én kérek elnézést.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.06. 16:54:57

@CatMother: @estrella negra: vagy qrjatok mosmá, vagy béküjjetek ki, vagy vegyetek be engemet is, mer ez így uncsi.

UFF beszéltem!

XCat 2011.10.06. 16:55:22

@estrella negra: Te figyelj már, ha bocsánatot kérek tőled akármiért amit éppen kitalálsz, akkor leszállsz rólam? :)

XCat 2011.10.06. 16:56:43

@Rosszindulatú Vászka: Gyere bébi. :)

Én vagyok a jók, engem kell védeni. De lehet néha őt is, mert ráfér.

B terv: foglalkozz a sáskámmal, ha még nem döglött meg szegény a tányér alatt.

XCat 2011.10.06. 17:03:04

@CatMother: Sáska RIP. Véletlenül levágtam az egyik lábát, ahogy aláraktam a papírt... pedig tényleg óvatosan csináltam... fenébe.
:(

Rosszindulatú Vászka 2011.10.06. 17:04:53

@CatMother: kevés sáska él tartalmas életet.

XCat 2011.10.06. 17:06:46

@Rosszindulatú Vászka: Most rendesen sajnálom, az előbb sírtam is érte.
Valószínűleg nem vigasztalná ha tudná,, hogy Steve Jobsszal halt meg egy napon.
Nem is tudom hogy magyaráznám ezt el egy sáskának.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 17:10:06

@CatMother: Na, most hanyattestem.
Én szálljak le rólad???
Nyomás, Vászka, tied a pálya.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.06. 17:14:30

@estrella negra: kösz, hogy kifárasztottad, így könnyebb dolgom lesz.

@CatMother: biztos lesznek új barátai a sáskamennyországban. Úgy csilliómilliárnyian.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 17:18:11

@estrella negra: Két részeg:
- Te, jön föl a nap!
- Mér, azt is ittunk?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 17:19:37

@CatMother: Hogyan különböztetsz meg egy lovat egy tehéntől?
Egymás mellé állítod őket, és amelyik a ló mellett van, az a tehén.

XCat 2011.10.06. 17:22:48

@atpijkamo: Igen, és ha a folyó partján eltévedsz, akkor fix tájékozódási pontot ad az, hogy ha átnézel rajta, látod a másik partját. De ha ez nem lenne elég, akkor még mindig ott van bizonyossággal, hogy a segged mögötted van, az azzal ellenkező irány pedig az előre.

így gondoltad? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 17:26:22

@CatMother: Ezt nem értem. De ha lehülyéztél benne, akkor is szeretlek.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.06. 17:26:50

@atpijkamo:
- Te Évi, ma lehet, hogy menne a dolog.
- Milyen dolog?
- Ja, ma menne a dolog. Gyönyörű szép nap van odakint.
- És?
- Süt a nap, meleg van, a madarak énekelnek meg minden. Gyönyörű nap.
- Mi a fészkes fenéről beszélsz Lajos!?
- Ne izélj már, hiszen te mondtad, hogy egy szép napon fogod magad és elhagysz.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 17:27:31

@estrella negra: OK.

Gitler hogy örült volna egy ilyen csodafegyvernek!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.06. 17:30:21

@atpijkamo: még 1 :)
- Hé asszony, csinálj úgy, mint a gólya!
- Tán álljak fél lábra?
- Nem, költözz el!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 17:30:43

...remélem, azért csőrözni nem kell.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 17:31:17

@donfuligjimmy: :))

Ezt akartam, de aztán úgy gondoltam, túl durva.

XCat 2011.10.06. 17:33:11

@estrella negra: Köcsög.. akarom írni, kócsag.
Jó, akkor békülés. :)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.06. 17:36:39

@atpijkamo: van még 1 de az már tényleg dúúúrva, úgyhogy kisbetűkkel írom :)

a feleségem egy főnyeremény, meg is ütöttem

Rosszindulatú Vászka 2011.10.06. 17:38:45

@CatMother: nekünk régen voltak afrikai tücskeink, de szarul etettük őket és megettéák egymást, az utolsó meg megdöglendett magától önként. Bírtam őket, de sosem tuttunk közel kerülni egymáshoz. Igazából én macskás vagyok. NEm macsós, evvan. Monnyuk a kungfu sem macsós, ez kicsit vígasztal.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 17:43:21

Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van... én ne legyek macsós?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.06. 17:51:28

@estrella negra: a Tücsök világhírű hegedűművész, járja a világot és nagy sztár, meg gazdag. A kis hangya gürcöl látáastól vakulásig, de épp cask megél. Találkozik a Tücsökkel, mikor az hazalátogat és így szól hozzá:
- Kedves szomszéd, gyerekkori baráccságunk okán krénék egy szivességet tőled. Ha legközelebb Párizsban jársz, kérlek szard le hejettem a La Fontain sírját.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.06. 18:04:47

@Rosszindulatú Vászka: A tücsök és a hangya: - A hangya egész nyáron szorgalmasan dolgozott, a tücsök pedig csak henyélt és muzsikált. Aztán jött a tél. Hideg volt, fújt a szél, meg is döglött mind a kettő.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.06. 19:38:35

Vagy bepiált ügyintézőt.
...vagy ő volt bepiálva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.06. 21:11:30

en tenyleg igen szelid joember vAgyok es izomkolosszus sem, de hanekem ilyet valaszolt volna egy boltbol valaki, bemennek es nemtol fuggoen vagy pofan basznam, vagy picsan rugnam
uff

megamenn 2011.10.06. 21:30:30

@hagyma: és még szóba jöhet a pofán rúgás és a picsán baszás is :)

Cigány hajótörést szenved, a hullámok egy kis szigetre sodorják. Körbejár , senkit nem talál. Aszongya:
- Hm. Ez a sziget eddig lakatlan vót, de mostmá' Lakatos.

Napalm 2011.10.07. 00:57:01

A posztoló helyében olyan csinos feljelentést tolnék a fogyasztóvédelem és a rendőrség felé, hogy csak na...

Bonbonbandita 2011.10.07. 07:56:04

49-es jegyzőkönyv kötelezően kitöltendő ilyen esetekben. A 72 órás csere, ha hétvégén vásároltad (függetlenül attól, hogy nyitva vannak pl akár vasárnap is) szerda esti zárásig tart. Igaz szIphone esetében nem azonnal cserélnek, hanem központilag.

SarahConnor 2011.10.08. 10:08:27

Ha ilyen stílusú panaszkezeléssel találnám szembe magam, nagyon nem lennék kedves. Kedves Vip-phone, ez nagyon a legalja mindennek. Legalább a szavakat írjátok ki helyesen, és ne msn-stílusban csevegjetek a panaszos ügyfeletekkel, aki talán a 130ezer forintjáért cserébe megérdemli, hogy normálisan szóljatok hozzá, annyiszor, ahányszor csak levelet ír. Mivel ez a munkátok, ebből éltek, ezért ez nektek is érdeketek, elképesztő, hogy ezt hogyhogy nem fogjátok fel. Biztos jó muri megírni egy ilyen levelet minél pengébb, lepattintósabb stílusban, de aztán úgyis rászívtok. Ha nem most, később. Most pl több száz ember olvassa el, akik közül tuti, hogy egyik se megy már a közeletekbe. Íme, rögtön megérte, nem?

Első szabály: a vevőnek mindig igaza van.
Második szabály: ha a vevőnek nincs igaza, akkor automatikusan az első szabály lép életbe.

Igen, ez azt is jelenti, hogy nem úgy szólunk hozzá, ahogy a kutyánkhoz szoktunk.

Bonbonbandita 2011.10.09. 08:54:52

Neha van olyan eset is, amikor nincs igaza az ugyfelnek.

Chapell 2011.10.09. 17:11:11

Sajnos a VIP Phone ránézésre és morálra is egy sufnibolt, bármennyire is hirdeti magát. Én egy HTC Desire-t vettem tőlük, gyári garival, vadiújan, függetlenül. Amikor frissíteni akartam, akkor derült ki, hogy lófaszt független, német T-mobile os telefon. Ez annyit jelent, hogy megy bármilyen SIM kártyával, viszont a telefont hivatalosan frissíteni csak és kizárólag a német T-mobile ROM-mal lehet, amit szerintem 2-3 éve se adtak ki.

De a franc se megy vissza velük vitatkozni, úgysem értenék az egészet.

Mocsár 2011.10.10. 18:28:01

Hogy lehet valaki akkora fasz, hogy egy ilyen értékű telefont használtan vesz meg egy sufniboltban? Ha Voda-függő készülék kell, miért nem egyenesen a szolgáltatótól vette? Igaz, hogy 120k-ért kártyásban még nem kapja meg, de kártyásnak minek iPhone? Azt mobilnettel lehet igazán jól kihasználni, ahhoz meg ott vannak a havidíjas tarifák. Amikkel még részletre is megveheti. Csak én nem értem a dolgot??

Clearman 2011.11.03. 09:26:06

4 évvel ezelőtt a pár hónapos Nokiámról lepattant a gomb borítása. Azóta is hívnak, hogy megérkezett az alkatrész és befáradhatok a szervizelés elvégzésére.
süti beállítások módosítása