Tékozló Homár

Vége az automatikus internecsomagnak a T-Mobile-nál

2011.06.24. 19:37 | jackyll | 73 komment

Még csak évek óta gyűjti a Homár a történeteket, amelyekben naiv ügyfelek első okostelefonos internetszámlájukon megdöbbenve veszik észre a kilobájtonként fizetett súlyos ezreket. Az NMHH elsőként a T-Mobile-ra csapott le, de várható, hogy a Telenor és a Vodafone hasonló megoldásait is elkaszálják.

2011-ben egyre több panasz érkezett a hatósághoz amiatt, hogy az okos telefont vásárló T- Mobile előfizetőknek több tízezer forintos számlájuk keletkezett, jóllehet mobilinternetre nem fizettek elő a cégnél. A szolgáltató azzal magyarázta a sokkoló számlákat, hogy minden előfizetője részére Net Start néven külön megrendelés nélkül is biztosítja a mobilinternet szolgáltatást, amelynek ugyan havi díja nincsen, ugyanakkor a forgalmazott adatmennyiség után fizetni kell. Mivel ez a szolgáltatás az előfizetői szerződésekben nem megfelelően volt feltüntetve, ezért létezéséről az előfizetők csak akkor értesültek, amikor kézhez kapták több tízezres, egyes esetekben akár százezres számláikat.

Olvasson tovább!

Selejtes kínai bringa a Profitól

2011.06.24. 13:39 | jackyll | 197 komment

Pali remélhetőleg egy életre megtanulta, hogy közértben/hipermarketben nem vesz többet kínai biciklit. Ráadásul ahelyett, hogy azonnal visszavitték volna, hogy ez szar, a Profival szerződött szerelőre bízták, hogy adja el 10000 forintért:

Páromnak éppen biciklit szerettünk volna venni, mikor megjelent a Profi áruházban egy akció, melyben egész jól kinéző, és jól felszerelt (sárvédő, első, hátsó csomagtartó, világítás...) felnőtt méretű (26-os) női kerékpárt lehetett kapni elég kedvező áron 23 000 Ft-ért. Az üzletben sem kipróbálni nem lehetett, sőt még a pedált sem tudták rászerelni, de azért hazatoltuk. Pár nap alatt, mikor másokkal is kipróbáltattuk, nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal nehezebb tekerni, mint a többi biciklit.

Olvasson tovább!

Másfél hónapig hitegetett a webshop

2011.06.24. 12:19 | jackyll | 62 komment

Az odáig rendben van, hogy internetes vásárlást 8 napon belül le lehet mondani, de mi van akkor, ha a kereskedő egy hónap múlva válaszol legközelebb? És akkor is a nagykerre próbálja kenni, ahelyett, hogy azt mondaná, hogy nincs és nem tudja mikor lesz, vegyen a kedves vevő valahol máshol. A MasterMind webfantomáruháza nincs a helyzet magaslatán az alábbi levelezés szerint:

Vezeték nélküli fülhallgatót szerettem volna a számítógéphez. Vatera helyett árgép.hu, hurrá, van! Emailes megrendelés - ahogy a boltos kéri, illetve csak utólagos fizetéssel lehet kiszállításkor. Szinte rögtön jött a válaszlevél, hogy oké. Azóta semmi. Többször írtam, nagyjából minden harmadikra válaszol valami semmitmondót. Korrektebb lenne, ha azt mondaná, "nem fog lenni soha már". Én meg hülye várok, hogy egy honfitársamnál költhessem el a pénzemet. Mert úgy látszik mégis hülye vagyok...
SENKI NE VEGYEN SEMMIT TŐLÜK!

Olvasson tovább!

Elromlott garanciális aksi, megszűnt forgalmazó

2011.06.24. 11:21 | jackyll | 79 komment

Laci kitörölheti a seggét a másfél év garanciájával, ugyanis akkumlátora forgalmazója/gyártója kivonult Magyarországról:

Kb. másfél éve vettem egy 56Ah-s akkumlátort 21e Ft körüli összegért, az azóta megszűnt FOTA nevű autóalkatrész-forgalmazónál. A garancia 3 évig érvényes, tehát kb a felénél tartunk, de a cég kivonult, és a honlapon található elérhetőségeken senkit nem lehet megtalálni. A helyzetet bonyolítja, hogy az aksi saját márkás (KAGER) termék!

Olvasson tovább!

OTP-hitelkönnyítés életbiztosítással

2011.06.23. 12:42 | jackyll | 82 komment

Gábor ismerőse egy személyre szabott akció keretén belül hosszabb futamidőre variálta hitelét, viszont ezért aláírattak vele egy életbiztosítást is:

Az egyik ismerősöm, bement az OTP-be Tatabányára, hogy nem tudja fizetni a hitelét, könnyítést szeretne. Erre azt mondta az idősebb hölgy, hogy akkor intézi el neki, hogy kevesebbet keljen fizetni, ha köt egy életbiztosítást. Először nem ment bele, mivel nem volt rá szüksége. Aztán visszament és megkötötte, cserébe kevesebbet kellett neki fizetni, de hosszabb lett a futamidő.

Olvasson tovább!

Gyári hibás telefont a legnehezebb cserélni? (frissítve)

2011.06.23. 11:46 | jackyll | 73 komment

A Telenornak néha megoldhatatlan feladatot jelent kicserélni egy javíthatatlan telefont. Nincs ez máshogy a gyárilag hibás készülékekkel sem:

Kellett egy telefon a családban, ezért mivel lejártak a hűségszerződések a Telenornál, gondoltuk veszünk egy akciós készüléket. Ki is nézte a kis hölgy a családban, majd eldöntötte Nokia 7230 Pink. Gondoltam, ha már van Telenor online + netshop meg minden, kipróbáljuk. Megrendeltem, kihozták, aláírtam, futár elment. Telefon kibont, feltölt, sim kártya bele, kipróbál. Már gondoltam, hiszen itt minden jó, gyors kényelmes ügyintézés, végre valami jó hír a svájci frank árfolyama mellett. :-( Azonban a telefonnak nem jó a kamera része, előnézeti kép nincs, SD kártyát kb. 5 perc alatt megnyitja, de képet nézni azt már nem lehet. Itt még nem gondoltam, hogy lehet, hogy egy Forsythe Saga-t fog elindulni. Sajnos az ügyfélszolgálattal történt többszöri beszélgetés után ez az érzésem.

Olvasson tovább!

Inkább gyerekolajozás, mint a rozsdás vas

2011.06.23. 00:07 | jackyll | 213 komment

A gyerekekkel csak a baj van. Mindenbe belemásznak, mindent letörnek, és közben még mindenféle artikulálatlan hangot is kiadnak. A modellkiállítók rémei. De a szüleik is, akik ezt hagyják, vagy esetleg épp ők próbálják a gyerekre kenni a pusztítást. A Vasúttörténeti Park gyerekolajozása egy másik szemszögből:

A szülői leírást olvasva bizony nekem is lett pár észrevételem a témában, amit nem commentként szerettem volna megírni. A vasúttörténeti park kétségtelenül már jó ideje komoly anomálian a magyar modellezés történetében, ugyanakkor sokminden elmondható róluk de az nem, hogy szándékosan zsiroznák a gyerekeket.

Olvasson tovább!

Pofára engednek be a győri Sparba

2011.06.22. 14:43 | jackyll | 89 komment

Valószínűleg csak unatkozott a biztonsági őr és nem egy 90-es évekbeli időutazó térítette el Ádámot a győri Sparból, amiért fejhallgató volt nála:

Eléggé furcsa dolgot tapasztaltam a győri Interspar üzletben. A minap szerettem volna bemenni a barátnőmmel üdítőt vásárolni, mire a bejáratnál közölte a biztonsági őr, hogy nem mehetek be az üzletbe. Ezen eléggé meglepődtem mivel semmi olyan dolog nem volt nálam ami miatt ne lehetett volna beengedni. Megkérdeztem, hogy mégis miért nem mehetek be, mire azt a választ kaptam, hogy a fejhallgatóm végett.

Olvasson tovább!

"Adminisztrációs hibák" a CIB-nél a bankadó nyomán

2011.06.22. 12:39 | jackyll | 95 komment

Tavaly óta már nem preferált fizetési mód az átutalás a CIB-nél, hanem a csekkes befizetést büntetik alkalmanként 300 forinttal. Zoltán elkövette azt a hibát, hogy néhány alkalommal utalás helyett csekken fizette be törlesztőrészletét, amivel bekerült a "fizetés módja miatt" lehúzottak halmazába:

Az alábbi problémába futottam bele és egyenlőre még nem látom a kiutat. Közel 5 éve fizetem felvett hitelem törlesztőrészletét teljes pontossággal, általában átutalással, de nagyon ritkán évente egyszer vagy ritkábban csekken.

Olvasson tovább!

Eltűnik az egyenleg a Sziget fesztiválkártyájáról

2011.06.22. 11:15 | jackyll | 53 komment

Sajátos mikropayment rendszert vezet be a Sziget. Idén már három fesztiváljukon (Volt, Balatons Sound és Sziget) lesz kizárólagos fizetőeszköz a házi gyártású fesztiválkártya. Ez elsősorban arra jó, hogy ne tudjanak lopni tőlük az alkalmazottak. Illetve a kocsmák/giroszosok se nagyon fognak tudnak trükközni, minthogy lesz egy halom virtuális zsetonjuk, amit könnyen öszevethetnek a Szigettől elvileg kizárólagosan vásárolt javakkal, és ha nem egyezik, egyszerűen nem váltják be nekik.

De persze hivatalosan a fesztiválozóknak lesz jó, mert nem fogják hajnalonként részegen szétszórni a sárban az összeragadt papírpénzeiket. Viszont ha a fesztiválok végeztével, részegen hazafelé tántorogva, szétizzadva, esetleg huggyáázva nincs kedvük végigállni egy ugyanolyan vagy még durvább sort, mint amikor bejöttek, bebukják a maradék zsetont. Merthogy a következő fesztiválon, bár ugyanolyan kártyák lesznek, ami rajta volt, az már nem lesz pénz:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása