Tékozló Homár

Hálát adott a Mongolian BBQ-nak

2011.07.08. 12:51 | jackyll | 90 komment

Az egy lehúzós/egy pozitív hagyományát követve a legutóbbi negatív helyzetjelentés után egy igazi boldogságtól kipirult ügyfél élményeit olvashatják a Mongolian BBQ-ból:

2007-ben jártam a Mongol étteremben nagyon jól éreztem magam. Négyfős társaságunkat agyon kényeztették. Nem ismertük a járást ezért maximálisan segítettek a helyi lehetőségek között eligazodni. Egész este azt „lesték”, hogy mire van szükségünk. Bármennyit ehettünk és annyiszor, ahányszor akartunk. Igaz, hogy nem akartunk többször és többet, mint amit és amennyit kulturáltan el tudtunk fogyasztani. Röviden Nagyon kellemes helynek ítéltük meg.

Olvasson tovább!

2 év hűség telefon nélkül a Vodafone-nál

2011.07.08. 11:47 | jackyll | 46 komment

Gábor egy telemarketinges akcióra harapott rá, ami szerint 30 ezer forintért kaphatott volna iPhone 3GS-t. Telefonja egy hónap múlva sem lett, csak a hűségszerződését sikerült megkötni, miután lemondta a rendelést:

UPDATE 07/18: Hepiend. A vodafone jóváírta a téves összegeket, a hűségidőt törölték.

Történt április elején, hogy a vodafone egy telemarketinges munkatársa felkeresett egy olyan ajánlattal, hogy most 30ezerért kaphatok iphone 3gs típusú telefont, csak alá kell írnom 2 év hűséget és 1 internetes szolgáltatást igyénybe  kell vennem érte, amit most fél évig fél áron kaphatok meg. Ez pénteken volt, időt kértem az eladó hölgytől, hogy gondolkozhassak. Hétfőn végülis vásárlásra adtam a fejem (én hülye), le is tisztáztuk, 2 hét és jön a telefon futárral. 3 hét után elkezdtem türelmetlenebb lenni, akkor megnyugtattak, hogy nem sokára jön a telefon és mivel kellemetlenség ért, jóváírnak 1000 ft-t a számlámon, ezt akkor el is fogadtam, gondoltam, milyen kedves gesztus 1 hét késésért. 1 hét múlva újra felkerestem az ügyfélszolgálatot, ekkor már e-mailben, azonban erre csak egy személytelen "kérjük további türelmét" üzenetet kaptam. Majd az ezt követő 2-3 e-mail-re szintén. 1 hónappal a rendelés után felhívtam a 1270-et és lemondtam a rendelést.

Olvasson tovább!

Sült légy a Tescoból

2011.07.08. 10:52 | jackyll | 68 komment

Értéknövelt kiflikkel csábítja az új receptre vágyó vásárlókat a Tesco. A tesztszakaszban véletlenszerűen előforduló légy az ajánlat része!

Újabb szfvári Tesco-s kapás...most ilyen hetem van. Rááll a szemem. Lehet lemaradtam valamiről és ez a fokhagymás-tejfölös kifli most speciálisan kelet-ázsiai ízvilággal készült (talán ott szeretik a sült bogarakat), de ma Mo.-n erre még biztos nincs kereslet. Most egy kicsit elmentem a kedvem ettől a terméktől. (Nem, a légy nem csak úgy odarepült, ha esetleg a mobilos fotóból nem derülne ki...konkrétan bele van sütve)

...pitius

El sem kezdődött, máris túl hangos a Balaton Sound

2011.07.07. 13:16 | jackyll | 595 komment

A Sziget-rendezvények letompított hangereje miatt már többször kiakadt a Homár, de most felcsillant a remény. Ma kezdődik ugyanis a Balaton Sound, aminek a hangereje állítólag akkora, hogy a tó másik oldalán is felsírnak miatta a kisdedek. Némileg árnyalja a képet, hogy a fesztivál csak ma kezdődik, azaz kicsi a valószínűsége, hogy a büfések befoglalták volna a nagyszínpad hangtechnikáját. József levele Zamárdi önkormányzatának:

Tisztelt Önkormányzat! A paloznaki Vöröspart Egyesület elnökeként és jogi képviselőjeként az alábbi panasszal fordulok Önökhöz: A tegnap kezdődött Balaton Sound Fesztivál által éjjel-nappal folyamatosan keltett monoton, dübörgésszerű zaj a Balaton-parti ingatlanok pihenési célú használatát gyakorlatilag lehetetlenné teszi. Az Önök felől érkező hang hangereje jelentősen meghaladja a közelben (ideértve az alig néhány száz méterre megrendezésre kerülő HOG Open Road fesztivál koncertjeit) tartott rendezvények zajának hangerejét, ráadásul gyakorlatilag egész nap folyamatosan hallható.

Olvasson tovább!

Fél fotel a JYSK-tól

2011.07.07. 12:24 | juszka | 47 komment

Kaelon az a fajta naiv ügyfél, aki még akkor is boldog, ha csak fél bútort kap teljes áron. De ha nem is a dobozban, végül meglett az összes alkatrész - sikersztori a JYSK jóvoltából. 

Történ ugyanis, hogy tegnap elhatároztam, hogy veszek a JYSK-ben, két "Anne" fantázianévre hallgató, igen jutányos árú fotelt. (Akcijósan 6500Ft/db)Meg is vettem, haza is vittem, aztán elkezdtem összeszerelni. Az elsővel nem is volt gond, bár egy "Skandináv bútorszerelő és beállító" OKJ-s képzés nagyban javítaná a köridőm... Aztán mikor a másodikhoz kezdtem volna hozzá, észrevettem, hogy nincsenek meg a csavarok. Hoppá!

Olvasson tovább!

Állami pénzből épült McDonald's Szombathelyen

2011.07.07. 11:11 | jackyll | 186 komment

A Homár igyekszik távoltartani magát a napi politikától, de a junkfoodadónál azért már kinyílt az ollója a zsebében. Ki mer abba beleugatni, hogy milyen szart tömünk a pofánkba? Jó, persze, ez csak egy újabb kamu indok egy újabb kamu adó bevezetésére, nem kell izgulni. Viszont ennek fényében csilingelőkacajosan mulatságos, amit Zoltán Szombathelyen fotózott. Szegény LMP nem érti, hogyan maradhatott ki a hamburgeradóból épp a Meki. Forradalmi kormányunk egész konkrétan egy McDonalds-gyorsétterem építésére adott EU-s támogatást:

Tisztelt NFM! Nyári szabadságomat Szombathely belvárosában töltöttem. A város főterén sétálva az egyik McDonald's étterem ablakában az alábbi EU-s ill Magyar állam által nyújtott támogatás plakátján akadt meg a szemem (fénykép mellékelve). Szeretném megkérdezni, hogy ilyen jól megy-e Magyarországnak, hogy a magyarok adó forintjaiból amerikai multinacionális étteremhálózatot támogatunk az adófizetők pénzéből ~ 7,5  millió Ft-ból? Vagy a McDonald's éttermet érte el a válság szele, hogy eme támogatás nélkül csődbe menne?

Olvasson tovább!

Nehéz a szakítás az Erste-vel

2011.07.07. 10:30 | juszka | 48 komment

Dinijooék egy ideje már nem élnek itthon, ezért úgy döntöttek, itteni bankjukkal is ideje megszakítani a kapcsolatot. Az Erste azonban nem örül a szakításnak, és nem hogy a számlát nem szünteti meg az ügyfél kérésére, még új kártyát is készíttet. 

Egy éve úgy alakult, hogy otthon nem találtam munkát, ellenben kaptam egy munkalehetőséget, szóval fájó szívvel, de elhagytam a Túró Rudik földjét és kijöttem külhonba dolgozni. Aztán a sors úgy hozta, hogy a kedvesem is utánam tudott jönni, szóval egy ideje együtt próbálunk élni itt a végtlenben.
A kedvesemnek az Erste Banknál van egy lakossági folyószámja, amit, lévén, hogy amióta itt vagyunk nem használja, viszont a havi díjat fizetni kell, gondoltuk érdemes lenne megszüntetni.

Olvasson tovább!

Pajzstetvek házhozszállításra

2011.07.06. 17:43 | juszka | 52 komment

István úgy döntött, citrusféléket tart otthon, ehhez pedig a Rappay kertészettől kért segítséget - és hatféle növényt. Annak azonban nem nézett utána eléggé, hogy miért is jó a tetves és a pöndörödő levelű citrus, ezért kicsit felháborodott, mikor beteges növényeket kapott a kifizetett forintokért cserébe. Pedig ki tudja, tetves citromból biztos jobb a limonádé.

Néhány hónapja ráizgultam a citrusfélék társasházi környezetben való nevelésére. Látva a különböző fórumokon, hogy milyen sikereket lehet elérni mediterrán gyümölcsfélékkel itthon is, elkezdtem gyüjtögetni az információt a fajtaleírásokkal és azok tartásával kapcsolatban. Június közepén végre rászántam magam és rendeltem a Rappay kertészetből hatféle növényt. Pár nap mulva megérkezett a futár. Amikor kinyitottuk a furgon ajtaját egy karttondobozba volt beleállítva a hat citrusféle, de valami nem volt rendben. Az egyik növény (kb.40cm magas) az aljától a tetejéig sűrűn be volt panírozva pajzstetvekkel.

Olvasson tovább!

Pénztárgépes lehúzás karácsonyra

2011.07.06. 16:02 | jackyll | 35 komment

Nem lehet elég korán elkezdeni a karácsonyi készülődést, minden ürügy jó ürügy. A soha be nem következő eurobevezetésre hivatkozva a NAV (APEH) az összes forgalomban lévő euroképes pénztárgépet átállítatja 6000 forint+áfáért, vagy különben a gépek egy évvel később teljesen átállnak euróra (egy körrel korábban 2010-re lőtték be a bevezetést), azaz használhatatlanná válnak. Alább az önkéntes megrendelés lehetőségeit olvashatják, naiv pénztárgéptulajdonos kurvaanyázását pedig az eredeti helyén, a B-terv blogon:

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, az alábbi, pénztárgépeket érintő aktuális változásokról. Azért, hogy az Ön pénztárgépe (amennyiben az Eurót is tudja kezelni) 2012. január 1. után is szabályszerűen működjön, az előre beprogramozott Euró váltás dátumát át kell állítanunk legkésőbb 2011. december 31-ig.  Mivel rendkívül nagy darabszámú gépet érint ez a változás, kérjük, az esetleges hosszú sorbanállás elkerülése végett, minél hamarabb végeztesse el szervizünkkel ezt az átállítást. Kapcsolódó NAV (APEH) közlemény teljes szövege.

Olvasson tovább!

Emelt díjas barátok

2011.07.06. 11:32 | jackyll | 112 komment

Öröm látni, hogy a csökken a mobiltelefonos spamek száma, mert amúgy egy társkereső szájt üzenete képes lehet társadalmi feszültségeket okozni. Leonito esetében szerencsére erről nincs szó, viszont érdemes neki is a szolgáltatójánál letiltani az emeltíjas sms fogadásának lehetőségét:

Egy hónapon belül már másodszorra kapom a következő szövegű sms-t. "Szia!Hogy vagy, mi van veled? Rég hallottam rólad!" Persze ismeretlen számról és az ember azonnal írná is a választ, hogy még si ki lehetsz, de mákom volt, mert észrevettem a telefonszámot: +3690 643-345 A barátaim ritkán küldenének sms-t emelt díjas számról, de el tudom képzelni mennyibe kerülne ez nekem, vagy másnak. Kérlek rakd ezt ki, hátha segít pár embernek egy pár forintot megtakarítania.

Üdv.

Leonito

Az esetünkben a telefonszámról beazonosítható szájton még az ÁSZF-ből sem derül ki az emelt díjas smsek ára, úgyhogy csak óvatosan.

süti beállítások módosítása