Tékozló Homár

600 ezres bejelentkezés Soroksáron

2011.10.14. 16:25 | jackyll | komment

A központi vagyonújrafelosztás egzotikus formája a lakóhelyen nem bejelentkezésért visszamenőlegesen kiosztott 3 évnyi büntetés, amivel naiv soroksári lakos csak 3 évvel a rendelet után a késedelmi kamattal terhelt büntetés-adó kombóval együtt értesült:

2007-ben vásároltam Soroksáron ingatlant azóta, itt élünk párommal. Pár hónapja kaptam a Soroksári önkormányzattól egy levelet. Amiben már nem is tudom mit írtak, de a lényeg, hogy kijöttek családot látogatni. Mégpedig azért mert én mint tulajdonos nem vagyok ide bejelentve. Itt voltak, lakást lemérték. Majd közölték, hogy megbüntetnek, mert 2009.január 1.-én változott az ingatlan adó mentességre vonatkozó törvény és én a 2009;2010;2011-es évre nem fizettem adót.

Olvasson tovább!

Az OTP blokkolja a hitellel kiváltott végtörlesztést

2011.10.14. 10:40 | jackyll | komment

Edu egy újabb végtörlesztéses anomáliát fedezett fel. Az OTP olyannyira nem szeretné, hogy ügyfelei forinthitelre váltsák frankhitelüket, hogy egy nyilatkozatot is aláírat velük:

Gondoltam érdekelhet titeket ez a téma: A minap a mellékelt nyilatkozatot kellett kitöltenem a végtörlesztési szándéknyilatkozat mellé az OTP Banknál. Vajon miért nem lehet más banki hitellel kiváltani ezt a hitelt?
 

"Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom arról, hogy az OTP Jelzálogbank Zrt.-nél felvett hitelem esetében kérelmezett részleges, vagy teljes előtörlesztés nem más pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből történik, a részleges, vagy teljes előtörlesztésre fordított összeget, illetve annak rész-összegét nem más pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből biztosítom."

Telefonon elérhetetlen az Elmű ügyfélszolgálata

2011.10.14. 09:27 | jackyll | komment

Játék! Aki tudja, mikor érdemes hívni az ELMŰ ügyfélszolgálatát, segítsen már naiv ügyfélnek, aki egy hét alatt sem érte el őket:

Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen trükkel lehet az ELMÜ ügyfélszolgálatát elérni, anélkül, hogy személyesen bemennék! A héten minden nap próbálkoztam telefonon és már két e-mailt is írtam, de semmi!

Olvasson tovább!

40%-os felárazás után 50% kedvezmény a Kuponvilágnál

2011.10.13. 14:03 | jackyll | komment

Gábor felfedezte a legeslegrégebbi kereskedelmi trükköt, amit már kőtáblában is megörökítettek. A Kuponvilágnál 16 ezer forintról 8400-ra leértékelt olajsütő szinte minden más oldalon 10000 forintba kerül alapból. Szerencsére az internet mindig segít:

Reggeli kávé mellé a legfrissebb  kuponvilág hírlevelet olvasgattam, ahol 50%-os kedvezménnyel vásárolható SF-4003 olajsütő. 16800 Ft helyett csak 8400 Ft!
Mint interneten gyakori vásárló, rákerestem a termékre. Mint láthatod legtöbb helyen maximum 9990 Ft.-ért megvásárolható ugyan az a termék! Viszont valóban olcsóbb 1600 Ft.-al, de így már nem is 50% az 50%!

Olvasson tovább!

40 percet várt a Meki parkolójában

2011.10.13. 09:20 | jackyll | komment

Nem tudjuk, Ágnes milyen meditációs technikát alkalmazott, de az biztos, hogy kevés embernek lett volna türelme majdnem háromnegyed órát várni két hamburgerre, még ha kuponra is adják.

Ha nem velem történik,nem hiszem el.. Mai napon,2011.október 8-án betértem Budapest XX.kerületének egyik jeles éttermébe..a McDonald's-ba..Gondoltam,veszek 2 db szendvicset,ha már kuponra adják és játszani is lehet a pontgyűjtéssel.Normál esetben ez ugye nem tart tovább 4-5 percnél. Nálam sikerült megdönteniük a gyorsasági rekordot..12:02-kor adtam le a rendelésem,a kért szendvicseket dühös felháborodásom következményeként..40 PERCCEL KÉSŐBB adták oda..

Olvasson tovább!

Bármit csak Postát ne

2011.10.12. 16:09 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek nem sikerült ráhangolódnia a csomagja értesítőjét ki nem kézbesítő postás agyhullámaira, így továbbra sem tudunk pozitív esetről beszámolni, hogy működne a Magyar Posta az utóbbi években széles körben tesztelt, környezettudatos telepatikus kommunikációja.

Egyszerű Postás történet. Srác feladta hétfő déután a csomagot másnapi kézbesítéssel. Elrontotta az írányítószámot, kedden a harmadik kerületben túráztatták a csomagot, de valamikor kapcsoltak és ma reggelre már sikerült áthozni a tizenharmadikba. Akár itt vége is lehetne a történetnek, happy enddel, de sajnos nincs.

Olvasson tovább!

Minden nap karácsony a Dataglobe-nál

2011.10.12. 14:08 | jackyll | komment

Gábor közel egy éve mondta fel tárhelyét a Dataglobe-nál, de még mindig az azóta keletkezett fantomtartozással bombázzák. Emailen kiderítette, hogy tavaly karácsony előtt pár nappal már olyan állapotba kerülhettek, hogy nem sikerült feldolgozniuk a lemondását. Viszont a levelezés során felderített mulasztást azóta sem pótolták. Lehet, hogy idén korábban kezdték az ünnepi felkészülést?

2010 végén úgy gondoltam szakítok régi tárhely szolgáltatómmal, ezért 2010.09.28-án emailben felmondtam az éves előfizetést a fordulónappal. 2010.12.17). Kaptam is egy visszaigazolást hogy rendben. 2011.02.02-án kaptam egy fizetési emlékeztetőt, miszerint rendezetlen számlám van, és fizessem ki. Nem foglalkoztam vele gondoltam majd észbe kapnak.  Nem is volt semmi különös néha küldet egy-egy spam levelet hogy éppen milyen csodálatos fejlesztéseket is csináltak. Azt persze évek óta nem tudják megoldani, hogy az email jelszóban különbség legyen a kis és nagybetűk között. Naszóval ma este jött egy email miszerint díjtartozás miatt megszüntetik a szolgáltatást és minden adatot törölnek. Hát jó gondoltam.. én úgyis még a felmondás előtt mindent lementettem. De azért csak furdalt a kíváncsiság hogy miféle díjtarozásom lehet ezért elővettem a naiv ügyfél maszkomat, és levelezésbe kezdtem a dataglobe ügyfélszolgálatával. Alább a levelezés:

Olvasson tovább!

Nem szeretik a Triumph-utalványokat Baján

2011.10.12. 11:35 | jackyll | komment

Gyöngyvér mamája utalvánnyal próbált fizetni melltartókért, de az üzletnek nem volt kedve szenvedni a Triumph papírfecnijével.

Édesanyámnak a 60. születésnapja október 3-án volt, megleptem 20 ezer Ft értékű Triumph utalvánnyal… illetve mivel azon a hétvégén volt a Glamour napok vásárlási akció, így vettem még egy Glamourt is 495 Ft-ért, hogy a kivágott kuponnal majd 20 % kedvezménnyel vásárolhasson… Mivel édesanyám Baja mellett lakik, gondosan ellenőriztem, hogy az ottani márkabolt biztosan szerepel-e a beváltóhelyek között, és igen. Az utalvány mellé kapott kis kártyán fel is volt tüntetve a bolt neve és címe. Aztán édesanyám Glamour szombaton elindult shopingolni, ki is választotta mit szeretne. Fizetni akart az utalvánnyal, de azt a pénztáros nem fogadta el.

Olvasson tovább!

25 ezer forintért cseréli a garanciális hűtőt az IKEA

2011.10.11. 14:21 | jackyll | komment

Juli egy hónapja a földbe ásva hűtheti a sört, minthogy a konyhaszekrényébe beépített Whirlpool-hűtő elhunyt, az IKEA pedig nem tud helyette ugyanolyat adni. Választhatja a pénzt, és akkor kereshet passzentos hűtőt vagy kaphat egy újabb modellt, plusz 25 ezer forintért:

2011 januárjában vásároltam IKEA konyhabútort, egyebek mellett egy beépített hűtőszekrénnyel. Akkor az szólt az IKEA mellett, hogy – mint azt a minden postaládába bedobált katalógusaik hirdetik- kompakt megoldásokat kínálnak konyhafronton. Persze nyilván éppen a kompakt jellegből fakadóan a variációs lehetőségek száma jóval kisebb, mintha egy asztalostól, méretre rendelné az ember, de mivel túl voltam egy hosszas, fárasztó lakásfelújításon, úgy gondoltam, hogy akkor a „kész” IKEA konyhát választom. A másik szempont éppen az IKEA jó híre és ügyfélbarát arculata volt, gondoltam, ha bármi gond lenne (persze miért is lenne), korrekt és gyors módon rendezhetem a garanciális (vagy egyéb igényemet). Nos, ezt rosszul gondoltam. Történt ugyanis, hogy a beépített (IKEA márkájú, de Whirpool gyártmányú) hűtő elromlott: konkrétan nem hűtött. Az ételek természetesen megromlottak, úgyhogy egyebek mellett sajtok, sonka, tej, joghurt végezte a szemetesben…nem szeretném ragozni, de elég kellemetlen az élet hűtő nélkül.

Olvasson tovább!

1500 forint 14 perc vonatozásért

2011.10.11. 13:38 | jackyll | komment

Bálint nem igazán érti, miért nem adja vissza a MÁV a jegye teljes árát, minthogy Budapestről Kőszegre menet Kelenföldig jutott, amikor valaki a vonat alá ugrott:

Vajon van olyan az olvasók között, aki utazott vonattal, Budapest határain belül 14 percet 1500 forintnál drágábban? Újságíró vagyok, egy színházi előadás miatt kellett volna a Kőszegi Várszínházba utaznom, amihez jobb híján a MÁV remek szolgáltatásait kellett igénybe vennem. Mint a színházi előadások általában, ez is este 7-kor kezdődött, így a 14:10-kor a Keletiből induló vonatra vettem jegyet, mert két óránként indul „normális” (szűk három és fél órás) menetidejű járat Kőszeg felé. El is indultam, hogy aztán szinte azonnal, Kelenföldnél meg is álljunk. Valaki a vonat alá ugrott, helyszínelés órákon át, szálljunk le, ennyi. A kérdésre, hogy akkor innen hogyan tovább, a vasutasok a vállukat vonogatták, aztán közölték, hogy mindjárt jön „a következő vonat”, az majd továbbvisz. Na ja, csakhogy a következő vonat egy tetű lassú személyvonat volt, aminek csak a Szombathelyig tartó szakasza négy és fél (!!) órás, és akkor hol van még Kőszeg. A következő Intercity viszont csak másfél óra múlva jön, úgyhogy ugyanott vagyunk: menetrend szerint (haha) mindkettő hétkor lett volna Szombathelyen.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása