Tékozló Homár

Akire sportból vadászik a Fibernet

2011.01.27. 14:55 | jackyll | 142 komment

Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet ennek ellenére rendszeres időközönként lekapcsolta a tévéjét a fantomtartozásra hivatkozva. Azóta elköltözött, más szolgáltatója van, úgyhogy most behajtóval próbálják kivasalni belőle a semmit, sőt most már a kezelési költségeket is. Fegyverbe, fegyverbe!

Egy közel 6 éves ügyem van a Fibernet zrt.-vel. Ötleteteket várnék a megoldáshoz. 2010. októberében egy behajtó cég keresett telefonon, hogy tartozásom van a Fibernet felé. Roppant csodálkoztam, miszerint 2007-óta szerencsére semmilyen kapcsolatom velük .Mikor elköltöztem bent voltam az ügyfélszolgálaton, ahol felmondtam a szerződést stb. A fent mellékelt  levelet kaptam a behajtótól. Lényege, hogy nem adtam vissza a Fibernet-nek egy HBO dekódert.

Olvasson tovább!

Nem bírta a Deichmann-cipő a havat

2011.01.27. 14:06 | jackyll | 76 komment

Szezonális visszatérő posztunk következik a téli bakancsról, ami nem bírja a telet:

Szegeden a Napfény parkba élmény kivillamosozni még hóesésben is, ezt is tettem gyanútlanul a tavalyi év december 16-án. Korábban telefonon megrendelt cipőm megérkezéséről az eladó Deichmann Cipőkereskedelmi Kft-től sms-értesítést kaptam, a lábbelit fennakadás nélkül át is vettem. Hogy milyen termékről is van szó? Egy kifejezetten dögös téli cipőről, amely Gallus márkájú – a gyártó szlogenje ’A Brand with tradition’. Hogy a tradíciók jók vagy sem, erről nem vagyok meggyőzve, de a vásárláskor szinte biztos voltam abban, hogy 15 rongyért egy megbízható téli cipőt kapok, amit nem egy télen át fogok használni. A történelem persze rámcáfolt, a cipőről féltenyérnyi felületeken szinte teljesen lekopott a festék, túlzó eufemizmussal élve ’patinás’. Eufemizmus nélkül úgy néz ki, mintha a kutya szájából téptem volna ki, járdaszigetet építettem volna benne majd szétrúgtam volna vele pár tucat tábortüzet. Tradíciók ide vagy oda, három hét használatot követően nem ezt vártam.

Olvasson tovább!

Még mindig megy a hiszti a Mongolian BBQ-ban

2011.01.26. 21:16 | jackyll | 194 komment

A tavalyi felhördülés az alábbi beszámoló szerint nem lehetett teljesen alaptalan, minthogy még mindig rinyálnak a Mongolian BBQ-ban, ha valami nem tetszik a pincérnek:

A Mongolian BBQ-t ért sok negatív felhang előtt értetlenül álltam - tegnapig. Már három éve járunk egyetemista társaimmal az étterembe, és eddig kellemetlen tapasztalat nélkül "hoztuk le" az étkezéseinket. Bár ezidáig többnyire 5 fő alatt vettünk részt a lakomákon, most sikerült egy 12 fős társaságot szervezni a közös óévfelejtésre/újévkezdésre. Dél után nem sokkal el is foglaltuk helyünket, a szokásos ital-előétel kör után kellemes beszélgetéssel teltek perceink. Az első "süttetést" fél kettőkor sikerült megejteni, de ezzel nem volt problémánk, tekintve  a rendelkezésre álló összesen 5 órát. Lányok is voltak velünk, volt aki korábban elhagyta a fedélzetet - tehát valószínűleg nem ettük ki őket a vagyonukból. Ráadásul fogyasztó vendégeik több mint felét mi tettük ki, ilyen ínséges időkben örülni szokás az enni és fizetni vágyó csoportoknak.

Olvasson tovább!

Nem minden tej, ami annak látszik

2011.01.25. 15:20 | juszka | 388 komment

Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által lefotózott termékről tüzetesebb vizsgálat alapján persze látni, hogy nem tej, hanem helyettesítő ital, csakhogy ezt cselesen eltitkolják. Nem arról van szó, hogy ilyesmit ne lehetne boltban árulni. Ha a márkanév alatt lenne bármilyen termékkategória, a vásárló nem lenne becsapva. Egy tejesdobozt viszont, amin ott virít a márkanév, az ember simán tejnek néz, ha a doboz kifejezetten nem állítja az ellenkezőjét. Pista levele:

 

Olvasson tovább!

Meglévő ügyfelét hajtotta el a Uniqa

2011.01.25. 13:19 | jackyll | 43 komment

Szívet melengető történet a Uniqa Biztosítóról, ahol először azt javasolják naiv ügyfelüknek, hogy mondja fel, majd kösse újra kötelező biztosítását náluk, aztán pedig elutasítják:

Az egész történet akkor kezdődött, amikor elérkezett a biztosítóváltás ideje és ha már kötelezőt váltak, megnéztem a CASCO mennyivel jönne ki olcsóbban. Az Uniqától  arról tájékoztatottak, várjam meg a következő évre megajánlott díjat, ha kevesebbet jön ki az online kalkulátorral mondjam fel és kössem meg újra náluk. Mivel kevesebb lett, annak rendje és módja szerint felmondtam és interneten megkötöttem 2010.12.20-án a szerződést, ezt ki kellet nyomtatni és aláírva másnap ajánlottan, elsőbbségivel postán feladtam. Így újra az Uniqánál kötöttem szerződést, de ez új kötésnek számít ezért előírtak egy kötelező szemlét, amit 2010.12.31-én a telephelyükön el is végeztek. Közben vártam mikor érkezik meg a kötvény és persze a csekk, 2011.01.08-án fel is hívtam őket, de megnyugtattak minden rendben, 60 napig kockázatviselés van, a szerződésem érvényes, várjak nyugodtan a kötvényre. Majd 2011.01.21-én péntek délután kaptam egy semmitmondó emailt, melyben ennyi állt:

 „Társaságunkhoz megérkezett az Ön 201012.20-án kelt CASCO biztosítási ajánlata. Az ajánlaton írt adatok ill. díj alapján a szerződéskötés kockázatelbírálási előírásaink szerint nem lehetséges.
 

Olvasson tovább!

Eltűnt a telefon a Nokia-központban

2011.01.25. 12:07 | jackyll | 206 komment

Biztonyára túl sok hasonló készülék érkezik javításra a Nokia-központba, semhogy meg tudnák különböztetni őket egymástól. Orsi javíthatatlannak tűnő 5230-asát a szerviz állítólag beküldte a központba, amiről ott viszont nem tudnak:

2010 június 31-én vásároltam egy NOKIA 5230-as készüléket amit 2010 december 30-án le adtam javítani, mivel felmelegedett és kikapcsolt! Elég megbízhatatlanul működött volt hogy 1 hétig semmi baja nem volt,de olyan is volt, hogy feltöltöttem este másnap reggelre kikapcsolt. Így szépen sikerült elaludnom, többször is. Felhívtam a telenort kedvesen közölték azonnal vigyem szervizbe, ami meg is történt.

Olvasson tovább!

Napi hülye cégnév - Az utolsó gázszerelés

2011.01.24. 14:25 | szily | 92 komment


Mi már az Overdose nevű kamu csodalovon is kuncogtunk, de Balint mikroblogján most egy még jobb drogos cégnevet találtunk, természetesen egy fűtésszerelő cégét. Gratuláljunk együtt az Aranylővés Kft. keresztszüleinek, hiszen amíg Overdose esetében a gazdái nyilván nem gondoltak a név értelmére, egy ranylövés esetében erről nem lehet szó.
 

Nem engedik be a Dürer kertbe a dagadtakat

2011.01.24. 13:59 | juszka | 288 komment

Túlsúlyosnak lenni nem egyszerű feladat: egyre hízékonyabb társadalmunk előszeretettel ítéli el a fölös kilókkal élőket, de az, hogy már a szórakozásban is akadályozzák őket, az nekünk is új.

A West Balkán után várható volt, hogy a szórakozóhelyeken bizonyos megszorításokra számíthatunk. Jobban odafigyelnek majd a beengedettek fizikai állapotára és korára – pár hétig valószínűleg még nem engednek be mattrészeg tizenéveseket –, figyelnek a már benn lévők létszámára, körültekintőbben vizsgálják át a táskákat, ilyenek. A dress code eddig is bevett szűrőrendszer volt több helyen, azonban ez nem kell váratlan meglepetésként érje a szórakozóhelyen a vendégeket, hiszen a plakátokon többnyire feltüntetik, milyen elvárásai vannak a szórakozóhelynek a bulizni vágyókkal szemben.

Úgy tűnik, a Dürer Kert még a szigorúbbnál is szigorúbbra vette a szabályokat, legalábbis a január 21-i II. Jégtörő fesztiválon így tettek. A több punkzenekart is felvonultató eseményen ugyanis nem csak szigorúan ellenőriztek, de - egy facebookos bejegyzés szerint - volt, akit a dagadtsága miatt nem engedtek be. A panaszra a Dürer Kert szintén a Facebookon válaszolt. Íme:

Olvasson tovább!

Új Homárt sodort felénk a tenger

2011.01.24. 13:58 | szily | 26 komment

Érezzük mi is, hogy a Homárnak új energiára van szüksége, már a visszahúzódó polipok is "változááást" kiáltoznak, ezért el is kezdtük a nagy ellátórendszerek reformját. Ennek első lépéseként több Homár-gyakornok felvételét tervezzük. Jól fog esni a friss hang, többen jobban utána tudunk menni a sztoriknak, az új rákok új szempontokat hozhatnak, úgyhogy nagyon lelkesek vagyunk. Fogadják szeretettel első gyakornokunkat, Juszkát, mindjárt itt az első posztja.

Forduljon pszichológushoz! - mondta a mérleg

2011.01.24. 00:06 | jackyll | 85 komment

Ha nem érti, mi történik a világban, miért kell minden reggel felkelni, miért mondják azt a hangok, hogy gurulj le a lépcsőn, vagy csak paranoiás rohama lesz a mérleg láttán, itt az idő felkeresnie kedvenc pszichológusát. Milyen szerencse, hogy ezt rögtön a mérleg használati utasítására ráírták. Bár így a 21. században elvárná az ember, hogy a mérleg videotelefonon jelentkezzen be a körzeti lélekszerverére, egyelőre itt tartunk. Köszönjük Katának az értékes kordokumentumot!

süti beállítások módosítása