Tékozló Homár

A 70 ezer forintos parkolás

2012.09.07. 11:23 | jackyll | komment

A Homárnak sem egészen világos, hogyan válthatott jegyet naiv ügyfél smsben, amikor, mint utóbb kiderült, egy másik parkolási társaság automatájáról nézte a telefonszámot, amit ráadásul elütött, bár az is elképzelhető, hogy át volt firkálva. De minthogy az egész parkolási rendszer úgy ordenáré lopás, ahogy van, ráadásul szándékosan átlátlahatlan, a végsőkig fogunk küzdeni ellene.

Tavaly nyáron Budapesten, a Nagy Ignác utcában parkoltam, és jogkövető állampolgár lévén természetesen vásároltam is parkolójegyet, a közelben lévő egyetlen automatából, mégpedig SMS-ben. Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás. Tény, hogy kb 15 méterre voltam az automatától, és nem mentem oda két centiméterre leolvasni a számot, de (gondolom én) azért van nagy karakterekkel írva, hogy távolabbról is látni lehessen. Kb egy óra múlva visszamentem az autómhoz, melyen nagy meglepetésemre egy mikuláscsomag virított. Mivel várt az egyévesem, sietve el kellett indulnom haza, de miután hazaértem, első dolgom volt felhívni az ügyfélszolgálatot, hogy jelezzem, valami tévedés történhetett, mert én – mint mindig – váltottam parkolójegyet. A hölgy hosszas nyomozgatás után közölte, hogy az az automata,  melyből a jegyet vettem, nem hozzájuk tartozik, viszont ilyen estekben el szokták engedni a bírság megfizetését, hiszen váltottam jegyet.

Én, naiv, hittem is neki, ezért még jobban meglepődtem, mikor egy hónap múlva kézhez kaptam a pótdíjfizetési felszólítást, hogy fizessek 16.700,- Ft-ot. Gyorsan válaszoltam nekik, leírva rövid tényállást, és felajánlottam, hogy intézkedem, hogy a másik parkolási társaság – amely így tévesen gazdagodott azzal a 480 forintnyi parkolási díjjal, melyet az SMS-ben megfizettem – utalja át nekik a parkolási díj összegét, de erre azt a választ kaptam, hogy nem áll módjukban elengedni a bírság megfizetését, kizárólag eljárási szabályokra hivatkozva.

Valószínűleg egy gép írhatta a levelet, mert ember szerintem nem ír ilyeneket. Még fel sem ocsúdhattam, máris kezemben volt a fizetési meghagyás. Természetesen ellentmondással éltem, bízván a jogállami igazságszolgáltatásban. Hát nem kellett volna. Több tárgyalást követően kiderült, hogy a szám, amelyre az SMS-t elküldtem, nem azonos azzal a számmal, mely az adott automatán volt megtalálható. Egy 5-ös helyett 6-ost írtam az sms-ben. A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás bőszen bizonygatta, hogy anno, évekkel ezelőtt milyen matricát ragasztottak ki az automatára. Jeleztem, hogy talán ha egy randalírozó odafirkant egyet viccből, vagy egy madár lekakilja, vagy egy kamion ráfröccsent egy kis sarat, etc., mindjárt más szám lesz olvasható, mint ami kiragasztottak, ez senkit sem érdekelt.

Ezért a mai napon a II. és III. Kerületi Bíróság kötelezett arra, hogy fizessek 16.700,- Ft pótdíjat a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulásnak, ezen kívül közel 40.000,- FT (!) ügyvédi munkadíjat, és 10.000,- Ft illetéket. Szóval amellett, hogy volt jegyem, amelyet teljesen jóhiszeműen váltottam meg, most fizessek további majdnem 70.000,- forintot.

A hab a tortán: minden egyes beadványomban leírtam, hogy arra az estre, ha én lennék a pervesztes, részletfizetést kérek, mivel egyedülálló szülőként nevelem a két éves gyermekem, aminek eltartásáról kizárólagosan gondoskodom. A bíróság úgy határozott, hogy a tény, hogy egy két éves gyermek eltartatását egyedül biztosítom, nem indokolja a részletfizetést, így erre irányuló kérelmem is elutasításra kerül. Vagyis: MA, MAGYARORSZÁGON EGY KÉTÉVES GYERMEK ELTARTÁSA KEVÉSBÉ FONTOS, MINT EGY MULTICÉG PROFITJA. Sokkal fontosabb, hogy egy mammutcég azonnal, egy összegben jusson hozzá az én 70.000 forintomhoz, mint a saját, és a gyermekem létfenntartása (mi ugyebár emberek vagyunk, nem cégek, szóval nyilván hátrébb állunk a fontossági sorrendben). Úgy, hogy közben VOLT PARKOLÓJEGYEM.

Az egész ügyben végig úgy éreztem magam, mintha én lennék a főszereplője Kaffka Per c. regényének. Hiába mondtam én bármit, senkit nem érdekelt, eljárási szabályok röpködtek ide-oda, és a lényeg - hogy volt jegyem - egyszerűen senkit, de senkit nem érdekelt.

Természetesen nem hagyom annyiban, és a végsőkig el fogok menni az ügyben. Nemcsak azért a hetvenezer forintért, hanem azért, mert ez a döntés a jogállamisság szégyene.

Üdvözlettel:
Katalin

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judeanepefront 2012.09.07. 11:27:09

sajnalom a posztolot, de ha rossz szamra kuldte az sms-t, akkor nem volt parkolo jegye. gondolom visszaigazolo sms sem jott, miert jott volna? szoporoller..

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.09.07. 11:28:05

Őrület az egész.

A bíróságra el kellett volna menni, nem hagyni, hogy nélküle hozzák meg a döntést. Mégis, mit várt?

Én ki fogok ragasztani egy számot az automatékra, és nekem küldik majd a zsozsót. Nagy ötlet!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.09.07. 11:29:06

Nem ismerem a konkrét helyszínt, de tudom, hogy van olyan, hogy az út egyik oldalán az egyik társaságé van, míg a másikon már a másik csürhe.

Okos nem lehetsz soha, pláne, hogy az ember képébe hazudnak (gyík: nagyobb üzlet nekik, ha az 1-2 ezer forintos büntit mondvacsinált adminisztrációs költségekkel terhelik: abból van az igazi bevétel!)

Remélem a forradalom először őket fogja falhoz állítani (vagy letérdeltetni, hogy szeressenek :P )

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.07. 11:35:39

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Az összes parkolóhiéna Dunába lövéséről mi a véleményetek?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.09.07. 11:37:57

A "végsőkig elmenés" szép, és értékelendő szabadságharc, de mivel már van bírói döntés (ettől felsőbb fokokon sem szoktak eltérni), igazából csak a zügyvédeket gazdagítod.

Nem akarlak kedves Katalin elkeseríteni, de max. húzni tudod pár nappal, le fogják tiltani a fizudból (max. 30%) kivéve, hagy GYES-en vagy (akkor később, addig kamatozik). Posztolj egy számlaszámot, ha a bősz kommenterek csak 100-500 forintot küldenek meg van a közösségi szerepvállalás. Javaslom ügyfélszolgálaton, 5Ft-osokban befizetni...

Igen, ez az az ország ahol a gyermekét egyedül nevelő fiatal nőt meghurcolják (Családvédelem! Munkavédelem! Nyugdíjvédelem! megvédik.. tőlünk. Nem hagyunk senkit az út szélén! Nem b+, belelökjük az árokba...)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.09.07. 11:39:48

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Környezetszennyezés... Továbbá kár a puskagolyóért. Azt hiszem a leghumánusabb lenne ha kutyaszalámiban végeznék, legalább Morzsinak lenne egy jó napja :)

Bár amilyen zsírosra növesztették a s*ggüket, lehet elcsapná a jószág a hasát...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.07. 11:42:31

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Micsoda süllőfészkek és mennyi folyami rák lenne! Még a vizák is visszaszaporodnának...

Manyecska 2012.09.07. 11:46:29

Részvétem a posztolónak! :((

herk 2012.09.07. 11:46:34

először is, ha egyedül nevelem a gyerekemet, akkor k.rvára megnézem az apróbetűt minden esetben, és nem 15 m-ről olvasom le.
másodsorban hülyeség volt perre vinni az ügyet, mert jogilag neked nem volt jegyed. A biró csak megerősitette ezt a tényet, ami további 50 ezredbe került. A biróság csak a tényeket nézni. A tény pedig az volt, hogy nem volt jegyet.

Szóval összesen annyit tehettél, hogy kérted őket, hogy mivel te jóhiszeműen jártál el, ne kelljen büntetést fizetned. Mivel ők ezt nem fogadták el, ki kell fizetned a büntetést.

Martinicske 2012.09.07. 11:55:54

Mondjuk a részletfizetést megadhatták volna, ha egy kisgyerek nevelését nem lehet figyelembe venni (nem a fizetésnél, hanem a részletfizetés megengedésénél) akkor mit lehet??

A 480 Ft -os parkolási díj sokszorosát kapják így is.

Manyecska 2012.09.07. 11:56:09

@herk: Ő vitte perre?:(
Hoppá.
Ez télleg szívás de a javából!:O

batmann 2012.09.07. 12:07:09

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: az, hogy az ilyen barmokat ki kellene tiltani innen

cicmen (törölt) 2012.09.07. 12:12:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Dunába? :)))
Erősen áthallásos! Már valaki rá is csapott! Vigyázz mit írsz, a Moszad sosem alszik! :)))))

helianthus 2012.09.07. 12:20:16

@Martinicske: nem voltam még ilyen peren. De valamiért biztosra veszem, hogy a bíróság ennek az eldöntésében más dolgokat is figyelembe vett (pl. jövedelem, bármilyen jövedelem!).
Az, hogy valaki egyedül neveli a gyermekét nem egyenlő azzal, hogy szegény. Ha jó tartásdíjat kap pölö Aputól, még az is lehet, hogy kimondottan jómódú. Nem?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.07. 12:23:30

@cicmen: Na jó, tőlem a Rákos-patakba is lehet. Sokkal büdösebb akkor sem lesz szék(let)es fővárosunk. A Gangeszbe vagy az Eufráteszbe mégse lövethetjük őket, a szemétexportot tiltják a nemzetközi egyezmények, kivéve az EU-ba. Szerinted a hazai autós társadalom összedobná nekik a vonatjegyet akár a Nanterre-ig, hogy elegánsan a Szajna élővilágát gazdagíthassák?

Martinicske 2012.09.07. 12:24:34

@helianthus:

Igen, nem ismerünk minden körülményt ez igaz. Én is csak következtettem, hogy nem lehet túl jó módú a postoló, ha részfizetést kér, de persze ez is csak feltételezés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.07. 12:25:09

@cicmen: Tehát ha kivörösödött, csipás szemű, de markáns arcélű férfiak várnak a házunk előtt, jobb, ha nem megyek haza?

Delfinci 2012.09.07. 12:25:55

Ez mindenkinek elkerülte a figyelmét?
"Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás."
Honnan volt neki visszaigazolása? És ha volt, miért nem fogadták el?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.07. 12:26:48

@batmann:
nem tetszik valakinek a véleménye? KITILTANI AZONNAL!!!!!!! HÁ NEHOGYMÁ OLYANOKAT ÍRKÁLJON IDE AZ A FASZ AMI NEKED NEM TETSZIK!!!!!!
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: én a helyedben törölném az acountomat!!!! 4 négy

Geree78 · http://www.geree.hu 2012.09.07. 12:27:35

www.das.hu
Elég, ha az ember csak megemlíti a cég három betűjét, és máris kisebb lesz a cégek arca.

parkolok.com 2012.09.07. 12:33:45

@Delfinci: Van hogy egy szám eltérés egy másik területet jelent adott kerületen belül.

Ekkor elképzelhető, hogy kapott vállsz SMS-t.

Mondjuk ezt igazán figyelembe vehette volna a Bíróság. Ezért akár méltányosságból elengedhették volna a bünti egy részét.

Manyecska 2012.09.07. 12:34:45

@cicmen: ha már itt vagy megjegyezném /úccse figyel senki/ hogy kezdek már erősen porosodni sőt mitöbb csíkok is jelentek már meg rajtam :P........

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.09.07. 12:34:57

@Delfinci: valószínűleg a megváltoztatott számmal is létezik parkolóautomata. vélhetőleg a közelben.

cicmen (törölt) 2012.09.07. 12:35:55

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: markáns arcélű férfiak várnak a házunk előtt, jobb, ha nem megyek haza?

Ha le van blankolva a cerka akkor még talán kidumálhatod magad! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.07. 12:36:13

@Delfinci: Ha eleve rossz számra küldte az sms-t, szerinted volt visszaigazolása?
Amúgy nemt'om, milyen más társasághoz akarta küldeni, a Nagy Ignác utca minden része egy kerületben van. Már ti. az ötödikben.

cicmen (törölt) 2012.09.07. 12:38:11

@Manyecska: Tarts ki! Előbb utóbb megjelenek nálad a porolóval! :)
(ha addig a férjed el nem olvassa ezt a sok baromságot, mert akkor lenyom mint a bélyeget!)

Manyecska 2012.09.07. 12:40:47

@cicmen: jóvan addig én is ledobok egy 50 kg-t:P !:P váháá!!! Nem olvassa, csak jobbról balra tud!!!:P na léptem.

cicmen (törölt) 2012.09.07. 12:52:32

@tony_romita: Kafka, nem Kaffka

Ez nem a Franzi! Ez Kurt Kaff kiskorában!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.09.07. 12:55:01

@Manyecska:
Pontos melyik részeden?
Ami kiáll, rejtetteb helyeken is?

Két komment elküldése között várnod kell néhány órát!!!!
A'la blog.hu.
Phhh

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.09.07. 12:57:53

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Naon jó ötlet, naon jó ötlet!

@cicmen:
Pajeszosok jönnek érte éjjel, óder vasz?

ex-dr. vuk 2012.09.07. 13:03:56

ez a "nem hozzajuk tartozik az automata" ettol kesz vagyok bazmeg... Az utca tuloldala masik varos???? Hat miert nem lehet egy egyseges parkolasi renszert kialakitani???
Buntetesre hajtanak, ez igy persze vilagos...

épaetekmogyoo 2012.09.07. 13:06:28

Ez biza a kisember szopóálarca.
Sajnos a parkolásbiznicben a hatalom képviselői is érintettek, emiatt van akkora mellénye mindegyik cégnek.

Ilyen túlkapások ellen nincs más védelem, mint az össznépi összefogás, a polgári engedetlenség.

Régóta igaz, hogy ha egy valaki szegül ellen, akkor azt szarrá büntetik. Ha tíz, akkor azokat is, de legalább ír róla két sort a bulvársajtó. Ha száz, akkor az botrány kompromisszumos megoldással, ha ezer, akkor az engedetlenségi mozgalom, ha tízezer, akkor az már hazafiság.

Persze bilibe lóg a kezem...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:12:25

édes faszom.. ilyen emberek tényleg léteznek?

másik parkolási cég automatáján szereplő számot rosszul leolvasva küldött valakinek egy SMS-t a rendszámáról.

visszaigazoló SMS meg zéró.

azonnal, ott helyben kiderülhetett volna egy legalább 70-es iq-jú egyénnek, hogy valami nem stimmel. de neki persze nem..

ÉS AKKOR MÉG ELLENTMOND A FIZETÉSI MEGHAGYÁSNAK IS, MERT HALLOTTA, HOGY AZT ÚGY KELL..

a bíróságon meg közlik is vele, amit eleve tudhatott volna: nem jó helyre küldte az SMS-t, ráadásul nem is parkolócégnek!

ÉS MÉG EZUTÁN IS BŐSZEN HAJTJA A SZOPÓROLLERT MEG ÉRTETLENKEDIK..

a parkolócéget nem sajnálom (nincs is miért, megkapják a posztoló parkolásának árát + pótdíjat + ügyvédjük a munkaköltségét), a bíróságot megint nem, ők is fizetve vannak; A POSZTOLÓT MEG AZTÁN VÉGKÉPP NEM..

bármilyen hihetetlen a gyereke sorsa sem kell, hogy érdekeljen - elvileg vannak szülei akik akár az egész világgal szemben, ellenére gondoskodnak róla az életük árán is - de őt azért sajnálom. "anyu" hülyeségét ő is szenvedi majd.

és nem kedves posztoló ebben az esetben nem a parkolási cég vagy a bíróság a hülye, gyerekellenes szemét, TE VAGY AZ!

édes faszom.. ilyen emberek tényleg léteznek..

FDToth 2012.09.07. 13:15:34

Visszaigazoló sms: van, hogy nem jön meg, előfordul. De itt is tudod igazolni azt, hogy mikor küldted el.
Másik számra küldöd: előfordult velem is, mert megtaláltam a legközelebbi órát, de az egy másik körzethez tartozott... persze volt mikulás csomag. bemenetem ügyfélszolgálatra, normális hangnemben elmondtam a problémát, megmutattam az smst-, és elengedték (persze ráírattam a büntetőcetlire, hogy az már nem érvényes).
A posztló esetében is - ha nem Magyarországon lennénk - akkor azért, mert rossz helyre fizetett, kap egy csekket adminisztrációs díjról (kb. egy ezres, azért mert átutalják a rossz helyre került pénzt, stb.)) és már le is van zárva az ügy. de itthon nagyon gáz a mentalitás, a szivatás az első, nem pedig a dolgok normális úton való megoldása...

metal · http://electric.blog.hu 2012.09.07. 13:19:24

@Delfinci: Valószínűleg az elgépelés miatt egy harmadik (1. ahol állt az autó, 2. amihez az automata tartozik, 3. aminek a számára küldte) körzetbe váltott jegyet. És valószínűleg pont ezért nem fogadták el, mivel nem a szomszédos számra küldte, tehát nem egyértelmű, hogy tévedés történt, vagy simlis, mert korábban másik zónában fizetett (talán ott még olcsóbb is volt a parkolás), és úgy gondolta, jó lesz az ide is.

helianthus 2012.09.07. 13:21:40

@Martinicske: azért is kérhetett részletfizetést, mert ha egyben fizeti be, le kell mondani két szoliról és egy fodrászról a hónapban. Persze ez csak fikció, szóval valószínű azért kért, mert még a jómódúak sem szeretnek hetvenezres büntit befizetni egyszerre. Tényleg nem tudok részletet, de valahogy nem tudom elhinni, hogy a bíróság nem adott részletet, amikor szüksége lett volna rá, mert mondjuk a havi bevétele 80 ezer, amiből a 70 ezer mínusz az tényleg sok. Csak következtetek.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:21:49

bicajjal kell járni bazzeg, sokkal olcsóbb, és nincsenek ilyen problémák se. na. télen meg vegyé buszbérlet, fasznak a sok kocsi. lusta népség. a parkolósok azért szopjanak éces bálnát ettől függetlenül.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.09.07. 13:23:20

Fejlettebb helyeken (két országban láttam eddig) felszerelnek kamerát szegmensenként (sarkonként) ami olvassa a rendszámot kb. fél percenként. Nincs parkolóőr. Aki regisztrált hitelkártyával annak nap végén megy a terhelés. Aki nem regisztrált vagy nem jó a kártyája annak parkolást követően három napja van, hogy rendezze. Aki nem teszi annak meg (gk. tulajdonosnak) küldi a rendőrség a számlát. Nincs automata, nincs aprópénzes szopás, nincs parkolóőr, nincs SMS, vita esetén csak meg kell nézni a felvételt.

Mennyivel egyszerűbb lenne... mint sok más is.

Rosszindulatú Vászka 2012.09.07. 13:23:23

Kedves Katalin!

Az nem lehet, hogy a szám, amire az SMS-t küldted a pénzeddel, egy direkt a hasonló elütésekre blazírozó csalóé volt? Mert különben nem kaphattál visszaigaozoló SMS-t. Ha így van, akkor neked is perelned kell, de az már másik ügy.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.09.07. 13:27:34

@fogsunder: ne sajnáld a gyereket se, hülye szülőnek általában a gyereke is hülye.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.09.07. 13:31:02

@Dr. Körömlakk ®:
Megdöbbentően igaz megjegyzés!
Engedd meg, hogy drakuláljak!!!!nyóc!!!
Mindazonáltal én inkább a tengeralattjárót javasolnám.
Könnyű vele parkolni, és nem zuhan le.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:31:27

@FDToth: az általad említett mentalitás az olyanok miatt is van, mint a posztoló..

ha valaki nem is rossz cégnek, de egyenesen (vélhetően) egy (talán nem is létező) magántelefonszámra küldött el SMS-t parkolási szándékát jelzendő, az 1. kérje szépen, hogy emgedjék el neki a pótdíjat, mert ......, méghozzá sűrűn elnézést kérve, hogy balfasz volt 2. semmi nem kötelezi az adott cégeket ilyenirányú kérések elfogadására, szóval ha nem fogadják el, akkor a fogát szívva fizesse be, mielőtt még emelkedne az összeg 3. bíróságra meg ilyen körülmények mellett (ti. baromira nem volt igaza) eszébe ne jusson elmenni, ellentmondva a fizetési meghagyásnak

a posztoló a saját hülyesége miatt a parkolásának 40x-esét kellett volna kifizesse pótdíjként. ám erre még sikeresen rá is vert, így már az eredetileg fizetendő összeg 160x-osának fizetésére kötelezik teljesen jogosan. és még most is értetlenkedik! posztoló minimum 160x hülyébb az átlagnál..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:33:07

@Dr. Körömlakk ®: ha féltucatnyi magadra értetted akkor a többesszám valóban indokolt.

bekbórd! 2012.09.07. 13:35:44

@fogsunder: "Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás."
Tehát volt az is! Csak lehet, hogy 1 sarokkal távolabbi területre. Amit nem értem, hogy miért ne tudnának elfogadni ezek a férgek.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:37:30

@ErtelmetlenSzajkarate: ha majd eléri azt a törvényben is rögzített kort, amikortól hatóság (és szakorvos) általi ellenkező bizonyításig legalább korlátozottan cselekvőképesnek tekinthető/tekintendő - és emellett isten barma, nem normális és/vagy ritka(?) hülye, bunkó; akkortól teljesen méltatlan lesz sajnálatra, sajnálatomra. addig sajnálom.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:38:04

@Sün‼ ツ: naugye. mióta csekkentették a fizetésem a receszijóra hivadkozással, ahelyett, hogy nyígtam vón, felfúvattam a kerekit, osz aggy neki. kifejezetten élvezem, példának okádék ma kiskosztümben bicóztam eggen sportossan. ha nem lennék szerény, aszondanám, színt vittem a reggeli szürkeségbe, de mivel szerény vagyok, így annyit mondok csak, jól nyomom.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:40:07

@fogsunder: tudod te hogyan értettem. a csevegőtársadra meg rád, úgy beszéltek a poszterről/vel, mintha most kaptátok volna ki a csizmátokból. mireföl? vagy ti vagytok itt a helyi pillanatnyi basszájba csávók? mer akkor meghajlok a tudás előtt, és sűrű bocsánat kérek.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:42:34

@bekbórd!: "Több tárgyalást követően kiderült, hogy a szám, amelyre az SMS-t elküldtem, nem azonos azzal a számmal, mely az adott automatán volt megtalálható. Egy 5-ös helyett 6-ost írtam az sms-ben."

adott területre, adott időben, adott parkolási cégnek nem fizette meg a partkolása árát + adott területre, adott időben, más parkolási cégnek sem fizette meg a parkolása árát.

nem áldozata a saját hülyeségének, hanem egyenesen elkövetője..

ingyom-bingyom 2012.09.07. 13:43:58

Nem kellene olvasnom az itteni kommenteket, annyi itt a rosszindulat (pedig Dzsínó már megmondta: a gonoszok szenvedjenek) A nő kapott visszaigazolást, mert másik PARKOLÓcég számára küldte az sms-t. De Ha nem fizetett volna semmit, a büntetés akkor sem arányos sem a tolvaj parkolócégek "szolgáltatásának" minőségével (a semmiért fizetsz) , sem a hazai fizetésekkel, sem semmivel. Emberség. Mond ez még valakinek valamit?

batmann 2012.09.07. 13:44:56

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): szeretnéd, ha azt javasolná valaki, hogy állítsanak falhoz? mert sok mindent lehet, de ez túl mutat a
véleményszabadságon...

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:45:25

@fogsunder: számodra egészen biztos, hogy azok a szavak, hogy "tévedés", valamint "méltányosság" semmit sem mondanak, mi? ja. Mr. Tökéletes.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:45:43

@Dr. Körömlakk ®: értő olvasásból egyes. kérlek emelkedj fel egy pillanatra, hogy aztán nyomban le is ülhess. (@ErtelmetlenSzajkarate írta egyedül - és ő sem véres-komolyan, csak általános tapasztalatra alapozva rezignáltan - hogy a posztoló gyerekét sem kell sajnálni.)

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:47:51

@fogsunder: értettem én, miből gondolod, hogy nem? hogy két komment után egyként kezeltelek benneteket az meg nem véletlen. osz jónapot.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 13:50:22

@Dr. Körömlakk ®: posztoló nem jó helyen próbálkozott méltányossággal, mitőbb valójában nem is próbálkozott, miért is tette volna, hiszen meg volt győződve az igazáról. még most is meg van.

ami pedig a "tévedés"t illeti: nos azt a posztoló követte el; meg most te, mikor más hozzászólásának következtében próbálsz alaptalanul kötözködni velem.

folytasd kérlek, hasznos vagy. melletted posztoló már nem is tűnik annyira ritkának. 8-)

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:55:04

@fogsunder:

biztos én vagyok az ostoba, mert nem veszi be a gyomrom, hogy egy ilyen ügy kapcsán olyan stílusban nyomod, hogy nyílik a bicska a zsebemben, nameg, mivel veled kötözködök (bátor dolog valóban) még hülyébb vagyok. ebben egyetértünk.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 13:57:11

jihhá, hát blogod is van, okosblog, okoskodós, télleg léptem :D
inyorállak

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.09.07. 13:58:16

@Dr. Körömlakk ®: Amikor olvasok ilyen posztokat, örömmel nézem végig a terminator sorozatot ismét és remélem, hogy a Skynet csak késik.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 14:03:51

@ErtelmetlenSzajkarate: irigyellek, hogy ez bosszant a legjobban. melyik galaxisban élsz?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 14:05:04

@Dr. Körömlakk ®: attól kaptál agyhúgykövet, hogy ErtelmetlenSzajkarate (2012.09.07. 13:27:34) azt írta az én kommentemre válaszolva, hogy "ne sajnáld a gyereket se, hülye szülőnek általában a gyereke is hülye."

ebből vajon mi következhet, amit a "kedvedért" ráadásul immár harmadjára ismétlek meg azon felül, hogy eredendő kommentembe is ezt írtam: a gyereket azért sajnálom.

úgyhogy te tényleg ostoba vagy.

és önhitt képzelgésed ellenére nem azért vagy "hülyébb" sem mert velem kötözködsz. (ilyet is csak te írtál le.) hanem mert kezdettől tévedésben vagy "mondandód" címzettjét illetően, na és persze mert annyira van csak igazad egyebekben, mint posztolónak a posztolt esetben volt. és ahogy ő sem, úgy most te sem érted, hogy nem volt, nincs és így aztán nem is lesz/lehet igazad.

és nem értünk mi egyet. csak én egyet: azt, hogy te nem érted.

bekbórd! 2012.09.07. 14:06:36

@fogsunder: akkor lehet, hogy egy vicces illető kapta az smst, és tudta, mit kell válaszolni.

Micimacko 2012.09.07. 14:10:05

A történetben kicsit homályos marad ez a visszaigazoló sms dolog. HA VOLT JEGYE, akkor nemcsak visszaigazolásnak, de terhelésnek is kellene jelentkezni a mobilszámlán.
Ennek azért ki kellett derülnie még a perre menés előtt. Tehát máshova fizetett jegy birtokában "jó" a pozíciója az embernek, és érdemes hajtani a "végsőkig".
Ha nincs jegy, hanem elütés van (és ebből fakadóan elbénázás...), akkor az idő a posztoló ellen dolgozik, tehát csak méltányosság lenne. Azt meg már jó pár posztból tudjuk, hogy ezeknél a cégeknél ezt a szót törölték a szótárból - ezesetben az van, hogy magas a tandíj. Amúgy úgy tűnik, érdemesebb kölcsönt felvenni, semmint megvárni a végrehajtót...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 14:11:14

@Dr. Körömlakk ®: fúú te aztán ritka hülye vagy. köszi, hogy eleget teszel kérésemnek és íroöd még a hülyeségeid. nagy segítség ez a posztolónak. már nem tartom annyira egyedülállóan hülyének.

nem állnál össze vele? a parkolási cégek, bíróságok tuti jól járnának veletek. és ha kompatidebilisek vagytok, akkor az utódotok hátha szummaiq-t örököl. hátha.. nem ártana több 71-es iq-jú ember ebbe az országba..

alfa.orionis 2012.09.07. 14:16:50

Sok sikert, én bebuktam. Pénzbedobós parkolás volt, még maradt is az időből, és ott virít a nájlonzacsi a szélvédőn.

Az én kék mikulásomon az volt, megbüntet, mert Fővárosi parkolójegyem volt. Mivaaaan? Nem ott vagyok? Nem, miért nem néztem meg a novemberi ónos esőben este, hogy az Andrássyra merőleges utcában a Centrum rabol! Első autó voltam, az óra tőlem 3 lépésre az Andrássy úton. Fizessem be a büntit, fáradjak be a másik parkolócéghez (közben parkoljak, nyilván), ott kérjem vissza a pénzt és egy igazolást, azzal fáradjak hozzájuk (és parkoljak újra), és kérjem, hogy töröljék a büntit, de fizessem ki az adott parkolást, aztán várjak, esetleg törlik.De még másnap ugye, mert ketyeg az óra, és az emelkedő bírságot azt nem fogják visszafizetni.
(tehát levelezni, email-ezni nem is érdemes)
Arra a kérdésre, hogy miért nem intézik egymás között az ilyesmit, jól felháborodtak, hogy mit képzelek. Hát anyátok!

És nekik lett "igazuk".

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 14:16:59

nédda nemnyugszik. bekenték a valagát borssal.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 14:19:14

@bekbórd!: nem feltétlenül. más parkolási cég más zónabeli automatája is szóba jöhet. elírt egy számot. ahogy írtam ettől neki adott helyre adott időben, adott cégnél (és más cégnél sem) még nem volt "parkolójegye". ennek bizonyítása meg az ő feldata lett volna kezdettől. (valahogy igazolnia kellett volna, ha saját hibájából máshová váltott). és ha tudja is igazolni az ő esetében az is rettentő kevés; mert legfeljebb más parkolási cég minimum a parkolási helyétől legalább kettő zónával arrébbi helyről volt visszaigazolása.

mindezt kezdettől felismerhette volna, és akkor legfeljebb 16700-at fizet (magában alaptalanul dünnyögve). így ahogyan ezt is írtam nem alig 40x-esét, de közel 160x-osát fizeti az eredetileg fizetendő parkolási díjának. azt hisem világos, hogy miért volt hülyeség a köbön amit a posztoló csinált. vagy nem? ;-)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 14:21:55

@Dr. Körömlakk ®: homoerotikus álmodozz csak. nem tiltja törvény. hülye is lehetsz. vagy is.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.09.07. 14:35:05

@fogsunder: haggyadmá, ő csak egy körömlakk! Na. A kompadebilisek jó szó! Megkapod érte a 40.000 pozitívpontot, meg a nap szava díját! Ha elég lesz.

vénszivar 2012.09.07. 14:40:50

@Dr. Körömlakk ®: azt a pici formás seggedet ?:)))

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 14:48:53

@Kellemes Zérókomponista: hagyom én. el van magában.. 40.000 pozitívpont meg nap szava díja a kompadebilisek "jó szó"-ért? picsába már, hogy kompatidebilisek-et írtam.. :-DD valamint bunda, bunda! ;-D

2012.09.07. 15:22:00

Ez tényleg vérforraló. Össze kéne fogni, maszkot a fejre, és szétbaszni az összes parkolóautomatát. Aztán ha kijavítják, megint szétbaszni, és ezt addig csinálni, amíg sajnos ellehetetlenülne a parkolási hiénizmus.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 15:25:18

ahogy Vászka szokja mondani, kinyalhassátok a pozsgás kis seggemet, valamint puszcsy meg ienek.

Metamorfi 2012.09.07. 15:30:32

Én maximálisan megértem az ANYAI szemszöget, de a TÉNYEK többsége a posztoló ellen szól:
-Rossz telefonszámra küldött SMS --> nem volt érvényes parkolójegyed egyik telefontársaságnál sem ergo jogos a követelésük.

-Saját autó + perre vitel --> Anyagilag biztos lábakon állsz, pontosan ezt bizonyítja a is, hogy nem kaptad meg a részletfizetési lehetőséget.

A szerelő 2012.09.07. 15:47:32

Ha kapott visszaigazoló sms-t, akkor egyértelmű, hogy jóhiszeműen járt el. Innentől kezdve csak az van, hogy parkolási cég ellen bíróságon szinte lehetetlen nyerni. Ez is a nem létező jogállamiságra és a látszat demokráciára bizonyíték.

CID 2012.09.07. 15:48:59

@Dr. Körömlakk ®:
Kicsi a popód ??????????

Végre, valami jó hír mára :D

jobbos 2012.09.07. 15:49:02

@Judeanepefront:
Idézem a bejegyzést:
"Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás."

fairplay50 2012.09.07. 15:55:20

" A hölgy hosszas nyomozgatás után közölte, hogy az az automata, melyből a jegyet vettem, nem hozzájuk tartozik, viszont ilyen estekben el szokták engedni a bírság megfizetését, hiszen váltottam jegyet.

Én, naiv, hittem is neki, ezért még jobban meglepődtem, mikor egy hónap múlva kézhez kaptam a pótdíjfizetési felszólítást, hogy fizessek 16.700,- Ft-ot."

És miért is nem gondolta a kedves posztoló, hogy az elengedés feltétele, hogy írásban kérjem a "bizonyítékok" csatolásával? Beszélt a takarítónővel, és azt hitte, h minden OK, majd a parkolási társaság kitalálja h mit is szeretne. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy mi is van a visszaigazoló SMS-el? Érzésem szerint elég szőke kárvallottunk azt tartja visszaigazolásnak, hogy elment az SMS, amit a szolgáltató jelez, nem a címzett és nem a megkapást igazolja egyébként sem. Talán a fizetési meghagyáson az apró betűs részt is el kellett volna olvasni és nem erőlködni feleslegesen. Egyébként ha részletfizetést szeretne, nyugodtan várja meg a végrehajtót, nála lehet ilyet kérni és talán kapni is. Ennek csak egy nagy hibája van, hogy további ügyvédi és végrehajtói mondjuk 40-50 eFt-os költséggel is számolni kell.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 16:04:17

@CID: Cid, amott is kérdeztem, ki vagy? Merhogy tudod hol lakom.

Phrascarica 2012.09.07. 16:08:52

Kedves Katalin!
"KEVÉSBÉ FONTOS, MINT EGY MULTICÉG PROFITJA." A Parkolási társulás nem multicég, hanem állami (önkormányzati) mint ahogy a nevében is benne van: "Fővárosi", mondjuk ettől még rohadt nagy parasztságot műveltek, de Ön is tévedett hogy hitt a magyar igazságszolgáltatásnak, legközelebb ezt a hibát NE kövesse el ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.07. 16:10:48

fejletteb orszagokban 25 centest dobalunk, vagy van kapus a parkolohazban
kernemszepen
oszt jonapot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.07. 16:12:04

@Phrascarica: lofaszt
mindenfele zrt-k meg kft-k eloskodnek rajtatok, akiknek kiagyjak

Xezs 2012.09.07. 16:14:27

Jön ide sajnáltatni magát, hogy milyen csóró, közben meg kocsija van. Ember, a fél országnak nincs autója!

Egyébként visszaigazoló sms-t szoktak küldeni az ilyen parkolótársaságok, érdemes figyelni arra, hogy megérkezett-e, vagy sem.

vackor1 2012.09.07. 16:15:10

Annyi mindent lehetne itt írni, csak nagyvonalakban:

- szövegértés : "Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás." ÉS " A hölgy hosszas nyomozgatás után közölte, hogy az az automata, melyből a jegyet vettem, nem hozzájuk tartozik, viszont ilyen estekben el szokták engedni a bírság megfizetését, hiszen váltottam jegyet."

Számomra ez azt jelenti, hogy hibázott ugyan- nem ismerem a helyszínt, de az is klassz dolog, hogy utca egyik fele ide, másik fele oda tartozik, delikvens meg nyomozzon.. - , DE vett jegyet, tehát lehetett volna SEGÍTENI neki az ügyfélszolgálaton.

Posztoló felajánlotta, hogy intézi a MÁSIK parkolótársasággal - ezek szerint csak megkapta egy másik társaság azt a horribilis összeget- a dolgot, de erre már nem adtak neki lehetőséget..

Ezekből azt leszűrni, hogy - finoman fogalmazva - nem normális az illető, hát szerintem minimum nem normális.. (
már ha érti ez a két megmondóember )
Ennyi lett volna a szövegértés/értelmezés része..
Lehetne még írni empátiáról,méltányosságról, megértésről, segítőkészségről, etc., de minek?
Ott ahol egy ilyen ügy több tárgyalást is megér - "Több tárgyalást követően kiderült, hogy a szám, amelyre az SMS-t elküldtem, nem azonos azzal a számmal, mely az adott automatán volt megtalálható. " - . és utána itt vannak néhányan , akik tudják, hogy pl. miért nem kapott részletfizetést a pervesztes , ott valóban felesleges bármit is írni, de pl. kávé helyett jó ezeket a nagy tudással rendelkezőeket olvasni..

vackor1 2012.09.07. 16:16:14

@Dr. Körömlakk ®:

@fogsunder: tudod te hogyan értettem. a csevegőtársadra meg rád, úgy beszéltek a poszterről/vel, mintha most kaptátok volna ki a csizmátokból. mireföl? vagy ti vagytok itt a helyi pillanatnyi basszájba csávók? mer akkor meghajlok a tudás előtt, és sűrű bocsánat kérek.

:))))))))))) ez jó volt, tetszett.. :)))

Xezs 2012.09.07. 16:16:56

@Martinicske: A-a, nehogy azt hidd, hogy azok kérnek részletfizetést, akik csórók. Azok is természetesen, de a legfukarabbak a leggazdagabbak.

Xezs 2012.09.07. 16:27:37

Egyébként már írtam egy másik posztnál: a parkolási díjat a fővárosnak kéne szednie, nem cégeknek. És akkor az egész városban (de minimum kerületenként) egy adott mobilszámon kellene a jegyet igényelni.

Ez így annyira nyomorék, hogy van egy automata balra 5m-re, meg egy másik jobbra 15m-re és ha épp a bal oldalit nem látom mert takarja valami, akkor már a jobb oldalit nézem, ami meg már másik zóna.

Ez így iszonyat béna és szánalmas megoldás.

Xezs 2012.09.07. 16:31:04

@csárli hárper: "a felvételeket automatikus rendszer rögzíti és elemzi, ezért néha előfordulhatnak hibák"

Megsúgom, hogy a tőlünk nyugatabbra üzemelő automata rendszerek is hibáznak, bizony sokat.

Nincs ebben a cikkben semmi meglepő, inkább csak fölösleges hangulatkeltés.

csárli hárper 2012.09.07. 16:40:29

@Xezs: tényleg nincs semmi, csak tudod az a baj, hogy ki is küldik, az ügyintéző nem látja, hogy marhaságot rögzített az "automata"? nem a lófaszt, de kiküldi a büntit a marhája mert büntetni kell, mindegy hogyan de minél több pénz kell beszedni mert ez a parancs, és az agyalágyult semmirekellő hülye ügyintéző tizedes, őrmester postázza és még határozatot is ír mellé, mindenféle indoklással faszom jogszabályokkal....automata mi?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.07. 16:45:09

fura módon az ilyen sztoriknál mindig kiderül, hogy felnőtt honfitársunk gyerekként viselkedik: nem nézi meg a telefonszámot, egy telefonos bemondásra elhiszi, hogy az ő tévedésének következményét csak úgy törlik, stb.

és akkor a történet legeslegvégén az is kiderül,hogy az ilyen emberek szaporodnak.

így termelődik újra az emberi butaság...

CID 2012.09.07. 16:45:14

@Dr. Körömlakk ®:

Azért mert tudom, hol lax, még nem azt jelenti ismerlek/ismersz. De mivel, tőled kb. 500 m-re lakok, nekem is feltűnt a sok szlovák rendszámú Smart, amit anno említettél. Kielégítő a válasz ? :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.07. 16:49:16

[csoda, hogy azt nem írta a poszt-toló: elküldtem az sms-t, megjött a visszaigazolás, meg is lepődtem, hogy nyertem egy kétszemélyes hétvégét Hajdúszoboszlóra...]

Xezs 2012.09.07. 17:13:14

@csárli hárper: Mitől vagy te olyan biztos abban, hogy ezeket a felszólításokat látja ügyintéző? Léteznek már teljesen automatizált rendszerek, melyek emberi beavatkozás nélkül működnek.

Egy kis hiba meg belefér, de látom a cikk elérte a célját, máris van valaki, aki bebőzől és hőbörögni kezd rajta.

Xezs 2012.09.07. 17:14:29

*begőzöl

faszomat már

@CID: Ti meg már ilyen bjútifulfrendsipben nyomjátok? :) Szomszédolni szoktatok-e egymásnál?

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 17:21:16

@Xezs: szokunk, csak nem tudunk róla.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.09.07. 17:33:29

@Phrascarica: "tévedett hogy hitt a magyar igazságszolgáltatásnak, legközelebb ezt a hibát NE kövesse el"

Vagy legalább menjen el a tárgyalásra, hogy a bírót meggyőzhesse az igazáról, ne alapból a másik fél nyerjen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.09.07. 17:37:22

@faqq: "maszkot a fejre, és szétbaszni az összes parkolóautomatát"

Kapucnit a fejre, és mézet tölteni a bedobónyílásba. Olcsóbb, gyorsabb. Egy asztali kés is kell, hogy kinyissa a péznek az ajtót.

vénszivar 2012.09.07. 17:49:57

@atpijkamo: Na nézzük már ........a kis forradalmár! A méz baromi drága ! Ja ha fizeti a szagszervezet v. a párt kassza.
Ja a kés asztali, ami 20 cm + 1-2 év.:)))

csárli hárper 2012.09.07. 17:53:12

@Xezs: jaja, és az automat írja alá, hogyaszongya balfasz béláné, főtörzs és a pöcsétet is automata nyomja rá...
haggyukmá...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.09.07. 17:55:39

@vénszivar: Csinálja szakszerűen, vagy sehogy. Tudod, hogy mennyi fárdtsággal és zajjal jár szétverni egy automatát? A másodiknál elfogják. Egy tubus mézzel egy óra alatt harmincat tud működésképtelenné tenni, és nem feltűnő.

himpellér 2012.09.07. 18:05:50

Az illen multicégek bévehetik. Oszt meg is szophattyák.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.09.07. 18:16:17

V.ker-ben mindenhol egy helyre tartozik a parkolási dij, kivéve a határoló utvonalakat mint a SztIstván krt, Bajcsy
stb
A Nagy Ignác biztos mindenhol V.ker.

Elnézted?
Fejlett országban igy van, megszoptad, és leszarnak hogy igazad van az emberi ész szerint
Miböl állna ha az egyik park.cég átutalná azt a pénzt a jogos cégnek?!

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.09.07. 18:18:23

@Xezs:
Ingyenes ez a mobilparkolás, értem az sms-ek diját?

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.09.07. 18:21:30

@Sün‼ ツ: és hol állsz meg vele az oktogonnál? a főgyűjtőben? :)

CID 2012.09.07. 18:25:57

@Xezs: Vigyázni kell a szomszédolással, sörözéssel mert megköt a gipsz, oszt jönnek a bajok !

Mindenesetre, ezentúl nagyobb figyelmet fordítok a reggelente kosztümben kerózókra :D
@Dr. Körömlakk ®:
Már idegeskedtél, hogy tényleg ismerlek ? Hihi ;-)

_ng_ 2012.09.07. 18:26:01

Mamutcég, nem mammutcég. Amire te gondolsz, az a mammusz. Ja, nem, az is mamusz. Akkor nem tudom.

Blogger Géza 2012.09.07. 18:44:00

"Tény, hogy kb 15 méterre voltam az automatától, és nem mentem oda két centiméterre leolvasni a számot"

Talán elég lett volna 2 m-re, és mennyi gondtól megkímélte volna magát! Megérte az a pár méter spórolás? Most a parkolótársaság a felelős azért, mert a posztoló vaksi és lusta?

"A hölgy hosszas nyomozgatás után közölte, hogy az az automata, melyből a jegyet vettem, nem hozzájuk tartozik, viszont ilyen estekben el szokták engedni a bírság megfizetését, hiszen váltottam jegyet."

És ezt szépen lepapírozta? Megírta levélben, bement az ügyfélszolgálatra? (akár a másik céghez?) Ugye hogy nem... Kizárt, hogy egy ilyen telefonbeszélgetés alapján a parkolótársaság hozzájusson a pénzéhez. De ezt is leszarta.

" Még fel sem ocsúdhattam, máris kezemben volt a fizetési meghagyás. "

A posztoló elég lassan ocsúdik... Ez most kicsit drága volt, legközelebb hamarabb reagál.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 18:49:00

@CID: igazából nem, mert nincs vaj a fülem mögött :) de a vicc az, hogy nagy az esély rá, hogy valamilyen mértékben ismerjük egymást, ha valóban ilyen közel lakunk egymáshoz :)

vénszivar 2012.09.07. 18:54:19

@Dr. Körömlakk ®: Lehet, hogy már meg volt, csak te semmit nem éreztél ?!:)

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 18:58:45

@vénszivar:
egyszer volt egy gyanús eset, nemtom. CID?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.07. 19:14:04

Ha a parkolócégtől bármi jön, nem szabad átvenni. S nem szabad a bejelentett lakcímen lakni. Nekem 900 ezer tartozásom van. A parkolócég nyereségorientált, így mindig a hozzád hasonló rendes, törvénytisztelő ügyfeleket zaklatják, a hozzám hasonló rosszhiszeműeket meg hagyják a fenében.

Xezs 2012.09.07. 19:30:46

@csárli hárper: Jó, akkor őrjöngj és toporzékolj. Ez nagyon jól megy a magyarságnak.

Csak tudnám mi értelme van.

SvenH. (törölt) 2012.09.07. 19:31:29

a poszt tolo a hibas a 70e - 5e tekinteteben
be kellett volna azt az elso csekket fizetni es nem okoskodni ott ahol eleve vesztes az ember...
az elso csekket meg vissza lehet igenyelni, ha igaza van

Xezs 2012.09.07. 19:32:32

@Dr. Körömlakk ®: Vaj van a fején.

Van valami a füle mögött.

Ez két különböző szólás, ne mixeld őket :) A jelentésük is egy kicsit más.

Xezs 2012.09.07. 19:34:54

Most nem akarom feltalálni a spanyolviaszt, lehet hogy van ilyen valahol, de nem lehetne azokra a rohadvány automatákra felragasztani egy térképet, ami azt mutatná, hogy az adott automata milyen területen hatályos?

Persze aki 15 méterről hunyorog az automatára, annak ez nem segítség, de elvileg ők vannak kisebbségben.

SvenH. (törölt) 2012.09.07. 19:42:04

volt egy ugyanilyen sztori egy hulyegyerekkel akit egy zsaru elteritett sok masik marhaval egyetemben, es nem vette a faradsagot hogy vegyen az otopalyara jegyet, oszt jott az elso csekk, es utana a helyett hogy gyorsan befizette volna az elso buntit es o nekiallt ugralni, persze a kovetkezo csekken egy negyszeres osszeg allt...

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 19:45:03

@Xezs: oppardon. ma kukoricára térgyepellek.

Asztalos Gábor 2012.09.07. 19:59:19

és milyen "visszaigazolás" jött?
Az sms elküldését igazoló visszaigazolás, amit a mobilcég küld neki?
Mert ha elírta a számot, akkor lehet hogy az a telefonszám nem is egy parkolócégé.

Asztalos Gábor 2012.09.07. 20:02:23

"Több tárgyalást követően kiderült
...
ezen kívül közel 40.000,- FT (!) ügyvédi munkadíjat, "

Ha több tárgyalás is volt, akkor még olcsón megúszta az ügyvédi munkadíjat.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.07. 20:04:54

@Dr. Körömlakk ®: Amúgy, aki szokott itt pezsegni, majd mindenkiről tudhatja, hol lakik.
Ezen ne rágódjál.
Én például a hantavégi határba' élek.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 20:07:09

@agresszív kismalac: röfike, de CIDdel gyakorlatilag szomszédok vagyunk :D
egyébként nem rágódok, csak érdekes na :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.07. 20:42:51

@Dr. Körömlakk ®: Legalább tudod, kihez kell fordulni, ha kifogyik az Erőspista.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2012.09.07. 21:11:02

@fogsunder: Egeszen biztos, hogy ugy fogantal, apad reverte a gumicsizmajara es picsan rugta anyadat.
Miert nem takarodsz a zanyadba te tajgetosz szokeveny ahelyett, hogy itt osztod a nem letezo eszedet?

CID 2012.09.07. 21:15:07

@Dr. Körömlakk ®:
Hááát, voltam már csajjal, aki iránt semmit nem éreztem, de neki fizettem ( ne kérdezd, mennyit, nagyon régen volt ), remélem, nem te voltál, egy világ omlana bennem össze :-(

bucbuc 2012.09.07. 21:35:06

Egy barátomat 66000 ft-ra büntették, mert bár mozgássérült, a kártyáját olyan szögben fényképezték le, hogy nem látszott az alja, amin a kibocsátó okmányiroda címe van!

Ennyi.

Minden más azonosítható volt rajta, de nem számít! Bemutatni sem lehet utólag, erre sajnos nincs lehetőség a sok jogszabály között.

Ez Magyarország. A nyugdíjasoknak _még_ élhető.

Dr. Körömlakk ® 2012.09.07. 21:44:10

@CID: nyugoggyál meg, nem én vótam :D

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2012.09.07. 21:47:01

@Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: tévedésben vagy, nem vagyok a testvéred. az meg, hogy nálatok úgy szokás szaporodni ahogy leírtad, egyáltalán nem általános. azért gyakorolj szorgalmasan, csinálj magadnak kistetstvért, ha annyira szeretnél egyet.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.09.07. 22:36:28

@tony_romita:
@_ng_:
Ezek megmagyarázzák a félre pötyögtetett sms-t is.
Mondjuk, az is szép, hogy bőszen bizonygatja: ő és a gyermeke emberek, miközben
"A hab a tortán: minden egyes beadványomban leírtam, hogy arra az estre, ha én lennék a pervesztes, részletfizetést kérek, mivel egyedülálló szülőként nevelem a két éves gyermekem, aminek eltartásáról kizárólagosan gondoskodom."
Á propos: hogyan lehet egy gyermek eltartásáról kizárólagosan gondoskodni?

Egy igaz ember 2012.09.07. 23:15:37

Az egész parkolási rendszer egy nagy rablás. És érdekes módon a politikusok támogatják. Zsebre megy?
Gondoljunk csak Fürst Györgyre: terézváros egykori MSZP-s alpolgármesterére, aki a ciklus után egyszercsak hip-hop a Centrum Parkoló Kft ügyvezetője lett és most 40 milliós kocsival grasszál a tilosba, de ez nem igazán érdekli.
Vajon hogyan keresett ennyi pénzt? Valami nagy tudós, felfedező lenne a Gyuri?

IP gyűjtögető 2012.09.08. 05:28:36

az mér nem lehet választási szlogen, hogy ".. és eltöröljük a parkolási díja.." ? Elég biztos a hatás, ha nyersz van 4 éved amig a parkolótársaságok tömik a zsebed az időhúzásér;)

Xezs 2012.09.08. 09:12:31

@IP gyűjtögető: Ha meg eltörölnék, akkor azért vernétek a palávert, hogy nincs parkolóhely, mert mindenki ott, és annyi időre hagyja a kocsiját, amennyire nem szégyelli.

CID 2012.09.08. 12:19:12

@Xezs: Nem sokat tudok a pösti parkolásról, de ez így ebben a formában vérlázító. Itt Szegeden az SZKT "üzemelteti" a fizető parkolást ( önkormányzati cég, a villamos tömegközlekedést bonyolítják ), tudsz SMS-el, és előre megvásárolt parkolószelvénnyel parkolni. Ha még érvényes a szelvényed, nyugodtan átmehetsz a város másik felébe, ott is érvényes. Tudom nem akkora város mint Budapest, de ez akkor is baromság.....

Vajmaci 2012.09.09. 07:06:11

Nem túl gyakran parkolok a nagyfaluban, konkrétam évente max 2 alkalommal, akkoris a melóhelyemen,ahol ingyévan.
De!
Az nem merült fel senkiben, hogy már 2 éve kb egy parkolási társaság van összvissz az egész városban?Nincs olyan hogy a "másiknak küldtem sms-t", mert nincs másik!
Mondom, lehet én tudom rosszul, de nekem mintha ez rémlene...

vénszivar 2012.09.09. 08:23:15

@Vajmaci: Hogy a francba tűnne fel "bennem", hisz nem a nagy faluba parkolok........tudd meg ! ne csak "rémeljen"! Írd meg a frankót, mert addig be nem megyek a faluba !:)))

esef 2012.09.09. 08:46:35

Katika drága tessék mondani: a parkolós cég (Fővárosi parkolási f.szomtudja tárulat) miért is multicég?

Kifordított kacagány 2012.09.09. 17:52:30

@Xezs: nálunk eltörölték és mégis lehet parkolóhelyet találni. képzeld, egyetlen autóval nem parkol több mint akinek arra van dolga. pont úgy mint a fizetős időszakban. most már csak azt kellene elérni, hogy a ronda jegyautomatákat bontsák el.

mellesleg amíg lesz akár egyetlen olyan ember is aki szerint hasznos egy nem létező szolgáltatásért pénzt adni, addig szedni fogják és mivel amúgy is arról szól az egész, hogy lenyúljanak, ilyen módon fogják azt tenni.

Kifordított kacagány 2012.09.09. 17:54:11

@esef: azért mert ha elküldöd nekik az esemest és ők mégis meg akarnak büntetni, akkor kiszervezik a nyereségüket a "másik országba" és megbüntetnek.

Xezs 2012.09.09. 18:07:18

@Kifordított kacagány: Ezek szerint arrafelé nincsen több autó, mint amennyit elbír az ottani parkolóhelyek száma.

Azt mondod, nem létező szolgáltatás. Nézd, az adódért sem kapsz közvetlenül semmit se, de közvetve igen.

Ez is olyan: közvetve azt kapod, hogy mindenki igyekszik a leghamarabb eltakarodni arról a helyről, hogy neked is legyen helyed amikor arrafelé jársz.

Persze a legjobb lenne ha hatalmas és ingyenes emeletes parkolók lennének szerte az országban, de itt már bilibe is ér a kezem, így abba is hagyom az okfejtést.

selyemhernyótalpas szamuráj 2012.09.10. 14:24:39

Nem olvastam végig a kommenteket, de már a poszt olvasása közben is azon elmélkedtem, ha elütött egy számot - 5-ös helyett 6-os, akkor nyilván rossz helyre ment az sms-s. De ha visszaigazolást is kapott, akkor mégiscsak jó helyre ment és valakinek fizetett a parkolásért. Rosszul látom?

VT Man 2012.09.11. 13:46:05

A posztoló sajnos béna volt.
Már a telefonálás után levelet kellett volna írjon a parkolási társaságnak, hogy mi történt, nem pedig várni arra, hogy "hátha megúszom.

Hát, nem úsztad meg!

Szerintem a 40 000 Ft ügyvédi munkadíj mérséklését lehet(ett) volna kérni, valószínűleg meg is adták volna!

feca81 2012.09.11. 16:06:31

Nem értem, hol a probléma. Érvényes jegyet váltott(visszaigazolás megtörtént). Ugyanazon időben, két különböző helyen, hogy lehet egy autó? méltányosságot kell kérni, bemutatni a jegyet, oszt' szevasz.

2012.09.11. 23:50:22

Rohadjon meg az összes szemét tolvaj parkolótársaság a pártsemleges tulajdonosi hátterükkel egyetemben.
Innen üzenem az Aurórának, hogy kezdheti lőni a Téli Palotát.

Kifordított kacagány 2012.09.12. 17:19:14

@Xezs: ha több az autó mint a parkolóhelyek száma, akár fizetsz, akár nem, akkor sem tudsz parkolni.

az adómért sem kapok közvetve se nagyon semmit, mert mindenért külön fizetni kell. persze elvileg igen, de a gyakorlat nálunk nem ezt mutatja(vagy te tudsz olyant mondani amit az adódból kapsz?).
mellesleg egy parkolótársaság nem az állam aki kénye kedve szerint adót szedhet bárkitől a semmiért.

az autót valahova tenni kell, ha nem itt parkol, akkor ott. ezzel gondolom mindenki tisztában van aki autót használ. ha meg már fizetek egy helyért, nem iparkodom máshova menni, hogy ott újra fizessek. ugye sokszor akár 2x-3x is ugyanazért a "szolgáltatásért".
az a rossz duma, hogy ha fizetsz majd hamarabb eltakarodsz, így pont fordítva sül el.

a hatalmas emeletes parkolók szolgáltatnak. azokat felépítik, az autókat általában őrzik is, ha mással nem kamerával. az út szélén kialakított parkolóhelyeket viszont a te pénzedből építik, közterület és semmilyen járulékos szolgáltatást nem kapsz mellé.

Xezs 2012.09.12. 18:38:28

@Kifordított kacagány: Az adómból kapok közvilágítást és egészségügyi ellátást, több ezer más elláttással együtt, amit hadd ne soroljak most fel.

Az autót valóban tenni kell valahova. De pont a fizetős parkoló miatt teszik egyre többen külvárosi részekre, nem fizetős parkolókba.

Ahogy mondtam, amíg nincs elég parkoló, addig parkolási díjat kell szedni, és kész. Csak az önkormányzatnak/városnak kéne szednie.

Golddigger 2012.09.13. 04:46:26

A helyzet az, hogy volt jegyed de nem oda tehat a cegnel tartozol
(britni szpirsz koncertre se engednek be ladygaga Jeggyel)
Minden mas meg jogos ezaltal.
A szitu neve pech es sajnos a penz vilagaban nincs hely humanossagnak.
Reszletfizetest adtam volna neked.

Navarone 2012.09.18. 11:39:44

Ez a pech.

1. Közel megyek, és megnézem a számot, főleg azt is, hogy jó automatával parkolok-e, mivel évek óta hallani, hogy egy utcában lehet több parkolóautomata is.

2. Ha elírtam a telefonszámot, az azonnal kiderül, ha megnézem a visszaküldött sms-t, abban benne van, hogy hova igazolta vissza a parkolást.

3. Az első telefonáláskor kapott szóbeli ígéretről kellett volna kérni egy írásbeli választ is, a szó elszáll ugye....

4. Hogy a részletfizetést nem ítélték meg - nem szép dolog, de nem jogszerűtlen. Jogszolgáltatás van, és nem igazságszolgáltatás.

wowerman 2012.09.18. 14:47:51

járjatok BKVval sóherek

Hola (törölt) 2012.10.11. 14:18:39

@fogsunder: Miért nem olvasol a többi korlátolt társaddal együtt:
"Az automatán látható számra küldtem sms-t, meg is jött a visszaigazolás...."
süti beállítások módosítása