Tékozló Homár

A UPC kacsintással kötné újra látatlanban a szerződéseket

2012.11.19. 23:59 | jackyll | komment

Na, például ezért hasznos dolog a jogállam. A UPC kiküldött egy semmi korábbihoz nem fogható levelet felhasználóinak, hogy ha ráutaló magatartással nem csinálnak semmit (mint a nyugdíjpénztárnál), akkor a régi szerződésüket megeszik és kötnek egy formailag sokkal tetszetősebbet, amiben becsszó ugyanaz lesz, mint a régiben. Tehát ha a felhasználó nézi tovább a tévéjét vagy befizeti a következő számláját, azt ráutalóan teszi. Hiszen köztudott, hogy Magyarországon bármit meg lehet csinálni. Vagy különben? Elviszik az internetet?

Az NMHH arra figyelmeztet, hogy az új szerződések valójában kevesebb védelmet nyújtanak az előfizetőknek, mint a régiek. Későbbi módosításukhoz, például díjemeléshez nem szükséges az előfizető beleegyezése, a hatályosuláshoz elég az előfizető hallgatása. A hatóság szerint tehát érdemes figyelmesen elolvasni a tájékoztató levelet, és aki ragaszkodik a régi szerződéséhez, az haladéktalanul jelezze ezt a cég ügyfélszolgálati elérhetőségein.

Az NMHH hivatalból vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy a UPC a rá vonatkozó elektronikus hírközlési jogszabályokban foglaltaknak megfelelően járt-e el, nem sérültek-e az előfizetőket védő garanciális szabályok.

kocsog_upc.jpg

Héló, elfelejtették kiküldeni az új szerződést, hol kell lájkolni?

Az új légnemű szerződés végtelen lehetőségeket rejt. A Homár cserébe a UPC vezetőség lélegzését ráutaló magatartásnak veszi, hogy visszamenőlegesen igényt tartott az elmúlt évek konstruktív bejegyzéseire, amelyek bemutatták cégük emberibb arcát. A mai napon ezúton megkötött és egyben lejáró ötéves keretszerződésünk folyományaként nemsokára kézhez kapják behajtóink értesítését a legyen mondjuk évi egymilliárd forintról, az most menő.

UPDATE: Már Fészbukon is tiltakoznak az előfizetők:

Tisztelt UPC!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma kiadott közleményére hivatkozva ezúton tájékoztatom Önöket, hogy soha semmilyen módon nem járulok hozzá bármilyen engem érintő szerződés (így természetesen a UPC előfizetésem) csupán ráutalónak tartott magatartással történő módosításához.

Ha Önök számára bármilyen ráutaló magatartás elfogatható lehet az Önök és előfizetőik között élő szerződések egyoldalú módosításához, akkor az én részemről immár deklarált hozzáállásom tisztázása mellett fel szeretném hívni a következőkre a figyelmüket.

Ha és amennyiben Önök olyan szerződés-módosítással próbálkoznak, amelyhez csupán ráutaló magatartásomat várják, akkor azt - azon túl, hogy a fentiek értelmében a módosítás természetesen érvénytelen - olyan ráutaló magatartásnak tekintem, amely arra irányul, hogy azzal hozzájárulnak ahhoz, hogy a közöttünk élő előfizetői szerződést a jövőben indoklás és jogkövetkezmény nélkül bármikor azonnali hatállyal felmondhatom.

Köszönettel,
Solt

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2012.11.20. 12:26:45

@igi1: Az még nincs átállítva szerintem. De, hol laksz te, a falu szélén ? Milyen messze vagy a Postától ?

morbiczer 2012.11.20. 12:27:04

Orbantol meg Matolcsytol neztek el a modszert, a manyup allamositasanal ugyanez ment.

Szaszlo500 2012.11.20. 12:27:48

Az albérlőm nem fizette az UPC internet csekkjeit, felhalmozott 10.000 Ft tartozást. Mivel a levelek és a csekkek az ottani postaládába mentek erről csak utólag szereztem tudomást. Ekkor elhoztam a lakásból a modemet, és a Duna Plaza UPC ügyfélszolgálaton leadtam és ki akartam fizetni a hátralékot. A modemet átvették és azt mondták a hátralékról kapok majd csekket.A postázási címet átírattam a sajátomra hogy meg is kapjam. Vártam vártam semmi érdeklődtem majd küldjük, csak feldolgozzuk. El is felejtettem az egészet mikor ca fél évre rá kaptam egy felszólító levelet valami behajtótól, hogy fizessek immáron ötezer valahányszáz forinttal többet mert hozzájuk került az ügy. Szereztem egy UPC-s számlaszámot és a valódi hátralékot megfejelve az álltalam számított kamatokkal átutaltam az UPC felé. Pár nap mulva jött egy levél tőlük túlfizetésem van 43 Forint.A behajtójuk azóta is rendületlenül küldözgeti a leveleit...

a végzet aszonygya 2012.11.20. 12:30:00

"Tisztelt UPC!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma kiadott közleményére (nmhh.hu/cikk/154752/Rautalo_magatartas_alapjan_kivan_szerzodest_modositani_a_UPC) hivatkozva ezúton tájékoztatom Önöket, hogy soha semmilyen módon nem jár...ulok hozzá bármilyen engem érintő szerződés (így természetesen a UPC előfizetésem) csupán ráutalónak tartott magatartással történő módosításához.

Ha Önök számára bármilyen ráutaló magatartás elfogatható lehet az Önök és előfizetőik között élő szerződések egyoldalú módosításához, akkor az én részemről immár deklarált hozzáállásom tisztázása mellett fel szeretném hívni a következőkre a figyelmüket.
Ha és amennyiben Önök olyan szerződés-módosítással próbálkoznak, amelyhez csupán ráutaló magatartásomat várják, akkor azt - azon túl, hogy a fentiek értelmében a módosítás természetesen érvénytelen - olyan ráutaló magatartásnak tekintem, amely arra irányul, hogy azzal hozzájárulnak ahhoz, hogy a közöttünk élő előfizetői szerződést a jövőben indoklás és jogkövetkezmény nélkül bármikor azonnali hatállyal felmondhatom."

igi1 2012.11.20. 12:35:59

@Szaszlo500:

1. faszfej albérlőt kitenni az utcára, már az első nemfizetés után

2. UPC-nél nincs online megnézhető számla?

3. Azért valljuk be, te se vagy egy nagy ász, ha pár hónap után tűnt fel a dolog, hogy nincs befizetve a számla

4. Furcsa az ügyed, elmondásod alapján

Moan 2012.11.20. 12:37:06

Ezt most elmagyarázza nekem valaki?

A UPC Magyarország Kft. ezúton értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy...blablabla

"Bevezetésre kerül a Tranzakciós díj, melynek mértéke bruttó 142,24 Ft."

ÖÖöö....Ezmiezez?

igi1 2012.11.20. 12:39:25

@Moan: na, ezt meg kifizettetném Matolcsyval :D

KopaszMercis 2012.11.20. 12:39:32

@igi1:
Nem keverek en semmit semmivel, rautalo magatartassal lehet szerzodest kotni, es az jo!

England win The Ashes! 2012.11.20. 12:42:24

@igi1: A 3-as ponthoz: mert nem ott lakik. A többi pont stimmel.

@Szaszlo500: Miért nem az albérlőd nevére szólt a számla? Ha meg a tiédre, akkor miért nem te fizetted? Sok gondtól szabadultál volna meg.

igi1 2012.11.20. 12:44:06

@Dr Jozef Vengloš: ritkán, de azért tudok okosakat mondani, de csak ritkán

@KopaszMercis: már mondtam, hogy a ráutaló magatartás az, ha befizeted a csekket

a végzet aszonygya 2012.11.20. 12:48:43

"Még az ügyfélszolgálatos sem tudja (!), mit is takar az a szerződés módosítás, amelyről a UPC egy ködös megfogalmazású levélben tájékoztatott a napokban. (A levélben részletesen kifejtik, hogy mi nem változik, de arról egy szó sincs benne, hogy ha elfogadom a módosítás, akkor mi változik.) Kértem, hogy konkrétan nevezzék meg azokat a pontokat, amelyek módosulnak, ha befizetem a következő számlámat.... Sajnos 20 percnyi beszélgetés és munkatársaival való konzultáció után sem tudta megmondani az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy mit jelent az, ha "alakilag" változik egy szerződés. (Saját bevallása szerint nem olvasták még ők sem a módosítást - ez a rögzített felvételen hallható.) Kértem, hogy telefonomat tekintse a módosítás el nem fogadásának. Erre megfenyegetett, hogy a jövőben akadozhat az ügyélkapcsolat folyamata azoknál az ügyfeleknél, akik nem értenek egyet a szerződés módosításával. Hiába magyaráztam neki, hogy nem tudok 'egyet nem érteni' azzal, amiről sem ő sem én nem tudjuk pontosan mi is valójában, de nem sikerült meggyőznöm. Aztán ebben maradtunk.

Később ismerőseim kikeresték az linket a szolgáltató weboldalán, amelyen a szerződésmódosításokról tájékoztatják az ügyfeleket. Meglepve olvasom, hogy a következő egy hónapban hat alkalommal módosítják az általános szerződési feltételeket. Nekik köszönöm."

tataugebu 2012.11.20. 12:53:06

Nekem nemrég emelet díjat a UPC Direct "jóárasított tányéros" szerződésemen. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és jeleztem, hogy le akarom monani a szerződést. Rögtön akartak adni 2 hónap ingyenességet, és árat is csökkentettek volna. Mivel alig néztem, és úgyis annyi moslék dőlt belőle, így mégis lemondtam.
Nem is hiányzik már 2 hónapja. Most olvasok újra. :)

igi1 2012.11.20. 12:53:39

@Dr Jozef Vengloš: hát milyen rezsik vannak:

gáz, villany, közös költség, tévé, internet, telefon, szemétszállítási díj (néhol)

azért a szolgáltató némelyik két hónap után kikapcsol automatikusan

nem vár hónapokat

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.11.20. 12:54:21

@Dr Jozef Vengloš: te is gyanús vagy:D

@igi1: ezzel teljesen egyetértek

val 2012.11.20. 12:54:50

@cirróka:

"Tűnés te pászkapusztító!"

A szólásszabadság jegyében. Tudom. XD

igi1 2012.11.20. 12:58:58

@KopaszMercis:

helyesebben:

a ráutaló magatartásasl kötött szerződés a csekk befizetésével, aláírt szerződés visszaküldésével lép életbe

mellesleg fogyasztóvédelmi kérdés, mivel elállási jogod is van, mint fogyasztó, a törvényben előírt idő

Tehát te megkötheted a szerződést telefonon, a postán kell küldeni a szerződést, aláírni, majd visszaküldeni, de ha nem írod alá, nem küldöd vissza, hanem mondjuk lemondod az ügyfélszolgálaton, 30 napon belül, akkor nem akadályozhatják meg elvileg a dolgot

ott a bukta, hogy ha valaki megijed ennek hatására, vagy kivárja, amíg eltelik az elállási idő

csinálták azt a bodzások, hogy ott, ugye sokan vannak egy családba, beköttették a T-t, eltelik három hónap, utána értesítik őket, hogy kiköttetik a tévét nemfizetés miatt, majd újabb két hónap, mire jönnek a szerelők, kikötik, utána, másik családtag nevére újrakötik, és így megy szép sorjában, persze, szolgáltatók váltakozásával T-s, Digi, UPC.

Most már aranyélet van, mer egy alapítvány mindegyiknek beköttette a faluba, és 10 ezer forintig állják a számlát.

Van ilyen is.

ekat 2012.11.20. 13:02:57

Hát az a helyzet, hogy digital gold HD+DVR-em van, meg 25 megás netem, meg -nem használt- bronz telefonom, 9.700 forintért. Én ezt teljesen korrektnek tartom, csak azt utálom, hogy évek óta folyton foglalkoznom kell a felfele módosítgatásokkal, hogy nehogy már rosszabbul járjak, mint az új előfizetők, mert ez a hozzáállásuk visszataszító. (Bár volt már 30 megás netem is, de a HD-megrendelésénél elfogadták, hogy ott kicsit visszalépek.) A szolgáltatási minőségükkel is elégedett vagyok, az elmúlt öt évben egy-kétszer ha volt olyan, hogy pár órára nem volt net, a tévével meg mindig minden oké volt.
Ennek ellenére most én is írtam nekik, hogy a régi szerződésemet szeretném fenntartani, kíváncsi leszek, mit reagálnak.
UI. Nálunk a DIGI nem elérhető, a T meg nem rég jelent meg, és a házról házra járó megbízottai kifejezetten rosszabb ajánlatot tettek, mint ami most van. Viszont van műholdvevőm is német HD+ kártyával :-)

Roy 2012.11.20. 13:11:18

A T-HOME-nál már rég azt csinálnak amit ők akarnak. A TV csatornákat úgy variálják ahogy ők akarják.
Emelett még hülyék is. Maguk alatt vágják a fát. Idén áprilisban kötöttem velük két évre egy internet szerződést. Több mint fél év várakozás, többszöri telefonos reklamáció után ebben a hónapban kiküldték a szerződést. Rendesek voltak, mert küldtek egy külön elnézést kérő levelet. Ebben leírták, hogy két évre kötöttem szerződést, és elköldték az internet szerződést. Abban a levélben amiben a szerződést küldték már csk 12 hónapra szóló szerződés szerepel. Mind a két levelet együtt kaptam kézhez.

igi1 2012.11.20. 13:13:37

@Roy: mindent meg tudsz nézni a mythome-ban

ökocsaj 2012.11.20. 13:24:30

most akkor nem tudom mit csináljak, nem akarom azt sem, hogy felmondják a szeződést, de ebbe az újba sem akarok belemenni. Utálom ha zsarolnak és tuti a felhasználó szív a végén, mindig ez van.

Moan 2012.11.20. 13:27:22

@ökocsaj:

Majd az lesz a durva, ha az új (ráutaló magatartással elfogadott) szerződést meg úgy módosítják, hogy életed végéig nem lehet felmondani. :)
Az mekkora lesz. :) Csak belépni lehet a rendszerbe, kilépni soha. :)

Moan 2012.11.20. 13:28:32

Azt úgysem teszik meg, hogy mindenkinek felmondanak. Akkor ugyanis bezárhatják a boltot.
Én mondjuk másnap már megoldom, hogy legyen TV és Net...

KopaszMercis 2012.11.20. 13:36:49

@igi1:
Jo ember, a csekkbefizetes a kotelezonel a tankonyvi (szo szerint!) peldaja a rautalo magatartassal valo szerzodesnek. Sokan itt fikazzak h milyen mar, hogy lehet ilyet? En meg irom hogy jo, csak a visszaeles resze a gaz..

ökocsaj 2012.11.20. 13:53:20

Már várom a UPC ellenes pertársaságokat :-)

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.11.20. 14:04:36

A UPC is egy lerántós görény banda, de legalább szolgáltat többnyire, mondjuk az ügyfl megalázó szolgálta egy hányinger! De előtte T-szörny volt, meg a mucsai Fibernet, na azok nem is nagyon szolgáltatak, pont ekkor a arccal!

igi1 2012.11.20. 14:08:05

@KopaszMercis: való igaz, a visszaélés része, vagy mi minősül annak, a hatóság dönti el.

"A ráutaló magatartás aktív cselekvéssel vagy éppen passzivitást tanúsítva szóbeli nyilatkozat nélkül közvetíti valamelyik fél szerződéses akaratát."

A ráutaló magatartás nem hoz létre szerződést, ha a felek magatartása nem fejezi ki a megegyezést a szerződés lényeges, vagy bármelyik fél által lényegesnek minősített pontjaiban.

tehát, ha én kifogásolok valamit, és ezt azonnal közlöm is, mondjuk telefonban, akkor nem jön létre a szerződés, ugye, jól értelmezem?

a másik, itt ezek szerint a hallgatás is beleegyezés

ilyenkor ragaszkodni kell, vagy mindenképpen mondani, hogy írásban akarod megkötni a szerződést

vagy azt mondod, sokba kerül, nem kérem

itt az a beszopás ezek szerint, hogy LEVÉLBEN KÜLDTÉK KI AZ ÉRTESÍTŐT, hiszen, ilyenkor nem valósul meg a szóbeli dolog, ha nem reklamálsz, bebuktad.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.11.20. 14:21:56

Nem értem, mi ez a felhorgadás.

Kinek melyik bank küldött külön szerződést arról, hogy módosulnak a feltételek, és többe kerül jövő hónaptól a számlavezetés, magasabb lesz a kártyadíj, csökken a kamat stb.?

Szerintem senkinek.
Amikor bemész reklamálni, hogy mégis mi a lófasz ez, és hogy képzelik, megmondják, hogy ott van az ÁSZF-ben, megnézheted a bankban van az interneten, mivel nem szóltál, elfogdtad, de ah szóltál volna is, egy lehetőséged van: elhagni a bankot.

Az egyoldalú szerződésmódosítás mintapéldái.
Az állam meg egy kurva szót nem szól ellene.

Ehhez képest a UPC a korrektség szobra, ők legalább előre értesítenek, hogy valamit akarnak.

Manci néni, a szomszéd 2012.11.20. 14:30:52

@Mylady: Csak vicceltem ám drágám, dehogy van nekem upcém. Nem hagyom én magamat kirabolni, de nem ám!

Nálunk digi van, ezer csatornával, amit a kutyánk se néz. Meg ingyen tudok telefonálni a barátnőimmel, mert azoknak is digis telefonjuk van. Meg a net is tőlük van.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.20. 14:38:23

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: "akkor most te lettél a valóvilág és közvetítve vagy? :)"

Na ja... ;)

HighTroller 2012.11.20. 14:39:47

ti hogy a szarba hívtátok fel őket? nekem nem veszik fel, csak közlik, hogy több mint X perc a várakozási idő...

Zabaalint (törölt) 2012.11.20. 14:40:35

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
A bank is értesített Karácsonykor (gy. k. október 31-edikén), hogy januártól változnak a kondíciók, mint ahogy köteles is erre. A különbség az, hogy azok a kondíciók, nem a szerződés, a szerződés pedig ezeknek a változtatását megengedi, ezért nem kell semmit sem aláírnom. A UPC-nél itt maga a szerződés módosul, ami szerződés szerint amúgy nem módosulhatna.

HighTroller 2012.11.20. 14:49:47

Update: sikerült, felvették a telefont, közöltem, hogy semmilyen formában nem kívánom, hogy a szerződésemet módosítsák. Azt mondta a nő, hogy rendben van, rögzítette a szerződésen, hogy nem fogják módosítani. Persze elmondta, hogy csak a szerződés formája változott volna, a tartalma nem. Összességében rendes volt, mondta, hogy no para, nyugodtan elutasíthatom a szerződésmódosítást. Ha esetleg ebből később még is gond lenne, akkor Hulkká változva bátorkodom tiszteletem tenni a legközelebbi ügyfélszolgálati irodán.

Moan 2012.11.20. 14:50:19

@Zabaalint:

Így akkor én is írok egy szerződést valakinek a nevére, hogy mondjuk nekem ajándékozza a házát, aztán írok egy levelet amiben megjegyzem, hogy ha elolvasta a levelet az ráutaló magatartásnak veszem tegnaptól és enyém a háza. :) Hú, de gazdag leszek. :)

igi1 2012.11.20. 14:51:50

@Moan: az a gikszer, drágám, hogy ez kisösszegű szerződéseknél van

de nem rossz a példa

Moan 2012.11.20. 14:52:38

@HighTroller:

Aham, ez jó: " csak a szerződés formája változott volna, a tartalma nem." :)
Ilyesmit már hallottunk sokat az utóbbi időben. :D

igi1 2012.11.20. 14:54:54

@Moan: helyesebben:

ügyvéddel, közjegyző jelenlétében aláírt szerződést csináltatsz, hogy tiéd xy háza

az illető xy-nak küldesz egy ajánlott levelet, amiben leírod, hogy köszönöd szépen, hogy neked ajándékozta a házát, tartozás fejében, a szerződés életbe lép a levél átvevésével, és fizesse be az illetéket is a következő csekken, amit mellékelsz

(neked kéne kifizetni)

ha az illető átveszi, aláírja az ajánlottat, akkor vége, ha nem intézkedik, mert mondjuk kórházba van, elfelejtkezik róla, idős, nincsenek hozzátartozói, netán gyámság alatt van, akkor nyertél

Medgar 2012.11.20. 14:55:49

Nekem az a furcsa, hogy a szomszédom megkapta a UPC levelét, én nem. Mondjuk a simai postai küldemények elég gyakran elkavarodnak...

igi1 2012.11.20. 14:56:24

@HighTroller: nem a szerződésmódosítást kell nyomni, vagy a reklamációt, hanem a szerződéskötés gombot, te

nem vagy te se életrevaló

Moan 2012.11.20. 14:57:16

@igi1:

Jó, akkor pontosítok: A téglákat egyenként a házából darabra. :)
De Amúgy mekkora az a kis összeg? ...és érvényes lehet az ötletem mondjuk olyan szolgáltatásra, hogy "levélolvasás"? Mármint mellékelek egy számlát amin az áll, hogy "tétel: A levelem elolvasása. összeg: 10000Ft+áfa" és ugye mert elolvasta a levelem, így már utalt is rá magatartással, így a szerződés létrejött, joggal követelhetek 10000Ft+áfa összeget.
Ez tetszik. Ez új üzleti modell. :)

igi1 2012.11.20. 14:58:50

@Moan: a házhoz mindenképpen írásbeli szerződés van a törvénybe előírva

Moan 2012.11.20. 15:01:48

@igi1:

Igen, tudom. A házhoz igen...de annyi minden van a házon kívül (meg belül is). Meg ahogy írtam is, jók nekem a téglák is a házból darabra. :D

Aztán mikor létrejött a szerződés örülhetek, mert van pár tonna téglám...Jaaaa, hogy ezek szépen össze vannak rakva, meg ragasztva és még le is vannak festve, megvan rájuk rögzítve pár vascső, amiben melegvíz folyik, stb...Arról én mit tehetek? Így adták. Használt téglaként. :)

Morzso · http://mokrativ.blog.hu 2012.11.20. 15:12:39

Ma felhívtam őket, abszolút kulturált volt az ügyintéző, nem fenyegettek semmilyen szerződés bontással, megköszönte a visszajelzést és kipipálta a nemet (remélem).

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.20. 15:17:07

@Moan: nem leszel, mert ingatlan tulajdonjoga deklaratíve a földhivatali bejegyzéskor száll át. ott meg csak papír alapján jegyeznek be bármit is.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.11.20. 15:17:40

@Zabaalint:
Igen?
Melyik bank ez, mert engem még egyik sem soha.

ökocsaj 2012.11.20. 15:29:04

szerintem mióta megy itt a morgás, meg a UPC facebook oldalán, kioktatták a telefonos ügydfélszolgálatot, hogy ne riogassa a jónépet. Az elején még többen írták, hogy a bejelentésükre megfenyegették őket.

Lecsó75 2012.11.20. 15:57:29

Csak a félreértések elkerülése végett:
Ha a szerződés szövege, tartalma nem is változik egy betűt sem, a megkötésének módja igen, ezért onnantól erre az újrakötött szerződésre más szabályok vonatkoznak. Könnyebben módosítható, stb. Mert nem írásban kötötted, hanem ráutaló magatartással. Ez itt a baj. Ezért nem érdemes újrakötni. Sokan azt hiszik, hogy módosult a tartalom. Nem. A szerződés "minősége" fog módosulni. Ezért akarja a UPC mindekivel újraköttetni.

Moan 2012.11.20. 16:00:20

@Lecsó75:

Szerintem mindenki érti ezt. A baj az, hogy rögtön el is kezdik/kezdték módosítani. :)

igi1 2012.11.20. 16:05:46

vhehhehehehehehehehehe

azé a UPC most szarik elég sün-t

igi1 2012.11.20. 16:09:00

Most mindenki megijedt, sokan csakazértis lemondják a szerződést, így, akik a UPC-nél maradnak, duplán megszívják.

Ez egy öngól volt, sokat akartak kaszálni, de nagyon nagy nyilvánosságot kapott az ügy, ami akár a UPC végét is jelentheti.

Így kell kinyírni saját magatokat.

Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka esete.

UPC jobban járt volna, ha szép csendben, titokban emel, mint a többi szolgáltató, nem küldözget ilyen levelet, egy biztos, a botrány miatt lesz elég káruk, amit a náluk maradó ügyfelek fizettetnek meg. :D

UPC saját magát kicsinálja történet.

Olyan szép, magyaros sztori mára. Hát kell ennél több????

Moan 2012.11.20. 16:12:50

Milyen szöveget tett közzé már az UPC a facebookon e. :) Nyihihi.

Lecsó75 2012.11.20. 16:16:47

Bemásolnád, légy szíves?
Nem vagyok FB-n...

igi1 2012.11.20. 16:19:37

@Moan:
Na, mert írni, fogalmazni nem tudnak.

A megoldást ott is kifejtették:

Írjatok egy levelet a UPC-nek, hogy 1000 forint lesz egy hónapba a havidíj, erre és xy szolgáltatásra, amit el is utaltok a UPC-nek. Mire a levél odaér, már megkapták az átutalást, és onnantól kezdve a ráutalásos magatartásos szerződés életbe lép. :D

dOGEE 2012.11.20. 16:19:45

Egyébként 2012.12.15-től a MindigTVextra ÁSZF-je emiatt módosul, úgyhogy várható az összes bármilyen szolgáltató esetében a hasonló kiegészítés.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.11.20. 16:21:41

Posztoló bazdmeg...

Én soha, semmilyen ráutaló magatartást nem tanúsítottam annak érdekében, hogy a T-Home ADSL egy használhatatlan foskupac legyen, a szerződésben sincs erről szó, mégis az. Bármikor kifizetném a UPC jelenlegi havidíjainak dupláját, hogy újra Fiber Power 120-am lehessen, de sajnos nincs rá lehetőségem. Úgyhogy ahelyett, hogy fennakadsz ilyen baromságokon, inkább örülj hogy te használható szolgáltatást kapsz - sokaknak nem adatik ez meg.

Lecsó75 2012.11.20. 16:31:45

@Gery Greyhound / project eleven:
Te tényleg érted a lényeget...
Hogy jön ide az, hogy szar a T-home? Amúgy tényleg szar, mert itthon én is azt használom. De attól még had ne ujjongjak már, ha bármelyik szolgáltató át akar b...ni

gombosg 2012.11.20. 16:59:47

Egy különvélemény:

1. itcafe.hu/hir/nmhh_upc_rautalo_magatartas_szerzodes.html
A cikk szerint az NMHH rosszul reagált, mert nem a módosítással, hanem a módosítás kommunikációjával van a baj.

2. A szerződés ugyanolyan marad. A UPC sem vállalná be a perelő ügyfelek ezreit (pertársaság, valaki?), csak azért, hogy ennyivel sunyulhasson. Ezt az ügyfélszolgálaton is megerősítették.
(Megjegyzem, nekem lejárt a hűségidő, akkor mondom fel, amikor akarom, így egy kockázati tényezővel kevesebb van)

A legfontosabb:
3. Mi ez a felhajtás? Mobilszolgáltatók már régóta ezt csinálják, módosítanak, egyetlen SMS-ben tájékoztatva. Szintén ráutaló magatartással (gy.k. nem mondasz fel) fogadható el.
És még csak felmondani sem lehet nekik a hűségidő alatt bünti nélkül, ha kedvezményes vásárlásával kötöttél velük szerződést. Ezt a törvény garantálja nekik!

Amikor ezt bejátszották, azért felment a vérnyomásom (vö. telekomadó-áthárítás). Tuti felmondom, mikor lejár a hűség. Ehhez képest ez a UPC-s dolog szerintem apróság.

gombosg 2012.11.20. 17:04:00

@Lecsó75: @igi1: @Moan: Lásd az előző HSZ-emet.

Telenor hűségidő alatt a következőket csinálta:
- Percdíjemelés
- Havidíjemelés
- Kapcsolási díj bevezetése
- Lebeszélhetőség változása (x%-ban hálózaton belülre)

Ugyanígy, egyoldalúan.

Lecsó75 2012.11.20. 17:16:14

De a lehetőséged mindig megvolt, hogy felmond mondjuk 1 hónapon belül. Tudom, mert velem is ezt csinálta a Telenor nemrég. És volt hűségidőm, de mivel egyoldalúan módosítottak, felmondhattam... volna. Nem tettem, lenyeltem.
De ha olyan szerződést nem akarok kötni, amiben nem kötelesek tájákoztatni, vagy nem mondhatom fel, miután egyoldalúan módosítják. Ennyi csak a bajom.

2012.11.20. 17:20:30

Tök jó duma ez a ráutaló magatartás. Melyik jogász találta ki?

A munkáltatóm ma ráutaló magatartással beleegyezett, hogy a fizetésemet a triplájára emeli. A ráutaló magatartás egyértelmű jelei: mikor közöltem vele, ő elmosolyodott. Ez nálam ráutaló magatartás. Megyek bazmeg holnap bevasalom.

Lecsó75 2012.11.20. 17:26:26

@gombosg:
Az általad linkelt cikk (IT café) írója szerintem nem érti a lényeget. Az NMHH levele pontotsan azt fejti ki, miért aggályos a UPC lépése. Ezen mit nem lehet érteni?

Xezs 2012.11.20. 17:37:23

Az volt már, hogy a posztoló leette a tájékoztatót?

Egyébként én meg nem is kaptam ilyet, lehet én már eleve az új szerzédést kötöttem meg. Ha ez így van, akkor nem kell tőle félni, eddig nem buziskodott a UPC.

Lecsó75 2012.11.20. 17:38:12

Van az egyoldalú szerződés módosítás, amikor lehetőséget kell adni a felmondásra. Van a kétoldalú, amikor beleegyezésedet ki kell fejezned valamilyen módon: írásban, vagy szóban. Innentől te is beleegyeztél, megegyeztetek kétoldalúan, későbbi vitának helye nincs. Ha viszont ráutaló magatartással kötött szerződésed van, akkor a nem nyilatkozás is beleegyezésnek minősül. Tudom ,sokan kurva tudatosnak gondolják magukat, de mindenkivel előfordult már, hogy valami határidőt elfelejtett, kicsúszott belőle, stb... Majd jön egy levél, vagy sms, hogy ez meg az változott, olvasd el. Nem olvasod el, mert nem érsz rá, és szépen el is fogadod kétoldalú módosításnak.

Moan 2012.11.20. 17:44:54

@gombosg: Kötünk szóbeli szerződést? Kipróbálnám akkor veled ezt élesben. :)
Na de vicc nélkül. Itt most konkrétan arról van szó, hogy eddig szóban bele kellett legalább egyezned abba, ha módosították a szerződés lényegi pontjait. Ezzel a mostani kitétellel később már nem kell elfogadnod szóban a módisításokat. Miért másabb ez mint a KV automata esete? Azért, mert a KV automatával mindig egyedi szerződést kötsz, tehát eldöntheted újra és újra, hogy igénybe veszed-e a szolgáltatást. Itt viszont a jelenlegi helyzetben hűségidő köt, ráadásul egy folyamatos szolgáltatásról van szó, amit ha igénybe veszel (és ehhez elég az, ha a mobilod otthon a wifin ráfrissít a leveleidre amikor módosítják a szerződés valamelyik lényegi pontját és épp értesítenek róla) te máris elfogadtad azt.
Persze én sem gondolom azt, hogy holnaptól majd az UPC hirtelen azzal jön, hogy akkor mostantól bitenként ezer forintért szolgáltat, de lévén, hogy mire megtudod, hogy valami módosult, addigra már el is fogadtad...
Igen...tényleg nem változott a szerződésed, csak az változott, hogy ezentúl bármikor változik, akkor elég csak megnézned a barátok közt első percét a TV-ben és máris elfogadtad az új szerződést. :)
Egyébként ezt is aláírnám ráutaló mozdulatokkal is, ha benne lenne, hogy persze hűségidő az innentől kezdve nincs. :)

gombosg 2012.11.20. 17:48:10

@Moan: @Lecsó75: Értem, értem én, de ezt eddig is csinálták. És mindig kötelesek voltak tájékoztatni. És ezután is kötelesek lesznek, és eddig sem kellett szóban/írásban/akárhogy beleegyezni, elég volt, ha nem csináltál semmit.

Kérlek, olvassátok el a fenti második HSZ-emet, ott leírtam, mit játszottak el és hogyan.

Moan 2012.11.20. 17:49:52

@Lecsó75:

Megnézném én azt a tudatos vásárlót is, aki mielőtt hazaér és bekapcsolja az otthoni PC-t előtte valami free interneten leellenőrzi mit "újított" az UPC az épp érvényben lévő szerződésen. :) Mert ugye ahogy bekapcsolja, abban a pillanatban ráutalt az elfogadásra...Azokról nem is beszélve, akiknek mondjuk routere van, amelyik eleve folyamatosan kommunikál a modemmel. :D Esélye nincs nem ráutalni a magatartásában. :D

Azie 2012.11.20. 17:53:02

A NMHH-nak inkább a budapesti (és gondolom vidéken is ez van) kartelleket kéne megnéznie. Az egész város szolgáltatói zónákra van felosztva és egy címen csak egy szolgáltatót lehet választani. Ami persze ha nem tetszik, vagy épp valami gubanc van velük, akkor az ember meg van lőve minden téren, mert nincs alternatíva. Nem mellékes módon az ilyen egy-hely-egy-szolgáltató megoldásokkal kérdéses a díjszabások egyoldalúsága és értékarányossága is. Miért is csökkentené akármelyik szolgáltató a net/tv/akármi díjait, ha nem kell tartania a konkurenciától. Márpedig nem kell tartania, mivel szépen le van zsírozva, hogy bármit csinálhat, más nem megy oda.

Valaki belefoghatna a dologba mindenképpen.

Moan 2012.11.20. 17:58:31

@gombosg: Én nem tudom eddig máshol hogy volt. Én már jó sok éve vagyok UPC-s és eddig csak azt kellett figyelnem, hogy mikor van az évforduló...ekkor mindig újrakötöttem az épp aktuális feltételekkel. Ezt szóban mindig is el lehetett intézni, ez volt a szerződésben. Az UPC egyszer sem tért el ettől. Mindig azt adta amire szerződtünk és én mindig annyit is fizettem amennyire szerződtünk. Az UPC mostani kommunikációja ellenére sem kellett napokat ügyintéznem. Ment ez szépen. Nem tudom miben változik meg ettől a dolog, de az nekem akkor sem tetszik, hogy egy ilyen jellegű szolgáltatásnál, ami gyakorlatilag folyamatos, tehát nincs igazi döntéshelyzet az egyoldalú szerződésmódosítások elfogadása előtt, kvázi egy trükkel rábírnak arra, hogy máris döntsek. Eleve nem értem, hogy ha van egy szerződésünk, akkor milyen az, hogy kiküldenek mindenkinek egy dátum nélküli levelet (amit vagy megkapnak az emberek vagy nem) amiben kvázi el is fogadtad az írásban vagy szóban köttetett szerződésed megváltoztatását.
Egy ilyen kommunikáció után ne gondoljam azt, hogy a következő az lesz, hogy beköltöznek a lakásba, vagy céges bulit csinálnak a nappalimban? :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.20. 18:06:32

Orbán példája ragadós. "Egész Európa minket utánoz!"

gombosg 2012.11.20. 18:49:21

@Moan:
Jó, értem. Érhető.

"Eleve nem értem, hogy ha van egy szerződésünk, akkor milyen az, hogy kiküldenek mindenkinek egy dátum nélküli levelet (amit vagy megkapnak az emberek vagy nem) amiben kvázi el is fogadtad az írásban vagy szóban köttetett szerződésed megváltoztatását."

A legegyszerűbb magyarázat: talán, mert tényleg semmit nem akarnak módosítani a pontokon, és valami barom úgy gondolta náluk, hogy "hát majd akkor úgyis mindenki elfogadja". Az ártatlanság vélelmével élve persze. És talán egy más környezetben ez működött is volna, ahol a szolgáltatók nem a fogyasztó "ellenfelei", apróbetűs részek és egyebek tekintetében.

upc on-line · http://www.upc.hu 2012.11.20. 18:54:56

Több helyen, közte a személyesen megküldött levelünkben is olvashattátok, hogy a UPC a szerződés megújítását ajánlja az előfizetőinek.Célunk ezzel az egyszerűbb és gyorsabb, ügyfélbarát ügyintézés. A hatályos jogszabályoknak és az érvényes szerződési feltételeknek megfelelően ajánljuk előfizetőinek a szerződésük ráutaló magatartással történő megkötését, amit az élet más egyéb területén is igénybe vesznek, ráadásul ez a hírközlési szabályozásban is hosszú évek óta létező, a szolgáltatók által tömegesen használt szerződéskötési forma. A szerződés megújítása kizárólag formai változást jelent, annak érdekében, hogy az előfizetők számára is megkönnyítse, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye az ügykezelést. Ez a változás nem érinti a díjakat, csomagokat és a szolgáltatásokhoz kapcsolódó összes feltétel is mind változatlan marad. Az előfizető számára kedvezőtlen módosítások esetén az előfizetőnek a ráutaló magatartással megkötött szerződés mellett is ugyanolyan jogosultságai és lehetőségei vannak, mint bármilyen más szerződéses forma esetén, beleértve azt a lehetőséget is, hogy a módosítást ne fogadja el. Ugyanakkor a módosítások elfogadásához vagy elutasításához a ráutaló magatartásos forma sokkal rugalmasabb módszert biztosít: postai írásos vagy telefonos szóbeli visszajelzés helyett pusztán a szolgáltatás igénybevételének folytatásával és a havidíj megfizetésével jelezhetik álláspontjukat az előfizetők, de emellett a szokásos ügyfélszolgálati elérhetőségeken is nyilatkozhatnak választásukról. A szerződésmegújítási ajánlat elfogadását illetően nem akartuk a hasonló esetekben általánosan alkalmazott 8 vagy 15 napos korlátok közé szorítani az előfizetőinket, csupán ezért nem határoztunk meg számukra határidőt. Az esetleges félreértések tisztázása érdekében egyeztetést kezdeményeztünk a szerződésmódosítást vizsgáló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal.

Moan 2012.11.20. 19:15:22

@upc on-line:

Nos:

"A szerződés megújítása kizárólag formai változást jelent, annak érdekében, hogy az előfizetők számára is megkönnyítse, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye az ügykezelést."

- Peeersze. :)

" Ez a változás nem érinti a díjakat, csomagokat és a szolgáltatásokhoz kapcsolódó összes feltétel is mind változatlan marad."

- Most igen, de legközelebb ugye már úgy lesznek módosíthatóak ezek az "érintetlen" feltételek is.

"Az előfizető számára kedvezőtlen módosítások esetén az előfizetőnek a ráutaló magatartással megkötött szerződés mellett is ugyanolyan jogosultságai és lehetőségei vannak, mint bármilyen más szerződéses forma esetén, beleértve azt a lehetőséget is, hogy a módosítást ne fogadja el."

- Milyen megoldást javasolnak abban az esetben, ha egy önök szerint "ráutaló magatartással" elfogadom a szerződés módosításait, de aztán észbe kapva mégsem szeretném elfogadni?

"A szerződésmegújítási ajánlat elfogadását illetően nem akartuk a hasonló esetekben általánosan alkalmazott 8 vagy 15 napos korlátok közé szorítani az előfizetőinket, csupán ezért nem határoztunk meg számukra határidőt."

- A telefonos szóbeli beleegyezés nem tartott 8/15 napig. Egy telefon alatt elintézhető volt.

boldii10 2012.11.20. 19:21:08

@upc on-line: Ügyfélszolgálatuk is hivatkozott a "kizárólag formai" változásra. Nem volt lehetőségem (hiszen nem kaptam meg) átnézni a változást, de nekem formai változás az, ha a margó nagyobb lett, ha több szóköz van a szövegben, vagy helyesírási hiba lett javítva. Az ügyfélszolgálat állítása szerint ez is történt. Ezesetben nem értem, hogy miért volt szükség az egészre.

Ha viszont valóban igaz az, ami a jelen weblapon is olvasható volt, hogy a szerződésben egyes FELTÉTELEK is változtak, az nem formai, hanem tartalmi változtatás, és még ha a legfontosabb dolgok (időtartam, ár) nem is változott, ezen feltételek változását illett volna tételesen jelezni és kiemelni. Arról nem beszélve, hogy a szerződés módosítási "ráutaló magatartás" részt berakni egy levél közepére is hasonlít a vevő szemenköpéséhez, majd arra hivatkozáshoz, hogy így hidratáltabbak a szemeim.

Visszatérve a dologra, ha tartalmi változás is van, és most újfent, egy fórum bejegyzés kapcsán is határozottan állítja a UPC, hogy ez kizárólag formai változás, de ez esetleg nem igaz (nem tudtam ellenőrizni), akkor szerintem a szolgáltató jogi felelőssége, megtévesztés, stb. is egyértelműen felmerül, és innentől a fogyasztóellenes magatartás egyértelmű lehet. Még egyszer, nem volt alkalmam, hogy megértsem, hogy miről szól az egész ügy, mert pont a lényeges dolgokról nem kaptam elég tájékoztatást.

juzer86 (törölt) 2012.11.20. 19:54:49

Kérem a UPC online-t írja ki ide miről is szólnak a változások, hogy értsük. Ha már "hörög a homár"

igi1 2012.11.20. 20:01:50

@upc on-line: fasszopók gyülekezete szexel nálatok munkaidőbe

merhogy dolgozni nem dolgoztok, az tuti

Moan 2012.11.20. 20:04:16

@boldii10:

Viszont jelzem,hogy ha otthonról UPC neten keresztül írod ezt most, akkor már el is fogadtad. :)

Moan 2012.11.20. 20:06:40

@juzer86:

Egyet beollóztam korábban:
"2012. november 11. napjától
Bevezetésre kerül a Tranzakciós díj, melynek mértéke bruttó 142,24 Ft."

Ez elég, vagy ollózzak még? :D

boldii10 2012.11.20. 20:19:24

@juzer86: Előtte már jeleztem, hogy nem fogadom el, telefonon.

England win The Ashes! 2012.11.20. 20:21:30

@upc on-line: Szóval ha jól értem a rizsát, akkor tkp. nem a szerződés változik, hanem az ÁSZF.

Ügyes.

Moan 2012.11.20. 20:23:14

Hmmm...most nézem, hogy az ASZF igazából már egy évvel ezelőtt is tartalmazta a "ráutaló magatartás" dolgot. :)
Tiszta kvantumfizika...

Lecsó75 2012.11.20. 20:32:49

@gombosg:
A törvény szövegében van egy mondat, ami új, és fontos:
"Ugyancsak az előfizetőket védi az az előírás, hogy amennyiben a kétoldalú módosítási ajánlatot az előfizető nem fogadja el, akkor a korábbi szerződése marad hatályban változatlanul."

Na ez nem fog vonatkozni rád, ha ráutaló magatartással kötöd a szerződést.

Vagyis lesz két UPC ügyfél, akinek kiküldik ugyanazt a változtatás, ami tegyük fel, hogy hátrányosan érinti. Aki maradt a régi szerződésénél, arra nem tudják rátolni, amíg bele nem egyezik. A másik, aki ráutaló magatartással kötötte újra, annál rögtön érvénybe lép, ha nem csinál semmit. Ha nem tetszik neki, akkor reklamálnia kell.

Moan 2012.11.20. 20:38:56

@Lecsó75:

Na meg persze év közben is bármikor bármennyit emelhet bármilyen indokkal...

Viszont akkor sem értem: Eddig is szerepelt a "ráutaló magatartás" rész ASZF-ben. Értem a trükköt, de akkor miért szóltak erről? Hogy tudjuk, hogy így van és mostantól alkalmazni fogják? Ha nem tudtuk volna is így volna nem? Hiszen benne volt az ASZF-ben és törvényes. :)

Lecsó75 2012.11.20. 20:42:48

Mert a teljes szerződésedet nem ráutaló magatartással kötötted. Ezért azt nem is lehet aszerint módosítani.

Moan 2012.11.20. 20:48:22

@Lecsó75:

Hogy is írja az NMHH? :
"Az elektronikus hírközlési jogszabályok az előfizetők védelme érdekében szabályozzák, hogy a már megkötött előfizetői szerződéseket milyen esetekben, és milyen eljárásban lehet módosítani. A módosítás történhet egyoldalúan, a szolgáltató nyilatkozatával, vagy kétoldalúan, a szolgáltató és az előfizető megegyezésével. Az egyoldalú módosításra a szolgáltatóknak csak a vonatkozó jogszabályokban külön felsorolt esetekben van lehetőségük, és a jogszabályok azt is megkötik, hogy az ilyen módosítás csak kivételesen lehet az előfizető számára hátrányos. A kétoldalú szerződésmódosítás ezzel szemben bármilyen okból kezdeményezhető, hiszen itt a feltétel az, hogy a szolgáltató és az előfizető a módosításról megegyezzenek."

Vagyis egyoldalúan csak úgy nem lehet már megköttetett szerződést módosítani. Viszont ha kétoldalúvá teszik, akkor már minden egyszerű lesz.
Tehát a "ráutaló magatartás" elfogadásával biztosítják, hogy bármilyen jövőbeni módosítás azonnal kétoldalú legyen és így könnyen átvihető...

Moan 2012.11.20. 20:49:29

@Lecsó75:

Jaja...mostanra leesett nekem is. :)
Első felindulásomban azt hittem hogy ez a tétel nem is volt benn eredetileg az ASZF-ben. De benne volt, csak én nem úgy kötöttem a szerződésem.

igi1 2012.11.20. 20:53:36

Itt a levèl miatt buktàk be, hiszen, ESÈLYED NINCS módosítani, reklamàlni, megkèrdezni, mivan...

bezzeg, ha FELHÍVTA VOLNA AZ ÜGYFELEKET A UPC emiatt, mindjàrt okès lenne a dolog

hülyèk gyülekezete dolgozik a cègnèl

Moan 2012.11.20. 20:54:51

@Lecsó75:

Jóvan na...futtában csak hőbörgésre vagyok képes...most volt időm elolvasni az ide vonatkozó passzusokat... :)

Moan 2012.11.20. 20:57:06

@igi1:

Tényleg a kommunikáció volt a gáz. Mindemellett azért még most is aggályosnak tartom a dolgot. Csak azért nem lep meg, mert máshol sem látok több demokráciát.
Amúgy is sok furcsasága van a magyar jognak...

Lecsó75 2012.11.20. 21:02:52

Szerintem egyszerűen csak azt látja a UPC, hogy a jövőben egyre több tétel lesz, amit rá kell tolni a fogyasztóra (köszönjük Gyuribácsi), és félnek, hogy a fogyasztóknak mindenbe bele kellesz egyezni. Az meg látatlanban is kevesebb sikerrel kecsegtet, mint a "hallgatás=beleegyezés" módszere.
Csak azt nem értem, hogy akkor most lesz kétféle ügyfélkör, az egyik csoport, akikre könnyű rátolni bármit, a másik meg az, akiktől meg kell várni a beleegyezést?
Vicc...

Moan 2012.11.20. 21:03:56

NMHH:

"Az elektronikus hírközlésről szóló törvény idén november 17-én hatályba lépett módosítása tartalmazza azt az előírást a 132. § (8) bekezdésében, hogy az előfizetői szerződés kétoldalú módosítására a szolgáltató által tett ajánlat csak akkor tekinthető elfogadottnak az előfizető részéről, ha erre vonatkozóan kifejezetten nyilatkozatot tett. Ha a szerződést szóban kötötték, akkor a módosítást is szóbeli, vagy írásbeli nyilatkozattal fogadhatja el az előfizető, ha pedig a szerződés írásbeli volt, akkor a módosításhoz is az előfizető írásbeli elfogadó nyilatkozata szükséges."

Az UPC mikor küldte ki a levelet annak aki megkapta? Ez időpont előtt? Buktaaaa...(elvileg)
Aki most szombat után kapta meg, azt védi a fenti kiegészítés, vagyis ha írásban kötötte, csak írásban lehet megegyezni vele, ha szóban, akkor csak szóban.

Itt kényeges pont lesz, hogy ugye a dátum nélküli levelet az UPC hogy tudja bizonyító erejű okiratként felmutatni, avagy az előfizető hogyan tudja megvédeni a saját igazát. :)

Miért csak az UPC-vel történt ez most meg? Mik a szándékaik, ha ezt így és most intézik?

Manci néni, a szomszéd 2012.11.20. 22:03:31

Megvan drágáim, hogy miről is szól ez az egész!

Csupán az történik, hogy mindenkivel aláíratnak még egy év hűségszerződést. Mert hogy is megy ez az upcnél? Aki nem köt hűséget, x2 áron kap mindent. És akiknek épp lejárna a hűségük, azok most megszívják, nem engedi az upc megszabadulni őket tőlük, csak úgy, simán, könnyedén. Nem.

csócspöts 2012.11.20. 22:22:07

az ászf változást minden szolgáltatónál ilyen ráutaló magatartással fogadja el mindenki.pl. a számla hátoldalán rajta van, hogy bivalyb.sznádon változott 1 csatornakiosztás, akkor fingasz egyet és nem foglalkozol vele.
persze lehet hogy valakinek ez a perverziója, hogy minden esetben írásban vagy szóban nyilatkozzon ezekről, de a többségnek nem.

akkor meg az lesz a probléma, ha nem nyilatkozol, akkor megszűnhet a szerződés, majd lehet reklamálni.

TiZ 2012.11.21. 11:43:08

Amennyiben valóban upc-s írta ezt:

"Ugyanakkor a módosítások elfogadásához vagy elutasításához a ráutaló magatartásos forma sokkal rugalmasabb módszert biztosít: postai írásos vagy telefonos szóbeli visszajelzés helyett pusztán a szolgáltatás igénybevételének folytatásával és a havidíj megfizetésével jelezhetik álláspontjukat az előfizetők, de emellett a szokásos ügyfélszolgálati elérhetőségeken is nyilatkozhatnak választásukról."

Ha befizetema csekket, az ráutaló magatartás, ha meg nem, akkor a szolgáltató mondja fel a szerződést díjnemfizetés miatt és követelheti az addigi kedvezmények árát.

Szóval elmentek ti a jó páviánseggű anyátokba.

yesh-yu-du 2012.11.21. 23:47:14

Tegnap ezen az egészen felbuzdulva az ügyfélszolgálaton (online) tettem egy bejelentést, mely szerint hivatkozva az NMHH október 19-i közleményére hivatkozással kijelentem, hogy a szolgáltatási szerződésemet változatlan feltételekkel kívánom továbbra is igénybe venni.

Ma reggelre megérkezett a válasz:

"Tisztelt ...!

2012.11.20-án érkezett megkeresése alapján - sajnálatunkra - a korábbi szerződése marad érvényben, változatlan feltételekkel. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos esetekben az Ön számára a szerződéssel, szerződéses feltételekkel kapcsolatos ügyintézés nem fog tudni egyszerűsödni.

Bármely további kérdésével kapcsolatban keressen bennünket bizalommal. Munkatársaimmal együtt szívesen fogadjuk a megkeresését a www.upc.hu/email oldalunkon vagy a 1221-es számon.

Tisztelettel:

UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálat"

Há' megy ez!!!!! Öreg vagyok, meg büdös is. Amikor megkötöttem a szerződést, tudtam, mit akarok, azóta azt kapom, ezen nem kívánok változtatni. Egyelőre.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2012.11.26. 07:49:37

Megjött nekem is a válasz:

"2012.11.22-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy kérésének megfelelően
a korábbi szerződése marad érvényben, változatlan feltételekkel.

Bármely további kérdésével kapcsolatban keressen bennünket bizalommal.
Munkatársaimmal együtt szívesen fogadjuk a megkeresését a www.upc.hu/email
oldalunkon vagy a 1221-es számon.

Tisztelettel:

xy
UPC Magyarország Kft.
ügyfélszolgálat"
süti beállítások módosítása