Tékozló Homár

Előkarácsonyi ajándék az E.ON-tól

2012.11.24. 09:21 | jackyll | 562 komment

Visszamenőlegesen emelt árat az E.on, avagy számlázott ki utólag egy február óta tévesen elszámolt tételt. Ilyen is van? Realizálódnának lassan a karácsonyi ajándékok? Más is kapott ilyet?

A minap érdekes borítékot véltem felfedezni a postaládában, egy E.ON-os borítékot, melyre egy kecsegtető ajándékcsomag képe volt nyomtatva, ill. a következő szöveg: „Jutalomkártya Programunk számos meglepetést tartogat Önnek! ( Lásd. mellékelt fotó.) Az első meglepetés azonnal hidegzuhanyként ért, amikor a boríték felbontása után egy befizetendő csekket találtam és egy levelet miszerint a Tisztelt E.ON tévedésből kevesebbet számlázott egy februári tévedése miatt. Erre a tévedésére most novemberben/8 hónap múlva/ jött rá és utólag kéri az összeget,…feltételezem sok-sok előfizetőjétől.

Olvasson tovább!

Fél éve áztatják a házat az alkeszek (frissítve)

2012.11.23. 00:01 | jackyll | 625 komment

lepcsohaz.jpg

Szinte nincs is olyan társasház, ahol ne lenne egy alkesz, aki ellehetetleníti a javítási/felújítási munkálatokat. Benedekéknél például 5 hónapja nem tudnak bejutni egy lakásba, hogy megállítsák a csőtörést, ami miatt az egész bejárat úszik:

A Tisztelt Olvasók segítségét kérném, mivel ezzel az üggyel Társasházunk nem tud megbirkózni. A Társasház bejárati aulája, a fölötte elhelyezkedő lakás fürdőszobájától 2012. július 5.-e óta vízcsőtörés miatt ázik (nem elírás a július hónap). Az érintett lakók egy 60 év körüli házaspár, nem engednek be senkit a lakásba. Egy hét tétlenség után a közös képviselő szerelője megpróbálta alulról megjavítani, kibontották a mennyezetet kb. 40x40 cm-en, de így nem lehetséges megcsinálni. Ennyi idő elég volt arra, hogy a víz mivel nem tudott kifolyni, szétfolyt a mennyezetben, ami akár az elektromos vezetékeket is elérhette volna.

Olvasson tovább!

Elkobozta az emailcímét a T-Home (frissítve)

2012.11.22. 16:13 | jackyll | 158 komment

Naiv ügyfél előfizetési csomagot váltott a T-Home-nál (nem írja, de biztos kisebbre), amit azzal jutalmaztak, hogy egy új emailcímet is kapott hozzá, a régit viszont szó nélkül törölték:

A T-Home számomra megmagyarázhatatlan húzását szeretném megosztani, illetve véleményt kérni. Legrövidebben úgy tudnám vázolni a dolgot, hogy bemásolok egy -még megválaszolatlan e-mailt, melyet a T-nek írtam: (eddig 2x írtam) A telefonos ügyintéző pedig elhajtott, hogy nem adják vissza...:(

Olvasson tovább!

Visszakozik a UPC?

2012.11.22. 15:00 | jackyll | 24 komment

Naiv ügyfél sikerélménynek könyvelte el, hogy a UPC visszaírt neki, hogy rögzítették, hogy nem járul hozzá a szerződése megsemmisítéséhez.

Apró előrelépés a UPC szerződés megújítása terén. Miután 19-én az online felületükön jeleztem, hogy nem fogadom el az új szerződést, három nap hallgatás után a lenti választ kaptam, amiben a lényeg ez a mondat: "Nyilvántartásunkban rögzítettük, hogy nem járul hozzá a szerződés megújításához". Persze azért kicsit odaszúrtak, hogy emiatt majd nehezebb lesz ügyeket intéznem, de ezt majd biztosan ügyesen megoldják, ha majd több pénzt akarnak tőlem.

A levél további részében valami hasonló lehetett amúgy:

Olvasson tovább!

Lassú a felfogása a Lenovo szerviznek

2012.11.22. 14:39 | jackyll | 64 komment

István Lenovo Ideapad laptopja már többször megjárta a lengyelországi szervizt, mire felfogták, hogy mi a hibája. Igaz ehhez egy külön üzenetet kellett a gép belsejében hagynia papíron. Viszont amire ezt a küldetést megoldották, lett új:

2011. augusztus 25-én vásároltam hivatalos 2 év gyári garanciával egy Lenovo Ideapad y570 notebookot. Jól is tette a dolgát, míg nem idén nyáron az integrált videókártya elkezdett haldokolni. (Ebben a típusban van egy Intel HD3000-es és egy Nvidia GT-555 videókártya). A hibajelenség az volt, hogy a képernyőt elkezdte úgymond "teleszemetelni" a videókártya. (Elmosódtak a feliratok, fekete négyzetek jöttek elő, tűntek el). A lényeg, hogy hívtam a Lenovo ügyfélszolgálatot, hogy hát ez lenne a hiba, kérem javíttassák meg. Mondták hogy küldjek képet a hibáról, és a leírást, és küldik is a futárt.

Olvasson tovább!

Használtautós csalás a neten

2012.11.21. 15:06 | jackyll | 452 komment

ford_csalas1.jpg

Katusék találtak egy gyanúsan olcsó idei Ford modellt a neten, amiről egy gyors kereséssel kiderült, hogy természetesen kamu. Méghozzá annyira kamu, hogy egy nemzetközileg széles körben ismert csalót sikerült kiszúrniuk:

Néhány héttel ezelőtt autóvásárlásra adtuk a fejünket a családommal. A szokásos használtautó oldalakat kezdtük el böngészni, expressz.hu, apród.hu, használtautó.hu…stb Meg is akadt a szemünk egy 2012-es Ford S-MAX gépjárművön, melyért az eladója mindössze 2932000Ft-t kért. Megcsillant a szemünk, mivel álmunkban nem gondoltuk volna, hogy a megtakarított pénzünkből egy ilyen csodaautóra is futhatja. (2.0 TDCi DPF Titanium S eredeti ára kb 8millió FT) Fel is vettük a kedves eladóval a kapcsolatot e-mailben. Már az első válasz e-mailjében kiderült, hogy nem magyar állampolgár a tulajdonos. De mivel sokszor utazunk, valamint családon belül is van olyan személy aki külföldön dolgozik és él, még mindig lehetségesnek tartottuk, hogy ha ennyi pénzért megkapnánk ezt az autót, akkor bőven megérné kiutazni érte. Igencsak meglepődtünk azonban, hogy tiszta magyarsággal válaszolt e-mailünkre, gondoltuk magyar hozzátartozója segített neki, mivel állítólagosan a Magyar Rendőrséggel dolgozott együtt nemrégiben és magyarországi tartózkodása alatt vásárolta az autót.

Olvasson tovább!

Kidobta a Digi a Discovery csatornákat

2012.11.21. 12:13 | jackyll | 258 komment

Fészbúk-csatába keveredett dühös előfizetőivel a Digi, miután szó nélkül kidobta az összes Discovery csatornát a kinálatából. Naiv ügyfél kommentjét még sikerült kitörölniük, azóta azonban elárasztották az oldalukat a panaszosok.

A Digi (még azt az egy nagy betűt se érdemlik meg) nevű gerinctelen féreg cég olyat csinált, amitől én, nyugodt, higgadt ember is nagyon gyorsan kiborultam. Facebook-posztom a következő, amibe bele van ágyazva az eredeti, Digi oldalára írt Facebook-poszt is, és az utóhatása:

Gerinctelen féreg utolsó senkiházi büdös banda ez a magát DIGI-nek nevező akármi... Írtam egy, a jelen körülmények között korrektnek mondható szöveget, amit 2 percen belül töröltek, továbbá letiltották a kommentelési lehetőségemet is. Na eddig voltunk TV-előfizetők, és miharamabb meg fogom látogatni az ügyfélszolgálatot, rájuk borítom az asztalt, és jelentem fel őket törvénytelen szerződésmódosításért...

Olvasson tovább!

A csabai Tescóban nem szeretik Gyurcsányt

2012.11.20. 15:05 | jackyll | 390 komment

gyurcsanytesco2.jpgNem lesz teljesen hiábavaló a Bajnait lejárató állami kampány, hiszen Békéscsabán 3,5 évvel lemondása után is találni megbúvó antigyurcsányista sejteket: 

A mellékelt képeket tegnap (12.11.18), a Békéscsabai Tesco Műszaki Osztályán készítettem. Sok laptop volt kiállítva (köztük volt olyan is amin op.rendszer sem volt, de be volt kapcsolva), és érdeklődés képpen az egyik ASUS laptopot is kipróbáltam! A rendszer tulajdonságaiba belépve meglepődve fogadtam, hogy a Számítógépneve a Windowsnak "Buzigyurcsány", a Számítógép teljes neve (a változatosság kedvéért) pedig "Buzigyurcsány". Gondolom, valamelyik Fideszes telepíthette a Windowst! :D Nézzétek a képeket csodálkozzatok! :)

gyurcsanytesco1.jpg

Online debilszűrés a Body Builder Gymben

2012.11.20. 11:14 | jackyll | 977 komment

Zsolt nem adja fel egykönnyen. Négy napon keresztül harcolt a Marina parti konditerem ügyfélszolgálatos trolljával emailben, aki egyre durvábban szólongatott be neki egy teljesen hétköznapi kérdés megválaszolása helyett:

Alábbi levelet az adatvédelmi okokból szükséges módosításokon kívül változatlanul küldöm el. Nemrég megnyitotta kapuit a Body Builder Gym a Marina parton. A shop.builder.hu oldalon reklámozták magukat, akinek a facebook oldalát követem. Régóta járok edzőterembe, de ehhez fogható kommunikációval még nem találkoztam! A shop.builder oldalán azt írják, egy regisztrációt követően a havi bérlet árából jelentős kedvezményt lehet kicsikarni. Nyilván kaptam az alkalmon, és érdeklődtem, mi is lenne a gyakorlati teendőm. Nos, minden bizonnyal hibát követtem el, amint az az alábbi levélből ki is derül, hisz olyan választ kaptam, amire nem számítottam…

Olvasson tovább!

A UPC kacsintással kötné újra látatlanban a szerződéseket

2012.11.19. 23:59 | jackyll | 274 komment

Na, például ezért hasznos dolog a jogállam. A UPC kiküldött egy semmi korábbihoz nem fogható levelet felhasználóinak, hogy ha ráutaló magatartással nem csinálnak semmit (mint a nyugdíjpénztárnál), akkor a régi szerződésüket megeszik és kötnek egy formailag sokkal tetszetősebbet, amiben becsszó ugyanaz lesz, mint a régiben. Tehát ha a felhasználó nézi tovább a tévéjét vagy befizeti a következő számláját, azt ráutalóan teszi. Hiszen köztudott, hogy Magyarországon bármit meg lehet csinálni. Vagy különben? Elviszik az internetet?

Az NMHH arra figyelmeztet, hogy az új szerződések valójában kevesebb védelmet nyújtanak az előfizetőknek, mint a régiek. Későbbi módosításukhoz, például díjemeléshez nem szükséges az előfizető beleegyezése, a hatályosuláshoz elég az előfizető hallgatása. A hatóság szerint tehát érdemes figyelmesen elolvasni a tájékoztató levelet, és aki ragaszkodik a régi szerződéséhez, az haladéktalanul jelezze ezt a cég ügyfélszolgálati elérhetőségein.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása