Tékozló Homár

Nem sikerült a húsleves a 4 csillagos Hotel Bellevue-ben

2013.02.12. 11:05 | jackyll | 137 komment

Egy éve ugyan már írtunk a sajátosan négycsillagos Hotel Bellevue-ről, de naiv ügyfél azt nem vette észre, vagy csak új esélyt akart adni nekik. Nem egészen erre gondolt. Komoly logisztikai kihívást jelentett a hotel személyzetének már a recepcióban megjelenés becsekkoláskor és később is, a szakács nem tudta, mi az a lisztérzékenység, bár előre egyeztették, hogy speciális menü készül, aztán még egy húslevest sem sikerült összecsapni:

Pihenés helyett kalandokkal teli hétvége Esztergomban, a Hotel Bellevue négy csillagos szállodájában. Pálinka szagú szoba, rossz lefolyó, hiába foglalt masszász időpontok, fantom kiszolgálás a recepción és a koktélbárban, hogy csak néhányat említsünk. Nem tudom, hogy a sorozatos véletlenek egybeesésének vagy egy kandi kamerás videónak eshettünk-e áldozatul, de az elmúlt hétvégén annyi izgalomban volt részünk, hogy ha ezt előre tudjuk, még talán fizettünk is volna érte. Tavaly év végén ikertestvérem még boldogban bontotta ki karácsonyi ajándékát, melyben egy wellness hétvégét ajándékoztam neki az esztergomi Hotel Bellevue Hotelbe. Január végén hívtam is a szállodát, a foglalás teljesen rendben volt, még azt is jelezték, hogy testvérem lisztérzékenységére is készülnek. Vártuk a nagy napot és múlt pénteken útnak is vágtunk a Dunakanyar felé. Út közben biztos, ami biztos hívtam a szállodát telefonon, hogy érkezünk és hogy jelezzem ismét testvérem ételallergiáját. Négyszer hívtam a recepciót, de senki nem vette fel a telefont. Este 7 körül megérkeztünk a szállásra, ahol ha nem is vártuk azt, hogy tárt karokkal fogadjanak minket, de az azért furcsa volt, hogy 15 percet kellett várni a recepció előtt a csomagokkal, hogy végre valaki kiszolgáljon minket.

Az első izgalmakon túllendülve megkaptuk a 101-es szobát, amiben olyan pálinkaszag volt, amit a legjobb pálinkafőzdék is megirigyeltek volna. Néhány slukkot szívtunk a jó levegőből, majd merészen úgy gondoltuk, hogy a vacsoránál kipihenjük az eddigi kalandokat. Mondanom sem kell, itt sem voltak a helyzet magaslatán. A konyha vezetője jelezte, hogy neki nem szóltak, hogy testvérem lisztérzékeny, miközben a recepción még fél órával előtte megerősítették, hogy készültek erre. Ennél már csak az volt meglepőbb, hogy az étterem vezetője nem tudta, hogy mi az hogy lisztérzékenység, amit ma már egy út melletti motelben is illik tudni. Erre úgy derült fény, hogy testvéremnek javasolt egy jó vaddisznó pörköltet. Biztonság kedvéért rákérdeztünk az összetevőkre és kiderült, hogy tartalmaz lisztet, ami igen komoly egészségügyi következményekkel járt volna. Látva a kellemetlen helyzetet és tudva, hogy a két felkínált levesből sem ehettünk a hölgy felajánlotta, hogy csinál egy húslevest nekünk.

Végre megnyugodtunk, hogy rugalmas is tud lenni a szálloda, így leültünk az asztalunkhoz és beszélgettünk egy jót, amit 20 perc után azzal szakított félbe kiszolgálónk, hogy ne haragudjunk, de sajnos a húsleves nem sikerült! :) Itt már nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk inkább. Jó magyar emberhez híven itt még nem panaszkodtunk, ettünk, amiből tudtunk majd a vacsorát követően az izgalmakat élőzene mellett a koktélbárban szerettük volna leöblíteni. 10 percet vártunk hátha kapunk kiszolgálást, de erre nem láttunk esélyt, így visszatértünk a kályhához, vagyis a jó pálinkaszagú szobánkba. Kis idő elteltével úgy döntöttünk, hogy kérünk egy új szobát, így újabb kör a recepcióhoz.
Recepción senki. Negyed óra várakozás, recepciós keresés után nagy nehezen kaptunk egy mozgássérült szobát, szám szerint a földszinti 6-ost. A recepciós jelezte, hogy a szoba tiszta, minden rendben van vele, csak sajnos nincs benne ágynemű és törölköző, így azt legyünk szívesek vigyük már át a 101-esből magunknak. Hogy mit? :) Nem volt mit tenni, nyakamba kaptam az ágyneműket, törölközőket és gyalogosan átbaktattam az új szobába, némi meglepetést kiváltva a vendégekből, akikkel út közben találkoztam. Tettem ezt elsősorban azért, hogy biztosan legyen minden az új szobában, ami tényleg úgy tűnt, hogy nem tartogat már újabb meglepetést. Ez később persze megdőlt, de ne rohanjunk ennyire előre!

A wellness részleg felé vettük az irányt, ahol másnap 17:10-re és 18:10-re foglaltunk egy-egy órára masszázs időpontot, hogy enyhítsük a testi-lelki fájdalmainkat. A szobánkba visszatérve próbáltunk egy kicsit beszélgetni, de az élőzene olyan hangosan szólt be a koktélbárból, hogy nem hallottuk egymást, így a tévézés mellett döntöttünk. A TV-t sem sokáig tudtuk nézni, mert hiába hangosítottuk fel, a kinti muzsikát nem tudta elnyomni. Ekkor már kezdett késő lenne, így gondoltam jó forró vízzel letusolok, az mindig segít, ha baj van. Néhány perc zuhanyozás után látom, hogy a fürdőszobában áll a víz (zuhanykabin nem volt, mivel mozgássérült fürdőszobát kaptunk) és már csorog kifelé az előszoba padlószőnyegére. A vizet gyorsan elzártam, mentettem a menthetőt és az áthozott törölközőkkel próbáltam elállni a víz útját. Testvérem ezután gyors cicamondásba fogott a nagy pancsolás helyett és onnantól a fürdőszobát már nem is használtuk. Recepciót hívtuk a szobából és láss csodát, egyből felvették! A recepciós jelezte, hogy szörnyen sajnálja a dugulást, de most már senkit nem tud hívni, majd holnap jön valaki délelőtt. Lezárva ezt az epizódot, ha nem is másnap délelőtt, de legalább jóval dél után jött is valaki, aki megszerelte a lefolyót.

A szombatunk a várakozással ellentétben izgalmaktól mentesen telt, bár ehhez hozzájárulhatott az is, hogy az Esztergomi Bazilikát néztük meg és a szálláson alig voltunk. Eljött a 17:00 óra és testvérem nekivágott a nagy útnak, hogy menjen az előző nap lefoglalt masszázsra. 10 perc sem telt el, épp barátnőmmel beszélgettem telefonon, amikor is kopog valaki az ajtón. Legnagyobb meglepetésemre testvérem volt az, kérdezem, hogy hát Te? Mondta, hogy sajnos nem jól rögzítették a masszázsunk időpontját, így mást masszíroznak, így sem ő, sem én nem tudunk menni a megadott időpontokra. Itt telt be a pohár!

Újabb recepciós kör, ezúttal egy új kolléga, egy kedvesnek tűnő hölgy várt minket. Jeleztük is szegénynek, hogy rosszkor van szolgálatban, a panaszok nem neki fognak szólni, de hát kinek mondjuk. Elsoroltuk szívünk minden fájdalmát, majd szó szót követett, míg végül telefonon tudtam beszélni a szálloda igazgatónőjével. Elhadartam gyorsan, hogy mi is történt velünk az elmúlt 24 órában és minimum némi kompenzációra számítunk. Igazgatónőt nem jó passzban találhattam meg, mivel azt mondta vagy még inkább ordította, hogy ezeket én mind kitaláltam és csak azért mondom, hogy kapjunk kedvezményt és ő nem fog adni nekünk semmit.

Rámenősségünk köszönhetően később mégiscsak kaptunk masszázst és a hátralévő néhány óra már zavarba ejtően eseménytelenül telt. A négy csillagos esztergomi Hotel Bellevue-t örökre a szívünbe zártuk!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.02.12. 12:06:22

@agresszív kismalac: vót szerencsém szállodában is dolgozni kérlexépen. oszt a levest biza így kezelik néha. jó étvágyat mindenkinek, brojáf.

2013.02.12. 12:06:29

@Bubu80: Ugye? Én is így tudtam, de persze a szakácsok időre mennek és basznak bele mindent!

CID 2013.02.12. 12:07:39

@Sekaiii: Szerintem, te még nem ettél, jó húslevest. Már, hogy a picsába ne lehetne elbaszni. Persze, az nem ér, ha belebaszol egy két húsleves kockát a végén. ;)

Bubu80 2013.02.12. 12:07:52

@Bubu80: és mivel nagyüzemi konyháról van szó, nyilván nem 1-2 kg húsról beszélünk, hanem 8-10 kg-ról, ekkora mennyiséghez pedig minimum 2-3 kg hagymát szoktunk felhasználni, már nem egyszer főztem én is igy marhapörköltet, ez alap dolog, egy szakácsnak ezt tudnia kéne, ha jó magyar módra addig jutott el, hogy liszttel süritünk, mint a régi szoci konyhában, akkor adja a vissza a vizsgáját, csináljon valami mást!

Fuxika 2013.02.12. 12:10:37

Nem értitek a lényeget:

Felhallatszott a zene, ami a TV-t is elnyomta, és még a víz is visszafelé folyt. Ez azért volt így, mert Liszt Feritől játszottak valamit, és aki Liszt érzékeny, az nem bírja soká...

Mondjuk nekem technoérzékenységem van.

A ragasztó hosszát mibe mérik?
TechnoCOLL-ban :-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.12. 12:11:35

@zebraság fél egésség: Mondjuk, én a bordélyos részre gondótam, de mindegy.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.02.12. 12:12:16

@CID:
oszt masztak benne?
amúgymeg felénk is akap a főttkolompér a pacalpörgőtthöz, nem úri pösti szokás az hiddmeg!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.12. 12:13:35

Oszt a húslevesbe' nem lett vón' tészta, vagy hogy?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 12:16:46

@ColT: bazmeg egy husleves legalabb 3ora, jo hogy nem kocsonyat igert

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.02.12. 12:17:12

mond gyorsan: cica, cica cicacciccacicccacicacicacica!!!

Bubu80 2013.02.12. 12:19:22

Egyébként ahol még a szállodavezető is tapló, ott mi mást lehetne várni a személyzettől is? Elképesztő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 12:19:38

@CID: pacalporkolthoz alap a fott krumpli es az almapaprika....

Jokkura 2013.02.12. 12:20:41

@ColT: hogyan kaptak 4* ?Egyet vettek a vakerán, egyet loptak, egyet kaptak a jó pártfekvésért,egy meg csak lett valamelyik közintézményről (anno 23 éve)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 12:20:50

@Bubu80: nana hogy nem teszunk lisztet porkoltbe, ilyen baromsagot
a porkoltet nem kell berantani

helianthus 2013.02.12. 12:20:50

Nem derült ki, hogy mit evett a lisztérzékeny poszttestvér végül is. Komolyan mondom, ilyen fontos részleteket nem illik ám elhallgatni!
ez azért érdekelne különösen mert ismerős gyermek is lisztérzékeny szegénynek a mikulás a legnagyobb büntetés mert kukorica pufin (kukin!) kívül max nagyon drága speciális csokit ehet, minden másban (csokiban, cukorban!) is van liszt.
Így tényleg jó lenne tudni, mit evett a posztestvér. Hacsak nem készült magának külön kajával (speciális kenyér..)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.12. 12:22:46

@zebraság fél egésség: Két zsaru szolgálat közben
egy piros lámpás ház előtt
megy el. Az egyik
megszólal:
- Te, ez egy irtó jó hely!
Azt eszel-iszol, amit
akarsz, és dugni is lehet. A
végén pedig kapsz
tízezer forintot.
- Honnan veszed ezt?
- A feleségem mesélte.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.02.12. 12:31:29

Áruljátok már el, hogy én állítottam el a gépemen a betű méretet és vastagságot, vagy a homár akar nekem kedveskedni?

helianthus 2013.02.12. 12:33:31

@batgirl: szerintem a homár volt, mert nekem is eláll. :D

By the way éhes vagyok.
Ennék egy kis csülökpörit burgonyával...

CID 2013.02.12. 12:36:34

@hagyma: Egy jó pacalpörkölthöz, nem kell semmi más, mint friss fehér házikenyér. Az almapaprikával kapcsolatban, tudok némileg engedékeny lenni, na de a főtkrumpli..... Jó, hogy nem rizibizivel eszed. Na, de mit beszélek én annak aki amerikai nőt vett el, gondolom a halászlevet is gyufatésztával eszed :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.02.12. 12:41:41

@helianthus: lecsekkoltam a lindt csokim papírját most. nincs benne glutén. mogyoró és mandulanyomokat tartalmazhat, de glutén nincs benne. monnyuk tényleg nem olcsó, ellenbe finom.

2013.02.12. 12:44:17

@CID: Tegnap főztem tyúklevest és csak zöldség, szemes bors, erős paprika, só volt benne! És jó lett!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.02.12. 12:45:38

@Sekaiii: tyúkot mért nem tettél bele????Elvitte a róka?

2013.02.12. 12:46:37

@CID: Már, hogy a picsába ne lehetne elbaszni.

Felteszed főni és nem maszogatod, akkor jó lesz!

2013.02.12. 12:47:50

@batgirl: Azt hittem nem kell odaírnom ha megneveztem a levest!
De igen, volt egy tyúkom és azt beletettem!

CID 2013.02.12. 12:47:59

@Sekaiii: Hát, a tyúkon múlott, nem rajtad :) Hun privatizáltad ?

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

Pfff...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 12:49:18

@CID: fejletteb orszagokban nincs halaszle mar elnezesedet kerem
ha pontyot fognak elassak a kertbe a fa ala mert jo tragyanak

a paca, amit fejlettebb orszagokban szinren nem fogyasztanak az friss kenyerrel ES fott sos krumpliva fogyasztando, magyarorszag fejlettebb varosaiban
@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):
mi a faszom az a pityoka?
reszeg krumpli?

2013.02.12. 12:50:15

@CID: Sparos pipi volt.

helianthus 2013.02.12. 12:54:56

@Sekaiii: és mondta neked, hogy Jó döntés! ?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.02.12. 12:57:05

@hagyma:
ááá! hát a pityóka az erdélyiül a krumpli. vagy kolompér, esetleg csicsóka, ahogy teccik!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 12:58:17

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): akkor eltalaltam
erdelybe mindenki piazik
krumplibol is lehet eloallitani alkoholt
tuttad-e?

helianthus 2013.02.12. 13:01:46

@zebraság fél egésség: emulgeálószer sincs benne? Ezt találtam amúgy kíváncsiságból megnéztem:

A beteg számára tiltott élelmiszerek Ha megnézzük a termék összetételét és olvasunk olyat, hogy "búza" akkor az tiltott élelmiszer.
Magvak, fűszerek és egyéb szemes áru, mivel azokra tapadásgátlót raknak, és az sokszor búzaliszt, vagy búzakeményítő.
Minden búzalisztből, rozslisztből készült kenyér, péksütemény, tészta.
Árpából készült élelmiszerek.
Zabpehely, müzli.
Minden nagy gluténtartalmú gabonaféle tiltott. Semmilyen formában sem fogyasztható búza, rozs, árpa, ezek hibridjei, tönkölybúza, vagy annak elődjei. A zabot kis mennyiségben, orvosi ellenőrzés mellett engedik Nagy-Britanniában és Finnországban.[6] Ennél nagyobb mennyiségben engedik a vadrizst.[7]

Külön figyelemmel kell lenni a feldolgozott élelmiszerekre és késztermékekre, hogy ne tartalmazzanak gluténtartalmú összetevőt. Mivel a glutént szívesen alkalmazzák emulgeátorként, stabilizátorként, vagy aromaanyagok hordozójaként, nem könnyű ezt felismerni.

A következő termékek szinte biztos, hogy glutént tartalmaznak:

Levesporok, leveskockák.
Instant kávé, kakaó.
Puding porok, csokoládé, fagylalt.
Felvágottak.
Gabonapárlatok (whisky, gin, vodka).
Fogyasztható élelmiszerek Köles: a gluténtartalmú gabonák pótlásáraHúsok, halak.
Zöldségek, gyümölcsök.
Gyümölcspárlatok (gyümölcspálinkák, cider stb.).
Gluténmentes lisztből készült tészták.

Azért jó, hogy nekem nincs ilyenem, se csoki, se péksüti, se gin! Ezek az étkezésem 3/4 részét teszik ki a 7/8-adból.

manes 2013.02.12. 13:02:21

Wellness helyett tetszett volna havat lapátolni a hét végén. Ott nincs liszérzékenység,igazgatónő stb....

manes 2013.02.12. 13:03:25

@Sekaiii: Mert nem vagy szakács,azért lett jó..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.02.12. 13:06:09

@helianthus: na leírom mi van rajta: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, vajzsír, fagyasztással szárított földieper, természetes aroma, szójaleticin, vanília.

nemtom ebből melyik lehet rossz, hálistennek ilyen algériám nincs.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.02.12. 13:08:24

@hagyma:
hámán én ne tunnám? pl votkát is csinának belűle

helianthus 2013.02.12. 13:09:23

@zebraság fél egésség: én sem tudom melyik a rossz. De asszem, ha nincs rajta, hogy gluténmentes, akkor nem ehető nekik, legalábbis nem kizárt, hogy bajuk lesz. :(

@hagyma: dehogy, minek nézel te engem? Gint ebéd után fogyasztok, vacsorára inkább a veres bort preferálom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 13:09:40

@Sekaiii: hu tegnap glutenmentes kaja volt
2 db egyenkent olyan 20 oz T-bone steake es sult krumpli in Hawk tejfollel es baconnel, sult-parolthagymaval

CID 2013.02.12. 13:11:38

@hagyma: Már elnézésedet kérem, de miből gondolod, hogy itt az ALFÖLDÖN a filézett vegyes halászlét, csakis kizárólag pontyból főzik? Azt azért megjegyzem, hogy errefelé a kukoricát a disznóknak szokták adni, darálva, főtt krumpli(kolompér tiszta Gyűrűk Urás)), és korpa közé keverve, moslék gyanánt. Ha nem tudnátok stéket sütni, konyhakultúrában a németekkel meg az angolokkal lennétek egy szinten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 13:12:07

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): itt a hegyekbe csinalnak moonshinet /itt ugy hivjak a palinkat/ allattakarmanybol
megveszik a lonak valo kajat zsakban es ugy
es micsoda trukkos fozoberendezesek vannak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 13:19:56

@CID: en ezt sosem gondoltam ezt az alfoldiekrol
en cask ket kulon tenyt emlitettem
itt nem eszik a halaszlet
a pontyot elassak
informacio!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 13:27:52

gluten szinte barmilyen elorecsomagolt szarban lehet
de szerintem ra van irva
nekunk napi szinten van allergias, vagy glutenos vendegunk
a konyhan rutinosak

kersyl 2013.02.12. 13:43:34

"...az elmúlt hétvégén annyi izgalomban volt részünk, hogy ha ezt előre tudjuk, még talán fizettünk is volna érte."

Fizettél, nem?

helianthus 2013.02.12. 14:00:07

@CID: akkor most elárulom, hogy annó nagy bográcsban főztük a kolompért a cocáknak, amit aztán én előszerettel megdézsmáltam. Azaz kiloptam a jobb darabokat a piszkos vízből (ami mondjuk nem volt féregrágta és rothadt) megpuceváltam és nyomtam befele.

Vajmaci 2013.02.12. 14:08:15

@Rosszindulatú Vászka:
Nyáron voltam dolgozni Egonban...a Bíboros egyik magasrangú vendégét kísértük.
A bazilika alatt lévő étterem igen pöpecül nézett ki,bár kaját nem kóstoltunk...csak lestük ahogy a "nagyemberek" tömik az arcukat.
Ellenben finom gyrost ettünk a város egyik lepukkant büféjében!
=)

CID 2013.02.12. 14:21:15

@helianthus: Én meg azt, hogy üstben főzte keresztanyám a krumplit, és én meg a moslékot dézsmáltam meg. Egyébként imádom a hajában főtt krumplit, paprikás, sós zsírban forgatva, némi sózott szalonnával. Nyertem ?

CID 2013.02.12. 14:22:40

Egyébként, Manyecska hol van ?

CID 2013.02.12. 14:27:02

@hagyma: Erre nem tudok mit mondani. 2-3 kg-ig, filézve. paprikás lisztben megforgatva, kisütve a ponty mennyei. Na de egyetek kukoricát, legalább jó nagy lesz a seggetek:)

helianthus 2013.02.12. 14:41:43

@CID: nyertél. Aki a disznókrumplit (mi így hívjuk!) is paprikás sós zsírba forgatva szalonávval eszi, az mindenféleképpen fölöttem áll.

McZozo 2013.02.12. 14:44:25

@Sekaiii: a szosz suritesehez hsznaljak :)

mqqq 2013.02.12. 14:51:36

tothlaszlo nevű (alig sejthetően ott dolgozó) felhasználó még nem írt? Pedig akkor már lehetne összesen két hozzászólása a blog.hu-n.

Kaumatzi 2013.02.12. 15:14:22

a pacalhoz ősi hagyomány szerint nem kell köret, csak kenyér...bár, ha nem jut elég pöri, ki lehet pótolni krumplival :)))
bár a hallevet én is csak sok tésztával tudom elképzelni...az élet nagy problémái :DDD

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.02.12. 15:15:01

Én elsőre egy kandi kamerára vagy a valamelyik Ocean's részből a szállodaelrontó brigádra tippelnék, mert ennyi mindent elszúrni, egyszerűen már túl sok véletlen lenne.

bobsys 2013.02.12. 15:45:38

Tiszta Wazcak szallo vagy hogy kell irni.
Fejletteb oeszagokban egyebkent nem okoz gondot a liszterzekenyseg es fizetni sem kell ha ekkora fost kapsz, bar megjegyeznem az utszeli motelben jobb a kiszolgalas

Kaumatzi 2013.02.12. 15:56:51

háááát...én a nagy öregektől azt tanultam (pl az őseim), hogy szigorúan csak fehér kenyér, semmi köret...a kenyérrel kitunkolod a szaftot és ennyi...ez hatványozottabban igaz erre a pörire és én gyermekkorom óta így fogyasztom...bár az is igaz, hogy ezt könnyű volt elfogadnom, mivel a sós krumpli számomra amúgy is túl "natúr" köret, kb sosem ennék ilyet semmihez...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 16:02:57

@Kaumatzi: nem is jo semmihez, cask a pacalhoz, meg esetleg a dinsztelt majhoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.12. 16:04:05

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): nem kostoltam de tenyleg ilyebol csinalta a videon a pasi
mer most talyekozodom, akarok fozni palinkat, meg sort, meg keszitenei valami bort
mer veszunk hazat es ott lesz hely es akkor mier' ne?

sam poppat 2013.02.12. 16:15:54

pacal csak fehérkenyérrel,uborkával(esetleg almapaprika).
tán belefőtt velővel.

krumplit meg egyéb bohóckodásokat mellőzük.

CID 2013.02.12. 17:08:47

@hagyma: ilyet ettem-e? Már bocs, de nem tudod, tegnap mit tömtél az arcodba?

Aureliano Buendía 2013.02.12. 18:30:34

Ez valami Észak-koreai átnevelőtábor? Bassz...

Aureliano Buendía 2013.02.12. 18:34:21

Amúgy meg Esztergom Párkánnyal együtt max egy napos túra. Mit lehet ott két napig csinálni?

Kispista 2013.02.12. 20:23:58

Várom az izgatgatónő feljelentését hitelrontásért satöbbi. Jóféle hely lehet az. Messzire elkerüljük.

Villy 2013.02.12. 20:27:34

@Rosszindulatú Vászka: Legalább nézz a térképre, mielőtt ilyeneket írsz, ugyanis Párkány Esztergomtól nyugatra van. A többi stimmt.

ekibit 2013.02.12. 21:27:11

Üdv.Emberek.

Figyeljünk már, a pacalpörköltet mifelénk mindig főtt, sós krumplival eszik már sok generáció óta, és hozzá ecetes csípős almapaprika / kovi ubi dukál!Másrészt például a Pesti rokonom nem tudja mi az a makuka(pirított napraforgómag)azt mondja hogy az szotyi...Mindenkinek más a jó ...

Aureliano Buendía 2013.02.12. 21:30:27

@ekibit: van, ahol a makuka/szotyi az rica:)
Ha meg eszed, akkor töröd a ricát:)

ekibit 2013.02.12. 21:38:19

@uraaam:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, annak is inkább az Északi része.

Aureliano Buendía 2013.02.12. 21:43:03

@ekibit: Csongrád megye, annak is a Szegedhez közeli része:)

ekibit 2013.02.12. 22:03:15

@uraaam:
" @ekibit: Csongrád megye, annak is a Szegedhez közeli része:) "

Van arrafelé rokonom, aki gyufatésztával eszi a halászlét, én soha nem tudnék tésztát rakni a halászlébe egyszerűen szerintem nem való bele.A rokon azt mondja te h@lye attól lesz az igazi... :)
Minálunk már csak azért sem raknak bele, mert a megmaradt halászlét másnapra elteszik hűvös helyre, összeáll kocsonyának (már ha volt benne elég sok hal) és pirítós kenyérre kenve toljuk befelé.Ez igazi ínyencség.....

jézushka 2013.02.13. 06:11:23

@Bubu80: Akarod mondani, finomra vágni? Nem? Mert a durva az nehezen lottyad össze sűrű szafttá...

helianthus 2013.02.13. 08:23:08

@Andrass9: ez szép. Azt hittem valami kuriózumot műveltem annak idején, erre kiderül, hogy azok vannak kevesebben, akik nem disznókrumplin nőttek fel. :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.02.13. 08:39:24

@helianthus: Mink a disznóknak adjuk a disznókrumplit!
...illetve ...várjunk csak...

CID 2013.02.13. 09:13:31

@agresszív kismalac: Az nem ér pontot, ha te eszel disznókrumplit :)

FDToth 2013.02.13. 09:55:54

Inkább menjetek vmi csneds, pár szobás fogadóba/kis hotelbe, mint iylen 4-5 csillagos szarokba. ami magyroszágon 4-5 csillag az méshol jó ha 2-3..

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.02.13. 10:19:01

@uraaam: A Bazilika múzeumára hány másodpercet szántál? Félóra lépcsőzéssel, mint a buszos vigéc-túrákon? A sziget? A sikátorok? Maga a székesegyház?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.02.13. 10:52:09

Öregszem, már a topikot se találom el. Naszóval.

Nem vagyok egy konyhatündér, de halászlét sokszor és sok helyen fogyasztok. Halászlében szokott tenni hal, ikra, haltej. Ennyi. Én még életemben nem találkoztam tésztával a halászlében. És ez maradjon is csak így!

Piros leves + tészta = paradicsomleves.

2013.02.13. 11:09:59

@atpijkamo: Piros leves + tészta = paradicsomleves.

Betűtészta! Azt boltban nem láttam, bár ha látom akkor sem veszem meg!

@McZozo:a szosz suritesehez hsznaljak :)
Gondoltam, hogy sűrítéshez tettek bele lisztet, én is szoktam néhány kajába de a pörköltszaft alapja a jó sok hagyma és pirospaprika! Az úgy besűrűsödik szépen, nem kell lisztezni!

helianthus 2013.02.13. 11:10:04

@agresszív kismalac: na meddig várjunk még és főleg mire is???
(dühösen toporog)

McZozo 2013.02.13. 13:14:33

@Sekaiii:
En se szoktam a porkoltet suriteni ilyesmivel de tudom hogy lehet. ertermet nezve meg gondolom olcsobb a liszt mint a pirospaprika meg a hagyma :)

Alternatív 2013.02.13. 14:37:54

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): Lebuktál, nem vagy igazi paraszt. Én gyerekkoromban még ettem csicsókát, semmi köze a krumplihoz. Inkább a napraforgó növényre hasonlít, annak a gumója. Jó édes. Latin neve: Helianthus tuberosus.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2013.02.13. 15:26:53

@atpijkamo: Akkor azt ajánlom,menj Dunántúlra halászcsárdába vagy egy vendégházhoz halászlét enni,ugyanis ott tésztával eszik!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.02.13. 15:31:22

@BeeTm: A Dunántúlon leginkáb a Balatonra megyek, és ott tésztásat nem láttam még.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2013.02.13. 15:48:48

@atpijkamo: Hja,Balaton az más kategória,de ha elvetődsz mondjuk Szekszárdra vagy Bajára, ott tuti tésztával kapod.

közödeszed 2013.02.13. 16:04:25

@BeeTm: próbáld meg szekszárdon a parásztai hegyen (bajai) halászlé gyufametélttel...parásztai halászcsárda a neve...szörnyű lakmározás volt :-D

Aureliano Buendía 2013.02.13. 18:05:39

@Fée verte: anno papszenteléssel, bazilika tetejéről kinézéssel, sétával, Párkányban bebaszással volt egy nap:)

HotelBellevue 2013.02.18. 10:45:09

Tisztelt Névtelenül becsmérlő Bene Zsolt!

A Hotel Bellevue évi 32.000 vendéget fogad, magas %-os töltéssel, rengeteg visszatérő megelégedett Vendéggel. A lisztérzékenységet jelzőknek a foglaláskor kihangsúlyozzuk, hogy svédasztalunkon bőségesen találnak betegségüknek megfelelő ételt. Szállodánk kameráján (lementve!) látható, amint Önöknek a vacsoránál a szakács hölgy mutogatja a választékot és jól látható tányérjukon mily bőségesen találtak lisztmentes ételt. Szintén visszanéztük és lementettük azt a 2 percet, amit Önök vártak, mert ennyit volt távol a recepciós a munkahelyétől.
A 101-es szobában jelzett pálinkaszag a Hagleitner cég bútortisztítójának a szaga, ez talán kicsit jobban érződött, de senkinek eddig még nem okozott problémát. A 6-os szoba az egyetlen még szabad szobánk volt, a recepciós jó szándékkal adta csereszobaként.
A dugulást ( amit általában a Vendégek okoznak ) 12:25-kor ( kamerán mentve!) javította meg a műszakis kolléga, mert Önök kérték ne zavarjuk korán, mivel pihenni szeretnének. A cégtulajdonos Kft. 2 Vezetője pénteken este a zenés esten ott ült a kávézóban, beszélgettek több Vendéggel és figyelték a kellemesen szórakozó embereket. Semmi jelzést nem kaptak az Önök elégedetlenségeiről.
A problémákról akkor értesültek, amikor Önök az elutazás előtti este a portai telefonról telefonálva közölték, hogy vagy elengedik a 2 nap teljes összegét vagy írnak mindenhova. A Vezetőnő ( aki soha nem ordít, most sem) válaszolt: „ Uram, kompenzációt szoktunk adni, ha ez nem elég, írjon ahová akar”
Cégünk jogászát felkértük a bizonyítékok birtokában, nézzen utána a névtelen becsmérlés, mint „hitelrontás” retorziójának!

zsilinko 2013.02.20. 15:53:26

Kedves Hotel Bellevue!

Reagálni szeretnék a "bizonyítékokra".
Előre jelezném ismét, ahogy a fenti cikkben is szó van róla, valószínűleg véletlenek sorozatának eshettünk áldozatul, szándékosan gondolom nem tesz semelyik vendéglátó ilyet.

Reakciók:
1. A szakács hölgy valóban mutogatta a választékot, ekkor ajánlhatta azt az ételt is, amit testvérem nem ehetett volna, az ebből adódó komoly egészségügyi következményeket is vállalták volna?
2. A Hagleitner cég tisztítóját nem ismertem fel sajnos, csak azt hogy elviselhetetlenül büdös van a szobában, hiába nyitottunk ablakot a vacsora előtt, vacsora után sem lehetett megmaradni.
3. Mi már este kértük a lefolyó megszerelését, de ekkor a kolléga mondta, hogy nem tudják vállalni.
4. A bárban a vacsorát követően a kiszolgálás miatt a pultnál kerestünk kollégát, hogy kérjünk valamit inni, ezek szerint lehet, hogy rossz helyen.

Várnám a reakciót továbbá a következő pontokra:
1. Miért nem vette fel senki a recepción a telefont, amikor négyszer hívtuk Önöket a hotel honlapján megtalálható két hivatalos telefonszámon?
2. Hogy lehet, hogy egy négy csillagos szállodában több alkalommal senki nincs a recepcióban?
3. A húsleves készítés is megvan a mentett felvételen? Az hogy lehet, hogy nem sikerült?
4. Az eldugult lefolyón egyáltalán nem folyt le a víz (nem tudom miért nem jelezte ezt korábban senki), nem az lenne a normális, hogy ellenőrzik a szobákat, mielőtt átadják a vendégeknek? Vonatkozik ez a pálinka szagú szobára is.
5. A bárból a szobába hangosan behallatszó élő zene, ami miatt nemhogy pihenni, de beszélgetni sem lehetett, normális Ön szerint? (úgy hogy nem is a miénk volt a legközelebbi szoba a bárhoz)
6. Végül a péntek este foglalt és egy excel táblában rögzített masszázs időpontot hogy lehet, hogy szombaton már nem vették figyelembe? Hogy lehet, hogy nem kaptunk kiszolgálást, amikor azt ígérték?

Kérem ezekre is reagáljon!
süti beállítások módosítása