Tékozló Homár

Elrontották a telefonját a Speedshop szervizében

2013.08.25. 11:22 | jackyll | 382 komment

desire.jpgNaiv ügyfél széttört kijelzőjű HTC Desire-jét vitte 15 ezerért javíttatni a Speedshopba. Ki is cserélték a kijelzőt, de úgy rakták vissza, hogy egyre rosszabb lett a telefon állapota. Tovább próbálták javítani, amíg aztán végül féloldalra lebénult:

Kétszer is írtam a Speedshopnak, hogy próbáljuk meg kulturáltan intézni a problémámat de 3 hete semmi válasz, ezek után gondolom nem bánják ha nektek is írok. A történet vmikor áprilisban kezdődik, amikor sikeresen elejtettem a telefonomat. Érintőkijelző elég rendesen összetört, de a képernyőnek nem lett semmi baja. Mint tudjuk a hivatalos HTC márkaszervizek száma Magyarországon nem éri el az egyet, így ők kapásból kiestek. A Speedshoptól kértem árajánlatot, mivel náluk már többször vásároltam az elmúlt években és a garanciális javításokat is normálisan kezelték. Kaptam emailben egy 15 ezres ajánlatot érintőkijelző cserére, amire azt mondtam hogy OK, ennyit még megér. Telefont bevisz, pár nap múlva visszakap.

Olvasson tovább!

Fantomizálta a repülőjegyét a Budavár Tours

2013.08.24. 13:07 | jackyll | 204 komment

Naiv ügyfélnek felárral kellett újrafoglalnia a repülőjegyét, mert hiába utalta át a pénzt, a Budavár Toursnak nem sikerült elsőre rögzítenie:

Remélem sikerül ezt is bele tenni, tanulságos, hogy sose vegyél repjegyet online a BUDAVAR TOURS-on keresztül mert majd 420 euród elveszik, ők mégcsak szólni is elfelejtenek róla, hogy hoppá nincs foglalásod, a pénzed pedig úszik. Pedig mindent úgy csináltam, ahogy azt kell.

A minap rendeltem (volna) meg a jegyemet a Kanári-szigetekre. Gondoltam megkeresem azt a szolgáltatót, ami kevésbé drága, de megbízható. BUDAVAR TOURS. A kedves, sokatmondó, de surmó szolgáltató, ahol nemcsak a cégen belüli kommunikáció nem megy, de a visszautaló pénzzel is még engem akarnak terhelni, hát köszi! Mint kiderült, rossz a szerverük, legalább is nem ugy működik ahogy kéne (észrevételek), a kártyával való fizetés kampó, és az átutalás is csak úgy, hogy 1000-szer írok online az ügyfélszolgálatosokkal talán sikerül.

Aztán egyszercsak kiderül, hogy se foglalás se semmi. De a pénz ott van, valahol.

Olvasson tovább!

Felárazás az Ikeában (frissült)

2013.08.23. 17:36 | jackyll | 257 komment

A bútorbolt kezdőlapján találta Roland ezt a jófajta felárazást:

ikeafelaraz.jpg

UPDATE 08/24: Az Ikeában is észrevették a gikszert:

Láttuk a Tékozló Homáron 2013. augusztus 23-án megjelent vásárlói észrevételt, amely a FÄRGRIK 18 db-os étkészlet árváltozására hívja fel a figyelmet.
 
Ezúton is szeretnénk tájékoztatni vásárlóinkat, hogy a bejegyzésben kiemelt FÄRGRIK 18 db-os étkészlet ára a következőképpen alakul: a fekete, fehér vagy sötétlila FÄRGRIK 18 db-os étkészlet ára az eddigi bruttó 6990 forintról bruttó 6490 forintra csökkent.
 
A bejegyzésben ismertetett promóciós anyag tördelési hibájáért elnézést kérünk minden kedves vásárlónktól; javítását haladéktalanul elvégezzük.
 
Üdvözlettel,
PR, IKEA Magyarország

Fizetős MMS kézbesítés nélkül a Telenornál

2013.08.23. 16:21 | jackyll | 46 komment

Lacc nem érti, hogy mire számolta fel a Telenor az MMS-díjat, amikor a saját honlapjukon tudta volna megnézni édesanyja üzeneteit, tehát kézbesítés nélkül:

Flottás csomagunk van a Telenornál, egyébként nagyon kedvező díjakkal. Nemrégiben azonban a következő történt: édesanyám, aki a számlatulajdonos, küldött nekem 2 MMS-t. A telenor küldött nekem erről értesítést, de ha a képeket látni szeretném, regisztrálnom kell az internetoldalukon, ott megnézhetem. Eltelt néhány óra mire lehetőségem lett volna regisztrálni. Mivel nem vagyok előfizető, nem tudom a szolgáltatáshoz tartozó jelszót, édesanyám pedig épp nem volt elérhető. Utána a helyzet aktualitását vesztette. Ami viszont feldühített, hogy ez a 2, lényegében el nem küldött üzenet a számla szerint 280 Ft-ba kerül két azonos flottán belüli, egymással ingyen beszélő telefonszám között. Ergó, a telenor olyasmiért számlázott, amit nem teljesített. Náluk nem reklamálok, valószínűleg nem is értenék, miért nem jó nekem az internetes megtekintés - nem olvastam Üzletszabályzatot, de az MMS józan parasztész szerint telefon és telefon között kellene működjön.

Benyelte a visszajárót a B My Lake

2013.08.23. 15:28 | jackyll | 22 komment

Naiv fesztiválózó mágneskártyájánál különös anomália jelentkezett a B My Lake fesztivál vége felé. Bár látták, hogy van még rajta 3000 forint, mégsem bírták visszaadni:

A B my lake idén debütáló fesztivál és a Metapay „már jól bevált, soha nem hibázó” fizetőrendszer csodával határos pénzeltűnési történetét szeretném megosztani veletek és a kedves olvasókkal. A minap sátram összepakolása után az esemény aftereként gondoltam jóhiszeműen visszaváltom megmaradt kis összegemet. 1. kártya lehúzás: érvénytelen kártya, 2. kártya lehúzás: érvénytelen kártya, na három a magyar igazság: üres kártya. Ó-ó ez bizony üres. Érdekes, utoljára éjjel 1 órakor használtam, egy zsíros kenyeret merészeltem venni és enni (600 forintot kóstál), ami után még 3060 Ft-om maradt a terminál kijelzője szerint. Ezt az információt kedvesen megosztottam az ott dolgozó hölgyekkel, illetve azt is, hogy egyszer rosszalkodott a kártyám fizetéskor, nem akarta felismerni a terminál.

Olvasson tovább!

Minden benti mérleg hazudik a Tescóban?

2013.08.23. 14:21 | jackyll | 39 komment

tescomerleg1.jpgGemby egy szörnyű összeesküvésre gyanakszik, miután az összes zöldséget újra lemérették velük a budaörsi Tescóban, mert az összes benti mérleg hibás volt. Érdekes módon a kinti mérés után sokkal nehezebb lett minden:

a gács utcai tescoban álltunk be pár cuccal az egyik önkiszolgáló pénztárhoz. addig semmi gond nem volt, amíg a zöldségekhez nem értünk. rögtön az első lehúzott zacskónál (zöldpaprika) jelzett a gép, hogy várjak a kezelőre. a kezelő jött, és a következő párbeszéd zajlott le:

- ezeket mikor mérték le?
(kérdőn nézünk egymásra barátnőmmel) - egy tíz perce, negyed órája.
- akkor most ezeket a zöldségeket újra le kéne itt mérni, mert a benti mérleg nem működött jól.
- de hol mérjük le? bent?
- nem, itt. csak vigyázzanak, hogy ne olvassa le a vonalkódot a gép.

Olvasson tovább!

10-ig nem bírnak számolni a Hotel Nereus Parkban

2013.08.23. 13:41 | jackyll | 98 komment

Andreáék 7 főre kértek ajánlatot a balatonalmádi Hotel Nereus Parktól, akik először 8 vendéggel kalkuláltak, majd végül megállapodtak 6-nál. Amikor ezzel a helyszínen szembesültek, a szállodások ahelyett, hogy korrigálták volna, elkezdtek genyózni velük:

Olvasom, hogy teltház van a Balatonon. Valószínűleg ennek tudható be, hogy nem becsülik a szállóvendéget. Családommal a balatonalmádi Hotel Nereus Parkban szálltunk meg egy hétvégére. Anya-apa-gyerekek, udvarlók, és a nagypapa. Összesen heten. Több hoteltől kértem ajánlatot. Az említett 3 csillagos hotelnek volt egy jó féláras ajánlata (persze főszezoni felárral, ami majdnem annyi, mint maga a félár) 2 fő 2 éj félpanzió. Felhívtam őket, hogy mi 7-en lennénk, a 7. fő pótágyon, ennek megfelelően készítsenek már nekem ajánlatot. Első körben sikerült 8 főre kalkulálniuk, de második nekifutásra összejött. Az ajánlatban benne volt, hogy 7 fő részére szól 2 éjszakára, félpanzióval. A szobaáraknál számomra nem volt egyértelműen jelezve a pótágy, ezért az ajánlat elfogadásakor jeleztem, hogy az ajánlatban nem látom világosan, hogy benne van a pótágy. Visszaírtak, hogy ne aggódjak, beírták a pótágyat. A teljes összeg 3/4-ét kérték egy hónappal előre elutalni. Kicsit sokalltam, de végülis mindegy.

Olvasson tovább!

Biztos, hogy a rendőrség legfőbb feladata az állampolgárok közlekedésrendészeti bírságolása?

2013.08.23. 12:51 | jackyll | 66 komment

Csodálatos, hogy rengeteg közpénzből rengeteg új traffipax kerül mindenhova, ettől bizonyára biztonságosabb lesz a közlekedés bírságolás. Az, hogy az egész rendszer köszönőviszonyban sincs az élettel, az senkit nem izgaz, hiszen dől belőle a pénz. Az egyik legrégebbi módszer, hogy nincs tábla, amíg büntetnek, aztán hirtelen újra megjelenik, amikor "elkészül" az útfelújítás:

Történt egyszer hogy pénz adatott Hatvan és környékének (jó)pár évvel ezelőtt egy gyorsító sáv megépítésére a 21-es számú autóúton Hatvan előtt mintegy 6-8 KM-re. Megépült a két (azaz kettő) sávos (oda-vissza), kordonos (vagy kerítéses nem tudom minek kell nevezni) gyorsítósáv kb 2 Km-en keresztül. Sajnos nem tudom pontosan mikor fejeződött be és mikor lett átadva az új, bővített útszakasz. De... mivel a környéken lakom, tudom hogy már jó pár éve készen van.

Történt egyszer hogy arra jártam és belső sávban előztem egy mikrobuszt 109-el. Hogyhogynem!? engem pont bemértek. 30e csekk jött késés nélkül... Utólag megnézve még azt is mondhatnánk hogy ÉN voltam a hibás mert nem a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedtem ugyanis tényleg nem volt kint a 110-es tábla. (akkor)

Olvasson tovább!

Tűzveszélyesek a szelektív kukák?

2013.08.22. 17:10 | jackyll | 237 komment

lepcsohaz1-01.jpgFolytatódik a szelektív hulladékgyűjtők telepítése, ami egy újabb problémát vet fel társasházakban. Vagyishogy hova rakják, ha a lépcsőházba tűzvédelmileg nem lehetne tenni:

Tolna megyében lakom, nálunk az Alisca Terra Kft. végzi a szemétszállítást. Személy szerint nagyon fontosnak tartom a szelektív hulladékgyűjtést, így nagyon örültem, mikor elkezdtek megjelenni az utcákon a szelektív hulladékgyűjtők. Évekig használtam is, mindösszesen egy probléma volt velük, hogy viszonylag kevés volt belőlük a városban. Úgy látszik, ezt a problémát próbálta megoldani a szolgáltató, amikor is a múlt hét folyamán több lépcsőházba is szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek el. Támogatom a kezdeményezést, csak van egy kis probléma:

A tavalyi év folyamán a helyi katasztrófavédelem kidobatott velünk mindent a lépcsőházból, ami gyúlékony, vagy akár a legkisebb módon akadályozza a közlekedést. Nyilvánvalóan azt akarták megelőzni, hogy egy esetleges tűz esetén a rossz látási viszonyok ellenére is viszonylag problémamentesen lehessen közlekedni a lécsőházakban. Ennek ellenére a szolgáltató mindenféle tájékoztatás nélkül elkezdte berakni a lépcsőházakba a papír, illetve a pet palackok szelektív gyűjtésére a szemeteseket.

Olvasson tovább!

A csíkos kijelző még belefér a Telenornál

2013.08.22. 14:21 | jackyll | 59 komment

Kiderült, hogy miért nem cserélnek mobiltelefont sehol szervizben: levonják az eladók fizetéséből, ha "mégsem indokolt" a csere. Így történhetett, hogy pl egy telefon besárgult, becsíkozódott kijelzője "a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja":

Rólam elöljáróban annyit, hogy körülbelül 12 éve, az első mobiltelefonom megvásárlása óta az egykor Pannon GSM, ma Telenorként ismert cég ügyfele vagyok. Soha nem reklamáltam, nem vittem vissza ok nélkül készüléket, sőt, még olyat se ahol okom is lett volna rá.

A konkrét történet ez év augusztus 17-én, szombaton kezdődött, amikor is a Köki Terminálban található Telenor üzletben vásároltam egy Sony Xperia SP (C5303) típusú készüléket. Már rögtön másnap észrevettem, hogy a képernyő színárnyalata enyhén sárgás, illetve hosszanti csíkok láthatóak rajta, főleg világos háttér előtt amik szabályos távolságra egymástól ismétlődnek. Kivárva 21-ét, a munkaszüneti napok miatt még bőven a 3 napos csereidőszakon belül a készüléket visszavittem az üzletbe, és kértem annak cseréjét.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása