Tékozló Homár

Nem szeretik a húszezrest Cserpeséknél

2014.05.14. 11:47 | jackyll | komment

Zsófi mamája nem érti, miért okoz folyamatosan problémát a kispesti Cserpes joghurtkimérésben, hogy húszezressel akar vásárolni:

A Cserpes Sajtműhely kispesti piacán található viszonteladójáról szeretnék mesélni nektek. Itthon mindenki szereti a termékeiket, mivel itt lakunk Kispesten, nem kell beutazni érte. A termékekkel tehát nekünk bajunk sose volt, annál inkább az eladóval.

Édesanyám, 50 éves múlt, húszezressel akart fizetni (automatából azt vett ki). Az idősebb férfi eladó meg nemes egyszerűséggel visszalökte a pénzt, hogy neki ilyen nagy címlet nem kell, (pontosan ezekkel a szavakkal) adjon aprót. Anyukám nem mert semmit mondani, apróból kibogarászta a pénzt. A mai napon a történet megismétlődött, de most már felháborító pofátlansággal.

Ma a fiatalabb eladó vágta vissza így a pénzt, hogy neki ez nem kell.  Anyukám közölte, hogy nem tud mást adni, így vette ki a bankautomatából. Mire az eladónak volt képe a nálánál idősebb édesanyámnak ezt visszaválaszolni: Miért, tizenkilenc-ezret nem tud kiadni a gép? Itt már elszakadt a cérna anyukámnál is, visszaszólt, hogy ha ő húsz-ezret akar kivenni, akkor annyit fog, pláne most, mikor kétszer lehet ingyen felvenni automatából pénzt, nem fog apró címletet kivenni. Végül az eladó kelletlenül, fintorogva, de elfogadta a pénzt.

Sajnos az esetnél nem voltam ott. Kérdem én, milyen hozzáállás ez egy fizető vásárlóhoz? Mi az, hogy nekik nem kell a pénz, ha nagy címlet? Hogy beszélhet így egy férfi egy nővel? Természetesen kártyával nem lehet náluk fizetni, mikor anyukám megkérdezte, miért nem lehet akkor kártyával fizetni, ezt vágta vissza az eladó: Nálunk nem is lesz sose!

Szégyenletes, hogy így bánnak a vásárlóval, visszaélve a monopolhelyzetükkel. Ilyenkor mi a megoldás? Utazzunk be a városba, vagy ne vegyünk többet Cserpes terméket?

Örülnék, ha megjelenítenétek a levelem, hátha valakinek van valami jó ötlete, vagy legalább más is lássa, micsoda modor van Cserpesék kispesti üzleténél...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 19:08:32

@atpijkamo: Hm, és miből gondolod, hogy ha többen vagytok téves állásponton, akkor az az álláspont igaz lesz?
Ki volt írva az üzletben bárhol, hogy sajnálják, de nem áll módjukban -mondjuk- 5 ezresnél nagyobb címletet elfogadni? Nem. A vevő talán látnok, hogy tudja, milyen címletek vannak a kasszában? Nem. Szóval?
De még ha ki is lett írva, és a vevő nem olvassa, melyik univerzumban fogadható el a kereskedő udvariatlan magatartása normálisnak?

Atörökk 2014.05.14. 19:15:26

@atpijkamo:
Ez így csak akkor szabályos, ha van hozzá hűségszerződésed is.

Kovács Nóra Anna 2014.05.14. 19:18:30

@Hátrányos helyzetű kaviár:
Az utolsó mondatoddal teljesen megmondtad a frankót.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:19:48

@Hátrányos helyzetű kaviár: "és miből gondolod, hogy ha többen vagytok téves állásponton, akkor az az álláspont igaz lesz?"

Én ilyet nem mondtam. Van két ellentmondó vélemény, és te a kisebbségben vagy. Ha a tied lenne a többségi vélemény, akkor se lenne igazad.

Piacon nem szoktunk a létező leganagyobb címlettel fizetni. A 25 éves már tudja, az 50 éves meg pláne. De előfordul. Ha ebből valaki sportot űz, az már taszító.

Az eladó meg udvariatlan volt, de nem goromba. A "ez nekem nem kell" elég szerencsétlen fogalmazás. Azt mondta, amit gonolt, pedig át kellett volna fogalmaznia.

"Anyukám közölte, hogy nem tud mást adni, így vette ki a bankautomatából. Mire az eladó...: Miért, tizenkilenc-ezret nem tud kiadni a gép?"

Nekem is ez lenne az első gondolatom, megint azt mondta az árus, amit gondolt, ismét csak át kellett volna fogalmaznia.

seventyfour 2014.05.14. 19:21:00

@atpijkamo: Őszintén azt kívánom, hogy a legnagyobb gondod életed alkonyán az legyen, hogy nem tudnak visszaadni a pénzedből! :D :D Remélem ez engem is utolér, hogy hová tegyem a kurva milliókat!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:21:54

@atörökk: Básyta A5, nyertél egy autót, itt a kulcsa, az átvétel előtt be kell fizetned 5000 forintot.

Aureliano Buendía 2014.05.14. 19:25:54

1: mi a faszért megy oda ismét básárolni?
2: a húszezres törvényes fizetőeszköz
3: legközelebb menj te oda vásárolni húszezressel posztolás helyett
4: próbálj fizetni húszezressel, és ha nem akarja elfogadni, fizesd ki az előre összegyűjtött ötforintosokkal (én erre szavaznék).

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 19:26:22

@Kovács Nóra Anna: De látod, én vagyok a kisebbség ;)

@atpijkamo: Igaz ugyan, hogy ez egy piac területén történt, de egy szabályos üzletben, nem kint a placcon, a kofák között. Szóval, ez az érved bukott.
"Ez nekem nem kell", szimpla gorombaság. Én itt megfordultam volna ki a boltból, otthon meg a cégnek azonnal levél.
A "Miért, ..." 19 ezres kérdés meg nemcsak gorombaság, hanem egyértelműen tapló, bunkó, neveletlen parasztság is. Persze, szerintem a kereskedő él belőlem, és a haverokkal beszéljen ebben a tónusban, ha nem vágják pofán érte. De ha te ezt másképp gondolod, lelked rajta.

igi1 2014.05.14. 19:27:10

@Maraggymá: akkor meg pereld be ha bunkó oszt jóvan

Itt arról van szó hogy kéccer is odament szopni, mer egynél b unkó vki akkor jogos de ha 2.-nál elszakad a cérna az a nem mindegy!

igi1 2014.05.14. 19:29:36

Ráadásul itt a mama volt rendkívül pofátlan mert csakazértis te k@cs@g ideb@szom a 20 000 est te gyökér és elfogadod!

tehát a mama nyert

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:31:23

@Kovács Nóra Anna:

- Panacsoljon hölgyem, itt a joghurtja, 270 forint lesz.
- Tessék, egy húszezres.
- Elnézést, kevés az apróm, legyen szíves kisebb címletet adni!
- Nem tudok mást adni, így vettem ki a bankautomatából.
- ...

Kérlek, fejezd be a fenti beszélgetést!

Szerintem csak jézuskrisztusnak nem szaladna ki a száján a megjegyzés a 19 ezer forintos készpénfelvétel lehetőségéről.

igi1 2014.05.14. 19:34:43

@atpijkamo: akkor megvárja itt az áru amïg felváltja máshol a pénzt

mondjuk egy sajtüzletnél ez bajos lenne

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 19:36:52

@atpijkamo: -Sajnálom, de nem tudok visszaadni, a postán/bankban viszont nagyon szívesen felváltják önnek, itt van 2 percnyire, a sarkon túl/a szomszéd utcában ...
És igen, amikor a vevő elmegy felváltani a pénzt, akkor lehet magában vagy félhangosan pikírt megjegyzéseket tenni. Vevőnek soha.

_e30st_ 2014.05.14. 19:37:35

Ennek az az oka, hogy cigányéknál és más hasonló trükkös népségnél divatos hogy nagy címletbe fizetnek, és valahogy olyan hatékonyan elterelik az eladó figyelmét, hogy a végeredmény az, hogy náluk marad a 20000-es, náluk marad a visszajáró, és náluk marad a termék is.
Egyszer kell hogy ez megtörténjen (és feltételezem kispesten ez a nyitás első hetében megvolt) és a későbbiekben az eladó páros lábbal rúgja ki azokat, akik huszassal próbálnak meg fizetni.

Nekem is volt hogy a boltomban elsütötték ezt a poént, és végül az alkalmazottamon az okozott kárnak csak a felét hajtottam be, de szegényt így is is megviselte az a 10k mínusz.

Elhiszem hogy a posztoló nem akart lopni, de vegye figyelembe, hogy egy 500Ft-os joghurt vásárlásánál gyanús ha 20-assal fizetnek. Mellesleg nyugaton is, meg mindenhol így megy ez, hogy kisebb árusító egységekben kírják hogy mekkora a maximális elfogadott címlet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:40:21

- Panacsoljon hölgyem, itt a joghurtja, 270 forint lesz.
- Tessék, egy húszezres.
- Elnézést, kevés az apróm, legyen szíves kisebb címletet adni!
- Nem tudok mást adni, így vettem ki a bankautomatából.
- Nemdebár, esetleg ön is tudja, hogy, ha 19 ezer forintot vesz ki az automatából, akkor a tudomány jelenlegi állása szerint az csak úgy lehetséges, hogy lgalább 10,5,1,1,1,1 ezres címleteket ad a gép, és így nem ütközik különösebb problémába, hogy a piacon fizessen a pénzével.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 19:42:45

@_e30st_: Pontosan. Ki kell írni, hogy mekkora a legnagyobb elfogadott címlet, és akkor nincs probléma. A vevő tudomásul veszi, és passz. De kiírás és udvariasság, nyet, pofátlanság, gorombaság és tahóság da. Na, ezt szerintem te sem tolerálnád a boltodban.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 19:44:56

@atpijkamo: Mna, erre meg csak jézuskrisztusnak nem az jutna eszébe, hogy "Anyádat oktasd, köcsög!" Még ha nem is mondja ki ... :DDD

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:52:04

@Hátrányos helyzetű kaviár: "Ki kell írni, hogy mekkora a legnagyobb elfogadott címlet"

20000. Minek kiírni?

"Anyádat oktasd, köcsög!"

:)) Pontosan! Nekem nagyon nehezemre esik nem cinikusn válaszolni a nyanya "így kaptam az automatából" beszólására. Az én hibám, elismerem, nem lennék jó bolti eladó. Ha beszólnak, visszaszólok.

"A postán beváltják neked" sokkal jobb? :)) Őszintén kérdem.

Nem gondoltam volna, hogy még ennyi matéria van ebben a posztban.

Maraggymá 2014.05.14. 19:53:49

@atpijkamo:
Kioktatás vs. semlegesség. Ha letojom a vevőt akkor konzekvensen tojjam már le, nem?
- Panacsoljon hölgyem, itt a joghurtja, 270 forint lesz.
- Tessék, egy húszezres.
- Elnézést, kevés az apróm, legyen szíves kisebb címletet adni!
- Nem tudok mást adni, így vettem ki a bankautomatából.
- Sajnos tényleg nem tudom felváltani, elnézést.

BTW ilyet még életemben nem hallottam, hogy:
"Elnézést, kevés az apróm, legyen szíves kisebb címletet adni!"
Téged szólítottak már fel boltban, hogy add oda a pénzed? (Felszólító mondatra gondolok.)

Lioncalled 2014.05.14. 19:56:22

Nekem van egy köztes megoldásom az ilyen helyzetekre. Még vásárlás előtt meg szoktam kérdezni az eladót, hogy tud-e húszezresből visszaadni. Ha nem, akkor megyek máshová. Általában normálisan szoktak reagálni... ahol bunkók, oda nem megyek többet.
Csak egyet magyarázzon meg nekem valaki. Az hogy lehet, hogy a kínai árusnak soha nem okoz gondot visszaadni akármilyen nagy címletből??? Nem vagyok oda értük, de még soha egyik se vágott pofákat, ha egy kisebb tételnél nagy címlettel fizettem. Lehet, hogy jobban értenek a kereskedéshez? :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:57:01

@Maraggymá: :)) Tényleg nem lennék jó bolti eladónak. Túl gyakran azt mondom, amit gondolok.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 19:59:40

@Lioncalled: A kínai/vietnámi kibont tíz ruhát is, és végül átmegy a szomszéd árushoz is, hogy találjon nekem való méretet, és ne engedjen el vásárlás nélkül.

Ja, hogy válaszoljak, igen, jobban értenek a kereskedéshez.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 20:03:00

@atpijkamo: A boltban, te majom ;))))

Akkor nem emberekkel foglalkozol a munkád során, ugye? Már nem random emberekkel? ;).
A postán vagy bankban van elegendő váltópénz, és ha udvariasan, mosolyogva közlöd a vevővel, hogy sajnos te nem (rossz hír), de ugyan akkor van megoldási javaslatod (jó hír), akkor a vevő nem bosszúsan távozik, hanem elmegy, felváltja, és szívesen visszatér a jövőben is. Immár kisebb címlettel, mert tudja, hogy te nem tudod a nagyobbat felváltani.
Tudod, úgy küldeni el a ..., hogy örömmel menjen.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 20:08:38

@Hátrányos helyzetű kaviár: "A boltban, te majom"

Azt mondom. Húszast elfogadnak, csak akkor van probléma, ha nincs elég apró. De ezt mindenki tudja, ugyanúgy, mint hogy kék az ég, azt se írjuk ki.

"random emberekkel"

De még azokkal is. Eddig mindig megoldottam. Szoktak hálálkodni. A legnehezebb az amerikaiakkal, azok különlegesen parasztok.

Kovács Nóra Anna 2014.05.14. 20:10:10

@atpijkamo:
NNNa, hát milyen szépen megválaszoltad:)
Így kellett volna annak a f@szparaszt eladónak is.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 20:13:55

@atpijkamo: Akkor legyen mindig váltópénz. Ha nem lehet megoldani, akkor meg írják ki, hogy melyik az a legnagyobb címlet, amelyből akár a reggeli nyitásnál, első vevőként is vissza tudnak adni.

Na, ha még velük is elboldogulsz, akkor mit játszod az agyad?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 20:14:52

@Kovács Nóra Anna: :)) Necsináld, Kaviár most baszott le érte: @Hátrányos helyzetű kaviár:

Ez kezd olyan lenni, mint a szamár, a gyerek, meg a tata. Akárki ül a szamáron, az emberek megszólják, sőt akkor is, mikor ők viszik a szamarat.

Kezdem azt hinni, hogy az "így kaptam az automatából" beszólásra nincs megfelelő válasz.

Manyecska 2014.05.14. 20:15:20

A fejlett nyugaton minden bizonnyal lehet természetben is fizetni...

Manyecska 2014.05.14. 20:16:49

Vagy félbetépi a húszast ha túl nagy.mit kell annyit variálni.

Kovács Nóra Anna 2014.05.14. 20:20:28

@atpijkamo:
Én tényleg nem látom kioktatónak, ahogy Te megfogalmaztad a választ arra, hogy, "így kaptam az automatából". Olyan formában, ahogy Te írtad, szerintem az nem irónia. Lehet, hogy a nőnek eszébe sem jutott volna, hogy 19 ezret pötyögjön be, és akkor "apróbb" címleteket kap.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 20:20:33

@Hátrányos helyzetű kaviár: Kiírom: VÁLTOZÓ!

Elattam valami szart egy amerikainak. Oda volt írva, hogy ez egy szar. Megvette, a szarnak megfelelő árnál is lényegesen olcsóbban. Ha nem olvasta el, hogy szart vesz, már ez is feltűnhetett volna neki. Utána visszakérte pénzt? Nem. Felnyomott, hogy szart attam el neki.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 20:23:24

@Kovács Nóra Anna: Na látod, hogy ugyanazt többen mennyire másként látjuk!

"Lehet, hogy a nőnek eszébe sem jutott volna, hogy 19 ezret pötyögjön be"

Nálamnál sokkal rosszabb véleménnyed van a nyanyáról.

Atörökk 2014.05.14. 20:23:53

@Manyecska:
No de egy nyavadt joghurtért mi várható el? :D

Kovács Nóra Anna 2014.05.14. 20:27:04

@atpijkamo:
Nem rossz vélemény ez, csak ő nem fiatal már, másképpen állnak az ilyen technikai dolgokhoz.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 20:31:28

@atpijkamo: Kiírom: NEM A VEVŐ GONDJA Az viszont a kereskedő gondja lesz, ha ezért elmaradoznak a vevői, pláne, ha még bunkó is velük.

Hát, végeredményben szart adtál el neki, ami még az általad nagyon olcsónak tartott árat sem érte meg számára. Az elintézési mód, meg hát .. hm, nem tudom, a szart vissza szokták vinni (az üzletekben pl.), vagy meg szokják reklamálni, meg ilyesmik ... de ezt a részt majd hagyma megszakérti.

igi1 2014.05.14. 20:37:23

@Hátrányos helyzetű kaviár: há ponn ez az

NORMÁLIS EMBER ELSŐRE FELFOGJA JOGY APRÓ KELL.

Itt másodszorra direkt volt szemét a mama.

Ha elsőre se bírod megérteni hogy apró kell ne gyere oda máskor se 20 000 sel

Mert joggal gondolod azt hogy veled akar kitolni

Igen a mama szólt be elsőre és másodszorra is nyert.

igi1 2014.05.14. 20:40:28

@Hátrányos helyzetű kaviár: +- 1 vevővel kevesebb kit érdekel sajtüzlet

Ráadásul a hülye vevők inkàbb vigyék máshovã a 20 ezresüket.

ha monopolhelyzetben vagy akkor a vevőnek van kuss

Az amcsi apple boltba s elkültek mert 1 ipadet akartam venni és nem adtak el belőle mert keresedmi kartam agam alálra 1 dbon

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 20:40:53

@Kovács Nóra Anna: "ő nem fiatal már"

Baszki, jóval öregebb vagyok nála. Ha a pinkódját meg tudja jegyezni, ez már annál egyszerűbb.

@Hátrányos helyzetű kaviár: "a kereskedő gondja lesz, ha ezért elmaradoznak a vevői"

Nyilván. Ez benne van a pakliban.

"még az általad nagyon olcsónak tartott árat sem érte meg"

Tőle. Akkor panaszkodjon, máris visszakapta a pénzét. De nem. Megtartotta az árut, de azért felnyomott.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 20:45:35

@igi1: Erősen kétlem, hogy a mama direkt szívatásra játszott. De még ha arra is játszott volna, ő a vásárló, tetszik érteni? Egy kereskedő, ha kell tizedjére is mosolyogva magyarázza el, hogy "sajnos nem áll módomban visszaadni ilyen nagy címletből, ellenben 2 percnyire, a bankban/postán fel tetszik tudni váltani". Már egy valódi kereskedő. És akkor a mama el, pénzt felvált, üzletbe vissza be, joghurt és egyebek megkap. Öröm, bódottság! Na, ehelyett, azok a türhő paraszt eladók, kreáltak egy fasza negatív hírverést a Cserpesnek.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 20:47:36

@atpijkamo: Na schön. De majd hagyma megszakérti. Lehet, arrafelé ez a normális...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.14. 21:01:28

na a hozzaszolasok megint jo; mutatjak miert tart ott az orszag
amugy a dolog rendkivul egyszeru
ki kell irni 10.000-esnel nagyobb cimletet nem tudunk elfogadni
itt is van benzinkut ahol nem fogadnak el 100-ast
meg kocsma is volt louisvilleben ahol kiirtak max 20 dollaros
/amugy az hulyeseg, hopgy masnak majd nem tud visszaadani, ha van par 10000-se meg 5 ezrese,a kkor abbol megy a 20-as, total nem befolyasolja, hogy utana ezresekkel fizetnek pl./

annak orulok hogy van ket torzsnick akiknek egyezik a velemenyuk:)
az egyik Igi:)

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 21:05:44

@atpijkamo: Hm, honnan tudod, hogy a páfrányé 20? ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.05.14. 21:09:46

@atpijkamo:
raadasul megint a megalazkodas a kereskedo elott,
macskamano, ezt ugy intezik el, hogy elnezest holgyem elfogyott a valtom, nem tudok visszaadni
/raadasul tudott, mint kiderult, de idiotanak hiaba mondom, mondjuk nem csak en, ahogyy atszaladtam a kommenteken, van aki tudja mi a helyzet, azok mar voltak kobanya kispesten tul is/

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 21:09:56

@Hátrányos helyzetű kaviár: "a páfrányé 20?"

Nem tudok kisebbet elképzelni.

Ismered a mondást, "ha 10-zel töb lenne az IQ-d, lehetnél növény."

Na látod, hogy megint nekemtámadt. Így legyen ötösöm a lottón!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 21:11:15

@hagyma: "ki kell irni 10.000-esnel nagyobb cimletet nem tudunk elfogadni"

Pedig de. Megint, megint, megint, megint, megint nem érted. De ezt már megszoktuk.

Aureliano Buendía 2014.05.14. 21:17:04

Vajon ötvennégyezrest elfogadnak?

Aureliano Buendía 2014.05.14. 21:26:33

@atpijkamo: szerinted mindenkit végigolvasok?:)

Ennél a posztnál nagyon hamar eluntam a hozzászólásokat.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 21:29:34

@uraaam: Csak adtam egy hivatkozást rá Manyyinak. Megdolgozott érte.

Egyébként aki nem olvas, az csak egy potyautas. Mi kiteszük itt a lelkünket.

hobbitroll 2014.05.14. 21:30:52

a zámerikaiak észbeli képességeiről :

cheezburger.com/8176322816

Aureliano Buendía 2014.05.14. 21:31:30

@atpijkamo: dolgozzon is meg ezért a pénzért:)

Van, ahol érdekes a komment-özön, de itt nem annyira. Tulajdonképpen mindkét félnek igaza van, de mikor századszorra írjátok le szinte ugyanazt, na attól az ember agyfaszt kap.

No, meg a potyautasok színesítik a képet:)

Atörökk 2014.05.14. 21:34:23

Megamen kifejtette már a véleményét?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 21:35:45

@uraaam: Kaviár beszólt, de aztán egész jót vitatkoztunk. Azt esetleg érdemes olvasni, és nem olyan hosszú.

Aureliano Buendía 2014.05.14. 21:41:36

@atpijkamo: amíg ti megváltottátok a világot, én megint minimetróztam egyet. Szemét egy addiktív játék.

Atörökk 2014.05.14. 21:49:29

@atpijkamo:
Én? Ma? Én csak cizelláltan kifejtettem véleményem a posztban forgó, teve hátán öreg hölgyről.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 21:50:35

@Hátrányos helyzetű kaviár: Én semmin. Mindig nekem támad, szerelmes belém, vagy valami. Próbálom kerülni. A kommentjeit ignorálom, csak idegesítenének a hülyeségei.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 21:58:12

@atpijkamo: Áh, nem hiszem, hogy megcsalná veled Maryt. Bár, kI tudja ...? ;)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 22:01:36

@Hátrányos helyzetű kaviár: Folyton provokálsz. Beszéljünk másról, valami kevésbé undorító dologról! Milyen volt ma a székleted?

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 22:16:52

@atpijkamo: Nem szoktam vizsgálgatni. Miért? Te igen?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 22:20:20

@Hátrányos helyzetű kaviár: Van amikor szükség van rá. Az én koromban majd megtudod.

Meg a nyuggereknek úccsincs más témája.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 22:25:37

@atpijkamo: Érdekes téma lehet ... prosztatát is vizsgáltok a klubban?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 22:31:07

@Hátrányos helyzetű kaviár: :)) Nem adod fel.

Aranyérrel vizsgált a doki a telkiben. Utána dumáltunk mindenről. Átjött a haverja a szomszéd vizsgálóból, dumáltunk vele is. Nagyon kedvesen kérdezte, ha már ott vagyok, ne nézze-e meg a prosztatámat. ... Nem voltam abban a hangulatban.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.05.14. 22:33:46

@atpijkamo: érdeklődő típus vagyok ;)) És most már tudok mindent rólad :DDD

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.14. 22:35:25

@Hátrányos helyzetű kaviár: :))

Talán többet is, mint akartál.

hobbitroll 2014.05.15. 01:03:48

@atpijkamo: jó, persze nekünk sem kell a szomszédba menni (lásd szalacsi, polgár jenő, maunika és tsai), de nem is akarunk rendet rakni a világban :)

ha még nem láttad volna:
www.youtube.com/watch?v=y2IVSGjZwfk

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.05.15. 01:24:44

@hobbitroll: Ó, hát könnyű találni magyar, angol, stb. hülyéket. Az ááámerikaiakat viszont nem is kell keresni. Naponta kerül elő ilyen:
index.hu/tech/hoax/2013/04/27/hanyadik_napon_teremtette_isten_a_dinoszauruszokat/

A videó nem tetszik, csak kibánás, eleve rossz a kérdés. Mindegy.

igi1 2014.05.15. 02:17:08

@Hátrányos helyzetű kaviár: pedig itt másodjára volt a dolog vagyis amama tényleg arra játszott nemkétsèges

attól hogy vásárló vagy a merikába se nyalják ki a segged

Nem kell kiírni se ha van egy kis maradèk eszed rájössz másodszorra magadtól hogy egy bolt nem pènzváltó

Nem értem még mindig h 1 erőszakoskodó mamzert hogy állítasz le szèp szóval ha az elsőből se ért

Még egyszer: a mama direkt ment oda másodsorra is kitolni

Én főnökként azért rúgnám ki mert elfogadta a 20 000 est

Kidobtam volna a mamàt az ilyen ne jöjjön vissza soha többé mert aljas

Komojtalan 2014.05.15. 08:50:53

@igi1: Nem kell megkérdezni, első kézből ismerem az információt (henteseket) :-). Reggel még lehet nem nagyon örülnek, később annál inkább, mert a postára ők is szívesebben mennek 10-15 20ezressel, mint 200 ezressel.

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A Kossuth téri piacon kedd kivételével, nincs olyan hogy nincs túl sok vevő. Ismerek pár piacot, magasan itt a legnagyobb a forgalom a méretéhez képest. Nem véletlen mondjuk, ezt még szerencsére nem alakították át mint mondjuk a Lehelt, vagy más régi piacokat. Lehet csili-vili egy piac, de annak ára van a bérleti díjban, amit utána persze "nem az emberek fizetnek meg" az árakban. Itt még látni valódi parasztot is, nem csak olyat aki megveszi a nagybanin és őstermelőként adja el. Mondjuk az igaz, hogy jobb ha azonnal fizetnek, mert volt már olyan, hogy majdnem megvettem a TV -t, kártyát nem fogadtak el, mire elértem a bankhoz meggondoltam magam :-). LCD TV volt, én meg LED -et kerestem, de ha a kártyát elfogadják, megveszem mert tetszett.

Kifordított kacagány 2014.05.15. 10:56:27

az volt már, hogy a bótosnak el kell fogadnia bármilyen érvényes címletet? ha meg nem, akkor simán lehet távozni fizetés nélkül az áruval?
1-2 ilyen eset után tuti lesz váltópénz a kasszában.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.05.15. 12:12:25

@Kifordított kacagány: Minden indoárja 20 ezressel járná a kis boltokat. Amúgy meg elfogadja minden boltos és kofa, csak nem tud visszaadni pénzt belőle. Kap a két deci tejfölhöz 10 kiló gomolyát, és mehet az anyja sírjához!

Répázó 2014.05.15. 12:18:20

Nekem van egy ötletem! Figyelsz? Na, szóval én azt csinálnám, hogy odamennék és kisebb címletekkel próbálnék fizetni. Közben figyelném a boltos reakcióit. Majd szóljatok, hogy bevállt-e. Üdv anyukának!

samcro 2014.05.15. 12:18:39

Erste automatákban egy ideje már lehet címletet is választani.

Amúgy mindkét félnek igaza is van meg nem is. Kisboltba nem megyünk kurvanyagy pénzzel (max zárás felé, és akkor még szerintem direkt örülnek is neki), vevővel meg nem bunkózunk.

Persze azért meghallgatnám a másik felet is.

dani27bpbp 2014.05.16. 06:59:15

Amióta megtudtam, hogy a cserpes a hitgyüli nagy támogatója, nem veszek sehol a termékeikből. Rohadjon rájuk.

Nebel 2014.05.16. 11:22:31

Nem értem mire ez a felháborodás? Visszatolja a pénzt, hogy neki ez nem kell, el kell tenni és viszlát. Nem kell ott vásárolni, ez a megoldás.

WhiteFalcon 2014.05.16. 17:11:43

Gondolom, a boltos azért van kiadva, mert öreganyu havonta kétszer megy oda vásárolni és mindig az automatából történő pénzkivét után.

Serivor 2014.05.16. 17:38:54

@WhiteFalcon: Amikor az ötszázas megjelent, akkor egy egyszemélyes boltban 3000 ft volt a kötelező hajnali nyitókészlet apróból.

Egyébként is, a hülye boltos inkább örülne, hogy az anyóka ingyen beváltja neki a sok aprót.

Aureliano Buendía 2014.05.16. 17:49:05

Tudok valakit, akinek kéne a húszezres pár poszttal odébb:)

vidéki suzukis 2014.05.17. 10:20:51

Egy másik, pékárus hálózatban szoktam néha Cserpes termékeket vásárolni. Ott nincs gond a visszaadással, bár igyekszem nem nagy címlettel letámadni őket.
A Cserpes termékei meg számomra eltérő ízvilágot képviselnek. Valami nagyon jó, más meg nem. Pl. a sajtkrémjük tetszik, de a körözött az elbújhat a hajdúsági mögött, utóbbi az jobb.
Vállalkozást meg egyes marketingesek szerint nem szerencsés saját névről elnevezni, mert ha botrány tör ki, akkor kissé körülményes elhatárolódni tőle. Kitalált márkanevet le lehet cserélni, ha gáz van, személynevet nehezebb, azt sokáig az adott személyhez fogják kötni.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.05.17. 23:26:00

Ahhoz csak gratulálni tudok a tisztelt blogtulajdonosnak, hogy ezt az aligha fogyasztóvédelmi panaszt kitette ide. Az már csak non plus ultra, hogy ebben a témában közel 300 hozzászólás meg is születik.

Ausztriában a boltok 90%-ban nem lehet 200 és 500€-s bankjegyekkel fizetni. Olyan helyek képeznek kivételt mint Ikea vagy Baumax, ahol ugye könnyen el lehet költeni 400-500 eurót. De tejfölt garantáltan nem lehet venni.

Ja, és ezen senki nem problémázik az ég világon.

megtűrt semély 2014.05.20. 00:24:51

@flash.gordon:
viszont mindegyik helyen lehet kártyával fizetni.

truthful.shepherd 2014.05.20. 00:39:00

Szerény véleményem szerint, aki 2014ben azzal jön, hogy nem tud 20ezresből visszaadni, az vigyen BÁRMILYEN üzletet, húzza le a rolót a p.csába, mert alkalmatlan mindennemű kereskedelmi tevékenységre.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.05.20. 04:18:19

@megtűrt semély: De nem mindegyik helyen lehet 10€ alatt. És ezen se problémázik senki.

KisIst 2014.05.20. 12:29:42

@Darth Revan:
Fejlettebb országokban te határozod meg, hogy milyen címletekben szeretnéd a pénzt felvenni az ATM-ből...

velvet_rose 2014.05.20. 13:51:17

Én múltkor 500-as címlettel szerettem volna kifizetni a 400 Ft-os villamosjegyemet, hajnal fél 5-kor kb tornádó erősségű viharban. A sofőr azt mondta, hogy 400-at adjak, vagy szálljak le. thx

allegravelli 2014.05.25. 22:28:51

Már van olyan ATM, ahol választott címletekben lehet felvenni pénzt. Igaz, még csak Ödönnél láttam...

ahanem01 2014.07.21. 12:23:14

@atpijkamo: Nagy tirpák vagy Te, az szent igaz...

KétismeretlenS 2016.12.15. 14:16:52

Én karakánabb lettem volna. Először is vásárlók könyve. Másodsorban megmondtam volna neki, hogy akko egyétek meg a terméketeket mellékelve, hogy a neten lesz ennek utóélete. Eddig egyszer hintettem el a TH blog nevét egy telefon vásárlási mizéria közben. Azonnal nekem lett igazam. Visszakell szólni.
süti beállítások módosítása