Tékozló Homár

Akasztják a hóhért: posztol a check in-es

2014.07.28. 14:20 | Homár Hilda | komment

JB.jpg

Múlt héten már volt egy posztunk, amit kiakadt ügyfél helyett egy ügyfélszolgálatos írt hasznos tanácsokkal a köz javára. Ezúttal egy korábban Ferihegy legnagyobb földi kiszolgáló cégénél check-in agentként dolgozó ("ő az a hülye, akivel üvöltözhetnek az utasok poggyászfeladásnál/beszállásnál" - írta) szedte össze a repüléssel kapcsolatos neuralgikus pontokat. Levele kicsit szigorú hangvételű, de szépen látszik belőle, hogy milyen sokféleképpen is bírunk bumburnyákok lenni mi utasok. N. szerint "A lentebb leírtak a legáltalánosabb problémák, amikkel egy nap rengetegszer találkozik egy ott dolgozó, miközben könnyen kiküszöbölhetőek lennének egy kis odafigyeléssel." Én azt mondom, hajrá odafigyelés, hajrá jófejség! És természetesen világbéke!

Kedves Homár olvasók!

Mivel itt az ideje annak, hogy megint mindenki elmenjen nyaralni, ezért megosztanék néhány megfontolandó tényt a repüléssel kapcsolatban, főként low-cost téren. Az index egyik cikke miatt jutott eszembe ez egyébként, hátha néhány embert megóvhatok a fölösleges dühkitöréstől. Nem fog tetszeni amiket leírok, viszont ezek a dolgok így néznek ki érdemes ezt tudomásul venni. Dolgoztam is a reptéren és utaztam is repülővel. Szóval, pontokba szedve:

0.: Szeretném, ha realizálná mindenki a saját érdekében, hogy a repülés egy marhára veszélyes dolog. Apró hibák is emberéletekbe kerülhetnek könnyedén és minden ott dolgozó elsősorban azért dolgozik, hogy az utazás biztonságos legyen, a kényelem másodlagos. Ha nem is átlátható minden szabály, a legtöbb azért van, hogy az utasok biztonságban utazhassanak.

Pl. súlylimit... Ki van számolva, hogy hány utas érkezik, milyen neműek, ahhoz van társítva egy átlagsúly, így a csomagok súlyával előre számolva töltik fel a repülőt üzemanyaggal, a szerint rakodják be a csomagokat, hogy a gép ki legyen egyensúlyozva, néha ugyanezért ültetnek át utasokat. Sajnos ott már nincs idő arra, hogy az utasokkal a miérteket is közöljék, így úgy festhet, hogy csak dobálják ide-oda őket, általában sajnos tényleg nincs 5 perc arra, hogy elmondják mi miért történt. Nem azért, mert nem akarnak időt szánni rá, hanem mert egy beosztásban az is ki van számolva, hogy egyik kaputól a másikig mennyi idő odaérni egy dolgozónak és 5 percet általában levesznek belőle, hogy siessenek.

Továbbá: Pénze senkinek sem az utasból van, még annak a szerencsétlen check-in-esnek sem, aki kénytelen ott dolgozni. Pénze mindenkinek a cargo-ból van és a nagyon ostoba utasokból, akik nem tudnak olvasni. Tisztelet a kivételnek. Szóval, pláne egy low cost járaton igazából naívságra vall elvárni a szó szerinti kiszolgálást, seggkinyalást. Ott is pénzért dolgoznak az emberek, nem az utasszeretetükért. (De, azért is, ez egy gyönyörű munka tud lenne, de szörnyen nehéz is egyben. Igen, lehet mondani, hogy aki nem bírja, ne csinálja, a fluktuáció egyébként valóban nagy, rengetegen hagyják ott a repteret.)

Még valami: a reptéren dolgozók nem hülyék; Sokuknak akár több diplomája is van, esetenként esti/levelező mellett dolgoznak itt. Fölösleges megpróbálni hülyére venni a másikat. Ha valamiért sikerül, akkor az nagy eséllyel azért van, mert már épp a 12-13-14. óráját tölti ott az adott munkavállaló, vagy épp jószívű volt és direkt nem vett észre valamit.

1.: Érj ki 2 órával indulás előtt. Nem szopatásból írják ezt, hanem azért, mert mondjuk 45 perc ha csomagot adsz fel, mert már csak a sor végére értél oda (esetleg pecsétet kell szerezned, mert olyan helyre mész, ahova vízum kell), legyen fél óra, amíg átérsz a szekun, meg még negyed, amíg odaérsz mondjuk a B12-re (B oldal 12. kapuja) és rögtön ott van, hogy percekkel az előtt érsz oda, hogy letennének a gépről. Ne legyen kétséged: ha elkésel, baromira nem fognak megvárni. Itt olyan pénzek mozognak, amikkel átlag ember számolni sem tud. (De, tud, csak egyszerűen nem érti. Olyan, mint amikor azt mondjuk, hogy 3.000 milliárd ment el valami politikai cuccra, nagyon sok ember nem fogja fel, hogy az valójában 3 milliószor 1 millió forint (12 db. 0 a 3 után). Mérnök leszek, mindig a legrosszabbal számolok. Cikkben volt, hogy bízzák az utasra, hogyha ő negyed órával indulás előtt akar kiérni, akkor is érhesse el a gépét. Ez egy arrogáns és ostoba elvárás. A repülő nem busz, nem negyedóránként jár és nem elég annyit ellenőrizni, hogy vásárolt-e jegyet az illető. (Egyébként még az ott dolgozók se mehetnek át a fast track-en hivatalosan.)

2.: Ha van súly és méretlimit a csomagodra, ne alapozz arra, hogy mondjuk Olaszországból idefelé jövet 2 éve elengedtek többlettel, jószívűségből/lustaságból/bármiből. A magyar földi kiszolgálók elég erősen be vannak fenyítve és a kb. 120.000 HUF-os fizetésükből nem engedhetik meg maguknak, hogy a 30.000 HUF-os bónuszukat elveszítsék (ez a 120.000 Ft-ba beletartozó összeg, amit könnyedén elvehet gyakorlatilag bármilyen szabályáthágásért a munkáltató) azért, mert egy utas arra alapoz, hogy hátha majd ő megússza.

Továbbá: Ha mondjuk 1,5 kilós túlsúlyod van, pakolj ki. Felvehetsz 3-4 pulóvert is, a nyakadba kötheted a cipőt végső esetben. A check-in agent-nek meg van tiltva, hogy segítsen neked és komolyan vannak ellenőrizve, kiváltképp nyári szezonban. Nem tudhatja, hogy téged az adott légitársaság küldött-e, hogy tesztelje, mennyire tartod be a szabályait, vagy tényleg elengedhet.

3.: Ha bármi különleges igényed van: kerekesszék, oxigénpalack, vagy egy charteren szimplán az ablak mellett akarsz ülni, a barátnőddel/barátoddal, akkor is legyél ott minimum 2 órával előbb. Az ok igen egyszerű: egy charteren mindenki egymás mellett, ablak mellett akar ülni. Namármost ugye nem nagy matek, hogy ez nem lehetséges, ezért ha extra igényed van, azt úgy tudod a legkönnyebben elérni, ha időben ott vagy. Vigyetek kártyát/társast és játsszatok, ha annyira unjátok magatokat, érthető.

4.: Köszönj, legyél udvarias. Ha bármi problémád van, sokkal szívesebben fog neked segíteni az illető, ha normálisan, emberi hangon, segítséget kérve mész oda, mintha úgy teszel, hogy te vagy az utas, te fizettél és neked ezért a segged is ki kell nyalni és most épp lehetsz te a "gazdag" bunkó. Nézzünk szembe a tényekkel: amíg nem egy Qatar Forst Class jegyet vettél(~8,000 €), nem te számítasz annak a gazdag valakinek, aki annyit fizetett, hogy a seggét 5x is kinyalják. (Fun fact: A leggazdagabb utasok általában a legjólneveltebbek. Pl. Lufthansa arany/platinakártyások sokkal inkább kedvesek, mint a "most lett ezüstkártyám, egy egész vállalat gyűjtötte rá a pontokat" utas.)

5.: Enni-innivaló bevitel, duty-free holmik drágasága. Nos, enni-innivalót azért nem lehet bevinni, mert simán lehet robbanóanyag, sav, méreg, bármi. Lerágott csont, mégsem világos sok embernek... 9/11 óta ez marhára komolyan van véve. Ez van, nem lehet vele mit csinálni, különféle nemzetközi szabályozások vannak arra, hogy mit hogyan lehet. Az USA-ba még egy szál kolbászt se lehet bevinni, nem beszélve a kinder tojásról. :) A duty-free-s cuccok meg ellenőrizve vannak, elég komolyan, mint ahogy azok is, akik ezeket a holmikat szállítják. A különféle bevinni megpróbált dolgokat a IATA (Nemzetközi Légi Szállítámányozási Szövetség) szabályozza. Egyébként elképzelhető, hogy a repülőn olcsóbban kapod meg a vizet ezt/azt, de ha pl. tényleg csak egy víz kell, vigyél be egy üres palackot és tölst meg a mosdóban.

A körömvágó kisollód/ manikűrkészleted és egyebeid is szúró/vágó eszköznek minősülnek és nem, senki nem fog rá vigyázni 2-3 órán keresztül, míg a nagyid/pasid odaér, hogy átvehesse, mert te nem viheted be a tranzitba. Se helye, se energiája nincs az erre egyetlen ott dolgozónak sem. Viszont ha nem tudod senkinek odaaadni a rúd szalámit/pálinkát/bort/egyebet, amit nem vihetsz be, ne dobd ki, add oda a dolgozóknak/utasoknak/valakinek, aki elviheti feladandó csomagban, arrajáróknak, etc...

6.: Jegyek: nyomtasd ki. Nem most van itt az ideje az eco-friendly gondolkodásnak, inkább nyomtass ki egy lapot (még ha nincs is rá külön felhívva a figyelmed), minthogy ott derüljön ki, hogy az neked 60 €-dba fog kerülni, hogy megkapj egy "cetlit", mert valamit nem nyomtál végig és nem vetted fel magad a járatra, vagy ilyesmi. Gondolj a jegyre úgy, mint bizonyítékára annak, hogy ügyes voltál, sikeresen beregelted magad a járatra, rendben vagy, good to go. Egyébként a jegyen érdemes bekarikázni a dátumot, reference number-t, gate close-t. A gate close egyébként az a perc, amikor ha nem jelentél meg a kapunál, ha csak egy perccel késve is, akkor nem utazol. Ha mégis, akkor kivételes szerencséd volt, és nem alapozhatsz erre a jövőben. Jegy vásárlásánál egyébként nem érdemes a becenevekkel hülyülni, ha beleírod a beceneved is, az útleveledben meg nem szerepel, akkor nem utazhatsz, csak névcserével, ami általában plusz költség és nem 1000 HUF-os tétel.

Üdv;

N

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2014.07.28. 14:23:05

IGI,.. bazze mér oda írsz mért nem ide..??
:DD :OO

Manyecska 2014.07.28. 14:24:53

A bőröndömből meg ki vette ki a kisollót -vagy 15 éve..-, he???? Akkor vihettétek volna a bőrvisszatolót és most nem körülmetélésről beszélünk...az is éles!!

Depe 2014.07.28. 14:25:52

"ha pl. tényleg csak egy víz kell, vigyél be egy üres palackot és tölst meg a mosdóban." Nem az volt nemrég egy ugyanúgy repülőtéren dolgozó által írt cikkben, hogy a repülőn található víztartályokat sose takarítják ezért lehetőleg sose igyon belőle senki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 14:34:20

@Depe: be is baszna ha onnan vennek vizet
amugyis a repulon a viz ingyen van
viszi a sztyuvi
jobb helyeken a sor is
bar gondolom ez fapados tema

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 14:36:24

jól van. tehát akkor ha kifizetik a túlsúlyos csomagra a felárat akkor a csomag súlya a biztonságos határ alá csökken. értem én.

Dr. Kix 2014.07.28. 14:38:56

Súlyhatárról: miért nem határozzák meg akkor az utas és a csomagjának összsúlyát, ha ez tényleg akkora probléma? Már ha igaz. Mert szerintem nem az. Vagy egy csomag túlsúlya már nem veszélyes, ha az ember kifizetett érte 60 Eurót? Vicces.

Folyadékról, ami robban: ha tehát a robbanó folyadékot egy zsúfolt reptér biztonsági szolgálatánál hagyom, akkor az hirtelen deaktiválódik, vagy mi?

Atörökk 2014.07.28. 14:43:21

Szakállasok bal oldalra, szakáll nélküliek jobb oldalra! :D

Depe 2014.07.28. 14:44:02

@hagyma: sose repültem még, csak aztán a fapados sztyuvi a repülőn lévő csapból vigye a vizet :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 14:44:49

valamint a kabinba becsekkolt/feladott negyvenkilós csomag a raktérben hirtelen húsz kilós csomaggá változik. ezt is értem, hogyne.

lutria 2014.07.28. 14:45:09

Tehát ha véletlenül úgy alakulna hogy 2 iskola osztály ~60 gyerek lenne a gépen fejenként max.50 kilóval és hátizsákkal akkor csak félig tankolnák meg a gépet?

230e 2014.07.28. 14:45:30

@Depe: Gondolom a biztonsági ellenőrzés után még a reptéren lévő mosdóra gondolhatott.

Amire nem tért ki, és zavaró. Mintha a Ryanair csinálná azt, hogy a kézipoggyászodból is rakterest csinálhat, ami azért valljuk be nem funky.

Leadfoot 2014.07.28. 14:46:15

@Depe: Az utasbiztonsági ellenőrzés után is van még mosdó a reptéren, nem a gépen kell megtölteni a palackot.

M. Péter 2014.07.28. 14:47:30

Ilyen hozzáállással a poszterina jobban tenné, ha olyan helyen dolgozna, ahol nem kell ügyfelekkel foglalkoznia.

Ennivaló-innivaló témában meg annyit akarok hozzátenni, hogy ennivalót fel szabad vinni a gépre. Egyes országok a mezőgazdasukat próbálják védeni a fertőzésektől azzal, hogy nem engednek be élelmiszert külföldről, de ez a feladott csomagban levő élelmiszerre is vonatkozik. Az EU-n belül viszont szabadon lehet élelmiszert is vinni egyik országból a másikba.

Atörökk 2014.07.28. 14:49:16

"Ha mondjuk 1,5 kilós túlsúlyod van, pakolj ki. Felvehetsz 3-4 pulóvert is, a nyakadba kötheted a cipőt végső esetben. "

Múltkor túlsúlyom volt. Kipakoltam, felvettem a burnuszomat, hónaom alá csaptam a Koránomat, egyből hívták a biztonságiakat.

Leadfoot 2014.07.28. 14:49:44

Az utasok és @lutria: Pont fordítva. A gépnek van egy felszállósúlya. Ha csupa iskolás száll be hátizsákkal, akkor több üzemanyagot lehet vételezni.

Egyébként ez az utas/csomag súly számítósdi annyira nem vicces dolog, hogy (részben) a helytelen számítás miatt történt már légikatasztrófa is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 14:50:16

@Depe: muanyag flakonokbol ontiknem vagyok nagy hive a repulesnek, ha lehet vezetek, de magyarorszagra repulovel kellett mennem, hordtak a vizet orankent
mondjuk hazasparnal nem ertettem minek kellett a ferj borondjebol egy kilot atpakolni a felesegebe, mert tulsulyos volt...
na mindegy kivartuk
ami viszont erdekes

mi mindenhol ott voltunk idoben, de idoben egy baszott gep nem indult el, vagyis egy igen, de az kesett 1 orat igy lekestuk a pestit....
jo, volt ahol szoltak, hogy varunk mert a celallomason vihar van
az OK

szita szita péntek 2014.07.28. 14:50:55

@Depe: Még a reptéren töltsd fel, már a mindenféle vegzálás után.

230e 2014.07.28. 14:51:19

@M. Péter: ja az USA felé induló kolbász és kinder tojás kissé nem ide valónak tűnik. Az egyik a nyershús bevitel miatt tiltott, a másikat pedig gyermekbiztonsági okból tiltják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 14:52:27

@Leadfoot: igy van es mosdo elott ivokut
mi is megvettuk az automatabol a vizet, utana cask toltogettuk, de felesleges volt, hordjak a repulon, ha meg nem hatramentem es kertem
a Lufthansa es foleg a Swissair az nagyvonalu es perfekt
az Uniteden 8 dollar volt egy sor
kisdobozos
de viz ott is volt ingyert

Leadfoot 2014.07.28. 14:53:07

@sugargiraffusplumps.: Nem. De nyilván kevesen fogják kifizetni azt a pénzt, és tudván, mennyibe kerül a túlsúly, többen fognak vigyázni rá, hogy alatta maradjon a csomagjuk súlya, így a számításokhoz képest elhanyagolható lesz az eltérés.

230e 2014.07.28. 14:53:42

@atörökk: egy haveromnál 2002 táján találtak egy koránt valamelyik amerikai reptéren. Nem kapott röhögőgörcsöt, igaz már kifelé repült.

Leadfoot 2014.07.28. 14:54:55

Ezt a kaja-pia dolgot sose értettem. Nyilván nem transzkontinentális járatokról van szó, de Európán belüli repülésnél ki az, aki nem bír ki étlen-szomjan 2, maximum 2,5 órát?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 14:56:08

@230e: ettol fuggetlenul, mi hoztunk kajat, piat
amugy is tok hektikus a rendszer
van ahol ki kell venni a fenykepezot a tokjabol, van ahol nemnoti detto
a cipot mindenhol
munchenben kifejezetten kocsogok voltak
chicagoban tul szigoruak Zurich rendben volt, cask lekestuk a gepet

Atörökk 2014.07.28. 14:59:17

@230e:
Ez valahol kibaszott szánalmas.

230e 2014.07.28. 14:59:38

@hagyma: Hazajöttem Chicago-ból, itthon Magyarországon nyitom a bezárt bőröndöt, és egy cetli fogadott, miszerint a bőröndömet átvizsgálták, és nem találtak semmit. Hozzáteszem a légitársaságnál korrektek voltak, valami 92 kg volt együtt a két bőründ, kézitáska stb. nem dünnyögtek érte.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 15:00:15

@Leadfoot: ami meglepo voltnekem
mar europaban..pl munchen-bp
akkora csomagokkal jottek fel a gepre, mint egy borond
nem is fert el mindenkie
ugy kellett sakkozniuk
fasznak nem adjak fel borondkent?

230e 2014.07.28. 15:01:12

@atörökk: ja, őt egy kis elbeszélgetés után hazaengedték, a bőröndje is megjött egy pár héttel később.

Atörökk 2014.07.28. 15:02:19

@230e:
Én a helyében akasztottam volna egy jó nagy pert a légitársaság nyakába.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 15:02:53

@230e: enyemet nem vizsgaltak
hat gondolom az atvilagiton atment
de vinni nem vittunk semmit ami problema
hazafele hoztunk 4 uveg bort 1 uveg palinkat meg teliszalamit, meg vagdalthuskonzervet

Manyecska 2014.07.28. 15:06:03

@atörökk: @230e: :)) pár héttel később?:)))) ugyanezt apámmal eljátszották -80-as évek közepe vmikor-, amikor Isztambulból a törökk-ök nem akarták hazaengedni, mivel echte örmény neve van:DD Szivatták.:(( :D azt mondták ő tuti nem magyar, há most mit mondjon erre ékes magyar nyelven?:P

Darth Revan 2014.07.28. 15:06:50

@Depe:
Nem igazan ertem milyen viztartalyra gondolsz. A mosdoban ki van irva, hogy az nem ivoviz.

szita szita péntek 2014.07.28. 15:06:59

Engem az ellenőrzések sokasága tölt el értetlenséggel. Ráadásul ez a szám repterenként különbözik. :) Ahogy én gondolom:

Az államnak ellenőriznie kell:
- ki megy el (személyazonosság)
- nincs-e nála államilag tiltott cucc
A légitársaságnak (reptérnek) ellenőriznie kell:
- van-e jegye,
- nincs-e nála veszélyes cucc
- a csomagok száma-mérete klappol-e
- poggyász feladás (ha van)

Ezt úgy nagyjából egy sorban állással egy helyen ki lehetne vitelezni. (Esetleg a gép ajtajában még egyszer a jegyet, csak nehogy elbóklásszon valami értelmetlen egy másik járatra). Ehhez képest
- A poggyász feladásnál ellenőrzik a jegyet
- Ellenőrzik a jegyem, hogy bemehetek-e az ellenőrzésre. :)
- biztonságilag ellenőriznek
- megint csak ellenőrzik a a jegyem és a csomagom méretét
- a gép ajtajában még a jegyet.

4 alkalommal álltam sorban egy helyett.

Atörökk 2014.07.28. 15:07:45

@hagyma:
"velem még ilyen nem történt, úgyhogy urban legend"
Seggfej. Ne válaszolj, felesleges.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 15:10:44

@atörökk: anyadat seggfejezd
megint kezded?
vilagon nincs olyan, hogy valaki turbannal a fejen es korannal a kezeben utazik, azt letiltjak
az megeshet ha libiaba megy bibliaval miniszoknyaban
seggfej
na majd most jon a klan

Leadfoot 2014.07.28. 15:11:55

@szita szita péntek: A jelenlegi rendszert nyilván nem a portás találta ki hasra ütéses módszerrel.

Le merem fogadni, hogy egy ilyen "egysoros" ellenőrzésnél megsokszorozódna az elkeveredett poggyászok/utasok száma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 15:13:32

hogy milyen faraszto ez a par kocsog itt
na mindegy
beteg elmek ha talalkoznak
seggfejeznek, mohaznak, nyomorultak
igyatok tobbet
majd delutan jovok
most inkabb horgaszok:)

Manyecska 2014.07.28. 15:15:06

@hagyma: á, sajnos nem. van élet a fotelon kívül is, oké?:D gondolhatod mennyire imádja egymást a két nép.:D
hvg.hu/vilag/20140423_Erdogan_bocsanatot_kert_az_ormenyektol

Atörökk 2014.07.28. 15:16:07

@hagyma:
Cserben hagyott legendás humorérzéked és intelligenciád? Ó, de kár...

Na, várjunk, ez így túl bonyolult. Vauuu! Vau-vau-vauuuuu!!

Manyecska 2014.07.28. 15:16:36

@hagyma: gyújtsál rá egy jointra. Vagy az erdőre.:DD

szita szita péntek 2014.07.28. 15:18:01

@Leadfoot: Nem hiszem. 3 ellenőzés után (poggyász feladás, jegy ellenőrzés, biztonsági ellenőrzés) mindenkit ugyan abba a térbe küldenek. Ezt követően várod, hogy megjelenjen melyik kapuhoz mehetsz, ott lesz még egy ellenőrzés (itt már tényleg járatonként szeparáltan). De tudod mit? Négy helyett e kettő sorban állás is jobban hangzik! :)

Atörökk 2014.07.28. 15:21:40

@Manyecska:
Hátőőő...

Utazás, határátlépés, stb. mindig egyik kedves barátom ugrik be, Istan nyugosztalja szegényt...

Jó sok éve mentk kocsival Görögországba, akkoriban Röszke még nem az Eu-ba igyekvő Szerbia határa volt. Mivel hurrá, nyaralunk, mikor a határra értek, már nem volt szomjas. Némi várakozás után közölte, megy, és kifejezi tiltakozását, továbbá elégtételt vesz a jugoszláv határőrök lassú munkája miatt.

Feltépte a kocsiajtót, majd vérben forgó szemekkel, rugós bicskával a kezében konkrétan hanyatt kiesett a kocsiból, épp egy arra járó határőr lába elé.

Az lenézett rá, röhögőgörcsöt kapott, megsimogatta a buksiját, nagy nehezen visszatámogatta a kocsiba, és további jó utazást kívánt neki. Hát így :)

Manyecska 2014.07.28. 15:25:11

@atörökk: há mi is repültünk -Szerbiát kikerülve-Görögországba és bár hagyma nem hinné el, de tényleg egy vadászgép kísért bennünket pár km-ről..gondolom ott volt a légtér vége.:DDD:O nézek jobbra jéé mondom egy vadászgép. Vazze!! Dulva volt.

Atörökk 2014.07.28. 15:31:17

@Manyecska:
Nem volt ott, ilyen nem történhetett. Ha igen, biSZtos albán vadászgépek voltak :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 15:38:56

Ha valakinek nem lenne világos, hugyozási szakértőnk kommentáradatát hallották. (Ugye hugyozás nincs alapos, gyakori és szakszerű (víz)ivás nélkül.)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 15:39:49

@Leadfoot: jó. és ha egy szép napon minden utas kifizetné a felárat? akkor kisorsolják, hogy ki maradjon otthon? vagyhogy?

SH4RK 2014.07.28. 15:41:24

A Air Midwest Flight 5481 katasztrófája óta jobban odafigyelnek a súlyra, ha sok a túlsúlyos csomag/utas módosítják a számításokat.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 15:44:56

@Dr. Kix: @sugargiraffusplumps.: Gondolom ha túl súlyos, azaz túlsúlyos a gép, akkor otthagynak valamit, az ebből fakadó plusz költséget fizettetik meg.

(Hogy nekem mennyi eszem van! Nem is értem, hogy fér a fejembe.)

Artech 2014.07.28. 15:46:05

Kedves N. Lehet, hogy most lehülyézel, mert ostoba bunkó vagyok, de egy átlag magyar állampolgárnak tartom magam, aki nem kocsival, busszal, vonattal akar külfödre utazni, hanem repcsikével. (Előre bocsájtom, még nem utaztam magyarként magyarországi repülőtérről)
Na itt kezdődnek a gondok, s most idézni fogok tőled: 1. " Ha nem is átlátható minden szabály, a legtöbb azért van, hogy az utasok biztonságban utazhassanak." S akkor most hülyének kell nézni az utast, s nem adhatunk felvilágosítást?
2. check-in, cargo, low cost, szeku,
fast track, check-in agent, Qatar Forst Class, Fun fact, duty-free, eco-friendly , good to go. , reference number, gate close, etcetera. Ezek mi pöcsömek?
Tehát az egésszel az a gondom: Pista bácsi vagyok Röcsögealsóról, s utazni szeretnék a fiamhoz. Ugyanolyan értékű pénzzel fizetem ki a teljes szolgáltatást mint a bissnisek, de akkor elvárom, hogy az elővételnél: teljes, hangsúlyozom: TELJES magyar nyelvű (mert magyarországi állomáson szállok fel, magyarként, s európai jegyárat fizetek) tájékoztatást kapjak.
Olyan nehéz ezt megérteni?
Vagy én ne utazzak repcsivel?
Na ne már.....

Leadfoot 2014.07.28. 15:49:15

@sugargiraffusplumps.: Akkor módosítani kellene a számításokat, ami nem lehetetlen, de úgy jobb, ha előre lehet kalkulálni.

M. Péter 2014.07.28. 15:54:56

@hagyma: 1.Lehet, hogy pénzbe kerül feladni.
2.Kézipoggyászból nehezebben lopnak ki dologokat.
3.Nem kell megérkezéskor még 1/2 órát a csomagra várni.

Leadfoot 2014.07.28. 15:56:01

@Artech: A poszt arról szól, hogy az utasok magyar nyelven se hajlandóak elolvasni a feltételeket foglalásról, illetve fölfogni, amiket a reptéren mondanak nekik (szintén magyarul).

Bizonyítékként össze tudnám szedni a homárról a "42 centi a limit, miért nem engedtek felszállni a szemetek a 45 centis táskámmal" típusú posztokat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 16:00:05

@atpijkamo: jó, de mit hagynak ott?? négy kiló kispárnát? mentőcsónakot? vagymiaszart?

@Leadfoot: hát nekem ez úri huncutság. van egy súlyhatár amit nem léphetek túl. ha túllépem, akkor gebasz van. így vagy betartatom az összes utassal a maximális súlyt poggyászonként vagy nem viszem el felár ellenében sem. ráadásul van 45 kilós utas is meg 140 kilós is, biztosan van valami formulájuk amivel átlagolnak meg számítgatnak.

monnyuk nekem nyóc mer én egyrészt nem repülök sehova, másrészt ha mégis, akkor az össze bizbaszom elfér egy miniszatyorban. :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:01:07

@sugargiraffusplumps.: Mondjuk egy cargo konténert. Mittomén. Ők kapják a pénzt, agyaljanak rajta!

Leadfoot 2014.07.28. 16:03:55

@sugargiraffusplumps.: Ez pszichológia. Nyilván megvannak a statisztikák arra vonatkozóan, hogy milyen súlyfelár mennyire rettenti el az utasokat a túlsúlytól.

Az utasok átlagsúlyának számítása szintén nem blindre megy, megvan annak is a módja.

anarch 2014.07.28. 16:06:02

Pár megj:

Ami az időt illeti, régebben ment a 15-20 perc alatt átsétálás. Ez feladott csomag nélkül, előre becsekkolva, tehát csak a biztonságiakon kell átküzdeni magad. Ez változott azzal, hogy leszükítik a biztonsági ellenőrzést.

Ami az nyomtatást illeti. Van kütyü ami a telefon kijelzőjéről le tudja olvasni kódot a kapunál, - a Lufthansa ezt mobil beszállókártyának hívja ("mobile bordkarte") és a saját weboldala szerint ez működik Budapesten is. Tehát ha mégsem akkor egy telefont érdemes megereszteni, hogy mi folyik itt?

www.lufthansa.com/us/en/Mobile-Boarding-Pass-available-on-many-routes-worldwide

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 16:06:45

@Leadfoot: régen jobb volt, nem baszkódtak ilyen random nyóc-tíz dekákkal. kifizetted a méregdrága jegyet aztán nyugodtan hazacíbolhattad görögbül a 15 kilónyi kagylócsigát meg törött amforadarabokat amiket a tengerbül halásztál ki.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 16:08:17

@anarch: na, próbáljon meg valaki a csárlszdögóllon 15 perc alatt célbaérni. annyi idő ott még az eltévedésre is kevés!

Gerzson a hintaló 2014.07.28. 16:08:25

@Artech: Megint itt egy okos pesta, aki csakazértis nem érti.

1) Le lett írva, hogy NINCS idő mindenkinek minden szarról percre pontosan beszámolni, hogy mi, miért van...
Erre ott az internet, ha ezt az oldalt fel tudod lapozni, akkor keress rá, mi miért van.

2) Biztonsági előírások, amiket be kell tartani. Ha nem érted, szintén ne ott akadékoskodj, előtte érdeklődj, ha nem tetszik valami, akkor meg fordulj vissza, és menj gyalog.

"Pista bácsi vagyok Röcsögealsóról, s utazni szeretnék a fiamhoz."

Oké. Nem kell mindent érteni, ha lusta vagy előtte olvasni, akkor csak tedd amit mondanak, ha rossz az elem a hallókészülékbe, cseréld le.

2014.07.28. 16:17:56

Kedves N, Én utaztam innen is onnan is Budapest és németország reptereit inkább de egy biztos hogy másabb a kinti check-inelősek hozzáállása.

Előszőr is nem akarom irni hogy a Budapest szuperairport ilyen alkalmazottai miatt sikerült mivel BÁRKI BÁRMIT MOND TI ÁTENGEDTEK MINDENT végignéznem hogy kb egy 20 főből álló magyar küldöttség visszafelé mindent kidobott egy kukába mert ugye a pesti oldalon átengedték ne is mondjam a régi személyiket stb stb stb.

Szerintem aMIT A BUD CSINÁL AZ SZÁNALOM. EGYRSÉZT MERT VOLT OLYAN HOGY ODAFELÉ BERLINBE-/KÖLN STB STB ( DE TÖBB ISMERŐSŐMMEL IS VOLT ILYEN )N TÖBBET MÉRT A MÉRLEG MINT IDEFELÉ NAGY SHOPPING UTÁN SZOVAL NO COMMENT. Nyilván aki ott dolgozik ez van kiadva. Szerintem konkrétan a Wizzair check-ineseknél azért van akkora fluktácio mert nem birják. Konkrétan két éve a dortmundi járatra olyan tirpák volt hogy no commento........

anarch 2014.07.28. 16:18:08

@Leadfoot: Az utasok átlagsúlyának számítása szintén nem blindre megy, megvan annak is a módja.

Ebben Te biztos vagy?

Csak mert az FAA 190 fonttal számol (utas+csomag nyáron). Ami egy roppant tudományos számításra utal :).

www.faa.gov/documentLibrary/media/Advisory_Circular/AC120-27E.pdf

anarch 2014.07.28. 16:19:39

@sugargiraffusplumps.: Brüsszelben sem vállalnám... gondolom ez az EU miatti extra paranoia miatt volt. De mondjuk Frankfurtban megoldható. Budapesten is megoldható VOLT.

telkoe 2014.07.28. 16:23:33

@Leadfoot: Ezt a kaja-pia dolgot sose értettem. Európán belüli repülésnél ki az, aki nem bír ki étlen-szomjan 2, maximum 2,5 órát?

Az aki pl elotte sem evett:). Pl. Munchen reggel, gep indul 06:10, nekem kb 04:00 korul kell kelni, akkor se kedvem sem idom reggelizni, viszont a gepen pont jol esik egy szendvics (foleg ugy hogy a repterrol megint kb egy ora a varos).

Atörökk 2014.07.28. 16:26:04

@telkoe:
Előző este megcsinálsz két szendvicset, a hűtőben éjszakáznak. Reggel bepakol, felszállás a reptéren megesz. Örülök, hogy segíthettem :)

telkoe 2014.07.28. 16:26:54

@anarch: Mukodik Bp-n is, ez a hosszadalmas bolcselkedes a fapados turistaknak szuletett, akik evente 1-2 alkalommal utaznak.

Agyalap 2014.07.28. 16:29:04

Most megtudtuk a világ rendjét - viselkedjünk rendesen. OK.
Amiről a másik poszt is szólt: miért kell órákat állni az egyetlen működő security kapunál - azzal mi van? Azt hogy küzdöm le kedvességgel?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 16:29:12

@Leadfoot: Te szoktál gondolkodni, mielőtt leírsz valamit?

telkoe 2014.07.28. 16:30:04

@atörökk: Kb ez szokott tortenni, eltekintve attol hogy sk helyett a baratnomre kesziti es a gepen utkozben eszem meg, mert a repteren toltott 30-40 percbe mar nem szokott beleferni.

Leadfoot 2014.07.28. 16:30:07

@anarch: Igen, de ezt az értéket bizonyos időközönként felülvizsgálják (ahogy az átlag amerikaiak híznak).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 16:32:08

"Pénze senkinek sem az utasból van, még annak a szerencsétlen check-in-esnek sem, aki kénytelen ott dolgozni. "
Akkor biztos jófejségből utaztatnak. AZért ekkora cégek nem csinálják, ami nem éri meg.
Különben az utast hót nem érdekli, mi van a cég pénzével, ha oda van írva, hogy van olyan szolgáltatás, akkor jogosan várja el.

A 2 rával előbb kiérés amúgy nem hülyeség, én is rühellek rohanni valamire, aztán az utolsó pillanatban kapkodni, ha valami para van. És para mindig van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 16:34:46

"0.: Szeretném, ha realizálná mindenki a saját érdekében, hogy a repülés egy marhára veszélyes dolog. Apró hibák is emberéletekbe kerülhetnek "
Igen, akkor nem a betonon kéne várakoztatni az utasokat a gépek között a fapadosoknak..

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 16:35:28

@hagyma: Szerintem neked üldözési mániád van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:36:32

@ColT: "Akkor biztos jófejségből utaztatnak."

Nem. Úgy érti, hogy a rendes utaztatás alig nullszaldós, a plusz bevétel a hülyeutasokból jön.

Atörökk 2014.07.28. 16:39:52

@telkoe:
Ok., ezt nem tudtam, hogy ott ilyen gyors a beszállás :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 16:40:48

@atpijkamo: Az elég kevés lehet akkor is. Illetve megint csak hol érdekli az utast az, hogy a cégnek mennyi lé üti utána a markát?

Normális cég amúgy nullszaldós dolgot se nagyon csinál, a közgazdasgtan könyvek szerint az nem jó :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 16:40:58

@atpijkamo:
"KARESZ HÜJE!
GYÖNGYI HÜJE!
csak én vagyok okos énnekem a
segembe is felyem van."
( Weöres Sándor)

chili wili 2014.07.28. 16:42:21

Kicsit arrogans es targyi tevedesektol sem mentes. Egy kb 5 eves szabaly szerint a manikur-ollok siman felvihetok a legtobb legitarsasag gepere. A pengehosszra nem mernek eskudni, talan 5 cm. BA es EasyJet gepen is utaztam mar manikurolloval, ezek egyebkent a neten is konnyen fellelheto infok.
Kapuzaras, nem utazas - a legtobb esetben akkor nyitjak ki a kapukat, amikor mar reg zarni kene oket. Kivancsi vagyok, ok mikor vallaljak a kesesukkel szamomra okozott esetleges anyagi kart.
A tobbi dolog igaz, csak miert kell minden masodik szot angolul irni, annyira idegesitoen modoros.
A legtobb foldi es legikiszolgalo egyebkent tunder, nagyon joindulatuak es sajnos sokkal tobbet kenytelenek elturni az indokoltnal.

telkoe 2014.07.28. 16:44:34

@atörökk: Par peremfeltetel kell hozza: Nem fapados jarat, csak kezicsomag, elozetes becsekkolas. Kisebb csuszasnal aranykartya, fast track jegy.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 16:44:46

sőt, majmég azis kiderül minnyár, hogy tulajndonképpen szívjóságból, karitatív alapon utaztatják a népet, nemisértem miért nem "Terézanya Airlines" a neve mindegyiknek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 16:45:25

Bakács! Azt ne írd oda, hogy "Settenkedő", érted!

...úgy is tudják.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:47:15

@agresszív kismalac: :)) Ugye Vörös mennyire szebben megfogalmazta!

@ColT: Nem eleve nullszaldóra tervezték, de 6 éve beütött a válság, próbálják megőrizni a korábbi befektetéseik értékét.

Ez egy többszereplős játék. Néha elég, ha a konkurrendesidnél jobb vagy.

Brezsnyev és Kádár sétálnak az erdőben. Egyszer csak kiugrik eléjük egy medve, és éhes ordítással feléjük indul. Brezsnyev kétségbeesik, míg Kádár ledobja a csizmáját, elővesz a hátizsákjából egy sportcipőt és lábbelit cserél.
- Megőrültél? - kiált rá Brezsnyev - Egy medvét akarsz lehagyni futásban?
Mire Kádár:
- Én nem a medvét akarom lehagyni, hanem téged.

Az utast meg nem kell érdekelje semmi, csak az utazási feltételek, és hogy a sokféle cégből melyiket választja.

Atörökk 2014.07.28. 16:48:04

@atpijkamo: @ColT:
BiSztos abból élnek, amikor épp nem repülnek, lásd az egyszeri zsidó és a csukott bolt esettyét :)

2014.07.28. 16:49:55

Az volt már hogy 3 milliárd az csak 3 ezerszer 1 millió ?
Posztoló kisasszony három nagyságrendet túlzott.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:51:40

@agresszív kismalac: A Bakácsot a kollégái nagyon sajnálják, hogy így most nem nagyon kap felkéréseket. Tőlem akár el is mehet dolgozni. Azért nem sajnálom, mert előtte borzasztó nagy volt az arca.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:52:51

@atörökk: Perszepersze. Azért nem szószerint, de van benne igazság.

bendeguz75 2014.07.28. 16:53:45

En ertem amugy amit a posztolo ir.
Tehat ha a borondom tulsulyos 2kg-val, de kipakolok belole es felveszek 4 pulovert, akkor a 2kg tulsuly eltunik :D

Kit erdekel, hany oraja es hany szaz utassal kell megbirkoznia egy repteri trollnak? Ha Customer szerviz munkara megy valaki, akkor legyen kedves a legbunkobb utasokkal is vagy menjen irodistanak. Gondolom poszter sem szivesen vasarol olyan helyen ahol bunkok vele mert hat elotte mar 9 oraja a kasszaban ul az elado es elotte mar kiszolgalt 1000 embert.

2014.07.28. 16:53:55

@Gerzson a hintaló: köcsögealsot olvastam muhahaha

rug82 2014.07.28. 16:55:49

Utoljára 1956.11.05-én utaztam repülőgépen (Lufthansa) elég volt indulás előtt 20 perccel kimennem és az út alatt jót falatoztam a svájci bicskámmal, amit nem szedtek el. Akkor még élhető volt a világ.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 16:56:36

@atörökk: Jajaja

@atpijkamo: Hát a fene tudja, elég fura üzleti modell.
Válság meg... Ne már arra hivatkozzon mindig mindenki.

@bendeguz75: +1

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 16:58:51

@atpijkamo: Nála nagyobb arca már csak Győzikének van. (Véletlenül belelapoztam a Blikkbe a Burger Kingné'.)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 16:59:36

@bendeguz75: "kedves a legbunkobb utasokkal is"

Tévedésben vagy, az utasnak nincs joga bunkónak lenni, az nincs benne az árban. Attól, hogy néha elnézik neki, betudják a fáradtságának, nem jogosítja fel semmire.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 17:02:39

@agresszív kismalac: "disszidált Szerbiába."

Helyes lépés, kezdje újra!

"Győzikének"

Valamiért rokonszenvezek Győzikével. Nem sokat láttam belőle. Csak azt, hogy bohóckodik a kamera előtt. Szerepet játszik, nem kell elhinni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 17:06:59

@atpijkamo: Majdnem megkérdeztem, nem a Tamás Gazsi vagy e. Az vonzódik ennyire minden rejtett erőforráshoz.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 17:07:45

@sugargiraffusplumps.: Most tehetek róla, hogy nem irritál? Vessél a mókusok elé, megérdemlem.

Egy pojáca, aki abból csinál pénzt, hogy az embereket érdekli a hülyesége. Nem tudom ezért elítélni. Mongyuk a herevasaló Breki már irritáló nekem is, pedig abból még ennyit se láttam.

Nem kéne annyit tévézned!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 17:10:21

@atpijkamo: A következetességet meg dobjuk a picsába, ahogy Bismarck tette! Berki mennyivel rosszabb?

norbert79 2014.07.28. 17:10:34

@atpijkamo: A kiszolgálószemélyzetre ez nem vonatkozik? :) Érdekes, Budapesten kívül valahogy jobb a hozzáállás, bár az Egyesült Államokban a TSA-vel még nem volt dolgom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 17:13:41

@agresszív kismalac: a számból vetted ki a szót. a logikát meg az autentizmust már végképp meg se említsük mer hovatovább megállna az idő kereke is!

@atpijkamo: namost akkor szépen csücsülj le és gondold végig az egészet. csak nyugalom, én igazán ráérek! most csinálok magamnak egy rendes kávét, mire visszajövök, addigra legyen kész a fogalmazásod!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 17:13:55

@norbert79:

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren hatalmas volt a torlódás, próbálták az utasokat a meglévő járatokra elosztani. Az egyik jegykezelő hölgy előtt is hosszú sor kígyózott. Egy ingerült utas előretolakodott, és odavágta a jegyét a pultra:
- Azonnal adjon egy beszállókártyát következő gépre, és ajánlom, hogy első osztályra szóljon!
- Sajnálom, uram! Boldogan segítek majd Önnek, de előbb az itt sorban álló utasokat kell kiszolgálnom.
- Tudja, hogy én ki vagyok?!
Ez már sok volt a hölgynek. Bekapcsolta a hangosbeszélőt:
- Az egyik kedves utasunk nem tudja, valójában kicsoda. Ha bárki segíteni tud a személyazonosság megállapításában, kérjük fáradjon a tizes kapuhoz.
Az sorban álló utasok dőltek a röhögéstől, az agresszív utasnak elborult az agya.
- Kapja be...
A nő mosolyogva közbevágott:
- Sajnálom uram, de ahhoz is sorba kell állnia.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 17:15:56

@sugargiraffusplumps.: @agresszív kismalac: "Berki mennyivel rosszabb?"

Nem tudom, egyiket se ismerem mélyebben. Ez szubjektív. Egyszerűen a Breki irritáló, a Győzike nem.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:17:44

Mikor én repültem legutóbb néhányszor, én még váltásgatyát se vihettem fel a gépre, pedig igény lett volna rá. Igaz, a késemet meg Walther PP-met felvihettem. Amúgy retúr járatok voltak, de leszállás nélkül. Vagy körút. Nemtom, mostan hogy hívják az ijesmit, de a pontosságot ott is nagyon szigorúan vették.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 17:19:06

@atpijkamo: "Fekete sas, sáros utca... mind a kettő eben guba!"

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 17:19:49

@atpijkamo: mélyebben? nekem bőven elég az a tudás is amit felszínesen sikerült az indexcímlapnak belelégetnie róla az agyamba. (nem hibáztatom őket, az én hibám mer nem kötelező az internyet se, ugye.)

@agresszív kismalac: papi meghibbant. szerinted gyűjtsünk a kezeltetésére vagy bízzunk benne, hogy egyedül is leküzdi a kórt? *aggódik*

2014.07.28. 17:20:54

@telkoe: Muc-nál a város vonattal multkor negyven perc volt szétcsatolással együtt.

Egyébként igaza van én pl nem szoktam éhes lenni mert miért is knée bár amikor A DORTMUNDI WIZZAIR GÉP HELYETT A buszban aszalodtunk 40 fokban negyven percet utána jol esett volna egy free italka. ..........

2014.07.28. 17:22:28

@atpijkamo: ez hány nyelven volt a bemondás francia és angol ?:D

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:24:13

@agresszív kismalac: Galland nem teheccségtelen, de soha nem lesz akkora ász, mint Rudel.

M. Péter 2014.07.28. 17:24:24

@Kulics: 3 *ezer* milliárdot írt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 17:25:27

@agresszív kismalac: @sugargiraffusplumps.: Most komolyan, kézlevágással büntetitek, hogy nem okádok Győzikétől? Ha nézném egy negyedőrát, biztos sikerülne, de nem fektetek bele ennyit.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 17:25:45

@SH4RK: szerintem inkább ne adjanak szendvicset a dagadtaknak. meg felszállás előtt kötelező kaksizás oszt mindjárt nyertek 200 kilónyi előnyt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 17:27:47

@atpijkamo: Ne tetézd! Első látásra Csikatyilo is szimpatikus.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 17:28:18

@atpijkamo: kézlevágás? nem gyermekzsúr ez haboskakaóval!

@agresszív kismalac: jólesz ha figyelünk rá. még megfertőzi itt az egésséges populációt is ::D

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:29:20

@agresszív kismalac: jaja, meg szerette a gyerekeket is. És a szomszédai szerint csendes ember vót.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:38:20

De most komojan!

Tik még olvastok indekszt?

Minek? Hibákat gyűjteni, mint a Szörnyecskénk? Azt a lapot, ahol a Colt SAA 1873-at lepisztojozták?

Hát nohiszen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 17:42:08

@atpijkamo: A Győzike nem? Elég magas az ingerküszöböd :)

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:43:44

@atörökk: megbízható, korrekt légitársaság volt. No persze akkor még nem volt külön fapados, meg biznisz klassz, ez a fogyasztói társadalom ártánya. Akkor még csak élveztük a repülés szabaccságát, no meg másokéi elvételét.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:45:07

Szolgálati Közlemény, miszerint tacepaó!

Győzi ügyben Aptival értek egyet, de kérlek ne monnyátok meg neki.

Atörökk 2014.07.28. 17:46:32

@Rosszindulatú Vászka:
Ugye? Pontos indulás, gyors becsekk, és nem vót reklamácijó!

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:50:30

@atörökk: reklamáció az vót, de csak a konkurens légitársaságok részéről. Ezt nevezhessük üzleti érdekből fakadó iríccségnek, tipikus tuggyukmi vircsaft.

Atörökk 2014.07.28. 17:52:02

@Rosszindulatú Vászka:
Már úgy értem, a felhasználók részéről nem vót. Márpedig az stámít igazán.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 17:53:22

@atörökk: jaja. Minden törzsutas végtelenül elégedett volt.

Manyecska 2014.07.28. 17:57:35

@atpijkamo: választhatsz hetven korbácsütést is. Szóljak az érdekedben? van egy perzsa ismerősöm:P:D

Artech 2014.07.28. 17:59:14

@Gerzson a hintaló: Vazze, nem érted.Magyarországról akarok utazni magyarként.
Mi a fasz közöm van ahhoz hogy az interneten mit írnak tele angol szavakkal?
Írja le, mi a teendőm, mire számítsak, s megteszem.
De-könyörgöm-"paraszt" magyar nyelven!
Most már érted?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 17:59:39

@Rosszindulatú Vászka: akkor mégis fertőző a kór. majd fröccsentünk egy kis klórmészt szanaszéjjel.

Manyecska 2014.07.28. 17:59:46

@atpijkamo: nekem mondod engem részegen akart felszedni a Fő téren, a Vasmacskából jött ki, jött utánam a kocsival párhuzamosan azt nyomta a dudát, b.meg:(:D asszongya: szia lehet veled ismerkedni? mondom NEM..pedig sapka is volt rajtam nem értem. Mert tél volt. Hó esett. Jöttek az ünnepek.

Atörökk 2014.07.28. 18:01:02

@Manyecska:
Nagyon be voltál rúgva?

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:03:30

@sugargiraffusplumps.: nemnemsoha.

A Győzibe van kis szeretet, szereti a csalággyát, basrátait, ha hüje, azt is mutassa, az a laposheréjű meg csak egybitesen póverkedik, feszít, majd szétrobbancsa azt a sunyi fejit az egója. Ráadásul határ n agy bunkó.

Artech 2014.07.28. 18:03:34

@Leadfoot: Kedves barátom.
Ez a poszt arról szól, hogy a magyar utasok, egyszerűen nem értik a (reagomban felsorolt) kifejezéseket, mely számukra idegen...
S nem arról mit te írtál... (S most illeszem be a postot?)

Artech 2014.07.28. 18:06:50

@Gerzson a hintaló: Kedves Töki-Gerzson-a -hintaló.
Te sem érted.
A posztoló tele idegen szavakkal írt posztot helyezett el.
Erre reagáltam, hogy Pista bácsi nem érti....
Vazze, ha én polinéz szavakkal tűzdelem meg a repülési belső szabályzatot, megértenéd? (a posztot lefordítva)

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:08:54

Amúgy meg kár a kilós rinya. Én csak egy szál bikinit viszek el az útra.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 18:13:48

@atörökk: amit ő nem látott, az nincs is:D

Atörökk 2014.07.28. 18:15:41

@Artech:
Akkor most egy kicsit koncentrálj, te nyomorult.
Ez egy poszt, nem egy hivatalos tájékoztató szöveg.

Nem tisztem védeni a Wizzairt, de itt van néhány link a honlapjukról. Ezeket talán még te is megérted. Ha mégsem, szóljál, hol akadtál el, lerajzolom neked. Persze csak fekete-fehérben, nehogy túl bonyolult legyen.

wizzair.com/hu-HU/useful_information/travel_conditions#12

wizzair.com/hu-HU/useful_information/baggage

wizzair.com/hu-HU/useful_information/how_to_book

Atörökk 2014.07.28. 18:17:33

@uraaam:
Nincsen ingyen brunzolás :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 18:18:42

@atörökk: azér mégis szép tőlük, hogy a pacemakerek az utazás teljes időtartama alatt korlátozás nélkül használhatóak :D

herk 2014.07.28. 18:18:58

@sugargiraffusplumps.:
"jól van. tehát akkor ha kifizetik a túlsúlyos csomagra a felárat akkor a csomag súlya a biztonságos határ alá csökken. értem én. "

Egy kicsit mozgasd meg a fantáziádat.
A te dolgod elvinni 100 utast, de max 10 tonnát bir a gép. Mit csinálsz? A választ már kidolgozták, az eredmény ez a szabályrendszer. Mondj jobbat.
Azért segitek. Kitalálod az ember átlagos súlyát: 90 kg. Igy marad még 10 kilo per ember. Igy 10 kilót vihet fel mindenki. De mi van ha valaki 11 kilót akar felvinni, de 99 meg csak 9 kilót. Nincs probléma. De ha nem fizettetsz a 11 kilóssal büntit, akkor majd mind a 100 is 11 kilót akar felvinni.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:22:30

@sugargiraffusplumps.: ezen még a kazettás vólkmen korszakba gondolkodtam, hogy ha az zavarja a repülés biztonságát, akkor nagy baj lehet. Illetve a legtöbbet arab feliratokkal adták volna el.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 18:26:38

@atörökk: nácikok! Minnyá jön a tosz és jól meg tasz titeket.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:27:54

Már látom magam előtt:

... a tenoristák megvilágosodnak, basznak BUK rakétát venni (PAKETA), csak berongyolnak az ájsztájlba, vegy trébe, vesznek sziufonókat, majd flesmoboznbak a reptér környékén párszázan konferenciahaívással, a repcsik meg csak hullnak, mint az elszáradt falevél...

Aureliano Buendía 2014.07.28. 18:29:37

@atörökk: nincs biza. Seholsem.
Magyarorszég a kipukkanó húgyhólyagoktól hangos.
Elnyomás!
Kizsákmány!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 18:30:12

@herk: hát én valszeg genya lennék és kilóra adnám a jegyeket. egy kiló elfuvarozása x pénz. kedves utas föláll a mérlegre a cókmókjával együtt oszt kifizeti a kilóra szabott árat. ez így nem vóna jó?

@atpijkamo: jó, de ő csak viccelt :D

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:30:19

@uraaam: hát tudod az úgy volt, hogy nem köllöttt regisztrálni az önkorminál, hogy mejik oldalt válasszuk, csak gyütt a főnök levele, oszt menni kellett oda, ahová akarta. A szerencsésebbek Párizsba, a kevésbé szerencsések meg Königsbergbe, meg Szentpétervárra.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 18:33:56

@Rosszindulatú Vászka: de még a régi luftvafféba anyag is volt, az már szentigaz

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:37:56

@uraaam: debizony. Volt is nagy csudálkozás a kóreai légi vircsaftokban, mikor minden érintett fél a maga Me262 változatával próbált fölényeskedni. Kivéve a cseszkókat, ők csak átfestették gyártották tovább Avia néven.

Manyecska 2014.07.28. 18:41:09

@atörökk: én nem....:P@Rosszindulatú Vászka: ja, asszongya a Berki-hangosbemondó, Balaton-átúszás után-: blablabla.."ééééés lekközelebb keresztben is át fogjuk úszni a Balatont. Ja, őőő, hosszában." Nab+:DD

Atörökk 2014.07.28. 18:49:51

@uraaam:
Én nem vagyok kicsinyes, bárhol behugyozok!

Baluci 2014.07.28. 18:50:19

@rug82: Vaooo!... Az már 58 éve volt! Hát, nem vagy egy nagy világutazó tipus! :D

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 18:54:33

@Baluci: minek utazgatni? Ha mindenki szépen otthon maradna, nem volnának háborúk, meg globalizáció, meg kemtrél senem.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:01:30

@atörökk: és azért van még egy ötezres a zsebedben, mert a Béla bele is szart a nadrágodba:D

Atörökk 2014.07.28. 19:02:03

@Rosszindulatú Vászka:
Minek, minek... Mer' mindenhol jó, de legjobb dugni!

Artech 2014.07.28. 19:02:07

@atörökk: Na akkor te kis homi.....
Kérlek emeld ki a posztból azt a nevet(idézek tőled):
wizzair.com/hu-HU/useful_information/travel_conditions#12

wizzair.com/hu-HU/useful_information/baggage

wizzair.com/hu-HU/useful_information/how_to_book

Magyarul: Wizzair...
Na te gyökér.
Benne van????????????????????????????,,
Ha szép nem lehetsz, okosnak se törekedj....

Atörökk 2014.07.28. 19:03:30

@uraaam:
Nem, azt a brunzoláson spóroltam meg :)

venszivar 2014.07.28. 19:04:37

Ez a színésznő, nagyon bejön nekem!

Manyecska 2014.07.28. 19:05:10

@Rosszindulatú Vászka: most olvasom -egy ideje családfa-kutatást tartunk az apai ágon, gőzöm nem volt hogy full örmény család,mindegy- :D "Örmények és törökök évszázadokon keresztül békésen éltek egymás mellett, egész Anatóliában. A falvak „sakktábla elrendezésben” helyezkedtek el, és még a legkisebb városoknak is örmény-török vegyes lakossága volt. " hát beszarok, remélem nem jártak át egymáshoz szomszédolni éjszaka:D

Artech 2014.07.28. 19:05:47

@atörökk: Ja, s még egy...
Ha BKV jegyet veszel, elolvasod az összes szöveget????

Artech 2014.07.28. 19:07:26

Erről dumálnék nyuszó-muszó....
A jegy vásárlásnál, nem írják le érthetően a feltételeket.
Nem csak diplomások utaznának azon a gépen.....

Manyecska 2014.07.28. 19:09:00

@venszivar: ja, én is azt néztem milyen náció.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:09:17

@Artech: én már olvastam végig a menetjegy hátulját. :D

Atörökk 2014.07.28. 19:13:37

@Artech:
Figyelj, szar dolog, ha nem áll fel, megértelek, vagy unod a jelenlegit, magadat. ha megadod a számlaszámot, szívesen fizetek neked egy fiatal fiút/lányt, hátha jobb lesz utána.

Atörökk 2014.07.28. 19:15:16

@uraaam:
Van, akinek még az is bonyolult.
Értem én, mindenkinek joga van hülyének lenni, sajnos van, aki bántóan visszaél ezzel a lehetőséggel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.28. 19:16:36

@atpijkamo: Jaj, mindjárt keblemre ölelem.
Nem azt mondtam, hogy a berki nem irritáló, hanem hogy a Győzike IS az. Nem kevésbé, csak másképp.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 19:19:23

A felvizezett sör sok vendéglátóhelyen már a múlté. Helyette a korsó sör csak 4 deci, és kevesebb halat tesznek a tányérunkra.

hvg.hu/gazdasag/20140728_igy_trukkoznek_velunk_az_ettermekben

Manyecska 2014.07.28. 19:20:04

@ColT: a Győzit én már vaslapáttal vertem volna szájba fél mondat után ha a helyszínen tartózkodnék. Adja isten hogy egyszer ott legyek:P Az valami borzalom. Nekem fáj..:D

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:21:18

@atörökk: van aki=a többség.

A többiekben van egészséges életösztön, vagy csak sima nyitottság/érdeklődés a világ dolgaira.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 19:21:27

@Manyecska: nincs ebbe semmi furcsa. Már a 18. századba, meg előtte is sok örmény költözött a Monarchiába. Némejik még nemességet is kapott. Sőtmitöbb, még örmény tuggyukkik is.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:24:40

@Manyecska: én utána el is ásnám jó mélyre.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 19:24:51

A sportitalbiznisz legnagyobb kommunikációs húzása az volt, hogy elhitették az emberekkel: nem bízhatnak a saját testük jelzőrendszerében. „Amikor szomjasak vagyunk, már késő

www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20140728-izotonias-italok-milliardos-atveres-gatorade-lucozade-isostar.html

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:25:48

@Rosszindulatú Vászka: sőt, az örmények még inkább tuggyukkik, mint a tuggyukkik.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 19:27:18

@uraaam: jaja, meg az eritreaiak, Káin sarjai.

Manyecska 2014.07.28. 19:31:20

@Rosszindulatú Vászka: :D anyakönyveket vezettünk vissza, szóval tuti, fullos a család, 63-ban jöttek át apámék Erdélyből mer valami palotaforradalom volt ott akkoriban:P görögöket is kirakták.mindegy.@uraaam: nem lehet elég mélyre. :D

Manyecska 2014.07.28. 19:33:12

@Rosszindulatú Vászka: hallod, asszongyák a népek ahol egy zsidó nyit boltot 10 magyar bezár, ahol egy örmény nyit boltot ott bezár 10 zsidó boltos..:D nagyon tuti:D

Manyecska 2014.07.28. 19:35:04

@Rosszindulatú Vászka: nekem bazi nagy perzsa randim lesz.:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 19:40:11

@uraaam: "én már olvastam végig a menetjegy hátulját."

Várjál, kitaklálom. Késett a vonat, a plébojt meg otthonhagytad.

Rosszindulatú Vászka 2014.07.28. 19:40:18

@Manyecska: http://opac.pim.hu/index.jsp;jsessionid=0F08679698C088D6AB156A00C66A13EF?from_page=details&page=details&dbname=gyujtemeny_kat_bib&bib1id=55500&bib1field=9992&term=Issekutz+Aur%C3%A9l+1851-1875+%3A+gyerek|31276|513510&b_from_page=details&b_dbname=gyujtemeny_kat_bib&b_group=null&b_bib1id=55500&b_bib1field=9992&b_term=Issekutz%20Adeodat%201811-1880%20:%20gyerek|513303|513303&b_too_many_records=null&b_rc=null&b_pos=null&b_offset=null&b_stepsize=null&b_oldOffset=null

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:42:48

@Rosszindulatú Vászka: de azok is csak amatőrök a pirézekhez képest.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:44:37

@Manyecska: na igen, így azért értelmet nyer pár dolog veled kapcsolatban:)

2014.07.28. 19:46:11

@M. Péter: az viszont hülyeség, annyi pénz számtanpéldákban sincs.
komplett országok éves GDPje annyi, nem egy fostos légitársaság vesztesége, ha felvisz egy körömcsipeszt az utas.

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 19:46:17

@atörökk: Ez Igi, baszod.

Lebuziz téged, sorozatposztolva nyomja a süketségeket, ponn mint Dámberina.

Manyecska 2014.07.28. 19:47:31

@uraaam: Pl. el kéne olvasnom már a posztot, most azon gondolkozom.:DDD

Manyecska 2014.07.28. 19:49:06

@uraaam: apámat mindenki szerette:) anyám teljesen kész van amióta öt éve meghalt. Már nem ő. Pedig régen elváltak már.

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 19:49:28

@Nattramn: Biztos sokat nézegette a KillBillt.

Manyecska 2014.07.28. 19:50:10

@Troppauer_Hümér: :DDD nem, szerintem ő a poszter!:P

Aureliano Buendía 2014.07.28. 19:50:59

@atpijkamo: most a bökövö jegyről volt szó, de a régi papírfecni vonatjegyet is „kiolvastam” merő érdeklődésből.:)

Atörökk 2014.07.28. 19:52:24

@Troppauer_Hümér:
Ha nem ő, hanem férfi, mármint ez így nem igaz, szóval valami kezdemény himbálózik a lába között, akkor kiutalok neki egy hímigi címet.

Figyel Castro 2014.07.28. 19:55:10

En csak meg azt szeretnem tudni, ha a borond helyett rajtam van 3-4 kabat meg ilyenek, az nem ugyanugy a gep sulya lesz a vegen?

Manyecska 2014.07.28. 19:58:19

@Nattramn: hogy jön ide a tengerimalac??:D @Figyel Castro: :DD de nem? ezen röhögök én is.

Atörökk 2014.07.28. 19:58:28

@Troppauer_Hümér:
Olvassam el mind az egy bejegyzését? :D

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 20:01:54

@atörökk: Na, legalább látod, mennyit ér a munkássága.

Kommentelhetsz is neki kedvesen! :D

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 20:03:27

Nem értem mi ez a hűhó a plusz súlyokkal, a fele pakkot úgyis ellopják az alkalmazottak, tehát az expert világutazó eleve kéccer annyival vág neki.

CP1 2014.07.28. 20:06:23

Aki bővebben szeretne tájékozódni a légiközlekedéssel kapcsolatos fogyasztói jogokról, nézze meg az Európai Fogyasztói Központ honlapját:

www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/legi-utasok-jogai.html

www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/legi-utasok-jogai/altalanos-tippek-es-jo-tanacsok.html

Manyecska 2014.07.28. 20:10:08

@Troppauer_Hümér: hát az, hogy a manikűrkészletből a kisollót kiszedték sutyiban annó, több mint pofátlanság. Mennyire életszerű hogy hátrarohanok a poggyásztérbe terrorizálás céljából a kisollóért???:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 20:11:58

@sugargiraffusplumps.: Az nem az a híres autóversenyző? Michael Pacemaker.

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 20:12:13

@Manyecska: Az még hagyján, de tíz nagyra nőtt körömmel egy nő veszélyesebb, mint egy kisollóval.

Layosh 2014.07.28. 20:12:53

Hehe, tőlem egyszer egy kézigránát szállításbiztosítóját vették el Ferihegyen, simán kiszúrták a kulcs csomómon. A srác mondta, hogy örüljek neki, hogy ő vette észre és nem a tunéziai reptéren az arabok...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 20:16:53

@Nattramn: Persze, hogy hülyék a japánok. De nem darabolós gyilkosok, főleg nem a 16 éves lényok. Valami nagyon szokatlan dolog van a háttérben. Pl. miért él egyedül egy 16 éves lány?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 20:18:37

@uraaam: Minek? Felnégyelni. Kitűzni. A többit a hollók elvégzik.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 20:36:15

@Troppauer_Hümér: Szar ügy. Azért a rendőröknek a kurva anyjukat! Traffipaxozni persze instant ki tudnak állni.

Black Hole 2014.07.28. 20:44:08

Jó estét, jó szurkolást!
Itt mindenki ápolt, vagy csak én?

Black Hole 2014.07.28. 20:47:52

@agresszív kismalac: érdekes, hogy pont olyan az avatarod, mint estrella negra avatarja. Ismeritek egymást?

Atörökk 2014.07.28. 20:49:03

@Black Hole:
Én ma még senkit nem ápoltam :)

Manyecska 2014.07.28. 20:50:15

@Black Hole: na. azt hittem magadba zuhantál és Fehér Törpe lettél.:D:P:D @Troppauer_Hümér: azt tényleg fáj amikor a hátadba vágja a csaj szex közben mind a tíz körmét és jóóól végighúzza a hátadon?:):P

Black Hole 2014.07.28. 20:50:36

@Manyecska: nekem meg 2 karton cigim ugrott, az miért lehetett? Attól féltek, hogy kifőzöm belőle a nikotint, és megitatom a pilótával?

Black Hole 2014.07.28. 20:53:14

@Manyecska: ezt a karmolós dolgot lehet azzal fűszerezni, hogy közben fojtogatjuk a nőt. Mi perzsák úgy szoktuk.

Black Hole 2014.07.28. 20:55:00

@agresszív kismalac: persze, vér komolyan, ugyanis hülye vagyok.
(Ezt egy kedves kommentelő társamtól tudtam meg.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 20:56:02

Nem az fáj, mikor a csaj végighúzza a hátadon a nyolc(!) körmét, hanem amit otthon kapsz érte.

Black Hole 2014.07.28. 20:57:42

@atörökk: akkor legalább magad ápold le, valami alkoholos tartalmú itallal. Ihatnál helyettem is, ha úgy gondolod, hogy rendes akarsz lenni :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 20:59:18

jut eszembe
miutan minden szart atneztek csikagoban es verge felszallhattunk
utana
pl a Zurich mjunchen gepen siman uveges sort szolgaltak fel
koromollot nem vihetsz fel, de uveges sort adnak a kezedbe...
lufthansanal uveges sor van
a unitednel dobozozs de van kes a kajahoz es nem muanyag
najo az annyira nem veszelyes, mint a sorosuveg de vicc aaz egesz
ezt a cipot se ertem, hat abba a forgoajtoba atvilagitanak cakk pakk, pont a cipomet nem tudjak
Mary papucsban volt, egyik helyen le kellett vennie, masikon nem

Aureliano Buendía 2014.07.28. 20:59:19

@Black Hole: nemrég borotválkoztam. Az ér?

Black Hole 2014.07.28. 21:00:16

@uraaam: csak ha ittál pálinkát :-)

Manyecska 2014.07.28. 21:00:49

@Black Hole: azért mondom...tudom mif.sznak viszek manikűrkészletet egyszál bikiniben, nade néha azért kijövök a vízből is ugye:D a fojtogatás nagyon nem buli:( a perzsák kedvesek, sza lécci próbáld meg otthon fogják értékelni:)!@agresszív kismalac: :DD akkor megnyugodtam:P

Troppauer_Hümér 2014.07.28. 21:01:11

@Manyecska: Egy fokkal kellemesebb a tökönrúgásnál. :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.28. 21:02:56

@agresszív kismalac: küldd má' el neki a listát, hadd szórakozzon!

@uraaam: nahát, én is! borotválkozás után mindég fél kilóval kevesebb vagyok! :D

Black Hole 2014.07.28. 21:05:19

@agresszív kismalac: szerintem, ha nem hülye az ürge, akkor azt hazudja otthon, hogy 8 csíkos Chemtrails volt az. Simán hihető.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 21:05:25

@Black Hole: még nem, de megyek szomszédolni;)

Black Hole 2014.07.28. 21:12:35

@Manyecska: azt mondod nem buli a fojtogatás? Le vagyok döbbenve!!!! Akkor az akivel próbáltam, lehet, hogy nem azért rúgkapált eszeveszett módon, mert durván élvezett? És a végen, miután a nyakához kapott, és azt mondta, hogy "Te hülye állat!"...
Most már mindent értek.

Black Hole 2014.07.28. 21:14:44

@uraaam: akkor léccí legyél te is szolidáris! Ha 2 x 2 deci vöröset innál helyettem, leköteleznél :-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 21:34:01

@Black Hole: Mindig tanul az ember valamit. Atpi is a tudásszomja mián jár ide.
Látom, te még új vagy itt. Mondjuk, anno PszichoCicának is meggyűlt a baja a dologgal. Csak akkor jött rá, hogy mind a két nick mögött én vagyok, mikor már az egész Homár rajta mulatott. Neki annyival azért nehezebb dolga volt, hogy nem segítette az egyforma avatar.

Black Hole 2014.07.28. 21:37:22

@agresszív kismalac: cica jó volt. Néha írt olyanokat, hogy karmoltam magam :-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 21:38:05

Ja, a minap csak azért váltottam nicket, mert a blogmotor a.k. alatt csak mobilnézetet volt hajlandó mutatni OperaMinin, ha fejreálltam is. Szerintem pikkel rám.

Jahno 2014.07.28. 21:39:52

@Darth Revan: Tengerentúli és egyéb hosszú járatokon van külön ivókútnak nevezett izé.

Atörökk 2014.07.28. 21:45:20

@agresszív kismalac:
Nem kell reklamálni, hogy a másiknak ki van szívva a nyaka, akkor nem lesz gond.

PsychoCica Dö Ríl. 2014.07.28. 21:45:50

Hallom kerestek.

Van üzenetem?

kócsag 2014.07.28. 21:51:03

Nekem régóta gondom van a repülős utazással.
A terrorveszélyt eltúlzottnak tartom, mert ki tudja hány tízmillió embert szívatnak azért, hogy kiszúrják azt, akit amúgy sem tudnak. Vagy nem vihetek fel körömollót, de egy rakétával lelőhetnek, meg simán átrepülünk a háborús zónák felett - ennyire fontos az utas biztonsága.
A poszt szerzője jól leírta, hogy nem az utas hozza nekik a pénzt és ezt az utassal éreztetik is, ne aggódjon.

Értem egyébként mi a panasza és igaza van az utasok egy részének a viselkedését illetően, de a légitársaság minden, csak nem utasbarát.

Én, amikor csak lehet a vonatot választom. Egy adott távolságon belül kényelmesebb, gyorsabb (minden időráfordítással együtt), de udvariasabb és utasbarátabb.
Rövidebb távokra a buszos cégek némelyike már észbe kapott és elkezdték összeszedni magukat. Nem egy olyan buszos cég van, amelyikkel már kifejezetten jó élmény az utazás.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 21:51:43

@PsychoCica Dö Ríl.:
Nimá!44!
A @agresszív kismalac: szellemet idézett?
Mindig tuttam, hogy a malacba relytett képességek vannak!!4!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 21:56:35

@PsychoCica Dö Ríl.: van itt valaki aki osszekarmolja magat toled:)
bar szerintem egy pasinak nem kene novesztenie a kormeit, annelkul meg nehez karmolni

Atörökk 2014.07.28. 21:58:21

Tüüüütüüütűűűűűűűűt!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 22:15:54

@atörökk:
Ne dudájjá, má mindenki iszik!44!
A zasszonyt hun támasztottad le?

Atörökk 2014.07.28. 22:17:17

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Dejszen nálad van. Elhagytad a patak partyán? :o

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 22:25:57

@atörökk:
A faxt, mással vótam!
Pszzz, ne árulkoggy!44

Atörökk 2014.07.28. 22:28:58

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Dejszen tudod: engem nem érdekel, őt nem zavarja.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 22:35:58

@atörökk:
Akkó megegyeztünk!
Erre (meg arra) igyunk!55!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 22:39:19

na ezt se nekem mondtak:)

" Sepernedző Kovászki 2014.07.28. 20:42:44

@atpijkamo: Szerintem hányjál a Homárba, oda szoktál.

?

igi1 2014.07.28. 22:54:01

Ha mondjuk 1,5 kilós túlsúlyod van, pakolj ki. Felvehetsz 3-4 pulóvert is,

!?

ha te a másfél kilót a nyakadba b@szod, akkor még az ugyanúgy másfél kiló baszod

Aureliano Buendía 2014.07.28. 22:56:07

@agresszív kismalac: kiKKérem magamnak, az új én vagyok itt;)

Aureliano Buendía 2014.07.28. 22:58:34

Ha mondjuk 1,5 kilós túlsúlyod van, menj el szarni:D

helianthus 2014.07.28. 22:59:06

Ha jól értem, holnaptól megnevelődik az utas és nem lehet extrapénzekkel lenyúlni, csődbe megy a repcsicég? :O
Van baj.

igi1 2014.07.28. 23:00:47

@helianthus: holnaptól nyilvános korbácsoltatás és szado-mazo terhes nő nevelése lesz, némi nyakörves embersétáltatással karöltve

@uraaam: hádde nem!?

vagy vágasd le a hájad

esetleg a mellyed

esetleg a fejed

Black Hole 2014.07.28. 23:00:53

@PsychoCica Dö Ríl.: hát csak én szoktalak itt emlegetni, mert a többiekkel ellentétben, nagyra értékeltem a munkásságod. Nagyon kellemesen tudtál aljaskodni, sokat eset a színvonal, mióta nem jársz ide.

Aureliano Buendía 2014.07.28. 23:01:14

És hova tűnt hártmí?
Csak nekem tűnt fel az eltűnése?

igi1 2014.07.28. 23:03:39

de most, ha magadra b@szod a 1,5 kilót, akkor ugyanúgy nem jó a súlyrendszer, sőt, magadon viselve az még rosszabb

mert ugyanúgy lepakolod utána a repülőn, vagyis az öledben tartod a 8 pulóvert, meg ott öltözködsz, izegsz-mozogsz repcsizés közben, vagyis növeled a zuhanás esélyét, hogy nem maradsz kussban és nyugton

esetleg legyél szobatiszta is, ne használd a vécét

meg esetleg ne is legyenek székek, hanem mindenki kapaszkodjon a nyakára húzott kötélbe

helianthus 2014.07.28. 23:05:22

"Fölösleges megpróbálni hülyére venni a másikat. Ha valamiért sikerül, akkor az nagy eséllyel azért van, mert már épp a 12-13-14. óráját tölti ott az adott munkavállaló, vagy épp jószívű volt és direkt nem vett észre valamit."
Arra gondolt az emberbarát poszter, hogy az utas is ledolgozhatott 12 órát utazás előtt?
Az meg külön rulez, hogy a leggazdagabbak a legjóneveltebbek. Ha nem ismernék gazdag embereket, el is hinném.

igi1 2014.07.28. 23:06:40

Szóval jegyért didit mutogatni se lehet mostantól!?

:(

sok ez a poszt nekem mára

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:08:32

@agresszív kismalac: @dr. phil. Sün‼ ツ: "Nimá!44!"

Ne haggyátok magad megtéveszteni, ez csak egy szánalmas kísérlet nick lopásra. Semmi köze az igazi Pszichocicához.

helianthus 2014.07.28. 23:09:16

A poszternek nem kéne ezt csinálnia, ha ennyire utálja.

Black Hole 2014.07.28. 23:09:25

@igi1: az a legnagyobb élmény, mikor oda mész a helyedre, be akarsz pakolni a csomagtartóba, de már valami köcsög fasz tele pakolta. Vagy a másik, mikor felrakod a cuccaid,a fasz meg jön a 3 mázsás bőröndjével, és össze bassza a cuccaid, mert a csomag feladást megspórolta. Ha meg szólsz neki, akkor nem ért semmilyen nyelven, csak vigyorog, de a kurva repülőn azt sem teheted meg, hogy a 2 köbméteres bőröndjét a torkán lenyomod, mert tiltja az etikett. Szóval, én díjazom, hogy nem lehet már ezt megcsinálni!44!

igi1 2014.07.28. 23:09:39

@agresszív kismalac: áramellátási és tápgondok

erre még ez is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:09:50

@igi1: navegre
mar regen vartalak
mi a velemenyed a petrezselyem ugyrol?

/REpulesugybenn nem tudom mit szarakodnak az emberek, innen haza es vissza 2 hetre tok eleg volt 2 borond egy kezitaska egy ritikul, meg egy laptop, akinek ilyen sulyhatar nem eleg, az bereljen kontenert hajon/

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:09:54

@helianthus: "a leggazdagabbak a legjóneveltebbek"

Természetesen az újgazdagokra nem vonatkozik.

Black Hole 2014.07.28. 23:10:30

@uraaam: ittál nekem valamit? :-)

Atörökk 2014.07.28. 23:11:36

@Black Hole:
"mert tiltja az etikett"
Nem eszik olyan forrón a kását...

igi1 2014.07.28. 23:12:25

@Black Hole: szerintem meg ne lehessen kisbőröndöt felvinni senkinek a repcsire

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:13:11

@Black Hole: ja, megtapasztaltam munchenben
sok paraszt tuszkolja fel a gepre a hajoborondjeit
kalapaccsal utik be a csomagtartoba
amugy onnan tidtam melyik kapu ami a budapesti gepe, hogy ott voltak a lenghangosabbak

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:13:51

- Kedves utasaink, itt a kapitány beszél. Elnézésüket kérem a késésért, de elromlott az a szerkezet, amely a csomagjaikat szokta megnyomorgatni és a fogantyúkat letépkedni, így most ezt a földi személyzet volt kénytelen kézzel elvégezni...

igi1 2014.07.28. 23:14:35

@hagyma: nem tom, most sok a meló, erre a vadiúj gépet is vinni kell a szervizbe, mer nem jó hozzá a táp, oszt k@rvára nem tudom, milyen kell a géphez.

/ ezekkel a wattokkal sose voltam jóba /

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:14:44

@igi1: vazzed Igi, volt aki akkora "kezitaskaval" jot munchenben a gepre, mint az en borondom:)
10 percig gyomoszkoltek a csomagtartoba

Black Hole 2014.07.28. 23:14:57

@helianthus:
"Az meg külön rulez, hogy a leggazdagabbak a legjóneveltebbek."

Ez úgy van, hogy a szegények primitív köcsögök, a gazdagok meg nagyképű köcsögök :-)

Éljen a középréteg!44!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:15:23

@helianthus: Engedd meg, hogy figyelmedbe ajá'ljam, a közelmúltban felfedezett "értő olvasás" nevű innovációt.
"Ezúttal egy KORÁBBAN Ferihegy legnagyobb földi kiszolgáló cégénél check-in agentként dolgozó..."
Továbbra is fennálló értelmezési problémáidban szívesen áll rendelkezésedre
őszinte híved
a.k.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:15:36

- Milyen rendes ember ez az Abdullah! Adott ötezer dollárt hogy vigyem el a csomagját New York-ba. Nem tudom, mi van benne, de egy vekker biztos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:16:19

@igi1: Akko' nem vagy kepben, hogy a romakat megegette a petrezselyem gyomlalas
szakertest vartam az ugyben

igi1 2014.07.28. 23:17:07

@hagyma: akkor belefért, mi!? :D

Black Hole 2014.07.28. 23:18:05

@atörökk: ötletet adtál! Legközelebb viszek termoszban híg, és nagyon forró kását, és azt öntöm a pofátlan köcsög pofájába! Fogja az forrón enni a kását!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:18:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: Mit nézzek rajta? Régi motoros, máskor is próbált már profitálni Pszichocica népszerűségéből. PC humorát nehéz mimikálni.

helianthus 2014.07.28. 23:19:01

@agresszív kismalac: ez kizárja, hogy most is ezt csinálja? Vagy garancia arra, hogy otthagyta, nem kirúgták? Mert ha nem, akkor fenntartom a tanácsom.
Te meg csalánra pisiltél vagy mi bajid vagyon?

igi1 2014.07.28. 23:19:34

@hagyma: ja, már mondtam az origo-n is, utána letiltották a kommentelést

baszod, a paraszt tuggya, mibe kell gyomlálni

- hosszú, férfi ing nőknek
- kalap, sapka
- a barna bőrűnek is nap elleni krém
- cipő
- hosszú, vékony nadrág
- kesztyű
- tán még a napszemüveg is gyühet

itt viszont rafkós volt a tulaj, mert nem arra a melóra mentek az asszonykák "DOLGOZNI", amiben megegyeztek

ja, 100 cigányasszonyból egynek se volt esze, de itt a tulaj átvágta a népet

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:19:51

@hagyma: A romákat minden megégeti, amivel dolgozni kell. A minap az egyik úgy elhajította a lapátot, mintha vörösen izzott volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:20:31

@igi1: belegyomoszkoltek, de hogy nagyobb volt mint a kinti ketres amin bemrheted /nem kicsivel/ az tuti
ez nem cask Magyar sport, etiopok, indiaiak, meg ki tudja meg kik szorakoznak ezzel
azutan a kocsmaban elmondjak milyen fasza ul sporoltam

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:20:43

- Az egyik légikisasszony rágógumit osztogatott azzal, hogy az megvéd a fülzúgástól. Sajnos utazás végén nem tudtam kiszedni a fülemből.

igi1 2014.07.28. 23:20:53

@helianthus: ez a poszt sokkolt mindenkit máma

a malac is a hátára fordút

meg nekem is gondjaim vannak

látom, hagyma se érti a szituációt (jó, ez csak a szokásos)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:21:51

@helianthus: Az a baji, az valami hevesi cucc? Nemt'om van-e nekem olyan.

igi1 2014.07.28. 23:22:02

@hagyma: nekem mindig az a kedvencem, amikor a stuwi se tudja becsukni a bőröndtárolót, fent a repcsin

XD

bírom, mikor erőlködnek

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:22:44

A pilóta egy orvost kért a pilótafülkébe.
...
Utána az orvos egy pilótát kért a pilótafülkébe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:22:56

@igi1: @agresszív kismalac: hat igen, akkor leginkabb a tapasztalat hianyzott
egyszer nagyon nagyon regen tapetaztam a szobankat /akkor divat volt, meg jot a gyerek stb./
es mezitlab letraztam
na azota tudom, nem kellett volna:)

igi1 2014.07.28. 23:23:02

Ácsi, és a poszter akkor is dolgozik, amikor menstruál!?

Ilyen rosszindulatú csak nő lehet.

Black Hole 2014.07.28. 23:23:18

@igi1: állítólag a fapados társaságok bevezetik, hogy egy ülésen ketten ülnek. Minden férfi utas ölébe ül egy női utas, és hogy stabil legyen a helyzet, a férfi utas köteles lesz a hölgyet stabilizálni királycsapos megoldással :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:24:21

Elhatároztam, hogy a legolcsóbb légitársasággal repülök. Úgy hirdetik magukat, hogy terroristabiztosak, mivel terroristák nem mernek velük repülni.

helianthus 2014.07.28. 23:24:25

@agresszív kismalac: szerintem van.
*csalódott*
Egy gépelési hibába beleakadni.
Ehh!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:24:53

@igi1: ja, mondom , itt is volt, hogy Harman erolkodtek vele egyszerre
ma' indult volna a gep , ezek meg baszkuraltak fel orat

Atörökk 2014.07.28. 23:25:04

@Black Hole:
Látom, érted a csíziót!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:26:56

@helianthus: Implicite igen, de nem akarok egy női hölgyet ún. logikával fárasztani. Ehelyett idemásolok egy néhány sorral lejjebb található mondatot:
"Dolgoztam is a reptéren és utaztam is repülővel."
Jó pihenést!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 23:26:58

@atpijkamo:
A zaz igasság, hogy má oly rég vót, hogy nem emléxwk rája!44!

@igi1:
Khmmm....
Má vártam a szagértést!44!!
Learattá mindent?

igi1 2014.07.28. 23:27:25

@Black Hole: esetleg mindenki meztelenül utazzon, mer nincs a ruhának súlya
/ aki kövér, annak kötelezően fizetendő zsírleszívás helyben/

purdékkal utazók a gép hátsó részébe menjenek

az üvöltő gyerek száját betapasztani

a kövérek igenis fizessenek többet

Black Hole 2014.07.28. 23:28:15

@atörökk: azért előtte kihívom egy szkander partira, és ha győzök, akkor jön a kása. Az ember legyen óvatos :-)

helianthus 2014.07.28. 23:29:36

@agresszív kismalac: akkor most összeszedem minden szeretetemet feléd és nem, nem , írom ide mit gondolok.
Viszont! :}

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:30:04

amugy utalok repulni jovore hajoval megyunk

igi1 2014.07.28. 23:31:05

@hagyma: a tengeribetegség rosszabb

csak xólok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:31:25

@Black Hole: legitarsasaggal kell utazni, nem sporolni a tokom fapadossal

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:32:20

@igi1: Sőt, a nagymellű csajok is fizessenek többet! Könnyen belátható, hogy E-kosaras cickókat nehezebb a levegőbe emelni.
Kéccer!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:32:41

@dr. phil. Sün‼ ツ: blog.hu/user/204767/tab/data

"Kurva: aki mindenkivel dugni akar.
Rohadt kurva: Aki mindenkivel dugni akar, de veled nem.
Szűz kurva; akiről tudod, hogy sosem leszel hozzá elég jó."

igi1 2014.07.28. 23:32:56

@hagyma: ha el akarsz jutni A-ból B-be, akkor tökmind1, és b@szod kifizetni a drágább jegyet a semmire

jobb a fapados

viszont ha Ámerikába akarsz menni, mással nem is mehetsz, csak légitársasággal, mert az ülőhelyedet le kell foglalnod

Black Hole 2014.07.28. 23:33:24

@igi1: az ordító gyereknél, csak az ordító néger gyerek roszabb.
Amúgy azt is előírnám az olcsó társaságok helyében, hogy utazás előtt 2 nappal enni, 1 nappal előtte már inni sem szabad, valamint a személyzet előtt mindent üríteni kell, szóval pisi, kaki, férfiaknak maszti. Legyen minél könnyebb az a kurva repülő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:33:52

@igi1: azt hitted nem voltam tengeresz?

igi1 2014.07.28. 23:34:09

@agresszív kismalac: igen, má mondtam, hogy a mellyeket is le kell vágatni indulás előtt

letapasztani nem ér, az súlyt növel

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 23:34:22

@igi1:
Öööö, ez most olyan nudiparty?
Te vótá má így?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:34:50

@helianthus: "@agresszív kismalac: akkor most összeszedem minden szeretetemet feléd és nem, nem , írom ide mit gondolok."

Köszönöm, hogy az internet használata közben figyeltek arra, hogy másokat ne sértsetek meg.

igi1 2014.07.28. 23:35:37

@hagyma: jóvanmá, tuggya mindenki, hogy te univerzális vagy, na

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak otthon

nem pizsibe alszok

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 23:35:55

@atpijkamo:
Hmmm.... gondúkodom rajta!
Egész jól hangzik....

Atörökk 2014.07.28. 23:36:33

@agresszív kismalac:
Az, hogy utazott is repülővel ÉS dolgozott is reptéren, mennyire releváns arra nézve, hogy valóban szereti, avagy nem szereti a munkáját? Ez már bizony paranormális, igi-i logika!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:36:54

@igi1: szivem
nekem nem mindegy mivel megyek A-bol B-be
vannak igenyek
nem mindegy pl mit eszek, pedig a "szarral" is jol laksz
nem mindegy mit iszok, pedig ugye kannasbortol is milyen jol be lehet rugni
nem vezetek rom autot
stb.

mondjuk ettol meg barmelyik repulo leeshet barmilyen okbol

igi1 2014.07.28. 23:38:03

@hagyma: há úgy könnyű, ha nem te fizeted

úgy én is k@rva igényes vagyok

helianthus 2014.07.28. 23:38:18

@Black Hole: javaslom a hosszú hajúak fodrászolását. A haj nehéz és zuhanás közben belelobog az utastársak arcába, ezzel zavarva a panoráma csodálását sikoltozás közben.
@atpijkamo: á dehogy, nem vagyok ilyen jófej, csak ma is 12-eztem osztán fáradt vagyok. ;)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:38:58

Szemelvények az egy és megismételhetetlen Pszichocica munkásságából.

"A szabályok azért vannak kicsi észlény, hogy tartsad őket befele. Nálad okosabbak találták ki őket, a hozzád hasonló nyomi állatok érdekében, mert valamiért az a pajkos téveszméjük támadt, hogy az ilyen szarfaszú barmokat meg kell védeni a saját hülyeségüktől meg kapzsiságuktól, bár valószínűleg nem titeket féltettek, csak a gépet.

Naszaporodjálelmégjobbanbazmeg."

homar.blog.hu/2012/05/25/kartyaval_fizetes_a_ryanairnel/full_commentlist/1#c16921192

igi1 2014.07.28. 23:39:08

lássátok, máma belém van bújva az áramördög

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:39:31

@igi1: enyhe tulzas, de kozel jar az igazsaghoz

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:40:05

@atörökk: Nem a posztoló (egykori) munkájához való viszonya volt polémiánk tárgya. Olvass tovább bátran!
...vagy visszább.

Black Hole 2014.07.28. 23:41:08

@agresszív kismalac: azokat emeljék fel a férfi utasok.

Amúgy még úgy lehet sokat sorolni a gép súlyán, hogy az utasok állnak, és az utaskísérő jeladására mindenki felugrik. Így amikor minden utas a levegőben van, a gép súlya tonnákkal csökken, és ez jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez. Biztonsági okokból "a" és "b" jelű utasoknak kell lenniük, és mikor az "a" jelű vissza ér az ugrásból, a "b" jelű akkor rugaszkodik el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:41:35

@igi1: ki fizeti?
tudsz valami szponzort?
gyorsan szoljal!
nekem is van az a penz hogy korpas a hajam
cask nem vagyok eleg nepszeru hozza...

Black Hole 2014.07.28. 23:43:29

@helianthus: és még Te mondod, hogy nem vagyok százas :-) :-) :-) :-)

helianthus 2014.07.28. 23:43:52

@Black Hole: sőt! Kiülhetnek a szárnyra és csapkodhatnak a karjaikkal.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:44:22

@atpijkamo: Egy kicsit könnybe lábadt a szemem, pedig ezt nem is nekem írta.

Atörökk 2014.07.28. 23:44:46

@agresszív kismalac:
"A poszternek nem kéne ezt csinálnia, ha ennyire utálja."
Ha jól sejtem, innen indult. Iszol te rendesen? :o

Black Hole 2014.07.28. 23:44:50

@atpijkamo: most mond, hogy nem hiányzik pár ilyen agymenés innen :-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.28. 23:47:32

@agresszív kismalac: @Black Hole: P ó t o l h a t a t l a n .

Csak elüldözték innen.

"Rómaiak amúgy tényleg elég jöttment csürhe volt.
Ők találták fel a prolikat is. Asszem ez volt az egyik legmaradandóbb alkotásuk."

"Tudjátok gyerekek, egy ismerősöm mondta egyszer, hogy aki hosszú ideig munkanélküli, azon nagyjából látszik, hogy mitől."

"Nagyon helyre kis patkány egyébként. Tiszta is. Némelyik emberismerősöm példát vehetne róla."

"Ha nem hűséges, arra erőspaprika kell, nem hpv.
(fogod, kifordítod, feldugod tövig a seggébe, fél óráig ott hagyod. Előtte a tökit lekötözöd, utána mentőt hívsz neki, nővérkét lefizeted, hogy vegye fel videóra, ahogy kiröhögi a személyzet. Utána életed végéig zsarolhatod vele. :)"

"Az egyik falusi 'kiművelt emberfőt' egyszer láttam az őrjöngésig eljutni, mert lefagyott a windows. Mondtam, hogy megoldom. Ne nyúljak hozzá mert elrontom, mint gondolok én, milyen drága egy számítógép (najah, végülis csak 15 éve volt otthon).

Slusszpoén; a pasasnak 3 diplomája volt, de egy nyomorult kűfődiül írt levéllel már nem boldogult el. És nem ő volt a legokosabb.

Ma mesélték, hogy xy önkormányzat jegyzője szétrakott lábbal hozta össze a jogi diplomáját, annakelőtte meg 12 ezer kemény forintot fizetett a lovári nyelvvizsgáért, hogy megkapja az első diplomáját, mert anélkül nem tudott megtanulni semmit.... ennyit a falusi "értelmiségtől". Aki ajnározza őket, annak őszintén kívánom hogy kerüljön a fennhatóságuk alá, és sose szabaduljon el onnan...."

igi1 2014.07.28. 23:47:51

@agresszív kismalac: 1 malacöltővel ezelőtt

@dr. phil. Sün‼ ツ: mit pattogsz, ha te meg nem akarsz a férjem lenni, neked nem örülnöd kéne ennek!?

helianthus 2014.07.28. 23:48:21

@Black Hole: :D Bagoly mondja verébnek!
@agresszív kismalac: tudod mivel jáccál? Ott van a kezed ügyében. ;)
Na jáccatok tovább egyedül.
Felforrt a formalinom.
Buggy!

Black Hole 2014.07.28. 23:48:30

@helianthus: ez jóóó!!!!!!
Vagy kapaszkodnak a szárnyba, és ütemesen rángatják felfele.
De az is járható út, hogy szerviz folyosót építenek a gép alá, amin az utasok állnak, és nyomják felfelé.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.28. 23:49:24

@atörökk: Stimmel. A mondat első részére reagáltam, eléggé el nem ítélhető módon figyelmen kívül hagyva a második felét. Az ugyanis logikai szempontból redundáns információt tartalmazott.

helianthus 2014.07.28. 23:51:33

@Black Hole: nyomják felfelé. Ezt elképzeltem és sírok. :')

helianthus 2014.07.28. 23:53:32

@agresszív kismalac: nem. A sörre gondoltam. Az elfogyott? :/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.28. 23:54:57

@agresszív kismalac: ja
hat hat ON-olunk
na az ilyen N-ektol mentsen meg az Isten

ilyen felfogassal ne foglalkozzon emberekkel
lathatoan alkalmatlan a feladatra

Atörökk 2014.07.28. 23:57:15

@agresszív kismalac:
Mennyi tejet ad naponta egy átlagos pasztőr?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.28. 23:57:22

@igi1:
Én ennek mostan akkor örülök, szivem!44!
Nég egy kis Santana?
Nem szántana, még mijelött...

@helianthus:
Megittad egyedű?

igi1 2014.07.29. 00:02:10

@dr. phil. Sün‼ ツ: máma ne kerülj a 2 mellyem közé

/ azé még szeretlek /

Black Hole 2014.07.29. 00:02:24

@helianthus: plusz kötelezővé tenném, hogy mindegyik utasnál legyen egy levegőnél könnyebb gázzal töltött lufi, amit a letekert ablakon kiengednek, de úgy, hogy a madzagját az üléshez kötik.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 00:02:30

@Black Hole: Sokan nem bírták, mert mocskosszájú volt, és kendőzetlenül megmondta a véleményét. De humorral csinálta.

Én szinte mindent megbocsátok annak, aki vicces.

Egyedül az megbocsáthattalan, ha valaki buta, és nem hajlandó tanulni.

Szerencsére ez a két halmaz diszjunkt.

Atörökk 2014.07.29. 00:03:52

@atpijkamo:
"Egyedül az megbocsáthattalan, ha valaki buta, és nem hajlandó tanulni."
Minő szerencse, ilyenek itt nincsenek :)

T1GRIS 2014.07.29. 00:05:03

Van még kérdés utassúlyokkal, poggyászsúlyokkal, súlyhatárokkal vagy súlypontszámítással kapcsolatban? Szívesen válaszolok, ha tudok.

Addig is, háttérinfók még a korábbi munkámból, ha valakit tényleg érdekelnek a fentiek: tavolafikatol.blog.hu/2012/09/20/felzarkoztato_152

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 00:05:51

@Black Hole: Egy férfi kocsijával egy kamiont követ nagy közlekedési dugóban. Látja, hogy a kamion minden közlekedési lámpánál megáll, a sofőr kiszáll, és egy rúddal megütögeti a kamion oldalát. Egy pár kilométer után a férfi nem bírja tovább, és amikor a kamion megint megáll, ő is kiszáll, és megkérdezi a sofőrt:
- Elnézést, de miért ütögeti a jármű oldalát azzal a bottal?
Mire a sofőr:
- Tudja, ez egy hat tonnás kamion, viszont nyolc tonna kanári van benne, Úgyhogy két tonna kanárinak folyton repülnie kell, nehogy eltörjön a tengely.

igi1 2014.07.29. 00:06:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: mostmá aztán összeborzolom a tüsijeidet

igi1 2014.07.29. 00:07:47

@T1GRIS:

AMÍG ÉN HOZOM A LÓVÉT ADDIG MINDEN REPTERESNEK KUSS.

Ha nem tetszik, nem utazok majd b+.

Oszt úgy jártok, mint a Malév.

igi1 2014.07.29. 00:09:03

@Black Hole: ne mondjá ilyet barátnémról, mer lemellyezlek gorombán és cseppet sem örömtelin

Black Hole 2014.07.29. 00:10:48

@atpijkamo: arra emlékszem, mikor lavór néven írt egy eszmefuttatást a neveletlen gyerekekről. Azon majdnem magam alá csináltam :-)

Atörökk 2014.07.29. 00:11:44

@T1GRIS:
Nagyon érdeeks, amiket írsz, ha holnap olvasom, egy részét talán fel is fogom :)

Atörökk 2014.07.29. 00:13:35

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:
Valaki adjon már valami kancavidítót ennek a nyomorultnak. Köszönöm a hitközség nevében.

Black Hole 2014.07.29. 00:14:01

@igi1: ezt bővebben kifejthetnéd, komolyan érdekel :-)

igi1 2014.07.29. 00:15:11

@atörökk: menjé, oszt szeggyed a szilvádat a pályinkádhoz

Atörökk 2014.07.29. 00:16:57

@Black Hole:
Én ugyan nem arra, viszont van, ki igen rászorul. Vagyis szeretne már rászorulni egyre :)

T1GRIS 2014.07.29. 00:18:20

@igi1: Nyugta! Akarom mondani, igenisértettem!

Egyetlen jó szándékú tanács, addig is, amíg úgy tetszik, hogy velünk utazol: a foglalási folyamat, illetve később a becsekkolás során legalább négyfajta formában, pop-up-on, megerősítő linken, bepipálandó kis ikszek erdején keresztül stb. fogadod el, hogy tisztában vagy az utazási szabályokkal, hogy a 40 perc a check-in zárása előtt tényleg 40 perc, hogy a 42 centi a kézipoggyászban tényleg 42 centi, hogy a 20 kiló a feladottban tényleg 20 kiló és így tovább. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül, az innentől kezdve nehezen bír majd "a repteres" hibája lenni... ;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.29. 00:18:24

@igi1:
Höhö!
A virgácsajimat ne báncsad!
Mégeccer:
www.youtube.com/watch?v=4n2d1_OIHZ4
Ha majd esztet kibírod.
Talán.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:19:13

@Black Hole: kertesszel az oledben
arra emlekszem

Black Hole 2014.07.29. 00:19:36

@igi1: miért nem vagy rafinált? Elmennél hozzá, hogy segítesz összeszedni a cefrébe valót, és valami rövid ruhába mész, fehérnemű nélkül, oszt' gyakran mélyre hajolsz. Szerintem hatásos lenne.

Atörökk 2014.07.29. 00:19:49

@igi1:
Megvárom, míg lepotyog. Ostoba szuka.

Black Hole 2014.07.29. 00:22:08

@atörökk: nem tom' le lehetne-e szedni róla?:)

igi1 2014.07.29. 00:23:37

@T1GRIS: jó, nem ígérem, hogy veszek fel push upot, ugyanis az nagymellűeknek tilos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:24:59

@T1GRIS: hat mi szoptunk rendesen
ashevillben csomagok feladva budapestig
NJ-ben vihar, eserrt fel sem szalltunk idoben, de gond szal se, mert sok idonk volt a zurichi gepig
airbus nemtudomhanyas
de pazar volt ellatas, korulmenyek,, kenyelem a turistaosztalyon is perfekt
persze 1 orat kesett - nem tudom mi miatt - es a Zurich- budapestet lekestuk
amugy mint kiderult 15 percet vartak rank, de nem ertunk oda
borondok azert elmentek pester a geppel...
talaltak nekunk egy frankfurti gepen 2 helyet
irany Frankfurt /meg ingyen sor is volt/
azutan jot egy Frankfurt-Budapest
nem nagyon ertem, hogy kesget egy gep 1 orat NY-Zurich utvonalon, de ha keshet akkor ne adjak ki a jegyet cask kesobbi jaratra
na mindegy, egy plusz repulojarattal megoldottuk, de borndjeink elmentek nelkulunk, akar szabaly akar nem:)

igi1 2014.07.29. 00:24:59

@atörökk: de má leverte a jég, gyumurdzsák, úgyhogy nem lesz szilvapályinkád idén

@Black Hole: fejsze, ezt csak feleségülelvétel után

mer hozzászokna a rendszerhez, oszt továbbfejlesztené

Atörökk 2014.07.29. 00:25:21

@Black Hole:
Lehet, le köll önteni egy veder hideg vízzel. Kutyáknál állítólag működik, hátha :D

igi1 2014.07.29. 00:28:35

@atörökk: jó, hát az eddigi nősimerőseidet elnézve cseppet sem volt sikeres taktika

Atörökk 2014.07.29. 00:31:04

@igi1:
Ó, légy oly jó, sorold már őket, ha már ilyen hagymai mindentudással rendelkezel.

igi1 2014.07.29. 00:33:01

@atörökk: há elváltál, vagy nem! ?

kéccer

meg aztán pasijaid is lettek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.29. 00:33:49

@igi1:
Najóvan, kapol könnyebb feladatot:
www.youtube.com/watch?v=1EBw_da7BZk

Ez hogy megy ott a traktorba?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:40:38

@atörökk: nana
hatrabb az agarakkal
Igi es az en tudasanyagom kozott fenyevnyi kulonbseg van
es nem az O javara
de a szive es a cicije nagy
ezert szeretem
/azert kuloniosen, hogy eppen lebuzizott:)/

Black Hole 2014.07.29. 00:55:12

@atörökk: szerintem rá a vödör hidegvíz is izgatólag hat:)

Black Hole 2014.07.29. 00:56:46

@igi1: há' de az ember nem vesz semmit, míg ki nem próbálta:)

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2014.07.29. 01:01:05

Én is a reptéren dolgozom, bár ettől se nem jobban, se nem kevésbé lesz igaz, amit írok. Szóval megjegyzésként, pontosításként:
1) Ez a cargo-s dolog baromság, nyilván abban van a nagyobb pénz, de ha igaz lenne, hogy csak a cargo hoz pénzt, akkor vajon ki próbálna személyforgalomból megélni (vö. fapadosok)?
2) Ételt simán át lehet vinni az utasbiztonsági ellenőrzésen, ha az nem folyadék. A folyadékkal van a bibi, a folyékony robbanószerek miatt. És igen, folyadéknak számít minden, ami de facto folyadék: a gél, az (aero)szol és az almapép is. Ne keverjük ide, hogy amerikába nem vihetsz szalámit: ezt ugyanis hajón, vagy (pl mexikó felől) autóval sem viheted be. Az USA-ba ugyanis tilos bármiféle húskészítményt privátba bevinni (persze bevizsgálva, megadóztatva importcégnek lehet), ez egy beviteli szabály, semmi köze a repüléshez. Épp ezért az utasbiztonsági ellenőr sem veszi el tőled a rúd szalámit Budapesten. Hanem majd a vámos fogja Amerikában (miután a drogkereső kutya kiszagolta :)).
3) Duty Free árak: az eu-n belül repkedhetsz jobbra balra, de vámmentesen nem vásárolhatsz, mivel nem lépsz át vámhatárt. Így hiába vagy a tranzitban, ha a repjegyed az eu-n belüre szól, valójában te nem tartózkodsz vámszabad területen. naja, a piát még így is jövedéki adó nélkül veheted, de egyébként minden ugyanaz, áfát is fizetni kell a vásárlásod után. A különböző duty free üzletek ezért különböző árképzési stratégiákat alkalmaznak, ez messzire vezet, a lényeg, hogy az esetek túlnyomó többségében egyáltalán nem duty free a vásárlásod, mivel nem is vagy rá jogosult. ezért nem meglepő, ha a parfüm, a krém, vagy a napszemüveg kb ugyanannyiba kerül mint a városban, és pont a jövedéki adó hiánya miatt lényegében csak az ital olcsóbb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 01:01:09

@Black Hole: @igi1: en voltam pszichologus is
higgyetek el nekem, titeket Isten is egymasnak teremtett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 01:04:29

@Salsa: hat drogkereso kutya nem szagolja ki a konzervet meg a csomagolt teliszalamit
altalaban atmegy
a reptereken meg minden kurva draga
mindenhol
mondjuk a mi utunkon toronymagasan ferihegy volt a legdragabb

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 01:25:18

hűha, azért volt itt problém bőven! a C/IN-es dolgokkal talán képben van a lányzó, de az utasbiztonsági részt inkább hagyja másra, szerintem :)

- a dolgozók nem a fast trackon, hanem a személyzeti csatornán mehetnek be (H-porta akár, vagy az ub pontokon a 2-es csatorna);
- a folyadékokat nem 9/11 után szabályozták, hanem a londoni, meghiúsult merényletek után. ételeket be lehet vinni (szendvicsek, csipszek), amennyiben nem folyékonak, pépesek. folyadékokat valóban nem lehet, csak 100 ml-es kiszerelésben bevinni (nem is érdemes próbálkozni, kivéve ha van orvosi papír);
- a kolbászról nem tudok nyilatkozni, szerintem be lehet vinni az USA-ba, de lehet, hogy a kedves levélíró tudja jobban;
- körömvágó olló, manikűrkészlet UTAZHAT! senki sem fogja elvenni. szúró-vágó eszközök 6cm vágóélhosszig utazhatnak. így tehát a standard, 5.9-6 cm-es svájcibicska is mehet. szerintem a Lufthansa és a német utasok kivonulnának, ha ezeket is elvennénk :)

Szarazkoro 2014.07.29. 01:26:50

Na akkor itt a friss sztori: Barcelonából hazafelé örömködtem a Lisztferihegyen, hogy de jóóóó végre nem késett (sokat)ez a tetű gép (az elötte lévő 2 amivel utaztam alhangon késett 3 és 6 óra közti időt amiért kiszúrták a szemem kőkemény 3 ójróval - LOL)majd észreveszem h a gépből egyenesen fel tudom venni a csomagom a futószalagról majd kisétáltam a zöld folyosón. Hol itt a hiba? Nem volt útlevél ellenőrzés.... Simán bemehettem volna mint EU-n kívüli bárki és jónapot....

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 01:45:33

@Szarazkoro: hát, végül is csak 2007 óta csatlakoztunk a schengeni övezethez, szóval megértem, hogy még nem szoktad meg, hogy nem ellenőrizgetnek a határon...

Szarazkoro 2014.07.29. 02:08:04

@gio: nem-nem, ezt nem kaptad el. Mindig van útlevél ellenőrzés.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:12:53

@Szarazkoro: nem, nincs, te szerencsétlen idióta.

mitől lenne? a 2A terminálon évek óta nincs, hiszen oda a schengeni gépek jönnek. nem is kell ellenőrizni. valamit valamivel nagyon keversz, és csak egyre ostobábbnak látszol.

vagy szerinted elmentek aludni a határőrök, és addig hagyták, hogy aki arra jár, bejöjjön? ennyire nem lehetsz kétbites...!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:18:26

és elképzelem, ahogy ez a szerencsétlen, ostoba fasz azóta meséli az ismerőseinek, hogy a barccelonai gépről leszállva nem volt útlevélellenőrzés, és micsoda ország ez, úúúristen, simán besédálhatott volna ide egy nem-eu-s állampolgár!!

és ez csak neki, Mr. Sasszem Utasnak tűnt fel :) :) szánalmas balfasz.

nyilván, ha egy gép Schhengenből jön, akkor azon már mindenki rendelkezik a megfelelő dokumentumokkal, vízumokkal, és egyébként is, szabad a mozgás az övezeten belül.

szerintem azzal keveri, amikor beszállásnál, meg a c/innél elkérik a személyit, hogy megnézzék, az utazik, akinek a nevére szól-e a jegy. ez nyilván felér egy útlevélellenőrzéssel neki :) :) :)

az ostoba embereknél szánalmasabbat még nem alkotott a természet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 02:22:40

@gio: hat nalunk sem kertek semmit ferihegyen
felvettuk a borondoket es kisetaltunk a taxishienak iranyaba:)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:27:48

@hagyma: ez természetes, mondom. a 2B terminálon van passport control, hiszen oda EU-n kívüli, illetve non-schengen járatok érkeznek (pl. British, Turkish, stb.), ott kell okmányellenőrzés.

a 2A-ra viszont nem kell, az ugyanolyan, mintha Hegyeshalomnál lépnéd át a határt. autóval, ha elindulsz Budapestről Barcelonáig, sehol sem kérik az útlevelet. a repülőtéren miért kérnék...? ugyanaz a szabály vonatkozik rá.

de próbáld ezt elmagyarázni valakinek, aki 8 évente néz ki az ablakon, hogy felhős-e az ég... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 07:32:19

@ColT: nem let tul jo
vagy tobb a hetterbol vagy tobb fokusz az allatra
a felso meglett volna faszaul ha nem fuggolegesen fotozod

Zöldegér 2014.07.29. 07:46:04

Ha pénz csak a cargo-ból van, akkor minek visznek embert? Csomag nem pofázik, nem zabál, nem túlsúlyos, nem felejt el jegyet nyomtatni magának, nem ír posztot a Homárra, ha valami nem tetszik neki..
Az élettől ment el a kedvem, nem csak a repüléstől, ezt olvasva. Csak remélni merem, hogy mégse mindenhol ez az átlag mentalitás az utasok felé.

oszt jónapot 2014.07.29. 08:01:12

Ahhoz képest, hogy havi 120-ért szopja a faszt a pultban, kicsit nagy az arca.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:08:56

@Manyecska: ejjel kettokor ne rohogjel mert felebred Mary
thx

Manyecska 2014.07.29. 08:13:30

@atpijkamo: remélem már a Kedvencek temetőjében nyugszik, és kutyák huggyantanak a sírjára.:DD

Manyecska 2014.07.29. 08:16:25

@hagyma: mitcsinálsz? alvajársz te is? én már leszoktam róla hálistennek. Nagy fles volt, anyám mindig elmesélte hová mentem!:D nem urban legend.

Manyecska 2014.07.29. 08:19:16

@hagyma: az olyan hogy álmomban egy üvegfal volt a lépcsősor alján, és visszafordultam. Valójában az akváriumig elgyalogoltam..:( :DD! vannak akik esznek álmukban.vagy autót vezetnek, volt aki az anyósát nyírta ki. Fantasztikus lehetőség!!:DD

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 08:21:10

@hagyma: Szerintem ez nem a te napod lesz.
"Ms" or "Ms." is an English honorific used with the last name or full name of a woman, intended as a default form of address for women regardless of their marital status.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:21:23

@Manyecska: en egyszer gyerekkoromban ejjel megagyaztam a konvektor ele es oda fekudtem le
de most ez nem tudom hogy jott ife, csaka arra kertelek halkabban rohogjrl mert Mary alszik
/bar most felkelt pisilni/
ingyen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:24:26

@agresszív kismalac: eddig az en napom
bejott 3 teniszmeccs
vanmeg egy otos kotesem az 6-kor kezdodikd, de addig mar nem maradok fel
meg egy sor es alvas

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:25:42

@PsychoCica Dö Ríl.: meggyöttél? nincs üzenet, bár igény az vóna rá!

@atörökk: szervezzünk gyűjtést!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:27:46

@Manyecska: te figyejj mán, nem akarsz szívjóságbul random helyeken aludni lángszóróval fölszerelkezve? mondanék egy címet is... :D :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 08:32:43

@hagyma: @agresszív kismalac: Az én megoldási javaslatom ez volt: "Ilyen nem létezik, mert Assvilleben senki nem használja."
Ezt buktam. Szerencsére nem tettem fel rá nagy pénzt. :-/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:36:06

@agresszív kismalac: nemm nagy zeton
ezt a harmat fogadtam
Tennis - 8436 Evgeny Donskoy -400 for Match

Tennis - 8421 Lukas Lacko -370 for Match

Tennis - 8816 Andrea Petkovic -360 for Match

ketszeres pez
a holnapi az jobban erdejkelne vadris mai, az hetszeres lenne
Tennis - 8308 Robin Haase -255 for Match

Tennis - 8303 David Goffin -435 for Match

Tennis - 8319 Andrey Golubev +220 for Match

Tennis - 8306 Pablo Andujar -160 for Match

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:38:01

@agresszív kismalac: ez a torokk dumaja volt a hanyasfeltakaritas ugyeben
hogy ilyen nuncs mert vele sosem tortent ilyen
de azutan ezt is ramtestakta a klan:)

helianthus 2014.07.29. 08:44:08

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak gondoltam rá. Asse tudom van-e itthon.
Jó reggelt!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:47:03

csaxólnék, hogy van nyóc üveg sör a hüttőmben és nemigen tudok mit kezdeni velük.

helianthus 2014.07.29. 08:52:00

@sugargiraffusplumps.: ah!
*sóhajt. Elmorzsol egy könycseppet.*

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 09:03:18

@agresszív kismalac: tuggyaatököm. az van ráírva, hogy steigl. beszélni nem beszél.

@helianthus: az baj, hogy még hajatmosni se tudok vele mer ugye tökhideg és nincs kedvem a fejmere önteni hatfokosan, de ahhoz meg már nincs gógyim, hogy hajmosás előtt egy órával kivegyem a hüttőbül. van baj, no.

Manyecska 2014.07.29. 09:06:34

@hagyma: jaboccs:D azt hittem fejlettebb országokban kise mennek..:P

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:06:37

@Manyecska: "Kedvencek temetőjében nyugszik"

:)) De egy dög vagy!

@sugargiraffusplumps.: "meggyöttél?"

Ez nem az igazi Pszichocica, csak egy szánalmas utánzat. Az igazi XCat blog.hu/user/204767 néven fejezte be homári páyafutását párak bánatára, többek örömére.

Manyecska 2014.07.29. 09:09:13

@atpijkamo: ő volt a Vedere Lavoár is, nem?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 09:10:56

@atpijkamo: tudom bogaram, tudom. annak szólt a komment akinek írtam, nyugi :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:11:20

@hagyma: "Mary alszik
/bar most felkelt pisilni/
ingyen"

Ismét több ismeretet nyertünk Moháék életéből, mint amit valaha is tudni akartunk.

helianthus 2014.07.29. 09:12:26

@agresszív kismalac: ki. De már elmúlt. Mire hazaèrek éjjel, megint nem lesz kedvem jáccani. :'/
Keress mást!
@sugargiraffusplumps.: honnan tudod, hogy nem beszél? Leültél vele, megkínáltad egy kávéval, kérdezted hogy van?

helianthus 2014.07.29. 09:16:05

Na elindulok közben dúdolgatom a hajóvontatók dalát.
Eejuhnyem, eejuhnyem, ..:)

Szarazkoro 2014.07.29. 09:23:06

na látom megint 1 majom van itt, azért is etetem a trollokat :D :D Azt ugye szabad :D

Szarazkoro 2014.07.29. 09:25:52

@gio: na mi van kicsapta a kultúra a biztit a faludban? LOL
Nem tudsz olyat írni hogy megsértődjek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.29. 09:27:01

@hagyma: AKkor ezt most úgy is, hogy lehessen érteni, mit beszélsz, plíz.
Sajnos a 75-300 kb. ennyire éles :) Illetve 16-18 körüli rekesznél ennyire diffraktál az APS-C szenzor (11 a diffrakciós határa).

A másodiknál nem nagyon van fókusz, mert az 75-300+4x makrólencse, az minden, csak nem éles.

A hátteres kijelentésed értelmezhetetlen ebben a kontextusban a "több fókusz" meg bármilyenben (kérek 2kg fókuszt, vagy mi).

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 09:31:32

"A Cigánypárt 41 jelöltjénél, 22
jobbikosnál, 6 baloldalinál és 4
fideszesnél találtak
szabálytalanságot a
kampánypénzek körül."

Manyecska 2014.07.29. 09:33:05

@agresszív kismalac: Abból mentem nyaralni.:DD De pl. a cigánypárt már fel is oszlott.....nokomment.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 09:35:32

@agresszív kismalac: Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a Cigánypártnak összesen 61 jelöltje volt.
Hol vagy, Tamás Gazsi? Nyomják Krahácsot!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:37:28

@Manyecska: Igen, azon is futott egy ideig.

@ColT: "kérek 2kg fókuszt"

:))

Fikázókra ne hallgass. Pláne, ha azt se érti, amit kérdez. A képeid többsége kiállításra érdemes.

A fákról lehulló fókuszok minden évben több embert ütnek agyon, mint ahányan cápatámadásban halnak meg.

Atörökk 2014.07.29. 09:42:59

'reggelet!4!!

@hagyma:
Vauuu! Vau vau vauuuuu!!

@sugargiraffusplumps.:
Én felajánlok két garnitúra tartós góliátelemet!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.29. 09:44:01

@atpijkamo: Amúgy tényleg nagyon nem tökéletes az a kép, de mondjuk az nem is a tökéletes szitakötőmakró kategóriája, inkább a szárnyán a fények a figyelemre érdemesek.

Fikázókra szoktam figyelni, mert a "hű tökjó" -ból nem lehet tanulni; de a kritika nem az "ez de szar" szintjén kezdődik, hanem ott, hogy leírja, mi nem tetszik neki. Ja, érthetően :)

Yumurdzsak 2014.07.29. 09:48:46

posztoló menjen el három hónap fizetés nélküli szabira

2014.07.29. 10:06:58

jó cikk,
bár ezek tök egyértelmű dolgok...

VIC20 2014.07.29. 10:29:18

Pfájj, beleolvasgattam, de hogy még egy magyarul sem tudó, a szövegét idegen szavakkal spékelő hülyepicsa oktatgasson az illemről... Hozzáteszem, belőlem is élő hülyepicsa... Na, ne!

Manyecska 2014.07.29. 10:57:16

@atpijkamo: és most? pinába szállt a bátorsága..?:P

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2014.07.29. 12:23:56

Egyszer utaztam a nagy Amerikába, Amszterdamon keresztül. Ugyebár Bp - Amszterdam szakasz Schengenen belül van. A csomagfelvételes hölgy (nem határőr) a beszállókártyámat látva útlevelet kért, sőt még megkért, mutassam meg az ESTA igazolást. Mondtam nekem olyan nincs, mert tanulóvízummal megyek. Azt mondta OK. Aztán Amszerdamban külön terminálról mennek a Schengenen kívül járatok és amikor oda akartam bemenni, ott már tényleg volt útlevél, vízum ellenőrzés. Aztán az utas beszállításkor. Az amerikaiak azok csak szinte meglebbentették az útlevelüket(na jó a fényképre azért ránéztek), de az enyémet tüzetesen átnézte több ember is és kikérdeztek, hogy hova megyek és miért. Vagy 10-15 percig tartott. Gondolom a KLM nem akarta megkockáztatni, hogy nincsenek a papírjaim rendben, aztán hozhatnak egyből vissza.
Amerikában leszállva a bevándorlási hivatal képviselője ehhez képest már szinte semmit sem kérdezett, egy perc alatt beléptetett az USÁ-ba.

Mindenki kedves és udvarias volt, de határozottak voltak. Én meg együttműködtem,miért ne tettem volna.

Hozzáteszem: mindig kint vagyok 90 - 100 perccel a gép indulás előtt. A 2 órát túlzásnak érzem, de 100 perc az elég nyugalmat ad. És mindig van időm csatangolni a Sky courtban.

Utálom amúgy a párizsi repülőteret. Az amszterdami és a zürichi is elég nagy, de jobban ki lehet igazodni.
A budapesti hozzájuk képest játék reptér, de szerintem jó színvonalú.

András Kálmán 2014.07.29. 13:55:52

Miattuk megyek autóval....

2014.07.29. 14:41:40

Hála az égnek, hogy a posztíró csak "dolgozOTT" reptéren. Dilettáns.

¿Qué tapas hay? 2014.07.29. 23:45:28

@gio: "szúró-vágó eszközök 6cm vágóélhosszig utazhatnak. így tehát a standard, 5.9-6 cm-es svájcibicska is mehet"

Amennyiben a repülésbiztonsági irányelv angol szövegét veszik irányadónak. Ha a németet, akkor a pengehossz lehet max. 6 cm. (60 mm-es svájci bicska esetén az élhosz 58 mm, a penge hossza 63 mm)

otgorbebogre 2014.07.30. 02:31:48

csak annyit hogy a reggeli indulasok elott ket oraval ki se nyit Ferihegy. Meglepo de igy van. egyszer a zart ajto elott varakoztunk tobben. kulonben a magyar repter olyan kicsi hogy az ajtohoz valo jutasig nem kell idot szamitani. (viszont a kis kapacitas miatt feltorlodnak neha az emberek)

bpo478 2014.07.30. 09:30:56

" a repülés egy marhára veszélyes dolog."

Hülyeség. A repülés teljesen biztonságos. A zuhanás, na az ami kurvamód veszélyes!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.30. 09:54:01

Barátaim az úrban!

MINDIG AZ UTAS A HÜLYE.
Diszkont járatokon ne akarjatok VIP kiszolgálást, és ne ordítozzatok a telefonos ügyfélszolgálatossal, mert:
1. Leszarja a problémádat, Te voltál a hülye, ha nem tudtál olvasni
2. Ő is ember, és még azt az utat sem engedheti meg magának, amin Te utazol mondjuk a Kanári Szigetekre óccsón.

Elfogadtad az ÁFSZ-t? Akkor ne pattogj. Nyeld le a békát.
A telefonos ügyfélszolgálatosok (és gondolom a reptériek sem) a piacon dolgoznak, itt ugyan hiába alkudozol barátom!

A tudom, hogy meg tudod tenni, a főnököddel akarok beszélni, tudni akarom a neved, a beosztásod, a főnököd nevét, és különböző fenyegetések teljesen feleslegesek, ÚGYSEM FOGJUK A BÜNTIT ELENGEDNI.

További problémákat is szívesen megoldok itt nektek. :)

KCicó 2014.07.30. 11:22:46

Én engedelmes ügyfél vagyok, de akkor se magyarázza meg senki, hogy van értelme annak, hogy a kapunál belegyűröm a retikült a bőröndbe, hogy majd szétszakad, és egy méterrel odébb meg kivehetem és viszem fel a gépre...a súly elvész? a térfogat elvész?
A vizeres is javasolta, hogy ezt tegyem.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2014.07.30. 12:00:29

Csak 26 országban jártam repcsivel valahol többször is. Az egy kicsit felbosszantott a cikkben, hogy az aki az economy class-ban utazik az nem igazi "jó" utas. Csak aki elkölt 3000 eurot az valaki... Nos lassan én aki szánalmas 1000 euros utas vagyok úgy érzem évről évre, hogy az economy class lassan lessüllyed a századforduló fedélközi minőségére. Még egy plussz üléssor, gagyi 256 color vibráló lcd monitorok, rossz fülhallgató aljzatok, egyre ritkábban takarított wc-k, poggyászméret basztatások felszállás előtt (képesek voltak baszogatni, hogy a kicsi utánhúzós kocsi kereke! Nem fér be 3 cm miatt) direkt Lufthansanal lett véve 4 éve.... Mindig udvarias vagyok. Igyekszem elnézni sok mindent , de véleményem szerint az átlag utas már nem sokat számít csak a profit kellegyre durvábban....
Ja, a körömolló életveszély, de az ebédhez adott crom étkészlet az nem.... 18 cmes villa és kés.
Amúgy jó utat... ;)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.30. 21:32:48

@Artech: pedig egyszerű:
az a légitársaság, amivel Te akarsz utazni nem üzemeltet magyarországi telephelyet, ergo: nem köteles a Te nyelveden kommunikálnia Veled.
Te választod az ő szolgáltatását, Neked kell megérteni, hogy miért fizettél...
Ha nem érted, kérj segítséget. De ne légy büszke arra, hogy tanulatlan vagy. Vagy csak tudatlan...

Artech 2014.07.31. 17:34:49

@kekecke: vazze, tényleg igazad van
Fingunk nincs, a posztoló melyik repcsicsapattól írt.....
Vazze...
De Az én földemen landolt, s az én földemen száll fel!
Akkor nem illik tudnia magyarul???????????????????????????????????????????????????????
Vazze.
Pl. ha te Amszterdamban, magyarként bemész egy indiai által üzemeltetett, horváth pékségbe, ahol kínai-vietnámi szülők gyermeke a kiszolgáló, s flamandul beszél, milyen nyelven várod el a kiszolgálást?
S én vagyok a tudatlan?
Gyökér:)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.31. 21:46:34

@Artech: érdekes párhuzam csak azért, hogy kötekedhess... Nagyon életszerű példát hoztál, én kérek elnézést (nem, eszemben sincs).

erfransz 2014.08.03. 20:06:22

Mindig hálát rebegek Istennek, ha ilyen posztba botlok.
Köszönöm, hogy megvilágosítottál, ó Uram!
Ezek szerint ha kiadok több tízezer (esetleg sok tízezer) forintot repülőjegyre, azzal automatikusan elfogadom, hogy a légitársaság összes alkalmazottja idiótának tart (és ennek szóban vagy írott posztban hangot is ad). Elfogadom, hogy köteles vagyok indulás előtt minimum fél nappal, hasoncsúszva, folyamatosan elnézést kérve megjelenni a reptéren. Nem árt, ha félóránként hamut hintek a fejemre.
A kifizetett pénzem fejében normális, hogy a reptéren ott szívatnak, ahol csak tudnak - mindezt elfogadtam: amikor a jegyfoglalásnál rányomtam az utolsó enterre egyben lemondtam a méltóságomról és összes emberi jogomról.
Nyilván szívem szakad az alulfizetett reptéri alkalmazottakért (igaz, én sem keresek jól, de a francba is, hol a persely, ahol adakozhatok?)
A francba is, TÉNYLEG komoly ez a poszt???????

McZozo 2014.08.04. 17:25:54

@gio: Szalami kolbasz ilyenek tenyleg nem mehetnek be az usaba de ez mint irtak is nem a repulotarsasag heppje hanem az usa vamszabalya.
Manikurollot meg ugy elvettek minta pinty tolem a london budapest easyjet becsekkolasnal. esti roham pakolasnal elfelejtettem a borondbe atrakni a beszallasnal csipogott a kezipoggyaszom kinyittattak nem is tudtam mit akarnak aztan vizsgalo manusz kihuzta az ollot es elkobozta. nem tudtam mit tenni benyeltem

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.08.04. 23:37:02

@erfransz: akkor tartanak idiótának, ha ugyan elfogadtad az ÁFSZ-t, mégis variálni akarsz - ingyen. Mindezt arrogánsan, zsarolva, fenyegetőzve stb.
Ha ezek közül egyik sem vonatkozik rád, a poszt értelemszerűen NEM rólad szól.

2014.08.06. 12:10:50

@M. Péter: Mi is a baj a hozzáállásàval?
Jaj bocs, te se tudod megmagyaràzni, ugye?
Ha te dolgoznàl ilyen pozicióban talán az arcod nagysàga se lenne ilyen nagy
De èn kérek elnèzést baszod, te biztos hihetetlenül okos vagy ès jobban tudod h mi merre hány mèter

2014.08.06. 12:13:08

@erfransz: Te tènyleg ennyire diszlexiás vagy vagy csak tetteted?
Imádom amikor hozzád hasonló idióták beböfögik a baromsàgaikat

Tomasz_a_gozmozdony 2014.08.28. 10:02:38

Es amikor nehezebb fel kiloval a csomag, lezuhan a gep ha nem fizetsz pluszba 13ezret. De ha fizetsz akkor elwg az uzemanyag meg ki van egyensulyozca a gep. Ekkora faszsagot istenem...

andyka77 2014.09.11. 18:58:00

En lassan 13 eve gyurom az ipart a repteren es szeretnek elhatarolodni ettol a luzer seggfejtol, aki azt hiszi, o szarta a repteret. Szomoru, ha vki az alapjan kulonbozteti meg az utasokat, h mennyit fizettek egy repjegyert. Igen, vannak bunko utasok, de 98%uk igazan kedves es ertuk rdemes nap mint nap kitenni a szivunket.
süti beállítások módosítása