Tékozló Homár

Totális szervezési kudarc az átjelentkezők szavazása

2014.04.06. 18:39 | jackyll | 156 komment

atjelentkezes.jpg

Még az évente menetrendszerint érkező hónál/árvíznél is nagyobb meglepetést okozott a választás lebonyolításánál, hogy a négy évvel ezelőtti 55 ezer ember helyett 120 ezren szerettek volna a bejelentett lakóhelyük helyett máshol szavazni. A helyzeten nem segített, hogy mindenkinek a bejelentett lakóhelyéről küldték az egyéni jelöltek listáját, azaz egyesével ki kell keresni a személyre szabott borítékot. A néhol 1-2 órás várakozással cserélődő sor miatt elég sokan feladták a demokratikus harcot. A Vastagbőr Zuglóban dokumentálta az egyik legdurvább sort:

Olvasson tovább!

Utolsó pillanatban átjelentkezett, de még nem tudja, hova

2014.04.06. 05:55 | jackyll | 301 komment

sillywalksign.jpg

Naiv választó az utolsó előtti nap gyanút fogott, hogy egyáltalán működik-e a rendszer, és másodszor is beadta átjelentkezését a valasztas.hu-n, miután egy hónapig senki nem reagált az elsőre. Az viszont az utolsó nap odatelefonáló hölgytől sem derült ki, melyik szavazókörbe kellene mennie. Szerencsére kerültenként csak egy helyre lehet menni, a valasztas.hu listáiból hamar ki fog derülni.

Adta az élet, hogy egy magyar faluban születtem, és a közeli megyeszékhelyre jártam középiskolába, majd egy másik megyeszékhelyre főiskolára, s a munkám révén elkerültem a fővárosba. Az állandó lakcímem 198X óta e falucskában van, bár életvitelszerűen a fővárosban élek, ott van ideiglenes lakcímem.

Szavazni viszont csak az állandó lakcím szerinti településen lehet, ennek megfelelően az Ügyfélkapun keresztül, a valasztas.hu-n beadtam a kérelmet annak érdekében, hogy a fővárosban szavazhassak. Ez kb. március elején volt. Váratlan fordulatként, a faluban egyedül én kívánok máshol szavazni, azonban ez a tény olyan mennyiségű homokot küldött a gépezetbe, hogy be sem indult.

Olvasson tovább!

100 milliós bírság a Magyar Éremkibocsátó Intézetnek

2014.04.04. 16:15 | jackyll | 552 komment

eremkibocsatointezet.jpgMásfél éve annyira államinak látszott a Magyar Éremkibocsáto Intézet arculata, hogy a GVH 100 millió forintért licenszelte forintra büntette a reklámkampányukat.

A Magyar Éremkibocsátó Intézet értetlenül áll a GVH elmarasztaló határozata előtt, és azzal szemben fellebbezéssel él, mivel a cég tevékenysége a hatályos törvényi előírások betartása által jogkövető magatartáson alapul.

A leánykori nevén Magyar Kincstár Kft. korábban véletlenül ugyanezzel a módszerrel, a kft. lehagyásával Államkincstárnak látszó dizájnnal házalt ezüsttel.

Olvasson tovább!

Jobbára ártalmatlan gyógyhatású készítmény n+1

2014.04.04. 13:52 | jackyll | 112 komment

Egon találkozott egy spammel, amit a népszerű Medical Health News küldött neki, mert kifejlesztettek egy újabb jobbára ártalmatlan készítményt, amilyenekkel tippre havonta szórhatják tele az internetet. Szerencsére oldalaik könnyen felismerhetők jellegzetes háromhasábos webszerkezetükről, amit bal oldalt alul az egyre szaporodó, kizárólag pozitív kommentek követnek:

A minap kaptam egy levelet egy magyar (?) cégtől. A levél tartalma azt mondja, hogy kifejlesztették a legjobb gyógymódot a betegségemre. Szerencsére egészséges vagyok, így nincs szükségem semmilyen gyógyszerre, gyógykészítményre. De azért megnéztem a linket:

Olvasson tovább!

Mi történik a Bookline-nál?

2014.04.04. 12:41 | jackyll | 61 komment

Január óta több panasz érkezett, hogy lassan szállít a Bookline, és akkor sem sikerült az összes könyvet összeszedni. Legfrissebb naiv ügyfelünk szerint már a februári visszaigazoló emailben említettek valami logisztikai problémát:

A Bookline is belépett azon weboldalak sora közé, amelyen gyakorlatilag szinte bármit rendelhetsz, úgyse, vagy csak részben kapod meg.

Március elején és közepén rendeltem könyveket, amelyek közül néhányat csak ma sikerült kézhez kapnom. Egy részük időközben elérhetetlenné vált (amely nem csoda, hisz egy hónap alatt máshol is simán elkelhet a könyv). Volt olyan könyv, amely rendelése titokzatos módon "lemondódott", noha nem mondtam le egy rendelésem sem.

Olvasson tovább!

Trükkös jegydrágulás a Wizzairnél

2014.04.04. 11:39 | jackyll | 32 komment

Rita majdnem 14 ezer forinttal drágábban vette meg hármójuk Wizzair-repülőjegyét. Csoportosan ugyanis a második 30 ezres jegy után a harmadik váratlanul 60 ezer forintra drágult. Külön vásárolva csak 46 ezer volt.

Közérdekű közlemény annak, aki wizzair klubtag. Vigyázzatok, mert velem megtörtént a következő dolog, és jó lenne, ha ti elkerülnétek.

2 barátnőmmel elutazunk, rám lettek bízva a jegyek. Ha wizzair klubtag vagy, irányonként spórolhatsz 3-3 ezer Ft-ot, ha te is az utasok között vagy. Ez 30 ezer Ft-os retúr jegyárat jelentett, amikor rákerestünk az árra.

Próbálom lefoglalni, beütöm a 3 db jegyet, mit ad Isten, 40 ezer lett darabonként. Megint rákeresek 1-re, 30. 2 db-ra, 60. 3-ra, 120 ezer Ft. Magyarán, ha van 1 db drágább jegy a 3-ból, akkor a többit is azon az áron számolják, hiszen neked 3 kell úgyis.

Olvasson tovább!

Jóváírni is szokott a Telekom

2014.04.04. 10:18 | jackyll | 32 komment

Valóban kezdtek túlszaporodni az elmúlt napokban a sajnálatos események, amire válaszként befutott a Telekom-békemenet, néhány pozitív példa, mert ilyenek is vannak. István például sim-kártyát cseréltetett a T-pontban, amit majdnem kifizettettek vele, arra hivatkozva, hogy nem tőlük vette a telefonját. De aztán kiderítette, hogy ez nem is feltétel:

Egy kis pozitív dolgot is szeretnék megosztani Veletek, ami mostanában történt velem a T-mobile-lal kapcsolatban. Történt, hogy Kedves párom kapott egy új telefont - hát hogy őszinte legyek az EBAY-ról, mivel ott már megfizethető a 4 magos, itthon meg még alig kapni - de szerencsétlenségünkre csak a micro SIM kártyát tudtam volna belepréselni, neki viszont még a hagyományos volt. Így elmentünk egy T-pontba, hogy ott kicseréljék, mivel erre csak személyesen van lehetőség. Előtte találtam egy leírást, hogyha az az oka a cserének, hogy az új telefonba nem fér bele a SIM kártya, akkor a csere díjmentes.

Olvasson tovább!

Tényleg el kell foglalni Budapestet, hogy egységes legyen a parkolás?

2014.04.03. 14:11 | jackyll | 393 komment

20 év után tényleg büntetlenül lehet szórakozni (lásd még "szolgáltatás"), hogy ha az emberek online és offline vizuális segítséggel sem találják meg a láthatatlan parkolóövezethatárokat, akkor megbüntetjük őket, ahelyett, hogy átvezetnék a pénzt az egyik kasszából a másikba? Tényleg kaszát kell ragadni, hogy ne szopassanak halálba mindenkit minden nap? Még szerencse, hogy mi itt vagyunk, különben már forradalom lenne. Muhaha.

Tisztelt Parkolásellenőrzés!

Tegnap a Nyugati téri felüljáró alatt parkoltam  rendszámú BMW gépkocsimmal. A Vodafone GPS alkalmazása szerint elindítottam a mobil parkolásomat 13:25 perckor, a 701 zónában 440 Ft-os óránkénti parkolási díjjal. Az azonosító: 33944596. Összesen 134 percet parkoltam 928 Ft-ért.

Ennek ellenére megbüntettek 13:45-kor, s ezért telefonon segítséget kértem önöktől. Tájékoztattak, hogy mivel a felüljáró alatti terület határterület a GPS rossz zónát kínált fel. A büntetési azonosítószám 558911160, az ellenőr száma 545.

Olvasson tovább!

Az Ersténél az online fizetetés is készpénzfelvétel

2014.04.03. 12:43 | jackyll | 32 komment

erste_vs_szerencsejatek.jpg

Értjük, hogy nehéz a bankoknak, meg minden, de az összes bankadó áthárítása után kicsit hülyén veszi ki magát, hogy az Ersténél a saját hitelkártyával fizetett online szerencsejátékot is az ATM-es drágított jutalékkal könyvelik. Tényleg már. Bocy beszkennelte nekünk a kivonatot:

Olyanról hallottam már, hogy a postai csekk bankkártyás fizetése készpénzfelvételnek minősül, de én most úgy jártam, hogy az Erste Supershop hitelkártyámmal felöltött szerencsejatek.hu egyenlegemből fizetett lottószelvényem szintén készpénzfelvételnek minősül az Ersténél, így borsos kamatot számolnak fel utána.

Nem bírnak a Lenovo laptopokkal a Telemax szervizben

2014.04.03. 11:18 | jackyll | 73 komment

Nem annyira naiv ügyfél azelőtt lefotózta meghibásodott Lenovo Y510p laptopját, hogy beadta volna a Telemax szervizébe, így elég gyorsan be tudta bizonyítani, hogy ők karcolták össze javítgatás közben. Három hibajelenségből amúgy egyet sikerült orvosolni, a másik kettő szerintük vagy nincs vagy normál értékhatáron belül van:

A múltkori Lenovo Y510p homáros bejegyzés után jövök én is egy újjal. Tehát adott egy Lenovo Y510p laptop (ez a 755m SLI vga-val szerelt modell, aminek 310.000 Ft volt a vételára), ami le lett adva javításra a budaörsi Telemaxhoz, az új magyar szervízhez 2014.márc 13-án.

Bejelentett hibák:
- bal oldali hangszóró recseg
- 2. vga túlmelegszik (98C-t elérte kevesebb, mint 10 perc alat egyes játékok esetében, mint pl Crysis 3 vagy Withcer 2)
- bizonyos sötétebb árnyalatnál (zöld, szürke, stb) nehezen, de észrevehetően villódzik a kép

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása