Tékozló Homár

Miért kéne ezek után bárkinek a Mesés Shiraz Hotelbe menni pihenni?

2015.03.16. 14:04 | Homár Hilda | komment

UPDATE, MÁR NEM FRISS, ELÉVÜLT TARTALOM!

A Shiraz válaszlevele ezen a linken olvasható.

screenshot_2015-03-16_08_20_01.png

Csupa miértes sztori. Miért lehet egy műanyag villával nyitni a szobaajtókat egy puccos hotelben? Miért nem tett a hely lépéseket a vendégek biztonságának növelése érdekében a korábbi lopások után? Miért nem fogadják el a felajánlott segítséget? Miért próbálják eltussolni az ügyet? Miért gondolják, hogy oké kitépni a nekik nem tetsző bejegyzéseket a vendégkönyvből? És miért gondolják, hogy ez az egész titokban tartható?

Az 1001 éjszaka meséi avagy hogyan tegyük a Mesés Shiraz Hotelt a 40 rabló törzshelyévé

Feleségemmel 2015 nőnapi hétvégéjét szerettük volna kellemesen tölteni, ezért ellátogattuk egyik kedvenc hotelünkbe az egerszalóki Mesés Shiraz Hotelbe. Beköltöztünk, pihentünk, wellnesseztünk, élveztük a kedves szolgálatkész személyzet figyelmességeit, így volt ez szombat délután is. 

A szombati vacsorához készülődve nyúlok az asztalon hagyott karórámért, de nincs ott, majd a feleségem is közli, hogy nem találja a nyakláncát, amit szintén az asztalon hagyott. Csodálkoztunk, de mivel az ajtók mágneszárasak, és kártyával nyithatók, ezért reménykedtünk, hogy majd kiderül ki és milyen kártyával járhatott a szobánkban.

A recepcióra leballagva bejelentettük a recepciósnak a felfedezett hiányosságokat, aki némi telefonálgatás után közölte, hogy tekintettel arra, hogy este nyolc körül jár az idő, már csak másnap reggel tudja elérni azt a kollégát, aki majd meg tudja nézni a számítógépen, hogy mikor milyen kártyát használtak az ajtónknál, már egy másik vendég is jelezte az órájának eltűnését…!!!

Kicsit bánatos hangulatban nyammogtuk el az egyébként ízletes vacsorát, és indultunk vissza a szobánkba, amikor is egy kisebb csődületre lettünk figyelmesek a recepció előtt: egy baráti társaság jelezte hangosan, hogy mindegyikük – egymás melletti – szobáját kifosztották, készpénzt, aranyat vittek el.

Így már szombat este-éjszaka kivonultak a rendőrök, akiktől megtudtuk, hogy pontosan két héttel ezelőtt már megtörtént ugyanez, ebben a hotelben! Hangsúlyozom, a rendőröktől értesültünk erről, és nem a szálloda személyzetétől – akik mint később kiderült nem is voltak tájékoztatva róla, hogy ilyen eset előfordult, csak azok tudtak a dologról, akik éppen akkor ott szolgálatban voltak.

A hosszúra sikerült este során kiderült, hogy a hívatlan látogató nem használt semmilyen kártyát az ajtók nyitásához, hiszen az egyik rendőr is két másodperc alatt kinyitotta a négycsillagos szállodai ajtót egy műanyag villával! Elvetették azt a javaslatot, hogy esetleg kopogjunk be néhány környező szobába, nem tapasztaltak-e náluk is hasonlókat, hiszen vigyázni kell a szálloda jó hírére! Nem tehettünk feljelentést a rendőröknél, mert azt csak a lakhely szerint illetékes kapitányságon lehet megtenni, hétfő reggel 9-ig a szálloda sem tett feljelentést, a rendőrségi jegyzőkönyvön kívül - amiből természetesen mi a károsultak nem kaptunk példányt - semmilyen írásos dokumentum nem készült az esetről, sőt miután távozáskor néhányan ragaszkodtunk volna a szálloda által kiállított jegyzőkönyvhöz, vagy nyilatkozathoz, kaptunk egy pecsétes nyilatkozatot, hogy ők ilyet nem állíthatnak ki részünkre.

Vasárnap reggel még forrtak az indulatok bennünk és az este eseményeit beszélgettük újdonsült ismerőseinkkel, amikor odalépett hozzánk egy ifjú hölgy – szintén a szálloda vendége – és közölte, hogy az ő szobájukba előző nap délután bekopogott a vélhetően tolvaj illető, majd miután kinyitották az ajtót, továbbállt, és hogy az illetőt látták még a szálloda előtt is elhaladni, ezért szabadidejük feláldozásával hajlandók megnézni a szálloda biztonsági kamera-felvételeit, és megpróbálják azonosítani az elkövetőt. Sz. M., a szálloda megbízott vezetője közölte, hogy a felvétel 24 órás, és esetleg túl hosszú lehet annak átnézése!

Ezt egy két órás heves vita követte, ahol elhangzott, hogy a szálloda semmiféle felelősséget nem vállal az eset kapcsán, hiszen nekünk az értékeinket a szobákban elhelyezett bútorszéfben kellett volna tárolnunk, valamint engesztelésül a kellemetlenségekért egy éjszakányi szállásköltség megfizetésétől eltekintenek a károsultak esetében. Az önkéntes szemtanú hölgyek – ezúton is nagyon köszönjük nekik – ezalatt türelmesen várakoztak, hátha mégis lehetőséget kaphatnak az azonosításra, amire végülis sor került, és azonnal kiderült csak a hotel bejáratát figyeli kamera, a tőle kb. 5 méterre eső éttermi bejáratot nem, és természetesen a kedves „raboló úr” szemmel láthatóan pontosan ismerte az összes kamera helyzetét, és gond nélkül közlekedett felismerhetetlenül.

Még egy szívfacsaró jelenet fűzödik a vasárnap reggelhez, amikor egy fiatal kolozsvári pár szerette volna kifizetni a számláját, és a hölgy belenyúlt a töküres pénztárcájába…na azt az arcot sem felejti könnyen az ember. Végül is vasárnap estére többé-kevésbé kiderült, hogy kb. 10 szobát látogatott végig fényes nappal sikeresen a tolvaj, az anyagi kár többmillió forint.

Összegzés:
Az egerszalóki Mesés Shiraz Hotelben két hét alatt kétszer fordult elő lopás, amiről mélyen hallgatnak – sőt még a vendégkönyvből is kitépték az erre utaló lapokat(!), és nem tesznek semmit annak érdekében, hogy ez az eset ne ismétlődhessen meg, se új kamera, se a vendégek tájékoztatása, se a személyzet felvilágosítása, viszont rengeteg energiát fektetnek abba, hogy eltussolják az ügyet. Tehát, Drága Rabló Úr, a Mesés Shiraz Hotel tárt karokkal várja vissza, és reméli, hogy elégedett a szolgáltatásaival! Ja, és szóljon még 39 barátjának is!

Konyhamester

UPDATE

A Shiraz válaszlevele ezen a linken olvasható.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlulírottFentemlített 2015.03.16. 14:24:54

Sajnálom a posztolót!

A rendőr által használt műanyag villa hogyan nyitotta a mágneses zárat?
Megdörzsölte a jersey nadrágján amitől olyan delejessé vált, hogy azután még az ATM-ből is azza vett fel pénzt?

Megannyi kérdés.

AtiSnatch 2015.03.16. 14:30:19

@AlulírottFentemlített: a fogai közé szorította, majd lágyan befejelte a zajtót :)

Tron65 2015.03.16. 14:35:25

" Nem tehettünk feljelentést a rendőröknél, mert azt csak a lakhely szerint illetékes kapitányságon lehet megtenni"

Gondolom ezt is a szállodások mondták ...

@AlulírottFentemlített:
"A rendőr által használt műanyag villa hogyan nyitotta a mágneses zárat?"
Tudta hova kell benyomni ...

Manyecska 2015.03.16. 14:41:12

@AlulírottFentemlített: mer észak felé nézett a rendőőőr csak véletlen került a sztoriba..

SzerződésSertés 2015.03.16. 14:55:55

A személyzet valamelyik tagja benne van a buliban...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.16. 15:01:50

Plusz bevételt termel a hotel :)

EZAZ 2015.03.16. 15:03:22

Szerintem is benne van valamelyik alkalmazott, másként ezt nem lehetett volna csak úgy eljátszani, ráadásul többször is.
És mi az, hogy a szálloda nem vállalja a felelősséget? Miután a mágneszár műanyag villával nyitható?
Évek óta tervezgetem, hogy egyszer elmegyek a férjemmel ebbe a szállodába, de ilyen helyre biztos nem fogok.

Trunkel 2015.03.16. 15:05:51

Hmm, kemény sztori. Nem tudom, de nekem erről a Shiraz nevű helyről csak negatív dolgok ugranak be.
Viszont ugyanabban a faluban a Piroska panziót csak ajánlani tudom.

telkoe 2015.03.16. 15:11:02

Van par erdekes dolog ebben a meghato tortenetben:
Elvetették azt a javaslatot, hogy esetleg kopogjunk be néhány környező szobába, nem tapasztaltak-e náluk is hasonlókat, hiszen vigyázni kell a szálloda jó hírére!
.. es erre senki nem mondta neki, a heves vita helyett hogy a dugja fel a maganak a johiret az a szalloda ahol lopnak es bekopogott a szomszedba hogy ott is loptak-e? Rendorsegnek nem jutott ezebe a helyszineleskor ez a lehetoseg?

Nem tehettünk feljelentést a rendőröknél, mert azt csak a lakhely szerint illetékes kapitányságon lehet megtenni,
Ezta rendorok vagy a szallodai hazibohocok mondtak? Ha a rendorok, sikerult azota az illetekes ugyeszseget ertesiteni a panaszosnak errol?

sarostehen 2015.03.16. 15:19:19

"Nem tehettünk feljelentést a rendőröknél, mert azt csak a lakhely szerint illetékes kapitányságon lehet megtenni,"

Tehát ha engem kirabolnak Nyíregyházán, akkor haza kell mennem Soporonba, és ott feljelentést tenni??
Ezt nehezen tudom elhinni.

Vajmaci 2015.03.16. 15:21:08

Nem mondom hogy a poszt-toló hazudik, inkább arra gyanakszom, a személzet is érintett lehet a dologban. Miért is?
Azon kijelentés, hogy a feljelentést a lakhely szerint illetékes rendőrkapitányságon kell megtenni, BAROMSÁG!
Ordas nagy hazugság. Bárhol,bármikor megtehető a feljelentés, és itt a leírás szerint több alkalommal is visszajáró tolvajról van szó.
A kamera felvételeit a rendőrség kikéri, azt kielemzi, és ez alapján léphet tovább.A 24 órás felvétel (mily meglepő) tényleg 24 óráig tart...aki erre hivatkozik az egy ökör. Mint minden felvételbe (digit or not) ebbe is bele lehet "tekerni" hogy csak az ügy szempontjából fontos időpontokra lehessen koncentrálni.Nyilván előtte-utánna egy óra ráhagyást érdemes minimum hozzátenni, biztonsági okokból.
Most le merem fogadni hogy:
1. a szálloda a törvényt nem betartva letörölte a felvételt 24 óra után
2. értékelhetetlen a minősége.
3. nem lesz segítőkész
Akárki akármit mond, a személyzetből valakinek tudnia kell ki a tolvaj, 1000% hogy összejátszik vele,mivel csak úgy találomra nem mer semelyik besurranós ennyi szobát felnyomni mindenféle erőszakos behatolásra utaló nyom nélkül.
Mint kiderült már nem is először.

Atörökk 2015.03.16. 15:24:47

Eltusolni... Eltusolni max. az időt lehet a zuhany alatt, amíg az ember például az eltussolni szó helyes írásmódját tanulmányozza...

mildi 2015.03.16. 15:39:23

na, akkor jelentsd fel szépen a szállodát. komolyan. (megkockáztatom, a helyi rendőröket sem ártana...)
+ perelj kártérítésért.

Scipovicsné 2015.03.16. 15:49:25

Ez nagyon durva!
Köszönöm a poszternak, hogy megosztotta. Mostanában egyre többet járunk "hosszú, hétvégézni", ezt a helyet biztos kihagyjuk.

Homo sapiens 2015.03.16. 16:34:43

Szerintem nem az a kérdés, hogyan tudták kinyitni a szobát egy műanyag villával. Akik ezen gondolkodnak, azok szeretnék elbagatelizálni a lopást. Még az is lehet, hogy a szálloda alkalmazottai próbálják menteni a menthetetlent. Itt nem egy ember nem találja az óráját, hanem sokakat megrövíditettek és ez felháborítól Én biztosan nem fogok ebbe a szállodába menni.

Manyecska 2015.03.16. 16:53:51

Én azon gondolkozom folyamatosan miért kell az órát-láncot elől hagyni, legalább beleteszem a fiókba, nem?

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.16. 17:07:08

Ha a kommentelők összeadják a pénzt egy hétvégi Shirazosásra, én lebuktatom

Recepciónál feltünően érdeklődni a széfek iránt hogy "tele vagyunk arannyal".
Eljátszani hogy elmegyünk, majd visszaosonni és várni csendben
Adjam a bankkontómat?

Atörökk 2015.03.16. 17:13:01

Amúgy tény, lopni ganyéság, ettől függetlenül minden szálloda házirendjében benne van, hogy csak a széfben elhelyezett értékekért vállalnak felelősséget.

heidt 2015.03.16. 17:14:48

Az alábbi mesés véleményt most találtam. Ezek szerint vagy ücsörögsz egy malteros-ládán, vagy kirabolnak. Esetleg mindkettő?

"A múlt hétvégén ellátogattuk az egerszalóki Mesés Shiraz hotelbe, ahol a meglepetés akkor ért, amikor az előre foglalt szobába lépve egy építkezés kellős közepébe toppantunk, konkrétan az erkély bokáig malteros volt, az ablakot végig építkezési fólia fedte el, és a péntek délutáni hanghatások sem énekesmadártól származtak. Becsületükre legyen mondva, miután visszatértünk a recepcióra, pár perc múlva adtak egy másik – immár hibátlan – szobát, csak nem értem, miért nem sikerült ezt elsőre abszoválni, főleg úgy, hogy az utánunk érkező pár hölgytagja is emelt hangon ugyanígy kifogásolta a számukra kiutalt szobát, valamint egy vasárnap érkezett idősebb pár is arról panaszkodott a hétfői reggelinél, hogy őket sem a kakas keltette 8 óra előtt az ablakuk alatt. Természetesen megérti az ember, hogy szépítik, bővítik a szállodát, de a jelek szerint akadnak olyan szobák, ahol ez nem zavaró, akkor talán ezeket kellene elsőre kiadni, és a többire – előre figyelmeztetve a kellemetlenségre az odaérkezőt – magas árkedvezményt biztosítani, hiszen egy prémium hotelről van szó, prémium árkategóriával."

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.16. 17:21:52

@AtiSnatch: "a fogai közé szorította, majd lágyan befejelte a zajtót"

:)) Erre befejletem a monitort, te hülye! Egyszerre sírok és röhögök.

@telkoe: "feljelentést a rendőröknél, mert azt csak a lakhely szerint illetékes kapitányságon lehet megtenni,"

Csak a rabló lakhelye szerinti illetékes kapitányságon!

Manyecska 2015.03.16. 17:22:04

@horex: hánem. Hátde, elől csak nem hagyok értéktárgyat még itthon sem. Hozzánk is törtek már be kurva szép volt látni ahogy kiborogatta az összes! fiókot, szekrényt a szoba közepére..:((
Férjem meg akkor nyitott rá..reklám után folytatom.xd lényeg hogy a betörő eldobott mindent /többszázezres fényképező../ oszt úgy elrohant hogy felakadt a lambérián xd is..csúnyán tud nézni ha felébresztik de lehet pisztolyt fogott rá? :D

Manyecska 2015.03.16. 17:23:51

@horex: ja, a szemétje pont az ékszeresdobozoknál tartott isteni szerencse hogy nem vitte el:( azon bukott le hogy a gyerek háromkerekűjében hasra esett némi zajt csapva. Arra nem számított hogy nappal is alszanak otthon xdddd cumi..

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.16. 17:26:49

@Atörökk: Ha beteszem a széfbe az arany protkómat, akkor hogyan vacsorázok? Ha meg éjjel kiteszem egy pohárba akkor meg elviszia tolvaj, míg alszom.

Manyecska 2015.03.16. 17:28:05

@atpijkamo: röhögtök, én nem olvastam el a posztot!!:P csak foltokban. Különben is én a maffia oldalán hálo..állok xd hánem hátde. majd szépen körbetörölgetik a port az óra körül bazdmeg.:DD

Atörökk 2015.03.16. 17:28:08

@atpijkamo:
Rendelsz példájul tejbegrízt nyugdíjjas menűbe, vagy fogod a hagymásrostéJost, letussolod, attól pépes állagú lesz, máris lehet enni protkó nélkül.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.16. 17:29:00

@Manyecska / válasz ment!/:
Kell lélekjelenlét egy ilyen beosonáshoz
Szomszédba pár éve, nem zárt kilincses ajtó, beosontak, mig a galérián aludtak
Szerencse a pénz a gyerekkocsiban volt, mert elötte vásárolt a csaj
A bukszát meg eldobta a tolvaj az igazolványokkal együtt
Rendőrök ébresztették a családot reggel

heidt 2015.03.16. 17:29:20

@Manyecska / válasz ment!/: Szerintem pedig az nem normális, hogy az órámat széfbe zárjam, miközben leszaladok a szállodán belül valahová. Ez nem egy garniszálló, nincs állandó mozgás és átmenő forgalom. Én eddig külföldön-belföldön egyaránt csak a készpénzt tettem széfbe, de azt sem mindig.
Ezzel az erővel széfbe kellene zárni a telefonomat, cipőmet, ingemet, övemet, stb., hiszen ezek értéke összeadva már veri félmillát.

Manyecska 2015.03.16. 17:32:58

@heidt: pedig én csak úgy lennék nyugodt ha nincs napi takarítás ha van...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.16. 17:36:45

"Sajnos, most vettük észre időben, hogy sok a félre számlázás. Olyan ital tételeket is beütöttek, amit nem fogyasztottunk. Mivel csak a távozásunk napján kaptuk kézhez a számlákat, nem tudtunk érdemlegesen reklamálni.
0,33 l ásványvizünknél vettük először észre, hogy helyette a 0,75 l számlázták ki, ezt az egy "számlát" kaptuk meg csak az egyik vacsora végén (pedig külön rá is kérdeztek, hogy kicsit vagy nagyot fogyasztottunk). És csak ezt sikerült korrigáltatnunk."

www.roomforum.hu/hungary/egerszalok/shiraz/18316

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.16. 17:39:47

@atpijkamo:
Másik komment, a jóhiszemű
"Korrektnek gondolom a Shiraz csapatát, soha nem néztük át tüzetesen a számlákat."

Amiröl nem tudok az nem fáj :)

Manyecska 2015.03.16. 17:42:25

Mondjuk egy másfél millás órát is otthagy?

Aureliano Buendía 2015.03.16. 17:43:22

@Atörökk: és ebben igazad van, de azért szerintem egyértelmű, hogy a szálloda alkalmazottai közöl legalább egy benne van a buliban.

Ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy ott áll 10-15 ember, akit le lehet azzal szerelni, hogy majd hazamegy feljelentést tenni. Elég fatökűek voltak. akkor.

Aureliano Buendía 2015.03.16. 17:44:43

@Atörökk: vagy úgy viselkedik, ahogy a korának illő, és szépen bepisál.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.16. 17:48:47

@horex: :)) Mondjuk egészséges hozzáállás, hogy nem görcsöl a filléreken.

Atörökk 2015.03.16. 17:49:31

@Aureliano Buendía:
És legott el is alszik közben, majd másnap nem emlékszik az egész performanszra.

Shagrath 2015.03.16. 17:51:31

Mondjuk eszemben ágában nem lenne szállodában aranynyakláncokat vagy bármi értéket letenni az éjjeli szekrényre hogy nem vagyok ott. Történetesen a világ legdrágább ingatlanja egy szálloda. Ott sem tettem ilyet....

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.16. 17:52:12

@atpijkamo:
Homári kifejezéssel, nem fillérbaszó :)

Dehamár fog és kommentelek
Egy ilyen csaj kell nekem, főleg ha árva és néma
40.media.tumblr.com/5dddf5c37b66c9544488a5eb18f46b02/tumblr_mqmj9kUINx1s9zno7o1_1280.jpg

Aureliano Buendía 2015.03.16. 17:52:42

@Atörökk: Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor rászóltam, viselkedjen korához illően, meghalt.

Manyecska 2015.03.16. 18:46:48

@horex: de b+ lovat is adtak mellé!:D

igi1 2015.03.16. 19:05:20

Ajjaj.

Ennél sokkal fontoschabb, hogy részleges napfogyatkozás lesz március 20-án, reggel fél tíztől délig.

@Aureliano Buendía: tőle is sajnáltad a piát, te smucig. Nemhogy adtá volna neki egy kupicával, hátha beválik szíverősítőnek.

igi1 2015.03.16. 19:08:46

@atpijkamo: szerintem tutira meleg.

Azoknak nem kell fillérb@szónak lenniük.

@Manyecska / válasz ment!/: bezzeg mikor elloptak 12! tyúkot, b@sztak kijönni a rendőrök.

A legfontoschabb kérdés azonban ez:

VOLT ÜVEGASZTAL!?

igi1 2015.03.16. 19:10:12

Mondjuk hatalmas biznyic kéthetenként kiraboltatni saját magunkat, és osztozni a szajrén, a rendőrség meg letojja, meg a hotel is, mer van biztosítás etc.

igi1 2015.03.16. 19:11:22

@Manyecska / válasz ment!/: el tudok képzelni már mindent a mai világba. :)

Ha az Apple watch tuti bukó lesz, én veszek egyet magamnak.

Manyecska 2015.03.16. 19:17:52

@igi1: az én koromban már nem kísérletezik az ember az üvegasztalon.xdd

megamenn 2015.03.16. 19:36:50

@Manyecska / válasz ment!/: pedig a méretes valag nagyobb felületen osztja el a terhelést, kisebb a balesetveszély... :)

Manyecska 2015.03.16. 19:45:39

@megamen: pedig van itt akinek triplája van mint nekem, méretben, vaze!:D@igi1: jó, két ajtófélfa közt várnom kell..:DD

megamenn 2015.03.16. 19:45:39

"...hogy kb. 10 szobát látogatott végig fényes nappal sikeresen a tolvaj, az anyagi kár többmillió forint."

elképzelem a tolvajt, amint egy hátizsáknyi velnessz meg minibárkuponnal elszelel a színhelyről.

igi1 2015.03.16. 19:45:51

@megamen: meg az is jobban szétterül az üvegen

Manyecska 2015.03.16. 19:50:55

@igi1: az tökmindegy de 110kg /:P oké, két méter a pasi majd/ esetében a gerincem roppan el hamarább. Nem akarhatod!

igi1 2015.03.16. 20:02:18

@Manyecska / válasz ment!/: hádde kimondta, hogy a pasinak kell ráülni az üvegasztalra :)

ne terejjé

megamenn 2015.03.16. 20:03:53

@Manyecska / válasz ment!/: próbáljátok ki a fordított helikoptert, az nem olyan megterhelő mint a cölöpverés :)

hobbitroll 2015.03.16. 20:04:12

@Manyecska / válasz ment!/: NEM! Kell a rongyrázás, ha csak a takarítók előtt lehet, akkor is! Ettől függetlenül, a) részvétem a posztolónak, b) átdobták mint végbélsárt a palánkon, gyk.: ott tesz feljelentést ahol akar (sünöknél, afkorsz). Ettől függetlenül áll, amit fentebb írtak. 1) Ha van széf, akkor oda; 2) pihenni mentek, vagy rongyot rázni? (kicsit magának is köszönheti)

igi1 2015.03.16. 20:16:29

Amúgy meg a poszternak igaza van, egy szállodában ne lopjanak, ha meg lopnak, térítsék meg a kárt.

Ha van széf, akkor a poszter tegye oda az értékeit, ha nincs, akkor meg ne vigyen nyaraláshoz 2 millás rolexet, mer minek.

Rongyot rázni nem rolexel kell, hanem hitelkártyával b+.

Manyecska 2015.03.16. 20:18:12

@hobbitroll: mindenesetre dúlva. Azt nem értem miért nem nézik vissza a felvételeket??

megamenn 2015.03.16. 20:21:06

@igi1: gondolom, a széf is nyitható az univerzális műnyanyag villával.

igi1 2015.03.16. 20:31:33

@Manyecska / válasz ment!/: én sem, ebből sokminden kiderülhet

mondjuk hogy mivel rázta a rongyot a poszter (2 millás rolex ugye láccik)

hogy ki volt két héttel korbban a vendég, aki ismét visszatért

személyzetet meg lehet nézni

mondjuk az is IQ - light, aki kéthetenként pontosan ugyanakkor jár lopni

habár ezek már semmitől sem félnek

@AlulírottFentemlített: a 2 mellem közé tette, és azok hatás-kölcsönhatás elve alpján távolról, telekinézissel nyitották a széfet :)

Az első kérésünk miután észrevettük a lopást az volt ,hogy vegyék elő a kamerás felvételt. Közölték , túl sok a folyosójuk úgyhogy egy csomó helyen nincs kamera
-------------------------------------
NEM KELL A FOLYOSÓKAT NÉZEGETNI, a tolvajok nem a hátsó kertből szoktak betörni, hanem elegánsan kisétálnak a főbejáraton, vagyis a recepciónál mindenképpen kellett kamerának lenni.

Ha ennyire nem együttműködőek, akkor mindegy is, messzire kerülni kell a helyet, mert olyankor duplán jól járnak.

Egyébként meg biztosítás nincs!?

Ugye, a rendőrök ezér nem szokták törni magukat, mert ha megtalálják a tolvajt, akkor az fizet, nem a biztosító, ha meg nincs tettes, a kárt el tudják számolni, leírni, biztosító fizet, a rendőröknek meg csak papírmunka.

Sz. M., a szálloda megbízott vezetője közölte, hogy a felvétel 24 órás, és esetleg túl hosszú lehet annak átnézése!

4X-esen LEHET GYORSÍTANI A KAMERAFELVÉTELT, tehát ha a vendég tudja, mikor érkezett, és távozott a szobából, akkor nagyjából be lehet lőni a tolvaj érkezését is.

Aki ilyet kamuzik, az tényleg benne van.

Plusz jobb kamerarendszerek mozgásérzékelőek, ha nincs pl. nagy forgalom ugye, mert feltételezem, a tolvaj nem sziesztaidőben tevékenykedett, hanem olyankor, amikor nem voltak a szobában (reggel, délután, este, csúcsidőben, vacsoraidőben)

Azért erre a rendőrre befizetnék, aki villával nyitotta ki. XD Ezek ilyeneket is tudnak!? :)

igi1 2015.03.16. 20:33:33

@megamen: látod, miket tanulhatunk itt a homáron

A műanyag villa MINDENRE jó :)

Az alufólia is :)

Egyébként meg ennyi erővel mér nem hitelkártyával nyitotta ki a rendőr a széfet, b+.

PannonBoy 2015.03.16. 20:41:39

Fura, úgy emlékszem nem ez az első poszt, hogy prémium hotelben raboltak ki szállóvendégeket.
Ezekszerint ennyire rossz a biztonság a magyar hotelekben?
Csodálkozunk, hogy nem jönnek a külföldiek a pénzükkel?
Ezek a rohadékok hatalmas károkat okoznak a gazdaságnak (és a vendégnek), így minimum 5 év letöltendő szabadságvesztés!

igi1 2015.03.16. 20:55:21

Ahhoz, hogy még 10 másik szobán is végighaladhassanak, valakinek LE KELLETT ADNIA A DRÓTOT, hogy melyik szobában nincsenek épp.

Mert ugye, csak akkor mégy biztosan rabolni, ha tudod, hogy senki sincs a szobákban, és milyen értékek maradnak ott.

Mert, ha végighaladtak a soron, akkor valakinek szólni kellett, hogy épp itt ezek és ezek vannak, őket érdemesebb kirabolni, mint mondjuk a felettük levő szobát, ahol csórók vannak, meg vigyáznak az értékeikre.

A kártyák csíkját, amivel nyithatók a szobák, le kellett másolni, és egy saját kártyára rátenni.

Ha máskor is történt lopás ugye, akkor erre rá vannak épülve a helyi személyzet tagjai, és a fejes is benne van, ha ilyen gyatra kifogásokkal jön.

Itt valakinek figyelni kellett, hogy ki, mikor nincs a szobákban.

Lehet, hogy a szobákat is eleve úgy adták ki, hogy baráti társaságnak (hiszen ha mindenki egyszerre lép le, sokat nem kell a figyeléssel sem macerálkodni)

Tehát akkor arra is figyelni kell, hogy nem jó az, ha baráti társaság, nagyobb együtt érkező csoport mellett kapsz szobát.

Egyébként k@rvára nem szoktam érteni, hogy a jeggyűrűn kívül, MINEK aranyat vinni egy szállodai hétvégére.

Egyébként meg ha ilyen sz@r kamerarendszerük van (1 kamera, nem kamerarendszer), akkor minek van.

Homár Hilda 2015.03.16. 21:08:16

@Atörökk: basszusbasszus, nagyon ciki, kösz.

igi1 2015.03.16. 21:12:24

A zemberek soha, semmiből sem tanulnak.

igi1 2015.03.16. 21:14:11

@Homár Hilda: most mit nyalsz, nem téged tussol a zuhany alatt

Miért nem tett a hely lépéseket a vendégek biztonságának növelése érdekében a korábbi lopások után?

A hely nem tud lépéseket tenni, max. a hely tulaja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.16. 21:22:01

@megamen: Én meg azt, ahogy nem tűnik fel senkinek, ahogy szobákat tör fel. :D

igi1 2015.03.16. 21:24:36

@ColT: most mér, el kellett költeni valahol a kuponokat b+

biztos mindenki dugott/zabált/fürcsizett

:)

hobbitroll 2015.03.16. 22:29:08

@Manyecska / válasz ment!/: Maaaargit, nóóóóórmáááááális?!
1., lebukna a tolvaly
2., szerinted kit dobna fel először, hogy mencse a seggét?
3., az mekkora reklám a "mesés" hotelnek, hogy az alkalmazottak közreműködésével lopták meg a vendégeket (mondjuk ez így is 99.999999* %) ?

hobbitroll 2015.03.16. 22:33:37

@igi1: ehem ...

Ég a cigány putrija, a cigány meg kint óbégat, hogy:
- Jaj nekem odavan az atómata mosógépem, a mikrohullámú sütödém, a
tévé a házi-mozival, a mosogatógép, há ki fogja eztet nekem
megfizetni?!
Odalép hozzá a polgármester, és azt mondja:
- Ne akarj átverni cigány, be sincs vezetve az áram!
Mire a cigány:
- Jáááájj, a generátort majdnem el is felejtettem!

nem tudom, érted e a következő problémát (nem, nem a pirézekre gondoltam, hanem ...)
/ps.: és nem is a 3.14nára :P/

Arcade Macho 2015.03.16. 23:29:05

visszagondolva igy a kulfoldi kiruccanasaimra, ha nagy ertek volt nalam (==dugipenz) azt en mindig beraktam a taskam melyere, hogy ne tudjak elemelni csak ugy
fel nem tudom fogni minek kirakni az erteket az asztalra, vagy eppen a furdoben kufircoltak amikor a besurranas tortent? mert akkor en kerek elnezest :)

igi1 2015.03.16. 23:43:20

@Arcade Macho: csapatban orális orgiáztak mit nem lehet ezen érteni!?

na

nem ezen kell rugózni hanem h melyiknek gyarapodott a szlàja

iPhonet nem érdemes lopni, a cigga meg csak kis zsèt kap tehát itt a személyzet és a tulaj a ludas

mer itt tudni kellett van 1 csoport hová megy és mikor

ne felejtsétek a pénteki napfogyatkozást reggel

ptspts 2015.03.17. 01:49:57

A szokásos tanács az, hogy a vendég tárolja értéktárgyait (pl. óra, ékszer, laptop, tablet, mobiltelefon) a széfben.

Nézzük, mit tehet a szálloda, ha fontos a vendégek értéktárgyainak védelme:

* Minden bejárathoz, kijárathoz és kapuhoz több, 4K felbontású, >=60fps, HDR action videókamerát üzemel be.

* Minden szobaajtónyitás (nem csak belépőkártyás) naplózásra kerül a biztonsági rendszerbe.

* Minden belépőkártya-használat naplózásra kerül a biztonsági rendszerbe.

* A vendég igényelhet olyan zárat a szobaajtajára, melyet ottartózkodása alatt csak ő tud kinyitni, tehát a szálloda személyzete sem. (Ha takarítást kér, akkor neki kell gondoskodnia a takarítók beengedéséről.) Ez például megoldható modern, biztonságos belépőkártyával úgy, hogy a kártyáért a vendégnek kell elmennie a rendőrségre, és kártyát felprogramozni csak a rendőrök tudnak.

Biztos vannak ennél praktikusabb megoldások is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.17. 02:16:22

@ptspts: "praktikusabb megoldások"

Hát van.

* Kirúgja a picsába a tolvajszarka alakalmazottakat.

Azt hittem, az ilyen kártyás megoldásoknál alap minden kártyahasználat naplózása, és minden vendég újrakódolt egyedi kártyát kap. (Az ellopott, lemásolt kártyát nem lehet tovább használni.)

Az se butaság, ha minden kijárathoz tesznek kamerát, nem csak a főbejárathoz. Ez nem agysebészet, csak józan paraszti ész.

Meg ha ilyen kurvadrága szállodám van, akkor nem állok meg három kameránál, hanem minden emeletet bekamerázok a faszba. Tolvaj szarka kinyalhattya.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.17. 03:38:55

@igi1: draga IGi, mindenhotelben van olyan kartya ami minden ajtot nyit
ezt hasznaljak pl a takaritok
ha 1 ilyen kartyat beszerzel, minden szobaba bejutsz

joska61 2015.03.17. 07:40:57

A poszternek mindenben igaza van! A szállodának csak abban, hogy a poszter mifaszér nem használta azt a rohadt széfet?

igazságos 2015.03.17. 08:00:13

@hagyma: má meginn nem érted

hiába szerez be egy marék kártyát tudni kell h 1 csoport épp elhagyta a szobát meg mellette sincsenek

Az oké h egy társaság de senki sincs összenőve nem minden szoba lehet mindig üres

tehát hiába kapsz fel egy marék kártyát tudni kell hol ki melyik szobában

Ez meg nem kis munka nem 1 emberes ha végigszaladtak ennyi szobán

akárki lehetek:-) 2015.03.17. 09:36:47

@hagyma: Az a kártya is kódolva van, ha eltűnik/ellopják egyszerűen érvénytelenítik és passz!

Többeknek:
Széf probléma: 4 csillagosban (új nem műemlék) hirdetés szerint laptop is befér a szobaszéfbe. Ehhez képest a nejem 15,6"-os, 16:9 képarányú (manapság általános) laptopja 0,5cm híján nem fért be átlóban sem!!! Fényképezőgép szintén, annak meg a magasságával volt baj, állítva, fektetve.
Így a széfbe az otthonról hozott szappan és a Penny törzsvásárlói kártya került!!!

sarostehen 2015.03.17. 09:37:18

@atpijkamo: Azért ez is egy kétélű dolog.

Nem biztos hogy sokan szeretnék, ha egy szállodában mindenhol felvétel készülne róla.

Többek között én sem.

Kamera nélkül is kezelhető lenne egy normális informatikai rendszerrel.
- milyen kártyával történt ajtónyitás
- mikor volt ajtónyitás
- Ki készítette a kártyát
- kinél van a kártya
stb stb stb

akárki lehetek:-) 2015.03.17. 09:40:23

@akárki lehetek:-):
Viszont a szálloda abszolút megbízhatónak bizonyult, és minden be/kijárat, folyosó be volt kamerázva (ezen okból necces lett volna a folyosón párosodást gyakorolni)

Atörökk 2015.03.17. 09:52:26

Meg kell csippelni a műanyag villákat, az a megoldás.

_Neville 2015.03.18. 01:31:39

A megyei pandúrság már a kiegyezés után megszűnt, ki mondta a poszternak ezt az állatságot, hogy csak saját lakhelyén tehet feljelentést?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.18. 04:09:50

@igazságos: @akárki lehetek:-): szallodabol ne akarjatok kioktani
15 eve vagyok benne
kedves igi
ez nagyon egyszeru, bekopogsz, ahogy a vilag minden szallodajaban megteszik
szobaszerviz
ha nem jon valasz akkor bemegy
persze hogy le lehet tiltani amastercardot is, miutan kiderult hogy illetektelen kezekbekerult
ez erdekes dolog, mert ha nekem kell valamihez, pancelszekrenybol veszik elo es alairassal adjak oda , viszont a takaritoknak van
es meg viszont
@sarostehen:
normalis hotelben a folyosokon mindenhol kamera van
mindenki biztonsaga erdekeben
afolyosokon minden

Tyto Alba 2015.06.20. 09:34:35

a poszter sáros, ennyire nem lehet hülye valaki

Krisz101 2015.06.28. 05:48:37

@Atörökk: de genyó vagy :D :D :D

(eltussolni :D)

Gézakékazég! 2015.07.16. 18:52:14

Fos egy hely lehet, ide sem kell menni hétvégi bulira.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.22. 00:27:29

@Homár Hilda: Ezt a SPAM-elő faszt @Pasztel: töröld ki, ha már mindenáron törölgetési ingerenciád van.

Angelina87 2019.04.15. 09:39:53

@Trunkel: jaj istenem, azzal nem lehet hencegni a rokonságnak :)

Reactor 2021.12.23. 15:50:03

Whew! Édesanyámék épp most nyertek egy éjszakát fullos ellátással a Shirázban! Első dolgom volt megemlíteni nekik a cikket...
süti beállítások módosítása