Tékozló Homár

Volt kártya, nincs kártya

2015.04.06. 09:38 | Homár Hilda | 88 komment

screenshot_2015-04-01_20_36_40.png

Pénz nélküil maradni külföldön elég szívás önmagában is, az ember nem kíván még külön bosszúságokat mellé. Nem is tudom, hogy Gábort mi borította ki jobban, az ügyintéző unottsága, a helyzet lehetetlensége vagy a búcsú a kártyájától.

Az OTP lenyúlta a bankkártyámat

Képzeld el azt, hogy külföldön vagy, nincs nálad készpénz, egy bankautomata elnyeli a kártyádat, amit a sajátos helyi viszonyok és ügyintézés miatt vissza sem tudsz szerezni, és ott állsz egy fillér és minden segítség nélkül. Durva, mi? Nos, Magyarországon könnyen így járhat egy külföldi. Ezt a saját tapasztalatomból tudom, pedig nem vagyok külföldi.

Régóta Spanyolországban élek, és amikor hazalátogatok, általában pénzváltónál váltok eurót forintra. Most pénteken azonban az OTP egyik automatájából akartam készpénzhez jutni, ami viszont művelet közben lefagyott, és elnyelte a spanyol kártyámat.

Bementem a legközelebbi OTP-fiókba, és elmondtam, mi az ábra. Ők utánanéztek a dolognak, leellenőrizték, hogy az automata valóban elromlott, majd biztosítottak arról, hogy aznap már semmi nem fog történni az ügyben, jöjjek vissza hétfőn. Ez nem hangzott túl biztatóan, ezért írásba adattam velük, hogy az automata meghibásodása okozta a problémát, alá is írták, le is pecsételték.

Amikor hétfőn visszamentem, hosszas telefonálgatás után arra jutottak, hogy márpedig nem kaphatom vissza a kártyámat, mert az külföldi! Ilyen esetekben ugyanis azt a számlavezető bankhoz kell visszaküldeni, mivel azonban nekik nincs kapcsolatuk az én külföldi bankommal, nem tudják hova küldeni, szóval ez van, volt kártya, nincs kártya, nincs itt semmi látnivaló, tovább lehet állni.

Nem akartam elhinni: ha benyel az automatájuk egy külföldi kártyát, akkor az már náluk marad és kész, de hát ez azt jelenti, hogy egyszerűen eltulajdonították a kártyámat! Bár a ügyintézők kisfőnöke nem a csinovnyikok legrosszabb fajtájából származott, amennyiben kifejezetten pökhendi nem volt, csak látszott rajta, hogy a háta közepére kívánja az egész ügyet, ezt azért határozottan kikérte magának: hiszen arról csak nem ők tehetnek, hogy az automata meghibásodott, technikai hibák történhetnek, nagyon sajnálja, de nem tud semmit tenni, a törvény azt írja elő, hogy nem adhatják vissza a kártyát!

Milyen törvény? Milyen törvény, hát a Törvény, látszott rajta, hogy már nagyon unja a sztorit, akár azt is mondhatta volna, hogy nem adhatom oda, tyúkok ülnek rajta, hess, hess. Hogy akkor most hol is van a kártyám, és mit fognak vele csinálni, megsemmisítik, vagy bekeretezik és kiteszik a falra ,nem tudta megmondani, amire már tényleg ideges lettem, mert minden pénzem ezen a számlán van, és mindezek után hirtelen nem éreztem túl nagy biztonságban. Ezt már emelkedetteb hangon kérte ki, csak nem képzelem, hogy visszaélnek a kártyámmal, amúgy meg tiltassam le, és annyi.

Mondtam, hogy letiltatni ugyan le tudom itthonról is telefonon, de az újat csak kint kaphatom meg, az ottani címemre, akkor viszont hogy jutok itthon pénzhez? Nagyon sajnálja. És az esetből adódó költségeim, azzal mi van, hiszen az egész az ő hibájukból történt? Azt is nagyon sajnálja! Erre megkérdeztem, hogy tényleg nagyon sajnálja-e, vagy csak úgy mondja, mert kurvára nem vagyok biztos benne, de csak azt ismételgette, hogy ők sajnos semmit nem tudnak tenni, meg senki sem, mivel ebben a helyzetben egyszerűen nincs mit tenni, ez van, így semmilyen felelősséget nem is vállalnak. Ha akarok, nyújtsak be kártérítési igényt, vagy tegyek panaszt, csináljak, amit jónak látok, mit bánja ő, csak eridjek már, vigyen a fene.

Szerencsére nem vagyok külföldi, ezért valahogy meg tudom oldani, hogy pénzhez jussak, a kártyát meg letiltom és igénylek újat, ha már így jártam, de mit csinál egy turista ebben a helyzetben, főleg, ha nem is beszél magyarul?

Az OTP-nek feliratokkal kéne figyelmeztetni a külföldieket, hogy a kártyájukkal játszanak, ha az automatáikat használják. Én figyelmeztetek mindenkit, akit csak tudok.

Gábor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.04.06. 09:44:02

Na, mi történt? Mindenki sonka-kalács-tojás kómában van?
OTP-t egyébként messziről kell kerülni, kb. annyira bizalomgerjesztőek, mint a Magyar Posta.

Leadfoot 2015.04.06. 09:46:56

"egyszerűen eltulajdonították a kártyámat"

Egyrészt a kártya sosem az ügyfél tulajdona, másrészt - ha már hivataloskodunk - akkor nem ártana tisztában lenni az "eltulajdonítva" szó jelentésével.

ptspts 2015.04.06. 10:05:17

Köszönjük a posztot! Jó tudni külföldi utazás esetén erről a kockázatról is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.04.06. 10:24:26

SPAM
kilatasgaleria.blog.hu/2015/04/06/hold-mars-venusz

"lyen esetekben ugyanis azt a számlavezető bankhoz kell visszaküldeni, mivel azonban nekik nincs kapcsolatuk az én külföldi bankommal, nem tudják hova küldeni, "

Ez nonszensz, tuti hogy csak le akartak rázni.

Dalamar 2015.04.06. 10:24:27

Kellemetlen helyzet.
Annyiból az OTP-nek igaza van, hogy tényleg nem adhatja neked oda a kártyát, mert az a bankod tulajdona. Az már viszont az OTP felelőssége, hogy állítólag egy EU-s ország bankjával nem tud kapcsolatot létesíteni és visszaküldeni számára a kártyát. Ezt amúgy nehezen is hiszen, sztem el fogják ők tudni azt küldeni, csak az bizony elég hosszú időbe fog telni és annak idejéről vagy részleiről a "legközelebbi OTP-fiók" nem tud mondani semmit. Kártérítési igénnyel (letiltás, új kártya, egyéb költségek) fordulhatsz feléjük (ÁSZF-t, Hirdetményeket nem árt előtte átböngészni, hogy mit erről), de annak elbírálása már bőven túl van az ügyintézői kisfőnök, sőt a fiókigazgató hatáskörén is. Az idejéről ne is beszéljünk.

8lazo8 2015.04.06. 10:31:21

@Leadfoot: Mi ez a trollkodás? :D
Mindenki tudja jól hogy a kártyája a banké, de attól még az ő neve szerepel rajta, ő kapta használatra, amíg a bank nem kéri vissza ergo az övé.
Ha elvenném a kártyádat és azt mondanám hogy csak a banknak adhatom vissza mert az övék annak örülnél?
Az otp-n meg nem csodálkozom...

Artech 2015.04.06. 10:57:28

Sziasztok. Most idézek: "ezt azért határozottan kikérte magának: hiszen arról csak nem ők tehetnek, hogy az automata meghibásodott, technikai hibák történhetnek, nagyon sajnálja, de nem tud semmit tenni, a törvény azt írja elő, hogy nem adhatják vissza a kártyát!"
S most ordítok: Te gyökér de arról tehetsz, hogy egy cégnél dolgozol, hibát észlelsz, s nem jelzed!!!!!!!
S most jöhetnek a trollok, hogy ő csak egy ügyintéző.
Ja,egy max. OKJ-s ostoba, aki félti az állást.
De ha a mamája menne be ugyanezzel a panasszal, ugyan így csinálná?
Át baszná Őt is?
Mert féltené az állását?
Na ne veszekedjünk már ezen...
A kártyát pedig vissza kell adniuk a jogos tulajdonosnak. Ha nem teszik, akkor....

Artech 2015.04.06. 11:00:52

@8lazo8: Ez két értelmű. Ha a banké lenne, akkor miért is kell kifizetnem a kártyadíjat?
Ha az enyém, akkor ilyenkor, miért is nem kapom meg? Nem, a kártya az enyém, akármit is mond a bank, mert kifizettem:)
A banké csak a mögötte lévő fedezet...
Ha van. Ámbár az sem, mert az is az én pénzem...

Aureliano Buendía 2015.04.06. 11:01:07

A virágok meg hervadnak? Nyavalyások!

Gyerünk locsolkodni, felkínált páleszt elfogadni!

Aureliano Buendía 2015.04.06. 11:02:48

Itt a piros, hol a piros-OTP kiadásban

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 11:18:06

A posztolónak ez már csak a jövőre vonatkozó tanács, de mindig is azt mondtam, hogy legyen nálatok 2 bankkártya. Meg egy napra való kápé.

^LutheR^ 2015.04.06. 11:33:57

@Artech: "Ha a banké lenne, akkor miért is kell kifizetnem a kártyadíjat?"

A használatért, birtoklásért. Vagy ha neked jobban tetszik, tekintsd bérlési díjnak.

"Nem, a kártya az enyém"

A bankkártya fölött nincs tulajdonjogod.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 12:09:50

fejlettebb orszagok fejletteb automatai nem tudja elnyelni, mert cask bedugom es kihuzom
tanulsag
legkozelebb menny be a bankba es ott vegyel fel penzt
2/ valoban kell 2-3 kartya a biztonsag kedveert
3
nem ismerem a bank szabalyzatat, ha az van benne hogy cask akartyakibocsajtoanak kuldhetik vissza, akkot annak oka lehet, bar hulyesegnek tunik es szopas

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 12:20:28

@^LutheR^: "@Artech: "Ha a banké lenne, akkor miért is kell kifizetnem a kártyadíjat?"
A bankkártya fölött nincs tulajdonjogod."

Van egypár bankkártyám múltbeli lejárati dátumokkal, szívesen adok belőle párat, és azt lehet tulajdonolni.

Kurvára mindegy, kinek a tulajdonában van fizikailag az a plasztik lapocska.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 12:25:16

Poszter ha tudja a kártyaadatait, interneten rendelhet pizzát, hogy addig se haljon éhen.

Meg nyithat egy bankszámlát, arra átutal internet bankon keresztül valami pénzt, és megint megnyílnak az életlehetőségei.

Tegyük fel, hogy a poszter nem úgy menekült el külföldre, hogy minden rokonával és barátjával összeveszett, vagy nagyobb összegű adósságot hagyott hátra. (Bár tudom, ez nagy divat.) Szóval akkor megkeresheti őket, és kéthet egy kis pénzt kölcsön.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 12:31:18

hat en nem tudom a kartyaszamom, meg azt a 3 jegyu szart gatul
de van hitelkartyam, meg csekkonyvem a debit melle...
1 kartyaval utazgatni, mint latjuik nem eletbiztositas

Répázó 2015.04.06. 12:54:59

Soha ne vegyél fel pénzt külföldi számláról ATM-nél. Én is ezt tettem és olyan áron váltják a devizát, hogy lehidalsz. Mindig vedd fel külföldön és menj pénzváltóhoz.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.04.06. 13:18:41

Tele van a hajad kosszal, meglocsollak DOMESZTOSSZTAL!

Manyecska 2015.04.06. 13:34:19

Füreden is előttem nyelte be a kártyáját egy házaspárnak az automata. Mondjuk ott volt bankfiók a közelben...

Ne küldj levelet 2015.04.06. 13:41:14

Nem is értem miért adnák oda neki a kártyát. Azon csak egy név és szám van. Neve lehet ugyanaz másnak is. Poszter lenne legjobban felháborodva, ha másnak adnák a kártyáját.
Gondolom csak saját ügyfelüknek adnak vissza, őt képesek azonosítani.

Egyébként meg külföldön 3 fajta kártya, két banktól. Még ez sem mindig elég, legyen közte credit is.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.06. 13:41:31

@atpijkamo:
Lejáratkor kilyukasszák és vissza. Lehet vele gittelni és jeget kaparni

De nem eset még szó a hasi-tasirol, ami nem kér kódot és nem nyel el semmit

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.06. 13:43:03

ATM-et akarok, azok lenyelik legalább, nem mint a ....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 13:45:50

@horex: Nekem van jópár sértetlen a fiókban. Csak küldik az újat. Egyébként se ér semmit lejártan, ha ki van lyukasztva, ha nem. Egy okos kártyát a minap vittem be, annak a csipjét vágta a néni keresztbe ollóval, nagy gonddal.

M. Péter 2015.04.06. 13:56:18

@Artech: Kártyakibocsájtási vagy éves kártyahasználati díjat fizetsz, nem vételárat.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.06. 13:56:27

@atpijkamo:
Lejártan nem lehet vele könnyű jeget kaparni és gittelni/kittelni?
Dehogynem!

8lazo8 2015.04.06. 13:56:34

@Artech:
Sőt lehetne ezt még cifrázni :)
A kártyát egy kártyakibocsátó elkészíti (meg "üzemelteti") a banknak, a bank kifizetteti veled mert te használod, de a kártya a banké marad. :)
A bank a kártyád mögé állítja a számládat hogy hozzáférj kb. bárhonnan.

Érdemes külföldön használni de csak vásárlásra, az ATM-ket ilyen okból, meg a tranzakció/valutaváltás díja miatt messziről kerülöm. :)

M. Péter 2015.04.06. 13:57:44

@hagyma: A bankban való pénzfelvételért felszámolnak még kb. 5%-ot.

M. Péter 2015.04.06. 14:05:14

@Dávid András: Ez attól függ. Volt olyan kártyám, amelyik a VISA eladási árfolyamán számolta át a külföldi készpénzfelvételt, azóta már ez is rátesz 1%-ot, viszont a pénzváltók sok helyen sokkal nagyobb árfolyamréssel dolgoznak, mint Mo.-on, simán lehet 10%-ot is bukni.

Gazsibacsi 2015.04.06. 14:11:54

De sok funkcionalis analfabeta van itt. A posztolo Magyarorszagon jart porul kulfoldi kartyaja hasznalatanal, nem kulfoldon.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.06. 14:19:21

Felszámolnak már mindenért
A bankomban nem tudom beállitani, hogy egyáltalán ne küldjön sms-t 50Ft-ért
Igy most beállitottam hogy ha utalás érkezik, havi 1-2, csak akkor küld
Be kellene mennem és szóban lerendezni, de ha a weben nem lehet, gondolom szóban sem

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 14:22:52

@Gazsibacsi: "De sok funkcionalis analfabeta van itt."

Én csak téged észlellek.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
(Si tacuisses, philosophus mansisses.
- Boethius)

A mosónők korán halnak 2015.04.06. 14:25:36

@atpijkamo: ezt kimondanám teleköpném közben a monitort.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 14:31:46

@Agresszív étcsokinyúl: :)) Tele szájjal nem beszélünk! Latinul meg pláne nem, mer assziszik, kérkedünk a műveltségünkkel.

Ripam pecto non olet - A bankkártyának nincs szaga.

Répázó 2015.04.06. 14:42:33

@M. Péter: Én általában amikor hazamegyek, akkor megnézem az MNB weboldalán, mennyiért váltják a különböző bankok. Érdekes módon, jellemzően a pénzváltó ahova járok, kicsivel ezek felett vált.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2015.04.06. 15:20:28

Egy kártya nem kártya. Ezért van nálam mindig alapból kettő.

Az egyik egy sima, folyószámlához tartozó debit kártya, a másik pedig egy hitelkártya, ráadásul nem is ugyanattól a banktól. Ez utóbbit csak ritkán használom (bizonyos üzletekben elég nagy kedvezménnyel lehet vele vásárolni), de megér nekem havi párszáz forintot a fenntartása (kekeckedőknek: plusz 25 forintot kér a számlavezető bankom, hogy visszautaljam a levásárolt összeget). Szükség esetén akár készpénzfelvételre is használható, vagyis vésztartaléknak nagyon jó. Ha valakinek csak egyetlen bankkártyája van, akkor viszont tartson magánál mindig elég készpénzt, mert sokszor kerülhet kellemetlen helyzetbe. Számtalanszor előfordult már, hogy vásárláskor valamelyik kártyámat nem fogadta el a terminál technikai hiba miatt. Olyankor Eötvös Gáborként széles mosollyal elő lehet adni a "Van mááásik!" c. performanszot ahelyett, hogy megszégyenülten vissza kéne pakolászni a kosárba mindent.

Tamás Paitz 2015.04.06. 16:28:19

@Ne küldj levelet: PIN kód? Esetleg telekód? Ja és feltalálták már a telefont is ahol pár kontroll kérdéssel lehet azonosítani az illetőt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 17:09:00

Annak a valószínűsége, hogy egy bankkártya használhatatlanná válik: 1:100 000. Annak a valószínúsége, hogy egyszerre két bankkártya használhatatlanná válik az előbbi négyzete: 1:10 000 000 000. Tehát a lehetetlenhez közeli esemény, hogy egyszerre két bankkártya használhatatlanná válik.

Van egy üzletember aki állandóan utazik repülőgépen, naponta többször is. Egyszer elmegy egy matematikushoz, hogy megkérdezze mennyi az esélye annak, hogy ő pont egy olyan gépre fog felülni amin bomba van.

A matematikus szerint erre 1:100 000 az esély.

Erre mondja az üzletember:
- Lehet-e csökkenteni ezt az esélyt? Ha igen akkor hogyan? Mert tudja én naponta akár 4-szer is utazok repülőn.
Erre a a matematikus:
- Természetesen lehet. Méghozzá úgy, hogy felvisz magával egy bombát, mert annak az esélye, hogy egyszerre két bomba van a gépen 1:10 000 000 000.

igazságos 2015.04.06. 17:19:27

@8lazo8: hja, viszont a kártya használatáért te DÍJAT FIZETSZ, amibeb esetleg van biztosítás is mondjuk pont ilyen esetre (ha benyeli, megsérül etc.)

Oké, hogy a hazai gyakorlat az, hogy nyúljuk le az ügyfelet, mer a balek úgyse tudja, hogy ingyé lenne a kártya pótlása, de van rá hivatalos díj a banki költségekről szóló szabályzatba.

Szóval igen, a kártya a banké, lejáratkor vissza kell adni, vagy ellopás esetén feljelentést követően kapsz másikat.

Szerintem is semmibe nem tellett volna hívni egy szakembert, aki kijön, kiveszi a kártyát, oszt vígan elvan mindenki, volt már ilyen a történelemben.

Azért mert SPANYOLORSZÁGBAN ÉLSZ, MÉG NEM VAGY KÜLFÖLDI, az csak akkor leszel, ha spanyol állampolgárságot kapsz, poszter.

Akinek meg egyszer benyelte a kártyáját az automata, majd harmadszorra, negyedszerre is folyamatosan ott veszi ki a pénzt, merhogy az közel van, az egész egyszerűen lusta vagy hülye.

Én legalábbis nem mennék el olyan helyre, ahol egyszer már ráb@sztam, mert elnyelte az automata a kártyát. Nyilván van még másik is a környéken, pláne egy városban, ahol általában egy helyen, a főutcában vannak az automaták.

Úgyhogy nem értem, aki egyszer hülye volt, másodszorra is hülye volt, az harmadszorra is hülye lesz, merhogy az az automata van közel: szóljon ez Winkler Józsefnének.

Ördögi kör.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 17:19:44

@M. Péter: hat idegen bankban , de idegen ATM-nel is, van kis + koltseg itt is
en mikor optthon voltam kp vittem a dollart es bevaltottam forintra, nem kartyaztam...
egyszerubb
idegen bankbol vagy ATM-bol valtani...
nem jo otlet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 17:26:01

@igazságos: hat itt nem kell visszaadni
lejar, lejar
biztos ami biztos sk szoktam kettevagni

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 17:33:54

@igazságos: "semmibe nem tellett volna hívni egy szakembert"

Nem kell azt hívni. Beállsz este az árnyékba, látod, jön a szakember, rátesz ilyen maszkot a nyílásra, nem jön ki a kártya. Aztán mikor elmentek a mérges ügyfelek, visszajön a szakember, és begyűjti a kártyákat.

igazságos 2015.04.06. 17:34:23

Az, aki képtelen tanulni a hibájából, azt újra és újra rá lehet szedni az élet minden terén.

igazságos 2015.04.06. 17:36:16

@hagyma: nálunk a bankba vágják el, de el is teszik néhol, elveszik az ügyféltől

Nekem eddig három kártyám volt, amiből egy maradt nálam valahogy

@atpijkamo:

biztos ami biztos, sokkolót sem árt magaddal vinni, hátha megijed tőle az automata és visszaadja a kártyádat :)

de ha nem, hatásos az üzletvezetőn alkalmazni hogy jobban dolgozzon

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 17:40:44

@igazságos: "Én legalábbis nem mennék el olyan helyre, ahol egyszer már ráb@sztam"

Akkor te "csirke" vagy.

Etológusok csinálnak ilyen csillag alakú labirintust, több út egy közös középponttal. Ha úgy rejtik el a kaját, hogy oda teszik, ahol eddig nem volt, a csirkék jól teljesítenek, a patkányok rosszul. Ha meg fordítva, mindig ugyanoda teszik a kaját, a patkányok hamar megtanulják, de a csirkék szinte képtelenek. Mindez a természetes életmódból adódik, a csirkék ahol megették a kaját, ott többet nem keresik, mennek máshova, a patkányok viszont mindig visszajárnak rabolni.

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_520_altalanos_pszichologia_2/ch04s04.html

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.06. 17:42:33

@igazságos: "sokkolót sem árt magaddal vinni"

:)) Hát nem vihetem mindig magammal az anyósomat.

M. Péter 2015.04.06. 17:46:21

@Dávid András: Külföldi pénzváltókról írtam. Pl. jelenleg egy angol font 1,36 euró körül van. Ha viszont egy brit pénzváltónál akar az ember eurót fontra váltani, akkor 1,50 körüli árfolyamon váltják, erre még rá szoktak rakni néhány % jutalékot is, vagyis az ember több, mint 10%-ot bukik, és olcsóbb automatából pénzt felvenni. Eladni még viszonylag tisztességes áron adják, már 1,34-ért is van, bár itt is kell nézni a jutalékot. A bankok általában még rosszabbak.

Dezsike 2015.04.06. 17:52:12

Csak újra kellett volna indítani a gépet, ha nem "rakta el" a kártyát (pl mert 3x rossz pin kódot ütöttél be) elivleg egyből ki kéne köpnie az inicializációs folyamat során. Persze egy bankautomatát nem tudsz csak úgy újraindítani mint egy üdítőautomatát, de a bankfiókban távolról is meg kellett volna tudniuk csinálni (természetesen nem egy ügyintézőnek, magasabb rangú személyt kell kérni), ha pedig teljesen lefagyott és nem reagál semmire valaki kimegy, kézzel újraindítja és meg is van a kártyád.
Az pedig hülyeség, hogy nincs kapcsolatban a külföldi bankkal, elvileg minden kártya hátoldalán rajta vannak a kibocsátó bank elérhetőségei.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 17:58:18

@Dezsike: azert azt ne gondold, hogy egy bankfiok, megha az ablakukban is van az ATM, rendelkezik felette, nyithatja stb
kulon ceg uzemelteti altalaban

venszivar 2015.04.06. 18:43:25

hilda! Rég jártam erre...., látom 3-4 idióta maradt még neked!:):D

igazságos 2015.04.06. 18:47:07

@venszivar: kellemes tojás és nyúlrablást :)

igazságos 2015.04.06. 18:50:01

Azér, mer külföldön él, még nem külföldi b@szod.

venszivar 2015.04.06. 18:54:26

Na,már ugat az egyik ANTISZEMITA! FIGYELED? hilda!!!:)

Manyecska 2015.04.06. 19:05:34

@igazságos: fiam 24.000. Ft.ot locsolt össze...

schlumbergerna 2015.04.06. 22:45:45

@Manyecska: fiam 24.000. Ft.ot locsolt össze...

piros tojást hányat kapott?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.04.06. 22:47:39

@bikmakk: @atpijkamo: Kedves 2x kártyások!
Jövőre vonatkozó tanács:
Ha egy ATM megeszi egy kártyátokat, abba már ne dugjatok másikat, főleg ha az utolsó darab. Bár logikusnak tűnik ez, saját szememmel láttam valakit három kártyát megetetni egyazon géppel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 23:56:31

@venszivar: halistennek megjott az elso szamu:)

venszivar 2015.04.06. 23:58:36

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: NA ÉS!? Ha eteti, hát eteti! mi vagy te, ki vagy te, hogy ne hagyd azt, amit tenni akar! ha etetni akarja, hát etesse...demokrácia van. VALAHOL

venszivar 2015.04.06. 23:59:51

barom! UFOt láttál!? barom!

boingboomtschak 2015.04.07. 03:20:48

@Hátrányos helyzetű kaviár: Ha nem lenne a Magyar Posta a kölyköd nem kapna enni angolban ;)

Manyecska 2015.04.07. 05:18:28

@schlumbergerna: két polcot berendezett csokinyulakkal stb.lol.le is fényképeztem:-) Szenentdrén tökszèp kézműves tojàsokat làttunk a keramikusnàl..pàr ezret otthagytam xd

Manyecska 2015.04.07. 05:24:23

@igazságos: hallod..a nő fizet! XD a dajâtjàt.pasi meg a kàvét stb... .jut eszembe elsuhanok egy céghez aztàn randim lesz egy fiatal projektvezetővel levadàsszam neked?? Xd jo hogy szabin vagyok basszus.

Manyecska 2015.04.07. 05:29:03

@schlumbergerna: vetkõznie nem kellett - gyorsan megkérdeztem-, hàlaistennek...Apjàval voltak. gondolom az összes volt barâtnőjét xdd locsoltàk meg..ànem.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.07. 05:29:06

@Manyecska: "szabin vagyok"

Akkor mé nem alszol?

Zavarsz a mászkálásoddal.

Manyecska 2015.04.07. 05:35:44

@atpijkamo: mer a kutya ótvarul horkolt mellettem.aztân hanyatt vàgta magàt és lefejelt.xd nameg mondom el kell mennem egy céghez.viszem a fiamat is xd veszek szülinapjàra valamit.épp a kötelező olvasmânyt tölti le mert meg kellett volna màr írni xd..:-( amugy tegnap éjjel nullât aludtam ugye :-(:-(:-( érthető okokból...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.07. 05:38:28

@Manyecska: Várjál már, ők is alszanak. Hacsak nem éjjel-nappali bolt az a cég. (Ha mégis az, kérdezd meg tőlük, mikor nyitnak. Azt érted, hogy nem zárnak be soha, de mégis mikor nyitnak?)

Manyecska 2015.04.07. 05:40:04

@atpijkamo: jaigen.tavaszi szúnet van még.keresztfiam meg bâtyàmmal van még vidéken..visszaköltöznek a hâzukba.épp ideje mert egy gyerekheverőn alszom xdd honapok ota a padlasszobaban.szép q

Manyecska 2015.04.07. 05:43:34

@atpijkamo: hat most még mosni kell..a sraccal a Mammutban talalkozunk nem jossz? Xd..kell vennem anyamnak specko parnat xdd istenem.mi jon meg?? Top shop?

Manyecska 2015.04.07. 05:49:39

@atpijkamo: még ûgyis hajat kell csavarnom mitizgulsz.xd meg a bâli ruhàmat vasalni xd amugy nyolckor nyitnak csak viszek nekik valamit.bírom öket amúgy pedig csak csajok vannak.de fullosak xd szòlok..vörös is xd

Manyecska 2015.04.07. 06:14:04

@atpijkamo: jah..nem kuplerâjban terítek, könyvelõiroda..:-)

Manyecska 2015.04.07. 08:57:18

Baszki sonkamérgezésem lesz.

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.04.07. 09:39:47

@boingboomtschak: Nincs kölyköm, és nem vagyok "angolban", te viszont idióta vagy.

Darth Revan 2015.04.07. 10:10:13

Az OTP eljarasa peldas volt, ugyanigy jart volna el az osszes bank.
Az ATM altal benyelt kartyat minden bank megsemmisiti, hiszen kikerult az ugyfel kezebol.
Szar ugy, de az ugyfel biztonsaga erdekeben tortent.

Már meging egy nick 2015.04.07. 10:58:57

Azt mondjátok meg nekem, hogy a levegő az kié?

Akkor amikor beszívjuk, amikor magunkba tartjuk és amikor kifújjuk.

lordjim 2015.04.07. 11:08:58

@hagyma: ámerikábanincsisotpé,ott fapénz van

lordjim 2015.04.07. 11:11:54

@atpijkamo: látom nem egyedül vagy ilyen hüle

joska61 2015.04.07. 11:12:31

Így akarják leszoktatni a mocskos hazaáruló kivándorlót arról, hogy látogatóba hazatolja a pofáját.

lordjim 2015.04.07. 11:16:00

@atpijkamo: Hú de nagy vagy most.(A bőciuszt ismertem,szemetes volt Kispesten)

Manyecska 2015.04.07. 12:16:52

Ha lejârt benyeli automatikusan..

ferand1979 2015.04.07. 14:49:38

Mind1, hogy kié a kártya, kié a jog, stb.. jogosan használja az, akinek a neve rá van írva. Tehát ezzel a kártyával és a hozzá tartozó kóddal jut hozzá a saját, ismétlem SAJÁT pénzéhez. Mind1, hogy itthon, külföldön, bárhol.
Az, hogy szarok a törvények jól tudjuk.. HA és amennyiben bizonyítani tudja, hogy ő az aki a kártyát használhatja, miért ne adják neki vissza... Ilyen formában egy boltban, ahol vásárolna valamit, ha fizetéskor leejtik a kártyáját a pult mögé, már ne adják vissza, hanem küldjék el a jogos tulajdonosához, a bankhoz, mert amíg lehajol az eladó a kártya után, "elvesztik a szemkontaktust" ill. illetéktelen dolgot művelhet a pult mögött... Vagy akármit ki lehet találni...
Egy biztos.. Ezzel a művelettel jól megszívattak egy embert.. Aki próbált tisztességesen utána járni az egésznek.. Ill. próbálta elérni az emberséges oldalát az OTP-nek...
Így biztos nem a jó hírét viszi a Banknak, sem az ott dolgozóknak.. Ill. a magyar "jó" szokásoknak a rossz hírét fogja tovább kelteni...
NEM FOGUK MÁR SOHA FELNŐNI???

Ismerőseim kb 10-15 éve Ausztriában utaztak kocsival. A hátsó ülésen ülők nem kötötték be magukat. A rendőr megállítván őket szépen megkérte őket, hogy kössék be magukat ott hátul, egyrészt, hogy a saját biztonságukat növeljék, mellékesen mert ott a törvény így rendelkezik.. De tudja, hogy talán Magyarországon ez nem szokás... csak megkéri őket, hogy saját biztonságukra vigyázzanak.
Hasonló esetben itthon egy külföldit jól megbüntetnék, jól lehúznák, mert "van pénze" (Ismerősömnek is lett volna pénze, nem véletlenül nyaralgat sokszor külföldön.. De a rendőr hozzáállása más volt mint itthon)

Arcade Macho 2015.04.07. 23:50:16

@Ne küldj levelet: "Azon csak egy név és szám van. Neve lehet ugyanaz másnak is."

szerintem elegge kicsi a valoszinusege annak, hogy valaki egy ugyanolyan nevu embernek a bankkartyajanak az orszagat es a kibocsato bank nevet eltalalja
na es akkor ezt a valoszinuseget oszthatjuk el 10000 -el hiszen feltetelezhetjuk nyugodtan hogy ott azonnal bedugatjak a kartyat :)))
süti beállítások módosítása