Tékozló Homár

Az Erste ügyfelek kemény élete opus 763.

2017.09.12. 15:22 | Homár Hilda | 25 komment

erste.JPG

Az Erste azt mondja, hogy érti az ügyfeleit és igényeiket. A hozzánk érkező levelek ezt nem annyira támasztják alá. Például miből gondolják, hogy bárki szeretne érvényes bankkártya nélkül maradni hirtelen?

Kedves Tékozló Homár Csapat!

Az augusztus 2-ai Erste Joker hitelkártyás bejegyzés (Létezik, hogy szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól?) margójára küldöm lenti történetet / panasz levelemet ugyanebben a témában - remélem megér egy posztot, szép sztori. :)

Tisztelt Erste Bank!

Telefonon, személyesen és írásban (bankfiókban) is éltem már panasszal az Erste Joker Hitelkártya konstrukció megszüntetésnek módja (hangsúlyozom MÓDJA) miatt, de mindezidáig nem kaptam érdemi választ.

Ezért azon túl, hogy online és sima e-mail formájában újra panaszt szeretnék tenni, egyúttal megosztom levelemet és a történteket a fogyasztóvédelemmel és talán érdeklődő médiumokkal is – hátha egy kis népszerűség segít Önöket válaszra bírni.

Anélkül, hogy különösebben bőlére ereszteném a kérdést és hosszasan ecsetelném, hogy mennyire jó ügyfél is vagyok és most sajnáljanak nagyon, stb. álljon itt 2 pontban az az elfogadhatatlan és ügyfeleit semmibe vevő magatartása amire továbbra is érdeklődéssel várom válaszukat: (népiesen) és ezt így hogy?

1. Megszüntetnek egy szolgáltatást (saját döntésből) és ahelyett, hogy zökkenőmentes átállást biztosítanának közlik, hogy szeptember 12-én letiltják a fő és társkártyákat és majd valamikor 2-3 hét múlva postán kapok helyette egy másikat…

Konkrétan mire gondoltak az ügyfelek teljes hülyének nézésen kívül, amikor úgy döntöttek, hogy ez így jó lesz? 

Az én esetemben (és az egy hete küldött postai – megtévesztő – levelük alapján sokan mások is) a kártya számtalan online szolgáltatáshoz be volt regisztrálva fizetőeszközként, havidíjakat és esetei tranzakciókat bonyolítottam vele. Most meg üljek 2-3 hétig amíg mindenhol befagyasztják az accountjaimat mert nem terhelhető a kártya? Vagy regisztráljak be egy másik kártyát, majd ha méltóztatnak megküldeni az újat akkor csináljam végig ezt a tortúrát újra? Nyeljem be az össze kártya validáláshoz kacsolódó költséget Önök miatt? Vagy mi volt mégis az elképzelés?

2. Nem tájékoztatnak megfelelően és konkrétan nem mondanak igazat (hazudnak) a hivatalos kommunikációjukban. 

Azt most hagyjuk, hogy amikor először telefonon felhívott valaki az Önök nevében, hogy közölje minden magyarázat nélkül miszerint megszűnik a kártyám és most válasszak mást – majd 15 percig nem volt hajlandó megérteni, hogy nem akarok Wizzair kártyát helyette, mert nekem az nem jó…

Azt írták a hivatalos postai levél tájékoztatójukban, hogy szeptember 12-én tiltják le a kártyát. Ezzel szemben már tegnap (szeptember 11) este letiltották és nem tudtam használni, ma meg reggel már egy repülőjegy aktiválást nem tudtam megcsinálni a letiltott kártya miatt. Köszönet érte.

Az írták, hogy és itt most idézem: „Új hitelkártyájának pénzügyi kondíciói változatlan feltételekkel érvényesek, ideértve például a hitelkeretét, díjakat, kamatokat, KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁKTATÁSOKAT, a fordulónapját…” blabla – a lényeget kiemeltem. 

Megint csak nem felel meg a valóságnak (hazugság).

Az Erste Max Hitelkártya esetében korlátozzák a visszatérítés felhasználhatóságát 2, nem is enyhe megkötéssel: minimum 5000 Ft lehet beváltani és csak a programban megjelölt üzlettípusokban. Ilyen nem volt a Joker esetében.

Őszintén várom a válaszukat, hogy egy állítólag ügyfélcentrikus, profi bank hogy engedheti ezt meg magának, magával és ügyfeleivel szemben.

Üdvözlettel:

W. Zsolt J.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Padli 2017.09.12. 15:28:04

Akinek hitelkártyája van, az meg is érdemli.

PITTA 2017.09.12. 15:40:17

Nekem van és megérdemlem. Kicsit kukacoskodni kellett volna és akkor simán meg lehetett volna tartani a régi VISA-s kártyát, így 12-én csak átkapcsolják a Jokert a Maxra ennyi.
A visszatérítés pedig okosan nem a termékben volt, hanem külön opcióként mint adható, így bármikor vissza is mondható. Aki tényleg kihasználja a Joker kártyán annak az 5000 forintos limit max 2 hónap, nekem se tetszik, de amíg keresek rajta addig lenyelem a békát...

Attila F 2017.09.12. 16:10:52

@Padli: kíváncsi lennék, vajon mire alapozod ezt.
Egyébként pedig igaza van a posztolónak.

idegen a földön 2017.09.12. 16:17:49

@Padli: Igazad van. Éves szinten kb 50 ezer forintnyi visszatérítést kapok az Erstétól (vö talált pénz). Megérdemlem...

Nekem nem tiltották a Joker hitelkártyámat, ma is vígan használtam.

vprof 2017.09.12. 18:19:34

@Padli: Nekem kettő is van, évente kb. 70-80eFt visszatérítéssel. Én is úgy érzem, hogy megérdemlem. :)

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.09.12. 19:02:16

@Padli: Annak van, aki tudja, hogy kell használni. Ha te nem érted, ki ne váltsd, mert jön az adóság spirál és a végén a Cofidis. Én üzleti utakra használom, a cég pedig a kamat mentes periódus végéig számlák alapján megtéríti a költségeimet. Nem kell, hogy pénz álljon a folyószámlámon vagy épp a zsebemben. Elmeséled mi a rossz ebben?

Biyadhoo 2017.09.12. 19:19:45

@Padli: Milyen kár, hogy buta vagy mint a föld, barátom. Nekünk van egy arany debit és egy wizz hitel. 3.5 év alatt 405000 pont jött rá. 1 pont= 1 Ft. Amikor 2990 Ft ért is lehet jegyet venni, ki lehet számolni, mennyit ér ez. Most ne nézzük az aranyat, szimplán vegyük, ha csak wizz kártyád van: ebben ugye van BBP, / a világ összes országára érvényes! / és belépő az MC váróba. Az éves cca 5500 Ft-os díj mellett is simán megéri. Ennek a többszörösét esszük-isszuk le a reptéren ingyen. De megpróbálom a Te végtelenül egyszerű lelkedhez igazítani a dolgot: Ha Te bemész a bótba', és veszel egy cipőt 10000 Ft-ért, akkor megvetted, boldog vagy vele és ennyi. Nálam ugyanez, csak éppen kapok még 200 Ft-ot a következő repjegyemre.

szopoklész 2017.09.12. 21:12:49

Én már át sem mentem az Erste-hez. Amikor kiküldte a cicibank, hogy könnyes szemmel bár, de búcsúznak a lakossági ügyfelektől, akkor vissza is adtam a Life kártyát migrálás előtt 2 héttel. Jaj, migrálás. Nem szabad írni, mert még a végén szent Viktor félreérti. :) Ja és azt ügye tudtátok, hogy mostantól a soros port sem soros port. Fidesz portnak hívják. Soros csatolás sincs már... ;)

homar4prez 2017.09.12. 22:32:09

Nooormális? "kártya számtalan online szolgáltatáshoz be volt regisztrálva" ehhez kizárólag netes kártya, esetileg állítható limittel. Amúgy nem értem, nekem annyit írtak, hogy a kártya marad, de már a Max feltételei szerint, és amikor lejár, akkor már Maxot küldenek helyette, nem lesz itt cserebere meg mittudomén.

Megnehezítették a visszatérítést, ez igaz, elsőre én is fennakadtam, de igazából talált pénz, ahogy más is írta, szóval nem hisztizek, gyűjtögetem a pontokat, aztán beváltom, amikor úgy vannak a számok.

vizsla_barat 2017.09.12. 23:54:06

Es marad az Erste banknál.

clivis 2017.09.13. 06:58:03

@PITTA: Nekem eleve ezt az opciót küldték e-mailben és postán, semmit nem kellett tennem. Tegnap még Joker volt, ma meg Max. Még kukacoskodni sem kellett...

nagyzee 2017.09.13. 07:49:22

@Biyadhoo: nekem is nagyon bejott a Wizz pontgyujtes. Majd amikor kineztem a megfelelo jaratot es at szerettem volna vezetni a pontjaimat a Wizz szamlamra, az Erste Netbank hiba miatt ez nem sikerul. Ket het kellett, mire sokadik reklamaciomra kezzel atvezették. Addigra a repjegy ár meg elszállt... azzal a tervezett nyaralas is. Azutan valasztottunk masik nyaralast es masik hitelkartyat. Most mar nem Wizz pontokat gyujtok es nem az Erste-nel.

Dezsike 2017.09.13. 08:18:34

@Padli: Nincs hitelkártyám, mégis le akarják nyomni a torkomon a Wizz kártyát. Soha nem repültem életemben és ha egyszer a távoli jövőben fogok nem valószínű, hogy a Wizzel, annyi jót hallani róluk. Inkább fizetek némi felárat a jegyre egy normális társaságnak, mint a Wizz véget nem érő lehúzó díjait az olcsó jegyen felül.

.Manyecska 2017.09.13. 08:45:27

@Biyadhoo: de ki a f.sz akar ennyit repkedni????.. :D

Biyadhoo 2017.09.13. 09:50:37

@Dezsike: Oda kell figyelni. El lehet repülni pl fejenként oda-vissza 35000Ft ból Dubaiba. Nem kell széket venni, és nem kell enni-inni a gépen. Akkor ennyi. Okt 27-től már anagy kézipogyóért sem kell fizetni.

PITTA 2017.09.13. 10:12:15

@clivis: Lehet akkor lassan rájöttek erre, mert akit legelőször kerestek, azt nagyon szivatták, tukmálták rájuk a Wizzeset...

.Manyecska 2017.09.13. 10:29:17

@Biyadhoo: jó, én is pilótavizsgára készülök, de ott nem kell fizetni :D !!! /ill.kell és nem is keveset sajnos./ ..Beülsz a 9D-be olyan zuhanásélményed lesz, mondjuk mi hülyére röhögtük rajta magunkat én aludtam közben :D

welovetohug 2017.09.13. 13:15:23

@PITTA: Normális banknál nem kell kukacoskodni az ügyfélnek, zökkenőmentesen megy minden, kábé észre sem veszed. Mikor jönnek már rá ezek a bankok hogy én teszek nekik szívességet, hogy náluk tartom a pénzem, azaz őket választottam, és nem a versenytársakat. Talán nem véletlenül lett az Erste is meglehetősen kormánybarát az utóbbi időben.
Volt számlán az Ersténél, de annyira ostobán szemetek voltak velem, hogy otthagytam őket.

PITTA 2017.09.13. 13:33:22

@welovetohug: Nem védeni akarom őket, de amíg nekem jó addig elviszelem a kellemetlenségeket. Pl a szupernullát meghagyták, ingyen van az utalás, a kp felvét, az SMS stb... mondjuk újként igényelni már évek óta nem lehet, de abból legalább nem túrtak ki.

fifibá55 2017.09.14. 10:12:04

Nekünk változatlanul működnek a Jokerek. Mit rontottam el?

dez01 2017.09.14. 15:42:57

Nekem is müxika joker, igaz nem rég rendeltem... a Wizz mellé...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.20. 10:21:46

@dez01: Nemrég rendelted? Január óta nem lehet új Jokert igényelni...

@fifibá55: Lehet, hogy elfelejtették letiltani a kártyádat. Az enyémet a posztolóhoz hasonlóan egy nappal az ígért dátum előtt letiltották és azóta se kaptam meg az újat. Egyébként szeptember 12-től nincs visszatérítési akció a Jokerre...

@PITTA: Elvileg bankfiókba kellett ehhez menni, ha valaki a Visa kártyához ragaszkodik, de ez se a telefonos hívásban, se az e-mailben, se a postai levélben nem szerepelt... Valószínűleg azért, mert a lényeg a Visa-Mastercard váltás az Erste szemszögéből.

PITTA 2017.09.20. 10:27:50

@Online Távmunkás: Én saját tapasztalatból beszélek. Engem 2x fárasztottak 15-20 percig és a második beszélgetésnél jött ez elő. Nem mentem sehova, telefonon lett minden lebeszélve, mármint hogy marad a Visa és rá lesz kötve a Max. Sőt nekem még társkártya is van hozzá...

fifibá55 2017.09.20. 10:38:25

@Online Távmunkás: Évek óta megvannak. 09.12-től pedig a Max hirdetmény szerint térítenek majd vissza, 250 helyett csak 200 ezer havi költésre maximálva sajnos, de hát ez van.
Szóval a kártyák használhatóságában nincs változás.
süti beállítások módosítása