Tékozló Homár

4 csillag helyett 1 penészes matrac, jó deal?

2017.06.09. 20:51 | Homár Hilda | 102 komment

screenshot_2017-06-09_20_47_58.png

Azt nem teljesen értem, hogy Zsófiáék miért egy közvetítőn keresztül kerestettek maguknak hétvégére szállodát, ahogy azt sem, hogy ha már megvolt a cím, miért nem csekkolták a neten indulás előtt, de biztosan megvolt minderre az okuk, akárhogy is: a penészes matrac sehány csillag esetén sem lehet szériatartozék, ahogy a kihúzott minibár és a koszos közös terek sem. (Aki egész pontosan szeretné tudni, hogy mit várhat egyes csillagokért cserébe, itt kupálódhat a témában.)

Kedves Tékozló Homár!

Kötelességemnek érzem leírni ami velünk történt a hétvégén, hogy más ne járjon így.

Pünkösd hétvégére foglaltunk a noszvaji Panoráma Wellness hotelba 2 szobát 4 főnek, plusz a 2 éves kislányomnak. Egy közvetítő cég által foglaltunk (Hotel Mix kft.), az ő megkeresésükre, jeleztük előre, hogy csak és kizárólag 4 csillagos szállodába kívánunk menni. Azt mondta az ügyintéző hölgy, ne aggódjunk, most újították fel a wellness részleget, szuper 4 csillagos szálloda. Rendben.

Megérkeztünk vasárnap kora délután, amikor beléptünk, és körül néztünk már láttuk, hogy hát ez nem biztos, hogy valóban az. Felkísértek a szobáinkba, a fürdőszobai elszívó iszonyatosan hangos volt,(erre azt válaszolták , kapcsoljuk le a főkapcsolót-de akkor, hogy működne a szobában bármi???-) a "minibár" egy ósdi, kicsi hűtőszekrény, üresen állt, felette egy papír, hogy csak akkor kapcsolják be, ha vásárolunk valamit a bárban (rendben, megtettük) ám kértem, hogy a 2 éves kislányomnak had tegyem be a hütőbe a tejét, erre az volt a reakció, hogy be sem vihetem a szállodába számla nélkül (tessék????), a wellness részleg óriási felújításra szorul, a bár/étterem  terasza koszosan, letakarítatlanul hagyva. A kislányomnak ugyan bekészítettek egy kiságyat, de ágyneműt nem tudtak hozzá biztosítani, egy pokrócot tudtak volna csak felajánlani.

Olvasson tovább!

Ezt is megértük: íme egy boldog Telekom ügyfél!

2017.06.09. 11:28 | Homár Hilda | 21 komment

telekom_logo_2013_svg.png

Nagy és komoly hagyománya van a Homáron a mobilszolgáltatók szidásának, amiből különösen nagy adag jutott az évek során a Telekomnak. Ez nem csoda egyébként, és itt egyáltalán nem az "inkompeten, impotens, ügyfélnyúzó banda, $@^%$^(^@($" típusú kommentek igazságára gondolok, hanem arra, hogy  a legnagyobb előfizetői bázissal bíró cég idehaza. Ahol egyáltalán nem működik minden rosszul.

Kedves Homár!

Hogy ne mindig csak savazva legyenek a telekommunikációs szolgáltatók, leírok egy történetet, aminek pozitív lett a vége.

2017-05-10-én Budapest belvárosában volt dolgom. Autóval mentem és az OTPay alkalmazáson keresztül (ezzel közvetlenül a bankszámlámról tudom rendezni a parkolási díjat, nem gyarapszik a telefonszámlám) indítottam el egy teherautó (ez a személlyel ellentétben 3x annyiba kerül, 440 helyett 1320Ft/óra) parkolást 09:45-kor. Dolgom végeztével 11:45-kor megpróbáltam leállítani a parkolást, de a készülékemben lévő egyik Telekom SIM kártyán sem volt mobil internet hozzáférés (készülék újraindítás, APN beállítások törlése után sem), így az OTPay alkalmazás sem tudott kapcsolódni, ezáltal a parkolási díjam tovább ketyegett egészen a maximális 3 óra leteltéig, amikor automatikusan állt le.

Olvasson tovább!

Csak két turistának próbált segíteni a földalattin, mégis rendőrös kaland lett belőle

2017.06.08. 12:08 | Homár Hilda | 222 komment

11245989_ff6aba005ec0effd869fd55d5631d5e6_wm.jpg

Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást mutatni, hiszen a helyismeret hiánya miatt nagyobb eséllyel keveredhetnek hülye helyzetbe. Ezt az alábbi levél is bizonyítja, ahol egy ellenőrökből, biztonsági szolgálati személyből és rendőrökből álló 5 fős különítmény hozott össze igazoltatással és büntetéssel kimaxolt megoldást két turista nem kezelt, de felmutatott jegye kapcsán.

Tisztelt Homár Blog!

Az alábbi esetet szeretném megosztani veletek, mert én nem gondoltam volna eddig, hogy ez így megtörténhet nálunk.

2017. június 6.-án délután az Oktogonnál szálltam fel a földalattira. A bejáratnál BKV logóval ellátott öltözetben ellenőrízték a belépők jegyeit. Felszállt a szokásos tömeg a szerelvényre. Ekkor engedtem magam elé egy 20-as éveinek közepén járó fiatal külföldi párt.

Az ajtók becsukódása után két középkorú ellenőr felcsatolta karszalagjait és ellenőrízni kezdte az utasok jegyeit. A fiatalok is átadták a jegyeiket (amiket a bejáratnál megfelelőnek minősített már valaki), melyekről kiderült, hogy nem kezelték. Ekkor az ellenőrök egyből a büntetés kiszabását látták az egyedül elfogadható megoldásnak. Illedelmesen jeleztem az ellenőrnek, hogy bocsánat, de együtt szálltam fel velük és a fiatalok nem akartak csalni, hiszen megvették a jegyüket, majd a bejáratnál egy kollégájuk átengedte őket, így teljesen abban a tudatban szállhattak fel, hogy mindent jól csináltak.

És innen indult el a csodálatos magyaros vendégszeretet BKV módra!

Olvasson tovább!

Az Edigital képtelen kijavítani 3 db számlát 8 hónap alatt

2017.06.07. 16:41 | Homár Hilda | 39 komment

unnamed_1_2.jpg

Az őszi levelek már rég lehulltak, a téli fagyoknak is annyi, már nem is emlékszünk az első hóvirágokra, a fecskékről nem beszélve, akiknek már a fészekalj is kirepült azóta, elmúlt a tavasz, beütött a nyár, Dani könyvelője megőszült, Dani pedig még mindig várja, hogy az Extrem Digital kijavítson neki 3 számlát, amit még tavaly novemberben rontott el neki.

Tisztelt Homár Blog!

Az Edigitalnak hívott csürhétől vásároltam Black Friday alkalmából 3db terméket(neten), cégemnek kártyával. A számlázási adatokat jól töltöttem ki, mégis egy előző megrendelés alkalmából eltárolt névre készítették el az összes számlát. A rendelési oldalon és a számláknál is látszik, hogy cégnévre kértem a számlákat, amit mégis a nevemre állítottak ki. Na ezzel a kis rendszerhibával kezdődött a kálváriám.

2016. November

- Ügyfélszolgálat hívás, 20 perc után a kis 16 éves csaj azt közli hogy ő ez ügyben nem tud tenni semmit, hívjam vissza ugyan ezt a számot és válasszak egy másik menüpontot, mert kapcsolni sem tud.
- Visszahívás megint 20 perc, majd közölte az úr, hogy fogják javítani a hibát.
- Egy héttel ezután írtam több email is nekik, válasz egyikre sem jött.

December

- A hónap közepén jött egy automata email, egy 0680-as számmal, amit külön a kiemeltem meg****atott ügyfeleknek hoztak létre, várakozás nélkül jön egy ügyintéző! Jópont! Nosza, fel is hívtam, ekkor közölték, hogy emailben tudnak küldeni egy számlamódosító dokumentumot, amivel KÉRVÉNYEZHETEM a számláim módosítását. Hát legyen, benyeltem hogy az Edigital hibája miatt még én nyomtassak, szkenneljek stb.
- Természetesen semmi válasz, viszont volt iktatószámom! Egy hét múlva megint telefon, pénzügyön van az ügy, nem tudnak semmit tenni.

Olvasson tovább!

A tavalyi szemétdíj számláját nem sikerült kiküldeni, a NAV-val fenyegetést bezzeg igen

2017.06.07. 11:27 | Homár Hilda | 42 komment

16847228_0f4d39661eb27f7a31a328dcb3c61f1c_wm.jpg

"Mióta az állam betolakodott a hulladékgazdálkodásba, egyre rosszabbul működik minden." - írta az Index május elején. Ennek csodás példáját zajlik épp Tatabányán, de nem olyan hívságokról van szó, mint a szelektálás kérdése vagy az iskolai papírgyűjtő akciók, hanem a legalapabb dologról: a háztartási hulladék elszállításának, magyarul a szemét- vagy kukadíjnak a kiszámlázásáról. A helyi cégnek ugyanis ezt a tavalyi IV. negyedévre nem sikerült megoldania, amit nem is nagyon titkol, hiszen ezt írja - a hírek rovat bejegyzései alapján valószínűleg leghamarabb május 29-én - a honlapján:  A 2016. IV. negyedévre kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlák technikai okok miatt nem kerültek kézbesítésre. Ennyike.

Tisztelt Homár Blog!

Múlt héten 2017. 06. 03-án kaptunk egy felszólító levelet a tatabányai T-Szol hulladékkezelő részlegétől, miszerint 2017. 04. 13.-i fizetési határidővel azonnal perkáljuk ki nekik az elmaradt 2016-os negyedik negyedévi kukapénzt.

Na most ezzel az a probléma, hogy tavaly valamikor ősz környékén megküldtek 2 darab csekket, a 2. és 3. negyedévi kukapénzre. Ezt befizettük. Közben vártuk, hogy majdcsak megérkezik hozzánk a 4. negyedévi is. Hát nem jött semmi csekk. Csak múlt héten ez a dörgedelmes felszólító levél (+csekk), amiben azzal fenyegetnek, hogy a NAV-nak adják át a tartozásunkat. Fizessünk tehát, de számlát persze nem mellékeltek hozzá. Azt hiszem ezt hívják oltári méretű pofátlanságnak és még nagyobb hozzá nem értésnek!

Azóta próbáltunk bejutni az ügyfélszolgálathoz, de annyi ember volt ott, mint égen a csillag, úgyhogy egyelőre feladtuk. Inkább írtunk e-mailt.

Összefoglalva:
Számla időszak: 2016.10.01.- 2016.12.30
Számla telj. dátum: 2017.03.01
Számla kelt 2017.03.29.
Fizetési hat idő:  2017. 04.13.
MINDEZ MEGÉRKEZETT: 2017.06.03.

Köszi, hogy kifortyoghattam magam.

Jaj, még annyit hozzáfűznék, hogy telefonon próbáltam őket elérni. Egy automata, közli, hogy a kellemetlenségekért elnézést kérnek, nem indítanak a NAV-nál eljárást (milyen kedvesek), ha meg számlát akarunk, akkor igényeljük  mi ezen és ezen az elérhetőségen. Hát a pofám leszakad! Hulladékkezelés: 34/600-700 Szerintem ilyen levelet nem csak én kaptam Tatabányán.

üdvözlettel:

Krisztina

Ők hibáznak, én fizessek? Miért is?

2017.06.06. 15:41 | Homár Hilda | 60 komment

hm-share-image.jpg

"A visszaküldés díja vásárlót terheli, attól függetlenül, hogy ki hibázott." - ezt a mondatot ugye a H&M sem gondolta teljesen komolyan?

Tisztelt Tékozló Homár!

H&M internetes vásárlásom történetét szeretném Önökkel megosztani:

Rendeltem nevezett cégtől 2 db 28/32-es méretű nadrágot,azonban az egyik helyett sajnos 3 számmal nagyobbat küldtek tévesen,természetesen nem is jó rám a nadrág,jó pár kg-ot fel kéne szednem hozzá,hogy hordani tudjam.

Ezt a problémát jeleztem feléjük,és érdeklődtem,hogy ugye ebben az esetben nem nekem kell állni a tévesen kiküldött cikk visszaküldési díját. A H&M azonban arról tájékoztatott,hogy minden esetben, amikor nem minőségi hibáról van szó,függetlenül attól,hogy ki hibázott,a vásárlót terheli a visszaküldési díj.

Olvasson tovább!

Nem lehet mackóban bemenni az Euronicsba

2017.06.06. 11:16 | Homár Hilda | 158 komment

via GIPHY

Teljesen érthetetlen, vajon mi játszódhatott le a biztonsági őr fejében az Euronicsban: edzőuccban nem lehet bemenni, miközben reneszánszát éli a sportcipő, a macskanadrág és top? A csapzottsággal volt gondja? Mi lesz nyáron, amikor a magyarokról ömlik a víz? Vagy esetleg a szatyor volt a problémás rész? De akkor miért engedte be olvasónkat délután 2 nagy táskával is? És, egyáltalán, ha azt várja el egy üzlet, hogy nagyobb csomag nélkül menjenek be a vásárlók, szereljen fel értékmegőrző boxokat, van erre példa máshol is. 

Kedves Homár!

Igen furcsa esetben volt részem ma reggel.

32 éves nő vagyok (főszerkesztő, aminek annyiban van jelentősége, hogy az eset történtekor, bár valóban nem utcai ruhában voltam és talán még csapzott és zilált benyomást is kelthettem, bűnözőnek azért talán így sem nézek ki).

A történet a következő: ma reggel pontban 10 órakor edzőtársammal és barátnőmmel beléptünk a Sugár Üzletház első emeletén található, jobb napokat megélt Euronics áruházba. Előtte reggel 8 és 10 között egy emelettel feljebb a Sugár Fitnessben edzettünk és mivel a közelben lakunk, így nem öltöztünk át, kifele menet gondoltunk gyorsan beugrani, körülnézni. Egyébként egy billentyűzetet szerettem volna vásárolni magamnak, de ez talán mindegy is.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása