Tékozló Homár

Ígér a Guru, de nem tesz csodát

2017.07.12. 12:44 | Homár Hilda | 154 komment

guru.jpg

Nem teljesen világos hogy Lilláék büdös kis állatok vagy titkos kis lehallgató eszközök miatt kényszerültek pótszállásra, de a baj nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy a hostel nem tartja be az ígéretét, viszont betart a panaszkodónak a Boookingon. Ejnye, ez a viselkedés egyáltalán nem méltó egy Guruhoz!

Kedves Homár,

06.24-ére foglaltunk szállást Budapesten a Guru Hostelben, 4 fő részére, 1 éjszakára. Az érkezés napján délelőtt felhívtak a Hosteltől,hogy poloskák miatt le kellett zárniuk a szobát, emiatt foglaltak nekünk új szállást a közelben, az Absolut City Hostelben. Az illető szóbeli ígéretet tett rá,hogy áreltérés esetén természetesen a különbözetet átvállalják. Az Absolut Hostelben minden rendben ment,maximálisan elégedettek voltunk.

Olvasson tovább!

Nem elég rendes a Rendi

2017.07.11. 11:14 | Homár Hilda | 122 komment

92861_orig_rendi_1.jpg

"A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég villámgyors karriert futott be. Olvasónk levele alapján talán túl gyorsat is, és már, nem tudják tartani a lépést az igényekkel." - írtam tavaly nyáron. Azóta én is kipróbáltam, és bevallom, nekem nem jött be a rend és tisztaság elérése helyett az adott időkeret lejárta által szabályozott takarítási manőver. Katának se. 

Isten ments' hogy a rendi.hu tól rendeljetek takarítást! 

A megrendelt napon nem jelenik meg senki, majd hosszas egyezkedés után nagy nehezen másnap jön egy helyettes. Közli, hogy ő csak 3000 Ft-ot kap ezért a munkáért. (Kit érdekel?) A 12.000 Ft-os megrendelést 2,5 óra alatt összecsapja a takarítónő, aki már a belépéskor közli, hogy neki 3 óra múlva programja van, majd mikor meglátja a szekrényt, amit külön rendelni kellett és ki is lett fizetve előre bankkártyával (!) közli, hogy ez nincs benne az árban, neki nem szóltak.

Ismét telefonos egyeztetés ügyfélszolgálat, takarítónő, takarítónő közvetlen főnöke oda-vissza stb. Majd megnyugtatnak, hogy el fogja végezni.  Aztán mégsem. Ki kéne pakolni a szekrényből. Mutatom neki, hogy a weboldalon egyértelműen ott van, hogy nem kell kipakolnom. Ímmel-ámmal megcsinálja, de semmi köszönet nincs benne, kifordítva (!!) hajtogatja össze-vissza be a ruhákat a szekrénybe, 10 perc alatt összecsapva.

Olvasson tovább!

Prémium szerviz Samsung megoldásokkal

2017.07.10. 14:51 | Homár Hilda | 37 komment

Mobilszervizelésre, azon belül Samsung szervizre panaszkodó levél időről időre beesik hozzánk, de ezekből már csak az extrém elemekkel tarkítottak kerülnek ki a Homárra. Bogi a több, mint egy évig húzódó sztorijával simán kiérdemelte a megjelenést, ahogy a Samsungnál Szervizeltetők és Sokat Sírók Szervezetének éves közgyűlésére szóló díszvendégi meghívót is.

Tisztelt Homár!

A következőkben 3 levelezést továbbítok Önöknek, mely a Samsung és köztem zajlott az elmúlt egy évben. Ezt megelőzően egy elég hosszadalmas - több, mint egy éves - huzavona rosszabbik oldalán voltam egy akkor csúcskategóriás, vadiúj, szolgáltatótól, hűségnyilatkozattal vett működésképtelen Samsung telefon miatt. Mivel úgy érzem, hogy ez már az abszolút röhejes kategóriát is régen átlépte, én pedig nagyjából a Buddha szobrot megszégyenítő türelemmel bírtam eddig a történteket, így mostantól Önökre bíznám az "igazságszolgáltatást".

Samsung S6-os telefonom a megvétele után 2 héttel már hibás volt, egy darabig igyekeztek javítani, de a Samsung Premium szervíz is egy katasztrófa. Nem adtak cserekészüléket, nem adták vissza az igért időre, csak napokkal, egy héttel később stb. Utólag kiderült, hogy kötelességük lett volna adni egy másik okos telefont (nem is csak sima cserekészüléket), de már mindegy...

Mivel 1 évig nem tudtam használni az akkor csúcskategóriás Samsungomat, ráadásul hűséggel, így kártérítésül az elszenvedett dolgokért, plusz a szervíz okozta problémákért, egy eggyel jobb készüléket szerettem volna már - úgy gondolom, ennyi idő után, ennyi hiba után, ennyi méreg, "leszarom a problémátokat" típusú hozzáállás után már megilletett volna, egy nem 1 évvel azelőtti, egyébként típushibás készülék. Hiszen 1 évig nem tudtam rendeltetésszerűen használni az akkor megvett legjobb készüléket.

Olvasson tovább!

Ó, azok a messze földön híres UPC kedvezmények

2017.07.10. 10:33 | Homár Hilda | 45 komment

shutterstock_607384082.jpg

Vagy Mike él folyamatos pechszériában, vagy a UPC-nek tényleg megvan az a szokása, hogy időnként megpróbál a hűségidővel rendelkezők esetében is díjat emelni, eufémisztikusan mondva: módosítani. Mike nem hagyta annyiban a dolgot, és volt is, hogy sikerült valami köztes megoldást találnia. Aztán volt, hogy nem. Utóbbi sztoriból az tök jó rész, amikor az ügyfélszolgálatos azt mondja neki, hogy neki nincs ideje a mellékletekkel együtt több száz oldalból kikeresgetni a vonatkozó részt, de vásárlók könyvét nem ad, mert az nem ilyesmi helyzetekre való. Aha.

Kedves Homár!

Alapvetően kellemes hangulatban telt még valamikor a tavalyi év nyarán a szerződés hosszabbításunk a UPC-nél. Egy kuponos akció keretén kedvezőbb feltételeket sikerült elérnem, ezért alá írtam újabb 2 évet.

Az első bosszantó húzásukra decemberben került sor. Bár élő szerződésünk volt, mégis megpróbáltak árat emelni, mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül. Első körben e-mailben próbáltam rendezni velük az ügyet, ez nem sikerült, az indoklás a következő volt:

A díjváltozás oka a TV2 és az RTL csatornáinak fizetőssé válása... A díjváltozás oka nem általunk kezdeményezett emelés, hanem külső hatás.

Ezt nem tartottam korrekt magyarázatnak, hiszen én sem folytathatok szerződésszegő magatartást külső hatásra hivatkozva. Bementem tehát az Árkádban lévő ügyfélszolgálatra. Ott, egy órás küszködéssel, sikerült kiegyeznünk abban, hogy amennyiben ismét alá írok 2 évet, úgy visszatérnek az emelés előtti havidíj számlázására. Belementem.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása