Tékozló Homár

Irgalmatlanul nehezen megy a szurkolók kompenzálása

2017.11.10. 13:04 | Homár Hilda | komment

16786562_d8a9d1b0f72fd8e620b6d99b3a2a2737_wm.jpg

A magyar fociválogatott szereplése nem a mi dolgunk - ezzel kapcsolatban legyen elég annyi, hogy egyáltalán nem méltó a hunarikumnak tekithető "Minden Sarokra Stadiont!" mozgalom szülőhazájában -, de a szurkolók fogyasztóvédelmi szempontból való kínzása mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Talán mostanság több dolog miatt is rivalda fénybe került az MLSZ és sokszor az ilyen-olyan látszat intézkedései is. Engedjék meg, hogy röviden bemutassam kálváriámat a magyar labdarúgó válogatott kudarcos szereplésével kapcsolatos jegyvisszatérítésről. Ami szintén kudarcosra sikerült szövetség részről is.

Az MLSZ a csúfos vb-selejtező után döntött, hogy kompenzálja a szurkolókat, így a  a válogatott hátralévő három vb-selejtező mérkőzésére egységesen 1000 forintért lehet jegyeket venni, a bérletesek pedig visszakapják a különbözetet. A pénz visszatérítése nem automatikus, levélben kellett jelezni, hogy élnénk vele. Meg is tettük.

Olvasson tovább!

Magad uram, ha szolgád nincsen

2017.11.09. 12:01 | Homár Hilda | komment

problemsolved504226.jpg

András nem egy bonyolult dologra vágyott, csak tévére és internetre az utca túlsó oldalára költözés után is. Jelentkezett is a Telekomnál. Aztán amikor a tesze-tosza ügyintézés, a hibás adatbázis és az éves rendes árokásó időszak lezárulásának gonosz triója együttesen kezdte fenyegetni a fűtés bedurrantós, tévé elé kucorodós idilli téli estéket, a tettek mezejére lépett, és egyszerűen meghekkelte a rendszert. Ami nem szép, de a rendszer hibáira elég szépen felhívja a figyelmet.

Sziasztok,

a történetem a következő,  idén szeptember elején kezdődött és a mai levéllel, amit mellékelek csúcsosodott ki.

A régi házunkból új házba költöztünk, ezért kértem a szolgáltatásaim költöztetését. Az első meglepetés akkor ért, amikor közölte az ügyintéző, hogy az új címünkön nem tudnak szolgáltatni. 

Ez leginkább azért volt meglepő, mert az utca egyik oldaláról, a 3-as számból kb. 30 méterrel odébb a másik oldalra a 6-os szám alá költöztünk. A terület beépült 17 éves parcellázás és az összes szomszédnak van mindenféle telekomos szolgáltatása. Ezt el is mondtam az ügyintézőnek, aki arra jutott, hogy továbbítja az illetékes kollégáknak kivizsgálásra.

Ezt követően beszéltem a cég helyi szerelőjével aki megerősített abban, hogy márpedig a telekhatáron van a Telekom vezetéke és hozzájárult ahhoz, hogy megadjam az ő telefonszámát amennyiben a műszaki kollégák megakadnának. 

Olvasson tovább!

Nincs panaszlevél, nincs panasz. Probléma megoldva!

2017.11.08. 09:43 | Homár Hilda | komment

map_of_cyprus.jpg

"Ciprus a napfény, a szerelem szigete, ahol a mitológia szerint Aphrodité istennő kiemelkedett a tenger habjaiból. A lebilincselő történelmi emlékek, a kellemes időjárás, a jó közbiztonság, az álomszép környezet teszik a mediterrán szigetet ideális úti céllá. Itt Shakespeare, a keresztes lovagok, Homérosz és Walt Disney csodálatos történetei várnak Önre." - ajánlja útját az érdeklődők figyelmébe a Premio Travel. István levele alapján ez mind így igaz, a shakespeare-i fordulatokat, homéroszi kérdéseket és Walt Disney-i meséket illetően is. 

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Nagyon tetszik a honlapja! Ma a vásárlók nagyon kiszolgáltatottak, nincs nyilvánosság. (Ön a kivétel.)
Kérem, ha lehet közölje úti élményeinket tartalmazó levelem a soproni Premio Travelről. Alábbiakban az igazgatónőhöz írt levelem, melyben visszakértem egy programnak az árát, melyre kint Cipruson kellett jelentkezni, s 1 nappal jelentkezés után lemondtam. 12 nappal ezelőtt jelezték, hogy kivizsgálják a panaszt. Azóta csend van. (szerkesztői megjegyzés: a levelet 8 napja kaptuk, így azóta még több idő telt el)

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

István

Íme a levél:

Olvasson tovább!

Közszolgálat: vigyázat, lyukas óvszer alert! FRISSÜLT A DUREX VÁLASZÁVAL

2017.11.07. 12:32 | Homár Hilda | komment

image_6483441.JPG

A Durex az egyik legrégebbi és legismertebb óvszermárka. El is hisszük nekik, ha azt mondják: "nem egyszerűen betartjuk a világszerte érvényes biztonsági előírásokat, de túl is teljesítjük azokat." Mégis kipukkadásteszt ide, vízteszt oda, több romániai - köztük számos magyar nyelvű - lap is beszámolt idén nyáron arról, hogy fogyasztói panasz nyomán lyukas és lejárt szavatosságú Durex óvszereket találtak kereskedelmi forgalomban a kolozsvári fogyasztóvédők. Az extra safe óvszer 0010815033-as gyártási szériájának 2020-as lejárati határidővel jelölt darabjai közt találták a hibás termékeket.  "A fogyasztóvédők 30.000 lej értékben róttak ki bírságot, ugyanakkor elrendelték a hibás termékek kereskedelemből való bevonását és megsemmisítését." - írta a Transindex.

Sajnos a Kolozsváron megsemmisített kondomok tuti nem védik meg a nem várt meglepetésektől a biztonságos szexre hajtó magyarokat, úgyhogy figyelem: olvasónk azt mondja, hogy a Báthory és a Vadász utca sarkán lévő Báthory ABC-ben sikerült vásárolnia egy dobozzal a nem olyan vicces hibával bíró óvszerből!

Fogalmam sincs, hogy egy szériába hány doboz óvszer készül, és azokat hogyan terítik a forgalomba hozatalkor, mindenestre akármilyen heves is az az együttlét, nem árt csekkolni a számokat a dobozon.

Dear Homar box staff,

I bought and used fake Durex condoms in Budapest Hungary. The shop I bought them from is located in 5 District on the intersection of Vadász utca and Báthory utca.

Olvasson tovább!

Telekom-mesék, 7. évad, 4965. rész

2017.11.06. 09:45 | Homár Hilda | komment

telekom_logo_2013_svg.png

Végre, itt a levél amiből megtudod, hogyan lehet egy rétestésztaként húzódó ügyet elintézni a Telekomnál, bár valószínűleg minden más cégnél is működik. A hatékonyság titka: a világos fogalmazás és az egyedi hangvétel. Telekom-mesék, 7. évad, 4965. rész. Ezúttal happy enddel!

Kedves Homár!

Döntsétek el, hogy az alábbi sztori képvisel-e egyáltalán bármiféle hírértéket… mert hogy Moldova tollaival ékeskedjem: Telekom ügyben már csak többet lehet írni, de mást aligha. 

Idén júniusban költözés vált nálunk esedékessé, én pedig jó előre gondolkodva már május vége felé felhívtam a Telekomot, hogy az internet előfizetésemet felmondjam. A telefonos ügyintézővel meg is egyeztünk, hogy ha június 1-én költözünk ki, akkor ő másodikai határidővel rögzíti a felmondást, így ezzel semmi további dolgom nem is lesz. Még azt is megérdeklődtem, hogy édesapám is le tudja adni a modemet a szomszédos postán, mindenféle meghatalmazósdi nélkül. (Itt már gyanúsnak kellett volna lennie, hogy ez milyen gördülékenyen megy?) 

Elköltöztem. Apukám leadta a modemet.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása