Tékozló Homár

Hányszor jöhet a mikuláscsomag egy nap?

2018.04.27. 11:01 | Homár Hilda | 72 komment

24041_1.jpg

Hát egyszer! - vágja rá gondolkodás nélkül a címbeli kérdésre valószínűleg az autósok többsége, és ezzel a leegyszerűsítő állítással nagy vonalakban a parkolótársaságok is egyetértenének. De mi a helyzet akkor, ha már a csomag fancsali tulajdonosaként még aznap pár méterrel arrébb parkolsz valami okból kifolyólag?

Kedves Homár, 

Nem tudom, hogy érdekes lehet-e a történet, de azért megírom, mert szerintem nem túl fair a parkolótársaságok részéről. 

Igen a szombati munkanapon valóban én hibáztam, hazamentem és leparkoltam a járművemet a ház előtt, meg is kaptam a bírságomat, egy jót mosolyogva magamon gondoltam, ma legalább nem kell bedobálnom az aprót. 

No de itt beleestem abba a hibába, amely szerint délután elmentem az autóval, és visszaérkezve egy másik helyen hagytam (75 méterre az előző helytől az utca másik végén) és jött is a második mikulás csomag. 

A parkolási jogszabály szerint

A díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó járműre ugyanazon a várakozási területen egy naptári napon belül pótdíj csak egyszer szabható ki. 

Viszont a parkolási tásaság álláspontja szerint :

Tájékoztatom, hogy az 1988. évi I. tv. 15/C § (2a) bekezdése alapján van lehetőség a többszöri pótdíjazásra:

15/C.§ (2a) „A díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó járműre ugyanazon a várakozási területen egy naptári napon belül pótdíj csak egyszer szabható ki.

Fentiek alapján miután Ön a fényképfelvételek tanúsága szerint a gépjárművel helyet változtatott, ezért pótdíjazására egy nap két alaklommal is jogszerűen került sor.

Itt szeretném figyelmeztetni az embereket, hgoy ne essenek bele ebbe a hibába hiszen erről igen kevés található interneten (én nem is találtam semmit) viszont a jogszabályban megfogalmazott Ugyanazon várakozási terület nincs egyértelműen definiálva. 

Üdvözlettel, 

Péter

 

Kedves Péter!

A leveledben is említett törvény meghatározza a várakozási terület fogalmát, amely a következő: 

Várakozási terület a közutak, valamint az állam és a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek gépjárművel történő várakozásra kijelölt része.

A Parkoló társaság értelmezése szerint a várakozási terület fogalma egybe esik a várakozó hely fogalmával, és arra építi érvelését, hogy a helyváltoztatással már nem ugyanazon a várakozási területen volt a gépjármű.

A törvény - álláspontunk szerint - helyes értelmezése ugyanakkor arra enged következtetni, hogy a várakozási terület és a várakozó hely fogalma nem esik egybe (vö. a törvény 15/A. § 2. bekezdése). A várakozási terület ennek megfelelően egy olyan területet jelent, ahol több várakozási hely van kijelölve.  Ebből következik, hogy azonos várakozási területen belüli másik várakozó helyre történő átállással még ugyanazon várakozási területen maradunk, tehát a naptári napon belüli pótdíjazással kapcsolatos korlátozásnak érvényre kellene jutnia ebben az esetben. 

Célszerű lehet a fentiekre hivatkozva panaszt tenni, és elutasítás esetén békéltető testülethez vagy bírósághoz fordulni.  

Felhasznált jogszabály: 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről  

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lancelot0 2018.04.27. 11:11:54

Ha jól értem, fizetés nélkül parkolt, majd mikor megbüntették, akkor az nem abban erősítette meg, hogy "ejj, ezentúl jobban figyelek", hanem ha már lúd, legyen kövér alapon még egyszer kipróbálta.

Attila F 2018.04.27. 11:23:20

Hát, sajnos én is beleestem ebbe a hibába szombaton, elég sok helyre kellett mennem a városban, és az első helyen megbüntettek. Egyébként csak úgy nyüzsögtek a parkolóőrök mindenhol, szemmel láthatóan készültek arra, hogy egy csomóan elfelejtik ezt. Beszéltem is az egyikkel, mondta, hogy "igen, *sajnos* ma nagyon sok büntetést osztunk ki".

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.04.27. 11:58:23

@Attila F: ez minden nap így van....nem kell erre külön készülni senkinek.

Darth Revan 2018.04.27. 11:59:52

@Attila F:
"sajnos" :)
gondolom a szive szakadt meg :D

Terézágyú 2018.04.27. 12:07:46

"Ebből következik, hogy azonos várakozási területen belüli másik várakozó helyre történő átállással még ugyanazon várakozási területen maradunk, tehát a naptári napon belüli pótdíjazással kapcsolatos korlátozásnak érvényre kellene jutnia ebben az esetben. "

Ezt most nem értem...
ezek szerint az van, hogy ha leparkol valahol a pószter, nem fizet, megbüntetik - akkor hagyhatja a kocsiját egész napra? vagy legfeljebb arrébb megy pár métert és kész???

Ha valakit elkapnak gyorshajtásért, akkor ő aznap nyugodtan száguldozhat tovább újabb büntetés nélkül??

Ha valakit megbüntetnek, mert tilos helyen bagózik, akkor ő nyugodtan ott bagózhat egész nap, mert kifizette a büntetést, akkor joga van tovább csinálni...?????

Baluci 2018.04.27. 12:20:45

@Terézágyú: Csillagom! A bírság összege bőven kitesz egy napi parkolási díját!... Már mi a nyálért ne hagyhatná akkor ott egész napra az autót ezután???... A gyorshajtás meg bagózós történet konkrétan teljesen más!

.Manyecska 2018.04.27. 12:23:50

Beálltál a vadászlesre, kétszer, jól értem? :D :D

Terézágyú 2018.04.27. 12:24:41

@Baluci:
"Csillagom! A bírság összege bőven kitesz egy napi parkolási díját!..."

Nem a pénz itt a lényeg...

"A gyorshajtás meg bagózós történet konkrétan teljesen más! "

Miért más?

.Manyecska 2018.04.27. 12:29:48

@Baluci: már mondjuk egy rokkant-parkolóhelyen?..

2018.04.27. 12:38:22

@Terézágyú:
Pl. autópályán egy ideje naponta csak egyszer büntethetnek meg, ha nem vettél e-matricát. Ami logikus, hiszen ha megfeledkeztél róla, elég durva lenne egy többszázezres büntetés, ha végigutaztad az országot.

Parkolásnál meg azért van ilyen, hogy ha rossz helyen hagytad a kocsit figyelmetlenségből, nehogy 15-szörösen büntessenek meg napon belül. Ami valahol logikus is. A posztoló esete nem az, hiszen már észlelte, hogy nem vett parkolójegyet, majd visszaállt egs másik helyre, tovabbra ia parkolójegs nélkül.

.Manyecska 2018.04.27. 12:41:29

@diszkriminans: inkább 15x szo..pjon a rokkant, vagy menjen 150 kört a ház körül? :D
Parkoló hurráoptimista, ismertem ilyen embert, ha a hetedikről is lógott fél kézzel akkor sem hitte el senkinek.:O

Terézágyú 2018.04.27. 12:42:23

@diszkriminans: "A posztoló esete nem az"

Igen, éppen erről beszélek.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.04.27. 13:11:44

@Terézágyú:

ezek szerint az van, hogy ha leparkol valahol a pószter, nem fizet, megbüntetik - akkor hagyhatja a kocsiját egész napra? IGEN vagy legfeljebb arrébb megy pár métert és kész??? - NEM, hisz arrébb állt, a következő parkolóőr honnan kéne tudja, hogy mióta áll ott ahol, tilosban áll, megbünteti....ha lett volna annyi esze, hogy a mikuláscsomagot kinn hagyja, akkor valószínűleg nem büntetik meg megint.

Ha valakit elkapnak gyorshajtásért, akkor ő aznap nyugodtan száguldozhat tovább újabb büntetés nélkül?? - NEM, legfőképp azért, mert csak hónapok múlva tudod meg, hogy gyorshajtottál

Ha valakit megbüntetnek, mert tilos helyen bagózik, akkor ő nyugodtan ott bagózhat egész nap, mert kifizette a büntetést, akkor joga van tovább csinálni...????? - NEM, ha 20 perc múlva megint lemegy ugyanoda és a közteres ott lesz, akkor megint megbünteti a hülyét

Terézágyú 2018.04.27. 13:17:58

@onlajnok:

"ezek szerint az van, hogy ha leparkol valahol a pószter, nem fizet, megbüntetik - akkor hagyhatja a kocsiját egész napra? IGEN"

Szerintem ez is tahóság, mert ez nem a pénzről szól.

"ha lett volna annyi esze, hogy a mikuláscsomagot kinn hagyja, akkor valószínűleg nem büntetik meg megint."

Ezek szerint valaki leparkol a tilosban, de kitesz egy hamis/régi mikuláscsomagot és megússza?

"Ha valakit elkapnak gyorshajtásért, akkor ő aznap nyugodtan száguldozhat tovább újabb büntetés nélkül?? - NEM, legfőképp azért, mert csak hónapok múlva tudod meg, hogy gyorshajtottál"

Úgy értettem, hogyha a rendőr megállít.

"Ha valakit megbüntetnek, mert tilos helyen bagózik, akkor ő nyugodtan ott bagózhat egész nap, mert kifizette a büntetést, akkor joga van tovább csinálni...????? - NEM, ha 20 perc múlva megint lemegy ugyanoda és a közteres ott lesz, akkor megint megbünteti a hülyét "

Úgy értettem, hogy ott marad és tovább bagózik.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.04.27. 13:28:38

@Terézágyú: miért bunkóság? Itt most nem tilosban parkolt (ahol akadályoz másokat), hanem csak nem fizetett.

Nyilván nem, mert azt megnézik, hogy aznap volt-e már büntetve, szóval valószínű így nem lehet átverni. De itt ugyanaznap volt, valószínű egymáshoz közeli helyeken (ha két különböző utcáról van szó, akkor persze védhetetlen). De ok, nyilván ha mindenki ellenőriz mindent (mikor és hol lett megbüntetve az ember), akkor ez sem segít.

Hát ha megállít és megbüntet egy adott útszakaszon, akkor azon a szakaszon még még egyszer nemigen fog, de attól még nincs szabadjegyed aznapra.

Ha egész nap ott áll és egyik cigiről gyújt a másikra, és ott posztol egy közteres is egész nap, akkor ebben az igen életszerű helyzetben, szerintem, hangsúlyozom SZERINTEM, csak egyszer fogják megbüntetni.

ednet2023 2018.04.27. 14:06:51

A pótdíj tulajdonképpen felturbózott parkolási díj, amit fizetni kell. És igen, utána jogosan parkolsz.
A vonatról sem dobnak le, ha jegy nélkül utazol, de borsos árú pótjegyet kell venned.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.27. 14:43:06

Régi trükk: egy mikuláscsomagot állandóan kint tartani a kocsit. Sok esetben elriasztja a bírságolni akaró parkolósbuzit.

Sajnos a módszer nem 100 %-os.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.04.27. 14:43:09

@ednet2023: amíg arrébb, nem parkolsz. Az csak most jut eszembe, hogy egyáltalán ugyanaz a zóna-e az utca 2 vége? Mert erről nem esik szó.

ednet2023 2018.04.27. 15:12:54

@onlajnok: Igazad van, azt feltételeztem, hogy ugyanaz a zóna. :)

retkeslaci 2018.04.27. 16:05:14

@.Manyecska: a rokkant helyre beálló autót el kell szállítani a picsába. A roki parkoló attól nem szabadul fel, hogy 15 percenként odatesznek egy mikulascsomagot az odaparkoló szélvédőjére.
Ahol nem rokkant elől veszi el a helyet és nem okoz közlekedési akadályt, ott elég a bírság. Ahol akadályozza a forgalmat vagy nyomik elől vesz el helyet, onnan meg lopósautóval el kell vinni a kocsit.

Xezs7 2018.04.27. 16:35:53

Milyen szar hely már az, ahol a lakók nem ingyen parkolnak? Hétközben hol parkol vele? Megvárja a délután 6 (8?) órát, hogy ingyenes legyen? Addig meg elkocsikázik mindenfele?

lobster thermidor 2018.04.27. 16:37:50

Akkor lenne igazán egyértelmű a zóna, és a parkolóhely értelmezése, ha minden egyes felfestett parkoló kapna egy sorszámot, azt már nem is merem megemlíteni a 21. század első negyedének a vége felé közeledve, hogy GPS koordinátákkal azonosítva, és a cédulaosztogató világosan feltüntetné, hogy konkrétan melyik zónában, hányas számú parkoló, vagy beállóhelyen állt a megbüntetett autó. Ez így továbbra is csak arra jó, hogy a parkolótársaságok a zavarosban halásszanak, és minél nagyobb profitot zsebeljenek be a tulajdonosok.

Xezs7 2018.04.27. 16:45:20

@Terézágyú: Egyáltalán nem értem, hogy miért kötözködsz. Teljesen logikus az egész. Az egy napos szabály azért van, mert lehetséges, hogy valaki leparkolja a kocsiját, majd elmegy fél napra valamit csinálni. Az 1 nap eléggé gáláns ajánlat szerintem. Mellesleg a büntetésből bőven kijönne egy heti parkolás is, tehát még azt sem mondhatod, hogy nem fizette ki a parkolást. Ha csak 1 óra lenne a szabályban, akkor tegyük fel elmész 4,5 órára, és 4-szer büntetnek meg?

A parkolóőr meg nem a mikuláscsomagot fogja nézni, hanem a rendszerben fogja megnézni, hogy aznap volt-e már az az autó azon a helyen büntetve. Nem tudom, hogy miket visznek fel a rendszerbe, de gyanítom, hogy fényképet meg hozzávetőleges utcaszámot is. Ha ezek nem stimmelnek az ellenőrzéskor, akkor jön az újabb bünti, hiszen már máshol áll.

Egyébként itt jegyezném meg, hogy a posztert nem értem, hogy másodjára miért nem fizetett parkolást. Arra játszott, hogy most már van egy napja a nemfizetésre, és akkor kiélvezi?

A másik két példád meg azért nem releváns itt, mert azok diszkrét esetek (csak egy adott időpillanatban léteznek, vagy legalábbis rövid ideig) míg a parkolás egy folytonos állapot. Diszkrét esetekért egyesével büntetnek (igen, ha 20 perc múlva megint ott cigizel akkor megint kapsz egy büntit), míg folytonos eseteknél meghatároznak egy intervallumot, hogy meddig tart egy büntetés. Jelen esetben 1 napig, de csak azon az egy helyen, ahol az autó eredetileg volt.

Nem tudom mi olyan nehéz ezen. Ha ez nem megy neked, akkor nem értem, hogy IT-s dolgokhoz miért szoktál hozzászólni. Ahhoz jóval több logika kell, mint ennek a parkolási dolognak a felfogásához.

Xezs7 2018.04.27. 16:47:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Sajnos a magyarok egy része még mindig itt tart, hogy kibúvókat keres kötelezettségei alól.

FDToth 2018.04.27. 17:02:56

egyszerű: ha megbüntetnek xyz zónakódban, de maradzs a zónában, akkor már nem büntetnek. Én anno azt csináltam, amikor megbünettek, akor vittem magammal a bünitt és ugyanabban a zónában kiraktam a csomagot a szélvédőre, nem bünetttek meg

Meridian74 2018.04.27. 17:17:33

A NOTÓRIUS CSALÓKNAK: fordítós rendszámtábla az igazi... mikor megállsz, egy másik rendszámtáblát teszel ki. Persze olyat, ami olyan autón van (máshol) amilyen a tiéd... pl ha piros Renault Clio-d van, akkor lelesel egy másik piors Renault Cliot, lehetőleg az ország másik végében, és csináltatsz egy ilyen rendszámtáblát. Leállsz, felpattintod az ideiglenes táblát, és mikor mész leveszed. Mivel rendszámtábla alapján csak a kocsi típusát és színét tudják megállapítani, a többihez a motorháztetőt is ki kellene nyitni.

Továbbá, ha már kaptál csomagot, akkor hagyd a szélvédőn. Mert ha leszeded, és megint jön az egysejtű, akkor azt látja, ezen még nincs csomag, kiteszi neked a következőt.

Sluck Ödön 2018.04.27. 17:54:49

Arra játszott, hogy most már van egy napja a nemfizetésre, és akkor kiélvezi?
Telejesen jogosan, ha ugyanabban a zónában maradt. Ugyanis ilyenkor kiszámlázzák neki az egész napot + az apró. Ez a cseszekedés, hogy arrébb állt pár méterrel már a lehúzás része.

Sluck Ödön 2018.04.27. 17:58:53

Ja, meg ha kifizette volna a parkolási díjat és átáll egy másik helyre, akkor sem kell újra kifizetnie a díjat.

Host 2018.04.27. 21:05:21

Nem az van kint a táblákon, hogy hétvégén ingyenes a parkolás?

Simán elbuknák, ha perre menne a dolog.
Pl 6 hónap után ma érkeztem az országba.
Tudom, hogy szombat van azaz hétvége.

stb

Xezs7 2018.04.27. 22:16:12

@Meridian74: Gratulálok, és ezzel kibaszol egy másik autóssal, aki aztán vagy be tudja bizonyítani, hogy járt ott, vagy nem.

Megvetem az ilyen trükközőket. A társadalom élősködői vagytok.

Meridian74 2018.04.27. 22:34:05

Azé' mondtam, hogy távoli autósét... ne helybeliét.

Kulics 2018.04.27. 22:39:49

@Meridian74: a rendszám táblával trükközés konkrétan bűncselekmény, börtönbüntetéssel fenyegetve. Tökre megéri párszáz forintos parkolást ezzel megúszni. Kicsit bevállalósabbak meg fejbelőhetik a parkolóőrt is és akkor aznapra biztos nem kell senkinek sem fizetni abban a körzetben. <ironia OFF>

Gyenge proba volt hilda 2018.04.28. 00:46:32

@Meridian74: Amugy tisztaban vagy vele, hogy rendszamtablat csak ugy tudsz csinaltatni (hivatalosan), hogy beballagsz az okmanyirodaba a kocsi papirjaival.... na meg a la-fel pattintgatas szerinted nem tunne fel senkinek nyilvanos parkoloban? Azt mar csak mellekesen kerdem, mikoze a tavolsagnak (hol lakik a fazon akinek a tendszamat masolnad) ha rendszam alapjan buntetnek meg?

Meridian74 2018.04.28. 02:15:48

@Gyenge proba volt hilda: azért mert nyíregyházi lakost budapesten büntetni nem lehetséges, hiszen igazolja sose m járt ott.

De mondok én jobbat. Leveszed a rendszámtáblát. 10 napig lehet közterületen az autó rendszámtábla nélkül. Ha meg kérdik ott a helyszínen: nem őrzött parkoló, senki nem garantálja azt hogy nem akarja valaki ellopni azt.

Meridian74 2018.04.28. 02:23:37

Az 5-ik oldal alja és 6-oldal elejét érdemes figyelmesen elolvasni.
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiU_tfe2NvaAhWM1ywKHYmSBwMQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.kormanyhivatal.hu%2Fdownload%2F4%2Fda%2F10000%2FA_tarolas-parkolas_jogi_osszefuggesei.pdf&usg=AOvVaw0ilUt_P47AHkCo4L0P3wGR

Szóval mellékutakon rendszámtábla nélkül 10 napig lehet tárolni a kocsit. Az 5 percnél hosszabb állás - pl parkolóban - az már tárolásnak/parkolásnak minősül.

2018.04.28. 04:01:06

@Meridian74:
Akkor neki kell valahogy bizonyítania, hogy nem járt ott, ami jókora hivatali szopás. Ráadásul rendszeresen, mert nem egyszer fogod kapni a mikuláscsomagot, és mivel ő nem tud róla, ezért már csak akkor, amikor felszólítást kap. A bürokráciával való harc meg sokszor a büntetés kifizetésénél is nagyobb szopás. Már ha tud bizonyítani, mert az, hogy nyíregyházi lakos, nem jelenti azt, hogy sosem járt Budapesten, sőt azt sem, hogy a 30 Mikulás csomagod idején egyik esetében nem járt éppen Budapesten, vagy legalábbis bizonyítani tudja, hogy nem.

Ustim 2018.04.28. 08:11:28

fél év múlva majd könnek a postok a fantom mikuláscsomagokról... "megbüntettek pesten, pedig ott se jártam" címmel

Xezs7 2018.04.28. 11:29:20

@Meridian74: Hát de akkor is kibaszol valakivel. Még ha végül nem is kell fizetnie, minimum annyira kibaszol vele, hogy neki kell idegeskednie és levelezgetnie a parkolótársasággal. Én biztos, hogy feljelentést tennék ilyenkor ismeretlen tettes ellen. A rendszámhamisítást eléggé komolyan veszik.

.Manyecska 2018.04.28. 12:29:39

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: megyek most piknikre-nem másra..- a Be2 károsulatlanok csoportjával. Mit üzentek nekik??? :D:D ... a Homár képviseletében jó lesz mert engem fognak majd lehet agyoncsapni. Viszek uborkát /nem azért/, parit, stb.:)
Barinőm eltörte a karját nekem kell helyette plédet teríteni , megrágom az ételt is neki, ő a károsult ÉN ajánlottam a Homártot. Mit üzentek a népes csoportosulásnak?? :) :P

.Manyecska 2018.04.28. 12:34:41

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: Te drágám, nincs egy félméteres faléced? :DD
Jön a szerelőm megcsinál izé megcsinálja nagyon lelkes-nem értem- tegnap még gyárlátogatáson is voltam a Lapszabászatban ..:D:D kurva furán néztek a sok férfi közé egy nő fehér cipőben, blúzban betipeg, ofkorz ingyen levágják nekem !! Írok róluk egy b.ü.posztot eskü roppant érdekes ám egy bútorlap-szabászat olyan gépeik vannak behaltam nem is értem Hilda miért nem gyárlátogatásokat szervez -magának- ???
Tök zsír volt!! Sza ingyen átveszek bárminemű maradék faanyagot köszönöm! :ON OMG

.Manyecska 2018.04.28. 13:14:50

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: de szerintem most mind szőrtelenít még.
Na legalább addig kifestem a lábkörmeimet a piknik alatt, végre... :D:D:D:D:D Állítólag két pasi lesz. Nagy kaland, nekem egyszerre van néha kettő.:PD:D

Meridian74 2018.04.28. 15:37:34

@Xezs7: Tehát ami azt illeti, ez ellen nem lehet védekezni. Mert ismeretlen tettes elleni feljelentés annyi, mint a halottnak a csók.

Gyenge proba volt hilda 2018.04.28. 17:32:18

@Meridian74: Ertem. Tehat Bp-i lajoskent elmegy az egysegnyi paraszt Nyiregyhazara, hogy talaljon egy olyan autot mint a sajatja, neadj isten csak a neten keresgel. Aztan talal egy csokat aki legyartja neki feketen, mert ugye forgalmi nelkul hivatalosan nem tudja. Utana, leparkol, leveszi a sajat rendszamat a felteszi a hamisat persze elore hatra, szigoruan jol korulnezve nehogy valaki eszrevegye, azutan ugyanezt a muveletet megcsinalja amikor visszaer a kocsihoz. Mindezt egy kb 500Ft-os parkolas miatt. Faxa

Meridian74 2018.04.28. 17:45:47

@Gyenge proba volt hilda: mint az mondtam, "nótorius csalóknak"...

Gyenge proba volt hilda 2018.04.28. 20:13:40

@Meridian74: A notorius csalo vesz egy autot amit nem irat at vagy hajlektalan nevere iratja es szimplan nem fizet. Olyan rizikot mint amit te talaltal ki senki nem vallal be.

Meridian74 2018.04.28. 20:35:41

@Gyenge proba volt hilda: ha nem fizet, akkor kivonják a műszakiját a forgalomból... hamar megállítja a rendőr. Szóval ez no way.

Xezs7 2018.04.29. 11:44:44

@.Manyecska: De hát akkor nem is károsodtatok, hiszen most fogtok találkozni. Méghogy a Be2 nem hoz össze titeket! Szemenszedett hazugság. :)

Xezs7 2018.04.29. 11:48:47

@Meridian74: Azt sosem tudhatod. Közterületi kamera épp láthatja a tulaj fejét, vagy épp van a városban 3 olyan autó, amire ráillik a leírás, azokat nem nagy cucc egyesével ellenőrizni. Hidd el, hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2018.04.29. 13:29:18

Halá. Eszt üzenem minden élőnek. Segítség, rám szuszogott egy halott.

.Manyecska 2018.04.29. 15:10:06

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: Holott én gyomláltam ma egy órát a temetőben. Inkább szívtuk volna el, mondtam is..:DD Két dimenzióban tudok most járni csak előre és hátra, a többi felejtős. Fakk.@Xezs7: óhh én jeggyűrűben mentem nehogy betaláljon valaki... Érdekes társaság vót, nemigen tudtam figyelni mert a barátnőm a tüdőmön feküdt /háturul/ végig elég nehéz neki gipszelt kézzel piknikezni tény :D:D egy özveggyel jól megértettük egymást.:(( Érdekes vót látni emberek hogy csinálnak maguknak problémát a meglévők mellé...:P Írnék a poszthoz de nemigen olvassa már senki.:(

Xezs7 2018.04.29. 16:11:05

@.Manyecska: Plusz az uborka. Az fontosch.

Xezs7 2018.04.29. 16:33:43

@Gyenge proba volt hilda: Hagyd, kitalált egy hülyeséget a kényelmes kis fotelében, aztán ragaszkodik hozzá. Élete legnagyobb csalása valszeg az volt, mikor elemelt egy 50 Ft-os csokit a teszkóból.

Xezs7 2018.04.29. 16:34:53

@.Manyecska: Az emberek imádnak problémákat csinálni maguknak. Hisztiznek, vergődnek, semmi se jó. Aztán ha kifullad a téma, keresnek mást, amin vergődhetnek.

Meridian74 2018.04.29. 16:48:47

@Xezs7: kamera felvétele két hét után nincs meg. Hivatalos kamera meg max 30 nap.

Xezs7 2018.04.29. 18:02:11

@Meridian74: Figyelj, én befejeztem veled. További szép napot a kis álomvilágodban.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.04.29. 18:03:33

@Meridian74: megfeledkezel arról, hogy van a szélvédőn is rendszám (regmatrica). Mármint azokén, akik nem ragadtak a 90-es években ;) (Jó, tudom, nem akkor vezették be)
Ráadásul a parkológoblinnak kényelmesebb azt pittyegtetni, tehát eleve nem a felpattintott rendszámot fogja nézegetni először.
Persze arra is van megoldás, de most nem hiszem, hogy ilyen ötletekkel kéne örvendeztetni a publikumot.

Meridian74 2018.04.29. 18:46:12

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: külföldről behozott autón már más a matrica a szélvédőm, meg le is lehet kaparni, ha nem tetszik. Amúgy mint mondtam, legegyszerűbb, leveszed a rendszámot az autóról, ha mellékutcában vagy. 10 napig lehet rendszám nélkül ott méghozzá: legálisan.

vprof 2018.04.29. 20:24:59

@Meridian74: Regisztrációs matrica nélkül az EU-s rendszám érvénytelen, ami szabálysértés, így a rendőr megbüntet ha észleli. Nem ajánlott leszedni.

Xezs7 2018.04.29. 20:48:18

Most gondolkodik valami frappáns válaszon.

Kondom Keselyű 2018.04.30. 10:11:32

en meg hetfon szembesultem vele,h a szombat munkanap volt,es be voltam osztva :D

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2018.04.30. 10:32:19

Majalis egyj (1-gy). Melyik dimenzioban vagyunk epp most?

.Manyecska 2018.04.30. 13:53:03

@Xezs7: nem, ezeknek 24ezreket vonnak hat hónapon keresztül van akinek százezer Ft a nettója, gondolhatod.. :O Épp azt volt hogy nem vergődtek, mi keresgéltük meg a címeket stb. illetve ÉN mert birkatürelmem van. A barinőm ha nem jelenti fel ezeket máig vonnák a foringyókat neki csak 14ezret - ezt sem értem..- de általában a huszonezreket. Tudod, megadták a kártyaadatokat. mondjuk ezt sem értem de ezt kiveséztük a Be2 posztban..

.Manyecska 2018.04.30. 13:54:08

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: Ma még ne menj majálisozni lévén Ápr.30 van, de ha mégis mész dobj róla fotót, nagy tömeg nem lesz :D...

evil. 2018.05.04. 14:06:20

Minket a 2 kerületben 24 órán belül , bár külön naptári napon büntettek kétszer. Egyszer vasárnap este 9-kor (!) (tilosban parkolás, nem pedig nemfizetés miatt), majd másnap reggel 9-kor.

Most bíróságon van az ügy. :)

evil. 2018.05.04. 14:12:26

@Xezs7: ha nem is, de esetleg többet sétál. Mi évekig "szívtunk" ezzel. Albértel, nem vagy állandó lakos, nincs parkolás. A tulaj meg persze nem akarja ,h a szerződéssel menj az önkormihoz, mert parkolni akarsz.

evil. 2018.05.04. 14:14:29

@Host: egy ideje cserélgetik őket szorgosan "munkanapokon"-ra

Xezs7 2018.05.04. 17:47:58

@evil.: Azt meg azért nem értem, mert ha valaki annyira szarul áll anyagilag, hogy nincs saját lakása akkor miért ragaszkodik a pénztemető autóhoz? Éppen lehet céges autó, de azért nem ez a jellemző.
süti beállítások módosítása