Tékozló Homár

Tippek-trükkök külföldre vonatozáshoz

2018.05.10. 14:43 | Homár Hilda | 38 komment

screenshot_2018-05-02_11_38_20.png

Jön az nyár, aki teheti, előbb-utóbb csomagokkal megpakolva fel- vagy bekászálódik valami járműre/-be. Itt most azoknak mutatunk egy tanulságos, sok számmal és számolással turbózott mini esettanulmányt, akik a MÁV-val igyekeznek majd külföldi célponta eljutni. A tanulságot mindenki vonja le, de egyébként meg jó utat, mert bárki, bármit is mond: a vonatozásnak igenis van egy sajátos bája!

Tisztelt Homár!

Igazából nem panaszom van csak, a nemzetközi jegyvásárlás buktatóiról szeretnék írni.

Rövidesen Ceske Budejovicébe utazom vonattal. Ha sokan felmordulnak, hogy jobb autóval menni a válaszom egyszerű: színtévesztő vagyok nincs jogsim.  Lehet buszon lett volna olcsóbb megoldás, de nem bírom a buszt.

A térképre és a vasúti menetrendekre nézve két lehetőség van:

1. Budapestről elutazni Linzbe Railjet-tel, majd átszállás és onnan vagy osztrák vagy cseh vonattal tovább Ceske Budejovicébe. Egyszerű, kényelmes és relatíve gyors megoldás. (kb 6-7 óra)
2. Budapestról elutazni Pozsonyon át közvetlen vonattal Brno-ig (esetleg Prágáig), átszállás majd az Cseh vasutak járatán tovább Ceske Budejovicébe. Kicsit hosszabb (kb 10 óra), de azért még kényelmes utazás.

Olvasson tovább!

Egyeseknek kell a szájkosár a BKV buszán

2018.05.09. 10:51 | Homár Hilda | 159 komment

k.jpg

Amióta kutyánk van, egy új világ tárult fel előttem. Előtte sejtelmem sem volt róla például, hogy létezik még csoport, amely a kisgyerekes anyákéval vetekvő vehemenciával folytat vérremenő csatákat az élet leghétköznapibb eseményeiről is. A négylábúakkal való élet persze tényleg rengeteg konfliktuslehetőséget hordoz magában, nemcsak kutyás-nemkutyás relációban, hanem a maguk a kutyások közt is. Amit biztosan mondhatunk: nem mindenki szereti a ebeket, és ezt tiszteletben kell tartani, ahogy a szabályokat is, de az emberi hangnem használata alap kell, hogy legyen, pláne egy szolgáltató képveseletében. A BKV sofőrök mostanában kirívóan stresszes élete némileg árnyalja a képet, de persze egyáltalán nem menti a sztoriban szereplő kolléga viselkedését.

Tisztelt BKK!

A következő eset előttem történt az 5-ös buszon: egy fiatal lány épp elérte a buszt a kutyájával, akire emiatt nem tudta a megállóban felrakni a szájkosarat. Ahogy felszálltak azonnal rakta is fel, bocsánatot kért, de a sofőrnek ez nem volt elég, mindenképpen bele kellett kötnie, és elfogadhatatlan hangnemben beszélnie. Közölte, hogy az utasok nem akarják végignézni a szákosárfelrakásos műsort, majd kb. 2 megállóval később felszállt egy másik ember kutyával, még csak elő sem került a szájkosár, de egy szava nem volt a sofőrnek. Ők nyugodtan utazhattak így is.

Mi ezzel a gond?

Olvasson tovább!

Az idei anyák napi Homár poszt

2018.05.08. 12:43 | Homár Hilda | 27 komment

fanmade_sad_applejack_is_sad.jpg

Idén is volt anyák napja, idén is volt olyan, aki póruljárt a virágrendeléssel. Érzelmi okokból valószínűleg eleve érzékenyebben érinti a megrendelőket, ha ezen a napon nem úgy sül el valami, ahogy eltervezték. Ki tudhatná ezt jobban, mint egy virágboltos, akihez ilyenkor még az igazi ogreszabásúak is betérnek, hogy egy gondosan válogatott csokrot szerezzenek, ezért teljesen érthetetlen megoldás egy anyák napi csokorrendelés törlése. Ennél minden jobb, az is, ha egy kókadt növényt vagy egy doboz csokit visznek, és küldenek egy mentegetőző levelet, aztán utólag kompenzálják a dolgot.

Tisztelt Tékozló Homár!

A Fleurop- Magyarország Kft. megbízhatatlanságára szeretném felhívni a figyelmet.

Anyák napja elött 2 nappal megrendeltem és kifizettem egy csokor virágot anyukámnak,vasárnapi (május 5., Anyák napja) kiszállítással. Megrendeltem, kifizettem a csokrot, a Fleurop- Magyarország Kft-hez a pénz megérkezett, én a visszaigazoló e-mailt megkaptam. Ennek tudatában szálltam fel a repülőre, a vasárnapot ugyanis egy repülőúton töltöttem, ezért is rendeltem meg előre a virágot anyukámnak.

Bárcsak tudhattam volna, milyen megbízhatatlan céget választottam... Vasárnap este ugyanis arra landoltam, hogy a Fleurop Magyarország Kft küldött egy e-mailt, hogy törölték a rendelésemet; anyukám így miattuk meglepetés nélkül maradt Anyák napján.

Olvasson tovább!

A szolgáltató nem köteles értesíteni a hátralékról, mielőtt átadja a behajtó cégnek?

2018.05.07. 11:21 | Homár Hilda | 23 komment

pexels-photo-356079.jpeg

Részletfizetést kért, mégis egybe utalta. Befizette, mégis tartozik. Rejtélyekkel és ellntmondásokkal teli történet a Főtáv házatájáról. (Aki nem ismerné: a DHK a Főtáv hátralékkezelője, teljes nevén DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.)

Kedves Tékozló Homár,

2017.05.17-én éves elszámolószámlát kaptam a díjneten keresztül a Főtáv-tól 43.846 Ft-os összeggel (21 Ft késedelmi kamat + 48.325Ft számla díj), melyre részletfiztést kértem telefonon keresztül. Később meggondoltam magam, és a számla teljes összegét díjneten keresztül bankkártyával kiegyenlítettem a 2017.07.03-án. Az számla fizetési határideje 2017.06.16 volt. A továbbiakban nem foglalkoztam a számlával, a Főtáv semmilyen úton nem jelezte felém, hogy gond lenne a befizetéssel.

2018.02.15-én a díjnet emailben értesített, hogy a számla „DHK-nak engedményezett" állapotúra változott. Néhány nappal később postai úton levelet kaptam a DHK-tól, miszerint a kérdéses számlából 8.064 Ft tartozásom keletkezett. Ez 5.480 Ft távhőszolgáltatás-díj hátralékot, 34 Ft késedelmi kamatot és 2.550 Ft díjat tartalmaz.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása