Tékozló Homár

Hurrá, csak 369 usd plusz 20000 huf, és máris van egy nem működő bicajom a postán!

2019.10.15. 09:58 | Homár Hilda | komment

screenshot_2019-10-14_at_21_41_58.png

Nincs egy hete, hogy hosszasan okoskodtunk arról, honnan ismerhető fel az a webshop, ahonnan nemhogy rendelni nem szabad, de megnyitni sem az oldalát. Hát a Gearbest.com-on még a Homár gyanakvásból olvasztott és szkepticizmussal csiszolt nagyítója sem nagyon lát kivetnivalót: ez az egyik legnagyobb kínai webáruház, a világ minden részére szállít, az oldalon rengeteg infó van, utánvétes szállítás, PayPal-os fizetési lehetőség, EU-s raktár, nyilvános emailcím és ügyfélszolgálati rendszer. Nem véletlenül szerepel a megbízhatósági listák élén. Aztán kiderült, hogy hiába Támogatási Központ, itt is simán beüthet a kínaizás átka: amit olyan ügyesen megspóroltunk a réven, elmehet a vámon, ha baj van. 

A nyár elején pont itt az Indexen olvastam egy szuper elektromos bicajról, 369 dollár volt (relatíve olcsó), jónak is tűnt, szuperek voltak a vélemények – megrendeltem ezért a Gearbest lengyel áruházából. A bicaj rendben megérkezett és meg a magam közel negyven évével egy hatéves örömével vetődtem rá, és használtam boldogan kb. két hétig. Akkor a bicaj megadta magát, de a negyvenévesek nyugalmával nem aggódtam: a Gearbest ugyanis - látszólag - egész korrekt jótállási rendszert működtet.

Írtam nekik, hogy a bicaj elromlott, csatoltam egy rövid videót, ők meg visszaírtak, hogy igazán semmi gond, postázzam vissza, és küldik a vételárat. Hurrá, gondoltam én, annyira elégedett voltam, hogy az is felmerült bennem, hogy nem pénzt kérek vissza, hanem egy új vagy megjavított bicajt. A bicajt ezután feladtam a Magyar Postán, közel húszezer forintért, akik átadták a német DHL-nek, ez ugyanis a Posta külföldi partnere. Vártam sokáig, de a Gearbest nem jelzett vissza. Megnéztem a német DHL oldalán a csomag nyomonkövetését, ahol kiderült, hogy a Gearbest megtagadta a csomagátvételt.

Óóóóóó, gondoltam, és egy hatéves idegességével reagáltam. Rögtön írtam neki, hogy ez hogyan lehetséges. Visszaírtak, hogy ez nem lehet, biztos rossz címet adtam meg. Nade. Direkt lefényképeztem a csomag átvételi címkéjét a postán, és jó címet adtam meg. Elküldtem nekik postán, az a válasz érkezett, hogy ez akkor sem lehet. Írtam a Gearbest központi címére is, ők is azt mondták, hogy ez ki van zárva, de küldjem el újabb húszezer forintért nekik. Ok, kérdeztem én, de miért vennék át ezt, ha elsőre sem vették át? Erre nem kaptam választ.

És jön a csavar. A bicajt annak rendje szerint visszaszállították Magyarországra, és egy nagyon jófej postás felhívott, hogy mikor hozza házhoz. Mondtam neki, hogy ne hozza, mert ennek a csomagnak Lengyelországban lenne a helye. Utána kérdezte a postás: „Ja, ez ilyen visszaküldött csomag? „Mire én: „Ez bizony az”. Mire ő: „Hát ilyenből sajnos rengeteg van, hogy nem veszik át, és visszaküldik”

Pár nap múlva - miután már egyre több levelet írtam – a Gearbest felajánlotta, hogy visszafizetik a bicaj árának a felét, de szerintük ők akkor sem utasították vissza a csomagot, mert az meg sem érkezett Lengyelországba. Ez kicsit viccesnek hangzik a DHL nyomonkövetési rendszere alapján, de úgy látszik nem bírtak jobbat kitalálni.  És egyáltalán - ha nem az ő hibájuk, akkor ugyan miért is fizetnek egyáltalán? Írtam nekik, hogy ez viccnek is rossz, gyorsan válaszoltak is, hogy ez nem vicc.

Itt tartunk most.

Vagyis. Eddig 369 dollárba és húszezer forintba került ez a fantasztikus cég nekem, és van egy nem működő bicajom a posta raktárában, amit húszezer forintért újra kiküldhetek. Amit vagy átvesznek, vagy nem.

Szerintem a fogyasztóvédelem imádni fogja ezt a sztorit.

Dani

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

punpa 2019.10.15. 10:14:41

Uborkát az Aldiból, biciklit Kínából!

zserzsenne 2019.10.15. 10:15:31

"Én elhiszem", hogy használható elektromos bicajt lehet 369 dollárért kapni. Lassan már sima bicajból sincs annyiért használható és tartós darab.
Sajnálom, hogy így járt a posztoló, de erre mit lehet írni? Tanulópénz. Kérje vissza, és próbálja valakivel megjavíttatni. Két év, és még javításra kidobott százezer forint után meg majd visszaül az autójába, vagy gyűjt egy rendes bringára.

A kínai áruházak véleményére meg már rég nem adok, mert ha megkapják az árut a felhasználók, már repül is az öt csillag. Elenyésző az, aki akár rövid ideig is használta volna, és utána értékel.

Fausto(tm) 2019.10.15. 10:52:25

Szerintem ezen a ponton nyugodtan be lehet vonni a PayPal-t, 180 napig van helye a reklamációnak. Egyébként úgy tudom, hogy ha vissza kell küldeni a cuccot, jófejségből akkor is térítenek valamennyit

a fekete krindusz 2019.10.15. 10:56:41

Dani, utánvétet tettél a csomagra ?

GöTi 2019.10.15. 11:05:27

Magyar Posta - sérülten, hiányosan érkezett a csomagom. A nemzetközi postakicserélő (vagymiatúró) központban jelezte, és saját ragasztással zárta a csomagomat, nekem tájékoztatást ragasztott rá, hogy hol reklamálhatok.

Csak azt nem bírták ráírni, hogy három napon belül kell reklamálnom!

Megpróbáltam az eladóval zöldágra vergődni - hülyére vette a figurát - mutassak kinyitó videót...

A nagyszerű Magyar Posta 3 nap után lepattintott egy aláíratlan, céges bélyegző nélküli levéllel
- mert a postaszabályzat szerint...
- miért vettem át...

HarryKlein 2019.10.15. 11:34:40

Miért kell a posztolót kúrogatni?
Tök irreleváns ki szerint mennyibe kerül egy normális bringa, a történet érdekes.

Darth Revan 2019.10.15. 11:43:32

A gearbest egy rohadt csaló bagázs.
Canon M mount adaptert kerestem, náluk 90 euró volt, a canon valami 140 euróért árulta.
Megjött és kiderült, hogy nincs hozzá az a kis bizbasz, hogy állványra lehessen szerelni. A dobozon a név az volt, hogy canon adapter bizbasz nélkül. Ami elég lényegi infó.

A köcsög bagázs viszont nem volt hajlandó visszafizetni a teljes vételárat.

Mocsok, csaló bagázs

Soha többé kínai cégtől nem rendelek semmit.

Terézágyú 2019.10.15. 11:48:23

@HarryKlein:
"Miért kell a posztolót kúrogatni?
Tök irreleváns ki szerint mennyibe kerül egy normális bringa, a történet érdekes."

Ja, marha érdekes....... ááááááááá.....

temprasordog 2019.10.15. 12:40:24

@Darth Revan: Nagyon elkúrtál valamit. Én szinte csak tőlük rendelek cuccokat, nem 300 dolláros tételeket és mindig időben jön, és az amit rendeltem. Egyszer volt valami gyárilag szar, a reklamációra adott első válaszban szóltak hogy küldik a másikat anélkül hogy szarakodnék az eredeti visszaküldésével. Természetesen megjött és jó volt. Ennyike.

blasiusii 2019.10.15. 13:08:36

Max. fidget spinner kaliberű dolgot rendelnék kínai áruháztól, az meg nem kell, van elég műanyag a világban... A munkahelyen a csajok szoktak még minden vackot rendelni, jó büdös csomagokban érkeznek, de tényleg csak pár centért. (őket nem érdekli a műanyag vsz.) De elektromos biciglit??? Lehet, én vagyok ódivatú, alig 30 évesen... Ha nincs pénzem ilyenre, akkor nem veszek, ha viszont van, akkor meg egy megbízható nyugati webáruházból, még ha ők is Kínában gyártatnak, de legalább jobb az üf-kezelés (általában..)

Snagal 2019.10.15. 13:56:55

a homár sem látott kivetnivalót az oldalon? Tényleg?
ez nem volt gyanús?
"Promo:
Töltsön 6120Ft, szerezzen kiegészítőt a 0.Ft
Szállítás: 175Ft ide Hungary Via Unregistered Air Mail
Szállítás között: Oct 15 - Oct 17, Becsült szállítási idő: 15-28 munkanap"
google fordító, és irracionális szállítás?
oké, ettől még lehet jó az oldal, de a kapcsolatnál már regisztrációt kér, se e-mail, se központi telefonszám se semmi... ez azért ritkán jelent jót de biztos én vagyok túl gyanakvó....

"Szerintem a fogyasztóvédelem imádni fogja ezt a sztorit."
szeintem is, jót röhögnek majd rajta... mást úgyse tehetnek.

The Good Boy 2019.10.15. 16:11:18

@zserzsenne: "A kínai áruházak véleményére meg már rég nem adok, mert ha megkapják az árut a felhasználók, már repül is az öt csillag. Elenyésző az, aki akár rövid ideig is használta volna, és utána értékel. "

Nem csak a kínai webáruházak. A magyar üzletekben is ez van. a gyökér átveszi a márkátlan vackot, aztán 1 nap használat után dobja az 5 csillagot a termékre. Vagy van a türelmetlen, aki leírja, hogy most csomagolta ki, minden szép és jó, huppsz 5*.
Én meg nézem az értékeléseket (pl. legutóbb, olyan termékeknél, ahol a márkátlanok is két kilótól indulnak), és a világmárkákra szinte nincs értékelés, még a legjobb ár/érték arányúaknál is csak elenyésző, míg a no name, általam sose hallott "márkára" van 20-30 vevőértékelés ( amiből pl. volt olyan, ahol 24 db. 5*, 3 db. 4*), 4,6-4,8-as átlaggal. És most nem akarom derogálni az olcsóbb terméket vásárlókat, de egy picit gondolkodni kellene, és nem egy nap használat után értékelni. Még ha a webáruház hamarabb küldi ki a kérdőívet, minthogy a termék megjönne

Permetező 2019.10.15. 17:06:18

Ha jó árat akarsz rendelj csínából. Ha garit rendelj itthonról.
Aki mindkettőt szeretné azt a karma néha szopórollerral bünteti

Horváth Toya 2019.10.15. 17:13:43

@HarryKlein: "Miért kell a posztolót kúrogatni?
Tök irreleváns ki szerint mennyibe kerül egy normális bringa, a történet érdekes."

Talán csak azért mert Kínai cuccot vesz 80.000-ért aminek csak a postaköltsége 20.000 ha gariba bármit is akar??? Csak nekem tűnik idiótaságnak külföldről soktízezres cuccot rendelni??? Pont a garancia nehézkes rendezése vagy a horribilis postaköltség miatt!!!!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2019.10.15. 18:06:21

Már nagyon sok terméket rendeltem Kínából, ezek között egy jobb elektromos rollert és egy hasonló kerékpárt is. Mind megjött gond nélkül (a roller Kínából hajón+futár kb. 3 hét alatt, a biciGli) Lengyelországból kb. 3 nap alatt) és rendben működnek. Mondjuk, ha bármi gond lenne velük, biztosan nem küldeném vissza, hanem itthon javítanám, javíttatnám.

Gearbest: éppen pár hónapja rendeltem tőlük néhány, pár dolláros apróságot. Egy bicskát nem küldtek hetekig, aztán amikor megreklamáltam, visszafizették a pénzt rendesen, gond nélkül (Nem volt raktáron, azért nem küldték. Előtte kérdezték, hogy megvárom-e míg lesz, vagy inkább kérem vissza a pénzt.).

Mester.Tamás 2019.10.15. 18:23:05

@The Good Boy: Jaj, ne már, egy újszülöttnek minden vicc új?

Egy exbarátnőm egy magyar webshopnál dolgozott, külön diák volt órabérben, akinek semmi egyéb dolga nem volt, mint kamuvéleményeket írni a termékek alá. Megvolt a táblázat, hogy hogyan és miképpen kell írnia, hogy ne mindenhova az ötcsillagos, meg a "Nagyon meg vagyok vele elégedve" hozzászólás legyen csak.

ekat 2019.10.15. 18:52:06

@The Good Boy: Én ha az Amazonnál akarok vásárolni, ha nem, mindig ott nézem a vevőértékeléseket, mert ott utólag kiegészíthetőek, és ezt sokan meg is teszik. Az öt csillagos 'megjött, szuper'-ből nem egyszer lesz 'pár hónap után ez-az-az egész így-úgy-amúgy elromlott' címszóval egycsillagos....

Permetező 2019.10.15. 19:24:29

@ekat: az értélések nagyja lofszt sem ér mert javarészt a megjött 5 csillag gyíkok vannak túlsúlyban. Egy webáruház meg akár törölni is tud saját felületén értékelést vagy ki sem engedi.
Pl a Tinydeal egy vicc. Negatívra értékeltem anno egy cuccot. Be is került a véleményem a termék alá. Minden okénak tűnt leszámítva azt hogy a saját negatív értékelésem csak akkor látszott ha be voltam jelentkezve a saját profilomba, kilépve már nem volt ott na ez lol

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.10.15. 19:34:59

@Horváth Toya: Elég nagy idióta lehetek, ha több pl. 1000$-os drónokat (DJI P3 & DJI Mavic Pro), meg 500$-os elektromos roller-t (Xiaomi M365 PRO) rendeltem kínából / kínai webáruhazból... ebay-ről, stb.

Rugovicsvalagba 2019.10.15. 19:43:35

@temprasordog: Érvelésnek ez kevés. Mert neked bejött a cég de miért volna tuti, hogy a posztoló elcseszet valamit? A zebrán is baromi sok ember kel át probléma nélkül, de akad olyan eset, hogy valakit elütnek úgy, hogy nem ő a hibás.

kugel2 2019.10.15. 20:02:35

"A nyár elején pont itt az Indexen olvastam egy szuper elektromos bicajról"

Szerintem az index penzt kap termekelhelyezeset a kinaiaktol. A Huaweitol biztosan, a mobil-cikkek targyilagossagabol itelve.

HarryKlein 2019.10.15. 20:19:55

@Horváth Toya: jó, de neked jobb ettől?
Te nem csinálnád, ok, de ez nem fogyasztóvédelmi kategória.

Reactor 2019.10.15. 20:53:38

Az se komplett, aki úgy rendel a messzitávolból kerékpárt, hogy ki se próbálta, utána se néz, semmi se.
Akinek van esze, az elmegy szaküzletbe, és ott vesz kerékpárt. Miután meggyőződött róla, hogy nem csak papíron tudja azt, amit. Akinek meg nincs, az a TESZKÓból vesz kerékpárnak csúfolt selejtet. Aki meg abszolút hülye, az netről rendel.

azbest 2019.10.15. 21:36:43

Egy dolog fura a történetben:
Hová is küldte vissza a biciklit? Talán a lengyel címre, ami a kapott csomagon szerepel?
Csak mert a kínai webshopoknál elég jellemző, hogy bármelyik helyi lerakatból vásárolsz, akkor is a kínai címükre kell postázni a visszamenő küldeményeket.

KaTe 2019.10.15. 22:52:22

@Fausto(tm): Nem vagyok benne biztos, hogy használatba vett terméknél a meghibásodással kapcsolatos reklamációhoz/javításhoz bármi köze lenne a PayPal-nak. Ha azt mondta volna a posztoló, hogy eleve sérülten/hibásan kapta meg, akkor most simán mehetne a PayPal oldalára "vitát" nyitni.

azbest 2019.10.15. 22:58:27

@azbest: közben kiderült, hogy ráadásul a scootereket nem is a gearbest maga árulja, hanem egy a felületüket használó eladó. Az ilyen termékeknél ott van jobbra felül a weblapon a store neve.

Darth Revan 2019.10.16. 02:02:56

@temprasordog:

Lehet hogy filléres szarokat elküldenek újra, de ebben az estben kifejezetten megtévesztő volt a leírás. Ha tudom, hogy egy lényeges alkatrész hiányzik, akkor nem rendeltem volna ezektől a mocskos tervektől.
Maradok az amazonnál. Rendeltem egy dji osmo pocket kamerát, használtam két hétig és úgy döntöttem, hogy mégsem kell, mert nem voltam vele elégedett.

Ingyen visszaküldtem és a teljes vételárat visszakaptam.

Nem várok él hasonló színvonalat egy kínai cégtől, de hogy átverésre alapoznak az durva.

Soha többé kínai sufnibót!

Im just here for the comments 2019.10.16. 04:48:34

A fogyvédelem leszarja a sztorit.

Mellesleg én Kínából csak olyan filléres cuccot rendelek, amit nem bánok, ha tönkremegy. Garit érvényesíteni, na az jó móka ezekkel.
Irigylem a posztoló és a sorstársai bátorságát, akik simán rendelnek ilyen szarságokat a neten. Amit megspórolt, azt most elköltheti a magyar postán.

megamedve 2019.10.16. 06:06:44

A fogyasztóvédelem szarni fog erre a dologra

CCnick 2019.10.16. 09:13:47

@Reactor: "Akinek meg nincs, az a TESZKÓból vesz kerékpárnak csúfolt selejtet." vagy 15 éve használok közlekedésre egy teszkós bringát. Tudom, hülye vagyok, hogy nem 150ezerért vettem anno bringát hanem 12ezerért.

Permetező 2019.10.16. 10:12:23

@CCnick: an én bringám +20 éves biztos van, lóp*na se tudja honnan lett véve de még mindig megy

metal · http://electric.blog.hu 2019.10.16. 10:32:51

Tavaly télen jártam hasonlóan velük. Akkor az volt a lényeg, hogy átvették a csomagot (a posta rendszerere szerint), ők meg állították, hogy nem érkezett meg. Amint Paypal vitarendezést kértem, mindjárt vissza tudták fizetni a vételárat, plusz még egy reklamáció után a visszaküldés árát is.

Metálvörös 2019.10.16. 10:51:44

@CCnick: 15 éve még talán vállalhatókat árultak, ma már ipari hulladéknak is gyenge a Tesco biciklikínálata. Ha olcsón jó biciklit akarsz, kell keresni egy 15+ éves használtat. Villogni nem igazán lehet vele, közlekedni viszont igen. És (hogy kicsit jobban kapcsolódjon a témához) Vateráról nyugodtan lehet venni, csak válogatni kell kicsit.

CCnick 2019.10.16. 11:01:19

@Metálvörös: baszki a mezei bringa pár összehegesztett vascső meg félmarék csapágygolyó nem egy térhajtóműves csillaghajó.

yerico1 2019.10.16. 11:58:40

@zserzsenne: Nem hiszem, hogy a kínai áruházakkal több gond lenne, mint a magyarokkal. Pl. az Alza 10%-os értékelést kapott, mint megbízható oldal valamelyik minősítő site-on, de az Emag is 40% alatt volt. Gearbest meg 100%-on. Ha a hibás termék esetén visszautalják a pénzt, akkor mi is lehet a gond? El nem kell küldeni, és lehet újat rendelni utána vagy máshonnan, vagy másra költeni a pénzt. Van tőlük sok cuccom, több száz dolláros gépek is, és mennek. Igaz, figyelek a márkára, pl. Xiaomiban megbízok, olyat veszek.

midnightcoder2 2019.10.16. 12:32:14

@Permetező: Ja. Bemész az itthoni boltba, és az látod, hogy a választék olyan termékekbõl áll, amik a gyártónál már nincsenek is fenn a weblapon. Ami meg fenn van, az is õsrégi. Én anno vettem szolgáltatótól LG telefont az akkori középkategória tetejérõl, és már a bekapcsolás után visszakaptam, hogy van ugyan android frissítés, de a telefon olyan régi hogy ez már nem kapja meg...

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2019.10.16. 13:20:47

@Reactor: "Aki meg abszolút hülye, az netről rendel." Kedves tőled, hogy lehülyézel több százezer/millió embert így kapásból. Csak így tovább, sokan fognak szeretni! ;)

"Az se komplett, aki úgy rendel a messzitávolból kerékpárt, hogy ki se próbálta, utána se néz, semmi se."
Egyrészt amit magam rendeltem (e-roller és e-kerékpár), mind fent van a neten mindenféle információkkal. A rollert itton is lehet kapni, azt ki is próbáltam még korábban, csak éppen 300E Ft. Kínából 180E volt ugyanez (vámmal, mindennel együtt, még mielőtt...). 2,5 éve hibátlanul működik.
Az e-kerékpárról is fent van a YT-on vagy 10 videó, meg máshol sok teszt, úgyhogy pontosan lehet tudni, mit vesz az ember.

Persze, nem ültem rá előtte, nem fogtam kézbe, de aki már rollerezett, bizajozott, azt tudja, hogy mire számíthat az adott terméknél, ha utánanéz. Nyilván van némi rizikó is, de egyrészt az alacsonyabb ár, másrészt a sok infó kompenzálja ezt.

Eddig még egyetlen, netes/kínai vásárlásomat sem bántam meg, vagy nem ért kár miatta (volt kb. 5-7 tétel, amit az USA(!), angol(!) és német(!) eladó nem küldött el, mert ellopta a pénzemet inkább, de azt a Paypal megtérítette 1 óra alatt 100%-ban. Kínaiakkal ilyen sosem történt.)

A posztban említett esetben sztem még a visszaküldés előtt tisztázni kellett volna (ha ez nem történt meg), hogy milyen címre küldje vissza a bicajt a vevő. Mert valószínűleg a lengyel címen egy központi raktár található, ahol sok kereskedő kismillió áruja van.

zserzsenne 2019.10.16. 13:43:56

@yerico1: Félreérted, én ilyet sehol sem írtam. Az ott írt véleményekre nem adok, mert 95% ha megkapja a csomagot, adja az 5 csillagot. Azt, hogy akár egy használatot várna, ritkán látom. Azt meg, hogy 369 dollárért valódi elektromos bicajt kap valaki, erősen kétlem, akármennyi teszt is van fent a youtube-on. A jó kínai dolgok lassan összemérhetőek vagy drágábbak az európai áraknál.
Aki aktívan kerékpározik, tudja ezt. Gagyi cellák az akksiban, gagyi alkatrészek, örüljön, ha fél évig bírja. Kb. ennyit tud.

2019.10.16. 14:57:31

Hahaha, elektromos bringa 300valahány dodóért, ombre, neked eladták a legalja szutyok kínai szart a kínai ár duplájáért. Vigasztaljon, hogy ha újat adtak volna, az is ilyen full fos lett volna. Add el valami madárnak, és olvass utána, egy rendes pedelec 800 ezertől kezdődik kb.

2019.10.16. 15:09:07

@Fotósképző: dzsízasz, 300 ezres roller? :))) Oszt azzal bohóckodtok a bicikliúton? A hipszterkreténségnek is van ám határa :)))))

Permetező 2019.10.16. 15:18:11

@Eugene Horse: én is hipszter vagyok de csak télen mert akkor sálat rakok a nyakam köre

zuhanorepulesss 2019.10.16. 15:41:58

Paypal? Visszakuldest is fedezik, s ha az elado kinlodik, visszateritenek.
Gearbesten is van visszaterites akar szamlara, akar walletre. Csak sokat kell karomkodni a levelben.

Vercsi V 2019.10.16. 15:54:14

Mindig a nagy spórolásból van a baj...

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2019.10.16. 16:15:29

@Eugene Horse: Értelek én! Kéne mi? ;))))
Egyébként meg közlekedésre vettem. Városban sokkal célszerűbb és jövőbarátabb, mint autóban egyedül ülni a dugóban órákon át, aztán parkolóhelyért körözni órákon át. Ja, és igen, biciGliúton megyek, ha akarom, 30-cal. Klafa. ;)

Reactor 2019.10.17. 03:57:42

@Fotósképző: Miért, szerinted okos ötlet zsákbamacskát venni a netről, X ezer kilométer távolságból, csak mert jó a marketingje, és olcsóbb, mint a szakboltban kapható?
Persze, lehet örülni, hogy pár ezerrel olcsóbban megkapja az ember, bibi akkor van, amikor kiderül, hogy a kapott cucc köszönő viszonyba nincs a marketingszöveggel amivel jól megetettek vásárlás előtt. Vagy, mint a fenti történet is mutatja, echte selejtet sóznak rád. Aztán futhatsz a pénzed után. Se a magyar, se a kínai fogyasztóvédelem nem fog olyan ügyekkel foglalkozni, hogy webshopról selejtes árut rendeltél. A webshop lerakata jó eséllyel valami Isten háta mögötti Csingcsangcsungfalván van, ahova rendőrautó szökőévente egyszer megy.

CCnick 2019.10.18. 21:07:06

@Reactor: Amennyiben egyetlen magyar bolt se szerepelne a Homáron vevőszopatásilag, teljesen igazad lenne, hoyg megéri a felárat a hazai biztonság.

Reactor 2019.10.19. 15:14:54

@CCnick: Nem azt mondom, a magyar boltok is messze vannak attól, hogy szentté avassuk őket, viszont ővelük szemben még mindig egyszerűbb érdekérvényesíteni mint egy kínaival szemben.

CCnick 2019.10.19. 17:00:24

@Reactor: Szóval mindig érdemes mindent jelentősen drágábban megvenni, hogy ha esetleg előfordul valamivel valami probléma akkor esetleg egy kicsit egyszerűbb legyen problémamegoldás - vagy nem mert a paypal igen gyorsan rövidre zárja legtöbbször a problémakezelést míg a magyar boltban vásárlást beszopó meg ide jár panasznapot tartani.

Reactor 2019.10.19. 17:08:34

@CCnick: Indokolt esetben? Igen, érdemes. Pláne, ha az ember hosszútávra tervez. Hála a fogyasztói társadalomnak, kb. mindent úgy terveznek meg, raknak össze, hogy minél hamarabb tönkremenjen, és javítani se lehessen, vegyél újat, fizess paraszt, azé' vagy. Legyen szó kerékpárról, telefonról, videókártyáról, cipőről, bármiről. Akinek a fejében káposztalén kívül más is van, az bizony belekalkulálja, hogy a cucc, amit nem márkaboltban vagy szakboltban vásárolt, bármikor elemeire eshet szét. Ezt utólag gyakran még magyar (székhelyű) cégen is nehéz leverni, egy kínaival szemben pedig kvázi mission impossible. De még ha sikerül is, több pénz megy el a végére, mint amennyit visszakapna.
Personally, nekem ősbringásként az a véleményem, az elektromos kerékpár egy totál baromság. Mi a kerékpár hatalmas előnye? Hogy nem kell a működéséhez semmi - se benzin, se elektromosság, se kerozin, se takony. Onnantól fogva, hogy elektromos árammal működik és tölteni kell, az egész koncepció értelmét veszti. Arról nem is beszélve, hogy ezek a csodamasinák nagyon nem bírják se a szélsőséges időjárási viszonyokat, se a terepet.

CCnick 2019.11.12. 12:57:48

@Reactor: definiáld: indokolt eset és ne szerepeljen benne Utólagokos Kapitány

Reactor 2021.12.08. 03:44:50

@CCnick: Például ha az a prioritásod, hogy a binyigli 5 év múlva is járóképes legyen. Vagy ha mégse az, érvényesíteni tudd a garanciát. Persze aki kőgazdag, és zsebbű' megvesz egy másfél milliós Meridát, annak ez nem téma.
süti beállítások módosítása