Tékozló Homár

Ha 100 napig hordod ruhád, az bizony nem marad illatos

2019.11.04. 10:30 | Homár Rezső | 62 komment

1cuydh.jpg

Olvasónk a megszokott márkájú öblítőjébe csalódott akkorát, hogy a gyártót is megkereste a problémával. Ugyan a mosógép, a mosógép aktuális a tisztasága, a program, a hőmérséklet mind mind befolyásolja az illat erősségét, ha semmit nem érezni a ruhán, az valóban nem indokolt.

Az erről folytatott vitában azonban hirtelen felbukkant egy izgalmas részlet: mire is vonatkozik a 100 napig tartó illat? Egyébként a Henkel válasza rendben van és a öblítő flakonján is szerepel, hogy a szekrényre gondolnak, de ha a nulladik napon semmi illata nincs, akkor a századikon sem lesz.

Tisztelt Henkel Magyarország!

Mellékelten küldöm a reklamált áru képét. Rendszeresen a Silan öblítőt használjuk, felváltva a különböző típusokat. A feleségem a mai napon adta oda nekem, hogy dobjam a kukába a lefényképezett öblítőt. Ugyanis ha dupla mennyiséget is használ, már a száradás után sem érezni az illatát. Nemhogy 100 nap, de még 100 perc után sem.

Kérem, hogy nagyobb felelősséggel írják rá a tájékoztatót, ha színes, szagos vizet sikerül árulniuk!

Gratulálok a termékükhöz.

Tisztelt Y!
 
Köszönjük, hogy észrevételét Silan termékünkkel kapcsolatban jelezte felénk. Sajnáljuk, hogy termékünkkel kapcsolatban negatív tapasztalata van.
 
Termékfejlesztéseink során - több tényező mellett -  figyelembe vesszük vásárlóink igényeit is, beleértve az "illatos ruhák" iránti elvárásaikat. Termékportfóliónkban különböző illatú és illat intenzitású termékek vannak, hogy mindenki megtalálja a számára kedvezőt.
 
Silan textilöblítőink széles választéka lehetővé teszi, hogy minden kedves fogyasztónk megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket.
 
A Silan „Classic” termékcsaládhoz képest a Silan Soft & Oil ill. Silan Supreme termékeink illata intenzívebb. Azon fogyasztók akik az öblítő használata után ruháikon intenzívebb illatot szeretnének érezni ezen termékcsaládok öblítőit ajánljuk.
 
Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által vásárolt termék minőség hibás kérjük juttassa el azt hozzánk a csomagoláson megadott címre.
 
Mellékelten csatoljuk panaszával kapcsolatban felvett jegyzőkönyvet.
 
Üdvözlettel / Best Regards
X

Kedves X!
Nem értem mert ajánlgatja más terméküket, ha erre is rá van írva, hogy akár 100 napig érezhető illat.
Valószínű gyártási hiba történt. Érdekes, hogy nem kívánják kivizsgálni az ügyet.
Üdv:

Y

Tisztelt Y!
Elnézést a kései válaszért!
 
Ahogy a termék címkéjén is jelezzük „100 napig tartó illat a ruhásszekrényben való tárolás esetén” – tehát az illat tartóssága nem a 100napig viselt ruhaneműre vonatkozik.
 
Ahogy levelemben említettem: „Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által vásárolt termék minőség hibás kérjük juttassa el azt hozzánk a csomagoláson megadott címre.”
 
Mindemellett szives tájékoztatásul közöljük, hogy Adatvédelmi tájékoztatónk módosításra került,melyet csatoltan küldünk Önnek.
 
Üdvözlettel / Best Regards

X

Kedves X!

Nem sikerült figyelmesen elolvasni a levelem.
Nem 100 nap használat után, hanem a száradást követően, mielőtt be lett rakva a ruhásszekrénybe már nem volt illata. 

Lehet meg kellene írnom a Tékozló Homárba ezt a 100 napos használat utáni illatmentességet.

Köszönöm, hogy egy derűs pillanatot sikerült a szerdámba csempészni, ha mar illatot nem is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.04. 10:35:59

Ha már a száradást követően nem érezni az öblítő illatát, akkor elég gyanús, hogy a mosógéppel van a gond, vagy a posztoló orra szokta meg az illatot.

Darth Revan 2019.11.04. 10:46:51

A posztolo retardalt.

Ennek a mondatnak melytik reszet nem ertette meg?!
"Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által vásárolt termék minőség hibás kérjük juttassa el azt hozzánk a csomagoláson megadott címre."

chili wili 2019.11.04. 11:06:34

Végre egy szagtalan öblítő!

végrehajtó helyettes 2019.11.04. 11:08:51

Micsoda poszt, imádom. :D

Az, hogy minőségi kifogás van a termékkel kapcsolatban, sajnos előfordul... De a Henkel tök cukin leírja, hogy "Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által vásárolt termék minőség hibás kérjük juttassa el azt hozzánk a csomagoláson megadott címre.", erre a poszter meg még vissza is ír, hogy "Érdekes, hogy nem kívánják kivizsgálni az ügyet.."... :D
Na minden pénzt megér.

A poszter személyében megvan a hétindító ostoba. Mostanában nagyjából csak ilyenek jutnak sajnos.

MÉG HA igaza is van valószínűleg, attól még egy mondatot illene értelmezni, nem egyből lekezelni az egyébként tényleg tisztességes ügyfélszolgálatost. És mennyi ilyen bohóc van...

azbest 2019.11.04. 11:09:27

azért benne lehet a pakliban még az is, hogy a ruha anyagától is függ a hatás. Gondolom egy 100% pamut és egy 100% műszál között is nagy különbség jön ki.
Másrészt az sem mindegy, hogy jó helyre öntik-e a gépben a cuccost. Vicces lenne, ha kiderülne, hogy előmosás fiókba önti, de előmosás nélküli programot használ :D

semk700 2019.11.04. 11:11:14

egyébként 100 napig tényleg nem, de 8-10 napig simán érződik az öblítő illata. legalábbis én így tapasztalom

kétszerkettes 2019.11.04. 11:21:57

Általában nem szeretem amikor a póóósztert fikázzák rögtön első hozzáaszólásra, de ebben az esetben most ez kötelező feladat.

Te, bazmeg, egy kötözködős, nyomorult seggfej vagy, aki csak basztatja a céget. Küldd vissza a szaros öblítődet, aztán kapsz érte két másikat ajcsiba és dugd fel magadnak.

Busz · http://mithogyanbiztosanne.blogspot.com/ 2019.11.04. 11:48:38

Én is jártam így de rájöttem hogy a mosógép hibásodott meg.

Az öblítőt a program elején és nem a végén engedte be a dobba így persze hogy nem volt se szaga se hatása.
A javítás 30 ezer lett volna mert elkopott a vízbeengedő terelőlap amit csak komplett mosószeres fiókkal együtt lehet csak cserélni.
Azóta rájöttem hogy az öblítő teljesen felesleges kiadás... a ruhák ha rendesen megszáradnak nem lesznek büdösek.
Ha büdösödik a ruha akkor más gond van, és nem az öblítő.
Sőt ha túl sokat önt bele akkor a rázkódástól is simán lefolyik nem akkor amikor kellene.

Szóval valószínűleg a posztoló a hibás, márcsak azért is mert felajánlották hogy küldje vissza de mégsem tette..

Nick-son 2019.11.04. 13:05:12

Magam is arra jöttem rá, hogy az öblítő teljesen felesleges, illata alig, a környezetet meg terheli és még fizetni is kell érte.

Pár csepp parfüm az öblítő helyére olcsóbb is jobb is, ha már mindenképp kell valami illat, de ha teljesen tiszták és szagoktól mentesek a ruhák az számomra tökéletes.

juhaszvik 2019.11.04. 13:39:52

Csak kicsit vág témába, de más is járt már úgy, hogy kapszulás mosószer használat után átlátszó nyálka marad a ruhán? Ezt a kis hableányos -> Ariel márkát használom már évek óta, és eddig kétszer fordult elő, hogy úgy vettem ki valamit a mosógépből, mintha valaki rátüsszentett volna.

CsakLajosAz 2019.11.04. 14:06:21

@juhaszvik1: Újkori premium gép, mi? Valami Aaaaaaaaaa+ kategória? :) Ha igen, akkor itt a bibi. Mosni, öblíteni csak vízzel lehet.. ha meg a sok A miatt azzal spórol a gép...

Egyébként a kapszulások a meleg vízre oldódbak fel... Ha a gép nem fűt rendesen, vagy 30 fokos gyors program van, akkor ez az ok..

Más: mosógépeket csukott szemmel javítgatok, lassan huszon éve... De mondja már el valaki... Mire jó az öblítő? Mire kell?

Asszony nem használ. És a ruhák tiszták, nem büdösek, nem tapadnak...

Szóval mire való? Minek?

Vagy csak az illat miatt? De az nem baj, hogy mindennek apa vonalkódos gatyájától anya ejtőernyő csöcstartóján keresztül a gyerek pókemberes pulcsijáig mindennek levendula szaga van? Nem jobb a parfüm, deo, dezodor, mit bánom mi?

Vagy tényleg... Mire jó?

juhaszvik 2019.11.04. 14:17:49

Ezt találtam egy ezzel foglalkozó oldalon, hátha megválaszol néhány kérdést:

Az öblítő funkciói:
- megakadályozza a ruha statikusságát,
- lágyítja az anyagot,
- megkönnyíti a ruha vasalását,
- (egyes termékek) gyorsítják a száradást,
- (vannak amelyek) csökkentik a gyűrődést,
- (vannak, amelyek) a foltokkal szemben ellenállóbbá teszik a ruhát,
- (s a legtöbb termék) kellemes illattal látja el a ruhát.

juhaszvik 2019.11.04. 14:21:42

@CsakLajosAz: köszi, viszonylag új gép, de nem a^10 kategória, sima olcsó gép. Viszont lehet, hogy a hőmérséklet a ludas. Szoktam gyors, 30 fokos programot is futtatni, lehet ezek is ilyenek voltak. Viszont ahhoz képest a két alkalom nem is sok...

Egri2 2019.11.04. 14:50:24

"Ha 100 napig hordod ruhád, az bizony nem marad illatos"

Óóóóó, dehogyneeeem...de még milyen "illatos" lesz 100 nap hordás után... :-) :-)

SZIGMA 2019.11.04. 14:50:58

Kedves Y és neje!

Megérte volna elküldeni a cégnek a terméket bevizsgálásra, mivel én is néha azt tapasztalom, hogy mintha nem az lenne a flakonban,ami rá van írva.
Ez lehet (és ez mind pusztán találgatás):
- gyártási hiba
- hamisított termék
- a dolgozók seft vagy saját felhasználásra kicserélik a márkásabb tartalmát a gazdaságossal

A bevizsgálással kiderülne, hogy mi van, legalábbis a cég számára, posztoló kapna kárpótlásul valamit, oszt jóvan.

Drago Brutic1 2019.11.04. 15:19:11

Kedves Posztoló. Amit ezzel az öblítővel férfiként csinálsz, az a midlife crisis. Ahogy Kevin Spacey fogalmazza meg az Amerikai szépség elején: "I have lost something.
I'm not exactly sure what it is, but I know I didn't always feel this...sedated."

havrilla 2019.11.04. 15:23:53

Most ez tényleg egy komoly panasz? És egy komoly panaszos? Na ne!

havrilla 2019.11.04. 15:26:42

100 nap és illat?
Én anno régen az átkosban voltam katona. Na, aki tudja, hogy mit jelent kiképzési időben 40-50 személyes hálóteremben lakni, az igazán tudja mi az "illat". Akkoriban az volt a meghatározása, hogy a görény jönne a receptért....... és nem a Henkelhez.

2019.11.04. 15:34:08

@CsakLajosAz:
Csak az illat miatt. A mi kultúránoban az emberek többsége szereti, ennyi. Pl. Skandináviában és Brazíliában, hogy két egymástól távol álló területet mondjak, nem használnak öblítőt, nem a környezettudatosság miatt, hanem egyszerűen nem érdekli őket.

pécsiszál · https://docs.google.com/document/d/12jiHkRqUDkIYSLLGQyUpO-Sr46iY6biTRmdCFFbNi_g/edit 2019.11.04. 15:37:56

@juhaszvik1: a rátüsszentős azért van (nekem legalábbis azért volt) mert 30 °C-on és/vagy gyors programon mosod, és nem elég magas a hőmérséklet/nem elég az idő hogy eloldja a külső borítást. Nekem a kettő együtt volt anno, 30 fok, fél órás program, és persze mindig fekete pólón pihent meg a kapszula.

heidt 2019.11.04. 15:44:52

Nincs itt semmi látnivaló, csak a szokásos gyártói trükk. A régi terméket el kell silányítani és az eredeti minőségű terméket új csomagolásban/címkével - természetesen drágábban - piacra dobni.

zserzsenne 2019.11.04. 15:50:16

Ezt komoly? Nem tudja a posztoló a Henkel válaszlevelét olvasni?

Abba bele se menjünk, hogy ki az aki önként és dalolva bűzölög ilyen mesterséges aromákban. Hányinger fog el, amikor valaki ruhája messziről bűzlik ilyen Silan és társaitól (elég régóta száműztük a legtöbb vegyszert a háztartásból).

ekat 2019.11.04. 15:53:58

@CsakLajosAz: Valamit biztos csinál, mert mikor egyszer panaszt írtam a VOSSEN-nek, hogy az igencsak nem olcsó, pihepuha törölközői nagyon szöszölnek, viszont igen gyatra nedvszívőképességűek, akkor azt válaszolta, hogy ne használjak öblítőt, és az tényleg segített valamennyit.

ekat 2019.11.04. 15:59:30

@zserzsenne: Minden parfümöt, kölnit, dezodort, izzadásgátlót használó ember is önként bűzlik mesterséges aromáktól.
Én pl. Frosch-t használok (a törölközőket kivéve), és az is illatosított. Viszont nem érzem soha illatozni a ruhaneműt, de még nem jutott eszembe írni nekik, mert nem azért mosok. :)

vanek ur 2019.11.04. 16:41:38

@ekat: "az igencsak nem olcsó, pihepuha törölközői nagyon szöszölnek, viszont igen gyatra nedvszívőképességűek, akkor azt válaszolta, hogy ne használjak öblítőt"
Törölközőhöz nem szabad öblítőt használni, mert eltömítik a mikrohurkok lyukait, és az történik, amit leírtál: veszít a nedvszívó képességből.

A másik, hogy ha már használ az ember öblítőt, mindig higítani kell, különben elszappanosítja az egész adagolórendszert. És még így is rendszeresen tisztogatni kell.

peter3374 2019.11.04. 16:49:47

@SZIGMA: te sem gondolod komolyan, hogy egy automatizalt gyarban egy toltosoron a dolgozok kicserelik a flakon tartalmat masra...... azert egy ilyen gyar az nem egy sufni uzem ahol vodrokbol toltogetik tolcserrel a flakonban amit elotte egy ustben fakanallal osszekotyvasztottak.....

SZIGMA 2019.11.04. 17:00:57

@peter3374: Nem az üzemben, hanem az áruház raktárában az áruházi dolgozók.

Darth Revan 2019.11.04. 17:27:38

@ekat: azt meg en is tudom, hogy torolkozohoz nem hasznalunk oblitot, pedig a hetvegen osszemostam a piros cuccokat a feher poloval

FDToth 2019.11.04. 18:13:27

az öblítő nem az ami a mosószert kiöblíti a ruhából és az illat meg a többi az csak másodlagos?

2019.11.04. 18:26:00

@FDToth:
Azt a víz is kiöblíti.

ekat 2019.11.04. 18:38:50

@Darth Revan: Én meg nem tudtam, és? Semmi fehérünk / világosunk nincsen, és gyakorlatilag semmi műszálasunk, úgyhogy mindent egybemos(t)unk mindennel ugyanazon a hőfokon.

Xezs7 2019.11.04. 20:31:39

Csak én érzem úgy már elég régóta, hogy haldoklik ez a blog? Itt már jó ideje nagyjából minden ötödik poszt igazi probléma, a többi meg ilyen töketlen 40 kilós ficsúrok nyávogása, mint ez itt.

Egyébként az megvan, hogy az öblítőt rohadtul nem azért találták ki, hogy illatozzon a ruha? Elárulom, annyi a célja, hogy lágyítja az anyagot meg semlegesíti az anyagban maradt mosószert. Na erre az ecet is tökéletesen megfelel (ne röhögj, tényleg így van, és nem, nincs ecetszaga a ruhának utána). Mégis mi baja lenne egy ruhának attól, hogy nincs mondjuk Levendulás Jeti(TM) vagy Esős Téli Kutyaszar(TM) illata? Tényleg olyan fontos ez?

Merlot 2019.11.04. 22:28:44

@végrehajtó helyettes: Honnan tudod, hogy tisztességes az ügyfeles? Lehet, hogy éjjel kurva, nappal ügyfeles.
Te meg egy barom, éjjel-nappal. :D

Taxomükke (UK) 2019.11.04. 23:34:58

A Voyager-2 csillagközi térben gyűjtött adatai szerint a heliopauza jóval vékonyabb, mint vélték .

végrehajtó helyettes 2019.11.04. 23:36:00

@Merlot: húha, megjött a poszter és zavarja hogy senki nem állt mellé? :D

Permetező 2019.11.05. 02:59:28

@Taxomükke (UK): végre egy jó hír nem szeretem ha a heliopause vastag

Praedikator 2019.11.05. 06:40:48

Xezs7..Én is ezt érzem. Szeirntem mÉg egy-két ilyen "szuperpoénos" poszt és leiratkozom erről a mára túlnyomórészt már inkább "érdekes mentalitású" emberek hisztijei részére fenntartott oldalról. :(

FDToth 2019.11.05. 08:01:56

@Zabalint: lehet. De nekem az ‘oblito’ kifejezes oblistest juttat eszembe nem pedig illathozzadast, lagyitast stb. Vmiert oblitonek hivjak, vmit oblit

Xezs7 2019.11.05. 09:04:37

@hülyék gyámolítója: az isten basszon már meg téged, kussolj már el végre. Fasz se kíváncsi a vergődésedre.

Anikó Hajdú 2019.11.05. 10:56:13

Csóró poszter elég bunkó a megfogalmazásban. Ez zavaróbb, mint a nem szagos ruha

Xezs7 2019.11.05. 12:07:24

@hülyék gyámolítója: szerinted érdekel bárkit is a vergődésed?

amira_da 2019.11.05. 12:46:03

Probálj valami olcsobban a mosogép is lehet ludas, másik hogy ha hideg programmal indit a mosogép vagy lyukas a tartály tényleg felesleges bele az öblitő.
Amugy ha veszel Müller vagy a déembe mososzert ott jobb itt a posztolo nem irta, hogy hol vette a terméket a piaci összekevert-kavart dolgok nem mindig jok.
Ausztriába probáljon venni egy öblitőt és az után is szagsemlegesség van akkor a mosogép a hibás. Nekünk előző mosogépnél semmi nem segitett hogy illatos legyen a ruha.

Ha felültőltős a mosogép akkor pedig a posztolonak üzenem hogy az alultőltősbe jobb az illat. Mi évekig a mosást megszakitottuk és kb 20 perccel a mosás vége előtt raktunk bele ötlitőt ugy működött csak a dolog.
Mi német mososzert használunk és most illatos a ruha nem csak 1 hétig igy tényleg mosogép függő is.

kiskutyauto 2019.11.05. 17:32:24

Anno egy szerzetes akár egy életen át is hordott egy ruhát, de legalább hetente kimosta, és munkához koszoláshoz másikat vett...

azele 2019.11.05. 19:41:40

Ott a pont, köszönöm teljesen igazad van.

lobster thermidor 2019.11.05. 23:05:36

Az tény, hogy régen minden jobb volt, - mèg az öblítő is.

csiri bá 2019.11.06. 16:51:27

@amira_da: "Ha felültőltős a mosogép akkor pedig a posztolonak üzenem hogy az alultőltősbe jobb az illat." - Milyen lehet az az alultöltős? Alulról kell betuszkolni a mosandót? :D

Navarone 2019.11.06. 19:26:32

@Zabalint: Ez mekkora hülyeség :D Öt évig éltem egy skandináv országban. Ott is pontosan ugyanúgy használnak öblítőt, mint itthon.

Navarone 2019.11.06. 19:28:43

@juhaszvik1: rövid programon nem oldódik fel rendesen, továbbá ha a ruhák közé teszik, akkor sem (ha nem a dobba, a bepakolás előtt). Langyos vízben is hosszabb ideig oldódik.
Egyébként pénzkidobás ilyet venni, pont a hátrányai miatt és az adagolás sem gazdaságos. Drágább is a kilóára.

Navarone 2019.11.06. 19:31:20

@SZIGMA: hogyne, annyi idejük van az áruházi dolgozóknak, hogy még ezzel is pepecselnek.... Jó isten, gyere le....

SZIGMA 2019.11.06. 20:14:14

@Navarone: Arra van idejük, amire szakítanak

Xezs7 2019.11.06. 21:29:25

@SZIGMA: Csinálj már egy videót arról, ahogy ezt véghezvinnéd, mert roppant kíváncsivá tettél. Eleve a legtöbb gyártó flakonja teljesen más alakú és méretű mint a konkurenciáé (szándékosan persze, hiszen nem akarják, hogy véletlenül a másikat vedd). Aztán még ha ugyanolyan is lenne a flakon, hogy a jó istenbe szednéd le róla azt a böhöm nagy matricát, hogy ne szakadjon el? Próbáltál már ilyet lehúzni?

SZIGMA 2019.11.07. 08:23:07

@Xezs7: Túlkombinálod. Minek vergődnél a flakonnal és a matricával, ha a folyadékot kell csak átcserélni? Két megfelelő méretű, erősebb nejlonzacskó kell hozzá, amit a húspultból beszerezhetsz. A haladóknak elég 1 zacsi és egy tölcsér. Az öblítők legyenek azonos színűek és kész. Amíg a többiek cigiznek, meg is van a művelet.

(Kitalált történet, a valósággal való bármilyen egyezés pusztán a véletlen műve. Nem, nem dolgozom áruházban.)

Kimblee 2019.11.07. 16:07:37

miért nem említi meg hol vásárolt? Gondolom valami koreai kisboltba fele annyiért, a hígítottat. Tapasztalatbol mondom.

Xezs7 2019.11.08. 13:37:59

@SZIGMA: Hát ezt a jelenetet egy vígjátékban tudnám elképzelni maximum :)

Józsi, a migráns köcsög 2019.11.08. 16:53:18

örömmel látom, hogy itt megint lehet kurvaanyázni :D

SZIGMA 2019.11.08. 19:15:47

@Xezs7: egy magyar vígjátékban :)
Ne felejtsd el, nagyon találékony nemzet a miénk. Bő 20 éve egy srácnál láttam egy német mosószer újraszerkesztett, formára vágott címkéjét. Nem sokkal később a piacokon is megjelentek a "németből hoztam, ez nem az itthoni sz@r" mosószerek. :)
(ha tudtad mit kell nézni,akkor megtaláltad az eredeti németet, legalábbis a flakon az volt, aztán, hogy belül mi volt, a jóisten tudja)

Kimblee 2019.11.11. 13:36:28

elég szomorú hogy édesanyád nem tanított meg mosni. Az öblítőt nem árt felrázni kicsit ez az egyik. A másik, ne tudom tudtál e arról hogy az öblítő és a mosószer lerakódik ha túl van adagolva, nem árt néha a gépet egy tisztító funkcióra bekapcsolni megfelelő tisztító szerrel.
süti beállítások módosítása