Tékozló Homár

A kiemelt csirkehús és a valóság esete a KFC szendvicsének tekintetében

2019.07.19. 10:00 | Homár Rezső | 91 komment


longer.jpg

A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem mondták, hogy a kupac alatt is van rizs meg csirke és úgy sejtjük, itt is valami hasonló lehet. A fenti képen a csirkehús csak ki van emelve, hogy Péter jobban lássa, de Péter ahelyett hogy megköszönné ezt, még is szomorú és éhes is.

Egy kifejezetten nem hosszú, és nem őrületesen nagy problémát taglaló posztnak valóval jelentkezem. A KFC Longer szendvicse az alany, már nem először tapasztalom, hogy olyan, amilyen, és ez nem egy étteremre korlátozódik, három különbözőben is ugyanezt tapasztaltam. Mégpedig azt, hogy a szendvicsben a hús nevetségesen kicsi.

Olvasson tovább!

Havi 500 euró helyett 700 euró mínusszal végződött a nyári munka - UPDATE!

2019.07.18. 11:00 | Homár Rezső | 123 komment

 gorogszallas1.jpg

N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás. Amikor reklamált, a válasz annyi volt: ne várjon luxust. A magyar cég nem tudott segíteni, a helyi pedig nem akart. Pedig N. igazán nem vágyott sokra: csak élhető állapotokra és egy felmosóvödörre, de utóbbira is hiába. A havi 500 Euró bevétel helyett 700 Euró mínusszal zárta a kalandot, amit megírt nekünk azért, hogy más ne járjon így. Ti mit tettetek volna?


Görögország, Kos szigetén animátor munka a hotelanimation.hu közvetítésével. A kinti, Görög cég a Remarc, velük kötöttem a szerződést. A szerződésem eredetileg június 1-től október 31-ig szólt volna, heti 6 munkanap és 1 szabadnap. A fizetés havi 600 €, melyből minden hónapban 500 €-t  fizetnek ki és az 5 hónap elteltével a maradék havi 100 €-kat oda adják egy összegben hazainduláskor, tehát 500 € / 5 hónap. Plusz hozzájárulnak a repjegyhez 200 €-val, ami az oda-vissza útra vonatkozik. Ingyen reggeli, ebed, vacsora az adott hotelben, illetve normális szállás a hotel közelében, ahol az animátor dolgozik. Ez volt az eredeti terv. 

Olvasson tovább!

Hogy kell lemondani a hűségidős szerződést úgy, hogy ne legyen számla arról, amit már nem is használsz?

2019.07.17. 11:00 | Homár Rezső | 84 komment

shutterstock_360837692.jpg

Olvasónk szerződésmódosítása nem sikerült valami jól, pedig úgy érzi, mindent időben megtett annak érdekében, hogy végül ne kelljen olyan szolgáltatásért fizetnie, amit nem is használt. De hiába a személyes befáradás egy nappal a szerződés lejárata előtt, ez édeskevés volt ehhez. 

Kétéves "hűségidőmet" nyögtem éppen, amiben volt tévé, mobilinternet, kábelnet, de beláttam, hogy az első kettőre semmi szükségem, a tévén évente két Atletico meccset néztem, a mobilnet egy ismerősömnek kellett. De ez mindegy is, lényeg hogy sima alap kábelnetre akartam átállni. Azon nem lepődtem meg, hogy a UPC webes felülete nem kínál lehetőséget hiphop szerződésmódosítgatásra, telefonálni pedig utálok, ezért úgy döntöttem, hogy személyesen meglátogatom a Szent István körúti fiókjukat, ahol már volt pozitív tapasztalatom (szemben a Blaha irodával, ahol egyszer valami kötbért már próbáltak rámverni, sikertelenül). 

Olvasson tovább!

OTP - a legvidámabb barakk, vagyis bank

2019.07.16. 11:00 | Homár Hilda | 77 komment

otp-bank-logo.jpg

Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk.

Kedves Homár!

Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra való, de a párom már lassan unja hallgatni a puffogásomat, nekem viszont könnyítenem kell a lelkemen. Valószínűleg egy mindennapos bohózatot éltem át, de számomra új "élmény"  volt. 

Bevezetésnek annyi elég, hogy az OTP Banknál van számlám cca 16 éves korom óta, Junior számlacsomaggal kezdtem, húszas éveimben áttettek automatikusan a Jump nevű, fiataloknak szánt csomagba és boldogan éltem, míg... nem, nem haltam meg, csak betöltöttem a 28. életévemet. Ekkor ugyanis számomra megszűnt a csomagom, váltani kellett. Hogy miért éppen OTP, jó kérdés, annak idején oda mentem be, minden ingyen volt, bankfiókot csak kívülről láttam azóta is, probléma sosem volt.

Olvasson tovább!

Kit zavar, hogy ingyen utazhatsz az IC-n? Azt, aki már fizetett érte

2019.07.15. 11:00 | Homár Rezső | 139 komment

via GIPHY

Mivel Gábor évek óta minden nap vonatozik, örömmel költ többet azért, hogy az IC első osztályán utazhasson. De amióta a metrófelújítás miatt a a MÁV megnyitotta az IC-t is a Budapest bérletesek előtt, úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit eddig. Nem azzal van baja, hogy a MÁV beszállt a buliba, de ha ő százezreket költ az első osztályért, miért nem ellenőrzik rendesen, hogy milyen jeggyel és hova szállnak fel ingyen?

Az elmúlt circa 3 évben Budapest és Kecskemét között ingáztam / ingázok vonattal. A kommentekben várható “te hülye vagy?” kérdésekre előre szeretnék válaszolni: Budapest belvárosi munkahelyem van, így a Nyugati kézenfekvő vonattal. A vonaton - jó esetben - tudok dolgozni, aludni, olvasni. Ezzel szemben járhatnék autóval, de ott se dolgozni, se aludni, se olvasni nem tudok, így ezekkel szemben az egyetlen előny, hogy nettó időben valamivel kevesebbet utazok, de a belvárosi forgalom miatt ez se számottevő. Az öngyilkosok, váltómeghibásodások és a felsővezetékszakadások száma pedig szinte egyenesen arányos az autópálya karbantartások, dugók és balesetek számával. Az utazásaimat előre finanszírozom, vagyis MÁV Start VIP kártyát váltok, így jövök ki a legjobban (bár az új kártya igénylésénél viszonylag nagy kockázatot vállalok). Ezzel a kártyával a MÁV legmagasabb szintű szolgáltatását is igénybe tudom venni (IC 1. osztály).

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása