Tékozló Homár

Mézesmadzag és valóság a Wizz Air-Rentalcars partnerség működésében

2019.03.01. 14:11 | Homár Hilda | 115 komment

 wizz_luft_1.jpg

Manapság, amikor a neten bármilyen hosszú és távoli utazást, bármilyen extrákkal könnyedén le lehet szervezni otthon a fotelből, egy repülőjegy és egy repülőtéri autóbérlés intézése egy kis semmi, kezdő turistáknak való feladat, amihez elég, ha ismerjük az aranyszabályt: bármilyen irtózatos, borzalmas, rettenetes, agyzsibbasztó és reménytelen,  bizony az apróbetűs részt is el kell olvasni foglalás előtt.

Kivéve, ha a WizzAiren keresztül próbál valaki autót bérelni, mert az alábbi eset alapján ott ez is kevés lesz a meglepetések elkerülésére.

Ezúton szeretnék minden utazót lebeszélni arról, hogy a Wizzairt tovább hizlalva a cég autóbérlési szolgáltatását igénybe vegyétek! Íme, ami velünk történt a napokban.

Mivel alapvetően Abu Dhabi volt az úti célunk, az utolsó pillanatban sajnos meghoztam azt a rossz döntést, hogy a Wizzair dubai repjegyéhez autóbérlést vásároltam. Amint azt az alábbi printscreen is igazolja, a Wizz – többek között – azzal hirdeti a szolgáltatást, hogy kredit vagy debit kártya kell hozzá. Na, ez az állítás dőlt meg a dubai reptér Avis irodájánál kb. a 2. percben.

Olvasson tovább!

Csúnya vége lehet, ha elhagyod a Szépkártyádat

2019.02.27. 11:48 | Homár Hilda | 60 komment

sze_p_otp.jpg

Mit is mondhatnánk az alábbi sztori elolvasása után azon kívül, hogy mint a szeme világára, úgy vigyázzon a Szépkártyájára, akinek van, mert ha egyszer elveszik, olyan ügyintézést kap a nyakába, amilyet mondjuk a Milos Forman-Örkény István páros talált volna ki, azt meg csak ovlasni vagy nézni jó, átélni nem igen.

OTP Szépkártya – Pótkártya mizéria

Kedves Homár!

Egy különösen érdekes, több sebből vérző ügyintézésen vagyok (úgy tűnik hogy túl) lassan 1 hónapos harcban állok az OTP-vel , mert voltam olyan elvetemült, hogy sikerült elhagynom a kártyámat. Tudom , felelőtlen dolog, de néha elhagy az ember ezt-azt, úgy gondoltam nem lesz egy nagy kaland, hagytam már el fontosabb kártyát is, de minden hamar megoldódott, tévedtem.

Próbáltam tájékozott ügyfél lenni, utána jártam mik a lehetőségek, kényelmesen a Call Center opciót választottam, és telefonáltam, hogy tiltsuk már le a kártyát, és bizonyára tudnak majd nekem infót adni a további teendőimről.
Meg is történt, szám megkeres, beüt, csöngés, hamar fel is vették, kedves női hang, tiltsuk a kártyát, rendben, jeleztem hogy szeretnék azért egy másikat helyette, leegyeztettük az adatokat, minden rendben van minden adat stimmel, 2 nap múlva telefonáljak vissza, és küldik is az új kártyát, van egy névleges büntetés, de természetesen én hibám kifizetem.

Olvasson tovább!

Nem bánt szépen törzsvevőjével a Swarovski

2019.02.26. 10:39 | Homár Hilda | 76 komment

screenshot_2019-02-26_10_09_10.png

Engem teljesen hidegen hagy a Swarovski-féle kristályok világa, de a nagyhírű cég nevét így is ismerem. Tudom, hogy a legnevesebb divatházakkal dolgoznak együtt, tudom, hogy az imídzsük fontos része a minőség, tudom, hogy mindennek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy meglehetősen drágán adják a termékeiket, és most már azt is tudom, hogy nagyon kellene nekik pár kompetensebb kolléga az üzletben, mert a mostaniak elhomályosítják azt a szép Swarovski-csillogást. 

Kedves Tékozló Homár!

Szeretném, ha közzé tennétek a következő történetet, hogy más ne essen abba a hibába, hogy a Swarovskinál vásárol.

2018. október 13-án vásároltam 3 db karkötőt az Arénában lévő üzletben. Egy hónappal később elszakadt, leesett a csuklómról az egyik, de a földön szerencsére megtaláltam. Édesanyám visszavitte a boltba (épp ő járt arra) de azt mondta az eladó, hogy erre nem vonatkozik a garanciájuk, csak kőkiesésre.

Decemberben én magam vitte be az üzletbe, elmondtam az üzletvezetőnek, hogy nem az ő garanciájukat szeretném érvényesíteni, hanem a fogyasztói törvény szerinti garanciát, hiszen egyértelműen hibás termékről van szó. Egy acélkarkötő nem szakadhat el egy hónap alkalmi viselés után magától… Megjegyzem nem ez az első Swarovski karkötőnk, a számlán is látható, hogy csak akkor 3 db karkötőt vettünk ugyanabból a kollekcióból (REMIX) , és egyiknek sincs semmi baja, sőt a korábban vásároltaknak sem… A hölgy továbbra is azt hajtogatta, hogy a garanciájuk erre nem vonatkozik, de bármelyik ékszerész pár száz forintért megjavítja (!). Elmondta, hogy még ha szándékában is állna a javítás, az több hónapot venne igénybe, mert nincs Magyarországon műhelyük, így akár 1-2 hónap is lehet, mire elküldik a legközelebbi „márkaszervízbe” és onnan visszaérkezik.

Olvasson tovább!

Extreme-Royal duó: se csomag, se pénz

2019.02.25. 14:31 | Homár Hilda | 31 komment

unacceptable.jpg

Egy akkora webshoppal bíró cégnél, mint az Extreme Digital, az ember úgy képzeli, hogy üzemszerűen mennek a dolgok: a vásárlásnak, a csomagküldésnek és a panaszkezelésnek is megvan a protokollja, amin csak végig kell tuszkolni az egyes rendeléseket. Ehhez képest a sokadik levél jön, ami alapján az ED-nél sok területen nem stimmel valami. 

Extreme Digital&Royal Futárszolgálat! Zsák foltját!-se csomag, se pénz

Kedves Tékozló Homár!

Annyira elegem van, hogy már nem tudom mit csináljak, hogy haladjon a dolog és ma reggel eszembe jutotttok Ti, hátha.... de legalább kipuffogom magam:

Na szóval a sztori ott kezdődött, hogy január 9-én rendeltem a tárgyban nevezett, megbízhatónak (?) minősített bolttól egy mikrót és egy tablet tokot és én nagy bátran ki is fizettem a vételárat (24 ezer ft), hogy kézbesítéskor már ne kelljen kp-val bohóckodni és bárki át tudja venni férjem munkahelyén.

Az ígért kiszállítási időben (5 munkanap) kaptam is az sms-t, a Royal fuárszolgálattól fuvarszámmal mindennel, hogy aznap érkezik a csomag. Szuper! Munahelyi címet adtam meg, ahol egész nap van valaki, aki át tudja venni a csomagot. Este 6óra csomag még sehol. Másnap felhívtam a futár központi számát, hogy nem kaptam meg a csomagot: az egyszerűség kedvéért megadták a futár közvetlen számát, hogy egyeztessek vele. Felhívtam őt is: bevallotta, hogy aznap sajnos nem volt ideje kiszállítani minden csomagot köztük az enyémet is és átadta (?) egy kollegájának, aki másnap kiviszi, jelzi neki, hogy minél hamarabb reggel, mert várom. Értékeltem, hogy bevallotta férfiasan, hogy nem fért bele a napjába és megköszöntem az igyekezetét, hogy valahgy próbál engesztelni. 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása