Tékozló Homár

Késő vonatot hitt a sajátjának, hiába volt jegye, jól megbüntették

2019.03.08. 11:52 | Homár Hilda | 323 komment

screenshot_2018-05-02_11_38_20.png

Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően extra módon is. Például az alábbi levél írójának, akinek ugyan volt jegye, csak épp nem arra a vonatra, amin utazott, az ugyanis annyit késett, hogy felszálláskor az eleve kinézett, következő járatnak hitte. Felugrott rá, a kalauz kíméletlenül megbüntette, a MÁV pedig ezt így tartja helyesnek. Pedig a méltányossági okokból való elengedés iskolapéldája ehetne az eset.

Kedves Homár!

Drágán indult a mai napom.

Buszról leszállva siettem a vasútállomásra, Vonatinfó applikációban a buszállomás és a vasútállomás között gyaloglás közben vettem egy menetjegyet a legközelebb induló vonatra amire engedett jegyet venni az app. Az aluljáróból felérve láttam hogy ottvan egy vonat, a mozdonynál elöl a kalauzok, így úgy voltam vele, ez az első, ami indulni fog. Fel is szálltam, meg is kérdeztem az utasokat, visszaigazolták hogy „jófelé” fogunk menni.

Itt a jegy, meg a bünti is:

Olvasson tovább!

Egyszerű vásárlóként tehetünk valamit, ha kamugyanús antibakteriális termékbe futunk?

2019.03.04. 13:34 | Homár Hilda | 48 komment

pexels-photo-356079.jpeg

Oké, persze, éberség elvtársak meg minden, de azon kívül, hogy közvetlen környezetünket lebeszéljük valami nekünk gyanús termékről vagy szolgáltatásról, mit tehetünk? 

Kedves Homár!

Felkeltette az érdeklődésemet egy antibakteriális technológia. Véleményem szerint túl szép, hogy igaz legyen. Szeretném én felgöngyölíteni, mert mindig is a "bögyömben" voltak az ehhez hasonló áltudományos termékek. Mindent is ígér, de semmit sem ad. Nyilván az emberekre is károsan hatna...

- Hol tudnám bevizsgáltatni a termék összetételét? Fogyasztóvédelem?
- Az ANTSZ listáján nem szerepel, vagy ez nem jogköre ennek a hatóságnak?
- Milyen hatóság engedélyezi és vizsgálja egy termék hatásosságát, azaz, hogy amit leírnak róla az valóban mérhető.
- Mikor esik egy termék a tényleges mérések alá?

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása