Tékozló Homár

2006 legjobb turmixa

Sumatra étterem/Jus alpukat

2006.02.02. 11:58 | szily | Szólj hozzá!

Olyan jót ivott a Homár, hogy ketté állt a csápja. Halványzöld, krémes, könnyû, növényes-bársonyos trutymót, amit édes barna csíkok díszítettek, ráadásul jus alpukatnak hívták, amitõl külön erekciónk támadt volna, ha a kegyetlen teremtõ nem tagadja meg tõlünk a nemi szerveket. Mindez az Ebéd ezer alatt sorozatban bemutatott, Csillaghajó-közeli indonéz kifõzdében.

A két deci ledöntése után remegõ hangon követeltünk háttérinformációkat a szezon legdögösebb turmixáról. A húsbavágó infó a cucc ára volt, merthogy az 490 HUF, amennyiért a helyen fõételt lehet enni. A receptje viszont meghökkentõen minimalista: az Alkotó szerint „sok avokádó, tej, kevés cukor (Indonéziában jégkockával eszik)”. Bónusz infó: „Indonéziában mindenféle gyümölcsbõl csinálják, például mangóból, guavából, akár narancsból is.” A barna szubsztancia pedig csokiöntet rajta. Pikáns adalék: állítólag Suharto diktátor kedvence volt.

A Homárnak pedig egy ausztrál tanára mutatott egy szintén édes, a só-bors-olíva szentháromságon túlmutató avokádóreceptet. Vagdaljunk be a turmixgépbe egy-két érettebb avokádót, facsarjuk mellé egy-két egész citrom levét és dobjunk utána pár kiskanál kristálycukrot, majd nyomjuk meg a piros gombot. Ebbõl nem ital lesz, az állaga akkor jó, ha könnyû, de krémes.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása