Tékozló Homár

Ha elromlik az adathordozó, megvág a Nav N Go

2009.03.26. 00:11 | szily | 108 komment

Ha egy bármennyire príma termék mellé pannon stílusú ügyfélkezelés járul, akkor olyan ijesztő esetek történnek, mint Bucserrel. Naiv Ügyfelünk 2007-ben vett egy Nav N Go navigációs szoftvert, SD kártyán. Az adathordozó most elromlott, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes jogosultsága van a szoftverre, a kártya maga meg kábé 4000 forintba kerül. Bucser ezt nehezményezni, és ki van borulva az ügyfélszolgálat menetén is. Szomorú kaland, bőséges levelezéssel megtámogatva hajtás után.

   
Velünk történt a hétvégén. Nem mese nem kitaláció. Még 2007-ben vásároltunk egy IGO My Way 2006 Plus software-t egy helyi disztribútortól. A szoftver digitális formában nem elérhető, nem pótolható amennyiben az adathordozónak használt SD kártya tönkremegy, biztonsági másolat nem készíthető róla. Németországba készülvén frissíteni akartam a szoftver térképkészletét ám mikor betettem a számítógépembe a kártyát az kérte, hogy formázzam meg, mert nem olvasható. Kivettem a kártyát vissza a PDA-ba, de nincs haszna már az sem ismerte fel.

Nosza felbátorodva, hogy legális szoftver és licenckód birtokában vagyok írtam egy levelet a navngo support részére.

"2007-ben vásároltunk I-go MyWay 2006 Plus software-t dobozos MiniSD kártyás kiszerelésben. Sajnálatos módon a kártya tönkrement így a szoftvert sem használni sem telepíteni, sem frissíteni nem tudjuk. A szoftverünk regisztrálva van a honlapjukon ahogy a korábbi frissítések is. Afelől szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges-e hogy küldjenek nekünk egy cserekártyát vagy pedig digitális formában letölthetővé tegyenek számunkra egy példányt a szoftverből.

Az SD kártyát több dokkolóban is kipróbáltuk több számítógépen melyek más SD és MiniSD kártyát gond nélkül fogadnak az I-go-t tartalmazó kártyát és tartalmát viszont nem látják.

Amennyiben szükséges a licenckódunkat is meg tudom adni. A probléma megoldása sürgős lenne ugyanis április elején Németországba való kijutáshoz szükségünk lenne a szoftverre is.

Tisztelettel: x.y."

nem érkezett rá válasz úgyhogy kicsit megsürgettük a dolgot egy újabb levéllel.

" Tisztelt NavNGo kft.

Az alábbi szövegű Mailt küldtük el Önöknek
Nem értjük miért nem kapunk valamilyen választ a levelünkre
Reméljük nem a  válasz levél szállítással van gondd
Gondolom, Ha megrendelésről lenne szó akkor azonnal válaszoltak volna
De azt is elfogadom ha nem érdekli a problémám Önöket"

És itt beidéztük az előző levelet amire már a következő választ kaptuk.

" Tisztelt x.y. Úr!

Mindenekelőtt köszönjük megtisztelő érdeklődését, és a visszajelzését navigációs szoftverünk iránt.

Cégünk minden felhasználónak válaszol, minden esetben érkezési sorrendben. Az ügymenettől nem áll módunkban eltérni, nem teszünk különbséget levélíroink között.

A levelére válaszolva: Természetesen lehetséges. A kártyára egy év garancia van, amit a vásárlás helyén lehet érvényesíteni. Garancia lejártával a kártyacsere ügyintézésének, és a kártyának együttes díja 49€.

A kártyacserét disztribútorunk intézi, elérhetősége: (itt megadták a disztribútor elérhetőségét)"

Felkerestük a disztribútort hátha tud tenni valamit az érdekünkben.

" Tisztel Hölgyeim és Uraim!
(navNgo support) által írt levél alapján kérem a I-go meghibásodott program adathordozó cseréjét utánvéttel és vállalom akár a megjelölt költségeket is

A levél a mellékletben szerepel"

Itt bemásoltuk az első levelet.

majd erre a következő válasz érkezett

" Kedves X.Y.!

Ahhoz, hogy ki tudjuk cserélni a kártyát el kell juttatni a régit a Nav N Go nak a vásárlást igazoló számlával együtt. Kérem küldje el nekem a hibás adathordozót a következő címre: RRC Hungary Kft. IV kerület Ezred utca. 1-3 C2-es épület. Nevemre címezze a levelet. Mi továbbküldjük a Nav N Go nak és ők fogják a cserekártyát visszaküldeni nekünk. Sajnos utánvéttel nem tudja kifizetni az új adathordozót . Személyesen be kell fáradnia érte hozzánk a már előzőleg említett címre és kézpénzzel tud fizetni.

Üdvözlettel:"

mi válaszunk

" Tisztelt Z.ZS Úr!

Köszönettel vettem gyors válaszát de nem lehetne megoldani, hogy az Önök Szegedi Vagy Hódmezővásárhelyi képviseleténél befizetem a kért összeget mert csak ezért Nem utaznék Budapestre.

Oldjuk meg a kérdést valamilyen módon

Megjegyezném, hogy a programot jogtisztán vásároltam és nem használati jogot  kérek egy másik gépre , mert jelenleg  az i-go értékesítő hálózat ezen az áron kínálja második felhasználó jogosultságát
A szolgáltatás összege számomra magas hisz jogosult vagyok a program használatára így ha küldenék egy 2 GB kártyát eredeti bontatlan csomagolásban, vagy egyedi letölthetőséget biztosítanának részemre, hisz a jogosultságot már megszereztem a korábbi vásárlással.


Tisztelettel X.Y."

ezen kérésre érkező válasz

" Kedves X.Y!

Sajnos más megoldást nem tudunk biztosítani az ön számára. A Nav N Go nem küldi el az új kártyát csak és amennyiben a régi rossz hozzájuk kerül a vásárlást igazoló számlával együtt.
Az én szerepem ebben az ügyben kizárólag közvetítői így nem áll módomban változtatni a feltételeken. Az ön által felvázolt lehetőségek közül egyik sem kivitelezhető. Bármennyire is szeretnék önnek segíteni nem tudok.

Üdvözlettel:"

A kifizetendő összeg amit kérnek az új kártyáért 49 Euro. Ez az összeg véleményem szerint teljesen indokolatlan jelen esetben hiszen egy 2 Gb-os Kingston microSD kártya MiniSD és SD átalakítóval (amire 3 év és nem 1 év garancia jár) 3990 Ft. A kártyát személyesen kell feljuttatni. Készpénzben kell fizetni a csere díját, ez körülbelül 4-5000 Ft költséget jelent csak benzinben autópálya díjat nem is számolva. Kérdem én, hogy amikor az Egyesült Államokból rendelt szoftverem esetén, ha az adathordozóm hibájából nem vagyok képes használni a szoftvert, akkor elég nekik hogy a számlát és az adathordozót visszaküldöm ők postafordultával ingyen és bérmentve küldenek egy újat. Ezt egy magyarországi cég aki elvileg világhírűen jó egy magyarországi ügyfelével miért nem képes megcsinálni?

Postára adom ajánlva az SD kártyát + a számlát sőt felajánlottam, hogy küldök én nekik új kártyát bontatlanul arra sem kell költeniük. De ha egyszer megvásároltam egy szoftvert azért miért is kell újra fizetnem? Nem frissítést kértem, nem újabb licencet, csupán azt, hogy a meglévő jogosultságaimmal élni tudjak.

Vajon a fogyasztóvédelem tud-e ezzel bármit kezdeni?

Üdv.: Bucser

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lionking 2009.03.26. 07:08:44

De mostmár heti rendszerességgel kommandóznak a navis boltokban a vámosok, biztos nem véletlenül.
Pedig érdekes módon egy ilyen boltban nagy eséllyel másképp intézik az utólagos terméktámogatást..

cso zsi 2009.03.26. 07:20:05

Ismerősnél szó szerint ugyanez az ábra, ugyanúgy az iGo 2006-tal.
Két éve meghibásodott a kártya.
Ugyanígy elhajtották, mondván vegyen újat, hiába a jogtiszta verzió.
Azóta a nemfizetős szoftver is jó neki.

EÖ (törölt) 2009.03.26. 07:22:44

és sosem tölteném le torrentről az ingyenes változatot, ami még a tetejében friss is, és nem csak azok az utak vannak rajta, amit még Julius Cézár építtetett

én biza megvenném sok pénzért a régi de szar térképet!! :)

egyébként megvettem a full európát a cégnek, és egy év múlva a frissitésért is majdnem elkérték az eredeti árat. 54000 forintba (egy címlettel fizetve) nem fér bele legalább egy frissítés??

ja és szerintem is a sérült cuccot cseréljék ki az adathordozó árának lecsengetése után, mert az 54000 forintból 300 forint a CD, a többi a szoftver, azt meg a tiéd, merthogy megvetted.

ergo: a posztoló hülye! :)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.26. 07:38:24

A nagyanyám postásának az unokahuga sünfarm tulajdonos Ráckevén és nem mellesleg informatikus. Na állítólag ő mondta, hogy torrentelni nem elegáns, de hasznos és bizonyos esetekben némi kárörömre is okot adó cselekmény.

EÖ (törölt) 2009.03.26. 07:41:38

no majd mindjárt jön 8 új nick és elkezdi védeni a mundér becsületét
persze csak véletlenül tévednek ide

The Good Boy 2009.03.26. 07:48:36

nekem is legális igo-m van a navimon, igaz a gaz navi más jogtiszta igot nem fogad be, csak azt, ami a tipusazonos géneket is hordozza. Eddig én is jogszerűen frissitettem, de már egy éve a navi gyártója nem enged a legújabb frissitéseihez a regisztrációmmal, úgyhogy nem sikeres emberként én is keresek egy legális navikereskedőt, aki jóárúsitva eladja nekem a legujabb frissitést, amin már a csáknoriszhid is szerepel...
mondjuk én a pc-re kimásoltam az igot, és azt másik sd kártyára visszamásolva is tudom használni, úgyhogy a gépemen ott figyel elmentve a saját verzióm pont abból a megfontolásból, hogyha besz*rik a memókártyám, akkor ne kelljen 49 ájróért újat frissiteni.
jogvédő csőszöknek üzenem, hogy a saját, gépen tárolt igomról senkinek nem adtam sem ingyér, sem pénzért egy példányt sem, különben is ki az a hülye, akinek kell olyan szoftver, amin nincs csáknoriszhid. halad az idő...
Szünszarás navendgónak megszavazva

EÖ (törölt) 2009.03.26. 07:51:15

mondjuk a valósághoz az is hozzátartozik, hogy amióta van navim, azóta már haza is csak azzal találok, azelőtt meg simán térképből elmentem akár Ráckevéig is

SN 2009.03.26. 07:52:02

Így kell elhajtani a fizetős ügyfelet, az egész ügymenet max 1000 ft lenne a cégnek...
Csoda, ha alternatív forrást keres?

tsimike 2009.03.26. 08:06:16

@The Good Boy: Megpróbáltad már a gépedre mentett verziót rámásolni egy másik memóriakártyára? Ha tényleg eredeti akkor nem fog működni... (mármint rámásolni rá tudod csak el nem indul)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.03.26. 08:08:49

Hol 4e Ft egy 2 GB-os kártya? Én 1500-ért vettem fél éve.

Kézpénzzel meg hogy lehet fizetni? Az sok kéz, amit fizetőeszközként használnak valami kannibál népnél? Ne aggódj, ilyen fizetőeszköz nincs. .-)))))) Írj nekik, hogy sajnos csak kéSZpénzzel tudsz fizetni. Nem fogják érteni, túl hülyék.

És még csodálkoznak, hogy miért népszerű a torrenten az illegális navngo.

Secnir 2009.03.26. 08:10:27

stop.
ügyfél nyugodtan vegyen saját zsebből egy kártyát és tegyen rá egy, az internetről letöltött k*l*zverziót.
tudniillik

1. a jogdíjat megfizeti az sdkártya után, az artisjus majd átutalja a NavNgo-nak
2. jogtiszta szoftverről bármennyi biztonsági másolatot lehet készíteni - amennyiben otthon tárolja, és megvan az eredeti példánya + licencek.

csak nyugodtan, szépen.

Impega 2009.03.26. 08:21:43

"és a kártyának együttes díja 49€."

Mar megint bekerultunk az Euro Zonaba. Nem is kell hivatalosan bevezetni, mar mindenki ebben szamol. Ha adok nekik 50-et penztargeppbol visszaad 1 Eurot? Ha pedig a cucc Nemetorszagbol jon, akkor miert nem valtjak at.
Vagy akkor mostmar a bömöt is ojroban szamojjuk?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.26. 08:25:13

@bonifac: a miniSD, meg az SD az más. a mini drágább kicsit.

Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.26. 08:30:00

Gondolkodásra képtelen idiótát csinál az emberekből a navi. Aztán majd a wc-re is csak navi-val talál el. A legcikkibb, amikor még szövegel is, hogy mikor merre menj.
Szerintem totál égőőőőőőőőőőőő, még külföldre való utazásnál is. Gondolj bele, régen a tengereken, az iránytű, meg a csillagok alapján tájékozódtak. Ma lövésünk se lenne róla, merre hány méter, ha csak a csillagok alapján kéne tájékozódnunk.
Nem tudom átérezni a problémát. Újratervezés: vegyél térképet és használd az eszed.

Gonoszfóka 2009.03.26. 08:30:57

@Secnir: "A szoftver digitális formában nem elérhető, nem pótolható amennyiben az adathordozónak használt SD kártya tönkremegy, biztonsági másolat nem készíthető róla."

Tehát szopóág. Szerintem is maradjon a posztoló a torrent és társai mellett. Egyszer már kifizette a progit, így 1:1

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 08:33:51

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):
"én biza megvenném sok pénzért a régi de szar térképet!! "
Aztán egy oroszországi hadjáratban visszatalálnál a kiindulópontra :)

Impega 2009.03.26. 08:37:27

@Kockásfülü nyúl: Na azert en emlekszem azokra a kalandos balatoni kirandulasokra, ahol
Anyu: Cece felé balra
Apu: Nem itt jobbra Enyingenk
...

Anyu: Nem meg mondtam hogy balra kellett volan menni ?! Nem igaz, hogy nem lehet...
Apu: Ha normalisan olvasnad a trekepet....

Harlequin 2009.03.26. 08:39:26

Tölts le egy IGO-t és használd hozzá a licensz kódot, a navengo meg nyaljon sót.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 08:40:00

@Kockásfülü nyúl: Anno a Győzike is navigált kulföldön, oszt' nem értette az angolt.
Van-e roma nyelvü navigáció?

Impega 2009.03.26. 08:40:13

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): Mi egyszer talalkoztunk Szeged egy sraccal. Meg akartuuk kerdezni, hogy merre van a Fityfiritty utca. Erre elovette a terkepet a zsebebol. Allitolag ott mindig mindenki elteved es mar annyian allitottak meg, hogy mostmar terkeppel a zsebeben jar. :D
egyebkent Alföldi

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.26. 08:40:48

T-mobile ügyfélszolgálat.

Sajnos barátnőm hozzájuk tartozik.
Bemegyünk, hogy lehet-e kissebb csomagra váltani? Lehet. És az SMS csomagot is lehet kissebbre? Lehet. Akkor legyen úgy. Kérem az ellenőrző kódot. Mit? Az 5 számjegyű kódot, amit megadott a szerződés íráskor. Nem adtam meg kódot. Pedig kellett. Na jó, akkor XXXXX. Nem az. Akkor 12345. Nem az. Akkor nem tudom, meg lehet változtatni? Meg 200 Ft + ÁFA. Mi? Az kerül 200 Ft + ÁFA-ba, hogy átírja a kódot? Igen. De személyit is elfogadok. Akkor legyen az. Szóval, akkor kissebb SMS csomagot szeretnék. Az most nincs rajta. Az hogy lehet? Úgy hogy nincs. De amikor számlás lettem, azt mondták van egy 40-es SMS csomag, és azt kértem rá. Az csak aranykártyásoknak van. Én az vagyok? Nem. Akkor most nincs SMS csomag, de fizetek miatta? Hááát őőő, megnézem a rendszerben. Itt az áll, hogy nincs Önnek ilyen szolgáltatás megrendelve, és ezért nyílván nem fizet. Akkor értsem úgy, hogy azért nagyobb a havi díjam is, mert azt mondták, hogy X összegért küldhetek 40 SMS-t, amit kértem, és ez mégsem igaz? Biztos elrontotta az ügyintéző.

Na, ekkor inkább kimentünk, mert láttam, hogy itt villámháború lesz.
T-Mobile jobb veled a világ. Blöeee.

staropramen 2009.03.26. 08:42:02

Sztrovacsekek!
a navi arra nevel, hogy ne gondolkodj itt ez az izé ami megteszi helyetted.
Ettől függetlenül a posztoló felháborodása jogos.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.26. 08:50:37

És hogy ezt miért ide írtam, azt nem tudom. :D

Egyébként meg kalóz verzsönt letölt, használ, esetleg licensz kóddal beállítani legálra, aztán ehet sünszart a NAVNGO.

Tsabi 2009.03.26. 08:53:28

En alapvetoen ellenzem a letolteseket, de ebben a korben total jogos ha a posztolo szerez maganak egy a licenchez passzolo biztonsagi masolatot. Sztori : 3 eve annak, hogy komplett europa terkepemmel nekivagtunk asszonnyal egy magyarorszagi korutnak. A terkep aszondta, hogy a Mo-i uthalozat 90%-a rajta van, en meg nem gondoltam volna, hogy Mo. utjainak 90%-a budapesten van. Szoval az osztrak hatartol konkretan feher volt a terkep, viszont az orszag nyugati felen meg egesz jol ki vannak az utak tablazva. Az alfoldon meg a szokasos szomszed falunev+nyil, oszt talald ki, hogy akkor ebbol neked melyik a jo.

Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.26. 08:53:59

@Impega: De gondolom, utólag jókat röhögtök ezeken a régi, balatoni kirándulásokon.
@horex: Nem nézek Győzikét! Soha! Idegesít a butaság! Blőeeeeeeeeeeeeeee
@staropramen: Pont erről írtam fentebb.

májgeriberi 2009.03.26. 08:59:41

már tudom miért használok paraszt gps-t!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.26. 09:10:09

ha néztétek régen a topgeart, abban volt egy gps teszt

versenyeztek a-ból b-be

a legjobb az volt, amikor a gps szerint rendre a zsákutcába kellett volna behajtani, hogy eljuss a célhoz.

mondjuk biztos hasznos lett volna, amikor bugacpuszta kellős közepén térképem nem lévén megkérdeztem a falusiakat, hogy merre van soltvadkert (pár kilométer) és senki nem tudta, de csak megtáláltam valahogy

de én nő vagyok, jól tájékozódom a térképen. ha van nálam.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 09:12:44

@mamapicilánya/mpl: "de én nő vagyok"
Puder-smink amig pirosnál várakozol?
NA ezért nem indul a sor zöldnél :)

májgeriberi 2009.03.26. 09:13:54

@horex: nem a smink miatt szerintem, a térképet nézi azért vársz :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.26. 09:15:56

@horex: nem te álltál reggel mellettem a pirosnál?

tudtál követni a keréknyomom alapján, vagy gps kellett hozzá?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 09:16:28

@májgeriberi: Nem azt nézi, mert én meg látom, hogy a belső visszapillantója le van forditva, feje meg belebujik a tukörbe :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 09:17:47

@mamapicilánya/mpl: Ha melletted álltam volna, nem kellett volna dudálnom rád, hogy indújj má' :)

Impega 2009.03.26. 09:19:02

@horex: a pasik mindig dudalnak. Mintha nem lenne jobb dolgok a nyomkodasnal :)

É2I 2009.03.26. 09:19:22

@horex:
Há' a vajda. Há' mán hogyne lenne tezsvírem.
:P

/on

Ennyire nem lehet buggyant egy cég. Ékes példája a maguk alá ganézóknak.
De hát gyorsan jött pénz, gyorsan is mehet.

Azt pedig, hogy júróban kéri az összes _kötsög_ cég a zsét, agyrém.
Megagiga, acéltüskéjű sünt mindegyiknek.

májgeriberi 2009.03.26. 09:19:39

@horex: biztos tükörből jobban érti :)
@mamapicilánya/mpl: azt mindjárt gondoltam :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 09:23:54

@mamapicilánya/mpl: korán reggel??
Most megyek az ágyba vissza :)
Amugy meg csak humorizáltam, de ha nem, nem

guruka 2009.03.26. 09:36:48

Ez a kereskedő hozzáállásán múlik. Az én kártyám is tönkrement és simán küldött egy újat a Speedshop, a rosszat visszavitte a futár.

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.26. 09:43:49

@Kockásfülü nyúl:

Iránytűvel meg csillagokkal találj már el Rakamaz jókai utca 26.-ba.

Régen barlangba, laktak az emberek meg gyűjtögettek kaját az erdőbe. Mostmeg mi van. Jönne egy világégés és a túlélők elpusztulnának infrastruktúra nélkül. (kivéve a busmanok. Az ők eszre sem vennék a változást) :)

Ezé' tart itt az ország!

májgeriberi 2009.03.26. 09:45:49

Az alapvető bizalom az hiányzik eladó és vevő között!
Tőlem is kérdeztek már, hogy mi a garancia, hogy kifizetem a melót. Telefonon..! mi van vazze??!! az, hogy kiszokták vagy mit lehet mondani?

Tsabi 2009.03.26. 09:52:12

Elmenyfurdoben nem jart senki? Ezen a heten meg nem volt szaunas poszt. Egyebkent...

májgeriberi 2009.03.26. 09:56:49

@Tsabi: hát barátom itt csak szauna nélküli izzadás volt

Impega 2009.03.26. 09:57:34

@Tsabi: Varj csak egy kicsit, hamarosan husvet, meg gyerek nap. Lesz itt meg ne mulass :D

Impega 2009.03.26. 10:01:09

Lehet Ofélia is szaunazni akart? Sok oldalu ez a draga ember :D

=Ford Prefect= 2009.03.26. 10:05:47

Aki egy ekkora kontinensen csak navigációs kütyüvel tud tájékozódni, az maradjon otthon és várja meg, amíg kipostázzák neki a Darwin - díjat.

Az egyel ügyesebek pedig vegyenek térképet. Papírt...

Impega 2009.03.26. 10:11:17

@=Ford Prefect=: Figyelj, amikor olvashatatla, kimondhatatlan nevu helyekre, kulfoldi falvakba megy az ember, azert jol jon a gps

Tsabi 2009.03.26. 10:11:28

@Impega: alig varom, a "befagyott a termalvizes medence", "lepesszamlalot adnak a csak szaunazos vendegeknek, hogy ne maszkaljanak osszevissza" es "a vegetarianus hotdog egy lukas kifli" meg hasonlo posztokat...

babel 2009.03.26. 10:11:52

OFF Arra gondoltál, hogy esetleg megszűnt a kedvezmény-jogosultság alapja? Sajnos erről nem fog értesíteni a nagy T. (Tehát anno megrendelt a barátnőd valamit, aminek feltétele, hogy pl. aranykártyás legyen. Akkor az is volt. Minden OK. Aztán mondjuk lecsökkent a forgalma és kiesett a kategóriából. Erre levették azokat a szolgáltatásokat, amiknek előfeltétele az aranykártyásság. Át is tehették volna valami drágább fizetősbe, nem is értem, miért nem tették? Nem tanulnak ezek a Rafibanktól semmit???) ;o) ON

babel 2009.03.26. 10:13:01

OFF Ez lemaradt: RE : EnZsolt / Erinaceus europaeus 2009.03.26. 08:40:48 ON

staropramen 2009.03.26. 10:14:03

@Tsabi
magyarországi túrához magyarország autóstérkép.(Az álmoskönyv szerint)Az európa térkép csak a főbb utakat jelzi.

tpapa 2009.03.26. 10:16:08

Nekem már cseréltek vissza CD-t egyszer. Meg sokszor nem. Viszont a Csumbavambát még fel lehetett polírozni, és úgy már olvasta a PC! Le is másoltam gyorsan okosba. :D

Tsabi 2009.03.26. 10:17:01

@staropramen: ezt mostmar en is tudom..de mivel ritkan jarok arra autoval, inkabb majd kerdezoskodok megint, sokkal kalandosabb mint navival :)

=Ford Prefect= 2009.03.26. 10:22:04

@Impega:

Olvashatatlan? Térképen nem lehet elolvasni?

Kimondhatatlan: ennek a logikáját komplett nem értem

moli 2009.03.26. 10:29:04

"""Cégünk minden felhasználónak válaszol, minden esetben érkezési sorrendben."""

erre valaszol a masodik levelre es az elsore is egyutt.

hazug navngo.

médinhángöri 2009.03.26. 10:33:45

Életemben nem használtam gps-t és túléltem :-)
Azé' térkép között is van különbség... Sydneyben a város egyik végéből a másikba röhögve eltaláltunk. Az összes körforgó, lámpa, egyirányú ulica le van rajzolva. És jól! Én diktáltam, párom vezetett. Pesten a munkamegosztás dettó, a térkép a legújabb, csak kb. minden harmadik sarkon tanácstalan térképforgatás kezdődik, hogy akkor most hol is vagyunk, mert az előbb még tudtuk... ja, az utcanévtáblák láthatósága is FONTOS szempont...

moli 2009.03.26. 10:38:49

@Hurrá Torpedó: mult honapban 4gb-os class6-os (!!) micro(!) sdhc-t vettem 3000ft-ert a blahanal a szlovakias uzletben. kingmax.

Gunter 2009.03.26. 10:52:28

Az SD kártyákkal az a gond hogy rengeteg kis adatmennyiség irás/olvasást nem szokták sokáig bírni. Törvényszerűen meghalnak. Az SD kártyán vett szoftveredhez csak annak az SD kártyának az ID-jéhez jó licensz társul pont a másolásvédelem alap formája miatt. Ha te írsz egy panaszlevelet a Nav N GO-nak és a kereskedőnek a problémáról az még nem bizonyítja hogy neked tényleg rossz az SD-d és ezért kérsz újat (és ezzel együtt új licenszet, mivel a régi licenszel az új kártyán nem menne a zájgó).

Az más kérdés hogy ezért miért kell fizetni és ezen felül miért személyes ügyintézéssel és kézpénsz használatával. Ez tényleg vicc. Rossz vicc.

bekbórd! 2009.03.26. 10:52:53

Ilyen táblát láttam egy kocsi hátsó ablakában:

T +nő +gps

:D
De szerintem azért jó találmány a navi.

májgeriberi 2009.03.26. 11:10:56

@bekbórd: ez gáz! női vezető, szőke nő csak hülye lehet. De mi van a pasikkal..?!

bekbórd! 2009.03.26. 11:21:06

@májgeriberi: Aki kiteszi a táblát, úgyis poénból, öniróniából teszi ki. Lehet, hogy nem is nőé volt a kocsi, nem ült benne senki, parkolt.

májgeriberi 2009.03.26. 11:26:09

@bekbórd: tudom, hogy vicc, csak az elvekkel van gondom.
Azt mondják a nő nem tud vezetni és az általánosítás az butaság akkor most ki melyiket veszi magára?

Impega 2009.03.26. 11:38:01

@=Ford Prefect=: Na mar most. Szituacio: utkeresztezodes egy idegen varosban, csucsforgalom. Elotted tabla.

Idod nincs elolvasni olyan hosszuak a varosnevek. Olvastass mar el egy kulfoldivel egy Kiskunfelegyhaza tablat 50-nel.

IndaMuncher 2009.03.26. 11:58:11

@Kockásfülü nyúl: Jaj de hát tudod hogy van ez, a térképet ingyér' le lehet tölteni, nehogy már PÉNZÉRT veygenek nyomtatott térképet. :)

Somebody_mm 2009.03.26. 12:03:17

"Kedves" Bucser, abszolute tévhitben élsz a tipikus magyar rosszindulatú és ingyenélő hozzáállásoddal egyetemben...és meg is érdemled, hogy felhúztad magad rajta ! Én jól kiröhöglek ! HeHeHe :))) Nem hogy örülnél, hogy kicsit olcsóbban hozzájuthatsz egy új termékhez gari időn túl (amikor is már mehetnél oda ahova akarsz, mert kutyát nem érdekli, hogy 1 év után hogy vered magad miután lejárt a garid).

májgeriberi 2009.03.26. 12:11:49

már a 100. kommentnél vagyunk? :)

bounty123 2009.03.26. 12:53:38

Elég egyértelmű ezek után: irány a warez iGO

Tsabi 2009.03.26. 13:01:25

@Impega: de ha nem 50 km/h, akkor is izgalmas tudni Simagöröngyösön, hogy Arkosbuckas 6km, de hogy mondjuk Debrecen merre van, arrol se kep, de hang.

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.26. 13:17:23

@=Ford Prefect=:

Okos gyerek lehetsz.

Nyilván a térképpel is el lehet boldogulni, de egy olyan kütyü ami mondogatja, hogy merre kell menni egy idegen helyen, figyelmeztet a gyakori traffipaxos helyek és telepített kamerák előtt, megmondja hogy hol találok legközelebb postát, bankot, benzinkutat, látványosságot, stb. az baromi kényelmes.

Igaz egy gps-el nem tudod kitörölni a segged ellenbena papírtérképpel ......

Tsabi 2009.03.26. 13:21:46

@Texaszi Láncfűrészes: es a berepult darazsat se tudod kikergetni a gps-el. Ettol fuggetlenul szerintem azert jo talalmany.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 13:27:33

@Tsabi: Debrecen merre van, arrol se kep, de hang"
VAn ilyen M.o-gon, hogy beszél a tábla? :)

Magam_a_Mondomét! 2009.03.26. 13:31:55

@Texaszi Láncfűrészes: "Igaz egy gps-el nem tudod kitörölni a segged "


Dehogynem, én tudom, én tuuuuudom, én tudoooooom!!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.26. 13:47:33

@Magam_a_Mondomét!: HA már GPS kell én mindig berakok egy tekercs WC papirt is, tapasztalatbol :)

Tsabi 2009.03.26. 13:54:13

@horex: nincs, de igeny az lenne ra :)

۝merta-X 2009.03.26. 13:56:14

Én beregisztráltam a navngora, van licenszem, meg minden, az automatikus frissítő programuk baszott bármit is frissíteni, nekem meg még az 1 éve kész autópályaszakaszok sem voltak rajta.

Letöltöttem az ncore-ról, azt sajt.
Tökéletesen megy licensz nélkül, ugyanazon az SD kártyán.

Ez a levelezgetés meg agyrém.

The Good Boy 2009.03.26. 14:38:17

aki itt tuskózza a navit használókat, annak üzenem, hogy mehet afrikába bogyót gyüjteni, ott még van pár hely, ahol elvegyülhet. (ja gyalog menjen, vagy lovon ülve-szőrén- nehogy valami technikai vivmányt igénybe vegyen...)
Egyébként utolsó navi nélküli külföldi utamon történt,hogy egy horvátországi apró félszigetre mentünk. annyira kicsi volt, hogy térképen nem találtam sehol meg (pedig az egyik környező település nevét tudtam). Aztán indulás elött a kezembe akadt egy régi, módszerváltás elötti katonai térkép, amiben jugoszlávia is benne volt. Azon láttam, hogy a délre menő útról le kell menni a megnevezett környező településnél, aztán a parton visszafele kellett menni vagy 3-4 apró falun. Amikor lementen a megadott településen a part mellett futó útra (akkor még 10 km volt a céltól), a helyi árus, nem tudott infót mondani, merre kell menni,mert még nem hallott arról a helyről. Ugyanez történt kb. 5 és 3 kb.-re is a helytől, végül a szomszédos településen a parton található gyümölcsárús tudta elmondani, hogy még két km tovább és ott vagyunk. Hát ennyit a segitő helyiekről... pedig kemping, hotel, étterem és rengeteg szobakiadó is üzemelt azon a kb. félóra-óra alatt körbejárható félszigeten, illetve mellett.
@panic: akármilyen hihetetlen, de müködik a másik kártyára átmásolt igo is (kipróbáltam), pedig nem noname kinai navim van, hanem egy nagy számitástechnikai cég nevével van ellátva. Mondjuk, ahogy most buknak be a cégek a hamis igoikkal, lehet, hogy ez is olyan gyárilag feltört verzió:)

Kotit 2009.03.26. 14:44:56

@Gonoszfóka:


Az idézeted a NavNGo-tól származik? Csak mert, a szerzői jogi tv. enged biztonsági másolatot készíteni (épp az ilyen esetekre), szal, ha a NavNGo-nál van is ilyen a szerződésben, az törvénysértőnek tűnik...

Kotit 2009.03.26. 14:53:47

A térképmániásoktól meg azt kérdezem, ha kiterjesztjük a logikátokat, akkó minek internetezünk? 20 éve az se vót...

májgeriberi 2009.03.26. 14:58:20

@Kotit: pl.:próbálj meg emailezni a gps-szel, maximum fájni fog címzett feje!

Kotit 2009.03.26. 15:44:39

@májgeriberi: A gps nálad mit jelent, a műhódakat? A pda-mal viszont már tudok emilezni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.26. 15:47:50

@Kotit:
igy igaz milyen fasza lenne ha levelben homaroznank
ofelia vagy mamapici valasza hetente jonne
persze majd mindenkie
vissza a levelezeshes
meg kepeslap
taviro
lovasfutar

sanyoka (törölt) 2009.03.26. 16:01:16

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): Na Ráckevére nem nagy kunszt elmenni, én is ott lakom :)

Kotit 2009.03.26. 16:06:10

@hagyma: Igen, de akkor a postát nem lehetne szidni, mert azok a levelek úgyis eltűnnének...

theutat villám 2009.03.26. 16:37:23

nav n go-t venni? broáf

töltsd le, telepítsd fel, törd meg, viszonthallás

theutat villám 2009.03.26. 16:40:07

Ja, viszonteladónak meg sünt a seggébe a helyesírása miatt. KéZpénz mindenekfelett.

Most jutott eszembe, az előző kommentem miat majd jól elkap a navngo szoftverkommandó (mer' nekik olyanra is fussa ám), oszt' faszkorbács.

theutat villám 2009.03.26. 16:41:48

@theutat villám:
miatT, természeteSÜN

۝merta-X 2009.03.26. 16:49:54

@theutat villám: nem kell telepíteni meg törni. Sima felmásolós, elindulós. Komoly.

És szerintem Istenkirály navi program.

A lesikameráknál úgy üvölt, hogy ijedtedben fékezel.

HandG 2009.03.26. 18:09:35

Kíváncsi lennék, hogy egy nyugat európai vevővel is ilyen köcsög a navNgo?!
Vagy csak jó magyar hagyomás szerint, magyar csak magyart szopat és azt is a becsületesek közül, mint az APEH?!
150Ft cserélj ki egy zippzárt és kapsz egy millás büntit?
Aki nem dob meg kővel, azt még visszadobhatják egy bazi nagy sziklával?!
NavNGo ez az égés! És csodálkoztok, hogy törött szoftvereket használnak?! Mert kevesebb a probléma vele, mint az eredeti szoftverrel?!
Elment az eszetek teljesen!

Somebody_mm 2009.03.26. 18:18:53

Mennyi sötét majom IQ 0...Beszarok...

Godzsy 2009.03.26. 20:42:37

@Somebody_mm:
hát veled az élen, NagyOkos. csak nem az NNG egyik csatlósa vagy? az értelmes posztoddal inkább meg se szólaltál volna.

SLacc 2009.03.27. 07:54:09

"A szoftver digitális formában nem elérhető." Akkor hogy elérhető? Hogy, hogy nem? Biztos írtátok már, de csak most olvasom, és kiakadott a normarencer. Ja, meg a zemberek.

SLacc 2009.03.27. 08:01:40

Analóg szoftvert a zembereknek!

Passzivista 2009.03.27. 14:55:20

Torrentes iGo-t mindenkinek!

kistuszek 2009.03.27. 18:21:46

SLacc:
"Analóg szoftver" Pl: könyv!, mechanikus program pl békebeli esztergákon, van az!

Jegkoko 2009.03.28. 12:18:49

Amugy én garmint használok, igaz legálisan de neke az is tökéletesen megfele a navigálásra.Amugy meg egy micro sd kártya kb 1500 ft körül mozog manapság, nem egy nagy cucc, és simán rá lehet telepíteni a kalóz igot, és nem pedig fizetni érte a súlyos 10 ezreket.
süti beállítások módosítása