Tékozló Homár

Telefonon zaklatnak a termékbemutatósok

2012.07.13. 15:04 | jackyll | komment

Miközben a Homár az Impulser-Trade Kft. ügyvédjével levelezik olyanokról, hogy például a februári levél keletkezésének idején létezett-e az idén júniusban alapított Impulser International AG Magyarországi Fióktelepe, elsikkadt egy másik levél, ami szintén nem történhetett meg a callcenter szigorú minőségbiztosítási szabályai szerint:

Van vezetékes telefonunk. Minek? Rendszeresen döbbenek rá, hogy a napi idegbaj kiváltására csupán. Tudni kell, hogy váltott műszakban dolgozom. Hol éjjel, hol nappal. Néha szeretnék aludni. Így ma is, de csörög a telefon. Tudom, húzzam ki.. De akkor is. Az ember akarva akaratlan veszi fel, hátha történt valakivel valami a családból, stb. De nem. Anonim szám. Na.. Megint nyertem, meghívnak, ingyen riasztót szerelnek, vagy kiporszívóznak nálunk. Most ép az egészségemre ügyelnek. Egy fiatal női hang, meghív engem a soroksári Táncsics Művelődési Házba egy INGYENES egészségügyi állapotfelmérésre. A hónapban többedik alkalommal. Amikor megkérdezem, hogy mégis.. Honnan van a telefonszám, közlik, hogy a telefonszolgáltató nyilvános adatbázisából. Hmm. Sántít.

Ez a telefonkönyv lenne, amiben a vonal édesanyám nevén szerepel, én pedig még véletlen sem vagyok Ő, továbbá név szerint a hölgyike engem kért. Ekkor kértem, hogy többet ne hívogassanak, a fent említett okokból, mert ez már kimeríti a zaklatás fogalmát. Anonim számról, cégnév nélkül, sokadszorra, hamis adatra hivatkozva. Végső elkeseredésemben mondtam a hölgyikének, hogy különben feljelentést teszek zaklatásért. Reakció: SOK SZERENCSÉT, HÜLYE BAROM, és lecsapta a telefont. Hangsúlyozom, udvarias voltam, de határozott, nem csúnyán kértem, nem mondtam semmi rosszat, csak kértem, hogy ne zaklassanak többet. Engem nem érdekel, hogy adatbázis így, meg úgy. De ilyen hangnem nincs egy ügyféllel szemben, még ha a büdös életbe se mennék el ilyen helyre. És remélem aki ezt olvassa, az sem fog.
 
Ezen felhúztam magam. Mivel mondta a hölgy, hogy hol lesz a bemutató, meg mikor, felhívtam a művelődési házat, ahol a recepciós segítőkészen állt a dologhoz, azonnal hívott egy kolegát, aki ezt szervezi, és hopp.. épp most is van ilyen ingyenes felmérés. Úr lohol a telefonhoz. bemutatkozik. Impulser Hungary. Na itt eszembe jutottál. Természetesen meglepődött, hogy fordulhat elő ilyen, és sajnos vannak ilyen kolegák, de nem tudnak sajnos ebben a kiélezett helyzetben erre is szűrni, stb. Kedves volt. Igazi marketinges seggnyaló dumával, millió elnézést, de sajnos nem tud segíteni, ki lehetett az.
 
 Szóval jelentem, még működik a cég, és kitartóan zaklat embereket. Ha van valakinek ötlete, hogy lehet ezektől megszabadulni, ne titkolja! Soha a büdös életbe még ilyen házalóktól nem vettünk semmit. Nem voltunk sosem bemutatókon, még egy kérdőívet sem töltöttünk ki. És mégis.
 
 És miközben ezen sorokat írom, csörög a telefon. Szám nélkül. Háttérben sustorgás, billentyűzet hang, 1,5 perc szótlanság, DTMF hangok, majd lerakják. Csak sikerült a koleginát megtalálni? Vagy csak ismét engem dobott a gép, de nem mert beleszólni? Nem tudom.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.13. 18:26:15

Én amíg Magyarországon éltem, akkor felvettem az ilyen telefonokat (nekem már nagyon régóta csak mobilom volt), és egyszerűen beraktam a fiókba. Aztán hadd mondja. Ha valaki keresett esetleg közben, azt úgyis láttam később, és visszahívtam.

lionking 2012.07.13. 18:54:29

Ugyan már :)
El kell menni ahová hívnak aztán ott kiállni a mikrofon elé pár "dicsérő szó" okán, és hamar elmesélni jó hangosan, hogy miként zaklat a cég. Aztán még ott hamarjában a zaklatás törvényi tételét kimerítő telefonálás megismétlése esetére határozott feljelentés ígéretét tenni, mindenféle hatóság irányába.
Az eset vége meg az lenne hogy az illetékest megkérni szépen hogy örökre húzzon ki arról a listáról. Mert ki lehet ám, én tudom :)

Xezs 2012.07.13. 19:15:27

Engem nem nagyon hívnak ilyen faszságokkal a mobilomon, lehet hogy azért mert le van tiltva a számom. Persze így is megtalálnak de ritkán.

nigma08 2012.07.13. 19:40:14

Vezetékesen és mobilon is megtalálják az embert, és igen, az a helyzet, hogy ezekre a melókra tényleg csak az megy el, akinek már nincs választása. Persze a fizetésért meg kell hívni X számú embert, akik ha megjelennek a bemutatót, akkor kap pénzt az alkalmazott. Ezért van az, hogy akár a leglehetetlenebb időpontokban is próbálkoznak, és sajnos nagyon nehéz csak úgy megszabadulni tőlük. ...Mellékesen jegyzem meg, rengeteg ember elmegy ezekre a teljesen legálisan szervezett bemutatókra.

georgenius 2012.07.13. 19:46:56

Engem is zavarnak az ilyen telefonok, de a számuk csökken. Csörög, felveszem. Régebben azt mondtam: pártiroda, de volt aki megkérdezte, hogy milyen párté. Ez túl hosszú volt nekem. Most azt mondom, hogy Fidesz iroda, parancsoljon. Azonnal leteszik.

Xezs 2012.07.13. 19:50:35

@nigma08: Szerintem nem az van, hogy nincs más választása, hanem az, hogy nem látja be, ha a meló nem neki való, illetve nem tudja felmérni, hogy ez aljameló és nem szabad elvállalni.

Mivel jutalékos rendszerben működik, teljesen fölösleges valakinek úgy ott lennie, hogy nincs érzéke hozzá (pl. olyanokat hív, vagy fecsérli rájuk az idejét, akiket lehetetlen megnyerni magának).

Az értékesítésnek vannak sokkal kulturáltabb formái, nem tudom miért kell ezt erőltetni.

armitage 2012.07.13. 20:01:18

Tom Mabe már régen kidolgozta a megfelelő módszert:
youtu.be/LWndadvT1vs

Megdobbent 2012.07.13. 20:05:01

Nem szep dolog masokat hivogatni. Pont.

Parajpuding 2012.07.13. 20:09:16

Többféle technika van a megoldásra:
1. Félretenni a kagylót, hadd beszéljen...
2. Felvenni a kagylót és - meggyőződve a hívó "fajtájáról" belesípolni egy k*rvanagyot egy jóféle síppal.
És sorolhatnám.
Vagy számot cserélni és azt titkosítani. Ha mégis hívják, telefontársaságot beperelni.

armitage 2012.07.13. 20:10:16

@little troll:
:) de közben már korábban @eax_: is ajánlotta :)

armitage 2012.07.13. 20:12:26

aki meg profin fel akarja venni a harcot, itt egy útmutató, hogy hogyan kell a telemarketingesekkel bánni (ellenszkript :) ):
egbg.home.xs4all.nl/counterscript.gif

deportált 2012.07.13. 20:14:35

@Bálintka.: Hogy lehet blokkolni? Engem naponta min. 2-szer zaklatnak, tegnapelőtt pl. 5, azaz ÖTSZÖR!
Milliószor kértem őket, hogy töröljenek az adatbázisukból, vagy mellékrakom, vagy elküldöm a jó k. anyjukba őket. De borzasztó zavaró a naponta többszöri zaklatás!

Manyecska 2012.07.13. 20:18:52

@deportált: esetleg próbálj két fedőt összecsapni a kagyló előtt, nekem bejött egyszer:D...reggel fél nyolckor hívnak, eszem megáll..

Manyecska 2012.07.13. 20:20:57

Ezeket úgy tanítják eleve hogy a "jó ügynököt ha kidobják az ajtón bemászik az ablakon" .. :(

2012.07.13. 20:21:04

Engem is idegesítettek régebben, de rájöttem, hogy nekem kell megváltoznom. Azóta élvezem a velük való kapcsolatot.
Ha kezdő ártatlankának tűnik, akkor szépen elmagyarázom neki, miért nem lájkolom.
Ha aludtam és felébresztett, elkérem az otthoni telefonszámát, hogy felhívhassam éjszaka.
Egyéb esetekben a telefont a rádió mellé teszem, s keresek egy neki való adót. :)

Muzsikok közt 2012.07.13. 20:26:10

@Xezs: Ja, és ezekkel az 'aljamelókkal' a soxorosát keresik emberek, mint akik aljamelóznak...:DDD

2012.07.13. 20:28:12

@armitage: Jó, akkor @eax_: -nak is :D

2012.07.13. 20:29:27

@armitage: Jó, akkor neki is :D

Kis ember 2012.07.13. 20:29:54

Az ilyen megérdemli a Pianínó Általi Halált:
napirajz.hu/archives/2007/06/22/PAH/

virágillat 2012.07.13. 20:30:46

A férjem évek óta nagy beteg, életveszélyesen, a napokban kaptam egy telefont de nem a megszokott mindennapi szöveggel. Személyesen engem keresnek XX doktornő megbízásából, ----Kérdés --Én vagyok a férjem legközelebbi hozzátartozója? Meg rémültem, máskor leteszem a telefont mondok valamit, de most nincs itthon a férjem, és nagyon ideges leszek. Felelem - igen - és akkor jön az ismert egészségmegelőző szöveg...Kedvem lett volna feljelenteni a dr-nőt, ha idegességemben emlékeztem volna rá, de nem. Viszont nagyon elgondolkoztam az egészségügyben tárolt betegek adatainak kiszolgáltatottságáról.Nem vagyok jó véleménnyel az orvosokról, és ezt nagyon sajnálom!

A Tyne folyó déli partja 2012.07.13. 20:34:31

@Bálintka.: a gond ezzel csak az, hogy pl. én a munkahelyről nem tudok számot küldeni. márpedig nem szórakozásból hívom őket onnan, hanem csak mikor muszáj. (pl. egyértelműsíteni egy bankszámlaszámot, mert különben nem kap fizetést az ügyfél). és nem jelez ki semmilyen számot, csak, hogy hívás.

Bruno 2012.07.13. 20:38:53

Megoldás (1): Első mondat után, a jó k... anyád beleüvöltés és utánna levágni.
(Többet nem fognak keresni)

Megoldás (2): legalább 10 percig feltartani a telefonálót. Eredmény: azonos az 1 vel.

Megoldás (3): nagyon magas frekvenciájú hangkeltővel keltett zajt lejátszani
Eredmény: azonos az 1 vel.

SzMiki 2012.07.13. 20:40:12

Létezik a T-nél egy "anonim hívás korlátozás" nevű dolog, azt kell megrendelni és többet nem csöngenek ki az ismeretlen számok. Tá-dámm :)
Helyette egy hangbemondást hallani, hogy a hívott kérésére ez történt...

Amúgy ezek az ügynökök sokszor nem listából dolgoznak, egyszerűen végighívják automatával a kiszemelt teljes számmezőt.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2012.07.13. 20:44:07

Mint (majdnem)mindenkit, engem is zaklattak, én az elején a bemutatkozást és cégnevet követő 3 másodpercen belül azt mondom, hogy NEM ÉRDEKEL A DOLOG. Ez működni szokott, eddig csak egy volt, amelyik sértődött hangon azt mondta, hogy azt se tudom miről van szó és lecsapta. Parasztok ellen paraszt módszer. Ennyi.

Tapmancs 2012.07.13. 20:44:50

Az azonosítatlan hívások letiltásával az a baj hogy sokszor ha Skype-ról hívok valakit akkor azt sem jelzi ki. Máskor meg igen, nem tudom mitől függ.

manigerzson 2012.07.13. 20:55:03

@RaveAcE: arra jó, ha hivatalt/ügyintézőt/szolgáltatót hívsz 0 Ft/percért. bár azt nem tudom, hogy most a matelcsy-adóval mibe kerül az a 15-20 perc zenehallgatás.

Xezs 2012.07.13. 20:57:20

@Zuckerbrot: Értékesítés és értékesítés között nagyon sok különbség lehet. Az a fajta véletlenszerű hívogatás amit sok cég csinál (cold calling) aljameló.

Persze elhiszem, hogy van aki sokat keres ezzel, de ez a két dolog nem zárja ki egymást.

Xezs 2012.07.13. 20:59:07

@SzMiki: Sosem értettem, miért irtóznak az emberek a rejtett számtól. Nálam ez sznobság. 15 éve még telefonod se volt, nemhogy kijelezte volna a számot. Mégis túléltük.

Szerintem tökmindegy, hogy egy kijelzett számról hívnak hülyeségekkel, vagy egy kijelzetlenről. Én minden hívást felveszek.

Xezs 2012.07.13. 21:00:10

@scheerti: mitől lennél paraszt? Még jót is tettél vele, hogy fölöslegesen nem raboltad az idejét.

Aki meg érzelmeket visz az értékesítésbe, az dolgozzon mást. Még ő van megsértődve :)

Muzsikok közt 2012.07.13. 21:01:16

@Xezs: A cold call csak egy az eszköztárból. teljesen jó mennyire ódzkodik a lagóósság ettől, ezért van hogy egy jobb magyar MLMes egy nap alatt keresi meg az átlagfizetést, persze sokszor feketén. Tulajdonképpen ezért jó itthon dolgozni, nincs konkurencia.

Xezs 2012.07.13. 21:05:34

@Zuckerbrot: Nem való az mindenkinek. Úgy, ahogy a programozás sem. Ki mire fogékony. Ez nem ódzkodás kérdése.

SzMiki 2012.07.13. 21:07:52

@Xezs: Eleinte minden hívást felvesz az ember. Aztán céges telefonja lesz, amit egész nap kénytelen használni. Csörög-csörög nonstop.
Végre hazaér, pihenne... de nem tud.
10-ből 9x az ismeretlen hívó valami ügynök :-(
Ha kellően lefárasztottak, még az ismerős számot sem veszem fel. Nem vagyok nonstop ügyfélszolgálat, a saját szabadidőmet arra áldozom, akire akarom.

Don Quixote de la Ferko 2012.07.13. 21:09:33

Az élet kegyetlen. Mindenki eladni akar.

Szeretem, amikor mindenkit kiver a víz, és hisztériázni kezd, mikor azok, akiket a saját ótvarjára potenciális vevőnek néz, bejelentkezik, hogy eladja a neki sajátnak számító ótvart.

Mint mondottam, az élet kegyetlen.

portis · http://www.online-szallas.com 2012.07.13. 21:10:16

-A cég nevét legyenszíves mégegyszer.
xxy
-Az ön kedves nevét legyenszíves mégegyszer
yxx

Ez a telefonszám titkosított, törvényes úton nem juthattak hozzá, kérem töröljenek az adatbázisukból. Amennyiben ismét hívnak feljelentést teszek ön ellen.

Környezettudatos 2012.07.13. 21:11:41

@Balint Gyuri bacsi: Gyurikám! Sky-pont is van szám, csak a spúr magyarok nem vesznek. A spúrok mindig kuncsorognak ha hívnak, kérnek, követelnek. Le kell tiltani, hívják egymást.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.07.13. 21:13:22

Van vezetékes telefonunk a cég miatt (magán néven), egy rakás honlapon fent van a telefonszám.
Lekopogom, kéthetente egyszer hivnak csak ilyen barmok.
Ezek szerint a telefonszám adásvétel malmai lassan őrölnek, két év alatt sem jutottam el a berkeikbe.

Környezettudatos 2012.07.13. 21:13:48

@Xezs: Szerintem nem sznobság, hanem praktikum. A rejtett számosok titkolják a kilétüket. Ennek oka van. Egyébként amikor ezt jézus gyereket megsétáltatták a bokorral a fején és gerendával a hátán, akkor telefon sem volt, nemhogy hívószám kijelzés és jól megvoltunk nélküle mi emberek. ...de most van és az okosok használják, a többi fintorog és sznobságnak tartja. ;)

Mylady 2012.07.13. 21:19:12

A ravatalos megoldás nem volt még? El sem hiszem.

pandras11 2012.07.13. 21:20:37

"Van vezetékes telefonunk. Minek?"

Digi: Vezetékesről mobil hívás 25Ft!!!,
mobilról mobil 40-70 Ft.

Nos ezért!

2012.07.13. 21:20:41

Egy jópofa egyszer megesett velem is.
Csörr, elkezdi.
Kérdem, honnan tudja a számomat?
Ha végighallgatom, megmondja.
Viszonthallásra... :-))

Taxomükke (UK) 2012.07.13. 21:20:56

Alternatív megoldások:
- Főkapitányság, tessék.
- Fővárosi Nagycirkusz, tessék, a bohóc beszél!
- Köszönöm, nem érdekel. Viszhall.
- Hi, this is James speaking, how can I help you?
- Jó napot, Amway központ.
- Kérem, adja meg a főnöke otthoni számát, este visszahívom.

Muzsikok közt 2012.07.13. 21:25:05

@pandras11: Nekem meg 39 ft másodpercalapon vezetékes+mobil+külföld 6 ország. Telefonica o2. Mobilról, persze.

Mylady 2012.07.13. 21:30:07

Most már csak a net miatt van vezetékes telefonom (lusta vagyok átállni csupasz adsl-re), mostanában már nem telefonálok rajta. Viszont: azalatt a pár év alatt, amíg használtam, minden második héten kerestek az akármilyen patikából egy olyan kerületből, ahol még életemben nem jártam. Hogy mit akartak, nem tudom, mert mindig napközben kerestek, és nem hívtam vissza őket. De egyszer komolyan elgondolkodtam, hogy megkérdezem, hogy mit akarnak évek óta minden második héten és ha évekig nem reagáltam, akkor miben reménykednek? De lusta voltam erre is.

M_R 2012.07.13. 21:31:14

@Taxomükke: További alternatív megoldás: újságíró vagyok és az ilyen embereket zaklató cégekről írok cikksorozatot, kérem adja meg a nevét és a cége elérhetőségét...

vike74 2012.07.13. 21:31:47

Rohannék a gyerekkel az edzésre, csörög a vezetékes:

- "Jó napot kívánok! XY vagyok a Z cégtől. 25 és 65 év közötti párokat keresünk termékbemutatónkhoz"
- "Sajnálom én még nem vagyok 25 a férjem pedig elmúlt 65.".....

Én még olyan döbbent csendet nem hallottam telefonba! Még letenni is elfelejtette, én szakítottam meg a vonalat.

lionking 2012.07.13. 21:46:47

elnézést téves lehet, nekünk nincs is telefonunk ... :)))
azt a síri csendet hallottátok volna aztán meg belekiabálta hogy HÜLYE !!!
én meg jót mulattam :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.13. 21:50:27

@Mylady: Szerintem lustaság elleni készítményt akartak ajánlani.

K3rnel 2012.07.13. 21:52:03

Mi is megelégeltük már itthon a hasonló hívásokat, alapból a névtelen hívókat nem veszem már fel, de sokáig csináltam azt, hogy felvettem, majd amikor meghallottam, hogy ki is az és mit akar, akkor egyszerűen szó nélkül leraktam. A legtöbb ember még mindig illedelmesen elmagyarázza, hogy őt nem érdekli a dolog és viszlát, eleinte én is csináltam még, de azóta már megelégeltem a dolgot, mivel úgyis visszakérdez még 4szer, hogy, de valóban nem érdekli, hisz most ingyenes és stb... Amúgy már mobilokat is hívogatnak, volt már, hogy csörgött a vezetékes, felvettem majd leraktam. 10 mp múlva meg csörgött a mobilom, ismeretlen szám, felvettem, ugyanaz a hang, ugyanaz a duma, leraktam. Hívtak már vasárnap reggel 8:30 körül is, az azért az átlagosnál is jobban felbosszantott. Amúgy sajnálom azt is aki ezt dolgozza, nyilván nem lehet egy kellemes és megnyugtató munkakör.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.13. 21:53:38

Nekem a legutóbbi az volt, mikor valami speciálisan nőknek készült ajánlattal próbálkoztak. Mondtam, hogy itt nincsek nők, mi buzik agyunk.

Előtte meg ingyened, ám igen rtékes beretvaszettet akartak rám tukmálni, de jeleztem, hogy itt mindenki szakálas. Még a feleségem is.

Nem szoktak visszakérdezni.

Martian (törölt) 2012.07.13. 21:56:50

@Taxomükke: "kérem, várjon a kezelő jelentkezésére"

kacaj hangosan 2012.07.13. 21:57:49

A nagybátyám azzal szórakozik, hogy felveszi és elbeszélget velük. De higgyétek el, teljesen kikészíti őket. Visszakérdez, többször is, elmagyaráztatja velük amit akarnak, visszakérdez, érvel, meghallgatja a választ, újra belekérdez, és így el van egy fél óráig legalább. Ha mobilon találják meg, akkor fel le mászkál a lakásban, végzi a dolgát, és közben szórakoztatja őket, ha vonalas, akkor leül az asztalra (van egy íróasztal ott), és ott szórakozik.... Én úgy sajnálom mindig a vonal túlsó végén lévőket... Tényleg fárasztó egy Nagybátyám van...

Baszkurátor 2012.07.13. 21:58:23

@RaveAcE: Pedig bizony, hogy érdekli a hatóságot. Nem beszélve arról, hogy azért mert a készülék nem jelzi ki a számot, azt a szolgáltató adott esetben pikk & pakk megmondja az arra illetékesnek.

v2peti 2012.07.13. 22:01:30

A kedvencem az, amelyik felhív, és azt mondja, hogy V*** Péternét keresi!
1. Honnan veszi, hogy van feleségem?
2. Honnan gondolja, hogy, ő ezt a ma már nem túl divatos névhasználati formulát használja.

v2peti 2012.07.13. 22:02:32

Amúgy meg a telszámom mellett ott a paragrafus jel, ami egyértelműen azt jelenti, hogy ne zaklassanak a telemarketingesek!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.07.13. 22:05:27

megfigyeltem, hogy minden ilyen hívást, megelőz egy automatáshívás, amikor csak surrogás hallatszik. na, attól már eleve felmegy a vérnyomásom, és q-va ideges leszek.

v2peti 2012.07.13. 22:07:32

Egy elképzelt beszélgetés:

-Jó napot kívánok. Gipsz Jakabné vagy és Kovács Pistát keresem.
-Kezicsókolom, én vagyok.
-Szeretném önt meghívni egy egészségügyi állapotfelmérésre.
-Az ön férje tudja, hogy a munkaidejében más férfiakat zaklat.
-Tessék?
-Most is ezt csinálja!
**********

Valaki elsüthetne egy ilyent!

Xezs 2012.07.13. 22:11:25

@SzMiki: Nekem van privát és céges számom is. A cégest kikapcsolom ha nincs szükség rá. De eddig nem nagyon zaklattak egyiken sem.

Xezs 2012.07.13. 22:13:10

@Környezettudatos: A rejtett számos nem titkolja a kilétét. Lehet hogy egyszerűen nincs más módja arra, hogy telefonáljon. Sok céges vonalas hálózatról pl. nem megy ki a szám, erről persze a cég alkalmazottja nem tehet. El akar intézni valamit valakivel, hát telefonál.

Én nem szeretnék magamnak olyan barátokat akik nem veszik fel, ha nincs hívószám. szerencsére nincsenek is ilyen barátaim.

énisfélek 2012.07.13. 22:15:35

"Van vezetékes telefonunk. Minek?"

Azé bazmeg, mert anélkül az Invitel nem szolgáltat internetet.

Xezs 2012.07.13. 22:15:59

@K3rnel: Nem kell sajnálni, ő választotta ezt. Mindenki a saját életéért és tetteiért felel.

Engem úgy hívtak szombaton, hogy mikor már az elején mondtam, hogy engem ez nem érdekel, visszakérdezett hogy ezt honnan tudom, hisz még végig sem hallgattam. Mondtam hogy higgye el hogy nem érdekel úgyhogy jobb ha most szépen letesszük.

Anyja picsját hív fel szombaton, mikor a családommal pihenek.

drlucifer 2012.07.13. 22:17:09

Mihelyt elmondja, hogy a beszélgetést rögzítik vagy ha nem mondja magától, kérdezz rá), közöld vele, hogy nem járulsz hozzá, ugyanis ezzel személyiségi jogokat sértenek, a rögzítéshez ugyanis ELŐZETESEN, ÍRÁSBAN BELEEGYEZÉSEDET KELL ADNOD....
többet nem fognak hívni, akkor se, ha erre külön nem kéred meg őket....

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2012.07.13. 22:17:27

Én mindig azt mondom ezeknek, hogy épp tegnap kötöttem üzletet a cégükkel és minden ok. Vagy igen tegnap már rendeltem belőle stb. Vagy épp tegnap voltam a termékbemutatón, stb stb. Ennek mindig baromira örülnek, és hamar búcsúznak. Próbáljátok ki.

Ruce Lee 2012.07.13. 22:44:02

@armitage: Lájk! Már alig várom, hogy hívjon egy telemarketinges! :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.07.13. 23:35:28

@lionking: Azt én is tudom, hogy ki lehet húzatni a listáról :)

Asszem kb. két évvel ezelőtt volt itt a Homáron poszt arról, hogy egy tőzsdés cég hívogat hetente legalább háromszor sokakat. Engem is hívogattak, meg a feleségemet is.

És itt a Homár-olvasók derítették ki az igazgató mobilját. Én meg a legközelebbi ügynökhívás után felhívtam az igazgatót, és elmagyaráztam neki, hogy ahányszor ezután felhívnak, annyiszor fogom én is őt zaklatni :)

Először nem hitte el. A második hívásnál már letiltatta a bejövő hívásnál a telefonszámom, sebaj, van Skype :) Megint elmagyaráztam neki, hogy mi a pálya :) Ekkor elkezdett védekezni azzal, hogy alvállalkozókat bíztak meg, és ott nem tudja letiltani a számom. Én meg megkérdeztem, hogy ugyan már melyikünk bízta meg az alvállalkozókat, ő, vagy én??? Mert ha ő, akkor az ő felelőssége.

Ezután még egyszer hívott valaki tőzsdés ügyben, megint felhívtam az igazgatót, akkor épp egy rokon számáról :)

Ezek után többször nem hívtak.

Egyébként később kiderült, bűnügy is lett ennek a cseh tulajdonú tőzsdés cég ügyeivel, rengeteg embert átvágtak, úgyhogy nem csak pofátlanok voltak, hanem még csalók is.

Manyecska 2012.07.14. 06:59:11

@portis: én is így szoktam néha kezdeni. Ez is egy jó móccer..oszt megmondom hogy köszönöm,..nem érdekel, azt onnantól kezdve beszélgethetünk. Úgyis én beszélek lukat a hasába:P

Környezettudatos 2012.07.14. 13:31:14

@Xezs: Az én barátaimnak van telefonja és kiírja a számukat. Szerencsére. Így az "ügynök barátaim" szívnak a rejtett számaikkal. Egyébként minden rendes cég ír ki számot. Amelyik nem, az úgyis behajtani akar.

England win The Ashes! 2012.07.14. 13:33:31

@Sir Dr. Prof. Schmitt Pál: Én pl. felveszem, mert a munkáltatóm is rejtett számról hív. Igaz, eddig még (lekop-kop-kopejka) nem hívtak telemarketingesek.

Asidotus 2012.07.14. 13:43:10

Én állandó éjszakásként dologozk, emiatt a nappali pihenésemet úgy oldom meg, hogy:
1. vezetékes telefon kikapcsol;
2. mobiltelefonon beállítom azt, hogy a fontos emberek hívásai (apu, anyu, hugom, nagymamám, stb.) csörögnek;
3. az össze többi hívás esetén meg a telefon nem rezeg, és a csengőhang ekkor egy süket csönd. Erre nem szoktam felébredni.
Így csak az ébreszt föl, aki nekem számít.

Egyszer én is elkezdtem szívni a telemarketinges vérét. Felhívott, hogy egy szállodába ajánl üdülést nekem, és a feleségemnek. Erre mondtam neki, hogy nincs feleségem, mire ő rávágta, hogy akkor tárgytalan. Erre én elkezdtem erősködni, hogy egy barátnőmmel azért elmennék, mire ő továbbra is elzárkózott ez elől.
Na, aki megfejti, hogy itt valójában mit akartak nekem eladni, azt megdicsérem.

England win The Ashes! 2012.07.14. 13:45:02

@Nűnű: Kedvezményes árú, teljeskörű válópert.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.14. 13:53:52

Több módszer van arra, hogy lehet elérni, hogy az embert kihúzzák a listáról.

1. Elmebetegnek kell tűnni. Ez nagyon hatásos.

Apám csinálta:
- Szeretnék Önnek feltenni pár kérdést nyaralási szokásairól...
- Tessék!
- Szeret Ön nyaralni?
- Nem.
- Nem?
- Nem.
- Öööö, tehát Ön nem szeret nyaralni?
- Így igaz: utálok nyaralni.
- Hát akkor elnézést...

A másik a Star Warsból lopott módszer:
- Szeretném Önt meghívni egy vacsorával egybekötött termékbemutatóra.
- Úgy érti, azt szeretné, csatlakozzak Önökhöz egy termékbemutatós vacsorára???
- Hát... igen.
- SOHA, SOHA NEM CSATLAKOZOM a sötét oldalhoz!!! (üvöltve, egyre artikulátlanabb hangon)

2.

Kifárasztós módszer.

Lényege: felbeszakítani az ügyintézőt, s mesélni kezdeni neki, hogy nagyon örülünk a meghívásnak, s már voltunk egy ilyen nagyszerű eseményen pár napja, majd 40 percig mesélni róla.

3.

Bumeráng-módszer. Félbeszakítani a hívót és MEGHÍVNI őt valamilyen hasonló hülyeségre.

Manyecska 2012.07.14. 13:55:45

@Max, A Gondolkodó Birca: :D:D:D
az elsőn jót röhögtem, egyszer én is eljátszottam. Azt a csodálkozást!!:D

tulsavasodas 2012.07.14. 20:07:27

Tipp: Ha UPC-s vki, akkor egy számot felhívva be lehet állítani, hogy a rejtett számmal hívókat automatikusan elutasítsa. Mióta beállítottam tizedére estek vissza a telefonos ügynökök!

2012.07.14. 22:28:51

@Nűnű:

Üdülési haszonélvezeti jogot akartak eladni házaspároknak. Rengeteg költség évente, és gyakorlatilag szinte lehetetlen megszabadulni tőle. Rendőrségi ügy is volt már ilyenből Magyarországon.

mis 2012.07.15. 00:19:13

Az OK, hogy internethez adnak vezetékes telefont is. DE, ha nem dugod be a telefont és nem használod, akkor nem is csörög. A d*** szolgáltatónál is van telefon, ami kb havi 200 Ft. Nincs használva és kész.

Asidotus 2012.07.15. 12:45:51

@tff:
mert nekem az első gondolatom valami pénzügyi, életbiztosításos dolog volt, amihez kell a házastárs is, mint adóstárs vagy kedvezményezett.
DE bőven lehet, hogy neked van igazad.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2012.07.16. 12:54:19

Hívták, hívták, hívták az Anyucimat, végül elmentünk.
Semmilyen vizsgálat nem volt. Beszedték a papírokat, agymostak, volt pre-show emberük is (egy kötözködő és egy BÜ).
Papír nélkül nem hitte el az előadó, hogy VIZSGÁLATO-O-O-T?! ígért volna a marketinges alvállalkozó egyVENDÉGLŐ-Ő-ŐBE?!
Kizárt.-mondta.
Elő a belépő-sorsjegy másolatával.
Hát, ezen tényleg "orvosdiagnosztikai" kifejezés szerepel, kissé helytelenül, hiszen az eszköz használati útmutatója sok-sok alattomos gyilkos népbetegség tüneteit leírja. ha "magára ismer" az ember, még pont időben előzheti meg a bajt, mondjuk, egy kórházi kezelést csapva a szupergép mellé.
Beszélgetünk az orvosdiagnosztikai eszközökről. A Beavatottak kezdtek először gyűlölni, később már mindenki unt minket.
Végül kitettek és nemhogy ajándékot nem kaptunk, de még a sorsoláson sem vehettünk részt.
És nálam, marhánál, semmi sem volt, amivel rögzíthettem volna ezt a bohóckodást.

@khmm...: Ezeket meg akarják adóztatni, vagy mi? Hirtelen annyi "fogyvéd." cikk, hírecske jelenik meg róluk a fősodrású médiában, mintha "fent" készünének valamira.

zünüke 2012.07.16. 21:00:33

A kurva anyjukba elkűldeni őket !!

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2012.07.17. 08:40:34

@qwertzu: én is pont ezt szoktam :)

Leteszem a kagylót az asztalra, és nyugodtan dolgozom tovább, majd rájön egy idő után, hogy egyedül van.
(Az a vicces, hogy néha 5-6 percig nyomják a sódert anélkül, hogy észrevennék, nem hallgatja senki.)

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2012.07.17. 08:44:49

@v2peti: És ezt be is mondja a telefonba, hogy "V***" ("vécsillag-csillag-csillag")??

Ez tényleg nem divatos név... :)

Manyecska 2012.07.17. 14:44:31

@lionking: :D:DD:D:D:D! na ezt ki fogom próbálni:)

feketeöves chemtrail-figyelő 2012.07.17. 15:43:58

A megoldás végtelenül eccerű: meg kell változtatni a telefonszámot, és bejelölni a lapon, hogy nem kívánunk megjelenni a telefonkönyvben. Mi se vagyunk benne, pedig a szám nem titkos, de csak rokonoknak, ismerősöknek adtuk meg. Azóta nem hívott egy marketinges se, csak olyan, akiknek megadtuk a számunkat...

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2012.07.18. 09:43:49

Engem rendszeresen hívnak ezek a zaklatók. Nem tudok mit kezdeni velük, max. telefonszámot cserélhetek.

Egyszer rosszabb napomon nagy durván elküldtem a francba a telefonos hölgyet, és miután leb@sztam a telefont, visszahívott, és kioktatott, hogy közölje, nem tudja, én milyen nevelést kaptam, de egy hölggyel nem illik így beszélni.

Ezek után közöltem vele, hogy aki qrvának megy, az ne csodálkozzon, ha megb....ák.

keresztanya fabi(en) 2012.07.21. 14:51:16

ezzel az egésszel az a probléma, hogy nem csak a telefonszámot szerzik meg, hanem azt is, hogy hol laksz. Engem sem egy miskolci állapotfelmérésre hívtak, hanem a saját lakhelyemre. A telefonszámom titkos, összesen 8 ember ismeri, ők tuti nem adják ki senkinek. Először magánszámról hívtak, utána 21-es körzetről (VOIP). Több tucatszor hívtak (mindig megszakadt a vonal)mire kiderült, miről van szó.
Sokat gondolkodtam azon, hogy honnan tudják a lakóhelyemet. Ezt csak a Teleneor adhatta ki, vagy ennél is megdöbbentőbb következtetés? apukám 2 hete kórházban volt és ott adtam meg az elérhetőségemet. Az utóbbira tippelek, mert 10 éve nem volt gondom a Pannon/Telenorral.

Bálintka. 2012.08.05. 14:57:13

@deportált: Androidos telefonra rengeteg program van. T-mobbilenál, és UPC-nél telefonon kérheted az ismeretlenek blokkolását díjmentesen.

v2peti 2012.08.07. 10:26:51

@lionking: AQ múltkor azzal kezdték, hogy nyertem egy Jénai edény-készletet. X napon 9 órakor adják át, de érjek oda 3/4 9-re. Kiderült, hogy 3 órás előadást kell végigszenvednem.

Fikamatyi 2012.09.06. 09:12:43

Az Impulser Trade csaló lehúzós cég. Ismerős vett tőlük valami bóvlit, már másnap próbálta visszevinni, de nem hagyták élni az elállási jogával.

4086 2012.11.28. 15:28:33

Nemrég találtam ezt az oldalt: www.tellows.hu/ Szerintem nem rossz...

petyus1988 2013.01.05. 21:40:20

Régi téma de azért aktuális hiszen cég dübörög naponta jelenik meg álláshirdetése minden portálon és persze cserélgetik is embereket mint a alsónadrágot.
Amiért írtam az pár apró műhelytitok mivel sikerült sajnos náluk dolgoznom.
-Virtual call center nevű programmal dolgoznak amire nagyon büszkék.
- Lakcímeket ki vagy kampány keretében gyűjtenek " Jó napot felmérést végzünk egészségügyi állapotra vonatkozóan .. igen felmérés eredményét közzétesszük amit elküldünk postán címe ennek 10 ből 8 bedől.
-Nem kellenek ilyen bonyolult szövegek a varázsszó: töröljenek adatbázisból akkor tényelegesen törölnek legalábbis mi...
-Egyébként semmilyen módon nem lehet belőle kikerülni sőt ki van adva kérjünk plusz telefonszámot e- mailt ha esetleg téves akkor azt tegyük adatbázisba akivel beszélünk ha céget hívunk és magánszemély veszi fel annak szerezzük meg adatait. Ha esetleg vásárolt elment és az véleménye hogy egy nagy szar netán elégedett akkor is újra meg újra felhívjuk ahogyan azt is aki elküld ugyan anyába de nem mondja ki varázsszót kérem töröljenek adatbázisból...
- Valóban legszarabb legszedetvedettebb hideg adatbázis tele van cégekkel szerintem egyszerűen telefonkönyv és kész...
- Emberi oldalról annyit hogy 60.000 ft fizetés jutalék az kb 800 ft de csak ha van minimum negyven meghívottad egy hónapban aki tényleg el is jött csak ez után jár darabonként a 800 ft.
- Mindenért levonás jár amit csak el lehet képzelni átlagos ember pénze az hatvan alá csúszik azért jöttem el én is.
Azt nem tudom csak hogy jó fenébe működhet még mindig ilyen pocsék adatbázissal ekkora ember cserélődéssel és ilyen hazudozásokkal...
Óvakodjatok ettől cégtől mind két oldalról..

Nyuhnyi 2013.05.24. 16:59:56

@petyus1988: Nem illik kibeszélni szerintem öket. Én ha otthagytam melohelyet és voltak nagyon durvák is közte amiben kihasználva éreztem magam, mégsem beszélem ki öket mert amikor elvállatam tudtam mivel jár. Te nem tudtad? :)))

petyus1988 2013.05.24. 19:54:03

@Nyuhnyi: Ilyen selejt cégek erre játszanak hogy mindenki kussol. Nyilvánosságnak nagy ereje van ám. Már akkor is megérte leírnom ha 1 ember elolvassa és nem megy oda dolgozni vagy sikerül magát töröltetnie. Ezt céget kapta fel Forró NYomon is egyébként ott is nyilatkozott két volt dolgozójuk.
Kérdésedre válasz nem. Nem mondták ezeket gusztustalan dolgokat tulajdonképpen minket is agy mostak szokásos hatalmas fizetés előrelépés tényleg jó egészséges termék hasznos az embereknek van rá vevő stb. Aztán semmi se igaz belőle. Ez a pofátlanság látod ha valaki orrba szájba hazudozhat átverhet mindenkit akkor minimum hogy beszélünk róla ez társadalmi felelősség ellentétben kussolással amivel csak ahhoz járulsz hozzá ezek cégek szaporodjanak és romboljanak szép kis karmád lesz végén:)
süti beállítások módosítása