Tékozló Homár

120 centis franciaágy a Luna Panzióban

2013.03.25. 12:25 | jackyll | 107 komment

lunapanzioeger1.jpgGáborék kényelmetlen költségkímélő módszerekkel találkoztak Egerben a Luna Panzióban. Nagyon türelmesek voltak, egyáltalán nem szóltak amiatt, hogy a "franciaágy" egy személyes. pedig nem kizárt, hogy a "szoba" is egy személy befogadására lett eredetileg tervezve:

2012. december 20-án vásároltunk a Napi Tippen keresztül egy szállásszolgáltatást az egri Luna Panzióban 2 fő részére. 2013. január elsején egyeztettünk időpontot március 17-20. közötti időszakra, amelyet el is töltöttünk ott. A következőkben összefoglaljuk a tapasztalatainkat.

A Napi Tippen megjelent ajánlat és a tényleges helyzet közötti legfeltűnőbb ellentmondások:

  • Az ajánlatban a szolgáltatás értékeként 45.000 Ft szerepel, a szolgáltatásért ténylegesen fizetett összeg 22.500 Ft, és így 50% kedvezmény van megadva. A panzió honlapja és a helyben olvasható árjegyzék szerint azonban a szállás díja 2 fő részére napi 7.000 Ft/, a félpanzió 2.500 Ft/fő. Ez naponta két személyre 12.000 Ft, három éjszakára 36.000 Ft, vagyis a kedvezmény 37,5 %. Ha a termálfürdő belépőt hozzászámítjuk (1.900 Ft/fő), akkor is 43,5 %. A tartózkodás során semmi más olyan szolgáltatást nem kaptunk, ami 5.000 forint további értéket jelentett volna, de a fentieken túl a kuponon is csak ez a szolgáltatás terjedelem olvasható.
  • Az ajánlatban szereplő „korlátlan borfogyasztás” csak a vacsora idején a panziótól kb. 300 m-re található étteremben érvényes, a panzió épületében lévő különteremben nem.
  • Az ajánlatban szereplő saját parkolóval szemben a panziónak nincs saját parkolója. Parkolni a panzió előtt az utcán lehet, a többi, helyi járművel azonos feltételek mellett, és olyan táblát sem találtunk, amely azt mutatná, hogy egy vagy több parkolóhely a panzió részére van fenntartva.
  • Az ajánlatban szereplő 400 Ft/fő/nap értékkel szemben a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 450 Ft/fő/nap.

Azok számára, akik a jövőben akár a Napi Tippen keresztül, akár más közvetítőn keresztül igénybe veszik a Luna panzió kedvezményes szolgáltatásait, két üzenetünk van: Jó hír, hogy a ténylegesen fizetett összeg és az azért kapott szolgáltatás ár-érték-aránya rendben van. Rossz hír azonban, hogy ez nem jelent semmilyen kedvezményt, mert az ajánlatban megadott eredeti értéket a szolgáltatás nem éri meg.

Az igénybe vett szolgáltatással kapcsolatos észrevételeink:

Alapvetően rendben lévőnek találtuk:
- a WIFI szolgáltatást, amely a szobában is működött;
- a félpanziót (svédasztalos reggeli, a vacsora megadott ételek közül, tehát nem a teljes étlapról előre választott főétkezés, köret, palacsinta); elegendő mennyiségű, átlagos éttermi minőségű ételeket;
- a személyzet előzékenységét;
- és hogy volt elég tárolószekrény a szobában.


Egyéni ízlés kérdése, ezért inkább csak tájékoztatásként, hogy nem voltunk emiatt boldogok:
- nélkülözni tudtuk volna a szobában talált jelentős számú művirágot és a műanyag díszállatokat;
- a termálfürdőben nem sok örömünk volt, mert a fedett és kültéri résszel is rendelkező „felnőtt élménymedence” vize nem hogy termál, de éppen hogy csak elviselhető hőmérsékletű volt (talán 25 fok?), a kültéri, tényleg termál viszont csak szabad ég alatt volt megközelíthető, ami így télidőben, metsző szélben nem volt kellemes; így a teljes termálfürdő-élményünk  igen rövid volt;
- ha már az ajánlat jelentős teret szentel Eger és környéke idegenforgalmi értékeinek, elvártunk volna kicsit részletesebb írásos tájékoztatást a turisztikai kínáaltról. A szobában csak egy korábbi vendég bejegyzéseivel ellátott, igen gyenge minőségű térképmásolatot találtunk a város központi részeiről, a recepción talált Est (?) füzetre kérdeztünk rá, vannak-e benne aktuális programok, a válasz az volt, hogy biztosan, de ő nem olvassa;
- a reggeli és vacsora helyszínéül szolgáló, a panziótól elkülönült étterem (Székely vendéglő) két (férfi-női) vécéje előtér nélkül, ajtóval nyílt közvetlenül az étkezőhelyiségbe. Így az ajtóktól másfél méterre húzódó asztalsorban a közelben ülők saját fülükkel és orrukkal tudtak adott esetben meggyőződni az anyagcsere sikerességéről, továbbá hogy a bent tartózkodó vendég eleget tesz-e az aktust követő higiéniai kötelezettségeinek.

lunapanzioeger2.jpg

Ami jelentősen rontotta a komfortérzetünket, az az összességében leharcolt, csekély gondossággal karbantartott és egyébként is szerencsétlenül kialakított szoba.
- A(z egyetlen földszinti) szoba ablaka egy hátsó, most raktározásra, egyébként talán kerthelyiségnek (?) használt udvarra nézett, amely három oldalról magas falakkal volt körülvéve. Észak felé volt nyitott, emiatt a nap soha nem sütött be, a kilátást háztetők fogták el.
- Alvásra egy kétszemélyesnek gondolt franciaágy szolgált, amelynek szélessége kb. 120 cm, két gyermek számára talán elegendő, de két felnőttnek nem. Gyakorlatilag vigyázzállásban kellett aludni, így is sokszor lelógott a kívül alvó keze-lába.
- Olvasólámpa az ággyal szemközti falra, a tévé mögé volt szerelve. Le kellett szerelni a falról és áthozni az ágy melletti falkiugrásra, hogy legalább az egyikünknek legyen olvasólámpája. Így persze a lámpa hátoldala, benne a vezetékekkel, stb. is szabadon volt (érintésvédelem, stb.).
- A szokásosnál alacsonyabb mennyezetről háromkarú csillár lógott le kb. 180 cm-re, azaz az átlagos magasságú lakó is beleverhette a fejét. Az „olvasólámpában” és a csillárban is hiányzott egy-egy égő.
- A vizesblokk (zuhany-mosdó-vécé) nem rendelkezett természetes szellőzéssel, egy rácson keresztül a szobába szellőzött.
- A mosdókagyló egykezes, lengőkaros csaptelepe már régóta be lehetett szorulva, így valószínűleg még a korábbi lakók a teljes csaptelepet lengették jobbra-balra, ami így ott lötyögött a mosdókagyló tetején, és két kézzel lehetett csak működtetni.
- A penészes csempefugák, a szakadt zuhanyfüggöny, a „mágneses” (a vizes lábra masszívan tapadó) bolyhos zuhanykilépő és vécéelőtét, a falból kilógó, feltehetően kommunikációs vezetékek és csatlakozók, a hátsó kiömlésű vécékagyló fóliával „feljavított” tömítése inkább csak bosszantóak voltak, hasonlóan az ott-tartózkodás alatt nem ürített szemeteskosárhoz, a kifogyott és nem pótolt vécépapírhoz, a szobában található két (fali és álló) órákhoz, amelyek nem működtek.
- Az előző lakók találékony módon az ablaktábla és a szúnyogháló közötti szűk teret használhatták szabadtéri "hűtőszekrénynek". Mi is ezt használtuk, miután beköltözéskor megtaláltuk ott az előző vendég fóliába csomagolt zsömléjét.

Feltehetően nem csak nekünk voltak kifogásaink, fültanúi voltunk egy beszélgetésnek, amelynek során a fentebb felsorolt hiányosságok is szóba kerültek, és a kisgyermekkel érkezett vendég egy nap után elhagyta a panziót.

A szobáról számos fényképfelvételt készítettünk, már csak azért, hogy ha szükséges, alá tudjuk támasztani a tapasztalatainkat képpel is.

lunapanzioeger3.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.03.25. 12:46:18

nem tudom mi volt a probléma..kishelyeske az a kiskakas ott az ágy mellett. ez volt a plusz. ilyet nem sok helyen látni!

Kellene egy olyan blog, ahol a jó szállodákat reklámozzák. Én is voltam sok helyen, és tudtam volna mit írni. A legpofátlanabb dolgot tavaly láttam, amikor bementem a szálló bárpultjához, és a következőt láttam. A pultos a legszarabb 12 %os tescós narancslét öntötte át egy 100%-os narancsos dobozba.

2013.03.25. 12:51:03

Először azt hittem, hogy a telefont bekötötték a wc kagylóba, de aztán láttam hogy két kép van egymás mellett! Fosósopp!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.03.25. 12:53:02

te jó ég! megnéztem a panzió honlapján a képeket!
Tisztelt posztoló, ha te ide elmentél, akkor ne reklamálj.

Semper Fidelis 2013.03.25. 12:53:32

Barkácsboltban pár forint egy klotyó lefolyó tömítés.

2013.03.25. 12:56:07

Aki meg a földön huzigált kerekes bőröndjét felteszi az ágyneműre jobb ha csendben marad!

Semper Fidelis 2013.03.25. 12:58:36

@geeezaa: Igen, a 4. kép a legjobb:o))

elwood 2013.03.25. 12:58:46

mér ilyen multihoz mentek aki kirabol, igaz magyar őstermelőnél sokkal jobb a szállás

Manyecska 2013.03.25. 12:58:46

@geeezaa: bájos kis szarkofág:DD

2013.03.25. 12:59:26

A porcelánkakas kéne! :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.25. 13:00:34

@batgirl: Az ágy biztos azért francia, mert franciául nyekereg...
Vagy onnan hozták.

@elwood: Szállást az Aldiból.

Manyecska 2013.03.25. 13:01:35

Ugye nem írtok a vendégkönyvbe..?? óhhhistenem!

Manyecska 2013.03.25. 13:03:04

@geeezaa: én ottpusztulnék mert újabban felülök és hadonászok álmomban /K.O.val győztem is múltkor, kiütöttem a hálótársamP:P/ sza vagy lebontom, vagy beépülök oda reggelre..

Leonard Zelig 2013.03.25. 13:04:06

Napi Tippen keresztül?
Akkor inkább a napiszaron keresztül foglalj szállást.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.03.25. 13:05:23

Azt észre vettétek, hoyg minden szobába ugyan az a csaj lakik???
:DDDDDDD

Secnir 2013.03.25. 13:08:50

"Az ajánlatban szereplő „korlátlan borfogyasztás” csak a vacsora idején a panziótól kb. 300 m-re található étteremben érvényes, a panzió épületében lévő különteremben nem."

EMBER, KI NEM SZARJA LE? INGYEN BOR!
innentől kezdve számomra a kecó részletezése is teljesen felesleges, leszarom, INGYEN BOR!

Manyecska 2013.03.25. 13:09:14

@batgirl: az ki van tömve. Már nem él.

Roltii 2013.03.25. 13:09:59

mi itt legénybúcsún voltunk, arra jó volt: seggrészegen a szépasszony völgyből valahogyan való hazajutás után eldőlni és aludni:)

geeezaa 2013.03.25. 13:11:11

Én meg helyi boszorkánynak néztem...az egyiket.
Viszont a vendégkönyv tanúsága szerint csupa elégedett kuponos fordult ott meg. És nem is fél adagot kaptak, mint máshol.

Az igényes honlap igényes beírásokkal kényeztet el, mintha ugyanott tanulták volna a helyesírást.

2013.03.25. 13:12:27

@Secnir: INGYEN BOR!

HA SAVANYÚ, AKKOR ingyen BRRRR!

orlando2012 2013.03.25. 13:12:58

korábban is állandó volt a posztolók csesztetése, de újabban ez fixálódott.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.03.25. 13:13:51

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/: lehet, hogy a posztoló erre gondolt, amikor azt írta, hogy műanyag állatok is vannak ott?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.03.25. 13:14:32

"vásároltunk a Napi Tippen keresztül egy szállásszolgáltatást"

Ezt fel nem foghatom. Ha a szállodával kommunikálsz, jobb ajánlatot kaphatsz, és kivallathatod az állapotokról, esetleg lefoglalhatod a tengerre néző szobát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.25. 13:14:34

@geeezaa: Még véletlenül sem írhatta ugyanaz ;)

staropramen 2013.03.25. 13:15:04

Javaslom Edét Füreden.
Ott nem érhet meglepetés.Mindent előre megtudz alanyi jogon,Fontossági sorrendben.
Kis faszenest sem kell vinni.

Bálintka. 2013.03.25. 13:15:51

Kivételesen jól csinálta, hogy NapiTippen keresztül ment. Gondolom teljes áron is hasonló lett volna a panasz, csak sokkal bosszúsabb lenne az ügyfél.

geeezaa 2013.03.25. 13:17:53

A kis japánkert pedig kifejezetten cuki.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.25. 13:18:12

Most komolyan.. elmész egy panzióba ahol listaáron 3500ft/fő/éj áron meg lehet szállni. Ebből még kapsz kedvezményt...
Mégis mit vártál?? Hatalmas panorámát az egri hegyekről?

El kell áruljak valami.. ebben az árban ezt kapod. Ha többet költöttél volna jobb szálláson aludtál volna.

Ha meg nem esztelenül vásárolnád a kuponokat, akkor még a vásárlás ELŐTT rájönnél, hogy nem is olyan ez a kedvezmény.

Manyecska 2013.03.25. 13:18:21

@batgirl: nem, hacsak nem a héttörpére gondolDD

Secnir 2013.03.25. 13:18:46

@geeezaa:
kit érdekel a japánkert? INGYEN BOR!

Manyecska 2013.03.25. 13:21:44

Hát mi Lillafüreden háltunk két éjszakát egy panzióban még vagy 15 éve egy szar padlásszobában, két szobára jutott egy zuhanyzó, éjjel rohadthideg volt amit egy hősugárzó kompenzált:( ahhoz képest ez maga a komfort:)

Atörökk 2013.03.25. 13:22:23

Szálláshely romantikus ezermestereknek. Problem? :D

helianthus 2013.03.25. 13:23:51

@Secnir: úgy érzem az INGYEN BOR újabban fixálódott nálad. JJJ

Manyecska 2013.03.25. 13:24:34

@atörökk: :DDDDD a vendégkönybe székely disznóvágásról írnak. Hol lehet székely disznót kapni??

geeezaa 2013.03.25. 13:25:59

Nem kell a kákán is csomót keresni. Úgy vágják a disznót, mint a székelyek.
Hogyan is?

Secnir 2013.03.25. 13:27:35

@helianthus:
most őszintén: így reklámozná magát egy szálloda:
"szoba két fő részére 20.000 ft/éjszaka, félcsillagos szállodánkban, ámde 300m-re gyalog INGYEN BOR!"

nem győzné szabad hellyel. még a sufnit is ki tudná adni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.25. 13:29:48

@helianthus: Az, bárkinél fixálódna! Gondolom jó szar, mert már kiitták volna őket a vagyonukból :D

Atörökk 2013.03.25. 13:31:26

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/:
Vendégkönyv???? Rohamraaaaa!!!!!

@Secnir:
Ahol ingyen bort kínálnak, azt igyák meg a hangyák.

helianthus 2013.03.25. 13:31:58

@Secnir: nem akarlak kiábrándítani, de nem INGYEN BOR van, hanem korlátlan borfogyasztás. Az valami olyasmi, hogy befizetsz fix (álódott) összeget és annyit iszol, amennyi belédfér. Ha most ez a fix összeg mondjuk 10 ezer Ft, akkor kell a francnak, hiszen kapsz két liter bort 1200-ért, annál többet úgysem bírsz meginni.

Atörökk 2013.03.25. 13:36:01

Előmoderálják a vendégkönyvet :(

elwood 2013.03.25. 13:36:18

szerintem ráéreztek a kor szellemére:

nincs alkotmány ? ... leszarom, 10%-al ócsóbb az áram vazze !

ingyen bor ! gyerünk !

Manyecska 2013.03.25. 13:36:48

@atörökk: és nem tucc olyat írni..?:D:O
:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.25. 13:37:49

@ColT: Látszik, hogy nincs marketingesingyenélőjük! Ezért tartanak itt! :D

Manyecska 2013.03.25. 13:39:07

@ColT: itt volt valami izémenedzser délben, azt találtam mondani a keresztnevem: Béla.:D na mindegy.

Manyecska 2013.03.25. 13:42:31

@atörökk: hát ha úgy kezded: "Kedves naplóm!..":D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2013.03.25. 13:50:08

@geeezaa: Nekem is egykori főnököm egykori nagypapájának mondása jutott eszembe: "Ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell."
Egyébként ha jól számolom és értelmezem, akkor 22500 Ft-ért kapott két főre három éjszakát, félpanziót és két fürdőbelépőt. A kaja minősége, emnnyisége rendben volt, a szeméklyzet kedves volt. Innentől azon sírni, hogy a fűszoknyás svéd csajok pluszban nem nyalták fényesre a fenekét, elég érdekes.A Koh-i-Noort nem akarta volna apró figyelmességként?

Egyéves Önkéntes 2013.03.25. 14:04:59

Nagy g.ci ez a Suna panzió, de legalább nem multi!

geeezaa 2013.03.25. 14:07:54

Sajnos, pont ezt a falvédőt nem látom a szállodai galériában. Igényes.

Az ágyban akár fel is tud ülni a kedves vendég, amit a lakók 50%-a nem mondhat el magáról.

A strand is ott van fél napi járóföldre.
Egyeseknek semmi nem elég.

Egyéves Önkéntes 2013.03.25. 14:08:37

@helianthus: 1200 ért 20 liter bort hozok neked!

Egyéves Önkéntes 2013.03.25. 14:10:20

Chuck norris egerben is kapna tengerpartra néző szobát!

Manyecska 2013.03.25. 14:21:09

@Egyéves Önkéntes: ez a M3-ra néző, ismerem a helyet, mi is szoktunk berúgni járni a Szépasszony-völgyébe:D! itt szoktam átvenni a volánt.

Egyéves Önkéntes 2013.03.25. 14:29:12

@Csokis: Ilyet le mersz írni! nem lennék most a helyedben!

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/: mindegy, a lényeg, hogy a mocskos multikapitalista Luna szállodalánc nemhogy örülne, hogy egy magyar ember megszáll nála, még neki áll feljebb!

heidt 2013.03.25. 14:35:23

@atpijkamo: Én már több magyar szállodában próbáltam személyesen tárgyalni, de eddig még senki nem adott tengerre néző szobát. Ahhoz meg még kicsit fiatalka vagyok, hogy az abbáziai (Opatija) kedvenc szállodámat magyarnak nevezzem, pedig nagyapámnak az még magyar volt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.03.25. 14:37:43

@heidt: És a Magyartenger az neked smafu?

helianthus 2013.03.25. 14:38:53

@geeezaa: nem is beszélve a demjéni fürdőről, ami igaz, hogy kicsit messzebb van, de öltönyös emberek járnak oda és koedukált az öltöző. :D

@Egyéves Önkéntes: oké, de én akkor is haccázér adom tovább literjét. Az üzlet, az üzlet, értem?

heidt 2013.03.25. 14:40:08

A Székely Hírmondó cikke:

Disznóvágás székelyesen

Tavalyhoz képest továbbra is változatlan a helyzet disznóvágások terén – tudtuk meg dr. Sikó-Barabási Sándortól, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetőjétől. A hatóságok körülbelül 25-30 ezer sertés levágására számítanak megyeszerte.
Közeledik a disznóvágási szezon, ezen a téren pedig a hatóságok szerint is a legfontosabb kötelezettség a trichinella-vizsgálat.
– Minden egyes levágott disznót be kell jelenteni a körzeti állatorvosnál azért, hogy az országos számítógépes nyilvántartási rendszerből törölni tudják. A gazdáknak lehetőleg ne akkor jusson eszükbe a fülszám leadása, amikor már félig meg van perzselve a disznó, és vele együtt a fülszám is, mert ilyenre számos példa akadt – fogalmazott a főállatorvos.
Továbbra is nehézkes kivitelezni az uniós jogszabályoknak megfelelő, kábításos vágásokat. Ez a szakemberek szerint azért megy nehezen, mert amíg az EU más országaiban megyenagyságnyi területen csupán pár disznófarmon vágják az állatokat (szervezetten), Háromszéken szinte minden második-harmadik gazdaságban tartanak sertést, és mindenki belátása szerinti időpontban vágja le ezeket.
A hatóságok nem tudják ellenőrizni, hogy a gazda „fájdalommentesen” oltja-e ki az disznó éle¬tét, hiszen ebben az időszakban településenként akár 20-30 sertést is levágnak egy hétvégén. Az igazgatóság két éve öt kábító-lövedékes pisztolyt vásárolt, hogy disznóvágáskor a gazdák ne kényszerüljenek szabálysértésre. Ezt a körzeti állatorvosok révén lehetne igényelni, de eddig csak elvétve akadt érdeklődő, miközben a székelyek sertések tízezreit vágják hagyományos módon, kockáztatva a 100 és 300 lej közötti pénzbírságot.
Ha nyitottak is lennének az emberek a bódítópisztoly használata iránt, nemigen tudják, kihez kell fordulni, hol lehet beszerezni. A kézdiszentléleki Sterczer Sándor egy-két disznót szokott levágni hagyományos, „visítós” módszerrel. A gazda nem zárkózik el a pisztoly használata elől, de amíg ilyen körülményes a beszerzése, addig nem foglalkozik vele. Megvásárolni nem akarja, mert nem lenne kifizetődő, ahhoz évente túl kevés alkalommal használná. Lehetséges megoldásnak tűnik, hogy az önkormányzatok vásárolják meg a pisztolyokat, és azoknak a vidéki bölléreknek adják használatba, akik amúgy is vágják a háztáji sertéseket.

helianthus 2013.03.25. 14:40:37

@atpijkamo: nekem a Balaton a Riviéra, nyaralni ott szeretek a homokon....

Frizura · http://levelekahidegre.blog.hu/ 2013.03.25. 14:48:48

Puna Lanzió!

Ha csak ennyit tudok hozzátenni, akkor minek... tudom...de annyira kikivánkozott...

helianthus 2013.03.25. 14:48:50

@atpijkamo: oké bár annyira nem zavar, ha ENNEK a dalnak nem tudom pontosan a szövegét. :)

SzerződésSertés 2013.03.25. 15:02:55

3 napra ennyi pénzért ennyi jár. Máskor menjen a Kempinskibe, 100000 ft/éj áron, ott minden csilivili lesz, de akkor aztán nincs fillérb*szás..!

Zabaalint (törölt) 2013.03.25. 15:21:08

A korlátlan borfogyasztás 300 m-re van és a vacsora idején? A 300 m a gond, mert matarészegen nem bír eljutni franciázós ágyig, vagy az, hogy csak a vacsora idején, mert nem bír ennyi idő alatt letolni 2-3 liter bort, hogy matarészeg lehessen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.03.25. 15:31:00

@Zabaalint: Ezt még sose hallottam. Olyat igen, hogy "matt részegen".

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.03.25. 15:32:56

én nem utazok sehova, mer úgyis vissza kell jönni.
és ahol egyszer már voltam azt nem akarom még egyszer megnézni.
úgyis kapok ismeretterjesztő könyveket a boltban,
és elhiszem hogy ami a képen van az igaziból is ott van.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.03.25. 15:33:59

@Hurrá Torpedó: elfelejtettem idézőjelezni. vegyék el a doktorimat kommenteléstanból.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.03.25. 15:51:28

És még Ede preciségét homározták ki anno!
Abban nem lehetett csalódni

geeezaa 2013.03.25. 16:26:23

Én már csak egyet nem értek: miért a franciaágy volt a legnagyobb probléma? Amúgy minden o.k. volt?

cz80 2013.03.25. 17:40:27

Mert ennyi pénzért mit várt a kedves poster? Ha jól olvasom, listaáron napi 3.500,- ft per fő.

bekbórd! 2013.03.25. 17:50:44

Az nem franciaágy, csak azon tárolják a másik ágyneműt is. A másik ágy ott lóg a falon a tavaszi csokor mellett, nem vetted észre?

Megdobbent 2013.03.25. 18:46:07

"... azt mondjak, hogy regi rokon a puna meg a luna."

cöcke 2013.03.25. 19:00:19

Akkora szar lett a Homár,ide írhat bárki bármit, minden postolót ekéztek! Most komolyan, miért lenne normál akár napi 2 vagy 3ezerért is a szétesőben lévő, összetákolt budi, vagy a falra szerelt napozógyékény?!

England win The Ashes! 2013.03.25. 20:00:07

@Transzoxánia: Ja, először árfolyamnak gondoltam azt a százkilenc egész ötöt, de aztán leesett, hogy az rádiófrekvencia akar lenni.

Szóval rádióműsort hallgatnak tévén keresztül.

Anomalocaris (törölt) 2013.03.25. 20:15:42

@Dr Jozef Vengloš: Én meg azt hittem, hogy Legyen Ön is milliomos. De az azt hiszem már nincs.

Agyalap 2013.03.26. 09:20:43

Szóval egy-két bosszantó dolgon kívül az egész rendben volt...
Egyébként meg milyen szar, hogy:
- két éjszakára össze kellett bújni az asszonnyal.
- Nem volt olvasólámpa, de az egyébként a TV mögé szánt háttérvilágítást leoperálva az még veszélyes is volt.
- benézel a működő WC mögé és nem tetszik a lefolyócső.
- panaszod van, de nem szólsz, és nem írsz be a vásárlók könyvébe sem.

Ide egyébként miért írtál?

szelidorzo 2013.03.26. 12:01:40

Értem én, hogy a postoló lelkes turista és Egerben is talált turistaszállót. Na de ennyi pénzért? És ez az ár akciós?
Csak gratulálni tudok.

Martinicske 2013.03.26. 14:00:54

A Holtel Máriafürdő volt ilyen igénytelen amit én láttam életemben.

Azóta vagy igényes helyre megyek, vagy sehova.

Manyecska 2013.03.26. 14:09:43

@Martinicske: az melyik mert ott szoktunk nyaralni B.+úron még nem láttam. a cukrászda mellett??

Martinicske 2013.03.26. 14:11:58

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/:

Közvetlen a parton van, bár az a part egy igényesebb helyet is megérdemelne.

hotelmaria.hu

peppe83 2013.03.26. 17:43:53

Próbáltam írni a Vendégkönyvbe:

A hozzászólás bekerült a moderálási sorba, jóváhagyás után fog megjelenni a webhelyen.

nandras01 2013.03.26. 20:20:28

"Az ajánlatban szereplő „korlátlan borfogyasztás” csak a vacsora idején a panziótól kb. 300 m-re található étteremben érvényes, a panzió épületében lévő különteremben nem."

ingyen akarsz bebaszni, de gyalogolni lusta vagy?
megérdemled.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.26. 20:25:34

@batgirl: "Kellene egy olyan blog, ahol a jó szállodákat reklámozzák."
Úgy hivják tripadvisor.

wowerman 2013.03.27. 01:57:38

Minek mennek ilyen helyre, ráadásul a napitippről? Ne legyenek sóherek, gyűjtsenek még 2 hónapig és menjenek jobb helyre

KrustytheClown 2013.03.27. 09:21:37

Eger rákfenéje, hogy a város alapterülete kicsi, a házakat sok helyen faltól falig építik, így az épületek alapterülete szűk marad. Sokszor a tetőteret építik be, a szobák zegzugosak, aprók, akadnak bőven építészeti kényszermegoldások. Persze ez még nem jelenti azt, hogy ilyen tréfosnak kell lennie egy panziónak.

Egyéves Önkéntes 2013.03.27. 09:57:58

@KrustytheClown:
Hollandia egyik bája, hogy a városok alapterülete kicsi, a házakat sok helyen faltól falig építik, így az épületek alapterülete szűk marad. Sokszor a tetőteret építik be, a szobák zegzugosak, aprók, akadnak bőven építészeti kényszermegoldások. Persze ez azt jelenti, hogy kurvaszép épületek és zseniális építészeti megoldások születtek.

KrustytheClown 2013.03.27. 10:27:47

@Egyéves Önkéntes: :P
Egerben laktam négy évig albérletben a suli miatt. Igen, Eger nem egy Hollandia.

Fejesrob 2013.03.27. 10:43:40

Mi a faszom nyit egy ilyen panziót?

Nyilván azért, mert a delikvens nem fordul vissza, hanem elfoglalja, majd ír a homárnak, ami persze tök felesleges.

Jobb helyeken ez úgy van, hogy megérkezel, elmész a helyi Tourinform irodába és ott kapsz szállást fillérekért, mert a megmaradtakat adják el olcsón. Amibe ilyen eleve nincs, mert ha lenne, akkor örökre kitiltanák.

Meg lehet kockáztatni, Mallorca-n egy szállodai szoba így utószezonban, teljes ellátással pld. 15 Euró

Egyéves Önkéntes 2013.03.27. 11:07:38

@KrustytheClown: Én meg hollandiában laktam a suli miatt.
De Egerbe bármikor odaköltöznék, országos szinten az egyik legszebb város.
Például a szép belváros miatt, a vár miatt, a szépasszonyvölgy miatt, a szenátor borroládja miatt, a régi házak miatt, az Eger patak miatt, és legfőképpen @helianthus: miatt! :)

KrustytheClown 2013.03.27. 11:28:36

@Egyéves Önkéntes: én meg nem mennék vissza oda, mert tele van a város nagyképű, elitista (pöcs) emberekkel, akik büszkék arra, hogy az őseik(?) 460 évvel ezelőtt megvédték a városukat a törököktől. Ez az a réteg, amelyikből a sok szűklátókörű fidesznyik kerül ki. Persze számos jófej emberke is akad.

"Az számít teljes jogú egrinek, akinek az apja és az anyja is egri."

Egyéves Önkéntes 2013.03.27. 11:47:17

@KrustytheClown: én is nagyképű, elitista pöcs vagyok, úgyhogy köztük a helyem :)
süti beállítások módosítása