Tékozló Homár

Levélszemét-mentesítő hadművelet

2015.08.24. 09:26 | Homár Hilda | 89 komment

noszorolap_fekvo_5x20cm_cmyk.jpg

Agyára ment a sok reklámszemét a postaládájában? S. barátunk hosszú és elszánt küzdelemben győzött a Magyar Posta ellen. A végső diadal azonban még messze van, tekintve, hogy a Posta csak a ládadugító piac egynegyedét birtokolja. Azért a kis lépésekben haladás is haladás.

Kedves Homár,

szerintem elég sokan vagyunk mostanra ebben az országban, akiknek teljesen tele van a hócipőjük a reklámokkal, különösen, ha azt agresszíven, kifejezett kérés ellenére is tolják az arcunkba. Az emberek próbálnak védekezni, ahol és ahogyan tudnak, ezért a szórólapok, kéretlen kiadványok gazdái újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy minél közelebb férkőzzenek az emberek privát szférájához. Környékünkön (Bp. IX.) ehhez már egy magyar állami nagyvállalatot is megtaláltak, ami – sajnos – partnernek bizonyult az emberek zaklatásában.

Noha a társasházunk főbejárata csak kulccsal vagy kapukóddal rendelkezők számára átjárható, és nagy betűkkel kiírtuk rá, hogy a „Jelen társasház magántulajdon, területe tehát magánterület. Belépés csak valamely tulajdonos tudtával és beleegyezésével jogszerű, kivételek: mentők, tűzoltó, postás, rendvédelmi szervek. Valamennyi kéretlen küldemény helye a bejárat mellett kívül jobbra található kosárban van.”, ennek ellenére sem sikerült teljesen megóvni a reklámanyagoktól a levelesládáinkat. Sokáig rejtély volt azonban, hogy ki és mikor csempészi beléjük a szemetet.

Egy alkalommal azonban tettenértem a Magyar Posta (!) kézbesítőjét, miközben éppen a levelesládáinkba dobált egy propagandaanyagot (mások helyi újságnak hívják). Kiderült, hogy a főnökei utasítására tett így, és szándékosan hagyta figyelmen kívül az ajtón levő feliratot. Ettől a tevékenységétől még a kifejezett ismételt, szóbeli  kérésemre sem akart elállni, ugyanis elmondása szerint ellenkező esetben munkahelyi retorzióval kell számolnia!

Ez után levelet írtam a Postának az alábbiakkal:

1. Amikor a Posta – nyilván pénzért vagy más ellenszolgáltatásárt – vállalja pl. az önkormányzat(ok) (propaganda)anyagainak privát postaládákban való elhelyezését, visszaél azzal a bizalommal, hogy a lakástulajdonosok túlnyomó része a Posta számára (más célra!) szabad hozzáférést enged a levelesládájához.

2. Úgy is mondhatjuk, hogy a Posta pénzért árulja azt, amit az állampolgároktól ingyen kap (mármint a társasházakba és az ottani postaládákba való bejutást), amit a köznyelv üzérkedésnek nevez.

3. A Posta a levelesládákat a lakások részének tekinti. Jelen esetben magánlakásokról van szó, tehát amikor valaki a Posta megbízásából a lakástulajdonos kifejezett kérése, ill. tiltása ellenére is bedob valamit a postaládájába (azaz a lakásába), akkor azzal tudatosan megsérti a tulajdonos privát szféráját. Ha ezt ráadásul többször is elköveti – mint ahogyan az esetünkban könnyen bizonyíthatóan megtörtént –, akkor már felmerül a Btk. 222. § (1) szerinti zaklatás megvalósítása is („Aki abból a célból, hogy ... más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”)

Ennek alapján arra kértem a Postát, hogy

·  nevezzék meg azt a személyt – a felbujtót –, aki a kézbesítőnek a szóban forgó utasítást kiadta, valamint

·  haladéktalanul hagyjanak fel a jelenlegi gyakorlatukkal.

Ez használt. A Posta levélben kért elnézést, és ugyan nem nevezte meg a felbujtót, de felhagyott a szóróanyagoknak a postaládámba dobálásával ("A Társaságunk által terjesztett címezetlen reklámkiadványokat, egyedileg beazonosítható címzéssel nem rendelkező sajtótermékeket (pl. helyi újság) a címen a bejárati ajtó mellett elhelyezett gyűjtőládába kézbesítjük." - írták). Úgy tűnt, hogy a társasházunkat is nyugton hagyják, néhány hétig béke volt, a Posta magába szállt, mert rájött arra, hogy mennyire inkorrekt és irritáló az, amit eddig folytatott. Halleluja!

Hahaha...

Sajnos, naivitás volt ezt hinnem. A napokban a szomszédaim levelesládái megint tele voltak az ominózus kiadvánnyal, és hírek szerint a környékünkön is teljes gőzzel folyik a postaládákba terjesztésük. Engem viszont kihagytak, amiből pl.  az alábbi következtetésekre lehet jutni:

·  Noha a Posta elismerte, hogy hibáztak, az esetemből nem akar – vagy nem tud – tanulni. Feltehetően fontosabb számára a terjesztésért kapott ellentételezés, mint az arculatuk megőrzése-javítása.

· Alighanem azt gondolják, hogy kevesen fognak nekik hasonló levelet írni, ennek hiányában pedig de facto folytatható a kalózkodásuk.

Ha tehát más is meg akar szabadulni ettől, egy recept már adott. De hogyan lehetne egy nagyobb közösséget – pl. egy egész kerületet, esetleg az egész országot – hatékonyan megtisztítani? És ettől a kalmármentalitástól?

S.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schrödinger macskája 2015.08.24. 09:49:34

a posta meg szopjon kuvaszt volt már?

gabors 2015.08.24. 09:57:15

ezt a Posta nevu ceget allamositani a gecibe !!! es rajuk ugrasztani a TEK-et is ...

amugy igaza van a posztolonak.... de azokkal a reklam cucokkal mi lesz amit nevre szoloan kuldenek (pl miniszterelnok es buntarsai??)

sarostehen 2015.08.24. 10:14:46

Az a baj, hogy semmilyen retorziótól nem kell félni azoknak akik ezeket a szarokat bedobálják.

Múltkor mentem haza és pont elkaptam egy ilyen SPAM-mert. Akkora kulcscsomó volt nála mint egy börtönőrnél. Gondolom jól megkenték a közös képviselőt (aki szerencsére azóta már nincs), aki ennek fejében adott egy másolatot az összes ház bejárati kulcsáról.
Tudom.. zárcsere.. de ez nem épp egy olcsó megoldás de már folyamatban van.

joska61 2015.08.24. 10:39:14

Én az elektronikusan terjedő levélszemetet jobban utálom.

Atörökk 2015.08.24. 11:00:54

Deresmááárahatááár

Tomasz_a_gozmozdony 2015.08.24. 11:29:37

Mondjuk kurva nehez lehet olvasas nelkul kidobni a fenebe. :)

P1sty 2015.08.24. 11:44:26

Nálunk RF jeladó van a hagyományos kulcs mellett, de gyakran még így is bejutnak ... mindig van egy unatkozó lakó, aki beengedi.

Ami külön kiakaszt, ha már bepofátlankodik, és a héten tizedjére dobja be a teljesen érdektelen szórólapját (duguláselhárítás, kiszállási díj nélkül, há' persze), legalább kultúráltan tenné. Ehelyett minden postaládába bedob 2-3-at, majd a közösbe is legalább 10-et, és így a 20-30 lh. helyett az első 10-ben el is szórta az összeset. Na ilyenkor szoktam telefonon felnyomni őket a hirdetőnél, hogy kikre szórta el a pénzét.

FDToth 2015.08.24. 11:51:10

Nálunk is hasonló: postás dobálja be a különböző pártok reklámanyagait, és aktivisták is be-be jönnek.
Én már érdeklődtem a közös képviseletnél, hogy írják meg, kinek van kulcs/kódja a bejutáshoz, de nem adják ki. Vajon miért...
Meg persze sok ember beenged kb. mindenkit, ez ellen nem lehet védekezni.
A felesleges szórólapok meg mennek a szelektív kukába..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.24. 12:03:28

@gabors: Te bunozonek titulalod magyarorszag miniszterelnoket?
/arrol nem beszelve, hogy errol is a miniszterelnok jut eszedbe?/
ez beteges

venszivar2 2015.08.24. 12:27:06

ügyes vagy!

S! azt a sok kéretlen "szemetet", ami elárasztotta hazánkat..., nos az ellen IS
tehetnél valamit! előre is köszönném.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 12:33:04

Betiltanám a szórólapozást, meg a kiscédulázást.

metal · http://electric.blog.hu 2015.08.24. 12:45:29

Azért örülök, hogy vannak akiknek ez a legnagyobb problémájuk!

penzor 2015.08.24. 12:52:47

@batgirl: a félcédulázást kérlek ne, akkor nem lehetne engem mivel jelölni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 12:54:03

@Józsi, a köcsög: remek ötlet, majd ha lesz annyi időm, akkor kosarat fogok fonni.

MrZed001 2015.08.24. 13:28:18

@metal:
"Azért örülök, hogy vannak akiknek ez a legnagyobb problémájuk! "

Volt már, hogy elutaztál 1 hétre, és mikor hazajöttél az a látvány fogadott, hogy a szeméttel megtelt postaládából lógnak ki a szanaszét gyűrt hivatalos leveleid, mert a postás a sok szemét tetejére még be(próbálta)gyűrte azokat?
Neki az se gáz, ha pár ki is potyog.
Végül is kit izgat egy meg nem kapott áram vagy mobil számla, meg egy kikapcsolás, visszakapcsolási díj ...

killerkaller 2015.08.24. 13:29:01

@Józsi, a köcsög: Esetleg origami szakkör?
Asszem ezt már írtam valahol, de itt is aktuális.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 13:39:54

@killerkaller: ugye? sőt, eccer láttam egy bácsit aki papírbrikettet gyártott belőlük. na jó, ezen lehet vitatkozni, hogy mennyire értelmes dolog, de az tuti, hogy valamit lehet velük kezdeni ha az ember nagyon ráér.

@batgirl: amúgymeg én is betiltanám. első teendőm lesz a világuralomra lépésem napján!

Manyecska 2015.08.24. 13:41:47

@hagyma: ja.meg a pasim felhívott valami rajzfilm-hangon "apukám elment kenyérért" én meg nem tudtam kiaz, rába.sztam a telefont mondom örülök de tééves.:D

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 13:52:19

@Manyecska: kiváló humora van, komolyan, a comedycentrálban nincsenek ilyen kvalitású nevettetők! csapkodom a a térgyemet a röhögéstől! jajjj, na tényleg, csurog a könnyem is már, jajjj!!

és mekkorát szart a pasid? keménykéset vagy középpuhát? vagy fosikál esetleg szegényke?

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 14:01:06

remélem elmentél lefotózni a produktumot, csak az tarthat ilyen sokáig! a linkot a fotóhoz mindenképpen kérjük mert sokan szeretnénk megtekinteni prüntyőke barnamackóját!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 14:03:16

@Józsi, a köcsög: Csak irigykedsz, mert manyiéknál zajlik csodálatosan az élet, te meg simán boldog vagy. :P
Irigy kutya!

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.08.24. 14:05:46

@Józsi, a köcsög: Én is sajnálom hogy nem jót lófasz a seggedbe..!
XD kis háromperhármas geci..xd

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 14:06:51

@Józsi, a köcsög: te a döglött nyúl is manyi?????hhihetetlen. ehhez mért kellett nicket váltania?

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 14:06:55

@batgirl: szégyellem is magam összevissza erőteljesen :( :(

Manyecska 2015.08.24. 14:07:45

@batgirl: pedig most akartam képet felrakni a falmászós-hegyes-szuperszexi háccsójáról.xd ..

killerkaller 2015.08.24. 14:12:01

@Manyecska: Legközelebb, ha felveszed, rögtön szólj bele:"Tessék téves!", és várd a reakciót:)

Atörökk 2015.08.24. 14:15:40

@Józsi, a köcsög: ha beszarik is megcsinálja a nyolcadik diplomályát! És az ő apukája erősebb!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.24. 14:15:46

@killerkaller: hat eleg regen homarozok
\2 okolszabaly itt mindig volt
nem beszelunk ocsmanyul es nem politizalunk
hat ez megvaltozott, de hat a vilag valtozik
az a veszelye, hogy a szorolapok bedobasabol megint az less hogy orban meg gyurcsanyi fidess, meg a tokom tudja
kell ez egy fogyasztovedelmi blogra
foleg amerikabol
mennyen politikai blogra

halistennek nalunk a tarsashazakban a postas nyitja a postaladakat, tehat nem fer mas hozza
azokat a tipikus utszeli hengereket is cask a postas hasznalhatja
az ingyenes ujsagok benzinkutakon, meg szerteszet kis ladakban vannak elhelyezve, onnan lehet kivenni, ha valakit erdekel
meg hat a vasarnapi ujsagban van jo par szorolap, meg kupon:)
szoval felenk ez nem problema
de itt a telefonos hivasokat is tiltja a torveny, amik propaganda celjabol jonnenek
/azt sajnos nem, hogy a reklam nem lehet hangosabb az adott musornal es ezt ki is hasznaljak.@MrZed001: ez meg szorolapok nelkul is megesik, hosszabb nyaralas eseten erdemes valakit megbizni, megkerni, hogy uritse

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 14:20:45

@Atörökk: hát mink asztat nem tudhassuk margitkám, hát mink nem is tudunk urduul!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 14:24:19

@Józsi, a köcsög: és a pááárod sem teológus..meg az enyém se.
Le is húzhatjuk a rolót.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 14:25:20

@batgirl: nekem nincs is egyáltalán. peteéréskor elég szar ügy!

Manyecska 2015.08.24. 14:26:52

@killerkaller: :DDD @hagyma: há lehet:D asszongya ÉÉÉÉN VAGYOK és röhög, mondom mennyapicsába.xd

Ma arat itt a klimaktérium látom...xd

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.24. 14:27:14

@Józsi, a köcsög: rossz helyen keresgetsz. Békásmegyerre menj, oszt újpestről gyün az áldás.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.24. 14:28:54

@batgirl: na, kipróbálom. majd amelyik nem áll kötélnek azt beperelem. :D :D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.24. 15:03:06

Pár hónapja hasonló hejzetben toprzékoltam posztban itt én is.
De még most is van pár vénqrva házunkban aki beengedi a szórólapolókat.
Hogy baccná meg őket valami markecolós cigga! Meg venné el a nyugdíjukat, hogy felizguljanak egyszer megint.
Én hijába pofázok.

killerkaller 2015.08.24. 15:07:33

@hagyma: ...."es nem politizalunk"....

Nem is merülünk bele a politika mélységes bugyraiba. Félszavakból is értjük egymást.

Manyecska 2015.08.24. 15:09:28

@hagyma: ja, de ráadásul kiderült ismerlyük egymást huszonöt évről a pasimmal /:DD/..amikor kosarazni jártak utánunk jöttek a karatésok, mindig őket lestük jó fél órát a tesiterem ablakán át..Már akkor kinézem magamnak!! emlékszem tisztán. pont arra jártunk hétvégén földbe gyökerezett a lábam amikor mondta hogy szintén zenész, na most ezt persze megénekelték ofkorz:
www.youtube.com/watch?v=3v02-nqZwUM
:P ON spammelek. ez releváns ugye..

gabors 2015.08.24. 15:44:24

bocs en azokra a kormanyt fenyezo nevreszolo, szoroanyagra gondoltam amivel a fidesz operal a kozelmultban (meg a kerdoivek amiket aztan titokban elemeznek ki).... persze sok millardba kerul a nyomtatas terjesztes feldolgozas na EZ mindenkeppen kimeriti a kriminalitast ergo bunozok akik ezt megrendelik (nyilvan nem a posta vagy a nyomda) es ennek a tetejen van Orban ..

orias plakatok hasonloan ... bar azok legalabb "trefasak" voltak ... de mint kiderult joval piaci ar felett tortent mindez jol jart a csokos nyomda tulaj, a csokos hirdeto tablas .... meg gondolom voltak meg jo kis meghivasos tanulmanyok is hogy mit kell rairni ..... milyen legyen a szine stb

venszivar2 2015.08.24. 16:01:55

barom! Nehogy máááá te barom próbáld onnan a tetves áááámerikáéból irányítani az itteni, pláne az itthoni politikai hangulatot, ill. az amiatt s az arra írtakat!!!

te barom! ott ugass a niggereknek + az indián-lengyel, hugyos marcsádnak! te félkegyelmű barom!

venszivar2 2015.08.24. 16:04:25

@Manyecska: te! akkó ő a pataki atika!?!

lcsaszar 2015.08.24. 16:19:30

Ha kiírod, hogy szórólapot minél többet kérsz, akkor pont ugyanannyit kapsz, mint ha azt írod ki, hogy levágod a kezét annak, aki még egyet bedob. A hátizsákos bedobóember nem néz, nem olvas, hanem ahol nyílást lát, oda bedob. Ez ellen nincs mit tenni. Menj el postásnak, dobj te is. Könnyű munka, jó szórakozás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.24. 16:35:42

@MrZed001: Aki nincs egy szomszédjával sem olyan viszonyban, hogy rábízhassa a postaládája kulcsát (és viszont) amikor elutazik, az jobb, ha kivándorol!
@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Mi bajod van @venszivar2: -ral? Vagy ez jókívánság lett volna?
Na, kezdjetek zsidónácinyilasházmesterezni! Megjegyzem, hogy azokban a tömbházakban/lépcsőházakban, ahol van portaszolgálat, nincs ilyen probléma. Tessék sikeres emberré válni, meggazdagodni, akkor nem kell kölcsönösen embernek nézni sem a szomszédokkal sem egymást, hanem némi apróért a házi Cerberus megvédi a túltömött lyukadat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.24. 16:40:01

@MrZed001: Segítek!
Lassan minden szolgáltatónál (az áramnál, a gáznál és a telekommunikációsnál biztosan) elérhető az elektronikus számlázás. Kivéve a telefonkönyvhirdetés-utánzókat meg az utaztatós-termékbemutatós nyuggerbecsapókat.

vizsla_barat 2015.08.24. 16:45:33

Osszegyujtod a havi adagot. Utana beviszed a postara: cimzett nem kereste cimkevel. Es otthagyod nekik a g.cibe a posthivatal kozepen. Lehetoleg par nyomtatott pelenka is legyen a kozepen.

Netuddki. 2015.08.24. 16:47:10

@hagyma: "Te bunozonek titulalod magyarorszag miniszterelnoket?"

Minek szólsz bele? Fogalakozz az Obamával inkább!
Ééééés igen! Az. Majd egyszer le is lesz csukva, ha nem a haverjai lesznek a legfőbb ügyészi pozíciókban...

a fidesz csak lopni tud 2015.08.24. 17:06:57

Olvasva a hozzászólásokat, felmerül egy kérdés:

Ti mi a kur.a anyátokból éltek?
Bárhol is lopod a napot, valami terméket állítasz elő, amit valaki el akar adni. Ugyanazt teszed áttételesen, mint az aki bedobja helyetted a papírokat.
Agyhalott barmok, remélem örülni és tapsikolni fogtok, amikor eljön az a szép orbáni világ, ahol nincs bedobott szóróanyag, van viszont pár száz, vagy ezer ember aki ehelyett a csöppet sem felemelő munka helyett otthon ül és bámulja a meszelt falat, vagy mindenki vágyát, a közmunkát végzi.
Idióta barom állatok vagytok, miből áll megfogni azt a kurva újságot és bevágni a kukába ha nem érdekel.

dervish69 2015.08.24. 18:16:32

Kiadványokat összegyűjteni, havi rendszerességgel a Posta bejárata elé kiönteni.
Én ezt cselekedném.

Francbaveletek 2015.08.24. 19:27:55

Már elnézést, de mi a f...om bajotok van a reklámújságokkal???? Ennél nagyobb problémád soha ne legyen, barátom!!!!
Egyébként meg honnan tudnád hogy épp hol akciós a szárnyas betét?

Francbaveletek 2015.08.24. 19:39:54

Ja, és a lényeget kihagytam: szerencsétlen postásnak kötelező kivinni a reklámújságot, sőt beledobni a postaládádba is, ha a megrendelő "minden postaládás" terjesztésért fizetett. Nem Veled akar kiszúrni, simán kirúgják, ha egy terjesztés ellenőrzéskor kiderül, hogy nem így tett... De persze Neked ez mindegy... Lényeg, hogy Neked egy vacakkal kevesebbet kelljen a kukába dobnod. Nem vagy önző, ááááááááááá dehogy!!!!!

Escaped 2015.08.24. 20:17:26

EAznhogy jött ki, hogy 26 kg szórólap előállításához 80 kg fa kell?

Gyűjtőjegyes 2015.08.24. 20:28:05

No, a Postai terjesztett reklámszeméttel a hivatalos szabály:
-Ki kell írni a ládára, hogy nem kérsz reklámkiadványt.
Ekkor a postás nem dobhatja be a reklámszart. Ha egy ellenőrzésen benéznek egy ilyen ládába az ellenőrök és meglátják, hogy ott figyel a terjesztett szar, akkor jó esetben is megrovás a jutalom. Akkoris, ha a kedves feletted/alattad/melletted lakó dobta át, mert lusta volt a kukáig elmenni. Tiltakozónak tilos reklámanyagot bedobálni.
-A közgyűlése határozat születik arról, hogy az egész ház tiltakozik. Erről a fénymásolatot a postásnak odaadni (vagy a postára bevinni, ha sétálni és várni akartok...), az bent leadja és kész, az egész ház kiesik a szórásból.
-Közös képviselő egyszemélyben, hivatalosan (pecséttel, aláírással, dátummal, lakásszámmal, stb) kijelenti írásban, hogy a ház tiltakozik. Ezt is oda lehet adni a postásnak (vagy befáradni vele a postára), és kész.

Ennyi fölösleges kört róni, hülyeség...

Természetesen a közös gyűjtőt ez nem védi, ha a ház egyöntetűen tiltakozik, a postásnak a gyűjtőbe kell bedobálni a szart. Ez persze humánusabb.

Személy szerint én az összes közös képviselővel jóban vagyok a járásomban, a teljes járatom tiltakozik. Persze van olyan lakó, aki sír-rí, ha nem kap Rossmannos kupont, de hát fog a fene kivinni annyi szart. Fizetni nekünk nem fizetek érte... elvétve néha. Negyed évente kapok érte BRUTTÓ 1000 Ft-ot. 6000+ szórólapra.
Inkább tiltakozóvá tettem minden házat (persze a lakók meg is szavazták később azt, amit a közös képviselet megelőlegezett...), így jóval kevesebbet kell kivinni.

A posztolónak meg annyit, hogy ezért kár volt ekkora hadműveletbe kezdeni, elég lett volna kiírni, hogy "nem kérek reklámot", a postás kolléga nem dobált volna be oda többet.
A többi szórólapos, na az igen, azokra nem vonatkoznak ezek a kiírások.

Gyűjtőjegyes 2015.08.24. 20:31:56

@gabors:
Azok a reklámanyagok névreszólóak voltak, elsőbbségi levélküldemények szerepét játszották. Kb, mintha a csajod küldte volna át a tegnapi bugyiját, nehogy másnapra elfelejtsd :)
Ez ellen nem lehet védekezni. Mi még visszaküldeni se küldhettük, akkor se, ha tudtuk, hogy az a címzett ezer éve elköltözött. Csak akkor, ha hivatalos bejelentés volt a kézbesíthetetlenség okáról (azaz az új lakó bejelentette a posta felé, hogy XY ismeretlen helyre költözött. Igen, nonszensz...)

venszivar2 2015.08.24. 20:37:11

@Gyűjtőjegyes: te vagy az a portás, aki lenyúlja a barom az anyjának küldött évi 2x10$-ját?!? :):D

Gyűjtőjegyes 2015.08.24. 20:44:56

@venszivar2:
Nem, én az a barom postás vagyok, aki akkor is kézbesíti az értékes (legalábbis a csomagolásra írt adatok alapján) küldeményeket, ha azon nincs se ragszám, se követés. Azaz ezeket is kézbesítem minden alkalommal.
Minek él az olyan hülye, mint én?

AtiSnatch 2015.08.24. 21:38:51

@Gyűjtőjegyes: abból amit a haverja küld az anyjának nem gazdagodnál meg :D bár lehet, hogy a borítékra ráírja, hogy 1000$ :D

venszivar2 2015.08.24. 22:44:13

@Gyűjtőjegyes: AKKOR az a barom ááámerikai szardarab ebben IS hazudott!:)

Arcade Macho 2015.08.24. 23:05:08

a kedves vadasz ha szivozik a Posta emberevel akkor ne csodalkozoon legkozelebb hogy egy fizetesi meghagyas az rogton birosagi lesz :)))

Arcade Macho 2015.08.24. 23:09:10

a sok nagyfeju kommentelo meg aki ki van akadva...
el kell kapni a szpemes kiskancsot es kellemetlenne tenni neki az elmenyt...

vagy esetleg ejjel felhivni az ingatlanos szpemmert hogy elado lenne a lakas es akkor jojjon idopontra

Taxomükke (UK) 2015.08.24. 23:32:31

@hagyma: Minek kellene titulálnia, ha egyszer bűnöző?

Szemi Alsafejri 2015.08.25. 04:07:16

Minek balhézni?
Bedobja, örül, hogy jól végezte dolgát.
Kidobod a kukába.
Üres a láda.

Vagy

Bedobja.
Megkéred, hogy máskor hagyjon ki.
Üres a láda

Én is voltam újságos.

Ahol kedves normális szövegű tábla / szóbeli kérés fogadott, ("köszönjük, de reklámot nem kérünk.") Oda nem dobtam. Felírtam a címet, majd legközelebb kihagytam.

Ahol "én, a közös képviselő, az APEH, kormány, stb. által felhatalmazva betiltom a hírlap terjesztést." Paragrafus, esküdtszék-rekedés f@szságot, törvényi bunkóságot találtam, abba a ládába kutyasz@rt és egy s*ggfej cetlit dobtam.

Aki elkezdett ordibálni, rendőrrel fenyegetni, annak csak annyit mondtam, hogy "ha szépen kért volna meg, akkor sem dobnék be többször önnek semmit.", majd felírtam a címét és mentem tovább.

A stílus a kulcs.

CID. 2015.08.25. 07:05:08

Töredelmesen bevallom, én sem értem, ezt a sok idióta vérnyákolót. Nálunk, két variáció van, ha asszony nyitja ki a ládát, még helyben kiszelektálja(5 mp), én felviszem, átnézem és iktatom a kukába (5 min).

Arról nem is beszélve, a szórólapozók a munkájukat végzik, mondjuk ez érdekli legkevésbé a sok öntelt majmot.

venszivar2 2015.08.25. 09:06:33

75. mit nyertem? helga

joska61 2015.08.25. 09:44:06

@Józsi, a köcsög: Biztos voltam benne, hogy jön valaki okoskodni... De van. Bazzeg, naponta 30x nyomogatom. Címre, tartományra, szövegre.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.25. 09:46:24

@joska61: akkor két eset lehetséges: vagy megadod az emailcímedet boldog-boldogtalannak, vagy szar a levelezőrendszered. mid van?

nomeg ne keverjük össze a hírleveleket a spam levelekkel, mert az egyikre ugye önszántadból íratkozol fel, a másik meg az ami tényleg szemét.

Manyecska 2015.08.25. 11:57:23

@Francbaveletek: bmeg, nekem már tűnt el postai értesítőm...majdnem a válóperemet kellett újra!indítani miatta!! Hát a lónak a f...szát kelljen már válogatnom..! Tényleg ilyen bonyolult..?

SarahConnor 2015.08.25. 15:14:20

Azr mondja meg valaku, hogy akkor mi van, ha túlbuzog a szórólapos kolléga. Mikor beköltöztem a lakásomba, a postaládán " reklámanyagot nem kérek" felirat volt. Szerintem bosszanthatta az egyik kihordót, mert nekem mindig 4-5 volt mindegyik szóróanyagból. A feliratot levettem, ezért, meg azért is, mert éppen engem még érdekel is egyik-másik, a többit kidobom. A ládatömés viszont nem maradt abba, sőt odáig fajult, hogy valaki nemcsak a ládámba szórt 3 példányt, hanem feljött az ajtómig (földszint) és még 2-t betömött a levélbedobómon (régi ajtóm van) plusz odacseszett vagy kettőt a lábtörlőre is. Mikor leragasztottam a levélbedobót (több okom volt rá) az összes nekem szánt példány a lábtörlőn kötött ki, de azért valaki igyekezett izomból betömni a lezárt levélbedobón a cuccot, fel is sértette a ragaszt.
A mai napig ez van, mindenki egyet kap, amiből én tízet, azt várom, mikor tömködnek az ablakrács közé, meg hajiglnak az erkélyre is. Nem tudom, kinek és miért gurult el ennyire a gyógyszere, de hosszú távon ez idegesítő. Mit lehet tenni?

AtiSnatch 2015.08.25. 15:32:00

@Lenina Huxley: megvárod a sötét lépcsőházban egy bézbózütővel batzpapuccsal a lábadon, oszt foschpumpát a seggébe.

telkoe 2015.08.25. 18:35:32

@CID.: A munkajat vegezze mindenki a munkaadoja altal biztositott felszerelessel.
A szorolapos majom is megtanulhatja hogy ahova nem engedtek hogy bemaszkaljon oda nem maszik be es nem nyulkal a postaladakhoz. Gyengebb felfogasu szorolapozoknal es hazaloknal sokat segit ha ereztetjuk a majommal hogy legkozelebb esetleg egyeb kellemetlenseg is tortenhet vele.

joska61 2015.08.26. 09:56:45

@Józsi, a köcsög: Ne oktass olyasmit, amit te sem értesz... Nem kell megadnod nekik semmit. Elég, ha bárhol a neten nyilvánosan megjelenik a levélcímed. Az ilyen címeket szépen adják-veszik a tetves szpemmerek. Kérsz 1 millió önkényesen nyilvánosnak minősített mailcímet? 10.000-ért bármikor szerzek neked. A spam és a hirlevél különbségére meg ne akard már felhívni a figyelmet. És ne élj álomvilágban, a hírlevelek jelentős része ugyanilyen címlistákra megy ki, mint amit fent említettem.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.26. 10:01:36

@joska61: igenis, értettem, kérek engedélyt meghunyászkodni.

egyúttal a világ 16-ik csodájává szeretném nyilváníttatni a postafiókomat, mert oda egy darab spamszemét nem jön be, megy mindegyik a levesbe automatice, nem is látom őket. te csak válogasd a levélszemetet nyugodtan :D

Aureliano Buendía 2015.08.26. 19:01:39

a posztolónak igaza van ugyan, de azért ráférne egy kiadós dugás.

Aureliano Buendía 2015.08.26. 19:10:12

@a fidesz csak lopni tud: ugyan, had döntsem ár el én. hogy milyen hirdetéseket szeretnék megtalálni, ha épp valamilyen szolgáltatásra szükségem van.
süti beállítások módosítása