Tékozló Homár

Mitől trágár egy levél / Frissült a Café Frei válaszával

2016.04.05. 11:39 | Homár Hilda | komment

cafefrei_logo-2014.png

Egyre több olyan levelet kapunk, amikben elsősorban nem is az események borították ki a levélírót, hanem a cégek részéről tapasztalt panaszkezelés vagy épphogy panasz nem kezelés. Szó mi szó, a céges facebookok gondozása néha olyan, mintha egy bumburnyák viking lenne a social media felelős: a dicsérő kommenteket lájkolják, a nem teljesen pozitív tartalmúakat meg egyszerűen törlik. Ezt sokszor sikerül még azzal is megfejelni, hogy az oldal szép, egységes és harmonikus dicséretáradatába holmi kritikai megjegyzéssel belerondító kommentelőt azzal a lendülettel le is tiltják. Az tiszta sor, hogy ez nem előremutató magatartás. Az alábbi levél azonban ennél árnyaltabb problémát vezet fel. Olvasónkat ugyanis trágár kifejezések miatt tiltották le, ami levelét olvasva nem egészen érthető, bár kétségtelen, hogy szerepel benne a fos és a szar szó. Vagy csak ezektől már be kell, hogy kerüljön az ocsmányságok dobozba? Szavazzon a poszt alatt! 

(Bónusztanulság: hülyeség mások helyesírási hibáit kipellengérezni, mert hamar visszaüt. A jó szándékút tényleg külön írjuk, az ugyanazt viszont egybe.)

Sziasztok,

Szóval ami kiakasztott? :) Szombati eset. A dologhoz hozzátartozik, hogy előtte, kb 3-4 órát aludtam csak így lehet én is kicsit érzékenyebb voltam, na de akkor is. A külső idézőjelekben, hogy mit küldtem el a Café Frei facebook oldalának üzenetben. A belső idézőjelben meg, hogy mit szóltam hozzá ugyan azon oldal egyik posztjához. Lényegében ugyan az a kettő.

Ténylegesen első vásárlóként kritikán aluli süteményt és KV-t kaptam.

Szép napot, így jártam ma, most reggel a mammutban: "Most reggeli sztori: Az ember gondolja induljon jól a napja, bemegy egy KVzóba. Aznapi első vendégként kér egy KV-t és egy szelet sütit. Hiba volt, nem hogy jól, de így kifejezetten rosszul indult. Rendszeres Cafe Frei látogató voltam. Többször rendeltem ugyan ezeket a tételeket, de amit ma kaptam az minősíthetetlen volt. Illetve dehogy, a minősítése: SZAR. Kaptam egy száraz, szikkadt süteményt, mondom első vásárlóként, ami erősen azt az érzetet keltette bennem, hogy jó esetben a tegnapi maradékot, rosszabb esetben a múlt hetit próbálták elsütni nekem. 

Visszaadtam, de az előbb leírt baleknak gondolás érzése miatt nem is kértem a cserét, mivel utálom, ha becsapnak. Hogy arányokban jó legyen a dolog a KV tejszínje viszont, nem is tudnám egzaktul megfogalmazni, szóval egy püttyedt, löttyedt fos volt, aminek a mellékízét még most kb 40 perccel később is érzem. Kritikán aluli volt az egész, tehát megfogalmaztam eme kritikámat.:) Azt hiszem, most pár évig nem találkozunk. Szép napot!

Mi volt a reakció... Na a hozzászólást törölték, az üzenetet elolvasták, válaszolni nem válaszoltak, de blokkoltak, hogy több üzenetet ne tudjak küldeni nekik. Bevallom ezen jót nevettem, igazi profi hozzáállás. :)

Nem hagytam annyiban, elküldtem nekik emailben is lényegében ugyan ezt:

Szép napot, 

Tényleg kíváncsiak a véleményére egy régi törzsvásárlónak? Akkor elmondom, hogy nagy gáz van önöknél, ha tényleg így oldják meg a problémákat, ahogy velem kapcsolatban. Mondjuk csak remélni tudom, hogy nem ugyan az a személy olvassa az emaileket és a facebook-ot, mert akkor tényleg parttalan a dolog. 

Ezt írtam felettébb csalódottan délelőtt:
Szép napot, így jártam ma, most reggel a mammutban: "Most reggeli sztori: Az ember gondolja induljon jól a napja, bemegy egy KVzóba. Aznapi első vendégként kér egy KV-t és egy szelet sütit. Hiba volt, nem hogy jól, de így kifejezetten rosszul indult. Rendszeres Cafe Frei látogató voltam. Többször rendeltem ugyan ezeket a tételeket, de amit ma kaptam az minősíthetetlen volt. Illetve dehogy, a minősítése: SZAR. Kaptam egy száraz, szikkadt süteményt, mondom első vásárlóként, ami erősen azt az érzetet keltette bennem, hogy jó esetben a tegnapi maradékot, rosszabb esetben a múlt hetit próbálták elsütni nekem. Visszaadtam, de az előbb leírt baleknak gondolás érzése miatt nem is kértem a cserét, mivel utálom, ha becsapnak. Hogy arányokban jó legyen a dolog a KV tejszínje viszont, nem is tudnám egzaktul megfogalmazni, szóval egy püttyedt, löttyedt fos volt, aminek a mellékízét még most kb 40 perccel később is érzem. Kritikán aluli volt az egész, tehát megfogalmaztam eme kritikámat.:) Azt hiszem, most pár évig nem találkozunk. Szép napot!

Mai hozzászólásom és levelem megoldása önök részéről az, hogy törlik a hozzászólást, nem válaszolnak és még önök raknak engem tiltólistára, blokkolnak. :)) "Kicsit" szerintem fordítva ülnek a lovon. Vagy javítsanak ki, én gondolom rosszul, hogy ilyen esetben önöknek kellett volna
elnézést kérniük? 

Jött a válasz:

Tisztelt M.! 

Megtenné hogy megírja a panaszát egy új üzenetben, trágárság nélkül, mert nekünk központilag minden trágár, ocsmány kifejezést tartalmazó hozzászólást törölnünk/tiltanunk kell, illetve nem is tudjuk felvenni a rendszerbe - ez egyébként teljesen szokványos vállalati irányelv a legtöbb cégnél, csakis normális hangvételt megütő, arra képes féllel szabad szóba bocsátkoznunk. 

Nagyon sajnáljuk ha rossz élményben volt része nálunk! Minden jóindulatú, jószándékú építő kritikát hálásan fogadunk, és köszönjük a lehetőséget arra hogy hibáinkat korrigálhatjuk! Éppen ezért legyen kedves megírni hogy pontosan milyen kávét és süteményt fogyasztott (trágár minősítés nélkül). Nem kell megpróbálni humorosnak lenni sem, ez egyszerűen egy vendégpanasz - nem az Irígy-hónalj-mirigy karaoke est - ha jól értjük rendszeres vendégünk és most először tapasztalt problémát egy sütemény és egy kávé minőségével kapcsolatban, ami természetesen egyáltalán nincs rendben, és amint illő panaszt kapunk azonnali hatállyal eljárunk az esettel kapcsolatban. 

Üdvözlettel/Best Regards,

P.
Cafe Frei

Így utána gondolva, oké lehet a fos trágár volt, de azt, hogy vmi szar, én már nem nevezném trágárnak. Szóval max egy szó ami szerintem véleményes. Mindenesetre, szerintem, nem káromkodtam, senkit nem küldtem el a fenébe, és nem személyeskedtem. Csak csalódottságomnak adtam hangot, egy véleményes jelző kíséretében. A kedves P. válasza viszont kiverte nálam a biztosítékot a személyeskedésével "Nem kell megpróbálni humorosnak lenni sem, ez egyszerűen egy vendégpanasz - nem az Irígy-hónalj-mirigy karaoke est". Mondjuk a jószándékú-t külön írják és az irigyben mindkét i rövid, de végül is ettől tekintsünk el egy olyan vkinél, akinek gondolom az a munkája, hogy kommunikáljon. Válaszoltam nekik ezt:

Kedves P.,

Semmi trágár nem volt abban amit írtam, az hogy vmi szar az nem trágár, az szimplán szar. Nem anyáztam, nem káromkodtam és főleg nem személyeskedtem, ahogy kiskegyed! Ezen kívül, nem vagyunk szerintem olyan jó viszonyban, hogy maga a legkisebb mértékben is még kioktasson ezek után. A pofám leszakad, mit meg nem engednek maguknak, ahogy amilyen módon kommunikálnak és csak mélyebbre és mélyebbre jutnak... nem leszek rest, panaszt fogok tenni maguk ellen, mert ez így remélem, hogy nem normális.

Szép napot.

M.

Jelenleg itt tartunk...de szerintem részükről meg is fog itt állni a dolog. Az mondjuk, ezen kommunikáció után biztos, hogy többet én be nem teszem Café Frei üzletbe a lábamat. :)

Elnézést, hogy ugyan az 3x is szerepel, csak a szövegkörnyezet miatt nem akartam megvagdosni. Ha vmit használnátok belőle, akkor a nevemet változtassátok meg légyszíves. Kösszi.

Szép napot!

Marci

UPDATE ápr. 6.

A posztot elküldtük a Café Freinek, ezt válaszolták:

Továbbra is (idézve a panaszosnak írt levelünkből) nagyon sajnáljuk, ha rossz élményben volt része! Továbbra is, csakúgy mint korábban, örömmel veszünk minden jóindulatú és építő kritikát. Köszönjük a lehetőséget arra, ha a hibáinkat korrigálhatjuk! Éppen ezért továbbra is várjuk, hogy megírja nekünk: pontosan milyen kávét és süteményt fogyasztott, pontosan melyik nap. Természetesen az lett volna a legszerencsésebb, ha azonnal szól ott, helyben, a kávézóban. Szó szerint idézve a neki írt korábbi levelünkből, ha jól értjük rendszeres vendégünk és most először tapasztalt problémát egy sütemény és egy kávé minőségével kapcsolatban. Ez természetesen egyáltalán nincs rendben (ez is idézet a saját levelünkből), és amint megtudjuk, hogy konkrétan melyik termékeinkkel volt problémája, úgy mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy vendégeink továbbra is elégedettek legyenek a nálunk tapasztalt minőséggel, szolgáltatásokkal és árakkal.

Köszönettel és üdvözlettel,

a Cafe Frei csapata

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.04.05. 11:46:39

Poszter te egy segg vagy.

És természetesen a segg itt nem trágár szó.

zserzsenne 2016.04.05. 11:46:41

Trágár volt levél, és nem túl igényes, de egyébként a posztolónak van igaza.

Terézágyú 2016.04.05. 11:54:13

Mellesleg ez a baj, hogy nem is értik, hogy melyik szóval mi a baj. Nekem mindig eszembe jut, amikor beírja ide valaki, hogy "én udvarias voltam, de az eladó/biztonsági őr durván beszélt" - biztos hogy udvarias voltál??? Ja, hogy használtad a "szar" szót, esetleg a "fos"-t is...

Nemsokára az jön, hogy "én udvarias voltam, csak annyit mondtam a portásnak, hogy 'a kurvanyádé nem engedsz be' erre ő nekem ugrott"...????????

sáros_tehén 2016.04.05. 11:56:50

poszternek igaza van, de a stílusa miatt egyből elbukta a szimpátiámat.

poszter.. szopjál lovat!

The Crazy One 2016.04.05. 12:00:21

Hipszter színészkedett egy sort és emberére talált. Zsák a foltját?

Offolok: Frei Tamás árul cibet kávét is?

tejfölbiztosítás 2016.04.05. 12:03:08

"Szép napot!" Bennem (én agyamban) elhomályosul minden más, inatkív szürke menüpontként funktchionál bármilyen más inger, ha ilyet látok. Valaki foglalja össze miről van szó.

ptspts 2016.04.05. 12:13:51

Köszönjük a posztot, megismerhettük belőle, hogyan reagál a vendégek panaszaira a Cafe Frei. A poszt alapján mindenki eldöntheti, akar-e még a Cafe Freibe menni.

Mit várt a posztoló a facebook-kommentjétől? Ha azt várta, hogy nem törlik, akkor szerintem tévedésben van, mert a facebook-fal az adott cég reklámfelülete, és érthető, hogy úgy döntenek, hogy ott csak pozitív üzenetet tartalmat hagynak fent. Ha azt várta hogy magánüzenetben érdemi, kioktatásmentes választ kap, az szerintem egy értelmes elvárás, bár Magyarországon sajnos nem biztos, hogy reális. Ha azt várta, hogy kártérítést vagy más kompenzációt kap (pl. egy kávé- és sütibón formájában), az is értelmes elvárás, bár nem garantált.

Ha a Frei Café ügyfélkapcsolati alkalmazottja gondolkozott volna egy kicsit, akkor tudott volna olyan választ írni, amivel megtartja az ügyfelet. Például egy ilyen válasz: ,,Sajnáljuk, hogy ezúttal minőségi problémát tapasztalt. Igyekszünk a lehető legjobb minőségű ételeket és italokat elkészíteni, de sajnos egyszer-egyszer mi is hibázunk. Kérjük fogadja el a mellékelt bónokat, melyeket egy kávéra és süteményre válthat be legközelebbi látogatása alapján. Visszajelzése fontos a számunkra. Ha újból minőségi problémát tapasztal, kérjük, fényképezze le a blokkot, és mellékelje a probléma leírásához erre az e-mail címre: ...@....'' Azt már fölösleges megírni, hogy a helyszínen is reklamáljon, és kérje vissza a rossz termék árát, mert ezt a posztoló tudja magától.

Manus81 2016.04.05. 12:16:10

@Terézágyú: Ez nagyon jó volt. És tényleg. Te láttál már pár dolgot.... :) Ezen hasalok! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.05. 12:17:08

első kávét sose iszunk sehol. az ugyanis abból a vízből készült ami egész éjjel békésen poshadt a csővezetékben.
jobb helyeken lefőznek kettőt-hármat amit vagy kiöntenek vagy megisznak saját maguk, de ez nyilván nem egy olyan hely volt.

szekertabor · provo.blog.hu 2016.04.05. 12:29:15

Tisztelt Fogyasztó!

Nálunk a Cafe Frey-nél az a más cégektől ellesett panaszkezelési gyakorlat, hogy először felidegesítjük a fogyasztót alacsony színvonalú szolgáltatásunkkal, majd amikor már dadogó-szitkozódó dühkitörésbe hajszoltuk, kioktatjuk az illendő szóhasználatot illetően, így jogos panaszával nem is kell érdemben foglalkoznunk.
Panaszlevelek csak egy 5 főből álló nyelvművelő bizottság értékelése után kerülhetnek a rendszerbe (a bizottság elbírálja a levél helyesírását, választékos fogalmazását (szóismétlés kizárva!), és a felhasznált irodalmi idézetek arányát, forrásmegjelölésének pontosságát).

Üdvözlettel/Best Regards,

P.
Cafe Frei

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 12:39:35

Marci egy szar alak, aki a monitor mögül keménykedik. Ez egy fos hozzáállás.
TE ne legyél olyan mint marci.

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 12:50:40

Szerintem egy szinten vannak, magyar nyelvtudásban, fogalmazásban, udvariasságban. Mondjuk a poszternak hivatalból nem kötelező, hogy gyerekszobája legyen, de egy ügyfelekből élő cégnek kellene. Pláne, ha trendinek akar látszani.

Vagy le vagyok maradva? Manapság a prosztóság trendi?

Terézágyú 2016.04.05. 12:55:58

@atpijkamo125:

Azt írja a poszter nekünk:
"Így utána gondolva, oké lehet a fos trágár volt..."

Viszont a válaszlevélben meg:
"Semmi trágár nem volt abban amit írtam, az hogy vmi szar az nem trágár, az szimplán szar. "

És közben a "fos" szóval mi lett??? Amiről ő maga is elismerte, hogy az mégiscsak trágár???

Tehát még hazudik is.

Terézágyú 2016.04.05. 13:04:10

@atpijkamo125:
"Vagy le vagyok maradva? Manapság a prosztóság trendi? "

Nem, csak az trend, hogy "ha én mondom valamire, hogy szar/fos az teljesen oké - de ha más mond valamit rólam, ami szerintem cúnya, akkor felkapom a vizet."

AtiSnatch 2016.04.05. 13:08:17

ezt a szar posztot. (remélem nem szűri ki a kommentmotor)

Jegkoko 2016.04.05. 13:08:53

Mi az a KV?En ilyen nevű dolgot nem ismerek.Meg manapság nagyon trendi lett minden marhaságra ráirni hogy kézműves es min tripla aron adni

Terézágyú 2016.04.05. 13:15:16

"Rendszeres Cafe Frei látogató voltam. Többször rendeltem ugyan ezeket a tételeket"

... és úgy látszik eddig sosem volt baj, de most nem tetszettek, elkezdtem szarnak és fosnak titulálni, és végül oda lyukadtam ki, hogy

"biztos, hogy többet én be nem teszem Café Frei üzletbe a lábamat."

Hát, jó.

Phil Necro 2016.04.05. 13:15:25

Kemeny a valasz.
En az ilyet olvasva mindig arra gondolok, amire a trolloknal :
"Vajon ha mi most egy kocsmaban ulunk egymas mellett a pultot tamasztva.En egy 150 kilos nem tul szimpatikus fiatalember vagyok. Akkor is ugyanezt valaszolta volna?"

Csipyke 2016.04.05. 13:28:32

Poszter, ha velem ilyen stilusban közölnéd a problémádat, legközelebb valóban azt kapnál enni, aminek minősitetted. Akár mennyire volt ehetetlen-ihatatlan a cucc, a stilusodra nincs mentseg.

Taxomükke (UK) 2016.04.05. 14:26:49

A posztolonak szar a stilusa, fos a hozzaallasa.
Bocs a tragarsagert.

lesclaypool (törölt) 2016.04.05. 14:27:43

MArci? azt hittem vmi hisztis picsa...
aki "KV"-t leír, ott már mindegy...

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 14:30:22

Khm, a jószándékút egybe írják, ha már grammar náciskodunk posztoló. A levél meg enyhén trágár volt. Nem túlzottan, de mégis, ugyanis a "szar" és a "fos" kifejezések nem képezik szerves részét egy hivatalos panaszlevélnek, akkor sem, ha a parasztarckönyvön jelezzük a kínunkat egy nekünk nem tetsző állapottal vagy dologgal kapcsolatban.
Frei kávézói mellesleg, árban túlértékelt, közepes minőséget szolgáltató helyek, ennek megfelelően átlagosan surmó, de annál beképzeltebb személyzettel. Szóval, csak hozták a színvonalukat.

Terézágyú 2016.04.05. 14:54:23

@Hátrányos helyzetű kaviár:
"a jószándékút egybe írják, ha már grammar náciskodunk posztoló"

A "grammarnáciskodunk"-at is egybe kell... :) Bocs. Egyébként igazad van :)

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 15:02:11

@Terézágyú: Köszi, sokat nem használom ezt a kifejezést, és mivel anglicizmus, valahogy természetesnek tűnt, hogy külön írjam. Azért a kötőjelen kissé gondolkoztam ;).

Terézágyú 2016.04.05. 15:06:33

@Hátrányos helyzetű kaviár:

Szerintem a főnevet is egybe kell írni, mert magyarosan ejtjük a grammart is - a nácit meg pláne. Ha pedig igét csinálsz belőle akkor meg pláne egybe kell írni. Olyan nincs hogy két külön szóból álló ige (eltekintve a kötőjeles felszólító alakoktól, hogy "olvasd el" stb.)

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 15:14:58

@Terézágyú: Hm, a "grammar"-t konkrétan angolul írjuk, de éppen az igeként való használata miatt (jelen esetben), gondolkodtam a kötőjelen. Szerintem, oda kellett volna tennem.

Terézágyú 2016.04.05. 15:19:58

@Hátrányos helyzetű kaviár:
Angolul írjuk, de magyarul ejtjük grammar-nak.
Tehát a "grammarnáci" az egy magyar szó - bár kétségtelenül rosszul képzett :)

Vagy te gremörnácinak mondod? :)

"de éppen az igeként való használata miatt (jelen esetben), gondolkodtam a kötőjelen. "

de éppen ezt írtam, hogy igeként mindenképpen egybe kellene írni :)

2016.04.05. 16:05:20

Tanár a szülőnek.
- A gyereke nagyon trágár. Vajon kitől tanulhatta?
- Fasz se tudja.

ööö,izé 2016.04.05. 16:09:37

@Hátrányos helyzetű kaviár: de a kv mehet a panaszlevélben, attól lesz olyan sportosan elegáns :-)?

Exa owner 2016.04.05. 16:12:31

Aki a kávét KV-nak írja, az a szememben csak egy undorító véglény. A levele meg egy erőltetett szar. Tipikus hipszter majom.

Egysimaegyfordított 2016.04.05. 16:17:13

KV, meg sz@r, meg fos.....
A poztoló egy hülye. De ez egy elterjedt , általános szó ; semmiképp se káromkodás !!

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 16:58:31

@ööö,izé: Írtam én olyat? A tökömnek feltételezel, he?
Ja, és a tököm itt természetesen nem trágár kifejezés :P

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 16:59:42

@Terézágyú: Khm, én leginkább sehogy sem mondom, de ha mégis, akkor igen, angolosan ejtem ki. Bocsika ;).

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 17:13:49

@Taxomükke (UK): "A posztolonak szar a stilusa, fos a hozzaallasa.
Bocs a tragarsagert."

+

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 17:15:33

@Hátrányos helyzetű kaviár: "Azért a kötőjelen kissé gondolkoztam"

Oké, ez fél pontot ér.

Pan Modry 2016.04.05. 17:50:25

Ha szar cuccot kapsz, ott helyben kell visszabaszni es nem fizetni.
En mindig ezt csinalom es soha nem lett belole bajom.

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 18:10:02

@Hátrányos helyzetű kaviár: Mennyit szeretnél? De mindegy is, csak fél ponttal kevesebbet adhatok.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 18:25:13

@atpijkamo125: Áááh, csak a skálád érdekelt, amin fél pontot értem el ....

dekás dezső 2016.04.05. 18:38:44

Nem is értem miért kellene egy totál átlagembernek píszí módon megnyilvánulni, ha átbasszák. Itt már mindenki kommunikáció szakos professzor kell, hogy legyen, ha kettőnél többen értesülnek a történésekről bazz? A nyilvánosság ereje, a magadat minősíted esete? LOLL, ugyanmár.... Tele a pöcsöm, hogy manapság sokszor nem az számít, hogy VALÓJÁBAN mi történik, hanem hogy milyen módon adják elő. A csapból is ez a képmutató, műanyag stíl folyik. Legközelebb, ha átkúrnak, még te kérj elnézést, mert akkor feléd billen a morális mérleg nyelve, ugye? Akkor népszerű leszel, mert az alapján váltasz ki szimpátiát, vagy ellenérzéseket, ahogy kommunikálsz... Lehet. ÉS akkor mi a retek van???

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 18:53:46

@Hátrányos helyzetű kaviár: :)) Minden nemtriviális helyesírási probléma helyes megoldásáért kapsz egy pontot. Nemtom hol tartasz, csak jeleztem, hogy értékelem fél ponttal a sikertelen igyekezetet is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.04.05. 18:54:26

Ha már mindenáron gyalázkodni akar, akkor ezt miért a kávéző által moderált oldalon teszi. Számomra felfoghatatlan ez a végletekig lebutított fészbúk mentalitás.

Van elég független fórum ahol elsírhatja gondját-baját. Miért kellene a kávézónak az ő bizonyíthatatlan, szubjektív gyalázkodásával dekorálnia a marketingfelületét?

Persze, mert ettől lesz pár idióta szemében menő, európéer vállalat... Egy faszt.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 18:55:05

@dekás dezső: Mondjuk, komolyan vesznek, és orvosolják is a panaszodat, ha civilizált emberként nyilvánulsz meg, és nem úgy, mint egy büdös bunkó. De te tudod ...

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 19:00:01

@Hátrányos helyzetű kaviár: "komolyan vesznek, és orvosolják is a panaszodat, ha civilizált emberként nyilvánulsz meg"

Általában. Mikor egyszer nem, akkor kurvavanyáztam egy nagyot. Sikerült is az üzenetemet a legfelső vezetőségig eljuttatnom, mert megtudtam, hogy az igazgató is felháborodott a levelemen. Az igaz, hogy a hibát nem javították, de legalább én minden lehetőt elkövettem.

Ádám 2016.04.05. 19:34:50

ÉN NEM szoktam trágárul megnyilatkozni! Ezt sokan igazolhatják...

BASSZA MEG a LOVÁT AZ KI MA de. beletolatott a kocsimba, pedig dudáltam neki, mint az őrült! 'hogy száradna le a keze, rohadna le a lába, vakulna meg az a fasz, öntsenek ólmot a fülébe,akkor tényleg lesz oka rá, hogy játssza a süketet az a cigány csávó, ki libáért vehette a papírokat s belém tolatott... 7 perc múlva négy svéd jajvékolt velem, hogy rohadna ki a szííívem..., fáj is azóta!:)

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 20:36:21

@atpijkamo125: Egy jó helyen és időben megeresztett kurvaanyazás járhat némi eredménnyel, ez igaz.
De ha valaki alapból ezzel indít, sokra nem megy vele.

quisum 2016.04.05. 20:41:27

@Jegkoko: Kliment Vorosilov nehéz harckocsi

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 20:49:22

@Hátrányos helyzetű kaviár: :)) Az. Én tuti az "elintézendő" halom aljára raknám.

Matteo79 2016.04.05. 20:54:06

Posztolo igazi hulye. Jopofaskodni probal, ostoban fogalmaz, de a masikat tudja kritizalni ha hasonlot ir. Szerintem ez egy Frei onreklam. Ja es az kàvè nem KV, te barom.

igi001 2016.04.05. 22:10:08

Ajjaj

pedig aszondják Feri jobb hely mint a másik kávézos mert itt minőségi kávét lehet kapni míg a másik helyen a Starbucksban nyomokban amcsi kávéra hajazó löttyött ami persze amcsiba nem ugyanolyan ízű

aki nem bírja leírni hogy kávé na az a büdösbunkó urizaló tarajos k@cs@g

igi001 2016.04.05. 22:20:18

nem vagyok kávérajongó de szerintem is jobb volt a Starbucks Amerikába mint itthon az a löttyös valami... Hogy van pofájuk ilyet adni a népnek a szemetek szemetet árulnak a szemétnek.

Azé Feribe meg az igényesebbek járnak, akik verik magukat a drágább kávéval.

igi001 2016.04.05. 22:21:41

@Ádám: haddel valamelyik a macskám bolhanyakörvét lopta le, hogy törne ki a macskája nyaka

én is alig bírtam rá felrakni b@szod

2000 forint vót, úgy látszik rám már károsan hat a Homár ereje

ja és kullancsot találtam alatta tehát a korábbi posztolónak tök igaza volt, feleslegesen büdös nulla hatásfokkal az összes nyakörv

igi001 2016.04.05. 22:24:33

Kérdés ki vót, ezeknek mind kutyájuk van, nem macskájuk ráadásul most kaptak pííízt tehát ezúttal nem egy cigga volt a tettes urambocsá

lop itt már minden perverz

a poszter meg egye csak meg a szikkadt süteményét

igi001 2016.04.05. 23:30:28

Akkor csapjunk bele a lecsóba és legyünk kellően trágár befejezésképp adjuk meg a módját a posztnak: (ha még valamit kihagytam volna, elnézést, nem vagyok mostanság kellően kreatív, de nem adom fel :))

Kabdmábe k@cs@g szemétláda sz@rrágó seggfej buzi szarláda f@szkalap b@szod gyökér k@rvapercér fattyú anyaszomorító selejtszármazék balf@sz pottyantott sz@rbahugyozó b@sznivaló geciszájú gennytakonypóc fillérb@szó pondró.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 23:53:48

@dekás dezső: "manapság sokszor nem az számít, hogy VALÓJÁBAN mi történik, hanem hogy milyen módon adják elő"
Már hogy a viharba ne számítana mi történt? Csak ... tudod ha valaki arra panaszkodik, hogy furkó/arrogáncsos (neagyisten azonnali szülőcsatornába vonulásra szólították fel, melynek elmaradása -avagy késlekedése- esetén különböző atrocitásokat helyeztek kilátásba) módon beszéltek vele, és ezt az illető suttyóparaszt módon, trágár szavakkal hozza a világ tudtára, nos ilyenkor azért elgondolkozik az ember ... lehet történt valami, amivel ezt kiharcolta magának? Szerintem hallgattassék meg a másik fél is, mert élek a gyanúpörrel, hogy itten kérem10telettel valamit elhallgat a pószter.

Jóska Pista 2016.04.06. 01:37:51

Nem kell érzékenykedni. És szar kávét főzni.

Ádám 2016.04.06. 07:10:34

@igi001: CSAK tégedetett NEM akar SENKI MAGÁÉVÁ TENNI !!!:):D

Ádám 2016.04.06. 07:12:19

@igi001: CSAK tégedetett NEM akar SENKI MAGÁÉVÁ TENNI !!!:):D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.04.06. 08:52:29

Fenntartva, azt hogy a panasza tökéletesen megalapozott és hogy a cég, ha felfogja, hogy az ilyen stílusú emberek csecsin' él (és ez a stílus a normál üzem mellett nem jelenik meg); nem válogathat a megbékítésre irányuló eszközökben (és a megbékítendők körében), azért engedje meg kedves Marci, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy otromba prosztó türhő dolog a kávéra KV-ként hivatkozni. És ráadásul értelmetlen is, mert egy sms-ben persze van alapja annak, hogy KVt írjak, de nézd csak:

kávé - négy karakter, négy billentyű (értelmesebbeknek telefonon is!)
KV - két karakter, négy billentyű (shift+k, shift+v, vagy caps, k, v, caps)
nem spóroltál semmit

kávét - öt karakter, öt billentyű (értelmesebbeknek telefonon is!)
KV-t - négy karakter, hat billentyű (shift+k, shift+v, -, t vagy caps, k, v, caps, -, t)

És bár az EJEB is kimondta Strasbourgban, hogy lehet szarozni terméket, ettől még bunkó dolog marad.
tasz.hu/politikai-szabadsagjogok/lehet-azt-mondani-hogy-szar-tokaji-bor

joska61 2016.04.06. 09:41:02

A szarozást sok trágárszűrő kivágja.

Dikusz 2016.04.06. 10:59:51

@Hátrányos helyzetű kaviár: szerintem a jószándékú helyesen/nem helyesen való írásába nem a posztoló kötött bele. Lehetne pár ilyen szót megemlíteni amit a helyesírásellenőrző javít. A kedvencem az együttérzek. Ez egybeírandó, akármilyen cifrán is húzza alá a program.
A tutit @Taxomükke (UK): írta le, tulajdonképpen a lényeg ennyi. Azt azért még hozzátenném, hogy a posztolónak nem tetszik a cég kulturált válasza attól függetlenül, hogy a kávé (nem KV, hogy a szél verje össze a karcsú bokádat a trendinek gondolt stílusoddal együtt) és a sütemény nem volt jó. Mindjárt tud érzékenykedni.

Terézágyú 2016.04.06. 11:16:23

@Hátrányos helyzetű kaviár:
"Khm, én leginkább sehogy sem mondom, de ha mégis, akkor igen, angolosan ejtem ki. Bocsika ;). "

De - vissza a kiindulópontra, harmadszorra - igeként egy szó.

@dekás dezső:

"Nem is értem miért kellene egy totál átlagembernek píszí módon megnyilvánulni, ha átbasszák."

Bocsika, nem tudtam, hogy a szar és a fos szó használata mennyire píszí (vagy nem píszí)... Én úgy tudtam, hogy mindez csak illem kérdése. Bizonyára hallottad már ezt a kifejezést...

Petrodon 2016.04.06. 16:19:10

Minden trágárság és személyeskedés nélkül üzenem a posztolónak, hogy egy modoros agyatlan fasz... :D

cicesz 2016.04.06. 17:56:45

Gondolom, nem volt tul jo napja az illetonek, aki megvalaszolta az emailjet, mert az irigy honalj mirigyes beazolassal elegge formabonto lett a valasza :) de hozza tennem: konyorgom, ertsuk mar meg, hogy amikor egy ugyintezonek elmondjuk a panaszunkat, akkor az egy dolog, hogy az a bizonyos alkalmazott a ceg nevebe jar el es a vasarlot vasarlokent tisztelnie kell, de ha a vasarlo az alkalmazottat, mint embert nem tiszteli meg azzal, a cinizmust csak utolso lehetseges fegyverkent hasznalja a celjai eleresehez, akkor ne lepodjunk mar meg azon, hogy elszakad a cerna az alkalmazottnal!
En is kezelek ugyfelpanaszokat a munkahelyemen. Amikor hasonlo stilusban esik nekem egy ugyfel, akinek eletemben eloszor hallom a problemajat es meg lehetosegem sem volt megmutatni, hogy mennyire segitokesz vagyok, olyankor en is ilyen stilusban teszem helyre az ugyfelet! Ugyan mar, emberek! Normalis kommunikacioval sokkal tobbet el lehet erni, mint a cinikus, leiro, megalazo megnyilvanulasokkal!

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.06. 18:14:17

Mit keverik a nyelveket? Kaffee Frei, nem? Vagy Cafe Free.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.06. 20:06:11

Nos, nem hiszem el, hogy a Frei kávézók ügyeletes kommunikációs akárkije, nem tudta volna pontosan, mi is a probléma. Ugyanis ez egy rendszeresen jelentkező probléma a szarrágó helyeknél.
A kávégépet nem tisztították meg rendesen előző nap záráskor, és a másnapi első kliensnek (meg az utána következő minimum 3-nak -csak azok nem írtak be, hanem erős esküvéssel megfogadták, hogy többé a lábukat sem teszik be oda) eladták azt a kávészerű izét, amit már 40 éve is gáz volt eladni, III. kategóriájú helyeknél magasabb szintre besorolt talponállókban. A süti meg dettó. Minimum előző napi volt, amit este ki kellett volna kukázni.
Ennyi.

Advanced Flight 2016.04.07. 01:15:43

Legközelebb ne trágárkodjon a poszter, hanem álljon fel a KVzó asztalkájára szép nagy terpeszben, és a kifogásolt termékre szarjon, illetve fosson rá sugárban. Így anélkül igazolja állítása helyességét, hogy egy trágár szót is szólna. Ha mindezt az Árkádban teszi, még fizetni sem kell.

Phil Necro 2016.04.07. 08:07:24

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Minek farasztod ilyen faszsaggal az embereket?
En káfaunak irom,ejtem.
Es akkor mi van ,
Ami szar,az szar.

Ha azt irja,hogy "Akkora kibaszott fos volt az egesz,hogy majdnem szetbasztam az egesz szemelyzet igenytelen,geci pofajat", akkor talan ertheto, hogy nem a legudvarisabb valaszt kapja.
Azert egy szar,fos szo ne legyen mar alapja annak,hogy meg a vevo legyen hulye,mert moslekot kap.

Terézágyú 2016.04.07. 09:10:24

@Phil Necro:
te egy szarember vagy. Akarom mondani fosember. de ezt ne vedd trágárságnak, se személyeskedésnek. Aki szar, az szar.

Phil Necro 2016.04.07. 20:23:07

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Milyet hol irtam ?
A becenevedet nem kerdeztem.
Idegesito az okoskodasod,biztos voltam benne, hogy a macska melled fog allni az ugyben :D

Mérgező Hulladék 2016.04.08. 12:27:40

"Természetesen az lett volna a legszerencsésebb, ha azonnal szól ott, helyben, a kávézóban." Visszaadta a száraz SZARt, amit kapott, ezt azért tekinthetjük úgy, hogy szólt. Vagy csak úgy tűnt, mintha meggondolta volna magát?
Amúgy az email alapján konkrétan a KV-val nem volt baja, csak a tejszínnel. Bár lehet, hogy már az is a gépből jött, nem vagyok otthon ebben a témában.
De tök jó, hogy kipróbáltam KV-nak írni, mert így ehhez @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: is hozzá tudok szólni! Én csak benyomtam a shiftet, aztán k és v, végül felengedtem a shiftet. Ez háromnak számít? Mert akkor - ragozás nélkül - megéri :)

Reactor 2016.04.08. 19:12:49

Az első panaszlevelet valóban nem így kellett volna megfogalmazni. Ha már a harmadik, civilizált hangvételű üzenetre se érkezik válasz, netán valami változás, akkor már valamelyest indokoltabb a nyelvi nehéztüzérség. Mellesleg pont a magyar nyelv biztosít a legtöbb lehetőséget a káromkodásra (és ennélfogva a legtöbb trágár szót is tartalmazza), nem csoda hogy ennyien élnek vele :D

A KV-val kapcsolatban pedig...nos, ez nem egyedi eset, manapság divat lett helytelenül írni/beszélni. Napi szinten látni ezeket, hogy "muszáLY, maLYom, heTYtető, véKtelen, joKhurt, kúDba, meKtalál, feLYes, kéBzel", és szentül meg is van győződve róla hogy ő tudja jól, és mindenki más rosszul :D Hova hordták az ilyet mikor tanköteles korú lett? Faiskolába? És ilyenek diplomát kapnak, ez sajnos nem vicc...

A "szar" "fos" meg "segg" elég határeset, nem kimondottan ocsmány szavak, inkább csak közönségesek. A "szar" meg alapból az "izé" újkori szinonimája, ergo igazi joker-kifejezés, bármikor, bárhová odailleszthető, és mivel csak 4 betű, a pontagyúaknak se okoz gondot a megjegyzése :D
A "wörd" helyesírás-ellenőrzőjét azt hagyjuk, szerinte még a "muksó" is csúnya szó.

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.08. 19:18:55

@Reactor: "A KV-val kapcsolatban pedig...nos, ez nem egyedi eset, manapság divat lett helytelenül írni/beszélni."

A "KV" kurva modorosság. A "kébzel" sima primitívség. Nem ugyanaz.

Reactor 2016.04.08. 19:37:51

@atpijkamo128: Igaz lehet. Szerintem amúgy a "KV" az a netes szleng hatására kezdett el terjedni...."you" helyett U, "are" helyett R, és a többi. Külön érdemes megfigyelni hogy ez külföldön már annyira irritáló, hogy sok közösségi oldal kifejezetten kikötötte a szabályzatban hogy ilyen módon tilos írni, és akkor itt felsorolta a l33t-nyelvet, a gettó-szlenget és efféléket :) azért mókás volt...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.04.08. 20:07:06

@Phil Necro: "Idegesito az okoskodasod" Ennek őszintén örülök. Idegeskedj csak! Nem tudom, ki a macska.

@Mérgező Hulladék:
"csak benyomtam a shiftet, aztán k és v, végül felengedtem a shiftet. Ez háromnak számít? Mert akkor - ragozás nélkül - megéri :) "

Jajj, erre nem is gondoltam :) Valamiért fel sem merült, hogy valaki nem jobb kézzel írja a k és ballal a v betűt.

Kedves Szülő!

Gyermekét szabálytalan, (ezáltal hatékonyságát tekintve gyenge,) ám kétségkívül kreatív megoldásáért dicséretben részesítem!

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.08. 20:16:20

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "Nem tudom, ki a macska."

Attól tartok, rám* gondolt. Bár kutya** vagyok, sokakat megtéveszt az avatarom.

* De lehet, hogy csak paranoiás vagyok.

** michaelmaslin.com/inkspill/wp-content/uploads/2013/07/dog-on-the-internet-by-peter-steiner.jpg

Humpfrey (törölt) 2016.04.11. 09:54:03

@Reactor: te az a bizonyos Reaktor vagy aki anno youtubeozott? :D

Reactor 2016.04.16. 03:05:40

@Humpfrey: Van másik is? :D
És fogok is még, amint meglesz az új masina. Ez az ipari hulladék már rögzíteni se tud normálisan...

2016.05.20. 00:09:09

ha a panasz nem konkrét (itt-ekkor-ilyen és ilyen süteményt) ettem ill. trágár stílusú, akkor teljesen helyénvaló a törlés és az hogy nem érkezik érdemi reakció. a kioktatás nem, de ez sajnos magyarország.
azért eléggé elkeserítő, hogy valaki azt gondolja, ilyen egy korrekt panaszlevél. hihetetlen.

Law enforcer 2016.05.25. 21:13:03

Nem tudom, ha jó kávét akarok inni akkor én magam főzöm. Ez a fajta embertípus a rendszeresen kávézóban sütikézek és iszom kategória, aki éhenhalna egy áramszünetben is. Voltak is, vannak is kávéházak, de ez is tipikus pestiember szórakozása. Másfelől megközelítve a dolgot: Ha valami fos meg szar akkor vissza kell vinni, tudtukra adni nem posztolgatni meg levelezgetni. Vagy ettől, hogy ott kávézik rögtön íróvá is válik az ember? Egy kávéról van szó, nem egy plazmatévéről. bssza meg. A KV írásmód meg minimum feketepont.
süti beállítások módosítása