Tékozló Homár

Akar sok macerával járó, kijelzőhibás készüléket venni? Tudjuk, hol tegye!

2016.05.11. 10:58 | Homár Hilda | komment

emag_1.png

"Azt mondta az LG-s, hogy ... ők kijelzőhibával adták el ezt típust az Emagnak, és hogy ezt ők hibátlanként árulják, az nem az ő bajuk."  Hogy mi van? És vajon miért nem cserélik ki a rosszul kitöltött garancialevelet? Pláne, miért nem küldenek újat? 

Sziasztok!

Black Friday akcióban vásároltam az eMAG.hu-n egy LG 43LF630V típusú LED TV-t.  Már akkor megfordult a fejemben, hogy talán nem kéne itt vásárolni, mert később megszívhatom, de sajnos mégis megtettem.

A gondok akkor kezdődtek, mikor megláttam, hogy rosszul töltötték ki a garanciapapírt. A TV sorozatszáma helyett a dobozán lévő vonalkód alatti értelmetlen számsort írták rá (ami miatt a jövőben sok kellemetlenségem volt). Kértem tőlük, hogy javítsák ki, de megtagadták. Tudom, hogy már ezen a ponton vissza kellett volna küldenem, de nagyon elfoglalt voltam akkor és nem akartam ezzel foglalkozni (hülye voltam). Amúgy megkérdeztem más Emag vásárlót is és neki is így állították ki, tehát gondolom mindenki így kapja meg.

A következő gond az volt, hogy a postai feladóvevényt ráragasztották a vonalkódra, aminek a kódja a garanciapapíron volt és ha nem tudtam volna úgy leszedni, hogy ne sérüljenek a számok, akkor senkinek nem bizonyítottam volna be, hogy erre a TV-re szól a garancia.

Már az elejétől kezdve láttam, hogy valami nincs rendben a TV kijelzőjével, de egy ideig annyira nem zavart a dolog. Később azonban egyre nagyobb világos foltok jelentek meg a kijelző alsó részén, és már annyira idegesített a dolog, hogy bejelentettem az LG-nél, akik kijöttek, elvitték a TV-t és pár nap múlva adtak helyette egy csereutalványt, amit sajnos csak az Emagnál tudtam beváltani (csak a szerencsén múlt amúgy, hogy a hibásan kitöltött Emagos garanciapapírt elfogadta az LG, nem kis izguláson mentem át emiatt).

Nos, megérkezett a cseretévé az Emagtól, a bekapcsolása után rögtön észrevettem, hogy ennek is ugyanaz a baja, mint az előzőnek, sőt ez még durvább (tenyér méretű világos foltok vannak a kijelző teljes alsó részén). Ez gyanús lett nekem és az LG szervizesnek, ezért felhívta az LG Magyarországot, akik elmondták neki, hogy ebből a típusból kijelzőhibás szériát adnak el az Emagnak. Ezt az Emag azonban elfelejti közölni a termék adatlapján, hibátlanként árulják!

Kétségbeesésemben felhívtam az LG ügyfélszolgálatát, akik azt javasolták, hogy mivel a cserekészülék új, ezért érvényes rá a 72 órás elállás, és ezt alkalmazzam a vásárlás helyén. Fel is hívtam az Emagot, hogy élnék a 72 órás elállással, de megtagadták arra hivatkozva, hogy az eredeti készüléket 5 hónappal ezelőtt vásároltam. Azóta próbálkoztam már mindennel, feljelentéssel is is fenyegettem őket, de nem hatotta meg őket.

A következő csavar a történetben, hogy nem kaptam semmilyen papírt a cseretévéhez. Kötelező lett volna új garanciapapírt adniuk hozzá, de csak maga a TV érkezett, semmi papír hozzá, letölthető formában is csak a régi TV papírja elérhető. Azóta az új garanciapapírt kértem már szép szóval, csúnya szóval, de mindig megtagadták. Azt mondogatják, hogy használjam azt, amit a régihez kaptam, de azon egyrészt a régi TV sorozatszáma van, másrészt 5 hónappal előbb lejár (cserekészülék esetén  újraindul a garancia). Plusz így az LG-nél sem tudom bejelenteni a hibát, mert garanciapapír nélkül nem foglalkoznak vele. De azt mondta az LG-s, hogy valószínűleg amúgy sem foglalkoznának, mert ők kijelzőhibával adták el ezt típust az Emagnak és hogy ezt ők hibátlanként árulják, az nem az ő bajuk.

Az Emag azt mondta, hogy csak akkor sztornóznák a megrendelésemet, ha visszaküldeném a TV-t és a szervizeseik rábólintanának a dologra. Azonban amilyen korrekt boltról van szó, szerintem összekarcolva visszakapnám "semmi baja", vagy a "LED TV-k ilyenek" kulcsszóval. Max akkor küldeném vissza, ha garantálnák, hogy visszakapom a pénzem. 

Valamit mindenképp lépni fogok az ügy érdekében, már csak azért is, mert 130 ezer Ft nem kevés pénz és így nézhetetlen a TV. Sajnos nehezíti a dolgomat, hogy román cégről van szó.

Mindenképp szerettem volna ezt megosztani, hátha valakit sikerül eltántorítanom, hogy ettől a csaló cégtől vásároljon.

Köszönettel:

H.Zs.

UPDATE

Ezt lehet tenni:

Kedves H.ZS.!

Amennyiben az LG tájékoztatása valóban megállja a helyét akkor bizony elmondható, hogy az Emag is beállt azon vállalkozások sorába, akik ha kell akár tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot is bevetnek annak érdekében, hogy növeljék eladásaik számát. 

Amennyiben a vállalkozás ténylegesen nem közölte az honlapján, hogy az eladásra szánt készülék pixelhibában szenved, mulasztásos megtévesztést valósított meg. Hiszen nyilván azért vetted meg a terméket, mert azt gondoltad, hogy az hibátlan, és a valós információk birtokában bizonyosan nem döntöttél volna a vásárlás mellett. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra tekintettel javasoljuk, hogy élj bejelentéssel a fogyasztóvédelmi hatóságnál: http://www.nfh.hu/node/4535

A termékkel kapcsolatos másik problémát az jelentette, hogy a vállalkozás nem megfelelően töltötte ki a jótállási jegyet. Jó tudni, hogy a hatályos jogszabályok alapján a jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy az átadás elmaradása nem érinti annak érvényességét, vagyis ettől függetlenül is megilleti a fogyasztót tartós fogyasztási cikkek esetében az egy év kötelező jótállás. A termék cseréje esetén pedig a jótállási idő újra kezdődik, tehát ha tudod bizonyítani, hogy mikor került sor az új készülék átvételére, onnantól egy évig újra érvényesítheted jogaidat. 

Ha egy tartós műszaki cikk valamilyen hibában szenved 3 munkanapon belül csereigényt csak akkor akkor lehet érvényesíteni, ha a terméket üzletből vásároltad- tehát nem interneten rendelted- illetve a határidőt a vásárlás napjától kell számítani. Esetedben így a vállalkozás - e jogszabályhely vonatkozásában - jogszerűen utasította el a csere iránti igényedet. 

Ettől függetlenül nem vagy köteles beletörődni abba, hogy egy hibás készüléket kaptál méghozzá másodszorra is. Javasoljuk, hogy írásban, tértivevényes, ajánlott küldeményként feladott levélben írd meg a vállalkozásnak, hogy mivel újra hibás terméket küldtek, elállsz a vásárlástól és kéred a vételár visszafizetését. Ha esetleg az LG-től sikerülne egy nyilatkozatot is beszerezned arról, hogy itt kijelzőhibás szériáról van szó, azzal még inkább alá tudnád támasztani igényedet. Elutasító válasz esetén jogaid érvényesítéséhez az Európai Fogyasztóvédelmi Központ tud további segítséget nyújtani, illetve eljárást indíthatsz a Budapesti Békéltető Testület előtt is. 

UPDATE
Az ügy kapcsán megkerestük az Emagot és az LG-t is, az alábbi válaszokat kaptuk tőlük:

Tisztelt Szerkesztőség!

A Tékozló Homár blogon 2016. május 11.-én megjelent bejegyzéssel – illetve az abban szereplő fogyasztói levéllel – kapcsolatban tájékoztatjuk önöket, hogy az ügyfél reklamációja nyomán részletesen kivizsgáltuk az ügyet.

Az eset kapcsán szeretnénk leszögezni, hogy az eMAG.hu soha nem árult hibás szériájú árucikkeket – így televíziókat sem -, és megkeresésünkre az LG is megerősítette, hogy számunkra nem értékesített ilyen készülékeket.

Felelős kereskedelmi vállalkozásként mindig igyekszünk megoldani fogyasztóink problémáit, és működésünk során mindig az ügyfelek elégedettsége a legfontosabb követelmény számunkra. Ez alól a szóban forgó ügy sem jelent kivételt: a vételár teljes összegét visszautaljuk az ügyfélnek, emellett szeretnénk kifejezni sajnálatunkat azért, hogy megrendelése kapcsán kellemetlenség érte.

Hangsúlyozzuk továbbá, hogy működésünk során mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártunk el.Tisztelettel:

Biró L. Norbert
Ügyfélszolgálati vezető

eMAG.hu

Az LG Electronics Magyar Kft. a szórakoztatóelektronika, a mobiltelefonok, a háztartási elektronikai cikkek, az IT és üzleti megoldások egyik vezető nemzetközi gyártójaként innovatív, megbízható termékeivel igyekszik jobbá tenni vásárlói életét. Éppen ezért kiemelten fontos hangsúlyoznunk, hogy minden egyes magyarországi szállítású LG készülék új, gyári készülék, azaz természetesen a gyár által csomagolt, nem használt modellekről van szó minden esetben, amelyek értékesítése során teljes körűen az aktuális magyarországi jogszabályoknak megfeleően járunk el. Mindez tehát azt jelenti, hogy az LG Electronics Magyar Kft. semmilyen körülmény között nem értékesít hibás, értékcsökkent terméket a partnereinek.

Az LG elkötelezett a gyors és hatékony szervizszolgáltatás iránt. Alaposan tanulmányoztuk a blogpostban említett ügy szervizelési hátterét, amelynek során azt találtuk, hogy szervizünk a vásárló első hibás készülékcseréjét illetően járt csak el, ekkor csereutalványt állítottunk ki a vásárló számára.

Az EMAG által azóta kiadott cserekészüléket kollégáink nem ellenőrizték, mivel nem volt tudomásuk róla. A blogpostban található információkkal szemben a második készülékkel kapcsolatban a vásárló nem kereste az LG szervizét. Mindez azt jelenti, hogy a posztban írt megjegyzést nem az LG márkaszervize, nem az LG telefonos ügyfélszolgálata, és nem az LG Electronics Magyar Kft. képviselője adta.

LG Electronics Magyar Kft.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

230e 2016.05.11. 13:56:57

@Nyikita Szergejevics Zájcsik: A Philips nem volt egy rossz márka. Aztán kb. 5-6 éve megvették a kínaiak. Így ez a Philips már nem az a Philips. www.whathifi.com/news/philips-and-tp-vision-agree-joint-venture-tv-division

Egyébként nekem Philips LCD tv lóg a falon második tv-nek már lassan egy éve. Semmi bajom vele, 40.000 forint körül volt az ára, kb. egy tizessel a Samsung, LG alatt. Vannak apró hülyeségei de egyebekben ok. Jótállás 2 év van rá, a távja egy egy után szétesett, 5 napon belül küldtek egy másikat.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 14:05:09

@KRT : LED tv-t nem vásárolgat csak úgy átlagember! Ez LCD! Ne bosszants fel. Világítása LED-ekkel történik. A köznyelv - mint annyiszor - pongyola és téved. Köszi, hogy megjegyzed mindörökre.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 14:11:18

@tejfölbiztosítás: "LED tv-t nem vásárolgat csak úgy átlagember! Ez LCD"

Mi a különbség?

A plazmaTV és a LCD közötti különbségről van egy halvány sejtésem.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.05.11. 14:21:32

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Akkor mar ketten vagyunk szerencsesek, nekem sem volt meg bajom sem a samu tévémmel, se a ket monitorommal, se masegyebbel. Dobjatok a tengerimalacok ele, de nekem meg a formatervuk is bejon. D

A posztert pedig marhara nem tudom sajnalni, pedig esku megprobaltam.

McZozo 2016.05.11. 14:21:44

@atpijkamo121: Szoval mar teged is a Tesco fizet, hiaba na a szukseg nagy ur :)

_B_ 2016.05.11. 14:24:58

@tejfölbiztosítás:
Nem csak a köznyelv, hanem a gyártó is LED TV-nek hívja a LED háttérvilágítású LCD-t.
Az OLED a valódi LED TV. Képminőségre bár ráver a plazmára, élettartammal vannak gondok.

The Crazy One 2016.05.11. 14:37:22

@KRT : és @_B_: ugye a megtévesztő reklámra való hivatkozást csak viccnek szántátok? Nem kell a színészkedés, mert a poszter még a végén tényleg megjátsza. Ennyi erővel a mikrohullámú sütő is csak megtévesztés, mert abban valójában egy magnetron által kiobcsátott ultrarövid hosszúságú rádióhullámok vannak. Tehát megtévesztik a fogyasztókat. Ezt neeeee

joska61 2016.05.11. 14:37:52

Lehet, hogy az emag is szürkeimportot cuccot árul?

McZozo 2016.05.11. 14:39:40

@atpijkamo121: TEchnologiailag en se vagom teljesen, de en ugy tudtam kb hogy a led az az lecd nek volt a tovabbfejlesztett valtozata. Nekem van egy LCD az ilyen 4-5 cm mely. kb 6-7 eve vettem akkor a legjobbak kozott volt. lekopogom de mai napig hibatlanul megy. Aztan ugy masfel eve vettunkegy mar led et ott mar nincs egy centi a tv melysege. KEp nagyon jo de a kulonbseg cask ott van hogy az uj mar 4k mig a regi meg csak full HD. HA sima BD ripet nezek rajta szinte semi kulonbseg. Az egyetlen elony talan a hetkoznapi hasznalatba hogy az uj ledesbe van valami softweres kepjavitas igy a sima sd adasok nem olyan gusztustalanok mit a regi hd teven ahol az osszes hibat latni lehet mert az nem javitja az sd kepet

McZozo 2016.05.11. 14:43:04

@_B_: "Az OLED a valódi LED TV. Képminőségre bár ráver a plazmára, élettartammal vannak gondok. "

TEgyuk hozza hogy a plazmara nem tul nehez. Arra mar a kezdeti LCD tevek is ravertek, arrol nem beszelve hogy a plazmak is elegge nem idotalloak voltak. Mig az en lcd m mar kb 7 eve minden minosegromlas nelkul uzemel. Ugyanezt ismeroseim plazmajarol nem lehetett elmondani

Bruszli 2016.05.11. 14:44:10

@nagybalfasz:
Mondom! Lenyomom a kilincset, a lábammal belemegyek a boltba, és elmondom, hogy mit akarok.

ymel 2016.05.11. 14:44:59

@Tehetséges ugandai buzi: tehetséges vagy általánosításban. Az LG az egyik megbízható tévégyártó. Szebb a kép, mint az átlag Toshibán meg a Sonyn. De mindegy. Tényleg ki a franc tévézik manapság

McZozo 2016.05.11. 14:45:44

@The Crazy One: REklam resze hulyeseg, de megtevesztesnek megtevesztes. Mivel ha jol ertem az EMAG olyan hibas szerias tv t arul amit o a gyartotol mar hibas keszuleknek vesz de aztan ezt hibatlan keszulekken ertekesiti tovabb. MAs lenne a helyzet ha fenn lenne az oldalukon hogy akcios hibas szeria. mert akkor a vevo tisztaban van es mint irtak is esetleg cegek megvehetnek prezentacios tv nek ...

The Crazy One 2016.05.11. 14:50:39

@McZozo: Neeeeem, én arra gondoltam, hogy nehogymá arra hivatkozzunk, hogy te LED-megvilágítású LCD-t kaptál LED-TV helyett. A hibás széria az egyértelműen az emag meg az LG dílerének a kurva annya. Egyértelmű a helyzet: van 10 raklap gyári hibás televízió, bőven áron alul kínálja a nagyker, úgy nem nehéz a legolcsóbb áron megjelenni az árukeresőn. Jó lesz az a parasztnak, normán belül van!

2016.05.11. 15:00:14

@Bruszli:
Hmm, még kilincs is van a boltban. Nagyon retro.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.05.11. 15:02:36

Az LG-vel nekem eddig nem volt bajom, a TV-m, a lejátszóm és a régebbi felvevőm is tőlük van. A családban másnak a garanciális monitorán lett valami kis hiba, a szervizük pár napon belül javította. Nyilván csinálnak rossz dolgokat is, de alapjában véve nem egy kerülendő márka.

Az eMagról mostanában többször olvashattam, hogy bajok vannak velük. Hogy ez lejáratókampány-e, azt nem tudhatom, de az olvasott bajok valóban intőek.

A posztolónak: a Fogyasztóvédelem talán még tud segíteni. Ha ők kimondják a bolt vétkességét, azt véleményként akár egy perben is használni lehet. De sajnos a tanulság nem új: a vásárláskor, javításkor körültekintőnek és határozottnak kell lenni, mert az ő pályájukon játszunk. Fel kell írni mindent, kicsomagoláskor le kell fényképezni mindent, a vásárláskor, reklamációkor hangfelvételt kell csinálni, rejtve, mert azt is szabad. Ha az aggodalom fölösleges volt, annál jobb, a felvételek majd törölhetők.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 15:07:13

Vettem egy 200 centis 8k-s HD ready 480Hz-es 3D-s sztereo 5.1 dolby surround plazma led lcd Anti Glare smart tévét. Ugyanolyan szar a műsor! Engemet átvertek!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 15:09:29

@nagybalfasz: "kilincs is van a boltban. Nagyon retro."

:)) Az jávaszkript kilincs lesz.

The Crazy One 2016.05.11. 15:11:29

@atpijkamo121: jaj, az meg a másik kedvencem, amikor az üzletben látják milyen fasza a kép, mert megy a demódévédé a túlszaturált, indokolatlanul színes rövidfilmmel, aztan hazaviszi, ráköti az analóg digit és meglepődik: kockás a kép, semmivel sem jobb, mint a videotonnál, reklamáció. azapádfaszát!

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 15:11:58

@McZozo: te melyik bolygóról jössz, haver? Úgy mégis, milyen szempontok alapján sikerült jobbnak értékelni a kezdeti LCD-ket a plazmáknál? Minél több km-re elvilágít, annál jobb a kép? Mélység, színhelyesség, kontraszt, mozgásmegjelenítés, ilyenek smafu? Gondolom..... A plazmák is fejlődtek időtállóságban. Vak vagy, aztán ennyi, kár is ezen vitát nyitni.
Faszom.
@_B_: igaz, az (O)LED gyermek még. A gyártó is szarul hívja a készülékeit. Minél egyszerűbb alakra van hozva egy megnevezés, annál könnyebben megtelepszik a nép kisagyában, hátul.
@atpijkamo121: az igazinál maguk az RGB LED-ek a képalkotók, emennél meg LCD panel van megvilágítva LED-ekkel. Egy pohár sem lesz zseblámpa attól, hogy zseblámpával világítod meg.
Hát nos a reál LÖD tévé képétől megfekszel, az LCD-kben meg nagy a szórás, de kúttúrált megjelenülést úgy felsőközépkategóriától várhacc csak. Egy huszárvágással viszont ki is vághassuk magunkat az egész problémakörből annyival, hogy kisképernyős képcsöves tévéket kezdünk el nézni az ezredforduló előttről. Problémát csak problémára lehet cserélni, nincs sem ingyenebéd, sem igazság a Földön.

2016.05.11. 15:16:34

@atpijkamo121:
Én meg egy új telefont vettem, és azon is ugyanazok a köcsögök hívnak.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 15:17:33

@The Crazy One: Akkor szaturálja túl, ha az a kedvence. De legalább nem robban, mint a Videoton Color Star.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 15:18:07

@nagybalfasz: köcsögök? Jó kis közösségbe jársz te is.:D

McZozo 2016.05.11. 15:19:28

@The Crazy One: Ebben egyetertek. akkor felreertettelek

McZozo 2016.05.11. 15:30:03

@tejfölbiztosítás: NEzd nem vagyok a technika szakertoje. Mikor vettem az elso LCD tevemet akkor beleastam mgam illetve meg is neztem a tv ket. Igy teljesen buta felhasznalo szemszogebol mondom csak sajat tapasztalat utjan hogy az LCD k mar akkor elesebbek voltak job volt a fenyesseguk a kontrasztjuk. Nekem jelentos szempont volt hogy szamitogepet is kothessek ra es az is jol lathato legyen. Ebben akkor az LCD messze verte a plazmakat. A plazmak kepe nekem sokkal sotetebb olyan osszemosottabb volt szamitogepes dolgokhoz anno teljesen hasznalhatatlan volt.
Mindezek melett akkor az volt a szakemberek hozzaallasa is hogy a plazma a technologiajabol adodoan erosen veges elettartalmu. Ezt szemelyesen nem ellenoriztam de voltak ismeroseim akik vettek es aztan idovel tenyleg kuka let a plazmajuk.
Ebbol en ugy vettem le hogy a plazmak anno zsakutcaba kerultek. Es aztan mikor pl masfel eve vettuk a led tv-t en mar egy darab plazmat nem lattam az itteni MEdia markt megfelelojeben. Igy en ugy gondoltam ki is koptak mar. Ha azt mondod meg letezik es fejlodott hiszek neked csak en nem lattam. Igy erdemben tedhnikai hatteredel nem vitazom mert azt jobban tudod biztos en csak amator felhasznaloi es tapasztalati oldalrol irtam amit irtam

InTheGajd 2016.05.11. 15:31:19

Okos ember más kárán, a hülye a sajátján SEM. Jöhet a következő poszt.

Nah, jó. Hogy kicsit többet írjak, ezért szoktam inkább +10%-al többet kiadni érte a helyi MM-ben és ott pár percig szőrszálhasogatok, de legalább tudom, hogy semmi baja.

cmx85s 2016.05.11. 15:52:27

@atpijkamo121: Ne bántsd a Vidit, lécci! Nekünk Precision 2000 volt, nagon jól szolgált 10+ évig. Vérzett a szívem, amikor megadta magát a képcsöve, addigra már a Videoton márka sem létezett. Mondta a szerelő, hogy tud hozzá képcsövet hozni, de annyiba kerül, mint ha újat vennénk. Vettünk egy újat, 3 év után képcsöves... Akkor érkezett a Sony LCD, egyelőre bítrja a strapát, pedig napi 16-18 órát megy, vagy 5 éve.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.11. 16:28:56

@atpijkamo121: nekünk is volt, be is voltam xarva, amikor voltak a color staros pukkanós hírek. Ezzel szemben a miénk csendben múlt el :)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 17:05:32

@cmx85s: "napi 16-18 órát megy, vagy 5 éve."

Te vagy az NMHH ellenőre, és azt nézed, hogy betartják-e a csatornák a korhatár besorolást?

gabors 2016.05.11. 17:55:41

"Black Friday akcióban vásároltam"

melyik eveben ???? mert nagyon idoben van a story

Phil Necro 2016.05.11. 17:58:26

@joska61:
lehet,hogy ugandabol importaljak romaniaba :D

gabors 2016.05.11. 18:03:06

@ROTFL Manó: ha TV-t hitelre kell venned akkor tartsd meg a regit !!!! milyen foci VB lesz ??? azt hittem iden olimpiat rendez Brazil a foci vebet mar megcsinaltak ...

ha meg tenyleg a foci VB-re akarsz TV-t (legkozelebb 2018-ban tartanak egyet az arabok) akkor ket ev alatt csak megtudnad sporolni a lapos TV arat...

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 18:04:08

@sáros_tehén: ah, megbeszeltuk az elnevezes okat. Nyugodj meg, egy LED tv ara millio folott van.

Reactor 2016.05.11. 18:16:43

A márkásabb cumók közt arányaiban kevesebb a selejt. Úgy 9 esztendeje vettem két holmit a számítógéphez amit a "szamszung" gyárt - egy katódsugárcsöves monitort, és egy 500 gigás merevlemezt (akkoriban ez volt a létező legnagyobb az ismert világegyetemben). Nos, a merevlemez mái napig bírja, igaz, 95%-os az épsége, nem 100%-os, de működik és kiválóan bírta a format céket és újratelepítéseket, de még a hidazást is. A "szamszung" monitorral ugyanez a helyzet, mái napig kifogástalanul működik, egyszer nem kellett elcipelni szervizbe. Miközben mástól hallom hogy 5 év alatt már a harmadik LCD-s szuper-mega-giga-ultra ötdimenziós monitort veszi meg, mert úgy tönkrementek az előzőek, mint a huzat, a szervizes vonogatja a vállát, a cég nem hajlandó visszacserélni őket, pereskedni meg se ideje, se pénze.
Én speciel a WD márkával szívtam meg, az a winchester alig 3 évig bírta, utána fogta magát, és csak úgy tönkrement, úgy kellett adatmenteni róla, arra pakoltam a rendszert meg mindent, mondván, új seprű jobban söpör. Nos...nyet...

Ráadásul ott a tervezett elavulás is, a fogyasztói társadalom rákfenéje. A jövő évtizedben már ott fogunk járni, hogy a kütyük percre pontosan romlanak majd el a garancia lejárta után.

(okostelefon ügyben nem tudok nyilatkozni, én hülyetelefont használok, egy Evolveo MassivePhone-t)

ööö,izé 2016.05.11. 18:19:56

@ymel: A nagy lófaszt szebb. Hacsak nem az lg zászlóshajóját hasonlítod a sony legolcsóbb tévéjéhez. Eleve szerintem ezekben a mai tévékben mindben jó a kép, ha tv adás megy a MM tévéiben mind jó szerintem. Mégis van a sony és van a többi. Az oled pedig annyira nem nagy ugrás, ha 4K-s tartalmat nézel az lcdn ígyis úgyis összefosod a bokád, az olednél hangyányit hígabbal, max. ennyi.

mindjártkifingócsatornatöltelék 2016.05.11. 19:01:39

@ööö,izé: Egyetértek. Nemrég vettem tévét. Úgy indultam neki az egésznek, hogy LG vagy Samsung. Bementem az MM-be és azt vettem észre, hogy bármelyik Sony Bravia képe szebb akár az LG, akár a Samsung tévékhez képest. Elmentem még pár üzletbe és mindenhol ezt tapasztaltam. Igaz, hogy 40-50 k-val drágább volt, mint a hasonló LG-k, de mégis Sonyt vettem és nem bántam meg.

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2016.05.11. 19:13:43

Már akkor megfordult a fejemben hogy nem kéne kirabolni és megölni azt az éjjel egyedül sétáló nőt, mert később megszívhatom de sajnos mégis megtettem. Ezzel együtt igaza van a posternek

Phil Necro 2016.05.11. 19:15:45

@gabors:
Ha megveheted a tvt 140k-ert,vagy 10x14k-ert,akkor miert valasztanad az elobbit?
En vettem mar ugy tvt hitelre,hogy boven megvolt a vetelar,csak 0 thm mellett inkabb forgattam meg par honapig a zsetont.

asdf 2016.05.11. 19:57:43

@McZozo: Rosszul tudtad. A LED tv a marketingesek agymenese, a 10-15 evvel ezelotti LCD tv-khez kepest a LED-eskent marketingelt tv kijelzojenek kulonbsege mindossze annyi, hogy az LCD panel mogott nem fenycsovek (neon), hanem LED-ek vilagitanak. Ez mind. Es erre a hatalmas -amugy pozitiv- kulonbsegre ugrott ra a marketingreszleg (rajatszva persze, hogy majd a nep keverje jol ossze az OLED-del, aminek viszont az egvilagon semmi koze ehhez, alma, korte). Szoval nem LED tv-, hanem LED hattervilagitasu LCD tv (valoszinuen millionyian leirtak mar, nem olvastam vissza).

Ha pedig egy hetig plazmat neznel, es utana kicserelnek egy LCD-re, kb. sirva konyorogned vissza a plazmat.

SAndrás 2016.05.11. 20:01:26

@atpijkamo121:
Volt (!) egy kedves ismerősöm, aki anno rém büszkén újságolta, hogy vett egy fullHD tévét. Kicsit letörtem azzal, hogy a fullHD igazából HD, csak jól hangzik a megnevezés. Ezért aztán ki is zárt a barátságos ismerősök köréből.
Másoktól megtudtam, hogy ki volt borulva, hogy a TV-adás erősen pixeles, és a DVD filmek is kockásak.
Észt adni nehéz ám! Megtanultam, hogy nem is kell!
Együtt-érzünk, sajnálkozunk, pacsizunk. Magunkban meg röhögünk, mert megint valaki bedőlt a reklámoknak.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 20:08:40

@McZozo: igen, bocsi, hogy úgy nekedugrottam, csak hát egy idegbeteg szar vagyok csupán. PC monitornak tényleg jobbak voltak mindig is az LCD-k. A gyanútlan fórumozó viszont tévéi felhasználásban gondolkodik, ha már tévé, elsősorban. A plazmák tényleg eltűntek, de nem szarságuk miatt, hanem a trend elfordult tőlük, így halál. Egyébként meg a végére kifehéredtek a sárgafehérek már.
@asdf: úgy úgy. Sokkal jobban megfogalmaztad, mint én.
@ööö,izé: oké, te könnyen vagy boldog, hogy letudod ennyivel, hogy nagyfelvontás=jó kép.

Toshiba és Hithachi is ajánlható jószívvel, jó is, hogy említette az a valaki, aki kérdezte. Samsungból olcsóbbat egyáltalán nem érdemes venni, mert nulla mélysége (fos gammának köszönhetően) van a képnek. Pana az egyetlen, amiből meg lehet reszkírozni a belépőszintet, olyjó.

Nem tudom mi a szarért élünk még, de még mindig lélegzem. Úgy megrendeltem az apokalipszist, de nem szállította ki a futárd, ezért írok is a homárdra.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 20:26:25

Kamilla Kovács "segítenek". Attól, hogy firkálgatsz a képernyőre képzelgéseket és vissza tudod olvasni, attól még nem lesz igaz.
@atpijkamo121: persze, a 2kerekű eldőlne az ólban!

2016.05.11. 20:35:49

@Phil Necro:
Azon elgondoltál, hogy ilyenkor ki fizeti a kölcsönkapott pénz kamatát? Mert elárulom, a bolt kalkulálja bele az árrésbe. Ami azt jelenti, hogy vagy találsz olyan webshopot, ahol olcsóbb.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 20:36:29

@The Good Boy !: de szar sora lehetett.:( Tesztíró időszakom volt az egyik legszebb. Sajnos a kurvulás (lap kurvulása) miatt én is feladtam, pártatlanul meg nincs termékminta. Szerettem tényleg. Most pedig leszopom magam a régi szép idők emlékére.

cmx85s 2016.05.11. 20:56:15

@atpijkamo121: nem, csak nyugger van a háznál...

ööö,izé 2016.05.11. 21:30:54

@tejfölbiztosítás: neked meg elég az érveléshez, hogy kiforgatod a másik fél szavait :-) Tudom, ezer dolgot, ezer fölösleges dolgot lehet vizslatni egy új tvben. Hányszor olvastam tévés topikokban, hogy amíg nem tudta, hogy mit kell nézni nem is látta. A sok nagytudású szakértő meg elemezgeti a készülékeket, venni nem vesz, csak a duma van. Megmondom neked a frankót: egy jó márka jófajta készüléke 90% garancia, hogy elégedetten használod majd. Hülyeség a 4K, de aztán amikor egy bazinagy pazar képernyőn megnézel néhányat akkor másként látod. De a sima hd csatorna ugyanez. Ez persze nem zárja ki, hogy az olcsóbb, vagy népszerűtlenebb holmik között nincs gyöngyszem. De míg az első evidens, addig ez utóbbi nagy szerencse.

gabors 2016.05.11. 21:35:34

@Phil Necro: "Ha megveheted a tvt 140k-ert,vagy 10x14k-ert,akkor miert valasztanad az elobbit?
En vettem mar ugy tvt hitelre,hogy boven megvolt a vetelar,csak 0 thm mellett inkabb forgattam meg par honapig a zsetont. "

Hat ha te hiszel az ingyen ebedben akkor lelked rajta ... hallottam az ingyen telefonokrol is es a hasonlokrol....

De te tudod a te penzed. Csak mondom akinek hitel kell egy uj TV megvetelehez az tartsa meg a regit.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.05.11. 21:42:42

@cmx85s: Ez nagyon durva! Beszélgessetek néha a nagyival!

Százéves apám napi 4 órát tévézik. Nekem már meglágyult volna az agyam ennyi Walker, a texasi kopótól is.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 21:50:07

@ööö,izé: te nem születtél videophilnek, én meg igen. Ez van. Nem választott a dolog. Kevesen értik.
@atpijkamo121: léteznek normális mú sorok is. Mivel tölti idejét apád? Durva, hogy már a nulladik x-ben van.:))
@gabors: volt egy hoax, hogy márker cukkerberg osztogatja vagyonát! Hát én eladtam mindenem, hogy befizethessem a pénze kimentéséhez szükséges tranzakciós díjakat (15 millió), hogy aztán megkapjam a százmilliókat. Majd hívni fognak.

ööö,izé 2016.05.11. 21:58:34

@tejfölbiztosítás: az mit jelent, hogy videophil? olyan mint a pdofil meg nekrofil, meg gerontofil csak videókazettával? Bocs de én tényleg nem tudom mi ez, még soha nem hallottam ilyet.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 22:04:57

@ööö,izé: azhogy nem fórumon sznoboskodik, hanem tényleg számítanak neki azok, amikről írsz és akikről írsz. Attól boldog, nem azért mert magányos vagy mást akar pótolni vele, hanem mert annyival igényesebb a dologra. (persze olyan is van ettől függetlenül, aki a hobbijába öli a nőhiányt, bármilyen hiányt).
@atpijkamo121: nem csak játékfilmek vannak.

FDToth 2016.05.11. 22:37:10

A gvti megint hulyeseget ir: emagrol koztudott h nincs szemely atveteli lehetoseg, 3 nap itt sosem ervenyes, tehat csere eseten is boven lehet 14 napig elallni, mivel uj a termek teljes egeszeben.
En gvti-tol 3-szor kertem tanacsot, abbol egyszer irtak le mi a helyes, ketszer bskiztak, kb ugyanugy, ahogy nfh szokott. Gvti nem nfh-tol eljott emberekbol van feltoltve? :D

ööö,izé 2016.05.11. 22:40:08

@tejfölbiztosítás: mások vagyunk. Én azokban a hozzászólásokban az elvesztegetett életeket látom. Tévékészülékek apró, lényegtelen jellemzőin oldalakon keresztül úgy pörögni, mintha az a rák ellenszer lenne. A cégek óriási büdzséből gazdálkodó briliáns koponyái hosszas kísérletezés után kiadnak valami ketyerét, amit utána néhány digibubus hobbista a monitor mögött megítél. A 80% olyan sötét, mint a félhomályos szoba amiben napi húsz órát bújja a netet. Tévévásárlás előtt kijegyzeteltem egy csomó ilyet, a sonynál az eladó majdnem sírva fakadt. Elmondott, megmutatott mindent, úgy támasztotta alá a tényeket. Ha ezt nem teszem meg, most nagy rábaszás lenne. Persze a szakértő videofil boldog, mert ma is Istennek tetszőt cselekedett. Nagyon kevés személy van az ilyen fórumokon aki tényleg ért hozzá és nem egy okoskodó, félművelt szociopata. Az ilyen 100X annyi kárt okoz mint amennyit egy valóban hozzáértő hobbista (aki inkább szakember lehet) segíteni tud. És mi a vége? A milyen tévét vegyek kérdésre csak az a válasz amit a statisztika mutat: melyik készülékkel elégedettek a legtöbben, na olyat. 100 szónak is egy a vége, gyönyörűséges tévém van, még ma is eláll a szavam tőle, boldog vagyok. Remélem még 10 évig.

tejfölbiztosítás 2016.05.11. 23:01:41

@ööö,izé: igen, a mai ember kiüresedettségét én is egy rendkívül sajnálatos és szerencsétlen jelenségnek tartom. Kétségkívül összefonódik a két téma, de nem összemosandó, ez fontos. Lehet valaki úgy igényesebb, hogy közben van élete is. Önismeret és a másik ismerete és az adott technika ismerete híjján vagy részleges ismerete okán sokszor ezek összemosódhatnak a másikban.
Szükségszerűnek tartom az ember életében az ilyen epizódokat egyébként. Már azokat, mikor valaki a technika vagy egyéb hobbija felé fordul, mert épp olyan életszakasza van. Rámutathat egyéb irányokra, kiteljesedhet az adott területben az ember. Ez megint csak nem analóg azzal, mikor valakinek eredendően több kell a szép, a minőség, az élmény megéléséhez. Minthogy akadnak notórius Film+-nézők, meg operába járók is.

Az üreséletű technokraták viszont jóeséllyel sem a hobbijukban - mint last resort - sem semmi másban nem nyernek kielégülést. Ám - ha csak nem ismered a nicket - nem tudhatod, hogy az adott fejtegetés mögött melyik háttér húzódik.

A milliárdos fejlesztéseket követő, "patent" készülékek sokszor olyan ordító hibákkal bírnak, mik még egy átlagnézőnek is szembetűnők, s nem csak belépőszintről beszélhetünk, bár az utóbbi években szépen javultak, letisztultak a dolgok (belépő maradt szar). Tehát örvendni is van okunk! (csak hogy lásd, látom ezt is). De tegyük fel, hogy kiad x gyártó x szériájában x típust: az kell-e neked? Bejön-e az a filozófia, elképzelés, amit ők megálmodtak, legyártottak? Nem biztos, ekkor kacsingatsz másfele. A fórum ebben is eligazítást nyújthat, már ha akad olyan, aki érti a kérdést, mert sokszor még az sem megy (mások az emberek, valóban). Tiszta öröm, mikor ugyan igényességben vagy elképzelésben 2 külön világ találkozik, de értik egymást, hogy oké, neked ez az igényed, nekem meg amaz, megyünk kétfelé, de örültünk a találkozásnak (ugyanez más résztvevőkkel irdatlan flame-be, anyázásba is torkollhat, intelligencia kérdése).
Mellette valóban van egy first world problem-jellege, nem mondom, hogy nincs, meg nem is konkretizálom, mert az olyan, amin én is kiakadok, akkor ti meg biztos és mégjobban.:) Ismerek egyébként nem üreséletűeket is és magas szinten tech-hobbit űzőket egyben, tehát árnyaltabb valamivel a dolog.

A látatlanban való latolgatásnak is megvan a maga bája (ha helyükön tudják önmagukat kezelni a véleményezők). Tudod van az úgy, hogy jól megfizetnek egy szakembert, mert bár a problémamegoldó-készsége átlagos, de tapasztalata nagy van. S nem pótolja azt semmi, sem gugli, sem könyvtár, hanem a humánforrás kell a maga emlékeivel. Ezért tud akár még jót is mondani olyasvalaki, aki mondjuk előtte sok tévét szerelt vagy sok haverja van vagy sok pénze és látott ezt-azt, ugye ekkor nem is látatlanban megy a dolog, illetve de, de igen jó közelítésekkel. Én tehát nem vetem el a műfajt, inkább azt mondom rá, hogy a nép szava a marketingrizsával szemben, ami adott esetben hallatlan előny tud lenni az útválasztásban. Meg persze az adott embert kell nézni, a sorai közt olvasni. Hát ez is egy külön sport, igen.

Egy Sony szalonban voltál? Nekem úgy hiányoznak a szalonok! Jó kis 90's, 2000's évek.

Nem, a videolfilség egy átok, mert költhetsz jó sokat, hogy neked jó legyen. A félhomály gyermekek meg csak igyekszenek kitölteni létük ürességét valamivel. Nyomorult dolog az ilyen. Létezhet e 2 halmaz metszetében is élőlény, nem mondom, hogy nem, de alapvetően nem egyezik a kettő jelenség.

Én a mainstreamet ritkán bírom, okokat lásd fent. Nem kizárt, hogy neked is megvan valahol az a beállítás, típus amivel kapnál plusz. Jóllehet nem annyit, mint amennyiért megérné pluszban keresgélni vagy épp egy tévétől eltérő területen mégis akad ilyen pluszság. Mert pluszok nélkül sótlan az élet.

gabors 2016.05.11. 23:07:00

@tejfölbiztosítás: "volt egy hoax, hogy márker cukkerberg osztogatja vagyonát! Hát én eladtam mindenem, hogy befizethessem a pénze kimentéséhez szükséges tranzakciós díjakat (15 millió), hogy aztán megkapjam a százmilliókat. Majd hívni fognak. "

Meszoly foci edzo Karoly meg el is ment Nigeriaba a penze utan majdnem meg is oltek tobb tizezer markaj/vagy dollarja banta ... persze focihoz sok esz nem kell (ez igaz tortenet !!)

de hogy valami igazat is irjunk zukerberg tenyleg osztogatja a vagyonat tobszaz millat adott a Newark, New Jersey iskolak javitasara Orban modra el is tapsoltak 90%-at SEMMIRE (azota ovatosabb) lasd meg Cory Booker akkori polgi ott most meg mar szenator !!!

tlantos 2016.05.12. 00:29:19

Kártyás fizetesnek mdhet a chargeback is.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.05.12. 02:04:18

LG szervizzel nekem is volt problémám, igaz, vagy húsz éve, azóta kerülöm a márkát... Emag meg... amilyen agresszíven nyomul a hülye reklámjaival, nálam elérték, hogy eszembe se jusson náluk vásárolni.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.05.12. 02:07:34

@asdf: már volt értelme, hogy benéztem ide. Ezt én sem tudtam. Pontosabban azt nem tudtam, hogy az OLED az nem LCD...

Reactor 2016.05.12. 02:19:46

@Hóhér az utolsó barátod: Én se tudtam :) nálunk még a "céerté" megy. Öregecske technológia, de működik, és ahogy olvastam, jópár márkájú LCD/OLED/plazma/anyámkínja televíziót túlélt már. És hát, "if it's not broken, don't fix it".

Fazakas László 2016.05.12. 05:19:44

@rarabel:
Ha most azt hallani, hogy ez az EMAG cég valójában román ... s ha még jól emlékszem - nemrég az Astra Biztosító gépjárművekkel kapcsolatos kötelező felelőségbiztosítási botrányaira, ahol a biztosítási cég szintén román volt -
nos - akkor az a szerény véleményem - ezt a céget Magyarországon -
azonnali hatállyal, de BE KELL TILTANI!

Fazakas László 2016.05.12. 05:26:02

@The Crazy One:

Nekem is az eredeti szlovák gyártású Samsung-om van. Már majd 4 éve hajtom, tényleg bírja a gyűrődést, s még a képe is jó. A távszabályzója viszont már nem annyira ....
Sokat nézegettem hazai TV-ket, egyikük sem annyira lapos.
Hogy hogyan csinálják, nem tudom. Állítólag valami él-LED-es megoldású kivitel.
A magyar meg háttér-világításos. Azért is van mindnek egy kis fara.

Fazakas László 2016.05.12. 05:44:57

@Phil Necro:

Egy TV-nél minden esetben a kijelző a LÉNYEG! Általában azt nézi a nép ...

Ha egy TV simán kijelzőhibás, akkor a kijelzőjét KI KELL CSERÉLNI!
Addig forgalomba NEM KERÜLHET!
A szart magát pediglen veszélyes hulladék-ként MEGSEMMISÍTENI!
(Avagy visszaküldeni a gyártójának - /Chi Mei Optoelectronics Corp./ - Kínába!)
Olyasmi, hogy köztudottan kijelző-hibás TV-ket árulni boltban - az egyenesen BŰNCSELEKMÉNY!

Fazakas László 2016.05.12. 05:53:12

@Phil Necro: - Na azé mutassá má kínai-piacos cipőt, amit 5 évig elhordassz!
Hol hordod? Az eredeti dobozában és kézben - az egyik szobádból át a másikba?
Én egyszer vettem - még a valamikor Dél-Ker diszkontban valami pofás kínai sportcipőt. Átlagos utcai hordásban nekem 3-4 hónapot NEM BÍRT KI!
És izzadt benne a lábam, mint a fene, mert hát - műanyag az egész! Az a silányabbik fajta!
Egyik volt kolleganőm ugyanolyat vett magának, ám nála se ment - még fél évig se!

Phil Necro 2016.05.12. 06:08:56

@nagybalfasz:
Amit en vettem,az meg az emagnal,meg a tobbi trogernal sem volt olcsobb.
Dolgoztam olyan helyen,ahol rendszeresen volt 0% thm akcio a teljes arukeszletere,es semmilyen modon nem befolyasolta az arakat.

Vannak azert apro szopatasok ,peldaul : maga a befizetes penzbe kerul.a "csekk" is 1-200 forint,a szemelyes befizetes meg tobb.Talan az utalas a legolcsobb.

Alapvetoen a 0 thm akciot a bank allja nem a vevo,vagy a bolt..
Igy tudja eladni a hitelkartyajat,a biztositasat.
Elutasitja a 0 thmet,de rendes hitelre mar jogosult vagy, stb ...

Phil Necro 2016.05.12. 06:12:31

@tlantos:
Kaptal mar vissza valaha penzt chargeback eljaras utan,vagy valahol olvastad a neten a szot,es random bedobalod a neked szimpatikus helyekre?

2016.05.12. 08:11:41

@Phil Necro:
Ha hitelkártya kell, vagy biztosítás hozzá, akkor nincs ingyen, mert akkor meg ezekkel fizeted meg a költségét. Valahol biztosan mmegfizeted, ingyen pénz nincs.

Amúgy a Euronics, Media Markt meg az Edigital szokott ilyen 0% THM akciókat hirdetni, és eddig bármit néztem, mindig volt olcsóbb valahol, és nem csak emag, mall, radium meg ilyen szürkeimportos helyeken, hanem normálisabb webshopokban is.

Phil Necro 2016.05.12. 08:32:02

@nagybalfasz:

"Valahol biztosan mmegfizeted, ingyen pénz nincs."
Valaki biztosan megfizeti,mondjuk az utanad jovo,akire rasozzak a hitelkartyat.
En mar el is adtam azt a tevet,amire semmilyen kamatot nem fizettem.a vetelarat 10 egyenlo reszletben kcisengettem,es veget is ert a sztori. Nagyon nem szeretem az "inkabb a sajat szemednek hiszel,mint nekem?" ervelest.

Azt se kene megmagyarazni,hogy mi mennyit er,mert fejbol tobb tv tipust felsorolok,mint amennyit te egesz eletedben lattal.

Parajpuding 2016.05.12. 08:35:00

Nem tudom sajnálni azokat, akik átlagosan 10%-os árelőnyért inkább ilyen fos cégektől vásárolnak komolyabb műszaki cikkeket is, aztán rínak, amikor a garanciális ügyintézéssel meg elmegy egy csomó idő, pénz és bosszúság. Az ilyen cégek csak addig foglalkoznak a vevővel, amíg rásóznak valamit. Dehát a fillérb@szásnak is megvan a maga ára.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.05.12. 08:36:35

Eztetet úgy híjják, hogy tanulópénz.

Aki ócón akar vásárolni az a mai világban mindig rábaszik. Mindig.

Ez van, oszt jónapot.

cmx85s 2016.05.12. 08:59:15

@atpijkamo121: azért ne vonj le ilyen gyorsan, hibás következtetést! Apád gondolom nem, egyedül él, vagy kertes házban lakik. Egy panelban, egyedül lévő nyugdíjasnak gyakorlatilag a TV az egyetlen szórakozása, megy már csak azért is, hogy emberi hang legyen körülötte. Tehát nem napi 15 órát nézi effektíve, de vox humana nélkül sem marad.

joska61 2016.05.12. 09:21:24

@Phil Necro: Elég, ha Szlovákián, vagy Lengyelországon át futtatják az ügyet.

Phil Necro 2016.05.12. 09:28:20

@joska61:
Az mar afa-csalas,ami nagyon sulyos buncselekmeny.

A szurkeimport legalis.
Olcsobb piacon megveszik,es nalunk adjak el.

2016.05.12. 09:42:31

LG tévékről (legalábbis smart tv-knél) olvastam jó sok lesújtó dolgot

szvsz nekünk személy szerint Samsung smart tv-nk van (FULL HD LED), sok gond nincs vele, bár a smart application-ök jórésze felesleges marhaság (facebook, twitter, mi a lóf@sznak akarnék fészbúkozni tévénézés közben)

2016.05.12. 09:43:44

@nagybalfasz: egyébként nem is olyan régen (cirka 1-2 héttel ezelőtt volt) a hozzánk közeli Ezuronix-ban 0 százalékos THM promó rengeteg műszaki termékre, többek közt lapostévékre is.

Phil Necro 2016.05.12. 10:37:55

@Humpfrey:
Minek bekapcsolni a tevet, ha ott van elotted egy bluetooth-os billentyuzet es a tvn fut a facebook kliens?
Lenne ertelme,ha nem ekkora fos lenne az osszes okos tv.
Egyszerubb egy intel nuc ,vagy valami hasonlo minipict felcsavarozni a tv hatuljara.
Megy bele valami jobb celeron U,vagy i3U proci,es passziv hutessel van egy pcd,amin meg a 4k filmek is futnak az asztali win 10 mellett.

2016.05.12. 11:25:58

@Phil Necro:
Ugyanazt az érvelést nyomod, amit nem szeretsz
Mint írtam, én mindig utánanéztem ilyen 0% THM akcióknál, és mindig kiderült, hogy van ahol olcsóbb. Nekem ez a saját szemem, neked meg az, hogy kofogtál állításod szerint egy olyat, ahol nem így volt.

A következő bekezdésedet nem értem, mi mennyit ér? Nem emlékszem, hogy ilyenekről írogattam volna. Hacsak nem arra gondolsz, amit az alsó kategóriás LG és Samsung monitorok ár-érték arányáról írtam.

McZozo 2016.05.12. 11:31:19

@ööö,izé: A logikus gondolkodasom nekem is azt mondta hogy a 4K meg folosleges, mert hat ugye adas meg szinte nulla. Es ez igaz is. Viszont mikor elmentunk megnezni a tv ket nekem messze egy 4K s sony kepe jot be. Igy vegul azt rendeltem meg online.
LAssan masfel eve hasznaljuk parhuzamosan a regi HD sonyt es az uj 4K sonyt. Eleg vak vagyok mar igy nem az en latasom alegkifinomultabb, de ezzel egyutt a Sima HD adasok is iletve az SD adasok is szebbek mint a sima HD sony-n. A fiam Allandoan a HD sony-n playstationozott de egy ideje atkoltozott a 4k tevere es azota mindig azt mondja hogy ott mennyivel szebb. Szoval azert ezekbe a modern kepjavito macerakba megis van valami.

2016.05.12. 11:33:44

@Phil Necro:
Én egy Asus EEEBoxot használok filmnézésre, sajnos felcsavarozni nem tudom, mert nem olyan a monitor háta (a lába van a foglalatban, ahová csavarozni lehetne, de vékony egy jószág, elfér mellette).

Az okstvnek amúgy egy nagy képernyős, cserélhető alaplapos all in one pc lehetne még értelmes alternatívája.

McZozo 2016.05.12. 11:50:03

@tejfölbiztosítás: Nem gond ertekelem azok utan ezt a levelet. Keves ember ilyen mint te:)
En az esetek 85% ban szamitogephez hasznalom a TV met igy nekem ezert is nem volt kerdes, es most sem az.
A kovetkezo majd idovel ha less egy oledes less valamikor a tavoli jovoben mikor mar elfogadhato less az ara azoknak is. Mivel eddig a Sony partjan voltam, de mostanaban lattam egy LG oledet a kiallitoteremben es annak tenyleg olyan kepe volt hogy az mar szintekkelszebb mint a mostani HD tevem. PErsze kerdes hogy azon is a mostani adasok hogy jonnek majd illetve remelem hogy less kiegyenesitett verzio kesobb mert en etotl a curved baromsagtol kivagyok hogy az miert jo nekem. TEvet szeretek tobb szogbol nezni nem akarom beszukiteni, szoval en ezt az egeszet nem ertem tulzottam. de hat majd idovel ez is letisztul remelem

Humpfrey (törölt) 2016.05.12. 13:33:57

@Phil Necro: abban valóban van ráció hogy pusztán azért tényleg felesleges. Hozzáteszem, azért vettünk főleg új tévét, mert a régi készülékünk már tropára ment és ha már új, akkor értelemszerűen legyen minőségi is, ne pedig csak egy olcsó bizbasz

viszont egyvalami nagyon praktikus van az okostévénkben: plex media applikáció, aminek segítségével tévén pár gombnyomással tudok nézni a felhőbe feltöltött filmeket, zenéket, képeket, stb. Természetesen van media share is, de így sokkalta praktikusabb

nem beszélve arról hogy okostelefonról youtube videót átirányítom a tévére, lusta emberek luxusa XD
@atpijkamo121: hát jah, rtl klub nem lesz nézhetőbb hogy ugyanazokat a fostalicska műsorokat hd-ban nézed

@SAndrás: azt hiszem rátapintottál egy ordas nagy problémára aminek iszonyat sokan bedőlnek: mivel semmi szabályozás nincs arra hogy milyen készülékre tehetik rá a FULL HD titulust, ezért ezt meglehetősen gyakran elsütik még olyan készülékeknél is amik talán jó hogy HD Ready-t HA egyáltalán tudnak

gyengébbek kedvéért: full HD 1920X1080 -as felbontástól kezdődik, azalatt maximum sima HD vagy HD ready (bár van olyan érzésem hogy az utóbbi kettő majdnem ugyanaz a lényeget tekintve, azaz belépőszintű HD készülék)

2016.05.12. 13:40:28

@Humpfrey:
Én nem értem a problémát. A felbontást nézem, és veszem meg a nekem megfelelő felbontásút. Akit meg csak a címkét nézni, az úgysem tudja mit jelent, tehát úgysem fogja később sem érdekelni.

Humpfrey (törölt) 2016.05.12. 13:41:30

@Phil Necro:igazából szerintem az a gáz rengeteg okostévével, hogy a platform zárt, tehát hacsak nem szerzel be ChromeCast-et, Androit TV-t vagy Roku-t, nem nagyon tudsz akárhonan applikációt letölteni és használni a TV-n, a SAMSUNG applikációit leszámítva, amiből ahogy azt már említettem jó ha néhány használható.

Humpfrey (törölt) 2016.05.12. 13:42:36

@nagybalfasz: ebben is van valami

csak sose árt ilyen infókat elismételni mert sokan nincsenek tisztában ilyenekkel és aztán jön a csalódás hogy a HD tévé valójában mégsem annyira HD

McZozo 2016.05.12. 14:01:11

@Humpfrey: Az uj sonyk mar androiddal futnak igy az aplikacios dolgok is javultak ezzel eleg sokat

SAndrás 2016.05.12. 20:19:53

@Humpfrey: Köszönöm a kiegészítést! (Ahogyan már írtam, imádnék észt osztani, de nem leszek tőle népszerű. Inkább sztorizok. Akinek van füle a szagláshoz, érti. Akinek nincs orra a látáshoz, annak nem simogatják a fehér botját.)

Phil Necro 2016.05.13. 06:29:42

@Humpfrey:
Sok mas gaz is van vele.
Nem tudom, probaltal-e mar a Samsung okos taviranyitojaval beirni egy urlt a bongeszobe?
Szerintem a reszelovel rejszolas sokkal elvezetesebb foglalatossag.

joska61 2016.05.13. 09:48:59

@Phil Necro: Igen. Csalás. De hogy is mondtad? Olcsó piacon megveszik? Külföldin. Különben nem import. Avagy ha hazain, akkor oda hogy kerül? Légy nyugodt, az áfával megy a játék.

lacas65 2016.05.13. 16:23:17

Én egy JVC lapossal cummantottam meg. /ok, a végén nagyon nem :)/
2 hét után egy dúrva hiba a teljes képernyőn mintha duplázott volna. rutinos versenyzőként személyesen vittem be. 2 napra rá, kaptam a telefont, hogy akkora ahiba, hogy kiküldik a készüléket talán Írországba... Ugye jelezték, hogy van 30 napjuk, és türelmet kérnek, mert ezt átvette tőlük a gyár. Gondolom majré volt a hiba jellege miatt, hogy valami gyártási hiba nézett be. 3 hét múlva, jön a telefon, hogy mehetek érte, mert megjött a készülékem. Bemegyek, kihozzák az origin dobozt egy bahott nagy tv-vel, + full extra. Nem sunyiztam, mondtam hogy én nem ilyet hoztam. Üzenet: Köszöni a gyártó az együttműködésemet, türelmemet, és az okozott + kellemetlenségért ezzel kárpótolnak. :D
még valami:
Én már voltam olyan csarnokba, ahol román-magyar koprodukcióban a használt cuccokat hozzák original állapotba. Vegyszerek, festék, vadi új dobozok, polírozás. Volt ott minden, mosógép, monitor, tv, szinte minden. A monitort meg is néztem, hihetetlen volt, még újlenyomatot sem láttam rajta. :D Azt hogy ezeket milyen módon hozzák forgalomba, arról lövésem nincs. Mondjuk én ha genya lennék, egy karc a cuccon, vagy nyomás a dobozán, csökkentett ár, és így már csak 3 hónap gari.

lacas65 2016.05.13. 16:34:15

Ja igen. Futárnál nálam egy ősi módszer, hogy a két összeget szétválasztom. A cucc árát, és a jatott. A jatott már rögtön odaadom, és jelzem is, hogy ez már az övé, de kellene egy bontás. ugye a legtöbb baj a külsérelmi nyomok miatt van. No azzal lehet cumizni szépen. Kocsi hátuljába kibont, mindig segítenek körbenézni. Ez kb. 3-4 perc, és mivel neki már megvan a lóvéja, nagyon segítőkészek. Én egyszer már találtam is törött cuccot, ok, nem törött de repedt volt. Emlékeim szerint 2 perc alatt felvett egy jegyzőkönyvet, visszarakta a kocsiba, és mondta, hogy pár nap és jönni fog az új cucc, mert velük ilyen esetben ne szoktak vívni.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.05.16. 08:32:54

@Phil Necro: "En vettem mar ugy tvt hitelre,hogy boven megvolt a vetelar,csak 0 thm mellett inkabb forgattam meg par honapig a zsetont. "

Ez komoly? És mit vettél, parizert? Vagy hogy forgattad, tőzsdéztél? Azt hittem a brókerek nem bohóckodnak részletfizetéssel... És mennyit hozott a "pénz forgatása", 58 Ft nettó kamatot?

Homár Hilda 2016.05.18. 18:39:12

@FDToth: de minek kérsz tanácsot, ha te úgyis jobban tudod?

FDToth 2016.05.19. 10:41:17

@Homár Hilda: azért, mert ha olyan ügy van, ami Békéltető elé kerül (vagy az ügyvédem kéri), akkor jobb ha van fél-hivatalos állásfoglalás. Az ugye más kérdés, hogy ha rossz a válaszuk, akkor az nem csatolható az 'anyag' mellé, és sokszor rossz, vagy nem egyértelmű, bár utóbbi a rendeletek/törvénynek szövegezéséből, értelmezéséből fakad

HgGina 2016.10.12. 13:53:20

"Már akkor megfordult a fejemben, hogy talán nem kéne itt vásárolni, mert később megszívhatom, de sajnos mégis megtettem."

Innen tovább olvasni felesleges volt. Aki hülye, az hülye.
Tipikus hülye magyar vásárló. Nem hisz az általános tapasztalatnak, nem nézi meg a garilevelet, nem olvassa el a jogait (a 72 órás csere, amit sokan 24 meg 48 órásnak gondolnak, nincs). Fogalma sincs a webáruházaknál a távollévő felek közt született szerződésekre vonatkozó EU-s elállási jogról.
Szánalmas. Ideje lenne egy külön írás a homárra a hülye magyar vásárlóról is. Csak sajnos azokat nem lehet visszaküldeni a keletkezési / gyártási helyükre.

Egyebekben pedig annyira egyszerű. Az LG eladhatta a román eMagnak (vagy eMag érdekeltségű samesz cégnek), aztán a román eMag már hibátlanként eladja a magyarnak. A magyar mosakszik, ő nem hibás, az LG igazat írhat, hogy az eMagnak nem adott hibást. A kedves hülye magyar vásárló meg mehet Bukarestbe pereskedni. Mert annyi agya nincs, hogy elolvassa az ÁSZF-et, és átgondolja, van-e kedve probléma esetén Bukarestbe utazgatni a bíróságra.
süti beállítások módosítása