Tékozló Homár

Ádám tanácsa: mindenki kamerázzon csomagátvétel közben

2017.09.04. 10:11 | Homár Hilda | komment

download.png

A futárszolgálatokra elég sok panasz érkezik hozzánk: nem egyeztetnek, nem jönnek, késve jönnek, nem hozzák fel, felhozzák, de mormognak, sérült a csomag, hiányos a csomag, és így tovább, persze, ha a napi kiszállított mennyiséghez viszonyítjuk a méltatlankodások számát, akkor talán egy fokkal szebb a kép.  Ádám sztorijában azonabn a típusgebasz mellett más miatt is szorulhat a DPD. Hogy lehet például, hogy aláírás nélkül adja ki a csomagot a futár, és nem válaszolnak 30 napon belül a panaszra?  

Tisztelt Homár Blog!

Szeretném megosztani a történetemet a dpd-vel kapcsolatban .

Azért írom le történetem , hogy mindenki más levonja a következtetéseket: amennyiben dpd-től vesz át csomagot, mindenképp kamerázzon a csomag átvétele közben. Sőt ha teheti használjon mérleget és bármilyen egyéb  eszközt ami az ő igazát tudja majd később alátámasztani.

Egy hónapja augusztus 4-én Vácon szállította ki a külföldről, Eu-ból megrendelt  csomagomat a dpd futára.  Egy 15-20e Ft közötti értékű tárgyról van szó. A futár rendszeresen arra hivatkozik, hogy le van merülve a pda ami vagy igaz vagy nem . Tehát már évek óta szinte aláírni se tudom a csomag átvételét. Ki írja alá? Bárki is teszi helyettem az bizony okirathamisítás.

Ezért jelen esetben ezen már meg se lepődtem A futár csak a liftből kilépve adta  át a csomagot és amint a kezembe volt a csomag a liftajtó már csukódott is . Amint megnéztem a csomag alját egyből láttam , hogy a csomagot bizony kibontották . Leragasztva sem volt csak ügyesen visszahajtva.Gondolom a futár észrevette  a kibontást. Ezért nem akart pepecselni jegyzőkönyvel stb.... Egyéb velejáró kellemetlenséggel .Gyorsan  hajtott rajta egy kicsit és „átadható” állapotba hozta a csomagot. Így már teljesen világos lett miért ilyen sietősen adta  át a csomagot.

Természesetesen a futár után szaladtam rögvest . Ahogy sejtettem a futár teljes gázzal elhúzott. Hívtam rögtön a dpd ügyfélszolgálatát  ahol egyből kértem a futár telefonon . Persze mindent tagadott . Ő észre se vette stb.A dpd ügyfélszolgálata is egy nagy kalap sz*r .  Négyszer beszéltem  velük telefonon. Egyik sem akart semmiben segíteni. Se a jogaimról se a lehetőségeimről nem tájékoztattak. Csak azt szajkózták, hogy írjak emailt és nagyjából  elmehetek a pics.ba.Az emailre  majd 30 napon belül válaszolnak.

Természetesen az emailre 30 nap múlva sem érkezett válasz .  Nyilvánvalóan semmi kivizsgálás nem történt az ügyben  és nem is fog. Szerintem ez egy teljesen bevett módszer lehet  a dpd-nél . Sőt szerintem az ügyfélszolgálatnak meg is van tiltva , hogy bárminemű segítséget vagy tanácsot adjon hasonló esetekben. Kártérítésre esetleg bármi válaszra már nem is számítok ! Nem is akarok az üggyel a továbbiakban foglalkozni ennyi kellemetlenség és idegeskedés után..

Remélem olvassa az a futár aki ezzel a módszerrel megrövidített és talán veszi a lapot! Ami neked felesleges 5 perc idő „veszteség”  az másnak súlyos ezrekbe fáj még ha nem is te nyúltad le!

Felesleges okoskodást köszönöm nem kérek. Mindenki vonja le a következtetéseket...

Üdv

Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.09.04. 10:14:37

Annyival vagy beljebb, mint a postánál. hogy azok ki sem hozzák, egyből ellopják és kész. Legfeljebb a feladó reklamálhat, és később visszautalhatja neked a pénzt. Amivel sokra mész, ha egyszer neked az áru kellett volna.

Denton85 2017.09.04. 10:22:47

Pedig nagyon egyszerű dolgod van.
Vagyis lett volna. Jelzed az ügyfélszolgálatnak ,h nem érkezett meg a csomagod. Hisz nem írtál alá semmit. Azonnal előkerült volna a futár, és bukik minden.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.09.04. 10:23:10

Panaszt kell tenni, hogy nem kapta meg a csomagot. Ha nem irt ala semmit, akkor meg csak bizonyitani sem tudja a futarszolgalat, hogy kiszallitotta azt(Ha megis akad valahol alairas, ami raadasul nem a posztere, az komoly aggalyokat vet fel az egesz ceg mukodeseben). Ilyen esetben valoszinuleg kicsit gyorsabban is kepesek volnanak reagalni...

borso 2017.09.04. 10:36:43

Bizony, bizony, meg sem kaptad azt a csomagot!!!! Aztán lehet vakarózni azirodában, hogy most mi legyen. okirathamisítás vagy nagyobb értékre elkövetett lopás.

bandikkaa 2017.09.04. 10:37:33

Ezalatt a cikk megírás alatt kész lett volna az email is... :)

Jónapot kívánok! 2017.09.04. 10:39:38

Nem irtad ala/ nem iratta ala, hogy atvetted? Kerd, hogy szallitsak ki a megrendelt termeket.

Nick-son 2017.09.04. 10:42:21

Egy dolgot hiányolok a posztból.

Végül is hiányzott valami a csomagból? Milyen értékben?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.04. 10:51:19

Nem igaz hogy itthon enynire nem működik semmi. Ez egy teljesen rutindolgonak kellene lennie, ilyen csomagátvételt más országban hetente végez az ember, és az Amazon esetében simán meg tudják oldani hogy elhozzák visszavigyék, ellássák a garis feladatokat stb...

Darth Revan 2017.09.04. 10:51:44

Ma visszavittem a nyaralas elott vasarolt szandalt a Dunnes Store-ba, mert ugy kb a 4-ik nap eltorott a talpa. Persze a szamla nem volt meg, de gondoltam ha kell lyukat beszelek a hasukba, de en uj szandal vagy a penzem nelkul nem tavozok (kartyaval fizettem erte, igy azert volt nyoma a vasarlasnak).

De nem kellett lyukat beszelnem a hasukba, egybol elnezest kertek, es mondtak, hogy nem tudjak cserelni, mert mar nincs raktaron szandal, visszaadtak a penzem.

Azert jo dolog Europaban elni.

Jegkoko 2017.09.04. 10:55:06

Áprilisban hozott nekem a DPD egy csomagot, a futárnál fizettem , nem volt kibontva vagy megsérülve ,alá is írhattam a pda kijelzőjén az átvétel után.

joska61 2017.09.04. 11:04:33

@Darth Revan: De mi szeretjük a kalandokat, így itthon maradtunk.

CID...... 2017.09.04. 11:06:27

@Darth Revan: tuti biztos, hogy a hagyma reinkarnációja vagy...

@Nick-son: Kilián úr?

Ez a PDA-s aláírósdi mennyire biztonságos? Nekem spec még nem sikerült azon úgy aláírni, ahogy papírra tollal. Másrészt, ha már egyszer lefirkantottad oda a neved, hát ki tudja mennyire másolható :(

.Manyecska 2017.09.04. 11:12:33

@Darth Revan: oszt meghalni meg hazajössz, mi?

FDToth 2017.09.04. 11:12:43

posta: régebben a tértis leveleket a postás csak úgy, simán bedobta, tuti nem írtunk alá semmit. Bekértem a postától azt a az ívet, amit alá kell írni, a nevemnél, az aláírsnál egy x betű volt. annyira abszrud volt az egész h hagytam a tökbe, inkább röhögtem egy jót :)

metal · http://electric.blog.hu 2017.09.04. 11:29:15

Csak az maradt ki a posztból, hogy akkor most hiányzott valami a dobozból? Amúgy meg igazuk van itt sokaknak, ha nem írtad alá, akkor nem is vetted át. Az első perctől így kellett volna kommunikálnod (ha már van felvett telefonbeszélgetés, plusz email, amiben a felbontott csomagot sérelmezed, akkor bukta, mert beismerted, hogy a csomagot átvetted).

magánügy 2017.09.04. 11:30:23

@bandikkaa: "Természetesen az emailre 30 nap múlva sem érkezett válasz ." He ?

Leadfoot 2017.09.04. 12:33:13

"Bárki is teszi helyettem az bizony okirathamisítás."

Ne dobálózzunk már olyan szavaknak, amiknek nem ismerjük a jelentését, jó?

Nouby 2017.09.04. 13:25:11

A posztolóval irassatok egy tértivevényes levelet hogy nem kapott semmit és mondjátok meg neki hogy várjuk az update-et.

Serivor 2017.09.04. 14:44:10

@Leadfoot: most nem mindegy? Úgyis tudjuk, hogy magánokirat hamisítás, nem közokirat. A poszternek nem kell bírósági fogalmazónak lennie.

2017.09.04. 15:12:22

Az az érdekes, hogy egy darabig rendesen aláíratták az átvételt, de egy ideje csak mosolyog és elmegy. Egyszer úgy kaptam el, hogy épp próbálta a kerítésoszlop tetején hagyni a csomagot, ami mondanom sem kell, azért annyira nem tuti megoldás a kézbesítésre... Mondjuk nekem eddig mindent rendben, egészben hoztak ki, csak nagyon csodálkozom, hogy már sose kell aláírnom semmit, holott a csomagjaik nagy részét a címzett kifizette előre, tehát a címzett kimondott engedélye/kérése nélkül még a szomszédba sem adhatja le (mert mi van, ha nem vagy jóban a szomszéddal vagy nem is ismered?)
Egyébként a régen hozzánk járó GLS-eses futárt be is perelt egy címzett, mert nem kapta meg a csomagját, de alá volt írva, hogy igen, a futár járt szépen tárgyalásra. (esküdött nekem, hogy nem ő hamisította, de én máig nem tudom, mi az igazság...)

Burgermeister 2017.09.04. 20:05:31

nem kell átvenni! Motorolajat rendeltem a multkor, 5x1 literes kiszerelés, jön az arc hogy ő a futár és lekurja a csomit, mondom, hogy arc, oké hogy laza vagy meg sietsz mert már 15.00ra végezni akarsz és menni pancsi de hoho...álljon meg a menet ez törékeny meg mifaszom....de már korábban is hanyagul kezelték mivel a papirdoboz sarka olajos volt, mondom sérült a cumo, nem veszem át, mire az arc, csak vizes lett...na akkor szeva, nem veszem át!!! Igy is történt, azonnal irtam a cégnek, hogy fennforgás van!!!

joska61 2017.09.05. 08:39:36

Am én is rángattam már vissza a kocsiból futárt azzal, hogy nézzük már meg mit hozott, és hol írtam alá.

metal · http://electric.blog.hu 2017.09.05. 09:31:43

Nekem eddig a legdurvább az volt, amikor szintén dpd, jött a futár, és átadott egy abszolút összetört dobozt, és mondta, hogy nézzük meg a tartalmát, mert elég szarul néz ki a dolog, de hozzájuk már így érkezett. Egy motorra való bukócső volt benne (elég nagy gáz lett volna, ha azt sikerül megsérteniük szállítás közben), így kibontottam, megnéztem, majd mondtam, hogy semmi baja. De ott akkor teljesen normális volt a futár.

Manoloszan 2017.09.05. 22:35:51

Lehet szidni a postát, de nekem eddig még minden rendelésem normálisan megjött a postára. Ha véletlenül futárral küldték külföldről, akkor mivel nem vagyok egész nap a lakásomban, a futár soha nem tudott kézbesiteni. Általában nekem kellett a futár cég központjába elmenni a csomagért, ami természetesen nem Budapesten van, hanem pár faluval arrébb. Ha otthon voltam, a futár akkor sem keresett, volt hogy én mentem a futár után kocsival pár utcát, hogy haver, láttam elhúztál a ház előtt, meg sem álltál, de én szeretném a csomagomat megkapni. Ezek miatt ha lehetőség van rá, én sem itthonról, sem külfödről nem rendelek semmit futárszolgálattal. Amióta meg a posta kitalálta a csomagautomatát, csak azzal küldök és fogadok, minden időben megjön, elég elmennem az automatához amikor akarok, akár éjjel kettőkor is és minden rendben van.

Peetee 2017.09.07. 14:52:51

....de mi történt? Sérült volt a termék? Vagy 1-1ben kilopták belőle? ...Vagy nem is volt semmi gond, csak sérült a csomagolás és a cuccot azóta is boldogan használja, de így lehetett háborogni meg hőbörögni egy kicsit a homáron???

szcsongor 2017.09.11. 11:02:51

"amennyiben dpd-től vesz át csomagot, mindenképp kamerázzon a csomag átvétele közben. Sőt ha teheti használjon mérleget és bármilyen egyéb eszközt ami az ő igazát tudja majd később alátámasztani."
Hogyne, sőt, vért, ujjlenyomatot és székletmintát is veszek legközelebb a futártól. Két tanú jelenlétében.
Bírom az ilyen életszerű tanácsokat.

Eastbay1 2017.10.12. 21:46:25

@Darth Revan: De b+ a dunnesos szandálba bele van írva 56-os betűkkel, hogy DUNNES STORES. Szóval le se tagadhatják, hogy nem náluk vetted. Meg amúgy se szaroznak ilyen 4 eurós biszbaszokkal.
Egyébként én vettem náluk "Birkenstock" papucsot 9 euróért 2 éve, és még mindig működik!

Tyto Alba 2017.11.20. 00:22:19

@szcsongor: viszont akkor életszerűen: ne vegye át a liftben, átvételkor inkább adjon 100-200 borravalót és forgassa körbe a dobozt, hogy sértetlen-e. Papír nélkül ne vegyen át semmit. Ha elromlott a PDA, kérje meg a futár, hogy telefonon hívja fel a főnökét és ragaszkodjon ahhoz, hogy valamilyen dokumentum készüljön. Ja, a DPD-ről rosszat vagy semmit; a futárukat a többedik vaterás csomag után meglérdeztem, hogy magának ennyire szar a fizetése vagy csak alapból nem szokott köszönni senkinek? Ledöbbent. és akkor mondtam neki, hogy ha új, akkor szólnék, hogy ez egy borravalós szakma, és ezzel a stílussal nem fog menni. Azóta 1. nem nyomja a csengőt, hanem normálisan csenget; 2. köszön
süti beállítások módosítása