Tékozló Homár

Fából Apple-kioszk

Tactus Multimedia Studio/iWoodKiosk

2005.05.27. 17:33 | homár loop_1 | Szólj hozzá!
Ha a dizájn nem jelentene többet, mint a termékek formáját, ez a hársfából és Macintoshból készült információs kioszk mindent vinne. Ha viszont hozzávesszük ehhez a funkciót, elõtûnik néhány probléma. Hogyan szállítható egy ilyen bálnányi valami? Hogyan állítható a magassága?

Ezek azonban lényegtelen kérdések. Attól, hogy például a Lamborghini Miura idõnként lángrakap, attól még a világ legszebb autója marad, ugye. És amit sose gondoltam volna: az iWoodKiosk magyar termék. A Tactus Multimedia Studio készítette és 699.000 + áfáért már vihetõ is (iMac included).


Robot a kertben

Robots and Relax/Evolution

2005.05.27. 15:27 | jackyll | Szólj hozzá!
A robotok már a kertben vannak, legalábbis burzsujéknál, akik nem sajnálnak 2300 dollárt (~460khuf) kiadni egy fûnyíróért. Hosszútávon mindenképp kifizetõdik, hiszen egyrészt leírhatatlanul zsenánt illegális bevándorlókkal vágatni a pázsitot, másrészt a robotoké a jövõ, jobb, ha önként átadjuk nekik a terepet. Az Evolution tipikus túlélõ fajta, képes a teljesen önálló munkavégzésre, utántöltésre, terepváltásra. A cég oldalán korábbi modellekbõl is lehet válogatni, ha vki féláron szeretne hasonlót.

Az évtized legjobb és legaddiktívabb játéka

i-toy Inc./i-Top

2005.05.27. 11:53 | szily | Szólj hozzá!

Lehet, hogy ez az utolsó bejegyzés a Tékozló Homáron, ugyanis függõk lettünk egy perc alatt. Van egy új kedvenc játékunk és soha többé nem akarunk dolgozni. Az elõbb hozta be Keki és azóta mindenki egy asztal körül tolong és hüvelykujjra melegít. A játék a fordulatszámlálós pörgettyû, amit a legmókásabb nevû tervezõcsapat - Olti, Benedek, Seger és Fuhrer - tervezett, tökéletesre.

A szokásos pörgettyûknél egy árnyalattal nagyobb és nehezebb, lila kis ufóról van szó. Ha verseny-üzemmódban megpörgetjük, a tetején világító piros számjegyekkel kiírja az eddigi rekordot és azt, hogy aktuálisan éppen hány perdületnél tartunk.

Olvasson tovább!

A szivárgó vér harmóniája

2005.05.27. 09:11 | moon | Szólj hozzá!

"A Herz-féle szalámiban / Sokkal sûrûbb a só / Mint más hasonló terményekben /Hidd el, ó nyájas olvasó!" – ezt a négysorost Karinthy gyártotta, mégpedig nem akárhogy, hanem egy Ady-versszak (Jöttem a Gangesz partjairól / Ott álmodoztam déli verõn) többszöri németre és visszafordításával. Vélhetõen így készítette el a Sanyo légkondicionáló reklámjának magyar szövegét is a felkészült copywriter. Ez ugyanis a következõképp hangzik:

"A sizuokai Katana (sic) kard pengéje törhetetlen, de õsi átkot hordoz. Ha nem pont 19,5 fokos helyiségben tartják, vér szivárog belõle. És gazdája ellen fordul. A ma ismert kardmûvészet a tizedik század óta elterjedt Japánban. A SANYO csak 44 éve gyárt légkondicionálókat. A különbség majdnem ezer év, és nem csökken, de dolgozunk rajta."

Összehasonlító nyelvészeti tényfeltáró csoportunk nem volt rest, és lefordította a hirdetés japán szövegét is.

Olvasson tovább!

Pixmánia - másképp

2005.05.26. 15:21 | jackyll | 4 komment

Az Indexen épp kiderült, a francia központú online elektronikai áruház az egyik legolcsóbb a piacon, amikor a Homár egy vásárlói anomáliát regisztrált:

"Tegnap úgy dél körül a www.pixmania.com oldalra tévedtem, ahol igen megörültem, hogy a DSLR fényképezõgépek nagy része 125.000 Ft-os akciós áron megkapható (pl. Canon EOS-350D, Nikon D70, stb.). Gyorsan küldtem is egy megrendelést a cégnek, amit vissza is igazoltak, mint a csatolt fájlban is látható. Ma reggelre furcsa módon a rendelésemnek nyoma veszett, mintha nem is létezett volna."

Olvasson tovább!

Herélt kasszások, morbid céghimuszok

Különbözõ zenészek/Vállalati himnuszok

2005.05.26. 12:03 | szily | Szólj hozzá!

Drága olvasók és kommentálók,

Az MKB instant klasszikussá váló céges dalocskájának beposztolása után Önök több lehengerlõ versenytársat küldtek nekünk és egyet mi is elõhúztunk a tarsolyból. Javaslatunk, hogy ma se dolgozzanak, hanem lapozzanak tovább, ismerkedjenek a 3 versenyzõvel, aztán izzítsák a hangkártyákat, majd a mosolygás elültével próbálják megalkotni saját cégük himnuszát. Katt a "távolról sincs vége"-linkre és jönnek a daloló takarítónõk és társaik!

Olvasson tovább!

Az országút harcosa

Attisz12/MadMax-Trabant

2005.05.26. 11:09 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy igazi megfizethetlen élményre hívta fel a vállalati himnuszokban tobzódó Homár figyelmét András. "Kézi gyátású mûakotás ami ötvözi a múlt eredményeit a jelen igényeivel. Egyedi tevezés." Amennyiben a jelen igényei alatt a vidéki üldözéses leszámolást, illetve driveby shootingot értjük, úgy valóban a legtesthezállóbb eszközt találtuk a feladathoz.

Olvasson tovább!

Vigyázat, szóvicc

Blikk/Isten atlétája

2005.05.26. 10:25 | homár loop_1 | Szólj hozzá!
Álmos napnak indult 1919. augusztus 18. a Mennyországban. Az edzõterem magányában, angyalai tekintetétõl egy órára elvonulva az Úr ruganyos mozdulatokkal bemelegítette zérógravitációtól megmacskásodott tagjait, az erre a célra rendszeresített pánttal összefogta szakállát, majd a padra feküdt. Visszafogottnak mondható 600 tonnával indította az edzést, aztán belejött, és Szent Péter újabb és újabb korongokat csavart a súlyzó végére. Egy óra elteltével jólesõ fáradtsággal állt fel, majd ahogy a terem kijárata felé tartott, egyetlen gyors mozdulattal kibújt atlétájából és a sarokba hajította. A téridõ azonban, mint oly gyakran arrafelé, elgörbült és az átizzadt ruhadarab egész a Földig zuhant. A lengyelországi Wadowice városában landolt, méghozzá Emilia Kaczorowska Wojtyla méhében. A többit már el tudják képzelni.

Pacifista fénykard

Happinet/Rain Lightsaber

2005.05.26. 10:08 | jackyll | Szólj hozzá!
Hiába van már csömörünk a Star Warsból, a Velvet újabb kihagyhatatlan ajándéktárgyat fedezett fel. Esõ ellen fénykard viccelõdhetnénk fogcsikorgatva, de igazából a fénykardra emlékeztetõ markolat viszi el a történetet, illetve a méteres átmérõjû ernyõn virító Darth Vader-figura. Minthogy nyele nem világít, de még kinyitásakor sem nem ad ki hangot, félbemaradt ötletnek hat, de akinek ennyi elég, 85 dollárért (~17khuf) elõrendelheti.

Kontroller rokkereknek

Vestax/Vestax STC-V1

2005.05.25. 18:40 | jackyll | Szólj hozzá!
Magukat rokkereknek képzelõ dj-k figyelmébe ajánljuk a Vestax hamarosan sorozatgyártásba kerülõ modelljét. Az ipc dizánjfórumán felfedezett cédévezérlésre használható kontroller épp ideális azoknak, akik Bush-maszkban ugrálnak a színpadon, vagy épp egy jófajta hangfaltörõs/dobosgyújtogatós performanszra készülnek a fellépés vége felé. Minthogy a képen látható modell egyelõre prototípus, nem tudni, mennyi lesz az anyagi kár a koncert/parti végén, de a látvány bármiért kárpótól. Utcai zenészek jobb, ha tartózkodnak használatától, kevesen hinnék el, hogy az éhezés mellett ezzel gyûjtenek bakelitritkaságokra.
süti beállítások módosítása