A Homár elkezdte végigkóstolni a kedvenc önmarketingesünk, Schobert Norbi neve alatt futó, állítólag egészségesebb termékeket. (Norbi elõtt, bárhányszor jusson eszünkbe a fineszes exrendõr, gondolatban földig hajtjuk a süvegünket. Viccen kívül elismerésre méltó, ha valaki a levágott lábkörmébõl is pénzt tud csinálni.)
A Norbi Rúddal kezdtük az ismerkedést a Schobert-univerzum csillagaival. A név már-már pajkos, a termék maga a legkevésbé sem az, ha a rudazással a méretére utaltak, akkor azért inkább rózsabimbó, mint petrence.
Mivel egy tíz rugóba kerülõ élõ homárból sok krumplival és némi elõétellel 3-4 ember is meg tud vacsorázni, Magyarországon is egyre relevánsabb a kérdés, hogy akkor most szenved-e az állat az elevenen történõ megfõzéstõl? A válasz a tudomány pillanatnyi állása szerint az, hogy hóhér tudja, de inkább nem. A szakirodalom általában azt írja, hogy nem, az állatvédõ-vegetáriánus lobbi meg azt, hogy rettentõen.
Mit tapasztalt a Homár stábja, amikor a fejlécben látható névadót megfõztük?