Tékozló Homár

Interaktív diszkópadló

Lightspace Corporation/Lightspace

2005.06.17. 19:13 | jackyll | Szólj hozzá!
Amióta az eszemet tudom, diszkópadlót akarom a szobámba. Az eredeti technológia sem volt rossz, de a Las Vegas-i Lightspace porba alázza minden téren. A ledtéglákat tetszés szerinti mennyiségben variálhatja az ember, nyomásérzékelõjének köszönhetõen pedig interaktív effekteket lehet a felszínén közlekedõk lábai köré varázsolni. A sztenderd ritmusra villódzás mellett korlátozott felbontású videolejátszásra illetve winamp-szerû vizualizációk megjelenítésére is alkalmas.

Hívódallam-árkorrekció

Vodafone/hívódallam

Erre a mobilcégek sem számíthattak, hogy bárkinek is feltûnik az sms-ek ára, de Chris kiszúrta:

A Vodafone hívódallam szolgáltatását szerettem volna kipróbálni a mai napon. Fel is mentem a Voda weboldalára és ott a hivódallam részen megnézegettem a választható számokat. Ki is választottam a Guns n' Roses Paradise City c. számát (jó választás :) - a szerk). Elküldtem az sms-t a szám címével. Ennek a díja elvileg 250 bruttó a weboldal szerint.

Olvasson tovább!

Támad az e-papír

Citizen/EPD clock

2005.06.17. 13:17 | jackyll | 1 komment
Nem az a tipikus fejszaggató hír, de jó látni, hogy évek ígérgetése után lassan kereskedelmi forgalomban is megjelenik az e-papír. A Citizen EPD (Electronic Paper Device) órája kétszer élesebb képet mutat, mint a hagyományos LCD, bármilyen szögbõl nézve sötétben is látható, viszont hajlítható. A legjobb tulajdonsága mégis az, hogy századannyit fogyaszt, minthogy percenként egyszer kell a kijelzõn változtatnia. Az E-ink Imaging Paper technológiát használó óra még idén boltokba kerül Japánban, és remélhetõleg jõvõre hozzánk is eljut.

Dugják fel a sávszélességet!

UPC-ügyfélszolgálat

2005.06.17. 10:01 | jackyll | Szólj hozzá!
Kevés dologra vagyok jobban allergiás, mint ha az internetszolgáltató baszódik. Ha egyáltalán nincs net, az ember fogja a laptopját és csihol a levegõbol. De ha épp szivárog, az mindennél rosszabb, a remény, hogy most majd visszajön a sávszélesség, leamortizálja az idegeket. Nem valami szokatlan, de megrázó, hogy 36 perc telefonálás (50% Négy évszak, 50% csend és némi kommunikáció) után az ügyfélszolgálat azt bírja mondani délután egykor, hogy "lehet, hogy tényleg van valami hiba a központban, próbálkozzon kétóránként modem-újraindítással, egyébként meg hat után lehet, hogy megjavul".
Olvasson tovább!

Akinek a szeme fekete

kerti alien


Klikk a képre!
Bisztray ügynök terepmunkájának hála, újabb egyedi darabbal bõvülhetett kollekciónk:
Az erõs másnapossággal küzdõk számára ideálisan eseménytelen órákat ígér a Budapest-Debrecen autóút. Az ember ilyenkor nem szereti a meglepetéseket és fél a változástól. Így voltam én is, amikor megjelentek a Törpék.
Mindazoknak, akik eddig nem tudtak többet Tiszafüredrõl, csak amennyit a neve elárul, elmondom, hogy ez a helység az MKT-k (mozgatható kerti tárgyak) mekkája. Elõször az út mentén sorakozó bográcsárusok impozáns kínálata nyûgöz le.
Olvasson tovább!

Hatezer forintos kartonpapír

Bluefish

A GTA San Andreas tesztjéhez mindenképpen vennem kellett egy jó gémpadot, mégiscsak konzolra írták a játékot, aminek ugyebár nincs billentyûzete meg egere. A Bluefish számtechbolt kínálatában találtam meg a tökéletes irányítót (Logitech Dual Action), ami egyrészt nagyon hasonlít a PS2 gémpadjára, másrészt nem is túl drága. Sajnos a cég Nyugatinál lévõ boltjából azonnal átirányítottak a Délinél lévõ boltjukba, mondván, hogy már csak ott van. A Délinél megvettem, hazavittem, aztán majdnem szétrobbantam a dühtõl, ugyanis a celluxszal lezárt dobozban nem volt sem irányító, sem drivercédé, csak néhány összehajtogatott kartonpapír. Hogy rohadna le az elkövetõ mindkét keze.
Olvasson tovább!

Hûsítõ fõtt here, citrommal

Pfanner/Lemon Lychee

2005.06.16. 12:12 | szily | Szólj hozzá!
A kaktuszgyümölcsös italuk óta bírom a Pfannert. Trükkös gyártóról van szó, amelyik – talán a profi csomagolással – biohangulatot gerjeszt, pedig náluk messzebb kevesen járnak a 100 százaléktól. Viszont általában ütõs gyümölcsleveket csinálnak és be merik vállalni a szokatlan kombókat is. Ilyen a ma reggel vásárolt citromos-licsis lé is. (Kezdõ homárok kedvéért: a licsi az a visszataszító ázsiai gyümölcs, amivel a becsületes magyar ember konzervben szokott találkozni, ahol úgy néz ki, mint egy félig megfõtt emberi here. Állaga ilyenkor borzongatóan zselés. Eredeti állapotában pirosas, páncélos hüllõbõrrel borított kis tojás alakú termés.)
Olvasson tovább!

Last minute cipõ

2005.06.16. 09:11 | homár sebibaba | Szólj hozzá!
Keletinél jártam, cipõboltot láttam. Szemem kitüremkedett üregébõl, állkapcsom meg leesett a kutyaszaros flaszterra, ahol hangos csörömpöléssel 42 apró darabra tört (semmi gond amúgy, ne tessenek aggódni, tisztességgel összedrótozták a nem messze levõ Baleseti Sebészeten, bár még kissé szokatlan szívószállal inni a sert). A magyarok Istenére esküszöm, hogy mindig a magyar butikosoknak szurkoltam a multináci bevásárlóközpontok ellen vívott heroikus küzdelmükben. Bevásárlóközpont jön, vásárlói szokások változnak, körúti butik bezár, belváros szlömösödik, hajdan büszke butikos kukázásra adja fejét vagy behúzódik a shopping center oltalmazó falai közé. De a Last Minute Cipõboltot, az elõremenekülõ kispolgár nyelvi leleményességének eme legújabb megnyilvánulását nézni is tereh, szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, csontkezével Kazinczy magához nyúl.
Olvasson tovább!

Cronenberg állatkertje

Custom Creature Taxidermy Arts/kitömött állatok

2005.06.15. 17:56 | jackyll | Szólj hozzá!
Vérbõ alkeszszuvenír a nehéz napokra ez az üveggel bélelt döglött mókus. A Custom Creature preparátorstúdió bebizonyította, hogy egy régóta haldoklónak hitt szakmának is van jövõje. A 325 dolláros (~67 rugó) italozó mókus mellett kaphatók még náluk jófajta kétfejû csirkék, keringõzõ nyúzott egerek vagy mókuslámpák. Günther von Hagens munkássága mellett mérsékelten forradalmi a bolt kínálata, de legalább lehet belõle rendelni.

Játékos szex ingyen

PatrickW/San Andreas Hot Coffee patch

2005.06.15. 14:28 | jackyll | Szólj hozzá!
A mit sem sejtõ Homár önkéntelenül sodródott fülledtségbe ezen a rekkenõ délutánon, de az ingyen szex mindig kattintásra kényszerít minket is (üssetek!). Azok a trükkös srácok, akik már rendelkeznek a Grand Theft Auto San Andreasodik epizódjával, egy ingyenesen letölthetõ, házi berhelésû "javítócsomaggal" egy újabb játékot érhetnek el a játékon belül. Amíg a tech-rovat felrántja mélyanalízisét az év egyik legsúlyosabb életszimulációjáról, szerény oldalainkon örvendjünk csöndben lelkes felhasználótársaink találékonyságának.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása