Tékozló Homár

Bányászat, közkivánatra

Mechtechniek/DMH 200-S50

2005.08.19. 14:22 | jackyll | komment
Robotpilótával vezérelt vízalatti gyémántbányász-rendszert mutatott be a Mechtechniek. A DMH 200-S50 segítségével olyan mélységekre fúrhatunk le bármilyen szögben - például Nambia partjainál -, amirõl korábban nem is álmodhattunk. Az 50 méteres eszköz óránként 50 tonna gyémántkavicsot termel ki, szal nem hobbibányászoknak való. A fúrófejhez mindenféle kiegésztõ vehetõ a félautomata öntisztítótól a digitális videorekorderes kábeltévéig vélhetõleg arcátlanul jutányos áron.

Szedd magad mozgalom

Budapest, V. kerület/Kutyapiszokgyûjtõ

2005.08.19. 12:38 | homár sebibaba | komment
Mindenünk a gyerek, akarom mondani: mindenünk a kutya. Ha a szemünk fénye megette a vitamindús, rostos, esetleg grillezett tápszerét, természetes módon kikívánkozik belõle a végeredmény bizonyos idõ elteltével. Ekkor vehetjük hasznát a közterekre kihelyezett kutyapiszokgyûjtõnek, a fejlett Nyugaton kifejlesztett civilizációs vívmánynak. Gazdi letép a tekercsrõl egy zacskót, kézre ráhúzza, majd megfogja a még melegen gõzölgõ produktumot és elhelyezi az erre a célra kialakított, fedõvel ellátott tartályban, imigyen eltüntetve a szaglószerveket irritáló, valamint a városképet elcsúfító kutyagumit. Kiemelt turisztikai övezetrõl lévén szó, javul a magyarság megítélése a külföldiek körében, valamint a bennszülött lakosok komfortérzete is nagymértékben megnövekszik: nem térdig kutyaszarban kell vándorolnunk a Balkánról Ejrópába vezetõ úton.
Olvasson tovább!

Venni vagy nem venni?

2005.08.19. 12:18 | jackyll | komment
Hardvereszközt venne, de nem ért hozzá? Elege van a technikai zsargonból, a kimondhatatlan rövidítésekbõl, és az átláthatatlan tesztekbõl? Egyetlen kérdéssel eldönthetõ, bekerül-e a szórakoztató elektronika panoptikumába egy kütyü vagy sem: fut rajta a Doom? Egy kicsiny, de feltörekvõ blog gyûjti szorgosan a klasszikus játék futtatására alkalmas eszközök lajstromát. A todomány kortárs vívmányai (PSP, iPod és Nokia N-Gage QD) mellett olyan neveket találhatunk, mint az Atari Jaguar, a Jornada 820 kéziszámítógép vagy a Kodak DC220 fényképezõgép.

Ahol a csipsz is húsból van

Bridgford/Beef Jerky

2005.08.18. 12:18 | mvmv | komment

Énekelje az amerikai himnuszt, tegye a mellére a kezét, közben a másikkal eszegessen szikkadt húscafatot! Az Újvilágban így csinálják, a vadnyugat legkedveltebb csemegéje a beef jerky. Amerika keleti partján is talál az ember cafatot, ha akar, de leginkább Új-Mexikó, Arizona és Nevada vívmánya a napon szárított marha.

Nem véletlen ez, a jerky-történelemtudósok az aranyláz idejére datálják a jerky születését, a tûzõ napnál nem volt ugyanis alkalmasabb tartósítóeszköz akkoriban, az ismeretlen nyugati területekre tartó hosszú úton pedig jól jött a protein szikkasztott formája. Mások szerint már az indiánok is ezen rágódtak.

Olvasson tovább!

Fotósra támadtak a BKV-ellenõrök

2005.08.18. 12:04 | szily | komment

BKV-ellenõrt gyalázni könnyebb, mint Répássy Róbertet ráugratni egy élethûen megmintázott mûkommunistára, éppen ezért mi sem fogjuk vissza magunkat. Azaz nem mi, hanem olvasónk, Fisherman's Enemy, akinek a Sziget bejárata elõtt az piszkálta a csõrét, hogy a Népszerû Közellenségek közterületen sarcolják meg a mit sem sejtõ külföldieket. Mivel a végén majdnem megverték az ellenõrök, olvasónk szenvedélyesen esett a klaviatúrának. Íme az eredmény:

A történet évrõl évre ismétlõdik. Helyszín Sziget, hév megállóhely. A BKV ellenõrök mindig elfelejtik elolvasni a saját "UTAZÁSI FELTÉTELEK" feliratú táblájukat és egy egész sátornyi ellenõrt küldenek bevetésre az amúgy mindenki által használt közterületre, hogy a népet idegeljék.

Olvasson tovább!

Fegyvernek látszó tárgy

Nokia/N90

2005.08.17. 16:28 | Kovács Homár ügynök | komment
Megérkezett szerkesztõségünkbe a Nokia N90, a finnek brutális négyszögletes téglája, amely pofátlanul gazdag amatõr fotósoknak készült. Vigyázniuk kell: a félig szétnyitott N90 furcsa alakja miatt könnyen elõfordulhat, hogy egy kaszinó neurotikus biztonsági õrei kérdezés nélkül lelövik a mobilja után nyúló juppit. Különben is, kaszinóban tilos kamerázni.
Olvasson tovább!

Laborpohár otthonra

Bodum

2005.08.17. 15:45 | jackyll | komment
Az elérhetõ dizájnos konyhaeszközök frontján eddig is jeleskedett a Bodum, ráadásul szórványosan itthon is forgalmazzák termékeiket. A Pavina-pohárcsalád specialitása, hogy kétrétegû, hõálló boroszilikát üvegbõl készült. A laborüveg keményebb és vékonyabb a hagyományosnál, viszont a dupla réteg miatt mégsem könnyebbek a poharak. Azt nem írják, hogy veszekedésbiztos-e, mindenesetre a komolyabb sérülések elkerülése miatt inkább a hagyományos alkalmazásuk javasolt. Kint 12-20 dollár (2-4khuf) között mozognak a jegesteás kiszerelést leszámítva párosával, itthon gondolom 1,5-2-szeres áron kaphatók.

A betojt síelõtõl a búvárveszélyig

swanksigns.org/swanksigns.org

2005.08.17. 11:10 | szily | komment
Vegytiszta, értelmetlen, ám annál jobb szórakozás a swanksigns nevû hülye táblás oldal, ahol az illetékesek mókás közlekedési és figyelmeztetõ táblák fotóit gyûjtögetik. Tök véletlen, de a legfrissebb beküldés, a fenyvesben szarva síelõ német állampolgárról, éppen egy nagyon erõs darab. Lapozgasson visszafelé, a listában igazi kincsek rejlenek, hogy mást ne mondjunk, átélheti az óriás medúzák támadását.

’Nem dugdosok én semmit hátulra’

2005.08.17. 11:00 | szily | komment

Tescoban ne próbálkozzunk az úgynevezett kutya- vagy elefánt-pozitúrával, ha a Kodak-pultnál akarjuk elõhivatni digitális képeinket. Legalábbis ez derül ki olvasónk, Glad levelébõl, aki vesztére pendrive-on vitte be a biteket. Hiába kínálta magát az e célra feltalált rés, az eladónõ nem engedett. Részletek alant, kiegészítésnek annyi, hogy ellenõrzésképpen rátelefonáltunk az áruházra és tényleg nem hajlandók elfogadni az adathordozót, hiába van USB-csatlakozójuk. Szóval itt a levél:

Összekötve a kellemest a hasznossal a havi nagybevásárlás alkalmával elvittem az elõhívandó képemet a gyõri Tesco hipermarketbe. Gondoltam, amíg vásárlok, addig csak elõhívják a leadott digitális képet.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása