Tékozló Homár

Még az XBox-reklámot is lopták

BBDO London/Wrangler-reklámok

2005.12.02. 13:00 | szily | komment

Összeomlottunk. Dóra miatt, aki amúgy nagyon kedvesen levelet írt nekünk, benne egy reklámfilmmel. Egy jó filmmel. A baj csak az, hogy évekkel elõbb készült, mint óriási kedvencünk, a lövöldözõs XBox-szpot, viszont ugyanabból az ötletbõl. Vagyis helyettesállamtitkárarc-méretû lopás lenne a liblingünk?

Olvasson tovább!

Hordható görgetõsáv télire

Matt Gilbert/Scrollbar-sál

2005.12.02. 11:49 | jackyll | komment
Ki gondolta volna, hogy 2005 végére ekkora hájp lesz a kézi kötésû cuccokból? Legújabb példányunk egy mezei sál, geekfaktora viszont nagy, lévén scrollbart mintáz. Méghozzá annyira élethûen, hogy még a görgetõbaszt is lehet rajta mozgatni (tippünk szerint tépõzáras). Elfoglalt számítógép-fanatikusok örömére még kötniük sem kell megtanulni, 50 dollárért (11 ropi) az övék lehet az autentikus urbánus viselet.

Verbálterror a Terranovában

2005.12.02. 10:48 | jackyll | komment

Jófajta Monty Python-jelenet zajlott a minap a miskolci Terranovában, ahol Olvasónk szerint az alkalmazottak nem, hogy nem akarták kiszolgálni, egyenesen falhoz szorították gúnyos megjegyzéseikkel. A Homár tippje szerint elképzelhetõ, hogy egy bedrogozott shop-art csoport vette át az uralmat az üzlet felett, de az is lehet, hogy sajátos szociológiai felmérést folytatnak.

Néhány napja a következõképpen jártam a Miskolc Plázában található Terranova üzletben. Sálat szerettem volna vásárolni a lányomnak, két darab is volt belõle. Egy a kirakatban, egy pedig bent az üzletben. Én kértem az egyiket, azonnal fizettem volna, de gúnyosan elõször azt közölték, hogy nem eladó, majd további kérdezõsködésemre, hogy miért nem, azt mondták, hogy el van téve, majd azt, hogy el van adva mindkettõ. Vagyis, döntsem el, hogy melyik az igaz, a lényeg, hogy nekem nem eladó! Az elárusító fiatalember azt is közölte, hogy ha ettõl boldogabb vagyok, az övé mind a két sál. /Megjegyzem nõi sálról volt szó!/

Olvasson tovább!

Szopogatós tubusosvodka

Wenger Company/Go Extreme Wodka

2005.12.02. 09:59 | jackyll | komment
Hiába ment ki a divatból a mustárosvirslizés, a 119 éves Wenger Company úgy gondolta, csak rásózza tubusait a fiatalokra. Hatalmas brainstorm kerekedett, majd egy sötét laboratóriumban, szörnyû áldozatok árán létrejött a Go Wodka breezercsalád. A kizárólag röhejesen fogyasztható ital német, de már hazánkat is elérte.
Olvasson tovább!

Egy McDonald’s-függõ bálványa ellen fordul

McDonald's/Hülye kiírás

2005.12.01. 16:46 | szily | komment

A legrosszabb az, ha az anyánk keménykedik velünk, a hetedikes nagyfiúktól már megszoktuk, de tõle a ferde nézés is fáj. Így érezhetett levélírónk, m., aki bevallottan függõ, de kedvenc helyén a Tasty szendvics helyett orbitális hüyeséget kapott az arcába. Az eset önmagán egy szeletelt uborkányival sem mutat túl, viszont a maga módján vicces, úgyhogy levélre fel!

Olvasson tovább!

Karácsonyi meglepi a Corától

2005.12.01. 10:40 | jackyll | komment

A hûséges vásárlók jutalma néha az, hogy pontjaik beváltása helyett beleröhögnek az arcukba, rosszabb esetben kamerára is veszik ezt az eseményt. A Cora törzsvásárlói egy csomó életigazsággal szembesülhettek november végén, mint azt Olvasónk írta:

A budakalászi cora áruháznak vagyok, voltam a törzsvásárlója mióta megnyílt. Rendszeresen ide jártunk vásárolni, hetente egyszer. Kiváltottuk a Cora-kártyát, amire minden vásárlásnál pontokat lehetett kapni. Mindig küldött az áruház egy személyre szóló levelet, melyben tájékoztattak, milyen napokon hány akciós pontot lehet kapni, ha akkor megyek vásárolni. Volt, mikor kiváltottuk a pontunkat így az év végefelé, ajándéknak vagy magunknak választottunk valamit. Az idén is így akartunk tenni. Odaadom a kártyánkat amin a mi számításaink szerint kb 1700 pont van. Ekkor ért a sokk minket. Közölték velem, hogy törölték az összes pontomat, mert új pontszámítást vezettek be.

Olvasson tovább!

Snowboard csirkéknek

EA/SSX kontroller

2005.12.01. 10:20 | jackyll | komment
Akik nem érzik magukat elég feszesnek és paráznak, hogy a téli szünetet összevissza törve töltik a fa alatt, meglephetik magukat egy félvirtuális snowboarddal. Az érthetetlen módon "Television Interactive Snowboarding Simulator"-nak hirdetett eszközrõl ordít, hogy az Electronic Arts készítette SSX játékához, bár erre sem a bolt, sem a gyártó oldalán semmilyen jel nem utal. A testsúlyáthelyezést mérõ deszka kézi vezérlés nélküli irányítást tesz lehetõvé, bár a kombókhoz valószínüleg azért szükség van a többi gombra is. A havat nem pótolja, de 60 dollárért (13 rugó) konzoltulajdonosoknak logikus befektetés, ha pl. ez a kedvenc játékuk.

Re: Tranzakció 120 ezerér

2005.12.01. 09:48 | jackyll | komment

Rengetegen írtak a tegnapi bankautomatás sztori kapcsán hasonló abúzusról, de amíg összejön a bõrkötetre való mennyiség, álljon itt inkább vmi hasaznos információ, ami szintén a leveleink közé keveredett. Titokzatos olvasónk ötlete a klasszikus feljelentés, hiszen a bankoknak is van saját felügyeleti szervük:

Van hova fordulnod ilyen esetben, érdemes szaftos panaszt tenni az illetõ bankokra, eljárásukra, illetve a panaszodra és pénzed visszaigénylésére tett "erõfeszítéseikre". Talán érdemesebb megvárni a procedúra végét, mert akkor minden kifogásolható pontot bele tudsz venni a panaszba.

Olvasson tovább!

Scrabble hekkereknek

Wiremelon LLC/L33T Tiles

2005.12.01. 09:25 | jackyll | komment
A karácsonyi turbóhajrában elsõsorban a kiugróan mélyen internetezõ közönség szórakoztatására ajánljuk ezt a Scrabble-kiegészítõt. A L33t-tiles meseszép terminálképernyõ-színben váltja a hagyományos betûkészletet, és a netes szl3ng sz4bály41n4k megfelelõen számokat is tartalmaz. Csak 15 dollárjába (3 rugó) kerül, hogy visszahozza kedvesét a való világba, legalább ezt a szent ünnepet ne a gép elõtt töltse!
süti beállítások módosítása