Tékozló Homár

Re: Miért szarok a magyar reklámok?

Albacomp/reklámgrafika

2006.11.22. 12:39 | szily | Szólj hozzá!

Fantasztikus zoológiai mûhelyvitát gerjesztett az Albacomp döglegyes laptopreklámja. A legmagvasabb és –szórakoztatóbb hozzászólás eddig Kitalátoré, aki levezeti, miért fognak nyüvek fickándozni a billentyûk között nemsokára. Tudjon meg minden a döglegyekrõl és a nagy dögbogárról alant! Kitalátor szakmabélinek tûnik, úgyhogy tombol a rovarszakszerûség.

Kedves Homár! Kedves SP!

A fémzöld döglégy nem szokott kutyaszart nyalni. Mint neve is mutatja, dögökön, rothadó húson, esetleg nagy fehérjetartalmú, bûzösen rothadó ételmaradékokon, ritkábban sajtokon táplálkozik. Létezésének ökológiai "értelme" a dögök lebontása, alkotó anyagainak visszajuttatása a természet körforgásába. Ha megfelelõ méretûnek ítéli a fortyogás méretét, nemcsak táplálkozik, hanem bele is rakja a már testében kikelt lárvákat, a kis édes fehér ficánkoló nyüveket.


Ha rohad az a lapgép, akkor nemcsak a légy-imágók fognak rárepülni, de a nyüveiket is lerakják, és azok fognak ficánkolva szétmászni a konyhaasztalon. A lapgép lebontásában szárazföldi természeti környezetben a nagy dögbogár, illetve lárvái is nagy segítséget nyújthatnak. Az ilyen eszközöket erkélyen, esetleg kukatárolóban, vidéken a budi mögött illik tárolni.

A vízbe dobott dögöket, tehát a példában szereplõ Albacomp laptopokat egyébként a kedves Homár közeli rokonai, pl. a folyami rák szokták szétszerelni.

Üdv: Kitalátor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása