Tékozló Homár

Fantomautó a Suzuki Ásztól

2007.12.07. 16:06 | jackyll | 67 komment
Még egy autóvásárlós borzalom mára: két hónap alatt már majdnem sikerült átadnia a rendelt gépjárművet a Suzuki Ásznak, de még az első törlesztőrészlet is megelőzte őket:
A Suzuki Ásznál megrendeltem az új autómat, amelyhez banki kölcsönt is igényeltem. A szerződésben rögzítésre került, hogy az autót 2007. november 08-án kapom meg. Szóban rá is kérdezte a dátumra (mert a szerződéskötés 2007. október 08-án volt és az egy hónapot kicsit soknak tartottam) de megnyugtattak, hogy ez az utolsó határidő ennél csak hamarabb kapom meg az autót.
Olvasson tovább!

Fura állapotú AAAautók

2007.12.07. 15:14 | jackyll | 87 komment
Két érdekes autóvásárlási kísérletet figyelhetnek meg alábbiakban. Mindkét levélírónk az AAA Autócentrumnál próbálkozott, az első versenyző be is fizetett egy Astrára, a másikuk megúszta nézelődéssel:
Pénteken sikerült vásárolnom az AAA Autócentrum Kft-nél egy 1996. Opel Astra 1.7td autót, melynek vételára 870000.-forint, ami az átlagárnál kicsit magasabb. (BÁR NE TETTEM VOLNA!). Elhoztam az autót pénteken este, szombat-vasárnap indult, hétfőn reggel kicsit hűvösebb volt már be kellett húzni. Kimentem az autóval, közöltem a problémámat, majd 1-2 órán belül közölték velem, hogy december 5-én tudnak foglalkozni legközelebb a dologgal szervizük elfoglaltsága miatt. (Finoman próbáltak elhajtani.)
Olvasson tovább!

BKV: 3D-szemüveggel a környezetért

2007.12.07. 11:45 | jackyll | 46 komment
Csípje meg valaki a Homárt, mert ilyen tömény hülyeséget Kádár János foszforeszkáló koponyájával hirdetett kommunista panoptikumban se lehetne látni. A BKV a hét elején hirdette meg csendben háromdimenziós környezetvédő akcióját, ami abból állt, hogy 7 metrómegállóban vetítették Jean-Michel Jarre jubileumi Oxygene-koncertjének 3D-s változatát.  Akik kedd délután vettek 30 napos bérletet, kaptak ingyen szemüveget a metrózajba fulladt előadáshoz, akik nem, azoknak azt javasolták, barkácsoljanak maguknak. Az adekvát és ezt így hogy? kérdésre a BKV válasza:
A BKV Zrt. azért is állt az ügy mellé, mert a francia művész nem csak hagyományt teremtő zenei stílusáról ismert, hanem környezettudatos magatartásáról is. A világszerte tizenkétmillió példányban eladott "Oxygene" című lemez eredeti borítóján is az az ábra szerepelt, amely most is díszíti a 30 éves jubileum alkalmából kiadott albumot. A földgömb lebomló rétegei alól előbukkanó koponya realisztikusan szemlélteti élőhelyünk sajnálatos pusztulását.
A Homár szerint az akció esélyes az Év Bullshitje díjra, de ha van jobb tippjük, még befolyásolhatjuk az év végi indexes szavazást.

OTP-Vodafone kártyafeltöltős dupla lehúzás

2007.12.07. 10:16 | jackyll | 95 komment
Not Ready egyszerű telefonfeltöltést szeretett volna eszközölni egy OTP-autománál, de a rendszer másképp gondolta. Szerencséjére a második sikertelen kísérlet után feladta, így csak 17500 forintját ette meg a mátrix:
Most bosszantott fel mindkét cég, bár igazából fogalmam sincs, hogy kit is kell igazán hibáztatnom. Történt pedig, hogy arra vetemedtem, hogy OTP automatánál pénzzel töltsem fel a telefonomat, mert már untam a dorgáló hanghölgyet, hogy 300 forint alatt vagyok. Deák téren odavonszolom magam a pénzintézet automatájához, hogy megejtsem a dolgot. Majd egyszer csak a szokásosnál hosszabb várakozás után kiírja a drága gép, hogy sajnos az OTP nem tud kommunikálni a Vodafone-nal, így meghiúsult a dolog.
Olvasson tovább!

Tapló Télapó akcióban

2007.12.06. 15:15 | jackyll | 99 komment
Vadkapitalizmusban nyilván a Mikulás sem a régi. A kéményen kommandózás helyett másfél órát késik, elhagyja a jó és rossz gyerekek listáját, aztán a végén még azt is bedobja, hogy nem tud visszaadni húszezresből, ahogy András tapasztalta:
Bár a mai nappal egy évre, gyakorlatilag aktualitását veszíti tegnapi télapó rendelős tortúránk, ezzel együtt okulásként, megosztanám veled, hogy mit sikerült alkotnia a finn Télapó magyar kollegájának nálunk.
Olvasson tovább!

Undorító betegséggel nincs buszozás

2007.12.06. 14:03 | jackyll | 96 komment
Eszterke egy sorbanállás alkalmával figyelt fel a fent látható táblára:
Minap a székesfehérvári buszpályaudvaron bérletet vásároltam, mellékesen jegyzem meg, nemrég adták át kifogásolható állapotban (pl: a kocsiállások felének nem jutott tető??!!), de a történet most nem erről szól. Tehát éppen a bérletpénztárnál kanyargó sorban álldogálltam, amikor megpillantottam a frissenmázolt falon a pályaudvarra és környékére vonatkozó házirendet. Azonban a szokásos és ismert mondatok között egy gyöngyszemre bukkantam. Először azt hittem, biztosan csak félreolvastam, de nem.
Olvasson tovább!

A BSA eljátszotta a Microsoft és az Autodesk becsületét

2007.12.06. 11:00 | jackyll | 79 komment
Jó elképzelésnek tűnhetett, hogy amíg a BSA keménykedik, fenyeget és hazudik a vásárlóknak, addig a mögé bújó Microsoft és Autodesk meg számolgatja a licencekből befolyó zsét és szimpatikus maradhat. Sajnos mára olyannyira lejáratta magát a fent nevezett egység, hogy vannak, akik már kenyéradó gazdáikat is utálják, mint ahogy azt Gábor megírta nekik és inkább mástól fognak szoftvereket vásárolni ezentúl:
Hivatkozva a 2007. október 20-i keltezésű, 2007. október 31-én érkezett, 11778 hivatkozási számú, aláírás és cím nélküli, tehát névtelen levelükre, az alábbiakat adom elő (a hivatkozott levelük csatolva).

Olvasson tovább!

Barack Obama a teknősfejező Tesco ellen

2007.12.06. 00:03 | jackyll | 49 komment
Miközben szuperbio névvel és kertvárosi külsővel próbálja a Tesco meghódítani Amerikát (írta az Index) többfrontos támadást indítottak ellene. Az önmeghatározása szerint Neighbourhood Market (a környék piaca) jellegű áruházlánc nyitása kapcsán a demokrata elnökjelöltek közül Barack Obama és John Edwards is kampánytémává emelte a kizsákmányoló multik elleni harcot, és a tőkések ellen hangolják a közvéleményt.

Olvasson tovább!

Gyalogosterror Bécsben

2007.12.05. 13:29 | szily | 43 komment

A hétvégén Bécsben jártam barátnőmmel, s az egyik Belváros egyik, lezárt teréről nyíló nyíló csendes utcácska torkában a következő táblára lettünk figyelmesek. Ha látott már valaki ilyet, az szóljon!

Tamás

A tábla üzenete világos: srégen kettévágott, fej nélküli, balettszoknyás csajokkal kolbászolni tilos. Miért, Tamás, Ön szeretné, ha ilyenek mászkálnának a Belvárosban a turisták és a bennszülöttek szeme láttára? Na ugye. A jelenség nálunk, Pumaföldön is ismert amúgy, Csömörön például egyegész felüljárót építettek ebben a szellemben, igaz tábla nélkül. hajtás után egy közeli fotó látható a tábláról.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása