Tékozló Homár

Túlárazott jutalék az Ersténél

2008.07.25. 15:01 | jackyll | 76 komment

Gili egy sajátos anomáliát fedezett fel az Erste rendszerében, legalábbis a Homár még nem hallott olyanról, amikor a bank több pénzt von le jutalékként külföldről érkező pénz után, mint amennyit feladtak:

Egy internetes vásárlás eredményeképpen egy magánszemélynek szerettem volna némi pénzt átutalni egy DVD áráért cserében. Mivel Ausztriában van a bankszámlám, ezért elkértem az eladó IBAN és BIC/SWIFT kódjait, tudván, hogy ez szükséges a Magyarországra történö utaláshoz. Eddig minden rutinszerüen ment, ki is ment a pénz annak rendje és módja szerint az eladó Erste Bankos számlájára (6,00 EUR tölem az 1.350 HUF-os vételárért cserében), ahogy annak lennie kell. Az Erste Bank négy banki napon belül jóvá is írta az összeget, azonban itt jött a csavar, ami szerintem ellenkezik az Európai Uniós banki törvénnyel: egyidejüleg jutalék címszóval a külföldi beérkezés miatt megterhelték az eladó számláját 2.000 HUF összeggel. Tehát én buktam 6,00 EUR-t, meg a DVD-t sem kaptam meg, az eladó meg, ahelyett, hogy kapott volna 1.350 HUF-ot, még elbukott 650 HUF nettót. Kellemetlen történet.

Olvasson tovább!

A misztikus horror party rejtélye

2008.07.25. 14:29 | jackyll | 30 komment

Csaba a győri szürkületi zónában találta ezt a kiváló gumicokroid terméket, amiről csak sejteni lehet, hogy a környéken kotyvasztják, de hogy miből van, azt az ÁNTSZ se tudja:

Én is találtam egy kis érdekességet. Ami mellesleg nagyon bosszant is. Egy gumicukorféleségről van szó amit Győrben egy kisboltban vetetett a kisfiam. Hát nem szívesen de megvettem és döbbenet a termék, kinézetre is, és hát a csomagolása, az nem éppen felel meg a kívánalmaknak. Szinte semmit nem lehet megtudni a termékről csak 2 db számsor  van rábélyegezve. Az egyik dátum az biztos a másik rejtély számomra. Se összetétel se származásihely szóval semmi. Egy kis embléma DON CANDY felirattal. De erről sem találtam semmit a neten. Ilyen silány hulladék vajon hogy kerülhet forgalomba? Csak eszik a gyerekek és közben azt sem lehet tudni mi is az?

Szabad rablás: bírság parkolójeggyel a Centrumnál

2008.07.25. 11:42 | jackyll | 72 komment

Amíg fel nem számolják és be nem hintik sóval az összes parkolótársaságot, kénytelenek vagyunk az összes sztorit lehozni, hátha felfigyel rá a gondviselés, a független ügyészség, vagy egy hollywoodba szakadt überproducer és kanyarít belőle egy szappanoperettet.

Vasárnap este, inkább hétfő hajnalban elég későn parkoltam le a Dob utcában. Váltottam jegyet... hogy hétfő reggel ne kelljen korán felkelnem és pénzbedobás miatt leszaladnom. Így sem sikerült elég korán ébredni a 9:55-kor lejáró parkolójegyemmel 10:15-kor megbüntettek... korrekt. Legyen... Bedobom a következő másfél órányi aprót a pénznyelő autómatába. A jegy lejárata 11:41 erre mikor megyek le a szélvédőn ott van a kis kék mikuláscsomag... 11:37-es időponttal... káromkodok egyet magamban... bedobom a következő másfél órát azzal a megnyugtató tudattal, hogy érvényes jegyem van nem büntethettek volna meg... úgyhogy majd bemegyek a központba és kinulláztatom a büntetést. Megyek le másfél óra múlva ismét bedobok pénz. Megyek le immár azzal a céllal, hogy megyek el otthonról. Az utolsó jegy lejárati ideje 14:39, újabb büntető cetli a szélvédőn 14:46-os időponttal... megint egy elmormogott káromkodás... de ismét a tudat, a több mint egy órára váltott jegy után 15 perc türelmi időn belül vagyok. Elviszem a kocsit leteszem olyan helyen ahol nem kell fizetni a parkolásért.

Olvasson tovább!

Egy vevő egy nap csak egy terméket próbálhat ki a Media Markt-ban?

2008.07.25. 10:45 | ge | 82 komment

Bálint szerette volna látni, mit vesz meg, de a Media Markt eladója nem szívesen mutatja meg a vevőinek, mit is tud a termék. Majd otthon kipróbálja, aztán ha nem tetszik, visszahozza.

Már jó ideje szerettem volna beszerezni egy divx-lejátszót. Többszöri nekifutás után, végül is az Árkád-ban lévő MM-be mentem, gondolván, hogy ott talán ki tudom próbálni a terméket. (Megjegyzés : A legnagyobb gondom, a feliratok nagyságával volt, gondoltam, egy próbát megér, hátha?!)

Olvasson tovább!

Vége a MÁV-biztosítónak

2008.07.24. 18:32 | jackyll | 86 komment

Gyászhírrel folytatjuk az önfeledt kárörvendést, ugyanis mint az várható volt, a mávosok a mai közgyűlésen nem szavazták meg az 5 milliárdos hiány visszatermelésére irányuló pótdíj befizetését, így a PSZÁF hamarosan felfüggeszti az egyesület működését. A 195 ezer naiv ügyfél remélheti, hogy ez mihamarabb hivatalosan bekövetkezik, addig sajnos nem tudnak átszerződni máshova, és elképzelhető, hogy egyszercsak nem fogják kifizetni az általuk okozott pusztítást. Addig is vezessenek óvatosan!

update 07/25: Ha minden igaz, szeptember-októberben lehet majd átszerződni:

A PSZÁF levélben kérte a pénzügyminiszter előzetes hozzájárulását a tevékenységi engedély visszavonásához. A felügyelet feltehetőleg azt szeretné, hogy az átszerződések a biztosítási negyedévhez igazodjanak.

Az előtelepített Windows nem a Microsofté

2008.07.24. 12:31 | jackyll | 95 komment

Ezért érdemes még a Homárnak is Homárt néha olvasnia, hiszen mindig tanul valamit. Adott technikai problémára a Microsoft ügyfélszolgálata nem volt hajlandó válaszolni, mert naiv felhasználó a szoftvert a géppel együtt fizette ki:

Tisztelt Windows felhasznok! Javaslom mindekinek, a jogtiszta szoftver vasarlasat, hiszen, ha technikai problematok adodna, akkor az ugyfelszolgalat mindig "korrekt" modon segit. tanulsagul 1 hetes levelezesem a Microsofttal:

Olvasson tovább!

Temessenek az iPhone-om mellé!

2008.07.24. 08:11 | jackyll | 25 komment

Az igazi geek nem hal meg, csak rebútol. Amennyiben mégis fekve marad, utolsó villantásként el lehet parasztvakítani az ismerősöket egy webkamerás közvetítéssel, amint a júzert kedvenc telefonjával együtt egy még nagyobb, telefon-mintájú koporsóban lézerkézekkel elhamvasztják. A Creative Coffins legalább 60%-ban környezetbarát kartonkoporsói kocka-szériájának 6 alapmintája igazából nem létezik, csak a T+ magazin dobta össze a PR-cikk kedvéért, merthogy a cég igazából nyilván bármilyen mintát ki tud nyomtatni matricára.

Olvasson tovább!

Re: Utasra köpött a verekedő ellenőr

2008.07.24. 01:48 | ge | 54 komment

Móki (Norman Bates), aki nőket véd meg azt ellenőrök támadásaitól és összetöri a Homár hölgyolvasóinak szívét, majd' egy hónap elteltével választ kapott a BKV-tól, amiből kiderült, hogy a kikérdezett ellenőröknek aznap annyi verésük dolguk volt, hogy sajnos nem emlékeztek az esetre.

Tisztelt Norman Bates!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Sajnáljuk, hogy kellemetlenséget okoztunk utazása alkalmával, melyért ezúton is szíves elnézését kérjük.

Olvasson tovább!

Zsuzsa soha többet nem vásárol a Tescóban

2008.07.23. 15:47 | jackyll | 111 komment

Újabb fájdalmas búcsúnak lehetünk tanúi a Máté Péter emlékpunkzenekar Zoli Zsuzsa előadásában. Csak egy konnektort szeretett volna, valamiért a Tescót nézte ki, 45 percébe került:

Az egy dolog hogy hála a Tesco és a Pannon közös együttműködésének köszönhetően az összes tesco-áruház csak egy 06-20-as mobilszám hívásával érhető el, ami csúcsidőben vezetékes telefonról azért nem túl olcsó, főleg ha percekig kell várni egy egy ügyintézőre. De az már nonszensz hogy egy rohadt konnektort 20 perc alatt szedjenek le nekem a polc tetejéről, közben meg alpári módon beszéljenek a vásárlóval!

Olvasson tovább!