Tékozló Homár

Kedvenc ügyvédi irodánk eddig

2008.10.10. 12:17 | jackyll | 118 komment

Világválság ideoda, azért lehet mindig az élet napos oldalát nézni:

Az alábbi képet ma lőttem a Margit körúton. Szerintem különösebb kommentárt nem igényel :)

ölel
Kukiapó

Apád pénzére hajt az Intrum

2008.10.10. 09:04 | jackyll | 111 komment

Az Inturm szellemi képességeiről már meggyőződhettünk, amikor pénzt adtak a Centrum fantomtartozás-csomagjáért. László szerint azon belül valami katatón állapotban ragadhattak, mert 3 év alatt nem sikerült feldolgozniuk az információt, miszerint nem ő, hanem azonos nevű apja tartozását szeretnék igazából behajtani:

Egy történet az Intrum Justitia Zrt.-ről, mely gondolom, nem egyedülálló. Nem tudom pontosan megmondani (mivel gyakran iktatok leveleket a 6. számmal jelzett dossziémba, ami egyébként a kukám), hogy mikor is kezdődött, de kb. 3 éve. Kaptam egy kedves levelet az Intrumtól, mely szerint sürgősen fizessek be majdnem 400eFt-ot az Intrumnak, mondván, ők megvásárolták a Westel 900 GSM Rt.-vel szemben fennálló 131.518.,- Ft tartozásomat, melyre rátettek egy adag kamatot, ügyvédi költséget, egyebeket. Az első levelet annak rendje és módja szerint iktattam a kukába, mivel tudtam, hogy a követelés nem jogos.

Olvasson tovább!

Nehezen érkezik meg a visszautalt pénz a Spar-ból?

2008.10.10. 08:35 | ge | 107 komment

Syphone egy meggondolatlan gombnyomás után közel 200 ezer forintot hagyott ott a Spar-ban, amit a bolt azonnal visszautalt, ám az a számlán nem jelent meg. A pénz több, mint egy napig valahol máshol volt. De az alap igazság: blokkot, visszaigazolás mindig megnézni, összeget ellenőrirzni!

Tanulságként szeretném megosztani mindenkivel az alábbi sztorit, aki bankkártyával szokott fizetni. Történt, hogy vasárnap délelőtt az egyik Spar áruházban vásároltam 17.752,-Ft-ért, amit a pénztárnál a bankkártyámmal fizettem ki. A pénztáros hölgy egy nullával többet azaz 177.520,-Ft-ot ütött be a bankterminálba, amit én mondanom sem kell, hogy nem vettem észre (tudom sikeres nem lehetek) és szépen meg is nyomtam a zöld gombot.

Olvasson tovább!

Négycsillagos építkezés Galyatetőn

2008.10.09. 12:08 | jackyll | 142 komment

Legkitartóbban visszatérő naiv olvasónk, Darwin Dij legúutóbbi kalandja során azt tapasztalhatta, hogy a kvázi monopolhelyzetben lévő Hunguest Grandhotel Galya akkor is szeretettel várja vendégeit, amikor egy csodálatos körpanorámás konferenciatermet építenek, biztosítva a városi zajhoz szokott látogatók komfortérzetét:

Kb. 2 hete elvetődtem 1 napot eltölteni Galyatetőre, gondolhatod, hogy nem jószántamból, de legalább megadtam a módját: leinformáltam, hogy mennyire jó a Hunguest Grandhotel Galya, van-e wifi, satöbbi. Nem, nem yuppie-skodásból, hanem randa melóból notebookolok, és pl. vonaton elő se veszem, hogy mp3-at hallgassak vagy Szomszédokat nézzek tünemény szánalmasan, mint manapság oly sokan... No, közel 30 ezer forintért le is fixáltam egy szobát, megérkeztem, hurrá! Rögtön a recepción szembesültem az örömteli hírrel, hogy egész nap fúrnak-faragnak, kopácsolnak, dörömbölnek, így aztán alaphangon együtt örültem a szálloda menedzsmentjével, hogy a pénzemért végre-valahára nem tudok pihenni. Neeem, ott nincs olyan idegenforgalmi piac, hogy kereshettem volna másikat: pláne nem késő délutáni érkezéssel.

Olvasson tovább!

A fröccs fele ingyen van

2008.10.09. 11:17 | jackyll | 43 komment

M5 Fan találta ezt a backdoor kocsmareklámot, amivel az értéknövelt szolgáltatásaikra hívják fel a t. közönség figyelmét:

Az Üllői útról nyíló barátságos kis késdobáló bejáratánál sikerült lefotóznom a backdoor kommunikáció egy újabb gyönyörű szeletét. Igazán hatásos gerilla-akció, hiszen a törzsközönség nyelvén hirdeti, hogy a fröccs elengedhetetlen kellékéért itt biza nem kell ám fizetni, csak a kannás bor kóstál jelképes összeget. A kocsmaajtóban letámasztott mankó pedig minimum bónuszpontot ér!

Olvasson tovább!

Nem volt szükség a vásárlók könyvére a Tesco-ban

2008.10.09. 09:40 | ge | 209 komment

Ági fel volt készülve a legrosszabbra, de a vége pozitív csalódás lett: a drágábban eladott termék miatt nem kellett se hisztizni, se fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, minden úgy ment, ahogy az elvárható lenne: ellenőrzés, különbözet visszafizetése, mosoly.

Kellemesen meglepett a szegedi Rókusi körúti TESCO problémakezelési készsége. A tegnapi nap folyamán vásároltam néhány dolgot, köztük egy forgó, zenélő plüss gyerekjátékot, olyat, ami felakasztható a baba ágya fölé. Az árucímke szerint 2.690,- Ft volt az ára, nem volt miért ellenőriznem, egyértelműen beazonosítható volt a termék. A pénztárnál viszont 1.500 Ft-al többet fizettem, ahoz képest, mint amit én fejben összeszámoltam. A nyugtát végignézve kiderült, hogy a babajátékot 4.149-ért adták el nekem.

Olvasson tovább!

Nem titkolja igénytelenségét a Spar

2008.10.08. 14:50 | ge | 97 komment

Alex szemtanúja volt, ahogy két földre hullott kiflit a vásárlók szeme láttára pakolt vissza a kiflipakoló kislány a Spar-ban. Azon senki sem csodálkozik, hogy ilyen megtörténhet, de a hogy már a látszatra sem adnak, azon igen. A sztorihoz kiegészítésnek posztoltuk Éva levelét is, aki mérlegre panaszkodik, de sajnos fotót nem mellékelt, így nem pontosan értjük, miről is van szó.

Egy tegnapi esti (okt. 1.) történetet szeretnék megosztani Veled. Barátnőmmel a Wesselényi utcai City Sparban vásároltunk, éppen tanácstalanul álltunk egy polc előtt, amikor kihozta egy bolti alkalmazott egy nagy ládában a kifliket. Vele szemben állt egy másik alkalmazott, körülöttük pár vásárló, és mi ketten. A lány a láda tartalmát beleöntötte abba a plexi tartóba, ahonnan a péksütiket veszik ki a vásárlók, ám kettő darab kifli leesett a földre.
Olvasson tovább!

A MOL már a tőzsdekrach utánra gyűjt?

2008.10.08. 11:35 | jackyll | 94 komment

Mirtill sejtése szerint nem a véletlenek egybeesése, hogy minden (2) alkalommal felfele kerekítendő összeg lett a lefele kerekítendő összeg, amennyiért tankolni szeretett volna a MOLnál. Persze lehet, hogy már a nehéz időkre spájzolnak, de azért elég vad összeesküvés elmélet ez:

Mivel nem először fodul elő velem (pedig amikor először volt akkor is tudtam, hogy nem én vagyok ennyire fáradt), ezért gondoltam megosztom veletek a legújabb benzinkutas élménye(i)met. Tegnap a Róna utca környékén jártam, és mivel pont nem úgy indultam, hogy estére tankolnom kell, így csak 5000-ért akartam csapolni. Be is tértem az ott lévő (Mol) kúthoz. Egész jó móka igyekezni pontosan tankolni, ugyhogy az utolsó 300 forintot már én nyomom bele a kocsiba. Jó érzékkel sikerült 5001 forintért tankolnom. Szuper, pont 5000 (éljen a kerekítési szabály). Még volt is kóbor gondolatom, hogy lefotózom Nektek, (emlékezve az M5 melletti esetre) hátha megint, de továbbléptem rajta, hogy áh dehogy... Kocsi bezár, pillantás az összegre... 5004 forint.

Olvasson tovább!

Ha fogyasztóvédelemmel fenyegetsz, szolgáltatót válthatsz

2008.10.08. 09:40 | ge | 75 komment

Először azt hittük vicc, de valóban létezik Szombathelyen a Népfront Lakásépítő és Fenntartó Szövetkezet. Az általuk kezelt egyik társasház lakója Pál, aki szeretett volna átszerződni más szolgáltatóhoz, de ez nem ment túl könnyen. És még szerencséje van, hogy az átálláshoz nincs szükség fizikai behatolásra, mert az náluk nem megengedett.

Röviden vázolom a problémámat a lakásszövetkezettel kapcsolatosan, ahova tartozunk. Tudni kell, hogy a kábeltévé szolgáltatást a lakásszövetkezet biztosítja havi 2750 Ft-ért. Mivel nem vagyok sikeres, ezért figyelemmel kísérem a telekommunikációs piac kínálta lehetőségeket, így találtam rá a T-Home tripla kedvezményes csomagára, ami tartalmazza az internet, a telefon és a tv-szolgáltatást is, mindössze durván 9000 Ft-ért havonta.
Olvasson tovább!

Titkos összetevőkből keverik az italt a Morrisonsban?

2008.10.07. 15:30 | ge | 126 komment

A Homár legutóbb a Szigeten csodálkozott, hogy milyen jól bírja a gin tonikot, de talán a Morrisonsban sem ártana meg pár pohár, ha ott ugyanúgy nem látni, miből mennyit kevernek a tonikba és ha ezt megemlíti a vendég, beindul a biztonságiakkal fenyegetés.

Kedves Nagybajszú Fogyasztóvédő Páncélos,
 
Néhány nappal ezelőtt a néhai Süss Fel Nap helyén működő Morrisons2-be tévedtünk be egy kisebb társasággal, mert részegen mikrofonba akartunk ordítani. Megvettünk egy üveg rendesebb vörösbort és hangoltuk magunkat az éneklésre. A társaságunk egyik lánytagja nem szereti a bort, vodka-tonikra szomjazott, így lovagiasan felajánlottam, hogy hozok neki.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása