Tékozló Homár

Jogos-e illetéket fizettetni azért, hogy felnyomhassuk a szomszédunkat?

2009.04.28. 01:18 | szily | 176 komment

Zo a Homár véleményét kérte arról, hogy mit szólunk ahhoz, miszerint tízezer forint eljárási illetéket akar fizettetni vele az önkormányzat építési osztálya, amiért felnyomta náluk a szomszédját. Előbb jöjjön a sztori, aztán a válaszunk.

Sziasztok a véleményetekre lennék kiváncsi az alábbiakkal kapcsolatosan.

Iker családiházban élek, ez a szülöiház . A mellettem lévő ház új tuladonosa kömüves vállalkozó, aki  2006 nyarán elbontotta a régi tulaj által épített melléképületeket és a ház egy részét. Én több alkalommal is jeleztem az önkormányzat építési osztályán, hogy jöjjenek ki nézzék meg, hogy az amit a szomszédom csinál az úgy jó-e. Megjegyzem engem a saját házam állagának megóvása érdekel. Semmi nem történt csak kaptam ilyen nesze semmi tartalmú levelet. 2009 telén már az éléskamrám fala penészes lett, hullik a vakolat. Bementem amár említett hatósághoz és valóban - én a birka türelmű ügyfél- és az ügyintézőnek előadtam a mondandómat, aki mellesleg az építési engedélyeket adja ki ezen városrész lakóinak. Feltételeztem a korából adódóan, hogy hozzáértő. Azt mondta irjam le a történteket, mondtam rendben. Fizetni valóról nem beszélt. Állítólag húsvét előtt voltak kint "kivizsgálni a dolgot" én az értesítést később kaptam kézhez, de nem is ez a lényeg. Írják, hogy fizessek 10.000,-Ft eljárási illetéket, hogy foglalkoznak a panaszommal. Nem elég, hogy 3 éve a fütés számlám több, penészesedik a lakás, még én fizessek, hogy az a szakhatóság - akinek ez a dolga - foglalkozik az "ügyemmel", mert ha nem fizetek akkor 100.000-200.000,- Ft-ig terjedhet a pénzbírság. Inkább nem írom le, hogy mit érzek ezzel kapcsolatosan, mert nyomdafestéket nem türne. Várom a jó ötleteket Ti mit csinálnátok az én helyzetemben.

Drága Zo,

az nem elég, hogy nem vagyunk ingatlanjogászok, de a sztoriban egy rakás részletet amúgy sem értünk. Például hogy az ikerház melléképületeinek vagy egy szárnyának a lebontása hogyan rohasztotta be az Ön kamráját. Vagy hogy végül is mi lett a kivizsgálás végeredménye. De - hiába vagyunk mindenféle adó és illeték elvi ellenségei - általános síkon kifejezetten bátor és szórakoztató ötletnek tartanánk mindenféle lakossági bejelentés állami-önkormányzati megadóztatását. Az Ön bejelentése nyilván megalapozott, de úgy képzelem, hogy a túlnyomó, mondjuk 96-97 százalékos többség teljesen értelmetlen, kicsinyes áskálódással pazarolja a jobb sorsra érdemes hivatalnokok idejét és idegrendszerét. Miért is ne fizessen az ilyen, ha már jól szórakozik, és közpénzből eltartott szakemberek idejét rabolja? És hogy mit tennénk a helyében? Ha a vizsgálat elmeszelte a szomszédot, potom árnak tartanánk a tízezrest, ha meg alaptalannak bizonyult volna az iker befújása, úgy vennénk, hogy ennyiből elvihettük volna a nőnket és az anyját az Operettbe, a Dr Bőregérre, másodosztályú helyre. Na, mennyivel jobb szórakozás volt ennél bejelentést tenni, és pont ugyanúgy tízezerbe került, ráadásul nem kellett fojtogató nyakkendőt venni, nem beszélve a drága kaviáros szendvicsekről a szünetben. Szóval, kedves Zo, Ön csak győztesen jöhet ki a helyzetből, ami a tíz rugó sokszorosát éri.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2009.04.28. 10:05:13

Ne tettessétek az értetlent itt most posztoló szomszédját kell cseszegetni.

Egy ikerház az egy ház aminek a két felében laknak. Ha az egyik elbontja egy részét akkor ott lyuk lesz ! Ezt meg kellet volna beszélni az ikerrel.

A spajz fala eddig válaszfal volt most külső lett. Jobban hűl, penészedik. Többet kell fűteni.

Szomszéd dögöljön meg. A tehene is.

aardwark 2009.04.28. 10:05:20

@☺ágica: direkte nem emlegetem a d....sajtot, erre tessék...:)))

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 10:06:18

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): OK:) Csak egy kicsit skeptikus voltam...:) Azért a szomszéd arcát megnéztem volna:DDD

elwood 2009.04.28. 10:07:22

Fölöttem négy bolond gyerek lakik akik reggel 6-tól üvöltve rohangálnak. Vasárnap is. Most ere hívjak rendőrt ?

EÖ (törölt) 2009.04.28. 10:10:42

@☺ágica: azt sajnos nem láttuk mi sem, de azóta érdekes módon másfelé sétáltatja (és valószínűleg ott dobja el)
mindegy egyszer kifog egy idegesebb háztulajt és mégiscsak lesz a kutyájából szalonna.

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 10:12:39

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): inkább a gazdáját vegyék elő. Szegény kutty nem tehet semmiről:(

EÖ (törölt) 2009.04.28. 10:15:25

@☺ágica: dehogynem, miért nem szökik meg! :)

Szűcslaci 2009.04.28. 10:15:47

Már eleve az falsch, hogy ikerház esetén bárminemű változtatáshoz az ikerszomszéd írásos engedélye szükséges. Bontáshoz, átépítéshez, bővítéshez egyaránt. Még a válaszfalak áthelyezéséhez is.

Impega 2009.04.28. 10:17:04

Lehet menni harmadikozni :)

Mersant111 2009.04.28. 10:19:17

Üdv

Szerintem itt arról lesz szó, mint amit mi is próbálunk bevezettetni.

Hozzánk is rengeteg lakossági panasz érkezik. Ezek kivizsgálása nem kevés pénzt és időt emészt fel.
És sajnos gyakran megesik, hogy a "öntudatára ébredt" vásárló, túlliheg dolgokat, vagy éppen csak félinformciók alapján tesz bejelentést.
Sok esetben kiderül, hogy nincs igaza a bejelentőnek, hogy rossz információkat közölt a hatósággal és így lyukra futunk.
Csak egy példa:
Tavaly karácsony környékén egy kedves ügyfél betelefonált, hogy a madaras T.scoban vásárolt egy adott terméket és hogy penészes volt, meg avas, meg minden.
Na most nálunk úgy működik, hogy a megjelölt vásárlás helyén kell mintát venni a bejelentésben szereplő termékből, ami hatóságilag megvizsgálunk.
Kimentem az adott címre, keresem a terméket, nem találom. Odahívom a részleg vezetőjét, hogy ezt és ezt a terméket keresem. Kicsit furán néz rám az illető, mivel nem is forgalmazzák az adott terméket, nem is állnak szerződésben az azt gyártó, illetve forgamlazó céggel.
Jelzem, egy ember kimegy "vadászni", (munkaidő), kiszállási költség.
És amíg Marika néni hülyesége után nyomozok, addig állnak az egyéb, fontosabb és valós ügyeim.
Másik példa: szintén lakossági panaszbejelentés. Egy tésztát és egy őrölt paprikát panaszolt be az illető.
Kimentünk az adott címre, keressünk, nem találjuk a termékeket. Üzletvezetőt hívatjuk. Nyiltkozik, hogy nem forgalmaznak ilyen termékeket.
Vissza a hivatalba, felhívjuk az ügyfelet(ez legalább adott elérhetőséget), hogy akkor most mi van. "Jaaaaaaaa, lehet nem ott vettem."
És ilyenkor mit mondanátok neki?

Mi is szerettük volna bevezetni azt, hogy x forint befizetése mellett kivizsgáljuk az ügyet, ha igaza van és jogos a panasz, akkor visszakapja a pénzét, ha nincs igaza, vagy fals információk miatt mi "szopunk", akkor megy a pénz a kasszába, amiből legalább kijön a benzinköltség és a napi díj.

Ha megnézitek, ha szerelőt hívtok akkor is sokan számolnak fel kiszállási költséget, mivel addig amíg nálatok múlatta az időt, addig nem tudott más, valós hibát megjavítani, így kiesik neki x forint. Legalább kompenzálja egy kicsit, hogy olyan helyen volt, ahol nincs is hiba.

Szerintem mindenki ideges lenne, ha rendszeresen hülyeségek miatt kellene rohangálnia. így legalább tényleg csak valós panaszokkal keresnének meg minket.
Sokan csak unatkoznak és betelefonál, hogy "mintha keserőbb lenne, mint a múltkori, amit vettem" Bameg és mit ettél előtte? Édeset, sósat, savanyút, keserűt?
Agyrém. És rengeteg ilyen bejelentést kapunk.

Az egyik, hogy hasmenést kapott egy bizonyos savanyúkáposztától....
Ahhan. Értem én!
ha csak azt evett, akkor nem kizárt. Ha pacalpörkölt mellé ette, a 8. unicum és 4. sör mellett, akkor nem csodálkoznék a hasmenésem. Ha csak szimplán egy pöri mellé ette a vasárnapi ebéd során, akkor is ott van még, hogy lehetett a hús, a tészta, krumpli, rizs..., lehetett a reggeli tojásrántotta, a vaj a pirítóson, a kakaó, tej, stb....
Miért pont a savanyúság?
Mert szerinte az volt.
Ok, kimentem, vettem mintát, felküldtem laborba. Eredmény, semmi olyat nem találtak benne, ami egészségre káros, vagy akár hasmenést okozhatna.
Ez került nekünk kb 30.000 forintba.
És ilyenből rengeteg van.
Ha már csak ezeket megspóroljuk, már több pénz marad a valódi, hibás terméket felkutatására.

b[ALien] (törölt) 2009.04.28. 10:26:23

Be kell vakolni mint a kutya picsáját

-rizs- 2009.04.28. 10:30:20

2009 tele az meg csak most jon majd, nem? Amikor meg en jartam iskolaba, akkor ugy volt, hogy tavasz nyar osz tel.

Hiaba, fejlodik a vilag. Bamulatos, hol tart ma mar a tudomany...!

elwood 2009.04.28. 10:33:05

@Mersant111: sztem is. ha sikeres panasz esetén visszajár a díj akkor rendben van.

moli 2009.04.28. 10:44:11

@HOMAR: """de úgy képzelem, hogy a túlnyomó, mondjuk 96-97 százalékos többség teljesen értelmetlen, kicsinyes áskálódással pazarolja a jobb sorsra érdemes hivatalnokok idejét és idegrendszerét. Miért is ne fizessen az ilyen, ha már jól szórakozik, és közpénzből eltartott szakemberek idejét rabolja?"""

na meg a lofaszt. a kozalkalmazottak felet ki lehetne rugni, semmi valtozast nem lehetne eszrevenni, mert egesz nap passzianszoznak.

A KOZALKALMAZOTTAK, MAVOSOK, BKVSOK, ALLAMIGAZGATAS FELET AZONNAL KIRUGNI!!!

Mersant111 2009.04.28. 10:44:24

elwood
Mi ezt így szeretnénk bevezetni. Mi sem tudunk mindenhol ott lenni, minden terméket bevizsgálni.
Ilyenkor jól jön, ha valaki valamit tapasztalt egy adott termékkel kapcsolatban. Sok esetben egyértelmű, hogy "szar" a termék. kivizsgálás, büntetés, válaszlevél a bejelentőnek, hogy köszönjük észrevételét. Ha minden ügyfél panasza jogos lenne, nem kerülne szóba az illeték. de sajnos nem az.

amúgy még megosztok egy aranyos sztorit.
Kedves ügyfél bepanaszolt egy halkonzervet. valami piti áron vette. És hogy nem olyan jó minőségű. Még el sem kezdtem az oknyomozást már jött a kövi panasza, hogy vett egy másikat (olcsóbbat, mint az előző) és ez sem volt olyan jó minőségű.
Ha az 100 forintos szar, akkor a 90 forintos mitől lenne jó?
Sajnos nagy igazság, hogy olcsó húsnak híg a leve.
Egy trabant áráért ne várjunk mercit.
Két termék utánajárás, viszgálatok, x nap, mire minden összeállt, és válasz a panaszosnak, hogy hát igazázól megfelel az előírtaknak, csak ebbe nem lazac van, hanem valami gyenge szardinella. És a paradicsomszósz is kicsit hígabb, mint egy 350 forintos termék esetében.
De amíg ezzel lehet ugráltatni a hatságot, hogy "vettem egy szar, de miért szar?", addig igenis kellene az illeték.

gentry 2009.04.28. 10:46:11

Hogy jut eszébe valakinek ikerházat építeni???? Ezt sosem értettem!

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 10:51:07

Megértem a posztírót.

Elénk egy társasházat húztak fel , állítólag a mi engedélyünkkel , aztán , mikor az építkezés "kellemes" zaját kellett hallgatni és náha elborult az agyunk időnként egy-egy lakó szólt az építésvezetőnek ,mire a válasz az emeletről ledobott hatalmas karton az illető fejére , habarcsfröcskölés , vagy paraszt kőmíves féle beszólás volt.
2 évig tartott az építkezés , még szombatonként is reggel 1/2 7-kor ébredhettünk ,arra hogy fúrnak faragnak , vagy éppen betont öntenek.


Köszönettel tartozunk mindezért a debreceni főépítésznek.
Remélem az ő háza elé is felhúznak egy hasonló épületet.

Mersant111 2009.04.28. 10:51:08

Kedves moli.

Nem a közalkalmazottak felét kellene kirugni, hanem azokat, akik tényleg passziánszoznak. és ez kurvára nem mind1.
Tudod vannak a szorgos kis hangyák, akiket ugráltatnak. Vannak a középvezetők, akik még végeznek valami látható munkát, és vannak a felsővezetők, akik csak vannak.
És a poén, hogy amit fentről leküldenek, hogy ezt és ezt és ennyit kell megcsinálni egy év alatt, az fizikailag lehetetlen. Mindenki tudja a munkavégzés szintjén, csak az nem, aki egy bársonyszékből kiadja az ukászt.
És miért nem tudja? Mert soha életében nem volt kint terepen. Nem tudja, hogy egy ellenőrzés mennyi időt vesz igénybe. Hogy azzal nem vagy kész, hogy levetted a mintát, vagy elvégeztél egy ellenőrzést. Dokumentálsz, ellemzed az eredményeket, szakvéleményeket, határozatokat írsz, stb... Ja, és jelentesz minden kis f@szságot. hogy a kirakatemberek is tudják mondani, hogy ők is dolgoznak valamit.
A közalkalmazottak, köztisztviselők átlagfizetését nem a szorgos hangyák fizetése húzza felfelé, elhiheted.

jencibácsi 2009.04.28. 11:02:55

@Mersant111: ezzel együtt drága barátom legközelebb ne hozd fel érvnek a szerelő kiszállási díját, mert te akkor is megkapod a pénzed a közösből, ha potyára mentél ki valahová, a szerelőnek viszont ténylegesen drága az ideje - neki magának.

Ez csak egy tanács - lehet, hogy igazad van, de akkor is vigyázz, milyen érveket használsz...

Fairy Girl 2009.04.28. 11:07:29

@elwood: na ez viszont igen. Fölöttünk csak 2, de labdáznak. Vasárnap hajnalban. A panelben. ÁÁÁÁÁ!

susajka 2009.04.28. 11:07:42

@gentry: Mondjuk úgy, hogy egyedül nem tudja megfizetni a telek árát. Választhat, hogy bemegy mondjuk panelba vagy bevállal egy ikerházat. Én sem sokáig gondolkodnék.

Fairy Girl 2009.04.28. 11:11:21

@moli: Hát, azért ha itt nálunk a felét kirúgnák, valószínű összeomlana az épület :) mentségünkre legyen mondva, hogy mi egyetem vagyunk.

Pont most kaptam egy emailt: "azt az >imformációt< szeretném megkérdezni...." (diplomás ember lesz).
Lényeg, hogy egy olyana kérdést tett fel, amit egy hete küldtünk ki neki levélben. A levél ott van nála. Visszaírom neki, hogy ott van a levél, nézze csak meg? Válasz: egyszerűbb volt engem megkérdezni.

????

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 11:13:40

@Fairy Girl: na igen. Egyetemen nem feltétlenül csak az értelmiség leledzik:)

Mersant111 2009.04.28. 11:15:52

@jencibácsi:
nem is azt mondtam, hogy nem kapom meg, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy amíg egy szerelőnél természetes a kiszállási díj, addig egy hatóságnál "mocskos, korrupt, sápszedő" pluszköltség.

hotten totta 2009.04.28. 11:16:05

Nálunk a hivatalban a jövő hónapban 50%-os szomszédfeljelentő akciót tartunk. "Gestapo-nosztalgiacsomag" néven.

Demis Castro 2009.04.28. 11:16:08

@Fairy Girl: Meg kell várni, amíg nagyobbak nem lesznek. Akkor majd nem fognak labdázni.

Akkor majd "zenét fognak hallgatni" :)))

pancel 2009.04.28. 11:17:54

Zo, de egy gusztustalan tetű vagy, fiam!
Ha én lebontom a kerti budimat, attól neked mé' penészedik a falad?
Tipikus bugris-Magyar vagy, az a fajta, aki unalmában mindenbe és mindenkibe beleköt.
Eriggy ki a sóbányába néhány évre.

májgeriberi 2009.04.28. 11:21:11

Valahol Pesten történik mostanában az igazi kib@szás.
Társasház mellé építenek hotelt úgy, hogy a szomszédos épület ablakaitól 1-2 m-re lett a hotel fala.
Gondolom a sünök most arra tanyáznak.

Fairy Girl 2009.04.28. 11:22:16

@☺ágica: Hajaj... tudnék mesélni :)

@Demis Castro: van, amikor a gyerekek nincsenek otthon. Akkor más zajok vannak. Aztán 9 hónap múlva megint jön egy üvöltő gyerek... :D

@pancel: te ugye nem olvastad végig a kommenteket? (csak kérdezem)

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 11:23:44

@Fairy Girl: ha nagy a pangás, bedobhatnál néhány sztorit:)

májgeriberi 2009.04.28. 11:24:06

@pancel:kíváncsi lennék ha neked lenne egy szomszédod aki szarik a fejedre és szétbarmolja a környezeted, te mit tennél?
Gondolom hagynád nehogy "egy gusztustalan tetű" légy.

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 11:26:31

@hivatal.blog.hu:

Az szeméremsértésnek számít-é , ha egy nő a velünk szemben (kb 20 méterre) levő erkélyen a lábát elektromos epilátorral szőrteleníti egy szál bugyogóban és melltartóban , a vasárnapi szunyókálásunk idején.
Nem lehet tőle nyitott ablaknál szunyókálni.
Ez a gép még a zajártalom határát is súrolja , biztos orosz gyátmány.

jencibácsi 2009.04.28. 11:31:41

@Mersant111: és ez így is van, ahogy írtad:

"amíg egy szerelőnél természetes a kiszállási díj, addig egy hatóságnál "mocskos, korrupt, sápszedő" pluszköltség"

Tökéletes megfogalmazás.

Intelligensnek tűntél, ezért próbáltalak finoman, barátilag terelgetni, hogy felfogd, mi a különbség egy állami alkalmazott és egy vállalkozó között, de úgy látszik nem sikerült...

elwood 2009.04.28. 11:31:53

@pcr: "Az szeméremsértésnek számít-é , ha egy nő a velünk szemben (kb 20 méterre) levő erkélyen a lábát elektromos epilátorral szőrteleníti egy szál bugyogóban és melltartóban ,"

dicsekvésnek számít-e ezt ide beírni :-) ?
velem szemben miért asszott mamák laknak ? (még egy ánuszrózsás kutyát sem látok napokig ...)

májgeriberi 2009.04.28. 11:34:50

@elwood: "velem szemben miért asszott mamák laknak ?"

Ők is így epilálnak?:)

b[ALien] (törölt) 2009.04.28. 11:34:54

@moli: szerintem te a köztisztviselővel kevered

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 11:37:36

@elwood:

:))
Ja én nő vagyok , de még egyszer sem merült fel bennem , hogy a teraszon epiláljak.Lehet velem van baj?

Ha tudnád ki ez a nő.
Egy katolikus gimi tanára kb 45 éves és torpedórombolót hord.

elwood 2009.04.28. 11:41:05

@pcr: "kb 45 éves és torpedórombolót hord."

akkor igen. sőt, az szemérem elleni erőszak.

ja, én sem epilláltam még teraszon

Fairy Girl 2009.04.28. 11:44:25

@☺ágica: Korábbi posztoknál már idézgettem :)

De ha gondolod, kedvenc emailem:

"Tisztelt XY! Szeretném a segítségét kérni!
(Itt egy hosszú leírás mindenféléről, pl. hogy messze lakik, kevés a kereset, nincs munka, stb.)

Segítségét köszönöm, ZZ."


Nem kérdezett, nem kért semmit... ???

Fairy Girl 2009.04.28. 11:45:53

@pcr: nekünk nincs teraszunk/erkélyünk :(

:)

zapkorte (törölt) 2009.04.28. 11:45:58

@pcr: biztos rossz a szeme, vagy spórol a villannyal, kint ingyen süt a Nap. :)

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 11:46:06

@Fairy Girl: :))) De olyan jó ilyeneket olvasni:)

Mersant111 2009.04.28. 11:47:37

@jencibácsi:
Na igen. itt jön be az, hogy nem látod, hogy én látom, hogy te mit szeretnél láttatni velem:D

Arra próbáltam volna célozni, hogy szerintem senki nem örül annak, ha fölöslegesen kell csinálnia valamit.
Vagy éppen csak fölöslegesen utazott x km-t.
A panaszbejelentések többségét előrevesszük Át kell alakítanom miatta a heti ütemtervet. Lemondok egy esetleges ellenőrzést. Meg kell nézzem, hogy van-e szabad autó, amivel kimegyek. Ha nincs, akkor matekozik az osztály, hogy ki tud arra kanyarodni, hogy utána tudjak járni a dolognak.

Comprende, amigo?

ha azt írod, hogy szerinted tényleg sáp-nak veszek az illetéket, akkor jelek szerint te nem érted a lényeget. :D

Ha Mari néni vélt sérelme beigazolódik, akkor visszakapná a pénzt. ha kiderül, hogy Mari néni csak éppen unatkozott, vagy fogalma sincs, hogy mit hol és mikor vett és emiatt egy embert lefoglal ahelyett, hogy a az az ember a megszokott munkáját (nem passziánsz) végezné, akkor igenis had kérjünk már pénz, ami legalább fedezi az üzemanyagot és az utánajárási díjat.

Most mondhatod, hogy "de hát ez a munkád".
Nem, nem ez a munkám. Az nem a munkám, hogy valaki hülyeségét nyomozzam, ahelyett, hogy végezném a tényleges munkámat.
Leírtam, hogy örülünk, ha érkezik használható bejelentés, mivel nem lehetünk mindenhol ott. És ha jogos a bejelentés, akkor szankcionálunk. Kikerül az adott termék a forgalomból, vagy megfelelő pénzbírsággal súlytjuk az azt előállítót/forgalmazót.
És meg is köszönjük a bejelentőnek.
Azokkal van probléma, akik heccból jelentgetik fel a konkurenciát, az haragost, vagy csak éppen nem ízlett az adott termék.
Én akkor nem rohanok a hatósághoz, hanem nem veszem többet azt a terméket.

zapkorte (törölt) 2009.04.28. 11:47:39

A közalkalmazottak kirugása jó ötlet, csak felvet egy kis problémát: hova teszed őket, amikor így is munkanélküliség van? Elmennek segélyre, és ugyanúgy ki kell őket fizetni a nagykalapból, de akkor aztán még véletlenül sem fognak két szál szalmát keresztbe tenni. Ameddig a hivatalokban vannak, legalább néha-néha csinálnak valami hasznosat.

forintosProjekt - · forintosprojekt.blog.hu 2009.04.28. 11:48:47

Legközelebb feljelentés helyett google.com --> penészölő
damisol.hu

illetve méginkább:
www.damisol.hu/savaborw.htm

egyébként tényleg faja cucc, szépen leírtja.

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 11:51:29

@zapkorte:

Szerintem nem rossz a szeme az erkély északi tájolásu, mind a három erkélye.

Több 40-50 körüli pasi a házunkban:)))
inkább ez lehet a kiváltó ok.
Igazából engem csak az epilátor zaja ami zavar.
De őszintén ha Mel Gibson zajolna azon az erkélyen hááát......

Netuddki. 2009.04.28. 11:53:38

@pcr: Ha jó a nő, akkor kamera, internet, link. Tessék megosztani másokkal is a látványt, ne csak a környéken lakókkal!

májgeriberi 2009.04.28. 11:54:42

@kovi1970: ha rossz akkor méginkább!

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 11:57:38

@májgeriberi:

Azért az disznóság lenne.
Ilyet nem csinálok.
A lesifotózást úúútálom.

Netuddki. 2009.04.28. 11:59:15

@zapkorte: Egen. Majd ha évek múlva lesznek kirúgva, akkor is egy darabig fizethetjük majd a segélyüket. Már ha akkor lesz még olyan, hogy segély.
Mellesleg most egy csomó pénzünkbe kerülnek, hogy szívassanak bennünket. Akkor legalább kevesebbet szívnánk. A segély azért kevesebb szokott lenni a munkabérnél. És nem is jár évekig.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.04.28. 11:59:56

Ja kérem, ahol most lakunk ott pl játszótér van az ablak alatt. Egész hétvégén üvöltenek a manócskák, de még egyszer sem lőttem közibük, mert eredendően békés természetű vagyok. :)Pedig isteni érzés vasárnap reggel arra ébredni, hogy az egyik kispajtás százötvenedszer kiáltja CAFL lista szerinti 9000 herzen, 10 gigadecibellel: aaaaaaaaanyúúúúú. Télleg csak azért nem szólok, mert pont ezen a frekvencián gyógyul a derékfájásom.
Fölöttünk a 90 körüli néni hétvégente áttologatja az összes bútort az egyik szobából a másikba, vagy felborogatja az ónémet komódokat vagy nemtom mit csinál, de igen nagy dübörgéssel jár a dolog.
A szembeszomszédék hangosan szoktak veszekedni, egy az egyben értesülve vagyunk minden apróbb problémájukról, a nagyobbakról nem is beszélve.
A szemközti házban vannak erkélyek, de az messze van, csak kukkerral tudom figyelemmel kísérni az epilációt.

májgeriberi 2009.04.28. 12:00:26

@pcr: szerintem ez lesi fotózás, mivel Ő áll ki az erkélyre.
Nem kényszeríti senki. Ergo lehet pont ezt akarja.

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 12:09:51

@Nelson Mandula:

Sajnos nálunk , ahogy írtam felhúztak elénk egy társasházat(túl közel van) és elég volt az építkezést elviselni , aztán jöttek a lakók.
Reggel 1/2 6-kor garázsburkolás , motorbőgés stb , stb.
Mi sem akartuk figyelemmel kísérni , de a hang felébresztett minket .Bizisten azt hittük fűnyíróznak:))
Amúgy addig egy csendes kertváros voltunk.

mikike 2009.04.28. 12:11:25

@zapkorte: nem kívánom, hogy elveszítsék az állásukat, de ha multinál dolgoznának már rég kirúgták volna őket és senki nem sajnálná. :((

Mersant111 2009.04.28. 12:26:31

Úgy látom, hogy sokan vélekedtek úgy, hogy a közalkalmazottak nem csinálnak semmit.
akkor kérdem én, hogy akkor hogyhogy nekünk ennyi munkánk van?
Nem minden közalkalmazott, köztisztviselő ingyenélő, munkakerülő.
Mint mondtam, vannak a "szorgos kis hangyák", akik elvégzik a munka nagy részét.
Ők nem részesülnek olyan magas fizetésben, mint ahogy sokan gondolják.
Európa bármely országával összehasonlíthatjátok, hogy nálunk a legalacsonyabbak a közszféra bérei. Ismétlem: nem a vezetők bérét kell nézni.
A magyar állam becsüli meg legkevésbé a dolgozóit.
Ha jól rémlik 7. éve nem emelkedett a közszféra bére. Mindemelette minden évben emelkedik az üzemanyag ára, a kenyéré, a tejé és még sorolhatnám.
Most 2 évre még befagyasztották a bérünket. Kérdem én, hol, melyik cégnél van olyan, hogy 9 évig nem adnak egy kanyi vasat sem fizetésemelésként?
Tőlünk elvehetik a képzettségi pótlékot, a 13. havit, az étkezésit, a nyelvpótlékot, akármit. Mert a mi pénzükhöz fér hozzá az állam.
A vallálkozó azt könyvel, amit akar. minimális evétele van, de mégis ki tud menni külföldre nyaralni. Le tudja cserélni 2-3 évente az autóját. Fura, de akiket ellenőrzünk, szinte kvétel nélkül jobban élnek, mint mi. de ha megnézel egy nettó éves árbevételt, akkor 80%-a veszteséges. Papíron.

jencibácsi 2009.04.28. 12:27:52

@Mersant111: drága barátom, igazad van. Tényleg senki nem örül annak, ha fölöslegesen kell csinálnia valamit.

Én például idáig feleslegesen próbáltam felhívni a figyelmedet arra, hogy (bár lehet, hogy alapvetően igazad van), de rosszul érvelsz.

Ennek ellenére (bár úgy tűnik feleslegesen) teszek még egy utolsó próbát, hátha így majd felfogod, amit megpróbálok neked elmagyarázni:

Azt írod:

"A panaszbejelentések többségét előrevesszük Át kell alakítanom miatta a heti ütemtervet. Lemondok egy esetleges ellenőrzést. Meg kell nézzem, hogy van-e szabad autó, amivel kimegyek. Ha nincs, akkor matekozik az osztály, hogy ki tud ara kanyarodni, hogy utána tudjak járni a dolognak."

Nos, ezért kapod a fizetésed. Alakítsd át az ütemtervet (a terv egyébként azért van, hogy legyen mit megváltoztatni), nézd meg, van-e szabad autó, matekozzon az osztály, stb.

Megismétlem, bár erre magad is rájöttél: ez a munkád.

A szerelő kiszállási díja nem ugyanez, ezt úgy tűnik felfogtad. Amit viszont nem fogtál fel:

Ha neked bejelentetik, hogy itt-és-itt egér van a sörben, akkor te kimész és megnézed. Megállapítod, hogy igen vagy nem. Ha igen, akkor megbünteted az illetőt, hogy egeret rakott a sörbe. Ha nem, akkor jegyzőkönyvet veszel fel, amelyben leírod, hogy a sör rendben van. És nem mérgelődsz azért, mert "potyára mentél ki". És nem próbálsz retorziókat alkalmazni azzal szemben, aki a bejelentést tette.

Ha ugyanis minden bejelentés megállná a helyét, akkor ki se kéne menned. Simán postázhatnád a büntit, bezárathatnád a boltot, beperelhetnél egy céget, stb. Ezt viszont egy automata is el tudná végezni, tehát téged mint felesleges embert úgy rúgnának ki, mint a pinty, hiszen nem lenne számodra feladat.

Másfelől: mi van például akkor, ha valakinek nem tetszik, hogy egér van a sörben, de te kimész és megállapítod, hogy tényleg van, de csak egy, ami viszont a határérték alatt van - ergó a bejelentés "hülyeség", neked nem ez a munkád, stb., a bejelentő fizessen, nemáhogy ingyé ugráltasson tégedet feleslegessen a drága munkaidődben...

Lehetséges, hogy ezzel megszűnnének a bejelentések, mert az emberek azt mondanák: itt többet nem veszek sört, mert egeret raknak bele, de be sem jelentem, mert még a végén bennég a pénzem a hivatalban, ahol egy majom fogja eldönteni, hogy "értelmes" volt-e a bejelentés. Ha viszont nincs bejelentés, akkor neked megintcsak nem jut feladat...

Capisco???

Ez a munkád. Ha nem tetszik, keress magadnak más feladatot.

Fairy Girl 2009.04.28. 12:34:45

@☺ágica: Ha gondolod ezentúl hozzád irányítom őket :)))

Fairy Girl 2009.04.28. 12:38:07

@Mersant111: Csatlakoznék megvédeni annak a közalkalmazotti rétegnek a becsületét, akik igenis dolgoznak.
Akik nem dolgoznak, azoktól én is szívesen megszabadulnék, mert tudom, hogy vannak olyanok is. Csak kéretik nem általánosítani és "A közalkalmazottakat rúgjuk ki" felkiáltással elintézni a dolgokat.

:)

moli 2009.04.28. 12:46:28

@zapkorte: elmennek kulfoldre allast keresni. szo sem lehet segelyrol. igy is en tartom el az egesz orszagot.

altalanositasra szukseg van, a nelkul nem lehet elni, az elet alapveto energiatakarekossagi eszkoze.

Mersant111 2009.04.28. 12:47:20

@jencibácsi:
Írtam. hogy NEM ez a munkám.
Nem Juli néni, Mari néni, Feri bácsi, vagy akárki unatkozó kisníyugdíjas, gyesen lévő anyuka vagy Jenci bácsi kitalációit vizsgálgassam.

Pontosan erről lenne szó, hogy nem égne bent a bejelentő pénze, ha igaza van, csak rengetegen meggondolnák, hogy be-feljelentgessék-e a másikat. Szerintem már az is régen rossz, hogy jó magyar mentalitás szerint, "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elvet mondogatod.

Szerinted az normális, hogy x kisüzem szomszédja bejelenti, hogy engedély nélkül üzemel a cég? És itt van előttem a papírja, hogy x évben mi adtuk ki neki, szabályosan működik. És ez miért volt? Mert valamelyik rosszmájú szomszédja úgy gondolta, hogy na majd jól ráuszítom a hatóságot. Ne nem ezért van a hatóság!!!!!!!
Ha ez nem megy bele a fejedbe, akkor sajnállak.

Ez kb olyan, mintha lenne egy szerződött szervíz, és naponta kihívnám, hogy mintha most halványabban nyomtatta volna ki a papírra a nyomtató a határozatot. Kijön a szaki és megállapítja, hogy semmi baja a gépnek.
Majd holnap megint felhívja valaki őket, hogy ugyan jöjjenek már ki, mert most mintha hangosabban scennelne. Nem, ennek ilyen hangja van.
Szerintem egy idő utána a szaki is azt mondaná, hogy ok bameg, kimegyek, de ennyibe fog kerülni. Ha jogos, akkor megcsinálom gariba, ha nem, akkor enyém a lóvé.
Neki is az lenne a dolga, hogy ha szólunk megnézze, hogy mi a baj. De fölöslegesen nem ugráltatjuk a drága szakit.
Legalábbis én nem.

Leírtam x esetet, amikor a kedves bejelentő palira vett minket.
Leírhatom azt is, amikor azt jelentik be, hogy itt és itt illegálisan állítanak elő valamit, vagy átcsomagolnak.
kimegyünk és láss csodát, valóban így van.
Láthattad már a tv-ben nem egyszer.
Ilyenkor bezzeg örülsz, hogy "jaj de jó, hogy én nem vettem belőle, mert lehet megbetegedtem volna" ,"de jó, hogy kiderült".

De azért jó fikázni az embereket. ahogy látom, te is ehhez értessz a legjobban.

Megint sikerült átsiklanod az nagyegészen és kiragadtál egy számodra nem tetsző gondolatot, és ezen lovagolsz.

Szerintem igenis jogos lenne a nem jogos panaszosoktól pénz szedni.
Akinek tényleg baja van, az úgyis megteszi. de legalább olyanok nem jönnének be, hogy opálos az üdítő és fura színe van. Hát persze, mivel szűretlen!!! Csak olvasni kellene tudni.

Meg hogy átb@szták a nénit, mert kén van a borban.
ahhan, értem én. És tessék mondani, tetszett már hallani arról, hogy kénezés. Borászati eljárás. Teljesen nem ürül ki a borból. És mivel allergén anyag, így kötelező feltüntetni, hogy aki érzékeny rá, az ne vegye meg.
Jogos volt a panasz?
NEM! Mégis időt és pénzt fordítottunk rá, hogy tájékoztassuk a kedves ügyfelet a saját butaságáról, tudatlanságáról.
Na ezekből lenne jóval kevesebb.

Mersant111 2009.04.28. 12:53:44

Ha viszont nincs bejelentés, akkor neked megintcsak nem jut feladat...

Jencibácsi. Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a munkám.
de ezért nem hibáztatlak. Könnyebb a másik szemében a szálkát megtalálni, mint a sajátodban a gerendát.

Nem az a munkám, hogy panaszbejelentéseket viszgálgassak. Nem a fogy.véd-nél dolgozom.
Valószínű, hogy ott sem CSAK ez a feladatuk.
kereskedelmi ellenőrzések, üzemellenőrzések, mintavételek, üzemengedélyezések, szakvélemények írása, határozathozatal, jelentések elkészítése, lakossági panaszbejelentések kivizsgálása.És még sorolhatnám, hogy mennyi mindennel kell foglalkoznunk.
Segítséget nyújtunk üzemek kialakításánál, szakmailag elbíráljuk a terveket, elmondjuk, hogy mit hogyan, az előállítókat rendszeresen ellenőrizzük (nem bírságolási céllal).
Arra törekszünk, hogy többek között a TE asztalodra megfelelő minőségű élelmiszer kerüljön.
Sajnálom, hogy ennyire szűklűtókörű vagy.

pisda 2009.04.28. 12:55:03

Én nem szeretnék nagyon bele menni a közalkalmazotti vitában. De jencibácsi-val nem értek egyet. Én például ha ellenőrizni megyek akkor nem kocsival hanem vonattal megyek. Ez akár azt is jelentheti, hogy 5kor kelek és 6-7ig is dolgozom, de csinálom és szeretem, bár erősen a 20 as korosztály tagja vagyok. Vannak olyanok akik dolgoznak mások meg nem mint közalkalmazottak. Az eljárási illetékre pedig azért van szükség, mert sok érdekes bejlentést olvastam én már. Kitudták fizetni a díjat, de többen e tudtuk elolvasni mit akar az illető ? Mi a panasz? Ráadásul kézzel írja ami szinte olvashatattlan néha. Sokszor olyan hogy nem egyértelmű az állítás. Persze kivizsgáljuk, de gyakran kiderül hogy csak a másik szomszédot, céget, vállakozót akarják megszivatni. Ennek kiszűrése a cél.
Mi lenne ha nem lenne illeték ?
Sokkal több panasz jönne be. Én kivizsgálom, nem vagyok ellen a munkának, de sokukat így is el kell utasítani. És mindenki ismer olyan embert, legalább egyet aki szívesen jelentget fel a hatóságoknál. Na ki szeretné ha hetnet jelentenék fel őt ? Mert pl a szomszéd utálja a fejét ?
Jó lenne minden nap a hatósághoz írogatni, válaszolni a kérdéseikre? Vagy munkaidőben bejárni hozzá, mert a főnökök biztos örülnének nekik. Be kell ismerni a magyar szeret feljelenteni. Az illetékek ennek akarnak gátat szabni.

Boo 2009.04.28. 13:01:37

@jencibácsi:
Tökéletesen egyet értek veled..ezt így kell.
Azért légyszi add meg a címed, hogy vélt sérelmeim miatt hetente tehessek ellened panaszt, bejelentést, stb.

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 13:03:57

@Fairy Girl: NEEEEEE!!! Azt hiszem elég hamar a zártosztályon kötnék ki:)

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 13:09:55

Gátat szabni?


Mondjuk ki szab gátat annak a szomszédnak , akinek a szórakozása a hétvégi leamortizálódás és hajnalban csenget be részegen a társaságával a szomszédhoz , ilyenkor a folyosón füstölnek 5 percenként váltva egymást , persze van annyi eszük , hogy déltől este 10-11-ig részegeskednek otthon , aztán mennek a tiniknek való szórakozóhelyekre , majd hajnalban visszatérve még bútortolagatás megy meg hangoskodás.Majd ha szólsz neki még ő van felháborodva , és éjszaka dübög előtted a csikkeit meg a lábtörlődön oltja el a rágóit az ajtó elé köpködi.
Takarítani nem takarít soha a folyosón kb 4-5 éve költözött oda .
A közösképviselő szólt neki , mire azt válaszolta ő nem takarít mert férfi és értelmiségi:)))
de inni meg cigizni azt tud.

Ja és elmúlt már 30 , de úgy viselkedik mint egy 15 éves agyatlan kamasz.
Szóval az ilyen idióta vadbarmokkal mi a teendő , ha az ember nem notórius feljelentő , de hiába szól a szomszéd nem ért a szép szóból?

jencibácsi 2009.04.28. 13:20:30

@Boo: Én erre nem érek rá, és szerencsére a munkaköri leírásomban sem szerepel ilyesmi. Viszont itt találsz egy csomó lehetőséget:

Klikk

Zaftos szatira 2009.04.28. 13:23:06

miert kell kitenni ezeket a leveleket,az egeszbol nem derul ki semmi ertelmes,valaki felnyomta a szomszedjat mert az bontja a hazat,es neki penszedik a fala,ami szerinte az epitkezes miatt van,es 10ezeret sajnal fizetni,egy altala kezdemenyezett szakertoi vizsgalat miatt,de ugy olvasom neki az faj tobbek kozt hogy nem volt ott mikor a vizsgalat tortent,es nem is tudja az erdemenyt,vagy ezt mar itt le se irja.hahahaahha,10ezer ft miatt van az egesz

Mersant111 2009.04.28. 13:27:25

Amúgy meg szerintem mindenhol vannak olyan emberek, akiknek büdös a munka.
Én a középsikola elvégzése után már elkzedtem dolgozni. Munka mellett csináltam meg a főiskolát. Két munkahely között volt egy kicsi idő, amíg nem dolgoztam. Kurva szar érzés. Nem kívánom senkinek, hogy ne legyen munkája.
Csak vannak, akik élvezik, hogy nem kell dolgozni és mégis jön a pénz.

eddig minden munkahelyemen voltak, akik úgy áltak a munkához, hogy mások is odaférjenek.
Átpasszolták a munkát, véletlenül mindig valami roppant fontos dolgot kellett elintézniük, ha plusz munka akadt.
Szerintem kurvára nem mind1, hogy nekem közel 250 üzemet kell ellenőriznem és van akinek csak 30-at. Mégis ugyanannyit keres, mint én.
de örülök, hogy van munkahelyem, ráadásul szeretem is csinálni. ha nem szeretném, akkor már rég itthagytam volna.
Nem azt kell állandóan nézni, hogy a másik mit csinál, és igazságot várni, mert akkor sosem lesz nyugtod.
Sajnálom azokat az embereket, akik irigylik másoktól azt, amiért megdolgoznak. Jelzem, nem keresek milliókat. CSak annyit, hogy normálisan élhetek belőle.
Nem kell azt nézzem, hogy két sarokkal arrébb 10 forinttal olcsóbb a kenyér, nem kell hetekig, hónapokig spóroljak, hogy megvehessek egy új inget vagy nadrágot. Ez nekem elég.
Ha nagyobb kiadás van kilátásba, akkor nekem is vissza kell fognom a "luxusköltekezéseket". Kevesebbet költök nem alapvető élelmiszerre, csak egyszer utazom haza a szüleimhez látogatóba az adott hónapban. de ez nekem elég!

Szerintem mindenki fel tudna sorolni néhány embert a környezetében, volt kollégát, akiről tudja nagyon jól, hogy fele annyit sem dolgozik, mit más, mégis ugyanazt a fizetést kapja, mint a többi.

Ne általánosítsatok. Nem mindenki passziánszozással tölti a mindennapjait a jó meleg/hideg irodában.

EÖ (törölt) 2009.04.28. 13:44:36

@Mersant111: nyilván a keserű tapasztalat mondatja velünk, hogy basztok dolgozni és hogy a versenyszférában fél nap alatt éhen halnátok.

hogy a 'csába tudsz munkaidőben Háború és Béke hosszúságú hozzászólásokat írni??? :)

Állítsuk meg a ......... 2009.04.28. 13:48:51

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):

Hah a versenyszféra az ahol naponta lefutod a maratonit?

Boo 2009.04.28. 13:55:44

@jencibácsi:
Értem én, és csak arra akartam rámutatni, hogy van sok hülye, aki a szomszédját jelentgeti fel mindenféle okkal, aminek az illeték talán gátat szabhatna. Lásd a szabálysértési eljárásban, becsületsértés miatt van illeték és ha nyer a fél, visszakapja.

Fairy Girl 2009.04.28. 14:02:17

@☺ágica: hehe, engem már kiengedtek bloeeeeeee :)))))))))

Mersant111 2009.04.28. 14:05:20

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):

:D
Fura. én is találkoztam már köcsögökkel. Volt benzinkutas, eladó, rendőr, köztsiztviselő....
De ettől függetlenül nem fogom mindre azt gondolni, hogy köcsög.
azért, mert vannak kiugróan pofátlanok és köcsögök az élet adott területén, az nem jelenti azt, hogy mindenki az, aki ott dolgozik.

:D elég gyorsan gépelek. Nem sok időbe telik megírni egy kommentet.
Na meg kicsi pihi még belefér. Persze vannak napok, amikor nem.

Fairy Girl 2009.04.28. 14:08:24

@Aamon: nekem is van itt figurácskám :))) már 7-es vagyok

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): Amikor 3 műszakban dolgoztam egy gyárban (még főiskola mellett), akkor legalább tudtam, hogy 6-14-ig tart a munkaidő, vagy 14-2-ig stb. Most meg? Fél 8-ra bemegyek, aztán valamikor este talán haza is érek. Van, hogy este fél 10-kor.
A fizetés, az a mindenki által irigyelt közalkalmazotti fizetés bizony a vezetőké, gondolom. Merthogy én nem sokat látok belőle, az tuti. Ezért kicsit izgalmas a b@sztok dolgozni dolog :)
Csak hogy szó ne érje a ház elejét, én ma szabadságon vagyok. Merthogy amikor mások szabadságon voltak, én akkor is dolgoztam. Szombatokon is bent voltam. Nem vagyok a munka hőse, csak me akartam említeni, hogy NEM MINDEN közalkalmazott vakargatja a seggét munkaidőben a munkahelyén.

Fairy Girl 2009.04.28. 14:09:59

* 14-től 22-ig, természetesen.

(Ja és igen, itthon is nézem a munkahelyi e-maileket, mert tuti akkor jön valami fontos sürgős, amikor nem vagyk bent. És persze a főnökkel is beszéltem már vagy 48-szor.)

zapkorte (törölt) 2009.04.28. 14:11:55

@moli: Aha, persze, majd itthagyják az otthonukat, barátaikat, rokonaikat, helyismeretüket, anyanyelvüket a te kedvedért... na ne má! Te miért nem mész külföldre, ha ennyire rosszul érzed itt magad?

zapkorte (törölt) 2009.04.28. 14:16:02

@Fairy Girl: Na ja. A magánszférában is van egy csomó léhűtő. Különböző tőkések, aligazgatók, piármenedzserek, biztonsági orkok, telefonmarketingesek meg a franc tudja még mi minden, aki effektív munkát nem végez, csak terhére van a szűkebb vagy tágabb környezetének. Sajnos ez egy ilyen világ.

zapkorte (törölt) 2009.04.28. 14:18:20

Egyébként szerintem a közalkalmazotti munkamorál a normális, nem véletlen, hogy a magánszféra beli munkavállalók kapnak strokest, inkfarktust, pánikbetegséget, és nem a közalkalmazottak. A pénzhajhászás, kaparkodás egyszerűen káros az egészségre!

Fairy Girl 2009.04.28. 14:49:12

@☺ágica: Egyetemen dolgozom, adminisztrációs munkát végzek. 6 ezer hallgató jár ide (kis kar vagyunk...), és ugye a távosok, levelezősök szombaton is vannak, a határidők rövidek, mindent mostazonnal. (OK, persze nem mind a 6 ezerrel dolgozom, aki hozzám fordulhat dolgokkal, az úgy nagyjából harmada. Ebből azért jó sok nem fordul soha hozzám, de még így is rengeteg marad :) )
Mindezeken túl egy rakás, őket oktató emberrel is foglalkozom. Hehh.

@zapkorte: én januárban egy hónapig voltam táppénzen gyomorfekéllyel. Orvosi igazolásom van a munkahelyi stressz káros hatásairól :) de szerencsére most már sokkal jobb.

Fairy Girl 2009.04.28. 14:52:14

Az a helyzet, hogy mi is naponta megkapjuk ám a "nem kötelező itt dolgozni" meg a "százan várnak a helyedre" dolgokat. Szóval nem kell azt hinni, hogy ez itt hepinessz meg hejehuja. Mert nem. Ettől függetlenül én szeretem a munkámat, csak azt nem, amikor belehajszolnak olyan dolgokba, amiket sokkal hatékonyabban, jobban, értelmesebben stb. meg lehetne oldani.

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 14:53:20

@Fairy Girl: ez volt a tippem először, csak aztán írtad, hogy mennyit melózól, és elvetettem. Nálunk ez nem így ment. OK, nagyobb hallgatói létszám, de csak délelőtt dolgoztak, meg egy csomószor voltak zárva:(

Fairy Girl 2009.04.28. 14:58:27

@☺ágica: Igen, csakhogy én nem tanulmányis néni vagyok :) (Egyébként nekem is van olyan, hogy nincs ügyfélfogadás, és bezárjuk az ajtót, csakhogy olyankor is dolgozunk. Nem tudom máshol hogy van, de itt a tanulmányisok amikor a hallgatók előtt zárva vannak, akkor is pontosan hogy a rengeteg ügyet-bajt intézik a hallgatóknak, méghozzá állat határidőkre :(

☺ágica (törölt) 2009.04.28. 15:01:59

@Fairy Girl: lehet. De akihez én tartoztam, az elég sokszor volt szabin. Amúgy imádtam, mert nagyon jófej volt, csak elég nehéz volt elcsípni:)

Fairy Girl 2009.04.28. 15:17:48

@☺ágica: hát, mi áttértünk a Neptunos, emailes, fórumos ügyintézésre, úgyhogy ott nonstop ment a dolog, amíg meg nem betegedtem a már említett módon. De már visszafogtam magam. Be is zárom a levelezőprogit :)

moli 2009.04.28. 16:48:33

@zapkorte: """ A magánszférában is van egy csomó léhűtő."""

DE OK A TULAJDONOST KAROSITJAK, nem engem. az allam tulajdonosa viszont en (is) vagyok.

zapkorte (törölt) 2009.04.29. 06:37:03

@moli: dehogy! Marx óta tudjuk, hogy a tőkés haszna a munkás ki nem fizetett munkabére. A tőkés talpnyalóinak fizetése meg dittó.

zapkorte (törölt) 2009.04.29. 06:48:44

@Fairy Girl: Hát vannak ilyen közalkalmazotti munkahelyek is. Pl. ocsmányirodai ügyintéző sem szívesen lennék... de azért még mindig könnyebb ember léptékű állást találni a közszférában, mint a magánszférában. Volt énnekem olyan munkahelyem, hogy nem restellt a tulaj 15:55-kor még odajönni, hogy "ezt az öt perces munkát még pont meg tudod csinálni", mert olyan szarevő volt, hogy személyes veszteségének érzett minden pisiszünetet... el is hagytam a magánszférát, igaz, hogy közalkalmazottként pontosan feleannyival kezdtem, mint a legutolsó magán-munkahelyemen, de legalább esténként nem forgolódok álmatlanul az ágyban a túlhajszoltságtól. Legfontosabb az egészség! De nem a tőkésnek, aki ha egyik-másik munkása kikészül, hát kirugja, és felvesz egy másikat. (Tisztelet a kevés kivételnek.)

Fairy Girl 2009.04.29. 08:25:07

@zapkorte: Itt ugyanez folyik. A munkaidő lejárta után!!! jön a telefon ilyenolyan főnöktől, hogy még ezt meg azt küldjem át stb. Bekapcs a gép, megír, megszerkeszt, stb., elküld.
Másnap délután (!) jön a visszaigazolás, hogy megkapta. Akkor mi a bánatnak kell mostazonnal rögtön elküldeni??? Ettől qrvára herótom van. Nem tudok időpontra menni sehova, mert úgyse érek oda (orvos, fogászat, netán fodrász vagy pl. pont okmányiroda). :(
És itt is kirúgtak már nem egy, nem két embert, és másokat vettek fel helyettük. Egyszóval aki eddig abban élt, hogy a közalkalmazott az nyugodt, békés, életfogytig tartó állással, az most kicsit átvariálhatja a nézeteit.

zapkorte (törölt) 2009.04.29. 10:06:46

@Fairy Girl: az ilyesmire a standard válasz: "bocsi, randim van" vagy családos ember esetében "bocsi, sietnem kell a gyerekért az oviba" és fakép. És ha emiatt puffognak, akkor neked kell fenyegetőzni, hogy gondolják már meg, neked lesz-e nehezebb másik 78e bruttós állást találni (gondolom kb. ennyit kaphatsz ebben a munkakörben), vagy nekik lesz-e nehéz másvalakit, aki ennyiért túlórázik is nekik (most a betanulási időről nem is beszélve.) Na ne csináljanak már Krisztusból bohócot!

Fairy Girl 2009.04.29. 11:01:46

@zapkorte: Amióta visszajöttem a táppénzről a gyomor sz@rsággal, azóta megváltozott a dolog :) egyszerűen azt mondom: majd holnap. És lelépek. :) Akinek nem tetszik, menjen a fenébe. :))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.29. 11:37:46

A válasz elsőrangú, de azért én még a végére odatettem volna, hogy "...te köcsög." Csak, hogy meg is értse miről szól.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.04.29. 20:02:55

Én nem batztatnám a posztolót. Mindig a szomszéd a hülye!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.12.24. 09:29:56

Na akkor a hülye a posztoló kérdéshez: MIt érsz vle, ha az önkormányzat kiszab egy kis szabálysértési bírságot? Semmit nem nyersz vele.

Ha a bontás követkeményeképpen téged bármilyen kár ér (mondjuk mert az ikerház két felét elválasztó fal sosem arra épült, hogy az egy ház külső fala lesz, nincs szigetelve, a te "kertedből" nem is férsz hozzá, nem tudod szigetelni, stb...

Ergo a konkrét bontás anyagi kárt okozott neked, ami bizonyítható, akkor nem az önkormányzat fog igazságot tenni, hanem a bíróság. Ott pedig a károdhoz a bizonyítás költségei, a perköltség, stb. is hozzácsapódik, ezt a kedves szomszédon lehet behajtani.

Kedves postoló. Gondolom a kedves szomszéd figyelmét nem sikerült hivatalosan felhívni a problémára, arra, hogy te kártérítést fogsz kérni, nem enyhíted a károd, hanem az ügy érdemben pihen. Súgok: Ha te nem intézkedsz időben és ezért pár hónappal tovább drága a fűtés, ezért kell több dolgot kidobnod, akkor azért a plusz kárért is te felelsz.

Ha már a lakhatásod, egészséged, stb. múlhat rajta, és jogi úton akarsz velemit rendezni olvasnál utána.

@Mersant111: Sokmindenben nem értünk egyet. Abban igazad van, hogy a hatóság idejével élni és visszaélni különböző, az utóbbi lehet díjfizetéshez kötött, csakhogy erre nem az illeték a megoldás, mert sokan nehezen hitelezik meg azt az összeget, ami után így más keresi a kamatot, és a hatóságnak az az érdeke, hogy ne az adott panasz miatt szankcionáljon, hanem találjon más okot, és megtartsa az illetéket.

Ha a hatóságot feleslegesen ugráltató, félrevezető személyek ellen eljárás indulna, és lenne következménye annak, ha valaki szórakozik veletek az más kérdés.

Nagyon sok esetben hallani hatóságtól, hogy a fogyasztó és a forgalmazó közötti jogvitában ő nem tud igazságot menni, menjen a kedves fogyasztó a bíróságra...

Ahelyett, hogy a hatóság megüzenné, hogy amit a forgalmazó csinál az szabálysértés (vagy akár bűncselekmény), és drága lesz a t. forgalmazónak, ha ragaszkodik a mostani elképzeléseihez, pár napon belül mentek vásárlók könyvét olvasni, és megnézni hol van bizonyítható szabálysértésről szó benne...

Ha az adott ügyben elmeszelik a forgalmazót, a fogyasztót tájékoztatják a lehetőségeiről (bátorítják is), akkor lényegesen kevésbé érné meg átverni a fogyasztót.

Ekkor nem csak valós eredmény nélküli látszatmunkát végezne a hatóság többnyire, hanem valóban hasznos munkát, és senkiben sem merülne fel, hogy lopják a napot...

Az, hogy a hatóság beszed sápot (vesztességgel) mert sok helyen szab ki egy egyen bírságot, de nem jelent elvégzett munkát a társadalom számára, még akkor sem, ha halálra dolgozod vele magad.

Ha nem az egyen sáp a cél, hanem ha már sok esetben nincs felső határa a bírságnak, sok dolog kapcsán elég sokszor ismételhető a bírság (egy bolt kapcsán a jótálással, szavatossággal kapcsolatos ügyek miatt egyszerre 30 ügyet vizsgálsz, mindegyikben külön-külön megkapják a szabálysértési bírságot...) akkor is meglehet a kellő bevétel, a kellő számú ügy, stb.

Sőt, akár több is, komoly nyereség is, csak akkor a társadalom szempontjából hasznos munkát végez a hatóság.

Nem az a kérdés, hogy passziánszozol, vizsgálsz, vagy adminisztrálsz, hanem az, hogy van-e értékelhető eredménye annak amivel eltöltöd az idődet.

És rengeteg probléma mellett szó nélkül megy el a hatóság...

Én pedig az alapján ítélem meg a hatóság munkáját, hogy hány bolt akarja megmagyarázni, hogy nála nincs szavatosság, és mivel nincs szavatosság nála, fel sem merül az, hogy szezonon kívül hol lehet a szavatossági ügyeket intézni, ha zárva a bolt...

Tudod az is sokat számítana, ha a fogyasztók és forgalmazók is tudnák, hogy a jótállás mellett jogod van kártérítést is kérni.

Azt is tudnák, hogy ha a csere azonnal megoldható, a javítás a "15 napravaló törekvés ellenére" is várhatóan egy hónapig tart, akkor több dolog is felmerül.

1. Azzal, hogy ez alatt nem tudtad használni a terméket kár ért (pl. rossz telefon mellett ketyeg az előfizetés, az opciók havidíja) amit meg kell téríteniük. Ha a kártérítés várható összege magasabb mint egy új termék ára, akkor sok szerencsét annak indoklásához, hogy a javítás miért olcsóbb, mint a csere. Ugyanis biztosan drágább a kártérítés miatt. Innentől ennek az ellentétét állítani egy jegyzőkönyvben (okirat) tudva, hogy az állítás hamis...
2. Ha 15 napon belül javítani sokkal drágább lenne (de megoldható) akkor egyfelől nem törekedett a forgalmazó a 15 napra...
3. másfelől nem is a javítás lett volna a legolcsóbb amúgy sem.

A várható kártérítés mellett ugye az ügyben sokféle eljárás indulhat. Ha indulna is, akkor nem érné meg a fogyasztót szivatni.

Természetesen könnyű azt is bizonyítani, hogy a jelentős többletköltség a csere esetén akkor is több kell, hogy legyen mint a fogyasztó kára a lassabb ügyintézés, plusz utak, stb. miatt, ha nem tudod, hogy a fogyasztó (később) kéri-e a kára megtérítését.

Nem kötelezheted a konkrét ügyben kicserélésére a céget, de bírság megfizetésére igen, és általánosan eltilthatod a jogsértő magatartás további gyakorlásától. Ha pedig netán okirathamisítás vagy más bűncselekmény is bejátszik, akkor továbbiíthatod az ügyet az ez ügyben illetékes hatósághoz is.

Mindjárt nem naplopó, semmirekellő bandának néznék a fogyasztóvédelmet a legtöbben.
süti beállítások módosítása