Tékozló Homár

1 sikeres év az AXA Nyugdíjpénztárnál: -232000 ft

2009.07.03. 13:41 | jackyll | 592 komment

Igazi antiválságbombát kapott Roland az AXA Magánynyugdíjpénztártól, akik légkalapácsálló mosollyal, töretlenül hisznek egy alternatív jövőben, ahol még mindig és egyre inkább megéri az ügyfelüknek lenni. Persze csak ha nem zavarja, hogy évente többet bukik, mint amit befizet:

Tegnap kaptam az Axa magánnyugdíjpénztártól értesítést a 2008-as év befizetéseiről és a hozam elszámolásáról. Természetesen nem lepett meg, hogy a válság miatt több volt a bukás a befektetéseiken, mint amennyi az éves tagdíjam volt az elmúlt évben, és nem is lenne érdemes foglalkozni vele, ha nem lett volna egy levél mellékelve, amiben azt ecsetelik, hogy milyen csodálatos is az Axa magánnyugdíjpénztárhoz tartozni, mert kiemelkedő eredményeket érnek el.

Olvasson tovább!

Félrevezették az ügyfelet a ceglédi Munkaügyi Központban

2009.07.03. 00:08 | szily | 158 komment

Munkanélkülinek lenni nyilvánvalóan rossz, és mi viccesebb, mint rálépni a földön fekvő ember tarkójára. A munkanélkülieket segítő szervezet a maga részéről mindent meg is tesz a jó hangulatért: egy hozzá nem értő munkatársuk hibájából István drágábban teheti a nyelvvizsgát, mint tehette volna. Sztori lent:

Olvasson tovább!

Végre egy jó magyar országimázsfilm, igaz az Economistot reklámozza

2009.07.03. 00:07 | szily | 35 komment


A Vámház Krt. 9-en találtuk ezt a szpotot, ami tényleg olyan vonzónak mutatja a budapesti életet, amilyennek talán csak a magasból néz ki. Főszerepben a Nyugati tér Ferenciek tere környéke.

Update 1. Több kommentelőnek válaszolom egyszerre, hogy a film tényleg nem valami lehengerlően formabontó filmalkotás, de Budapest iszonyú szép és kellemes helynek tűnik benne, vagyis országimázsfilmként kiváló.


 

Titokban emelt tarifát áfával együtt a Pannon

2009.07.02. 12:54 | jackyll | 84 komment

Minden szolgáltatónak felfelé kerekít a keze, úgyhogy nem csoda, ha a Pannonnál is becsúszott egy pöttömnyi emelés az áfaemelés hozadékaként, pusztán esztétikai okokból. Mennyivel gusztusosabb a 2100 forint, mint a 2062,5, ugye? Meg azt lefelé kellene kerekíteni, vagy nem?

Olvasva a blogodat, látom több cégnek akadt ilyen-olyan problémája az ÁFA változással. Ez alól a Pannon GSM sem kivétel. Nekem jelenleg Pannon 60-as előfizetésem van. 20%-os ÁFÁ esetén bruttó 1980 Ft volt az előfizetési díj (1650 nettó + 20% ÁFA). A percdíj 33 Ft volt (27,5 Ft nettó + 20% ÁFA) Nos, ez mától 2100 Ft-ra módosult és 35 Ft lett a percdíj. Ha kicsit számolunk. 2100 Ft pontosan megfelel 1680 nettó + 25%-nak, a 35 Ft meg 28 Ft + 25% ÁFÁnak.

Olvasson tovább!

Kamu szervizelés a Nokia szaküzletben?

2009.07.02. 11:49 | ge | 82 komment

P. szerint a telefonját azért nyilvánították teljesen használhatatlannak a Nokia szaküzletében és azért kérték, hogy ha már így alakult, náluk dobja ki, hogy szépen zsebretegyék a nagyértékű eszközt. A telefont viszont azóta is hiba nélkül működik, P. pedig a fogyasztóvédelemhez fordult, izgatottan várjuk a folytatást.

Nemrégiben egy reggel azt vettem észre, hogy 2 hónapos Nokia telefonom nem indult be az akumulátor lemerülése után. Gondoltam csak fel kell tölteni, de semmi reakció. Kicsit gondolkodtam, hogy telefonos haveromhoz vigyem-e vagy egy hivatalos szervizbe, de inkább a Westend Nokia szaküzletét választottam.

Olvasson tovább!

Mégsem fogad külső vendégeket a hotel étterme

2009.07.02. 10:00 | ge | 171 komment

Aki találkozott már éhes és fáradt négyévessel, az megérti, hogy A. miért követett el mindent, hogy bejusson a Budai Sport Hotel éttermébe, ahol a táblák szerint nem csak a szállóvendégeket várják szeretettel. A szeretet viszont elmaradt, a pincér mindenre talált kifogást, hogy miért nem ebédelhetnek meg náluk: mert nem jöhet be külsős, mert csoportok vannak, mert csak menü van, mert nincs hely. A valós okot viszont továbbra sem értjük, talán majd a válaszukból kiderül.

Tisztelt Budai Sport Hotel!

A tegnapi, szép derűs csütörtöki napon kirándulni indultam négy, illetve tíz éves unokatestvéreim társaságában. Kirándulásunk részét képezte a János-hegyről való lefelé libegőzés, csakhogy mire oda megérkeztünk, a négy éves kisfiú igencsak megéhezett.

Olvasson tovább!

Mégsem vizsgálja meg a Pepsi a gyanúsan zavaros Kristályvizet

2009.07.02. 01:01 | szily | 101 kommentMárton furcsa, üledéskes + valami oldott szennyezést is tartalmazó Margitszigeti ásványvizet vett a Batthyány téri csarnokban. A tulajdonos Pepsi azzal hitegette, hogy a laborjukban megvizsgálják, aztán eltüntek és nem válaszolnak a megkeresésekre, miközben a zavaros, egészségre talán káros, talán nem káros vizet az áruházban továbbra is árulják. Sztori alant:

Olvasson tovább!

Kézi áfaemelés a BKV-nál

2009.07.01. 13:51 | jackyll | 106 komment

A júliusi áfaemelés váratlanul érte a tömegközlekedési vállalatot, több helyen hiánycikk a jegy. Ahol még maradt a 40 tonna régiből, ne vesszen kárba alapon, válság idején főleg, házilag barkácsoltak áfaemelt változatot. A kézzel hekkelt, egyedi míves jegyek, mint amiket Juci is szerzett, egyszer még sokat fognak érni egy alternatív valóságban:

Már három napja lejárt a bérletem, de valahogy sosincs idő megvenni a következőt, és félek a reggeli ellenőröktől. Ma reggel gondoltam, hogy az útbaeső újságosnál veszek egyet, max egy perc, az még belefér. A július 1-jei áfaátállásról persze megfeledkeztem. Hát az újságos pasas mondta, hogy nála már egy hete nincs jegy, mert nem kapott, próbálkozzak a bkv-s standoknál, vagy ha sietek és van apróm, akkor az automatánál. Apróm nincs, próbálkoztam a Blaha Lujza téri metrómegállónál. Ezt kaptam. Több tucat tömb van így átírva, szép kézimunka.

Kanapékrimi Ürömön, villogó rendőrautóval

2009.07.01. 13:40 | szily | 216 komment

Spontán kialakult egyenruhás sorozatunk következő részében a festői Ürömre kalauzoljuk az olvasót, ahol Gáborra szörnyű gyanú árnyéka vetült: lehet, hogy cserbenhagyott egy kanapét Óbudán? A vérvádat a kanapéban talált zöldkártyára alapozták. Az alanti krimiből kiderül, hogy mivel is foglalkoznak a Poirot-ösztönnel megáldott vagy megvert közterület-felügyelők.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása