Tékozló Homár

Homár bréking: Megbüntették a Lonely Planet alapítóját a szemétkedő ellenőrök a Kisföldalattin

2009.07.10. 15:28 | szily | 224 komment

Kiváló országimázs via Bede Márton: a BKV agyatlan, rosszindulatú ellenőrei ügyesen elkapták és megbüntették a világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb utazóját. A sztori nem attól szomorú persze, hogy kit vágtak meg, hanem hogy hogyan. Tony Wheeler és barátai az eső elől menekültek be a metróba, útban a szállodájuk felé. Jegyet nem tudtak venni, mert a megállóban nem találtak sem automatát, sem árust, ezért a következő megállónál, ahol már láttak automatát, leszálltak. Csakhogy a gép nem fogadta el a pénzüket, mire felszálltak, hogy a következő megállóban is próbálkozzanak, erre az ott várakozó ellenőrök lekapcsolták őket. Blogbejegyzésében Wheeler - akit a 6000 forint nem vágna a földhöz - azon értetlenkedik, hogy a BKV alkalmazottai, ahelyett, hogy segítettek volna nekik az automatánál, amit látniuk kellett, direkt bevárták őket, hogy büntethessenek. Igazi kicsinyes magyar portástempó, gratulálunk a BKV-nak.

A Szerencsejáték Zrt-nél nincs hosszabbítás

2009.07.10. 08:05 | ge | 248 komment

Tippmixer kiakadt azon, hogy a Szerencsejáték Zrt. nem vette figyelembe, hogy az általa fogadott meccs eredménye a hosszabbításban változott, így az nem egyezik a Szerencsejáték által közölttel. Hosszú levelezés az ügyintézővel alább.

Hello Homár,

az alábbi levelezést én folytattam ma a Szerencsejáték Zrt.- vel, persze a végén kiderült, hogy én vagyok a hülye, amiért azt hittem, egy meccs addig tart, amíg le nem fújják, de most megosztom mindenkivel a nagy titkot: a Szerencsejáték Zrt. nem bíró, nála nincs hosszabbítás.

Olvasson tovább!

Kőkorszaki magyar bankok: a töketlen K&H

2009.07.10. 00:13 | szily | 218 komment

Az alábbi történet elég hosszú, de a Naiv Ügyfél kérése ellenére nem rövidítettem le, mert annyira tanulságos, és igen szépen megmutatja, hogy a magyar bankok üzleti gyakorlata mennyire ügyfélellenes, kőkorszaki és mélyen kelet-európai. Hősünk, zé, egész extrém dolgokat kívánt volna meg a K&H Banktól: új bankkártyát akart, netbankolni, és háromféle összeget csoportos beszedési megbízással átutalni. Furcsa kívánságok egy magyar banki ügyféltől, meg is bűnhődött értük. Emberünk nyugaton él, amitől annyira naivvá vált, hogy konstruktív ötleteket is ad a hazai bankoknak az ügyintézéshez. Bruhaha! Kalandok alant.

Olvasson tovább!

'Esetleg kis ragasztóval oda lehet rögzíteni' - Bocsánatot kért a szarvasi szövetkezet a bunkó eladója miatt

2009.07.10. 00:05 | szily | 220 komment

Zsuzsanna a magyar ipart akarta támogatni, ezért a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-nél vette meg a kétlapos asztali villanytűzhelyet. Meg is kapta a méltó büntetését, kár, hogy nem fokossal. A vásárlás a legrosszabb fajta hungarokommunista hangulatban zajlott: nem volt rendes zacskó, az eladó pökhendien beszélt a vevővel, szinte lehülyézte és  slusszpoénnak szét is esett a kezében a készülék. Ekkor hangzott el a címbéli mondat. A levelet pár napja kaptuk, mire beraktam volna, be is futott a cég válasza, sűrű bocsánatkérések formájában. Katarzis alant, az első levél legjobb tagmondata: "Ha más cégek akkora szatyrokat le tudnak gyártani, amibe belefér az ember egész élete".

Olvasson tovább!

Igazi magyaros-szívatós cég az Alitalia

2009.07.10. 00:05 | szily | 39 komment

Falmelléki mentalitás, zűrzavar, hazugság, csőd. A - teljes joggal - csődbe ment Alitalia ügyfélkezelési stratégiáját mintha a Kiskunságon tanították volna be. Beátát meglopták + megrongálták a bőröndjét, ami közel egy éves kálváriát indított el. Ennyit még Jézusnak sem kellett mászkálnia a kereszttel, de annak legalább volt tétje, itt meg egy aránylag kis összeg miatt képes féreg módra viselkedni egy patinás légitársaság. Sztori alant.

Olvasson tovább!

Re: Backdoorkommunikációs szupersztráda egy parkoló autón - Villámgyorsan hatott a Homár-power

2009.07.09. 15:26 | szily | 101 komment

Azt már régebben is kiszúrtuk, hogy a hegyvidéki (Budapest XII. kerületi) önkormányzatban olvassák a Homárt, de azért minket is meglepett, hogy a ma éjfél után élesített posztunk ügyében máris intézkedtek. Kiderült az is, hogy a kocsi nem is lopott, és az önkormányzat valójában már hetekkel ezelőtt lépett az ügyben, de posztunk után újra kiszálltak a helyszínre, és döntöttek a kocsi elszállításáról. Levél Váczi kabinetfőnöktől alant.

Olvasson tovább!

Soha többet utazási irodával!

2009.07.09. 13:45 | ge | 200 komment

Veronika 3  egész óráig azt hihette, hogy hamarosan nyaralni indul. Gondolta ezt joggal, azután hogy mindent megbeszélt az utazási irodával, sőt, ki is fizette az utat. De végül persze pofáraesett, mert valaki nagyon elszúrt valamit.

Szeretnék megosztani veletek egy egészen friss, tegnapi történetet, röviden arról szól, hogy egy befizetett részvételi díj és egy mindkét fél részéről aláírt utazási szerződés ellenére sem lehet biztos az ember abban, hogy másnap este elutazhat nyaralni.
Olvasson tovább!

Backdoorkommunikációs szupersztráda egy parkoló autón

2009.07.09. 00:02 | szily | 84 komment


Kiüresedett világunkban az emberek bármilyen lehetőséget megragadnak, hogy társaloghassanak egymással. Például öntevékeny lakók az ismeretlen pakolóőrökkel egy talán lopott autóról, Budapesten, a XII. kerületi Hertelendy utcában. Az összeállítás részét képező zacskó az ember - egyes emberek, nem a Homár! - bármilyen körülmények között előtörő rendszeretetéről árulkodnak. Peszka levele alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása